Sign in to follow this  
Followers 0
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Μίμης Πλέσσας

65 posts in this topic

Από το musical.gr

"Ενα από τα μεγαλύτερα έργα της ελληνικής μουσικής ιστορίας «Ο Δρόμος» του Μίμη Πλέσσα και του Λευτέρη Παπαδόπουλου, παρουσιάστηκε στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών με ερμηνευτή τον Γιάννη Κότσιρα.

Αυτή η ζωντανή ηχογράφηση έρχεται τώρα να ξαναθυμίσει σε όλους μας τραγούδια που έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει.

Συμμετέχουν: Η Ελένη Φωτιάδου και οι Σολίστες της Χορωδίας Φίλων της Μοντέρνας Μουσικής του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Συνοδεύουν οι Σολίστες της Λαϊκής Ορχήστρας του Μίμη Πλέσσα.

Ενορχήστρωση, μουσική διεύθυνση, διδασκαλία, διεύθυνση ορχήστρας: Μίμης Πλέσσας

Ο δίσκος συνοδεύεται με ένθετο με τους στίχους των τραγουδιών, φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες.

A/A ΤΙΤΛΟΣ

1 ΓΕΛΑΓΕ Η ΜΑΡΙΑ - Γιάννης Κότσιρας

2 ΦΡΑΓΚΟΚΚΛΗΣΙΑ - Ελένη Φωτιάδου, Γιάννης Κότσιρας

3 ΜΕΘΥΣ' ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ - Γιάννης Κότσιρας

4 ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ - Ελένη Φωτιάδου

5 ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ - Γιάννης Κότσιρας

6 ΔΩΔΕΚΑ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑ - Γιάννης Κότσιρας

7 ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ - Γιάννης Κότσιρας

8 Ο ΤΡΕΛΟΣ - Ελένη Φωτιάδου

9 ΠΗΡΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΔΥΟ ΤΟΠΙΑ - Γιάννης Κότσιρας

10 Η ΜΥΡΣΙΝΗ ΒΑΖΕΙ Τ' ΑΣΠΡΑ - Γιάννης Κότσιρας

11 ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ - Γιάννης Κότσιρας

12 ΕΠΕΦΤΕ ΒΑΘΙΑ ΣΙΩΠΗ - Γιάννης Κότσιρας

Δεν ξέρω γιατί, αλλά δε μ΄ενθουσιάζει η ιδέα ν΄ακούσω το ΔΡΟΜΟ από τον Κότσιρα! Δεν είμαι αρνητικός με τις επανεκτελέσεις! Η ηχογράφηση του Πουλόπουλου και της Κουμιώτη είναι πλέον κλασική και τόσο δροσερή που δεν υπάρχει ανάγκη για μια εκ νέου ηχογράφηση! Δεν μιλώ για τη συναυλία. Καλώς έγινε! Τα τραγούδια πρέπει ν' ακούγονται! Μιλώ για την κυκλοφορία σε cd! Κι ας μη γελιόμαστε Πουλόπουλος και Κουμιώτη δεν είναι ούτε ο Κότσιρας ούτε η Φωτιάδου! Κλείνοντας , πιστεύω ότι η συγκεκριμένη έκδοση δεν έχει κάτι να προσφέρει, αφού όταν θέλουμε ν' ακούμε το έργο στο πρωτότυπο θα ανατρέχουμε! Πώς να το κάνουμε; :naughty:

