HARDET

Χάρις Αλεξίου

928 posts in this topic

Το σημερινό φύλο της εφημερίδας "Τα Νέα" (ενότητα Ορίζοντες) φιλοξενεί συνέντευξη της Χαρούλας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το ευχάριστο είναι πως την ερχόμενη χρονιά η Χαρούλα ξεκινάει συναυλίες στο εξωτερικό, μετά από μία χρονιά ξεκούρασης, όπως η ίδια λέει... :pity:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όπως αναφέρεται επίσης στην εφημερίδα "Τα Νέα", το Φλεβάρη του 2007, η Χάρις Αλεξίου θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στα πλαίσια του κύκλου "Eιδικές Eμφανίσεις", δίνοντας μία δική της, ελληνική και πιο παραδοσιακή εκδοχή.

------------------------------------------------------

As written in today's papers Haris Alexiou is going to perform at Athens Concert Hall, in February 2007, offering a greek, more traditional version of her.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ καλό μου ακούγετε αυτό, επιτέλους καιρός ήτανε για τη Χαρούλα να επιστρέψει σε κάτι παραδοσιακό , δεδομένου ότι και ο καινούργιος της δίσκος θα έχει έντονα παραδοσιακά στοιχεία όπως είπε και η ίδια.

Μπράβο και πάλι μπράβο!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι ευχάριστο νέο είναι αυτό! Επιτέλους η Χαρούλα επιστρέφει σε ήχους που της ταιριάζουν τόσο πολύ, σε ήχους που τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε!! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εδώ και μια εβδομάδα περίπου ανακοινώθηκε στο ράδιο Μελωδία ότι για τα γεννέθλια του σταθμού (15 χρόνια) θα γίνει συναυλία στο Λυκαβητό,

18 και 19 σεπτεμβρίου

Χάρης Αλεξίου, Σωκράτης Μάλαμας, Αλκινοος Ιωαννίδης

:razz::pity:;):music::music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του φεστιβάλ Βύρωνα το οποίο παρουσιάσθηκε για τα ΜΜΕ χτες το βράδυ υπάρχει μια εκδήλωση στην οποία θέλω να σταθώ γιατί την βρισκω ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα.

Στις 10 και 11 Ιουλίου παρουσιάζεται στον Βύρωνα ενα αφιέρωμα στα παραδοσιακά τραγούδια , την πρώτη μέρα είναι ο Χρόνης Αηδονίδης με την Δόμνα Σαμίου και εξαιρετικούς μουσικούς, και την δεύτερη παρουσιάζεται η παράσταση ΄΄Τ΄ αηδόνια της Ανατολής και τα πουλιά της Δύσης΄΄ με την Χαρούλα Αλεξίου στα ΄΄Τραγούδια της γης΄΄ με ομάδες από την Μικρά Ασία την Καππαδοκία, τον Πόντο . Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Λάμπρος Λιάβας. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!! Να που γίνονται και ωραία πράγματα.... μην γκρινιάζουμε συνεχώς..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ όμορφη είδηση πραγματικά, υπέροχο. :) Εγώ να συμπληρώσω πως το εισιτήριο κοστίζει 25 ευρώ για κάθε μία από τις δύο ημέρες, ενώ αν κάποιος θελήσει να παρακολουθήσει και τις δύο παραστάσεις υπάρχει μειωμένο εισιτήριο των 40 ευρώ και για τις δύο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Βύσσινο και Νεράντζι" κερνά η Χαρούλα Αλεξίου[/b][/b]

Με ένα άλμπουμ έκπληξη, που καταφέρνει να βρει την ισορροπία ανάμεσα στον παραδοσιακό και σύγχρονο ήχο, η Χάρις Αλεξίου επιστρέφει στη δισκογραφία τρία χρόνια μετά το επιτυχημένο "Ως την άκρη του ουρανού σου".

