Sign in to follow this  
Followers 0
Tasos

"Σπάει το ρόδι" - Νέα τραγούδια του Λ.Παπαδόπουλου

108 posts in this topic

Μετά από αρκετό καιρό, επιτέλους διαβάσα και κάτι που να μου κινήσει το ενδιαφέρον!   :D  

Τελικά κυκλοφόρησε το CD;;;;

Εδώ δεν έχω ακούσει ακόμα κανένα τραγούδι εκτός από αυτό του Παπακωνσταντίνου που μου έστειλε η Νταλαρόφιλη και μάλλον θα συντονιστώ στο ραδιόφωνο μέσω Internet, γιατί με τρώει η περιέργια!

Εσύ να τα αφήσεις αυτά και να στρωθείς να διαβάσεις!! :D

ΥΓ1: Το CD δεν κυκλοφόρησε ακόμη.

ΥΓ2: Το spss ετοιμάζεται... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χθες από τον Ιανό της Θεσ/νίκης πάρθηκε η πληροφορία πως το cd θα κυκλοφορήσει αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οπότε ,πολύ πιθανό, να γίνει και η παρουσίασή του την Τετάρτη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To cd δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν από τις 20 Νοεμβρίου και ίσως βρεθεί στα ράφια των δισκοπωλείων τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου. ’ρα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει παρουσίαση την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στον Ιανό.-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βλέπω ότι τα νέα φτάνουν πιο γρήγορα στην Αγγλία... B)

Κρίμα, πάντως, τόση καθυστέρηση. Αν και, σε αυτές τις περιπτώσεις, λέμε ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από την Αυγή:

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι, ανεπίσημα έστω, το 2006 πάει να ανακηρυχθεί έτος Λευτέρη Παπαδόπουλου. Και αυτό γιατί, μετά την πολύ φροντισμένη κασετίνα των τεσσάρων CD με τίτλο "Του Κόσμου Οι Κυριακές" που ήταν αφιερωμένη στα σαράντα πέντε χρόνια της προσφοράς του και κυκλοφόρησε στις αρχές του καλοκαιριού, τώρα ετοιμάζεται μία νέα δισκογραφική έκδοση, με απολύτως καινούργιο υλικό, η οποία όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι ένα ακόμα "προϊόν" για τις προθήκες των δισκοπωλείων.

Στα τέλη Οκτωβρίου λοιπόν θα κυκλοφορήσει το "Σπάει Το Ρόδι", πρώτος μίας σειράς δίσκων στην οποία στο επίκεντρο θα βρεθεί ο λόγος, κεντρικός συντελεστής δηλαδή θα είναι κάθε φορά ένας στιχουργός και όχι ένας συνθέτης ή, πολύ πιο συχνά, ένας τραγουδιστής ή τραγουδίστρια. Παραγωγός του CD είναι ο Γιώργος Νταλάρας και είναι φανερό ότι η δουλειά αυτή αποτέλεσε έργο αγάπης για αυτόν στο οποίο έβαλε όλο του το μεράκι. Είναι γνωστό άλλωστε ότι, εκτός από τις πολλές συνεργασίες τους, τον συνδέουν και πολύχρονοι δεσμοί φιλίας με τον σπουδαίο στιχουργό. Ο Νταλάρας δεν περιόρισε αυτό το αφιέρωμα στον πάντα σημαντικό όταν το θέλει ο ίδιος γιατί, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, από μία στιγμή και μετά έκανε και αυτός τις παραχωρήσεις του στην "εμπορικότητα"- λόγο του Παπαδόπουλου απλά με το να του προτείνει να γράψει κάποια νέα τραγούδια, δέκα τρία συγκεκριμένα στον αριθμό. Φρόντισε να βρει και τους αξιόλογους νέους δημιουργούς οι οποίοι τα επένδυσαν μουσικά με τον κατάλληλο τρόπο.