Δεν ξέρω γιατί, αλλά δε μ΄ενθουσιάζει η ιδέα ν΄ακούσω το ΔΡΟΜΟ από τον Κότσιρα! Δεν είμαι αρνητικός με τις επανεκτελέσεις! Η ηχογράφηση του Πουλόπουλου και της Κουμιώτη είναι πλέον κλασική και τόσο δροσερή που δεν υπάρχει ανάγκη για μια εκ νέου ηχογράφηση! Δεν μιλώ για τη συναυλία. Καλώς έγινε! Τα τραγούδια πρέπει ν' ακούγονται! Μιλώ για την κυκλοφορία σε cd! Κι ας μη γελιόμαστε Πουλόπουλος και Κουμιώτη δεν είναι ούτε ο Κότσιρας ούτε η Φωτιάδου! Κλείνοντας , πιστεύω ότι η συγκεκριμένη έκδοση δεν έχει κάτι να προσφέρει, αφού όταν θέλουμε ν' ακούμε το έργο στο πρωτότυπο θα ανατρέχουμε! Πώς να το κάνουμε; :naughty:
Ο Κώστας με πρόλαβε. Ακριβώς το ίδιο νιώθω και εγώ και είχα σκοπό να αναφέρω. Δε μπορώ να εκφέρω άποψη για την ίδια τη συναυλία ή για τη νέα αυτή μουσική κυκλοφορία, διότι ούτε ήμουν στη συναυλία, ούτε έχω το cd στα χέρια μου. Είναι προφανές ότι καλώς γίνονται οι συναυλίες, διότι έτσι μπορούν να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν όσοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν τα κλασικά τραγούδια στην εποχή τους. Όμως αδυνατώ να καταλάβω ποιος ο λόγος έκδοσης της συναυλίας αυτής σε cd. Αυτή η υπερβολική παρελθοντολογία στις μέρες μας κάτι κρύβει. :naughty:

Δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τους προηγούμενους φίλους. Τυχαία άκουσα ένα από τα τραγούδια σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει σύγκριση και -κυρίως- δεν προσθέτει κάτι καινούργιο στο έργο. Στοχεύουν στους νέους ακροατές και σε κάποιες παραπάνω πωλήσεις. Θεμιτόν, αλλά συζητήσιμο... :naughty:

Τέλος, να τονίσω πως δεν με ενοχλούν καθόλου -εν γένει- οι επανεκτελέσεις. Αυτό το γαϊτανάκι όμως με τον Κότσιρα, παραπάει. Δεν είναι ο κατάλληλος ,αλλά είναι υπερεκτιμημένος από κάποιους. Η ερμηνεία του στο ''’ξιον εστί'' μόνο ως γκυκανάλατη μπορεί να χαρακτηριστεί. Λες και τραγουδούσε το ''Τσιγάρο''. :blink:

Κώστα, Δώρα, Ελίνα συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.

Όσον αφορά τον ερμηνευτή Κότσιρα, είναι μεν καλλίφωνος, αλλά, κατά την προσωπική μου άποψη και γούστο, δεν βάζει "χρώμα και ψυχή" στις ερμηνείες του. Όλα τα τραγούδια τα λέει σωστά, αλλά το ίδιο!

Παραπέμπω, απλά ως παράδειγμα, στις live ερμηνείες(που έχουν αποτυπωθεί και δισκογραφικά) των τραγουδιών : "Καραντί" και "Όμορφη και παράξενη πατρίδα". Ακούστε τες, κάντε τις συγκρίσεις σας, δείτε αν προσθέτει κάτι το διαφορετικό, αποφασίστε και πέστε μου τη γνώμη σας...

Τώρα, το κίνητρο τέτοιου είδους επανεκτελέσεων("ΔΡΟΜΟΣ" κ.τ.λ.) δεν είναι καλλιτεχνικό αλλά εμπορικό...

