HARDET

Χάρις Αλεξίου

928 posts in this topic

Από το musiccorner

Τις βαλίτσες της ετοιμάζει και η Χάρις Αλεξίου. Η κορυφαία ερμηνεύτρια μετά από εμφανίσεις στο εξωτερικό (7 Ιουνίου: "Boston Symphony Hall" - Βοστώνη - με τη συμφωνική ορχήστρα Boston Pops - ,10 Ιουνίου: "Palau de la Musica" - Βαρκελώνη,11 Ιουνίου: "Teatro Albeniz" - Μαδρίτη, 21-22 Ιουνίου 2008: Caesaria Amphiteater-Ισραήλ), ετοιμάζεται να περιοδεύσει σε Ελλάδα και Κύπρο με ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μια αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της στο Ελληνικό μουσικό στερέωμα.

Μαζί της στο γοητευτικό αυτό ταξίδι ο Μπάμπης Στόκας και η Ανδριάνα Μπάμπαλη. Οι τρεις τους ετοιμάζουν ένα απρόβλεπτο και ανατρεπτικό πρόγραμμα με τραγούδια που όλοι μας αγαπάμε και θέλουμε να ακούσουμε από τις μαγικές φωνές τους! Η αρχή θα γίνει από την Αθήνα και το θέατρο του Λυκαβηττού στις 27 και 28 Ιουνίου ενώ θα ακολουθήσουν στις 2 Ιουλίου η Θεσσαλονίκη (Θέατρο Γης) και άλλοι 20 μοναδικοί σταθμοί.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008

Μαζί με το Μπάμπη Στόκα

και την Ανδριάνα Μπάμπαλη

7 Ιουνίου: Βοστόνη (Η.Π.Α.) : Boston Symphony Hall με τη συμφωνική ορχήστρα Boston Pops, link: http://www.bso.org

10 Ιουνίου: Βαρκελώνη (Ισπανία): Palau de la Musica

11 Ιουνίου: Μαδρίτη (Ισπανία): Teatro Albeniz

21 Ιουνίου: Καισάρεια (Ισραήλ): Caesaria Amphiteater

22 Ιουνίου: Καισάρεια (Ισραήλ): Caesaria Amphiteater

27 Ιουνίου: Θέατρο Λυκαβηττού

28 Ιουνίου: Θέατρο Λυκαβηττού

30 Ιουνίου: Σέρρες Στρατόπεδο Εμμ. Παππά

1 Ιουλίου: Ξάνθη Δημοτικό Στάδιο

2 Ιουλίου: Θέατρο Γης Θεσσαλονίκη

4 Ιουλίου: Ηράκλειο Κρήτης Παγκρήτειο Στάδιο

14 Ιουλίου: Μυτιλήνη Δημοτικό Στάδιο

16 Ιουλίου: Χίος Δημοτικό Στάδιο

19 Ιουλίου: Δεσφίνα Δημοτικό Στάδιο

23 Ιουλίου: Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) Harbiye Open-air Theatre

25 Ιουλίου: Κέρκυρα Musicland

26 Ιουλίου: Λευκάδα Κάστρο

1 Αυγούστου: Νεστόριο Καστοριάς River Party

2 Αυγούστου: Χαλκιδική - Φεστιβάλ Κασσάνδρας «Θέατρο Σίβιρης»

4 Αυγούστου: Μεσολόγγι - Αλυκές

8 Σεπτεμβρίου: Πετρούπολη Θέατρο Πέτρας

20 Σεπτεμβρίου: Φεστιβάλ Υμηττού Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

www.alexiou.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην κιβωτό του ελληνικού τραγουδιού

Κάθε Τετάρτη στο www.musiccorner.gr

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Γράφει ο Αλέξης Λιόλης

alexli@musiccorner.gr

Τρίτο και τελευταίο μέρος σήμερα ενός αφιερώματος που ξεκινήσαμε πριν από δύο εβδομάδες, με θέμα τους live δίσκους στην καριέρα της Χαρούλας Αλεξίου.

Είμαστε, πια, στο 2000...

Το Μάη του 2002 κυκλοφόρησε το διπλό cd "Cine ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ", από τις εμφανίσεις εκεί της Χ. Αλεξίου με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τη Λιζέττα Καλημέρη και το Φίλιππο Πλακιά το χειμώνα της ίδιας σεζόν. Το άλμπουμ περιέχει 24 τραγούδια, λαϊκά ως επί το πλείστον, απ' όλες τις εποχές του ελληνικού τραγουδιού, αλλά και της ερμηνεύτριας. Εδώ θα βρείτε "Της ταβέρνας το ρολόι" του Βασίλη Τσιτσάνη, το "Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω" του Σταύρου Τζουανάκου και του Κώστα Βίρβου, αλλά και τους "Θαλασσινούς" και το "Μάλιστα κύριε" του Γιώργου Ζαμπέτα σε στίχους Στέλιου Γεράνη και Αλέξανδρου Καγιάντα αντίστοιχα. "Είχα κρατήσει πολλά χρόνια μια απόσταση απ' αυτά τα τραγούδια και τώρα είναι σαν να τα ανακαλύπτω ξανά", είχε δηλώσει τότε η Χαρούλα.

