HARDET

Χάρις Αλεξίου

928 posts in this topic

Πάντως, Χρύσα, ο φαντάρος στην σκηνή του Ηρωδείου αποτελούσε σκηνοθετικό εύρημα κι -επομένως- δεν επρόκειτο για αυθόρμητη κίνηση... B)

:blink: Ναι; Τότε τί τον κρατούσαν οι σεκιουρητάδες;; :blink: Δεν πάμε καλά... :music: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Κάποια πράγματα που δε μου άρεσαν, ήταν η απουσία προγράμματος (συμφωνώ με τον Κώστα) και οι ενορχηστρώσεις, οι οποίες ήταν πολύ πάνω σ' αυτές των δίσκων. Δεν είχαν κάνει κάτι ιδιαίτερο... :music:

Όταν μιλάμε για Λοϊζο, τότε δε χρειάζονται πολλές αλλαγές στις ενορχηστρώσεις. Με τα τραγούδια του Μάνου είχα πάντα την αίσθηση ότι δεν χωράει κάτι παραπάνω, γιατί ό,τι χρειαζόταν το σκέφτηκε ο Μάνος πριν από εμάς... B) (Εξαιρώ ελάχιστα τραγούδια, όπου εκεί μπαίνει το προσωπικό γούστο. ) Φυσικά, αυτό ισχύει και για κάθε μεγάλο συνθέτη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο κατάμεστο Θέατρο Γης , χθες το βράδυ , πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις δυο συναυλίες της Χαρούλας Αλεξίου-Αφιέρωμα στο Μάνο Λοίζο.

Στο θέατρο κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα.Χαμός...

Το πρόγραμμα ήταν εξαιρετικό...Ακούστηκαν τραγούδια που ενδεχομένως να ακούστηκαν ζωντανά για πρώτη φορά.Απλά , σ'αυτά που ακούστηκαν στο Ηρώδειο να προσθέσω και το "Ο ένας πλάι στον άλλο" ("Κάθε που βραδιάζει") που ερμήνευσε στην αρχή του Β'μέρους το Τρίφωνο.

Εξαιρετικό το Τρίφωνο, πολύ καλός επίσης ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Όσον αφορά την Αλεξίου , νομίζω πως στο δεύτερο μέρος , ήταν πιο απελευθερωμένη και ερμήνευσε πολύ καλύτερα από το πρώτο μέρος τα τραγούδια της.Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί, ειδικά στο πρώτο μέρος, τραγούδησε , κάποια τραγούδια, όπως η "Τζαμάικα", "Το παλιό ρολόι" ή το "Πες μου πως γίνεται" (του οποίου η διασκευή , μάλλον βαρετή μου φάνηκε, προτιμώ την δυναμική της πρώτης εκτέλεσης) χωρίς τη συνοδεία δεύτερων φωνών, ενώ πολλά απ'αυτά έχουν γραφτεί έτσι.

Όταν μπήκε ο Πορτοκάλογλου και πολύ περισσότερο το Τρίφωνο, νομίζω πως γέμισε ο ήχος και ο χώρος...

Δε θέλω να γράψω παραπάνω πράγματα για τη φωνή της.Προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα...Πιστεύω επίσης πως αυτά τα αφιερώματα άργησε να τα κάνει. Το αφιέρωμα στο Λοίζο, όπως και πέρυσι τη συναυλία με τα δημοτικά στο Βύρωνα ή το αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο με τη Γαλάνη, έπρεπε να γίνουν τουλάχιστον 10 χρόνια πριν....Όταν η φωνή της ήταν ακόμη σε μεγάλη φόρμα...Τότε βέβαια έκανε συναυλίες με τς μπαλάντες του Αντύπα ή τα δικά της τραγούδια....

Εν πάσει περιπτώσει το όλο εγχείρημα και μόνο με βάσει το ρεπερτόριο που επιλέγχθηκε , νομίζω πως κρίνεται ως επιτυχημένο...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα συμφωνήσω γενικώς με τον Θάνο.

Η Αλεξίου ήταν πολύ καλύτερη στο δεύτερο μέρος, και οι Πορτοκάλογλου-Τρίφωνο μου άρεσαν πολύ.

Η επιλογή και η ροή των τραγουδιών ήταν αρκετά επιτυχημένη, και τραγούδια λιγότερο γνωστά εναλλάσσονταν με μεγάλες επιτυχίες.

Θα διαφωνήσω με αυτό που έγραψε η Χρύσα σχετικά με τις ενορχηστρώσεις μιας και πιστεύω ότι αρκετά ήταν τα τραγούδια που πειράχτηκαν και κατ' εμένα απέκτησαν πιο ενδιαφέροντα και σύγχρονο ήχο.