Ο νέος δίσκος τιτλοφορείται "Βύσσινο και Νεράντζι" και χορηγός επικοινωνίας του είναι το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε με την παραδοσιακή μέθοδο του πολυκάναλου, παρόντων όλων των μουσικών, και όχι με ξεχωριστές ηχογραφήσεις. Οι δημιουργοί του άλμπουμ είναι οι: Θοδωρής Παπαδόπουλος, Σμαρώ Παπαδοπούλου, Μάκης Σεβίλογλου

Πρώτο τραγούδι του άλμπουμ είναι το Μακεδονίτικο "Ήρθα ξανά". Μεταξύ των κομματιών του "Βύσσινο & Νεράντζι" είναι η έντεχνη μπαλάντα "Ίσως", το ρυθμικό "Αν ήξερες", το τραγούδι - αναστεναγμός "Με ξέχασε η αγάπη μου".

http://news.pathfinder.gr/culture/news/325821.html

Share this post


Link to post
Share on other sites
Πρώτο τραγούδι του άλμπουμ είναι το Μακεδονίτικο "Ήρθα ξανά". Μεταξύ των κομματιών του "Βύσσινο & Νεράντζι" είναι η έντεχνη μπαλάντα "Ίσως", το ρυθμικό "Αν ήξερες", το τραγούδι - αναστεναγμός "Με ξέχασε η αγάπη μου".

Όταν λένε πρώτο τραγούδι , εννοούνε πρώτο στη σειρά του δίσκου (γιατί το τραγούδι στη σειρά είναι έβδομο) ή πρώτο single, πρώτη επιτυχία ας πούμε...

Και μια παρατήρηση ακόμη...

Για το νέο δίσκο της Αλεξίου πατήστε

http://www.dalaras.com/forum/index.php?s=3...15&t=3268&st=20

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνέντεξη τύπου δόθηκε χθές στην Πλάκα από τους συντελεστές της παράστασης ΄΄το αλάτι της γης΄΄, παρουσία όλων των καλλιτεχνών που θα περελάσουν από το Βύρωνα 10 και 11 Ιουνίου.

Στην συνέντευξη παρουσιάστηκε μέρος του προγράμματος.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Λάμπρος Λιάβας.

Να πούμε για όσους δεν το ξέρουν ότι την πρώτη μέρα θα εμφανιστούν Χρόνης Αηδονίδης, Δόμνα Σαμίου και Σαβίννα Γιαννάτου ο Πετρολούκας Χαλκιάς ο Νίκος με την Γιασεμί Σαραγούδα συνοδεία εξαιρετικών μουσικών όπως ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος και άλλοι, και την δεύτερη βραδιά η Χάρις Αλεξίου στα ΄΄τραγούδια της γης μου΄΄

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hooray! That's really great news. And many thanks for the posting Marie - I confess that I've long since stopped checking the Trehantiri website, since there never seemed to be anything new on it. So without your help I would definitely have missed this.

And to celebrate (after watching the tennis) I'm listening to Τα λαϊκά της Χαρούλας' which is a really great collection of Alexiou's songs. I strongly recommend it.

PS And I know it's hard to pick one out of so many great tracks, but 'Γκαρσόνα' has to be one of the greatest 'feelgood' songs of all time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Χάρις Αλεξίου θα βρίσκεται στον Μελωδία τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, 6 - 8 το απόγευμα για μία συνέντευξη, παρουσία κοινού που θα παραβρεθεί με προσκλήσεις που θα δοθούν από το σταθμό.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χθες παρακολούθησα τη συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου και άλλων καλλιτεχνών της παράδοσης στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" του Βύρωνα στα πλαίσια του διημέρου με τίτλο "Το αλάτι της γης". Η αλήθεια είναι πως είχα πού καιρό να παρακολουθήσω τη Χαρούλα ζωντανά σε συναυλία. Και αυτό που στην πράξη απλά επιβεβαίωσα χθες είναι το πόσο σπουδαία τραγουδίστρια είναι και πόσο μέσα στην ψυχή της, στο ταλέντο και την ιστορία της είναι ριζωμένο το παραδοσιακό, το δημοτικό, το σμυρνέϊκο τραγούδι.