Στον "Κεραμεικό" συμπεριέλαβε, βέβαια, στιγμές και από την προσωπική της δισκογραφία. Ανάμεσά τους, το "Εξαρτάται" του Μάριου Τόκα και του Ανδρέα Νεοφυτίδη (από τη "Λεωφόρο της αγάπης" του 1987), τα "Χρόνια χελιδόνια" του Χρήστου Νικολόπουλου και του Λ. Παπαδόπουλου, αλλά και το "Ούζο όταν πιεις" του συνθέτη Σπύρου Ιωαννίδη με στίχους του Αιμίλιου Σαββίδη, (από τα "24 τραγούδια" του '77), το "Μάτια μου μάτια μου" του Σταύρου Κουγιουμτζή σε στίχους Λ. Παπαδόπουλου (από τις "Λαϊκές Κυριακές" του '76), το "Μια είναι η ουσία" του Χ. Νικολόπουλου και του Λευτέρη Χαψιάδη (από τον "Εμφύλιο έρωτα" του '84), αλλά και τρία δικά της τραγούδια από το "Παιχνίδι της αγάπης" του '98: "Όνειρα αγόρια μου", "Ρεμπέτικος σκοπός" και "Η παλιά αγορά".

Κι ακόμα, ξανατραγούδησε έξοχα τη "Μαρκίζα" του Γιάννη Σπανού και του Μάνου Ελευθερίου και χάρισε μια σπουδαία - γυναικεία - ερμηνεία στο "Δε θα ξαναγαπήσω" των Λοΐζου - Παπαδόπουλου, που σφραγίστηκε από τη φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη.

Δυο χρόνια μετά τον "Κεραμεικό", βρίσκουμε τη Χαρούλα να συμμετέχει σε μια συναυλία των Πυξ Λαξ στο Λυκαβηττό, το Σεπτέμβρη του 2004. Μαζί τους τραγούδησε το κομμάτι "Οι παλιές αγάπες πάνε στον Παράδεισο", από το δίσκο του συγκροτήματος "Ο μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες" (1996). Το τραγούδι, με σκόρπιους στίχους από το ομότιτλο βιβλίο της συγγραφέως Μάρως Βαμβουνάκη σε έμμετρη προσαρμογή και μουσική επένδυση του Φίλιππου Πλιάτσικα, εντάχθηκε στο διπλό cd "Πυξ Λαξ - Τέλος", με αποσπάσματα από τη συναυλία του Λυκαβηττού.

Κι ύστερα, ήρθε η μεγάλη συναυλία για τη Βίκυ Μοσχολιού στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" τον Ιούλιο του 2005, με τη συμμετοχή δέκα ελληνίδων ερμηνευτριών πρώτης γραμμής: Χάρις Αλεξίου, Μαρινέλλα, Δήμητρα Γαλάνη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Τάνια Τσανακλίδου, Γλυκερία, Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Ανδριάνα Μπάμπαλη. Η συναυλία - αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού - που δεν μπόρεσε να παραστεί - διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Χαρούλας. Στο κάλεσμά της ανταποκρίθηκαν πρόθυμα όλες οι προαναφερθείσες κυρίες, την επιμέλεια είχε η Λίνα Νικολακοπούλου και το γεγονός αποτυπώθηκε στο διπλό cd "Δεν ξέρω πόσο σ' αγαπώ". Εκεί, η Χ. Αλεξίου τραγούδησε μόνη της τα τραγούδια "’νθρωποι μονάχοι" του Γιάννη Σπανού και του Γιάννη Καλαμίτση (από το δίσκο του '77 "Η Μοσχολιού τραγουδά Σπανό") και τα "Ξημερώματα" του Γιώργου Ζαμπέτα και του Δημήτρη Χριστοδούλου, που είχε ηχογραφήσει η Βίκυ Μοσχολιού το 1965. Τραγούδησε και ντουέτο με τη Μαρινέλλα "Τα τρένα που φύγαν" του Σταύρου Ξαρχάκου σε στίχους του Βαγγέλη Γκούφα και του ηθοποιού Βασίλη Ανδρεόπουλου και το κινηματογραφικής προέλευσης "Πέρα από τη θάλασσα" του Γιάννη Μαρκόπουλου και του Ερρίκου Θαλασσινού. Κι ακόμα, Αλεξίου και Γαλάνη μοιράστηκαν το τραγούδι του Ζαμπέτα "Το γράμμα και η φωτογραφία", με στίχους Αλέκου Καγιάντα, ένα τραγούδι που το βρίσκουμε και στο διπλό δίσκο "Η παράσταση αρχίζει", από τις εμφανίσεις Αλεξίου - Γαλάνη - Πάριου, εν έτει 1989, στη Θεσσαλονίκη.

Μας απομένουν δύο ακόμα σημαντικές δισκογραφικές εκδόσεις από ζωντανές ηχογραφήσεις. Το περσινό "Αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο" και το cd "Αλεξίου - Μάλαμας - Ιωαννίδης", από τη ζωντανή ηχογράφηση στο θέατρο του Λυκαβηττού το Σεπτέμβρη του 2005. Ωραίο live (διπλό cd & dvd), από τα ελάχιστα που έχουν λόγο ύπαρξης. Χάρις Αλεξίου, Σωκράτης Μάλαμας και Αλκίνοος Ιωαννίδης" μαζί επί σκηνής - για πρώτη φορά - να τραγουδούν απ' την ψυχή και με τη ψυχή τους και να αναδεικνύουν το αληθινό αίσθημα των τραγουδιών με τρόπο γνήσιο, αγαπησιάρικο και λυτρωτικά συγκινητικό. Απ' τις "ακριβές" στιγμές της έκδοσης, ο "Βυθός" του Αλκίνοου με τη Χαρούλα. Που το 'κανε, πάλι, το θαύμα της. Και μας "έστειλε"...!