Οπως όμως είναι φυσικό για έναν τόσο σημαντικό μα και έμπειρο ερμηνευτή η πλευρά αυτή τον απασχόλησε εξίσου, αν όχι και περισσότερο, με αυτή της μελοποίησης των στίχων του Π. Το "Σπάει Το Ρόδι" βλέπετε δεν είναι ο δίσκος ούτε του ενός ούτε των δύο τραγουδιστών. Θα μπορούσε να πει κανείς χαριτολογώντας ότι συμμετέχει σε αυτόν η... Μεικτή Ερμηνευτών Ελλάδας! Χωρίς άλλα σχόλια παραθέτουμε τα ονόματα: Ο ίδιος ο Ν., όπως ήταν μάλλον εύλογο και μαζί του οι Χάρις Αλεξίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Μητροπάνος, Πασχάλης Τερζής και από τη νεότερη γενεά ο Δημήτρης Μπάσης και ο Μπάμπης Στόκας, ο μόνος ίσως που ξεφεύγει από το "λαϊκό κλίμα" στο οποίο μας παραπέμπει και μόνον η αναφορά των υπολοίπων. Πρόκειται ομολογουμένως για μία εντυπωσιακή συγκέντρωση εξαιρετικών φωνών αλλά και συντελεστών της μουσικής με ήθος η οποία, οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε, θα ήταν πιθανότατα αδύνατο να έχει συμβεί σε ένα και μόνο δίσκο χωρίς τη συμβολή σε πολλά επίπεδα του Ν. και αν η όλη ιστορία δεν ήταν υπό την αιγίδα του. Χωρίς μάλιστα να γνωρίζουμε ακόμα πολλές λεπτομέρειες τολμάμε να προβλέψουμε ότι υπάρχουν δύο τουλάχιστον τραγούδια που θα συζητηθούν πολύ, το ένα είναι ένα ντουέτο για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια του Ν. με τον Παπακωνσταντίνου και το άλλο ένα τρίο (!) του Ν. και πάλι με τους Μητροπάνο και Τερζή, μία ερμηνευτική συνύπαρξη που αληθινά φαντάζει πολύ ενδιαφέρουσα.

Για να είμαστε όμως και ειλικρινείς όλα τα παραπάνω δεν ήταν ο λόγος που μας έκανε να ασχοληθούμε εκτενώς με το θέμα. Αυτός ήταν ένα ενδεικτικό τετράστιχο του Π. από αυτή τη δουλειά, το μόνο που έχει δημοσιοποιηθεί προς το παρόν: "Συνθηματολόγοι στις οθόνες / και πυροτεχνήματα σωρό / Λόγια, μόνο λόγια, δύο αιώνες / κι ύστερα μια τρύπα στο νερό". Προσωπικά όχι μόνο το βρίσκουμε αντάξιο των μεγάλων στιγμών του αλλά μας κάνει να ελπίζουμε και να πιστεύουμε ότι αυτά τα τραγούδια δεν ήταν για εκείνον μία επαγγελματική διεκπεραίωση αλλά μία ευκαιρία για πολιτική και κοινωνική παρέμβαση. Κάτι δηλαδή που το χρειαζόμαστε και με το παραπάνω από πένες σαν τη δική του στις κάθε άλλο παρά ευχάριστες καταστάσεις τις οποίες διάγουμε γενικώς και ειδικώς ως χώρα...

7/10/06

Share this post


Link to post
Share on other sites

...Η χθεσινοβράδινη παρουσία μου στο "Ζυγό",σε μια πολύ όμορφη και...διαφορετική συνεργασία του Μιχάλη Τζουγανάκη με τον Μπάμπη Στόκα,έγινε η αιτία να ακούσω και το νέο τραγούδι,που τραγουδά ο Μπάμπης,στο αναμενόμενο cd...Έχει τίτλο,"Θα πλαγιάσω με όποια να'ναι"...Μελωδική μπαλάντα,με στίχο,που "αγγίζει" και το Στόκα,θετικό ερμηνευτή-όπως σχεδόν πάντοτε άλλωστε...!Εμένα πάντως μου άρεσε!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο νέο βιβλίο του Λ.Παπαδόπουλου Τα τραγούδια γράφουν την ιστορία τους περιλαμβάνονται εκτός των άλλων και οι στίχοι από τα 13 καινούργια τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν εντός των προσεχών ημερών. Κάτω από κάθε τραγούδι αναγράφεται και ο ερμηνευτής του στο cd. Τα τραγούδια είναι όλα από την συλλογή "100 ανέκδοτα τραγούδια". Έξι τραγούδια ερμηνεύει ο Γ.Νταλάρας σε ένα συνυπάρχουν ο Νταλάρας με τον Παπακωνσταντίνου και τον Τερζή δυο ερμηνεύει ο Δ.Μπάσης ένα ο Μπάμπης Τσέρτος ένα ο Μπάμπης Στόκας ένα η Χάρις Αλεξίου και ένα ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Όλα αυτά σύμφωνα με τις πληροφορίες του βιβλίου γιατί στην αφίσα του cd αναγράφονται και άλλοι ερμηνευτές.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:) here it is!!!!!!!!

«Είμαι πολύ τυχερός: στα 71 μου χρόνια νέοι άνθρωποι, ένα σωρό, γίνονται μια παρέα και αποφασίζουν να τραγουδήσουν στίχους μου. Αλλοι με τη μουσική τους, άλλοι με τη φωνή τους. Ανάμεσά τους και καταπληκτικοί παλιοί τραγουδιστές, με τεράστια προσφορά στο χώρο, δεσπόζουσες προσωπικότητες του πολιτισμού». Αυτά είναι τα λόγια του μεγάλου Λευτέρη Παπαδόπουλου για το album «Σπάει Το Ρόδι», ένα από τα δισκογραφικά γεγονότα της χρονιάς.