Το κοινό είχε γεμίσει το θέατρο (καιρό είχα να δω τόσο γεμάτο το Θέατρο Γης) αλλά δεν το βρήκα ιδιαίτερα ενθουσιώδες.

Σίγουρα το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο αν η Αλεξίου είχε κάνει αυτές τις συναυλίες 10 χρόνια πριν, αλλά πιστεύω και πάλι ο στόχος επιτεύχθηκε με το θυμηθεί (και να μάθει) το κοινό όλα αυτά τα τραγούδια και να τιμήσει τον Μ. Λοΐζο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η συνέντευξη που έδωσαν μαζί η Αλεξίου, ο Μάλαμας και ο Ιωαννίδης στον Οδυσσέα Ιωάννου, με αφορμή την κυκλοφορία του live από το Λυκαβηττό, βρίσκεται τώρα και στο site του Μελωδία:

http://www.melodia.gr/4dcgi/_w_articles_me.../06/2007_194666

Share this post


Link to post
Share on other sites
SOLD OUT τα εισιτήρια για το Θέατρο Πέτρας απόψε.

Φυσικό ήταν, αφού την Αλεξίου την ξέρουν κι οι πέτρες... :wow::)

Share this post


Link to post
Share on other sites
SOLD OUT τα εισιτήρια για το Θέατρο Πέτρας απόψε.

Φυσικό ήταν, αφού την Αλεξίου την ξέρουν κι οι πέτρες... :wow::)

:lol: Φαντάσου δηλαδή στο Θέατρο Βράχων τι έχει να γίνει το Σεπτέμβρη!! :lol: :wow: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χθες βράδυ μπορώ να πω ότι ήμουνα από τους τυχερούς που παρακολούθησαν τη συναυλία της Χαρούλας στο κατάμεστο Θέατρο Πέτρας. Δεν υπήρχε στιγμή σε αυτή τη συναυλία που να μην ήταν μαγική, με ελάχιστες εξαιρέσεις, που έχουν όμως να κάνουν με προσωπικά μου γούστα. Δεν έχω ξαναδεί να αποθεώνουν έτσι την Αλεξίου! Βγήκε στη σκηνή και τη χειροκροτούσαν όρθιοι πριν καν ξεκινησει! Αλλά κι εκείνη ήξερε να μας ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο.:rolleyes::wow:

Σε σχέση με τα τραγούδια που ακούστηκαν στις προηγούμενες συναυλίες δεν υπάρχει κάποια μεγάλη διαφορά. Η Αλεξίου βγήκε μεν τρακαρισμένη, αλλά αυτό ξεπεράστηκε μόλις τελείωσε το 1ο τραγούδι.

Η διασκευή του «Πες μου πώς γίνεται» ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα... και έπιασα τον εαυτό μου κάποια στιγμή να το προτιμάει από την πρώτη εκτέλεση. Τα λιγότερο γνωστά στον πολύ κόσμο τραγούδια (πχ «Καράβια αλήτες» και «ο ένας πλάι στον άλλο») ήταν υπέροχα και μπράβο που τα επέλεξαν.

Μεγάλες στιγμές, κατά τη γνώμη μου:

- «Πες μου πώς γίνεται» (φυσικά!),

- «Κόκκινο γλυκό μου στόμα»,

- «Αρχηγός». Ανατρίχιαζες από την ερμηνεία της, ειδικά στο τελευταίο κουπλέ-ρεφρέν.

- «Δεν θα ξαναγαπήσω». Το απογείωσε! Έφτασε τη φωνή της στ άστρα και στα δύο ρεφρέν!

- «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας». Κι εδώ υπήρξε το «κολπάκι» με τον φαντάρο να χορεύει, αλλά αυτό δεν ήταν κ τόσο στημένο. Αυτός που ανέβηκε να χορέψει, ήταν θαυμαστής της Χαρούλας. Τα παιδιά της κοινότητας της Χαρούλας τον ξέρουν. Όμορφη στιγμή!

- «Πόσο σ αγαπώ», που το αφιέρωσε στη Δώρα Σιτζάνη και το «Νανούρισμα».

- «Ο φαντάρος» και «Τέλι Τέλι Τέλι». Η γνωστή Χαρούλα στα τσιφτετέλια της.

- «Σε πέντε ώρες ξημερώνει Κυριακή». Αυτό όπως και να το έλεγε θα ήταν στα highlights της βραδιάς, γιατί είναι τραγούδι που λατρεύω.

- «Όλα σε θυμίζουν», ειδικά το φινάλε! Μαγική Χαρούλα!