Το "Αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο" πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ, στις 14 και 15 Ιουνίου του 2007 και καταγράφηκε σε διπλό cd και dvd. Μαζί με την Αλεξίου, τραγούδησαν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και το Τρίφωνο (Νίκος Κουρουπάκης, Ερωφίλη και Δημήτρης Υφαντής). Πως τραγούδησε η Χαρούλα τα τραγούδια του Λοΐζου; ’ψογα! Όπως έπρεπε. Όπως έχουν περάσει στο DNA της. Με αίσθημα. Και αγάπη. Και δύναμη. Και γνώση. Και ωριμότητα. Και κατάφερε να φέρει στο σήμερα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου με ιστορία και με ζωή τριάντα και σαράντα χρονών. Το cd έτυχε διθυραμβικών κριτικών και ευρύτατης αποδοχής, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τόσο το αλάνθαστο αισθητήριο όσο και τη μοναδική επικοινωνία της Χαρούλας με το κοινό.

Αν στις φετινές καλοκαιρινές της συναυλίες ανά την Ελλάδα - μαζί με την Ανδριάνα Μπάμπαλη και το Μπάμπη Στόκα - περάσει από τα μέρη σας, μη χάσετε με τίποτα την ευκαιρία να τη δείτε και να την ακούσετε live. Η χάρις του ταλέντου της, η εσωτερική ένταση της ερμηνείας της και η επί σκηνής επαφή της Αλεξίου με τον κόσμο - χωρίς να επιστρατεύει εφέ και άλλα τινά κόλπα - παραμένουν μαγικά και ανεπανάληπτα.

Κλείνοντας, να αναφερθούμε και σε μια ειδική έκδοση, που περιέχει μαζί τα άλμπουμ "Γυρίζοντας τον κόσμο" και "Ένα φιλί του κόσμου", dvd και επιπλέον bonus videoclips. Κυκλοφόρησε το 2006, δέκα χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του δίσκου "Γυρίζοντας τον κόσμο", που αγαπήθηκε πολύ, κατέγραψε τις μεγαλύτερες πωλήσεις της περασμένης δεκαετίας και συνεχίζει ακάθεκτος...!

http://www.musiccorner.gr/extras/kivwtos/index.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φωτογραφία της Χαρούλας Αλεξίου από τις αρχές της δεκαετίας του '70.

Περιλαμβάνεται στην καταχώρηση των "Νέων" για την κυκλοφορία της κασετίνας του Μάνου Χατζιδάκι με το "Βήμα"

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...s_2006/0012.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Τρίτο και τελευταίο μέρος σήμερα ενός αφιερώματος που ξεκινήσαμε πριν από δύο εβδομάδες, με θέμα τους live δίσκους στην καριέρα της Χαρούλας Αλεξίου.

Γράφει ο Αλέξης Λιόλης

alexli@musiccorner.gr

στην κιβωτό του ελληνικού τραγουδιού

Κάθε Τετάρτη στο www.musiccorner.gr

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

ΥΓ.

Από το συνεργάτη του "Music Corner" Τάσο Κριτσιώλη έλαβα ένα e-mail με κάποιες συμπληρωματικές του επισημάνσεις, αναφορικά με το αφιέρωμά μου στα live της Χαρούλας Αλεξίου. Μου θυμίζει δύο συμμετοχές της:

Το 1975 τραγούδησε το "Μάη μ' Μάη μ'" του "αντάρτη" Πάνου Τζαβέλλα στο δίσκο "Τραγούδια από το αντάρτικο λημέρι του", που ηχογραφήθηκε ζωντανά στη μπουάτ "Λήδρα". Επίσης, το 1987 στο ζωντανά ηχογραφημένο διπλό άλμπουμ "Natin fatin" συνόδευσε τον Χάρρυ Κλυνν σ' ένα σπαρταριστό σκετς με τίτλο "Η ανθολογία του Ισπανού", τραγουδώντας στίχους στα ισπανικά τους οποίους μετέφραζε με το δικό του τρόπο στα ελληνικά ο Κλυνν! Στο τέλος του σκετς, η Χαρούλα τραγουδάει την πρώτη στροφή του "Μανώλη" ("Δεν το 'λπιζα Μανώλη") του Γιάννη Δραγάτση ή "Ογδοντάκη" σε στίχους του Κώστα Μάρσελου ή "Νούρου" και ο Χάρρυ Κλυνν τους μεταφράζει στα ισπανικά.

http://www.musiccorner.gr/extras/kivwtos/index.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΑΔΙΟ

Σάββατο 28 Ιουνίου

Μαζί με το Μπάμπη Στόκα και την Ανδριάνα Μπάμπαλη

Μετά το χθεσινό κλείσιμο του Θεάτρου του Λυκαβηττού από τον Δήμο Αθηναίων για λόγους ασφαλείας,

αλλάζει ο χώρος των 2 μεγάλων συναυλιών της Χάρις Αλεξίου που είχαν προγραμματιστεί για τον Λυκαβηττό.

ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ

Αθήνα

Καλλιμάρμαρο Στάδιο

Σάββατο 28 Ιουνίου

Τα ήδη πωληθέντα εισιτήρια και των 2 ημερών των συναυλιών του Λυκαβηττού ισχύουν κανονικά

για το Σάββατο 28 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο και η προπώληση συνεχίζεται στα ίδια σημεία.

Καλλιμάρμαρο

Σάββατο 28/6

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμές εισιτηρίων: 23 και 17 (φοιτητικό)

Σημεία προπώλησης:

Σε όλα τα δισκοπωλεία "Metropolis"

Μέσω πιστωτικής κάρτας στο τηλέφωνο: 210 6003537

Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 6898215

πηγή: www.alexiou.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Last night Xaris Alexiou gave a wonderful concert in Caesarea, Israel, to

a cheering crowd that was thirsty to see her after 15 years. I have not had the opportunity to upload all my photographs yet so I will use some of my friends.