Θα ξεκινήσω λίγο αντίστροφα, με τους υπόλοιπους συντελεστές, αφήνοντας το καλύτερο για το τέλος. Στην αρχή, πήρε το λόγο ο Λάμπρος Λιάβας, άξιος λειτουργός της δικής μας -και όχι μόνο- δημοτικής παράδοσης επί 25 χρόνια κάνοντας μία αναφορά στο σκοπό της γιορτής και στο παραδοσιακό τραγούδι. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το συγκρότημα "Arakne Mediterranea" των Ελληνόφωνων του Σαλέντο να τραγουδά και να χορεύει μία ταραντέλλα. Συνέχισαν με παραδοσιακά τραγούδια της Κάτω Ιταλίας και τελείωσαν μαζί με τη Χαρούλα με λίγα ακόμη τραγούδια με πρώτο το γνωστό "’ντρα μου πάει". Η Χάρις Αλεξίου πήρε ακολούθως τη σκυτάλη για το πρώτο μέρος.

Πολύ ωραίοι οι χορευτές από το Σύλλογο Ποντίων "Αργοναύται - Κομνηνοί" στη συνέχεια. Ακολούθησαν οι Μικρασιάτες του Πνευματικού Κέντρου Νέας Ερυθραίας και οι "Γλεντιστάδες" από το Μεσότοπο Λέσβου, με πάρα πολύ καλή ερμηνευτική και χορευτική παρουσία. Πρόκειται για πολυφωνικά συγκροτήματα γυναικών και ανδρών (οι τελευταίοι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές της Λέσβου) αντίστοιχα που ερμήνευσαν και πολλά σατιρικά παραδοσιακά κομμάτια. Μαζί τους η Χάρις Αλεξίου ξεκίνησε το δεύτερο δικό της και τελευταίο του προγράμματος μέρος. Η βραδιά τελείωσε με ένα σόλο χασαποσέρβικο της ορχήστρας παρέα με το ρυθμικό χειροκρότημα του κόσμου, για την παρουσίαση των καλλιτεχνών. Και αμέσως μετά, επανήλθαν για τον αποχαιρετισμό με το "Μινόρε της αυγής".

Η Χάρις Αλεξίου στο πρώτο μέρος ερμήνευσε δημοτικά τραγούδια από τα "Τραγούδια της Γης" και τα "24 τραγούδια", θυμούμενη και τιμώντας το Θηβαίο πατέρα της. Το δεύτερο μέρος ανήκε στη Μικρά Ασία και τη Σμύρνη, τόπο καταγωγής της μητέρας της, ερμηνεύοντας τραγούδια από τα "Τσίλικα", τα "12 λαϊκά τραγούδια" και άλλα. Το πρώτο μέρος αφιερώθηκε στη μνήμη των Γεωργίου Παπασιδέρη και Γεωργιας Μηττάκη, ενώ το δεύτερο στη μνήμη της Ρόζας Εσκενάζυ και της Ρίτας Αμπατζή.

Η Χάρις Αλεξίου χθες είχε όλη τη σκηνή δική της. Αν και αρκετά κουρασμένη νομίζω και σίγουρα τρακαρισμένη από το γεγονός της επανόδου στα "πάτρια εδάφη", ζωγράφισε στη σκηνή. Τραγούδησε, χόρεψε, γέλασε, έπαιξε με τα "ποτηράκια" της, "μίλησε" με τον κόσμο. Δική της ήταν η Ελλάς χθες.