Συμφωνώ ως προς το ότι ο δίσκος αυτός είναι κλασσικός! Από την άλλη όμως διαφωνώ σε δύο θέματα! Πρώτον, δεν θεωρώ ότι ο Πουλόπουλος αξίζει τόσο όσο προβάλλεται! Τα τραγούδια του είναι υπέροχα αλλά ανώτερα από αυτόν! Συγνώμη για όσους τους αρέσει ο Πουλόπουλος, αλλά πέρα από μια υπέροχη χροιά όλα τα άλλα στη φωνή του είναι μέτρια! Όσον αφορά τον Κότσιρα τώρα, θεωρώ ότι είναι ο μεγαλύτερος τραγουδιστής αυτή την εποχή, ανάμεσα στους σύχρονούς του! Έχει μια πολύ ιδιαίτερη και ζεστή χροιά, αρκετά καλά γυρίσματα, πολύ ωραία τραγούδια (αν εξαιρέσουμε το cd 30+κάτι) και ανάμεσα σε Ρέμους και Χατζηγιάννηδες είναι πολύ πιο ποιοτικός! ’λλωστε είναι ο μόνος που ασχολείται με μεγάλα τραγούδια, όπως ο κύκλος του Σταυρού του Νότου, ή ο Δρόμος και το ’ξιον Εστί... Οι εκτελέσεις του μάλιστα είναι πολύ καλές! Η φωνή του πράγματι είναι γλυκανάλατη, αφού είναι έντεχνος τραγουδιστής, όμως η επιλογή του να τραγουδήσει τραγούδια όπως το 'Ένα το χελιδόνι' κ.τ.λ δεν ήταν δική του αλλά του Θεοδωράκη! Κι όποιος πιστεύει ότι θα μπορούσε να του αρνηθεί τέτοια τιμή, κάνει λάθος κατά την άποψή μου.. Εμένα ας πούμε μου κάθεται πιο ωραία ο 'Σταυρός του Νότου' (το τραγούδι, όχι όλο το έργο) με τον Κότσιρα.. Κι όσον αφορά την 'Ομορφη και παράξενη πατρίδα', επειδή είναι από τα πιο αγαπητά μου τραγούδια, θεωρώ ότι είναι πολύ καλή η εκτέλεση με αυτόν, όχι όμως ισάξια με του Γιώργου..Προσωπικά είμαι πολύ ανοιχτός στο επερχόμενο cd και ελπίζω να είναι αντάξιο των προσδοκιών... :naughty::naughty:

Λες "η φωνή του έιναι πράγματι γλυκανάλατη αφού είναι έντεχνος τραγουδιστής"?????

Κάτι δεν έχω καταλάβει....

Και όσο για το αν είναι ο μεγαλύτερος ανάμεσα στους σύγχρονους του...Σύγχρονοί του είναι και ο Ανδρεάτος και ο Μπάσης και ο Μακεδόνας και ο Λιδάκης και ο Αλκίνοος (όλοι μεταξύ 30-40 χρονών)....Σεβαστό αν σου αρέσει περισσότερο απ' όλους αυτούς, αλλά...όχι και ο μεγαλύτερος....Δεν είναι μόνο ο Ρέμος και ο Χατζηγιάννης για σύγκριση....

Και όσο για το αν είναι ο μεγαλύτερος ανάμεσα στους σύγχρονους του...Σύγχρονοί του είναι και ο Ανδρεάτος και ο Μπάσης και ο Μακεδόνας και ο Λιδάκης και ο Αλκίνοος (όλοι μεταξύ 30-40 χρονών)....Σεβαστό αν σου αρέσει περισσότερο απ' όλους αυτούς, αλλά...όχι και ο μεγαλύτερος....Δεν είναι μόνο ο Ρέμος και ο Χατζηγιάννης για σύγκριση....

symfono apolita me afta pou eipe h athinaki kai akomi exo na po sto Bithidalaras oti einai dektes i apopsis tou alla ego den sifmono katholou.idika stin anafora tou ston giannh poulopoulo.o poulopoulos einai gia mena enas apo tou 10 megaliterous tragoudistes kai me mia ekpliktikh foni pou pote den exo akousi kapoion na tin amfisviti.oso gia tin sigrisi tou kotsira me xatzigianni kai remo mallon exeis lathos kritiria gia ti sigrisi tragoudiston. o Μπάσης kai o ioannidis einai poli kaliteri ermineftes apo ton kotsira alla propanton ta dinoun ola pano sto tragoudi,tragoudane me tin psixi tous.episis thelo napo afto pou lene kai i alli oti o kotsira tragoudaei me enna monotono stil se olla ta tragoudia ite leei to axion esti ite to karanti(pou gia emena to eipe xalia opos kai ola ta tragoudia apo to stavro tou notou kai tis grammes ton orizonton)exei tin idia monotoni erminia.

......Η φωνή του πράγματι είναι γλυκανάλατη, αφού είναι έντεχνος τραγουδιστής, ....