The show tonight will be transmitted live on the radio and I will provide a separate link.

Here is the playlist followed by the photographs.

Part I

Mira mou egines - Adriana Babali

Min pis pote - Adriana Babali

Anoites Agapes - Mpampis Stokas

Antio Agapi Dixasmeni - Mpampis Stokas

Giati - Mpampis Stokas

To tango tis Nefelis - Xaroula

Synavlia - Xaroula

Gia ena tango - Xaroula

Panselinos o erotas - Xaroula

Oneiro itane - Xaroula

Magissa - Xaroula

Na ziso i na pethano - Xaroula

To Kyma - Xaroula

Proti fora syggnomi - Xaroula

I alithia tou kathena - Xaroula

Theos an einai - Xaroula

Part II

O Notos - Mpampis Stokas

Prigkipessa - Mpampis Stokas

Esy Eki - Mpampis Stokas

Ti einai afto pou mas enonei - duet with Xaroula & Mpampis Stokas

Kato apo ti markiza - Xaroula

Mia pista apo fosforo - Xaroula

O Fantaros - Xaroula

Apopse thelo na pio - Xaroula

I fili mou xaramata - Xaroula

Mia einai i ousia - Xaroula

Teli teli teli - Xaroula

Ke se mena krima - Xaroula

Pos na se lismoniso - Xaroula

Zilia mou - Xaroula

Oi magkes den yparxoun pia - Xaroula

Mparmpagiannakaki - Xaroula

Opou kai na'se - Xaroula

Gia sena - Xaroula

Ola se thymizoun - Xaroula

Ti glyko na s' agapoun - Xaroula

Garsona - Xaroula

Den tha dakriso pia - Oloi

Panselinos - Xaroula

http://i24.photobucket.com/albums/c45/AAza...ou/Alexiou1.jpg

http://i24.photobucket.com/albums/c45/AAza...ou/Alexiou2.jpg

http://i24.photobucket.com/albums/c45/AAza...ou/Alexiou3.jpg

http://i24.photobucket.com/albums/c45/AAza...ou/Alexiou4.jpg

http://i24.photobucket.com/albums/c45/AAza...ou/Alexiou5.jpg

http://i24.photobucket.com/albums/c45/AAza...ou/Alexiou6.jpg

http://i24.photobucket.com/albums/c45/AAza...ou/Alexiou7.jpg

http://i24.photobucket.com/albums/c45/AAza...ou/Alexiou8.jpg

http://i24.photobucket.com/albums/c45/AAza...ou/Alexiou9.jpg

http://i24.photobucket.com/albums/c45/AAza...u/Alexiou10.jpg

http://i24.photobucket.com/albums/c45/AAza...u/Alexiou11.jpg

http://i24.photobucket.com/albums/c45/AAza...iouPoliker3.jpg

http://i24.photobucket.com/albums/c45/AAza...iouPoliker4.jpg

http://i24.photobucket.com/albums/c45/AAza...tokasBabali.jpg

http://i24.photobucket.com/albums/c45/AAza...kasMariolas.jpg

http://i24.photobucket.com/albums/c45/AAza...exiouStokas.jpg

http://i24.photobucket.com/albums/c45/AAza...xiouStokas2.jpg

http://i24.photobucket.com/albums/c45/AAza...xiouStokas5.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα η Χαρούλα στο Πέραμα.

Έχουν κλείσει δρόμοι,τροχονόμοι έχουν τρελαθεί,κόσμος πάει προσηλωμένος να ακούσει την ιέρεια του και να υψωθεί.

Η Σαλαμίνα μου είναι κοντά,κι όμως τόσο μακρυά...

(Έχουμε ένα απο τα ωραιότερα θέατρα στην Ελλάδα,το "Ευρυπίδειο" που εδώ και κάτι καλοκαίρια κοιμάται κάτω απο τα αστέρια χωρίς τραγούδια,χωρίς άξιες μουσικές.Και μαζί με αυτό και οι αρμόδιοι.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

H Χάρις Αλεξίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο 26/6/2008

Αρχικά η μεγάλη καλοκαιρινή της συναυλία στην Αθήνα ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Λυκαβηττού. Οι πρόσφατες όμως εξελίξεις που κόντεψαν να τινάξουν στον αέρα όλο το πρόγραμμα στον Λυκαβηττό, οδήγησαν τελικά στην αλλαγή του χώρου. Το Σάββατο, 28 Ιουνίου, η Χάρις Αλεξίου θα βρεθεί στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για να μας ταξιδέψει μέσα από την ανεπανάληπτη φωνή της και τα μοναδικά τραγούδια της. Μαζί της δύο αγαπημένοι ερμηνευτές, ο Μπάμπης Στόκας και η Ανδριάννα Μπάμπαλη. Ακολουθεί μία μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα...

Μετά την ΄΄Εκτός συνόρων΄΄ περιοδεία της σε Βοστόνη, Βαρκελώνη, Μαδρίτη και Ισραήλ, όπου χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν τις συναυλίες και απέσπασε θριαμβευτικά σχόλια από τον διεθνή τύπο, η Χάρις Αλεξίου ξανασυναντάει τους φίλους της σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα με ένα πρόγραμμα εφ΄ όλης της ύλης.

Τραγούδια από το σύνολο του ρεπερτορίου της σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, που προμηνύεται απρόβλεπτη και όπως πάντα συγκλονιστική. Αλεξίου, Στόκας και Μπάμπαλη επί σκηνής θα εναλλάσσονται, θα συναντιούνται και θα μοιράζονται τα τραγούδια που πάντα θέλουμε να ακούμε και να τραγουδάμε.