Στιγμές που δεν με εντυπωσίασαν ήταν στο «Τίποτα δεν πάει χαμένο» (θα προτιμήσω την επανεκτέλεση με Μάλαμα-Ιωαννίδη), «Η μέρα εκείνη δε θ αργήσει», «Πρωινό τσιγάρο» (εκτέλεση από το Τρίφωνο: δεν μου άρεσε.), «Αχ, χελιδόνι μου» (η Αλεξίου ήταν καλή, η ορχήστρα όμως δε μου άρεσε... ίσως είναι και το ότι ΜΙΑ είναι η εκτέλεση σε αυτό το τραγούδι :blush:. Ο κόσμος όμως το τίμησε δεόντως...), «Όταν βλέπετε να κλαίω» (αυτό το τραγούδι είναι για μένα ΜΟΝΟ Καζαντζίδης. Βέβαια, θα ήθελα πολύ να ακούσω και τον Νταλάρα... Νομίζω ότι θα αναθεωρούσα...) και «Σεβάχ ο θαλασσινός» (μετά την εκτέλεση του Λοϊζου δεν με ικανοποιεί καμια άλλη).

Μετά τη χθεσινή βραδιά ανυπομονώ για την επόμενη συναυλία στην Αττική (Θέατρο Βράχων) τον Σεπτέμβρη, αλλά φυσικά και για τη μεγάλη συναυλία που θα γίνει απ όλους τους τραγουδιστές.

Μακάρι αυτό που είδαμε χθες, αλλά και οι συναυλίες των Παπακωνσταντίνου και Νταλάρα να βγαίνανε σε μία ολοκληρωμένη κασετίνα που να τιμά τον Μάνο Λοϊζο και να ευχαριστεί όλους αυτούς που πήγαν σε αυτές τις συναυλίες. Είδα τόσο νέο κόσμο χθες που νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να μας χαρίσουν οι δισκογραφικές και οι καλλιτέχνες ένα τέτοιο υλικό. :music:;):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χθες στην Πετρούπολη ήταν απλά μια μαγεία!

Ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω....!

Νομίζω ότι ήταν η καλύτερη συναυλία της των τελευταίων χρόνων!

ΚΑι επειδή υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα της περιοδείας κάνω ένα UPDATE

4/7: Βόλος Δημοτικό Θέατρο

5/7: Λάρισα Δημοτικό Θέατρο

6/7: Έδεσσα Θέατρο Γαβαλιώτισσας

7/7: Μουδανιά Χαλκιδικής Δημοτικό Θέατρο

11/7: Πειραιάς-Βεάκειο Θέατρο

13/7: Κύπρος Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας

14/7: Κύπρος Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού

16/7: Κύπρος Προεδρικό Μέγαρο

20/7: «Πρέσπεια 2007» - ’γιος Αχίλλειος Πρεσπών

22/7: Ελευσίνα Εργοστάσιο Ελαιουργικής

25/7: Λέσβος Δημοτικό Στάδιο Καλλονής

28/7: Ρόδος Παραλία Κιοτάρι (Αρχάγγελος)

31/7: Πάτρα Αρχαίο Ωδείο

1/8: Ζάκυνθος Δημοτικό Θέατρο

3/8: Φεστιβάλ Ολύμπου Αρχαίο Θέατρο Δίου

4/8: Καβάλα - Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

8/8: Ηράκλειο Παγκρήτειο Στάδιο

9/8: Χανιά - Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

12/8: Πάρος Δημοτικό Στάδιο

18/8: Σαντορίνη - Καλντέρα Φηρών

29/8: Αγρίνιο Γήπεδο Παναιτωλικού

31/8: Νίκαια - Κατράκειο θέατρο

1/9: Μαλακάσα - "Terra Vibe"

6/9: Βύρωνας Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Share this post


Link to post
Share on other sites
31/8: Νίκαια - Κατράκειο θέατρο

1/9: Μαλακάσα - "Terra Vibe"

6/9: Βύρωνας Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

:):razz:;)

Ευχαριστούμε agelica για τις πληροφορίες.

Αν είναι και όπως στο Πέτρας θα περάσουμε υπέροχα! :pity:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ματαιώθηκε η Πτολεμαΐδα δηλαδή και μπήκε η Έδεσσα εκείνη την ημερομηνία;..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και κάτι που ξέχασα και συγκαταλέγεται στις πολύ καλές μου εντυπώσεις: Το καθαρά πολιτικό σχόλιο της Χαρούλας για το έγκλημα στην Πάρνηθα στο τέλος της συναυλίας. "Να τιμωρηθούν όσοι τα έκαναν αυτά, αλλά και όσοι μπορούν να τους τιμωρήσουν και δεν το κάνουν!" "Επεσε" απο το χειροκροτημα το θέατρο. Μπράβο Χαρούλα!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Στο φόρουμ της Χαρούλας: http://alexiou-forum.gr/html/index.php

υπάρχουν πολύ ωραίες φωτογραφίες για τα μέλη του φορουμ όμως ΜΟΝΟ. Δηλαδή, μόνο αν έχεις username μπορείς να τις δεις.