Bithidalara , ομολογώ ότι δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς, τα κριτίριά σου! Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω... :blink:

Μ' αυτή τη ...θεωρία κι ο Γιώργος και η Χαρούλα και η Γαλάνη και ο Μητσιάς και ...και...και ... είναι γλυκανάλατοι ?!!!? :blink: :)

Σεβαστές οι αντιρρήσεις όλων αφού απ' ότι βλέπω δεν αρέσει πολύ ο Κότσιρας! Εγώ απλώς θεωρώ ότι είναι πιο ολοκληρωμένος τραγουδιστής από όσους προαναφέρθηκαν! Π.χ δεν μπορώ να φανταστώ τον Ιωαννίδη να τραγουδά τον 'Τρελό' του ’κη Πάνου ή το '’ξιον εστί' καλύτερα από τον Κότσιρα! Όσον αφορά στη φωνή του που είπα ότι είναι γλυκανάλατη επειδή είναι έντεχνος, δεν εννοούσα ότι όλοι οι έντεχνοι έχουν τέτοιου είδους φωνή... Εννοώ ότι αυτά είναι τα τραγούδια (τα έντεχνα) που ταιριάζουν περισσότερο στη φωνή του... Και κάτι τελευταίο.. Επειδή προαναφέρθηκε ότι ο Κότσιρας δε δίνει την ψυχή του, εγώ τον έχω ακούσει τρεις φορές ζωντανά και οι εκτελέσεις του είναι πολύ ευαίσθητες! Το νιώθει το τραγούδι και φαίνεται από τις εκφράσεις του! ’λλωστε ο Μητσιάς, που είναι σίγουρα μέσα στους 10 καλύτερους τραγουδιστές, τραγουδάει πολύ πιο ψυχρά κι από τον Κότσιρα! Η φωνή του είναι πάντα στην ίδια ένταση, ενώ και στο πρόσωπό του είναι τελείως ανέκφραστος! Σε αυτό το τελευταίο θεωρώ ότι το βλέπετε όλοι!

Σεβαστές οι αντιρρήσεις όλων αφού απ' ότι βλέπω δεν αρέσει πολύ ο Κότσιρας! Εγώ απλώς θεωρώ ότι είναι πιο ολοκληρωμένος τραγουδιστής από όσους προαναφέρθηκαν! Π.χ δεν μπορώ να φανταστώ τον Ιωαννίδη να τραγουδά τον 'Τρελό' του ’κη Πάνου ή το '’ξιον εστί' καλύτερα από τον Κότσιρα! Όσον αφορά στη φωνή του που είπα ότι είναι γλυκανάλατη επειδή είναι έντεχνος, δεν εννοούσα ότι όλοι οι έντεχνοι έχουν τέτοιου είδους φωνή... Εννοώ ότι αυτά είναι τα τραγούδια (τα έντεχνα) που ταιριάζουν περισσότερο στη φωνή του... Και κάτι τελευταίο.. Επειδή προαναφέρθηκε ότι ο Κότσιρας δε δίνει την ψυχή του, εγώ τον έχω ακούσει τρεις φορές ζωντανά και οι εκτελέσεις του είναι πολύ ευαίσθητες! Το νιώθει το τραγούδι και φαίνεται από τις εκφράσεις του! ’λλωστε ο Μητσιάς, που είναι σίγουρα μέσα στους 10 καλύτερους τραγουδιστές, τραγουδάει πολύ πιο ψυχρά κι από τον Κότσιρα! Η φωνή του είναι πάντα στην ίδια ένταση, ενώ και στο πρόσωπό του είναι τελείως ανέκφραστος! Σε αυτό το τελευταίο θεωρώ ότι το βλέπετε όλοι!

sta dika tou tragoudia mou aresei o kotsiras alla stis epanaktelesis sta perisotera tragoudia me afini asiginito.

Έ όχι και ψυχρός ο Μητσιάς, μην τρελαθούμε....Τον έχω ακούσει ζωντανά και από πολύ κοντά και η φωνή του και ολόκληρο το πρόσωπό του ήταν μια διαρκής εναλλαγή από το γέλιο στον σπαραγμό και το αντίθετο...το ότι τραγουδάει χωρίς τσαλίμια και με δωρικότητα δεν τον κάνει και ανέκφραστο, γνώμη μου αυτό....αλλά δεν είναι εκεί το θέμα....

πιστεύω ότι οι επανεκτελέσεις τέτοιων ιστορικών έργων, γίνονται μόνο για εμπορικούς λόγους και αφορούν κυρίως για να μην πω μόνο, τους φαν των τραγουδιστών που καλούνται να ερμηνεύσουν τη δεύτερη φορά...