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την sold out περιοδεία της Χάρις Αλεξίου με το ΄΄Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο΄΄. Φαίνεται όμως ότι κι αυτό το καλοκαίρι της ανήκει. Ίσως γιατί πολύ απλά την Χαρούλα δεν την χορταίνεις ποτέ...

Την μουσική επιμέλεια έχει ο Κώστας Παπαδούκας για την εννεαμελή ορχήστρα. Μπουζούκι- Δημήτρης Μαριωλάς, Κιθάρα- Χρήστος Περτσινίδης, Μπάσο- Νίκος Πολίτης, Πνευστά- Θύμιος Παπαδόπουλος, Τύμπανα-Χρήστος Γκοτσίνας, Κρουστά- Τάκης βασιλείου, Πλήκτρα,ακορντεόν-Νίκος Καλατζάκος, Βιολί - Θάνος Γκουλετζής και Πιάνο και Ενορχηστρώσεις ο Κώστας Παπαδούκας.

Στον ήχο ο Παύλος Σαπουντζής και ο Αντώνης Παραμύθης και στους φωτισμούς ο Alain Lonchampt

Μια παράσταση με την αισθητική και την σφραγίδα της Χάρις Αλεξίου.

Καλλιμάρμαρο

Σάββατο 28/6

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμές εισιτηρίων: 23 & 17 (φοιτητικό)

Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 6898215

Τα εισιτήρια που είχαν ήδη προπωληθεί για τον Λυκαβηττό ισχύουν κανονικά για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο. Η προπώληση συνεχίζεται από τα δισκοπωλεία Virgin Megastores και Μέσω πιστωτικής κάρτας στο τηλέφωνο: 210 6003537

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών:

28 Ιουνίου: Καλλιμάρμαρο Στάδιο

30 Ιουνίου: Σέρρες - Στρατόπεδο Εμμ. Παππά

01 Ιουλίου: Ξάνθη - Δημοτικό Στάδιο

02 Ιουλίου: Θέατρο Γης - Θεσσαλονίκη

16 Ιουλίου: Χίος - Δημοτικό Στάδιο

19 Ιουλίου: Δεσφίνα - Δημοτικό Στάδιο

23 Ιουλίου: Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) - ΄΄Harbiye Open-air Theatre΄΄

25 Ιουλίου: Κέρκυρα - ΄΄Musicland΄΄

26 Ιουλίου: Λευκάδα - Κάστρο

28 Ιουλίου: Ολυμπία - Θέατρο Αρχαίας Ολυμπίας

01 Αυγούστου: Νεστόριο Καστοριάς - ΄΄River Party΄΄

02 Αυγούστου: Χαλκιδική - Φεστιβάλ Κασσάνδρας - ΄΄Θέατρο Σίβιρης΄΄

04 Αυγούστου: Μεσολόγγι - Αλυκές

08 Σεπτεμβρίου: Πετρούπολη - Θέατρο Πέτρας

20 Σεπτεμβρίου: Φεστιβάλ Υμηττού - Θέατρο Βράχων ΄΄Μελίνα Μερκούρη΄΄

http://entertainment.flash.gr/music/releas...8/6/26/24511id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από το ένθετο "Ζω στη Θεσσαλονίκη" από τα σημερινά "Νέα" και το περιοδικό "Culture" της εφημερίδας " Ο κόσμος του Επενδυτή"

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...006/0004-24.jpg

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...006/0002-36.jpg

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...006/0003-24.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνέντευξη της Χαρούλας Αλεξίου στην "Καθημερινή" του Σαββάτου 28-6-08.

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...2006/0008-9.jpg

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...2006/0010-2.jpg

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...2006/0011-2.jpg

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...2006/0009-3.jpg

Μάκη σ'ευχαριστώ πολύ... :wow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

20.000 χάρηκαν τη Χαρούλα!

12:10 30/6

Στην περίπτωση αλλαγής χώρου για τη συναυλία της Χάρης Αλεξίου, επιβεβαιώθηκε η λαϊκή ρήση «κάθε εμπόδιο για καλό»! Γιατί, εάν δεν είχε κλείσει, προσωρινά, ο Λυκαβηττός, και δεν μεταφερόταν η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, δεν θα μπορούσαν 20.000 κόσμου να απολαύσουν αυτή την υπέροχη εμφάνιση της Αλεξίου.

Σε μια από τις πι ατμοσφαιρικές συναυλίες του φετινού καλοκαιριού, η Χαρούλα εμφανίστηκε ξαφνικά μέσα από τον κόσμο για να φθάσει στη σκηνή, να πάρει το μικρόφωνο, και να αρχίσει να ερμηνεύει με τον δικό της μοναδικό τρόπο τα τόσα αγαπημένα τραγούδια της. Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν η Αλεξίου αφιέρωσε τη συναυλία της στον αγαπημένο της αδελφό, Γιώργο Σαρρή, ο οποίος περνά δύσκολες ώρες με την υγεία του.

Εξαιρετικά τραγούδια, υπέροχες ερμηνείες και αρμονικό "δέσιμο" φωνών με τους Μπάμπη Στόκα και Ανδριάννα Μπάμπαλη να συνοδεύουν τη μεγάλη ερμηνεύτρια.

Ακούστηκαν όλα τα μεγάλα τραγούδια του Μάνου Λοϊζου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Σωκράτη Μάλαμα, της Λίνας Νικολακοπούλου και η συναυλία "έκλεισε" με τους 20.000 των θεατών να σιγοψυθιρίζουν με τη Χαρούλα το αγαπημένο και διαχρονικό "Σ΄ακολουθώ"...