Nα μια καλή πρόταση για τα rare songs του δικού μας forum... :razz::D

sorry για το off topic. :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένα μουσικό ταξίδι

Στις 20 Ιουλίου ξεκινούν τα 18α Πρέσπεια με συναυλία της Χ.Αλεξίου

Ένα μήνα νωρίτερα, στις 20 Ιουλίου ανοίγουν αυλαία τα Πρέσπεια με την συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου στον Αγιο Αχίλλειο. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι που διοργανώνεται εδώ και 18 χρόνια.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών- Φλώρινας, συνεχίζονται στις 21 Ιουλίου στη λίμνη Βεγορίτιδα και στο χωριό Πάτελι (Αγιος Παντελεήμονας) με μια διονυσιακού χαρακτήρα εκδήλωση, με άφθονο κρασί και τις μουσικές της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και της Έλλης Πασπαλά.

Την Κυριακή 22 Ιουλίου, η «καρδιά» των εκδηλώσεων θα χτυπήσει στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, με μια συναυλία του Χρυσόστομου Σταμούλη με τίτλο «Το τραγούδι του Ερωδιού» και ερμηνευτές τους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Λιζέτα Καλημέρη.

Στις 23 Ιουλίου οι ΟΝΙΡΑΜΑ θα βρεθούν στο χωριό Λέχοβο, σε υψόμετρο 800 μέτρων για να τραγουδήσουν. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου, με ερμηνευτές τον Μανόλη Μητσιά και τον Γιάννη Κούτρα στη Μελίτη.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...74&lngDtrID=253

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εκδηλώσεις στις Πρέσπες

Για άλλη μια χρονιά τα "Πρέσπεια", θα στείλουν μήνυμα πολιτισμού και ειρήνης σε όλη την Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες

Στις 20 Ιουλίου, νωρίτερα από ότι άλλες χρονιές, που οι εκδηλώσεις γίνονταν τον Αύγουστο, θα πραγματοποιηθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στις Πρέσπες, τα "Πρέσπεια". Πρόκειται για ένα θεσμό που διαρκεί 18 χρόνια και την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων "Πρεσπών- Φλώρινας". Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στον 'Αγιο Αχίλλειο, με συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου, ενώ την επομένη την σκυτάλη παίρνει, η λίμνη Βεγορίτιδα και το χωριό Πάτελι (σημερινός 'Αγιος Παντελεήμονας), με μουσική συμμετοχή από την Ευανθία Ρεμπούτσικα, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και την Έλλη Πασπαλά. Η Φλώρινα στις 22 και το Λέχοβο στις 23, θα φιλοξενήσουν τις επόμενες εκδηλώσεις, οι οποίες θα κλείσουν στη Μελίτη, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί αργότερα, με συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου, με τον Μανόλη Μητσιά και τον Γιάννη Κούτρα.

http://news.pathfinder.gr/culture/news/412312.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα στις 9μμ το ΡΙΚ θα μεταδόσει τη συναυλία της Χάρις Αλεξίου "Αφιέρωμα στο Μάνο Λοίζο" από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tελικά η συναυλία που είδαμε ήταν μια μίνι συναυλία των 45' ! Η Αλεξίου έκανε μια επιλογή τραγουδιών του Λοΐζου που λέει στις φετινές της συναυλίες και στο τέλος τραγούδησε το δικό της ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΧΕΛΙΔΟΝΙΟΥ! Φωνητικά δεν ήταν πολύ καλά :wacko: κάτι που το έχουμε πει αρκετές φορές .... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φωνητικά όντως δεν ήταν πολύ καλά, καμια σχεση με την Πετρούπολη που έτυχε να την δω. :rolleyes:

Όμως, παρότι είναι άσχημο η φωνή να "σπάει" κάποιες φορές, όταν είναι στα καλά της είναι άλλο πράγμα! Ο,τι και να λεμε ρε παιδιά, αυτή η χροιά είναι μοναδική... :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πραγματικά δεν ήταν πολύ καλά...Αλλά μιας και αυτό το αφιέρωμα το έχω δει 4 φορές θεωρώ ότι ήταν μια άτυχη στιγμή εξαιτίας της κούρασης και του παγωμένου κοινού(κάτι που την επηρεάζει άμεσα!)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...