Και μην το πάρετε στραβά, μη θυμώσετε μ' αυτό που θα πω, εγώ το έχω πει απ' την αρχή ότι δεν είμαι τόσο ένθερμη θαυμάστρια του Γιώργου όσο εσείς, και γι' αυτό βλέπω τα πράγματα αντικειμενικά...αλλά και με τις δύο επανακυκλοφορίες του ’ξιον εστί, αυτό νομίζω ότι έγινε...Η μία αφορούσε κυρίως τους θαυμαστές του Γιώργου και οι άλλοι αυτούς του Κότσιρα...Αυτοί κυρίως αγόρασαν τους δίσκους, αυτοί χάρηκαν με την ύπαρξή τους και αυτοί βασικά θυμούνται την ύπαρξή των επανεκτελέσεων αυτών...Όχι επειδή δεν ήταν καλές, προς Θεού, ο Νταλάρας ήταν πολύ καλός, αλλά και ο Κότσιρας εκεί, νομίζω ότι στάθηκε αντάξιος των περιστάσεων...Αλλά στη συνείδηση του κόσμου, πάντα θα είναι η ερμηνεία του Μπιθικώτση (ασχέτως ποιανού η φωνή μας αρέσει περισσότερο)....κάποιες αξίες δεκαετιών δεν μπορεί να τις σβήσει τίποτε....

Νομίζω ότι τέτοιοι ιστορικοί δίσκοι δεν είναι σωστό να επανακυκλοφορούν, δεν έχει νόημα....Μετά από 40 χρόνια που τα ακούμε με τον Πουλόπουλο, έχει νόημα να τα ακούσουμε και με τον Κότσιρα???? Όχι επειδή δεν θα είναι καλός...Εμένα και στο Σταυρό του Νότου μου άρεσε...Πιστεύω ότι όταν έχει κοντά του κάποιον μεγάλο συνθέτη να τον διδάσκει γίνεται καλός...Αλλά, ασχέτως αν μας αρέσει ο Πουλόπουλος ή όχι, αυτά τα τραγούδια για τον πολύ κόσμο θα είναι πάντα δικά του....Εμένα έτσι κι αλλιώς δεν μ' ενδιαφέρει διότι δεν πολυτρελαίνομαι για αυτά τα τραγούδια...αλλά έτσι είναι νομίζω... :)

Επειδή δεν έχω ακούσει τον Κότσιρα στο συγκεκριμένο έργο δεν μπορώ να έχω άμεση αντίληψη επ' αυτού.Μπορώ όμως να έχω σε άλλες επανεκτελέσεις του Κότσιρα οι οποίες και δεν μου άρεσαν στις περισσότερες περιπτώσεις.Παρ' όλα αυτά όμως διαφωνώ κάθετα με την άποψη ότι οι επανακυκλοφορίες γίνονται μόνο για εμπορικούς λόγους.Το ότι τα τραγούδια που επανακυκλοφορούνε τα έχουν ερμνηεύσει μεγάλοι τραγουδιστές δεν πρέπει να εμποδίζει τους νεότερους να τα ξαναερμηνεύουν.Κάθε γενιά πρέπει με τους δικούς της τραγουδιστές να επαναπροσεγγίζει το υλικό αυτό ειδικά σήμερα που μάλλον πρέπει να ψάξουμε πάρα πολύ για να βρούμε κάτι αντάξιό του.Ακόμα και το γεγονός ότι ο δίσκος αναφέρεται σε θαυμαστές του Κότσιρα δεν είναι κακό.Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία μέσω αυτού να ανακαλύψουν τα διαμάντια της ελληνικής δισκογραφίας και εν συνεχεία ορισμένους παλαιότερους τραγουδιστές κ.τ.λ..Και επειδή μιλάω εξ ιδίας πείρας ομολογώ ότι αν ο Νταλάρας δεν είχε τραγουδήσει για παράδειγμα μια σειρά επανεκτελέσεων πιθανότατα και να αγνοούσα τα συγκεκριμένα τραγούδια και κατεπέκταση τις πρώτες εκτελέσεις και τους αντίστοιχους συνθέτες και στιχουργούς.