Την αισθητική της παράστασης είχε επιμεληθεί η ίδια η Χάρις Αλεξίου, ενώ τη μουσική επιμέλεια είχε ο Κώστας Παπαδούκας για την εννεαμελή ορχήστρα.

Μπουζούκι- Δημήτρης Μαριωλάς,

Κιθάρα- Χρήστος Περτσινίδης,

Μπάσο- Νίκος Πολίτης,

Πνευστά- Θύμιος Παπαδόπουλος,

Τύμπανα-Χρήστος Γκοτσίνας,

Κρουστά- Τάκης βασιλείου,

Πλήκτρα,ακορντεόν-Νίκος Καλατζάκος,

Βιολί - Θάνος Γκουλετζής και

Πιάνο και Ενορχηστρώσεις ο Κώστας Παπαδούκας.

Στον ήχο ο Παύλος Σαπουντζής και ο Αντώνης Παραμύθης και στους φωτισμούς ο Alain Lonchampt.

http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?cati...5&pubid=1164236

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αλλαγή χώρου συναυλίας για την Χάρις Αλεξίου και τον Φίλιππο Πλιάτσικα

Μετά το πρόβλημα που ανέκυψε ύστερα από τη σφράγιση του θεάτρου του Λυκαβηττού, για έλεγχο της στατικής επάρκειας των κερκίδων

Αντί των προγραμματισμένων για τις 27 και 28 Ιουνίου συναυλιών της Χάρις Αλεξίου στο θέατρο του Λυκαβηττού, η δημοφιλής ερμηνεύτρια θα πραγματοποιήσει μία συναυλία στις 28 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί και για τις δύο ημέρες ισχύουν κανονικά για τις 28 Ιουνίου. Μαζί με την Χάρις Αλεξίου θα βρίσκονται ο Μπάμπης Στόκας και η Ανδριάνα Μπάμπαλη.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό και η προγραμματισμένη για τις 4 Ιουλίου συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα αλλά σε άλλο χώρο και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

www.kathimerini.gr

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti.../06/2008_238100

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το μέγεθος της φωτογραφίας έχει αλλάξει. Πατήστε πάνω της για να δείτε το αρχικό μέγεθος

Περιγραφή: Από την χθεσινή συναυλία της Χάρις Αλεξίου στο Καλλιμάρμαρο.

Μαζί μου είχα την μικρή Panasonic FZ5 και όλες οι φωτό που έβγαλα ήταν χεράτες, γιατί δεν πήρα μαζί μου τρίποδο. Που να το στήσω άλλωστε, αφού γινόταν πανικός από κόσμο.

http://www.digital-camera.gr/photos/121473...24447358900.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γυρίζοντας την Ελλάδα - 2008!

Μετά την "εκτός συνόρων" περιοδεία της,

η Χάρις Αλεξίου σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα!

25/6/2008 www.musiccorner.gr Music Corner

Μετά την "Εκτός συνόρων" περιοδεία της σε Βοστόνη, Βαρκελώνη, Μαδρίτη και Ισραήλ, όπου χιλιάδες κόσμου παρακολούθησε τις συναυλίες και απέσπασε θριαμβευτικά σχόλια από τον διεθνή τύπο, η Χάρις Αλεξίου ξανασυναντάει τους φίλους της σ' ολόκληρη την Ελλάδα μ' ένα πρόγραμμα εφ' όλης της ύλης.

Μαζί της, σ' αυτό το ξεχωριστό πρόγραμμα ο Μπάμπης Στόκας με τα τραγούδια του που τραγουδιούνται σε κάθε συναυλία απ' όλους μας και η Ανδριάνα Μπάμπαλη που μας δίνει πάντα μια ξεχωριστή μουσική και σκηνική παρουσία.

Η Χάρις Αλεξίου περιοδεύει ανά την Ελλάδα με τραγούδια από το σύνολο του ρεπερτορίου της σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση. Ένα πρόγραμμα απρόβλεπτο, ανατρεπτικό με τους τρεις καλλιτέχνες επί σκηνής να εναλλάσσονται, να συναντιούνται και να μοιράζονται τα τραγούδια που πάντα θέλουμε να ακούμε και να τραγουδάμε.

Η αρχή έγινε στις 24 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο Περάματος και ακολουθούν οι 2 μεγάλες συναυλίες στο Καλλιμάρμαρο, στις 28 Ιουνίου και στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης, στις 2 Ιουλίου.

Την μουσική επιμέλεια έχει ο Κώστας Παπαδούκας για την εννεαμελή ορχήστρα. Μπουζούκι- Δημήτρης Μαριωλάς, Κιθάρα- Χρήστος Περτσινίδης, Μπάσο- Νίκος Πολίτης, Πνευστά- Θύμιος Παπαδόπουλος, Τύμπανα-Χρήστος Γκοτσίνας, Κρουστά- Τάκης βασιλείου, Πλήκτρα,ακορντεόν-Νίκος Καλατζάκος, Βιολί - Θάνος Γκουλετζής και Πιάνο και Ενορχηστρώσεις ο Κώστας Παπαδούκας.

Στον ήχο ο Παύλος Σαπουντζής και ο Αντώνης Παραμύθης και στους φωτισμούς ο Alain Lonchampt

Μια παράσταση με την αισθητική και την σφραγίδα της Χάρις Αλεξίου.

Καλλιμάρμαρο

Σάββατο 28/6

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμές εισιτηρίων: 23 & 17 (φοιτητικό)

Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 6898215

Θέατρο Γης

Τετάρτη 2 Ιουλίου,

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμές εισιτηρίων: 23 & 17 (φοιτητικό)

Σημεία προπώλησης

Εκδοτήρια πλατείας Αριστοτέλους

Κεντρικά δισκοπωλεία

Μια παράσταση με την αισθητική και την σφραγίδα της Χάρις Αλεξίου.