13 ανέκδοτα ποιήματά του μελοποιούνται από σπουδαίους σύγχρονους δημιουργούς και ερμηνεύονται από κορυφαίους τραγουδιστές.

Τραγούδια έγραψαν οι: Πέτρος Βαγιόπουλος, Τάσος Γκρους, Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Καζαντζής, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Ανδρέας Κατσιγιάννης, Μιχάλης Κουμπιός, Σπύρος Κουρκουνάκης, Ηλίας Μακρίδης, Αντώνης Μιτζέλος, Μιχάλης Νικολούδης, Στάμος Σέμσης, ενώ ένα τραγούδι υπογράφει ο Γιώργος Νταλάρας.

Μια πλειάδα σπουδαίων τραγουδιστών ερμηνεύει τα τραγούδια αυτά: Χάρις Αλεξίου, Αρετή Κετιμέ, Σαββέρια Μαργιόλα, Δημήτρης Μητροπάνος, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μπάμπης Στόκας, Πασχάλης Τερζής, Σοφία Τσέρου, Μπάμπης Τσέρτος.

Το album κυκλοφορεί σε πολυτελή έκδοση που περιλαμβάνει βιβλίο 36 σελίδων με τους στίχους των τραγουδιών, τους συντελεστές, φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες.

Εξώφυλλο: Χάρτινο σκληρό, σχήμα 20 Χ 14.5, βάρος 200 gr

1. ΑΝΑΒΕΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ - Γιώργος Νταλάρας

2. ΔΩΔΕΚΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ - Χάρις Αλεξίου

3. ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ - Βασίλης Παπακωνσταντίνου (β' φωνή Γιώργος Νταλάρας)

4. ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩ - Σαββέρια Μαργιολά, Γιώργος Νταλάρας

5. Σ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΛΩ - Γιώργος Νταλάρας

6. Μ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΝΑΙ - Μπάμπης Στόκας

7. ΜΑΧΑΙΡΩΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - Δημήτρης Μπάσης

8. ΕΦΥΓΕΣ ΟΛΟΓΥΜΝΗ - Δημήτρης Μητροπάνος, Πασχάλης Τερζής, Γιώργος Νταλάρας

9. ΤΟ ΠΕΛΑΓΟ ΚΟΡΜΙ ΣΟΥ - Γιώργος Νταλάρας (β' φωνή Παντελής Θαλασσινός)

10. ΕΝΝΙΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ - Γιώργος Νταλάρας, Σοφία Τσέρου

11. ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΓΙΑ ΚΕΙΝΟΝ - Αρετή Κετιμέ, Δημήτρης Μπάσης

12. ΕΣΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ - Μπάμπης Τσέρτος (β' φωνή Γιώργος Νταλάρας)

13. ΟΛΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ - Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου

More infos:

http://www.musical.gr/cddetails.scr?gui_la...e=0602517135536

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έμαθε κανείς αν κυκλοφόρησε και στα δισκοπωλεια, Μετρόπολις κλπ...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υ. Σ. Το cd κυκλοφορεί μαζί με το βιβλιαράκι και όχι μόνο του ,και κοστίζει γύρω στα 20

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's real one of the best Cd's in the last years

the great performers,the wonderful performances,the melodies,the adaptations and the great,clear,perfect production by the one and only Giorgos Dalaras with his perfectness in doing anything!

and of course the duets with Alexiou,Papakonstantinou and Teerzis&Mitropanos and the others

Dalaras hasen't forgot his old friends (Alexiou,Papakonstantinou,Stokas,Tsertos,Terzis,Mitropanos) and keeping to promote the youngest like Basis,Margiola, Tserou and of course our Aritoula Keteme

remiding me of what he did in his all career-giving stage to others

PALI KATAPLIKTIKI DOULIA APO TON DALARA

BRAVO GIORGO KAI KALI TIXI!

;);)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Superb album

Any lyrics available of the song "το πελαγο κορμι σου"?

Thanks

Alona

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τελικα ο Λευτερης Παπαδοπουλος ειναι καλεσμενος του Δευτερου αυριο 28-11-06 το πρωι 10 με 12 στην εκπομπη της Μαργαριτας Μυτηληναιου. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
:):):) γιατί το πρωί;;;; Ποιός θα 'ναι σπίτι του τέτοια ώρα; :(:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κανεις! :) αν ομως ειμαι εγω θα το γραψω....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0