Έτσι λοιπόν θεωρώ αναγκαία και επιβεβλημένη την επανεκτέλεση ορισμένων διαμαντιών με μόνη επιφύλαξη την περίπτωση κακοποίσής τους.Και ο Κότσιρας, ανεξαρτήτως αν αρέσει πολύ ή λίγο (και εμένα επαναλαμβάνω μου αρέσει λίγο), δεν τα κακοποιεί.Επομένως καλά κάνει και ξανακυκλοφορεί το "δρόμο" ώστε να ξαναακουστούν και να ξαναθυμηθούμε και τις πρώτες εκτελέσεις.

Το σχόλιο της Νεφέλης με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο... :music:

Συμφωνώ επίσης και το έχω ξαναπεί, ότι η επανεκτέλεση του "’ξιον Εστί" κατά τη γνώμη μου , δεν προσέθεσε τίποτα περισσότερο.

Και στο κάτω κάτω δεν μας υποχρέωσε κανείς να τ'αγοράσουμε... :pity:

Χθες αγόρασα το νέο Δρόμο. Θα μου πείτε γιατί, αφού λίγες μέρες πριν είχα γράψει πως ο εν λόγω δίσκος δεν έχει να προσθέσει κάτι περισσότερο στο μουσικό τοπίο. Δεν έχω αλλάξει άποψη, ειδικά μετά την ακρόαση, αλλά είχα την περιέργεια να τον ακούσω. Μάλιστα ακούω το cd και αυτή τη στιγμή που μιλάμε και μπορώ να γράψω δύο λόγια, όχι φυσικα σαν ειδήμων κριτικός, αλλά ως άνθρωπος με μεράκι για τη μουσική.

Ο νέος "δρόμος" ίσως ακούγεται ευχάριστα, μόνο όμως για όσους δεν έχουν ακούσει ή δεν είναι εξοικειωμένοι με τον πρώτο "δρόμο". Για να ακουστεί ευχάριστα, πρέπει να διαχωριστεί τελείως από τον αρχικό δίσκο και να θεωρηθεί κάτι νέο, πράγμα λίγο δύσκολο, τουλάχιστον για τους "μεγαλύτερους".

Οι ερμηνείες μου φάνηκαν πολύ ρηχές. Χωρίς κανένα συναίσθημα και αναφορικά με τον Κότσιρα, με κάποια λάθη αυτή τη φορά. Ταπεινά νομίζω ότι εκ του αποτελέσματος δεν προσθέτει κάτι αυτή η ηχογράφηση. Αντίθετα, αφαιρεί. Και δεν είναι θέμα παρελθοντολατρείας, διότι έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς άλλες σύγχρονες επανεκτελέσεις παλιών τραγουδιών και δεν εννοώ του Νταλάρα, οι οποίες είναι πολύ καλές. Από την άλλη δε μπορώ να μη συμφωνήσω με τη nefeli ότι είναι ένας τρόπος να γνωρίσουν και οι νεότεροι διαμάντια της ελληνικής μουσικής. Εμένα πάντως προσωπικά, σε γενικές γραμμές, με απογοήτευσε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και έτσι δεν ξέρω και αν ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται.

Το ίδιο ρηχές και ανούσιες μου φάνηκαν και οι ενορχηστρώσεις. Ειδικά, όσον αφορά τις τελευταίες, σε πολλά κομμάτια το μπουζούκι όταν ακούγεται μόνο του σε κάποια σημεία, έχει αντικατασταθεί από το πιάνο με -κατά τη γνώμη μου πάντα, για να μην υπάρξει παρεξήγηση- καταστροφικά αποτελέσματα.

Η χειρότερη στιγμή αυτής της ηχογράφησης είναι η καλύτερη, κατά τη γνώμη μου, στιγμή του πρώτου δίσκου. Το τραγούδι Έπεφτε βαθιά σιωπή. Ένα τραγούδι που μιλά για την αγάπη, τον πόνο και το θάνατο και το μπουζούκι κλαίει μόνο του ανάμεσα στους στίχους, μοιάζει σε αυτή εδώ την ηχογράφηση με ένα απλό ποπ τραγουδάκι ...