Καλλιμάρμαρο

Σάββατο 28/6

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμές εισιτηρίων: 23 & 17 (φοιτητικό)

Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 6898215

Θέατρο Γης

Τετάρτη 2 Ιουλίου,

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμές εισιτηρίων: 23 & 17 (φοιτητικό)

Σημεία προπώλησης

Εκδοτήρια πλατείας Αριστοτέλους

Κεντρικά δισκοπωλεία

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών:

24 Ιουνίου: Πέραμα - Δημοτικό Στάδιο

28 Ιουνίου: Καλλιμάρμαρο Στάδιο

30 Ιουνίου: Σέρρες - Στρατόπεδο Εμμ. Παππά

1 Ιουλίου: Ξάνθη - Δημοτικό Στάδιο

2 Ιουλίου: Θέατρο Γης - Θεσσαλονίκη

14 Ιουλίου: Μυτιλήνη - Δημοτικό Στάδιο

16 Ιουλίου: Χίος - Δημοτικό Στάδιο

19 Ιουλίου: Δεσφίνα - Δημοτικό Στάδιο

23 Ιουλίου: Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) - "Harbiye Open-air Theatre"

25 Ιουλίου: Κέρκυρα - "Musicland"

26 Ιουλίου: Λευκάδα - Κάστρο

28 Ιουλίου: Ολυμπία - Θέατρο Αρχαίας Ολυμπίας

1 Αυγούστου: Νεστόριο Καστοριάς - "River Party"

2 Αυγούστου: Χαλκιδική - Φεστιβάλ Κασσάνδρας - "Θέατρο Σίβιρης"

4 Αυγούστου: Μεσολόγγι - Αλυκές

8 Σεπτεμβρίου: Πετρούπολη - Θέατρο Πέτρας

20 Σεπτεμβρίου: Φεστιβάλ Υμηττού - Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"

http://www.musiccorner.gr/news/2008/0079.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν είμαι αντικειμενική με την Αλεξίου, όπως ξέρετε.... οπότε δεν θα πω και πολλά.... :wow:

Υπέροχη συναυλία, φωνητικά, ερμηνευτικά, συναισθηματικά!! Και νομίζω ότι ίσχυε και αυτό που λέμε, "κάθε εμπόδιο για καλό", όσον αφορά τη μεταφορά της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο. Παρά το μέγεθος του σταδίου, από νωρίς γίναμε όλοι ένα, εκεί, πάνω στη σκηνή.

Εύχομαι να είναι έτσι σε όλες τις συναυλίες του καλοκαιριού, αν και εκφράζω μια μικρή επιφύλαξη...μου φαίνονται πολλές... :)

Λοιπόν, αυτά τα λίγα, καθώς και λίγες φωτογραφίες:

Η έναρξη της βραδιάς έγινε με την Μπάμπαλη. Ακολούθησε η Αλεξίου ανεβασμένη στις κερκίδες, ανάμεσα στον κόσμο, να λέει την "Μπαλάντα της Ιφιγένειας". Πολύ ωραία σκηνή, η φωτογραφία είναι απλά ενδεικτική, ήμουνα πολύ μακριά.

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...limarmaro_1.jpg

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...limarmaro_2.jpg

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...limarmaro_3.jpg

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...limarmaro_4.jpg

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...limarmaro_5.jpg

Όσο για τα τραγούδια... θυμήθηκε εποχές Νικολακοπούλου-Αντύπα, τις οποίες όμως τις αποτύπωσε πολύ πιο ωραία τόσο ενορχηστρωτικά, όσο και ερμηνευτικά. Αξιοσημείωτο το "Ερωτικό" (κοινώς, η "Πυρόγα"). Μου λείψανε κλασσικά τραγούδια, αλλά έτσι συμβαίνει πάντα με όσους έχουν τόση ιστορία πίσω τους.

Παρών και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, τον οποίο εκθείασε με το "Δεν θα ξαναγαπήσω" φωνάζοντας στο μικρόφωνο "Γειά σου Λευτέρη Παπαδόπουλε!".

Αυτά... ευτυχώς που δεν ειπα πολλά... :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ θα γίνω πιο δυσάρεστος....Κι αυτό γιατί χθες βράδυ στο Θέατρο Γης απογοητεύτηκα κι ακόμα ψάχνω να βρω το λόγο που έγινε αυτή η συναυλία κι αυτή η περιοδεία γενικότερα...Και να ξεκαθαρίσω πως αυτή τη στιγμή γράφω για έναν από τους πιο μεγάλους μουσικούς μου "μύθους"...

Ποια ήταν η μουσική πρόταση, πέρα από την παράθεση μερικών μεγάλων επιτυχιών, κυρίως από περίοδο μετά το 1990;

Ποιο ήταν το κίνητρο και ποιες ανάγκες ώθησαν τη μεγάλη τραγουδίστρια να ξανατραγουδήσει αυτά τα χιλιοακουσμένα τραγούδια; Η επαφή με τον κόσμο; Η επιβεβαίωση; H διατήρηση στην επικαιρότητα;

Αλήθεια υπάρχει λόγος, σ'αυτή την ηλικία και με εμφανείς φωνητικές αδυναμίες πλέον, να εκτίθεται έτσι; Γιατί;

Θα μου πείτε αφού υπάρχει αποδοχή από τον κόσμο και στο θέατρο , όχι απλώς δεν έπεφτε καρφίτσα αλλά προστέθηκαν εκατοντάδες επιπλέον καθίσματα μπροστά και στο πλάι από τη σκηνή, γιατί να μην το κάνει; Ωραία λοιπόν, αφού το κάνεις που το κάνεις, δώσε κάτι παραπάνω, κάτι διαφορετικό....Πέρα από το "Τι'ναι αυτό που μας ενώνει" σε ένα πολύ όμορφο ντουέτο μαζί με τον Μπάμπη Στόκα, δεν βρήκα τίποτα ενδιαφέρον....’ντε να βάλω και το "Πρώτη φορά συγνώμη" το οποίο θεωρώ ένα από τα συγκλονιστικότερα, ίσως το πιο όμορφο τραγούδι που έχει τραγουδήσει τα τελευταία 20 χρόνια...