Χθες, ο καθένας μπορούσε να νιώσει γιατί αυτή η καλλιτέχνης ταυτίστηκε τόσο πολύ με το παραδοσιακό τραγούδι. Για άλλη μία φορά, δε θα μπω στη λογική του να συγκρίνω τη φωνή του τότε και του τώρα, νομίζω πως δεν έχει νόημα, όλα έχουν εξελιχθεί φυσιολογικά. Θα σταθώ μόνο στην ερμηνεία. Και επειδή η ερμηνεία δε μετράται με το πόσο πιστά θα πει κάποιος ένα ντο ή ένα λα, αλλά με το πόσο βαθιά θα αγγίξει την καρδιά αυτών που έχει απέναντί του και τον ακούν, χθες η Χάρις Αλεξίου μας προσέφερε μία σπουδαία ερμηνεία.

Κάποια από τα τραγούδια ερμηνεύτηκαν με υπέροχο τρόπο. Σε κάποια άλλα μας μάγεψε με την κίνηση και τη σκηνική παρουσία. Κάποια λάθη που έγιναν σε στίχους και σε τραγούδια, ενσωματώθηκαν κι αυτά στο πρόγραμμα σαν highlights. Στο "Τραγούδι του γάμου" ξεκίνησε τραγούδώντας διαφορετική στροφή από την πρώτη και συνέχισε ξανά με τις πρώτες νότες και τους σωστούς στίχους φωνάζοντας στους μουσικούς "πάμε πάλι πάμε πάλι" .και στο κοινό "μα σας είπα ήδη πως έχω τρακ". Χθες η Αλεξίου έδωσε την ψυχή της, όχι σα μία καλλιτέχνιδα πάνω στη σκηνή, αλλά σα μία γυναίκα που τραγούδησε σε ένα μεγάλο γλέντι. Τα τρία τραγούδια από τη νέα δισκογραφική δουλειά που ενέταξε στο πρόγραμμα ("Ήλθα ξανά", "Τα σταφυλάκια", "Με ξέχασε η αγάπη μου" - μόνο την πρώτη στροφή) έδεσαν με το πνεύμα της συναυλίας, αλλά και το επίπεδο των τραγουδιών.

Μετά και τις τελευταίες δισκογραφικές δουλειές, ταπεινά νομίζω πως ο Γιώργος Νταλάρας και η Χάρις Αλεξίου θα μπορούσαν να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο μίας κοινής ζωντανής εμφάνισης αναλόγου περιεχομένου. Το πρώτο βήμα για τη Χαρούλα έγινε. Και ήταν πολύ όμορφο. Επέστρεψε πίσω για να γευτούμε κι εμείς το άρωμα της δικής μας μουσικής και των χρόνων της νιότης, της δικής μας και των γονιών μας. Θα ήταν πολύ όμορφη μία δική μας "Τέντα".

Η Χάρις Αλεξίου ερμήνευσε κατά σειρά στο πρώτο μέρος τα τραγούδια

1. Δεν το ήλπιζα η ορφανη

2. Ξενιτεμένο μου πουλί

3. Το Ανεστάκι

4. Πουλάκι ξένο

5. Ο ήλιος βασιλευει

6. Νανούρισμα της Σμύρνης (με συνοδεία μόνο λύρας αν θυμάμαι καλά)

7. Του γάμου (αφήνω γεια στη γειτονιά)

8. Μοιρολόϊ (με γέλασαν μια χαραυγή)

9. Ήλθα ξανά

10. Με ξεχασε η αγάπη μου (μετά την πρώτη στροφή άφησε χορεύοντας τη σκηνή υπό τους ρυθμούς του τραγουδιού)

Συνέχισε στο δεύτερο μέρος με τα ακόλουθα:

1. Μπαρμπαγιαννακάκης

2. Μανταλιώ

3. Θα μεθώ

4. Πέργαμε

Στα τέσσερα πρώτα τραγούδια συμμετείχαν οι Μικρασιάτισσες του Πνευματικού Κέντρου Νέας Ερυθραίας και οι "Γλεντιστάδες" από το Μεσότοπο Λέσβου δίνοντας ένα απίστευτο κέφι. Ο "Μπαρμπαγιαννακάκης" δε, ήταν ένα ρεσιτάλ σκηνικής παρουσίας.