Δώρα θα συμφωνήσω μαζί σου σε πολλά σημεία.

Ο δίσκος έχει αρκετά καλά στοιχεία , χωρίς βέβαια να προσθέτει κάτι ιδιαίτερα καινούργιο.Ο Κότσιρας δεν είναι κακός.Απλά σε άλλα τραγούδια (στα πιο "εύκολα" θα έλεγα), όπως το "Γέλαγε η Μαρία" ή το "Δώδεκα μαντολίνα"νομίζω πως ανταποκρίνεται πλήρως.Αλλά σε κάποια άλλα όπως το "Έπεφτε βαθειά σιωπή" που επεσήμανες , νομίζω πως είναι λίγος.Δεν του πάνε όλα.Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στο προσωπικό του live που κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία πριν λίγα χρόνια.Στα δικά του και στις μπαλάντες νομίζω πως είναι καλός.Αλλά σε λαικά τραγούδια όπως "Τα μαύρα μάτια σου", "Ο τρελλός"," Είσαι η ζωή μου " κλπ έχω την εντύπωση πως υστερεί.

Στο σημείο επίσης που έγραψες σχετικά με την ενορχήστρωση και το μπουζούκι που ακούγεται μόνο του, νομίζω πως η παραγωγή του cd γενικά είναι πολύ μέτρια.Ο ήχος δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός...Κρίμα...

Ίσως οι συντελεστές του δίσκου, βλέποντας την επιτυχία που είχε η επανακυκλοφορία του cd "Ο σταυρός του νότου" με Κότσιρα κλπ.να θεώρησαν ότι ενδεχομένως να συμβεί το ίδιο και με τον "Δρόμο".Αν δεν απατώμαι στην ίδια συναυλία συμμετείχε και ο Δ.Μπάσης που ερμήνευε κάποια τραγούδια του Πλέσσα που είχαν κοπεί από την δικτατορία , όπως κάποια τραγούδια από το "Ζει".Κακώς που δεν έβαλαν κι αυτά.Νομίζω πως θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επανακυκλοφορία τους...

Την Πέμπτη 1/2/2007 και στο 2ο Πρόγραμμα , 18:00-19:00 , έγινε αφιέρωμα στον Ν.Κούρκουλο μέσα από τραγούδια που τραγούδησε ο ίδιος ! Σ' αυτή την εκπομπή ακούστηκαν ορισμένα σπανιότατα τραγούδια. Μεταξύ αυτών και 4 του Μίμη Πλέσσα, από ένα δυσεύρετο 45άρι...

Το όνομα του παραγωγού μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή... :naughty:

Σιδερής Πρίντεζης :naughty::naughty::naughty:

Ευτυχως που επεστρεψε!! :):)

Σιδερής Πρίντεζης :naughty::naughty::naughty:

Ευτυχως που επεστρεψε!! :):)

Ευχαριστώ Γωγώ, αστέρι φωτεινό! :D :lol:

:lol: :lol

Θες και τιτλο εκπομπης; ''Το κλειδι του σολ'' :naughty::naughty:

:lol: :lol

Θες και τιτλο εκπομπης; ''Το κλειδι του σολ'' :naughty::naughty:

A πα πα! Δεν παίζεσαι! Υποκλίνομαι! :naughty::)

Θα...κοκκινησω τωρα... :naughty::naughty: (ψωναρα και ντροπαλη... :blink: :lol: )

Συναυλία Μίμη Πλέσσα για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο ωδείο Λουτφί Κιρντάρ της Κωνσταντινούπολης

Μεγάλο ενθουσιασμό προκάλεσε η συναυλία του Μίμη Πλέσσα στο ωδείο Λουτφί Κιρντάρ της Κωνσταντινούπολης. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης «κατάφερε να προσθέσει και την χτεσινή βραδιά στις αμέτρητες επιτυχίες του, αγκαλιάζοντας συγκινητικά με τη μουσική του την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης», έλεγαν μέλη της ομογένειας που συνέρευσαν για να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Στη συναυλία η Κλαούντια Ντελμέρ, ο Σπύρος Κλείσσας και η Εύη Σιαμαντά ερμήνευσαν τα τραγούδια του, ενώ συμμετείχαν και πολλοί από τους ακροατές.