Κι εν τέλει, για μια φορά ακόμα , χθες κατάλαβα, το πόσο πολύ αρέσει στον Έλληνα και πόσο επιβραβεύει το "χύμα" και το "χαβαλέ"...Το επιτηδευμένα "χύμα" πολλές φορές...Και το μη προγραμματισμένο και οργανωμένο...

Του αρέσει του να βλέπει και να ακούει καλλιτέχνες να ξεφεύγουν από το πρόγραμμά τους, να ξεχνούν τα λόγια από τα τραγούδια, να κάνουν "πλάκα" μαζί του....Το "βαφτίζει" "αληθινό" αυτό, γεμίζει τα θέατρα έτσι....

Πολύ περισσότερο όταν ο καλλιτέχνης αποφεύγει να δηλώσει τη στάση του για πρόσωπα ή πράγματα και καταστάσεις, έχει ένα χαμηλό προφίλ κι έχει να πει έναν καλό λόγο για όλους και για όλα...Γίνεται πιο συμπαθής...

Ακόμη κι αν στο φινάλε της βραδιάς και ενώ είναι ακόμα στο θέατρο δε δέχεται να πει μια "καλησπέρα" σε 10-15 άτομα που τον περιμένουν, γιατί είναι κουρασμένος κι έχει την επόμενη μέρα ταξίδι...

Για το 23 euro εισητήριο δεν άκουσα να γίνεται λόγος...Γιατί άραγε; Είναι λογικό για μια απλή παράσταση, με εννέα μουσικούς, χωρίς ιδιαίτερα σκηνικά, αυτό το εισητήριο; Για το 25 euro ή 30 euro εισητήριο των παραστάσεων "Σαν τραγούδι μαγεμένο" του Γ.Νταλάρα, με τόσα άτομα από πίσω (μουσικούς, τραγουδιστές, ηθοποιούς), κάποιοι έσπευσαν να γράψουν, πως ήταν ακριβό κλπ κλπ.

Μήπως τελικά σ'αυτή τη χώρα μερικά ονόματα αποτελούν "κόκκινο πανί" και σε ότι κάνουν αντί να ψάχνουμε τα θετικά ψάχνουμε τα αρνητικά και μόνο; Kλασσικό φαινόμενο του Έλληνα κι αυτό...Αντί να προσπαθήσει να γίνει καλύτερος, ανταγωνιστικότερος (με την έννοια της ευγενούς άμιλλας), "χτυπάει" αυτόν που δουλεύει, αυτόν που παλεύει κι αγωνίζεται σαν το σκυλί για να πετύχει...

Ε, λοιπόν, ευχαριστώ, δεν θα πάρω...

Χαρούλα , σ'αγαπώ , σ'εκτιμώ και σε παρακολουθώ από το 1975 ανελλιπώς...Συγνώμη αλλά χθες απογοητεύθηκα...

Εγώ θέλω τον καλλιτέχνη οργανωμένο, να σέβεται το κοινό του, και να προσέχει τα πάντα, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, να "φτύνει αίμα" στην πρόβα , να τραγουδά και να μην "ερμηνεύει" και να προσέχει και την τελευταία νότα που θα ξεστομίσει ή που θα παίξει, να προτείνει πράγματα, να λέει έστω και μια "καλησπέρα" ή μια "καληνύχτα" στους φίλους του....

Κι ας πέφτει και καμιά "καρφίτσα" στο χώρο....Καλύτερα....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυστυχώς έτσι είναι.... είναι τελικά τι επιλέγει να κάνει ο κάθε καλλιτέχνης στην σταδιοδρομία του και με ποιο κριτήριο.

Προσωπικά η Χαρούλα μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής! Η αλήθεια όμως είναι πως ο Γιώργος Νταλάρας μας έχει «κακομάθει» τόσα χρόνια . Έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη στην ποιότητα μιας συναυλίας, από την ερμηνεία που περιμένεις να ακούσεις από έναν καλλιτέχνη, μέχρι και τον ήχο σε ένα ανοικτό χώρο. Δυστυχώς όμως στις μέρες μας «πέραση» φαίνεται πως έχει η «αμεσότητα» η επικοινωνία με το κοινό και σε δεύτερη μοίρα έρχεται το άρτιο αποτέλεσμα.

Βλέποντας χθες την Χαρούλα πάνω στην σκηνή από την στιγμή που βγήκε δεν σταμάτησε να έχει επαφή με τον κόσμο. Τι και αν ξέχασε τα λόγια κάποιες στιγμές, ο κόσμος την αποθέωνε! Έχει καταργήσει το «τζάμι» μεταξύ της σκηνής και του κόσμου και κερδίζει την αγάπη του ..... αυτά θέλει ο Έλληνας σήμερα.... και υπάρχουν καλλιτέχνες που συμβιβάζονται και κάνουν εκπτώσεις....

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maro, Thanasi, Vivian, does any one of you have the playlist?

Thanks

Alona

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...