5. Τα σταφυλάκια

6. Λιλή η σκανδαλιάρα

7. Η γκαρσόνα (δύο στροφές από το τραγούδι)

8. Αμάν Κατερίνα μου

9. Ούζο όταν πιεις (Δική μου είναι η Ελλάς)

10. Όλοι οι ρεμπετες του ντουνιά

11. Δημητρούλα

και το "Μινόρε της αυγής" στο φινάλε.

Η καριέρα καλλιτεχνών σαν την Αλεξίου θα κρατήσει κάποια χρόνια ακόμη. Λίγα ή πολλά, δεν έχει σημασία, ο χρόνος θα δείξει. Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά, το μουσικό τοπίο δε θα είναι πια το ίδιο ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Δώρα παρά πάνω μας μετέφερε στο κλίμα της χθεσινής βραδιάς όσο πιο αληθινά πραγματικά και περιγραφικά γινόταν. Διαβάζοντας τις παραπάνω εντυπώσεις είναι σαν να είδες από κάμερα την χθεσινή συναυλία.. :music::)

Δυο λόγια μόνο θα θελα να πω για τον τρόπο που ερμήνευσε χθες η Χαρούλα . Πραγματικά αληθινή !γήινη! ανθρώπινη άμεση με τον κόσμο. Συμπαθέστατη γλυκύτατη !!!

Και τελικά αυτό δεν είναι που σου μένει μετά το τέλος κάθε συναυλίας ? το πόσο κοντά ήρθες με τον καλλιτέχνη της σκηνής ?

Ας με συγχωρέσουν οι πιο ειδικοί επί των μουσικών θεμάτων αλλά θα συμφωνήσω 1000% με αυτό που είπε η Δώρα η ερμηνεία δε μετράται με το πόσο πιστά θα πει κάποιος ένα ντο ή ένα λα, αλλά με το πόσο βαθιά θα αγγίξει την καρδιά αυτών που έχει απέναντί του.

Ακόμα και ο τρόπος που χειρίστηκε τα μικρό λάθη που συνέβησαν κατά την διάρκεια της συναυλίας την έφερε ακόμα πιο κοντά την έκανε ακόμα πιο πραγματική.

Δεν θα σας κρύψω βέβαια την κρυφή μου σκέψη και επιθυμία στο " Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά " το πόσο θα ήθελα να τους άκουγα να το λέγανε μαζί !!!!! :D:D

Και εδώ που τα λέμε ίσως να τον "ξεκλείδωνε" και λίγο.... τι πιο ωραίο να έβλεπες αυτούς τους δυο καλλιτέχνες μαζί επί σκηνής τόσο ανθρώπινους και πραγματικούς όπως ήταν χθες η Χαρούλα ..... :music:

Αυτό που μου έκανε κάπως εντύπωση είναι η συμμετοχή του κόσμου κατά την διάρκεια των τραγουδιών δεν μου φάνηκε όσο ζωντανή θα την περίμενα.... ειδικά στον Βύρωνα έχω συνηθίσει πιο ενεργή συμμετοχή του κόσμου όχι πως δεν χειροκροτούσε, κάποιοι μάλιστα δεν δίστασαν να το στήσουν και στον χορό, αλλά η γενική αίσθηση από το περισσότερο κοινό μου φάνηκε κάπως αμέτοχη.... ίσως και να ήταν μόνο δική μου εντύπωση ? τι να πω? :music:

Να σαι καλά Χαρούλα και να μην διστάσεις να μας χαρίσεις και άλλες τέτοιες στιγμές !!!

:music::)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Δεν θα σας κρύψω βέβαια την κρυφή μου σκέψη και επιθυμία στο " Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά " το πόσο θα ήθελα να τους άκουγα να το λέγανε μαζί !!!!! :D:music:

Ποιόν , την Αλεξίου με τον Βαμβακάρη; :):):D :blink: :blink: :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...