Στο τέλος της συναυλίας ο Μίμης Πλέσσας εξέφρασε την ικανοποίηση και την χαρά του που βρίσκεται στη μητέρα των Πόλεων και έκανε την ευχή να ξανάρθει στην Πόλη για να απολαύσει ακόμα μια φορά την ομορφιά της και ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο που του έκανε την τιμή να τον προσκαλέσει.

Η συναυλία οργανώθηκε , όπως κάθε χρόνο, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Κυριακή της Ορθοδοξίας με σκοπό την ενίσχυση της συμμετοχής του λαϊκού στοιχείου στον εορτασμό της μεγάλης θρησκευτικής εορτής. Στην συναυλία παρέστη και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

http://news.pathfinder.gr/culture/news/383296.html

Από σήμερα το Τηλέραμα ξεκινά την προσφορά μιας κασετίνας με βιβλίο και 6 cd's με τραγούδια του Μίμη Πλέσσα με τίτλο "Το αλφαβητάρι της ζωής μου".

Τα cd's είναι από τη Minos-Emi και σε μια πρόχειρη ανάγνωση των τίτλων διαπίστωσα πως έχουν μπει και κάποια τραγούδια που μετά την πρώτη έκδοσή τους σε 45άρια δεν έχουν ξαναμπεί σε lp ή cd, όπως τα "Ο ένας κερδίζει ο άλλος χάνει" και "Παριανή γαλανομάτα" με τον Γιάννη Πάριο (στα 4ο & 5ο cd αντίστοιχα).

Σήμερα διανέμεται το βιβλίο και το 6ο cd το οποίο περιέχει τα τραγούδια:

1)Το φεγγάρι πάνωθέ μου (Τόλης Βοσκόπουλος)

2)Πρώτη φορά (live) (Γιάννης Κότσιρας)

3)Τι σου φταίει το παιδί (Στράτος Διονυσίου)

4)Τις νύχτες μου μετρώ (Τζένη Βάνου)

5)Το τραγούδι της μάνας (Καίτη Αμπάβη)

6)Δώσε μου το στόμα σου (live) (Ελένη Φωτιάδου)

7)Ας είχα κι άλλη μια ζωή (Τόλης Βοσκόπουλος)

8)Ο αναμάρτητος (Αγάπησα-αμάρτησα) (Τζένη Βάνου)

9)Η Μυρσίνη βάζει τ'άσπρα (Γιάννης Πουλόπουλος)

10)Ο Τζίμης ο πρωταθλητής (Θέμης Ανδρεάδης)

11)Η μάνα σου δε μ'αγαπάει (Τόλης Βοσκόπουλος)

12)Τα ξημερώματα θα ξεψυχήσω (Βίκυ Μοσχολιού)

13)Κι όλο καρτερώ (Δήμητρα Γαλάνη)

14)Λάθος δρόμο πήραμε καρδιά (Τόλης Βοσκόπουλος)

15)Μάρκος , Μπάτης και Αρτέμης (Δημήτρης Κοντολάζος)

16)Με βρήκε το ξημέρωμα (Γιάννης Πουλόπουλος)

17)Μπορεί (Τζένη Βάνου)

18)Ο πόνος μου , εγώ και η μοναξιά (Στράτος Διονυσίου)

19)Ποια σε φιλάει τώρα (Βίκυ Μοσχολιού)

20)Μικρή Σουίτα για την Ελεάννα (live) (Ορχήστρα Νέων Ευρωπαικής Ένωσης)

Στο βιβλίο υπάρχει και η φωτογραφία με τους Γ.Νταλάρα-Γ.Καλατζή-Κ.Βίρβο-Μ.Μάτσα από την παρουσίαση του δίσκου "Ζει".

Θανάση, επειδή το "ΤΗΛΕΡΑΜΑ" θα κυκλοφορήσει αύριο στην Αθήνα, μήπως το βιβλίο αναφέρει τα τραγούδια που θα περιέχουν τα 6 cd?

Υπάρχουν(μια και το υλικό προέρχεται από τη ΜΙΝΩΣ) και κάποια από τα τραγούδια με τον Νταλάρα και τον Καλατζή, από το "ΖΕΙ;";

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0