HARDET

Χάρις Αλεξίου

928 posts in this topic

Aπό το Musical.gr

Ο Μάκης Σεβίλογλου πρωτοεμφανίστηκε ως στιχουργός και συνθέτης το 2003 με το τραγούδι "Θα μεγαλώνουμε μαζί" στη δισκογραφική δουλειά της Χάρις Αλεξίου "Ως την άκρη του ουρανού σου" και ευθύνεται για τη δημιουργία των μισών τραγουδιών στο δίσκο "Βύσσινο και νεράντζι

Αυτή τη φορά μας συστήνεται και ως ερμηνευτής, παρουσιάζοντας 13 τραγούδια σε δικούς του στίχους και μουσικές (πλην ενός, του οποίου τους στίχους έχει γράψει ο Δημ. Κίτσιος). Στο δίσκο συμμετέχουν σε δύο τραγούδια η Χάρις Αλεξίου, που είναι και η παραγωγός του δίσκου, ενώ ένα τραγούδι ερμηνεύει ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Στίχοι που περιγράφουν πότε τον έρωτα, τις ανθρώπινες σχέσεις, την καθημερινότητα, τις μεταφυσικές ανησυχίες, σύγχρονα προβλήματα, μέσα από το πρίσμα του ίδιου του τραγουδοποιού και μουσικές που μαρτυράνε καταβολές από το δημοτικό - λαϊκό έως τη μπαλάντα, το rock και το εναλλακτικό τραγούδι.

Το album συνοδεύεται από ένθετο βιβλιαράκι με τους στίχους των τραγουδιών, τους συντελεστές και άλλες πληροφορίες.

ΤΙΤΛΟΣ: ΓΛΥΚΟ ΜΕΘΥΣΙ

Κατηγορία: ΕΝΤΕΧΝΟ - ΕΛΛ. ΣΥΝΘΕΤΕΣ

Ερμηνευτής: ΜΑΚΗΣ ΣΕΒΙΛΟΓΛΟΥ

Συνθέτης: ΜΑΚΗΣ ΣΕΒΙΛΟΓΛΟΥ

Στιχουργός: ΜΑΚΗΣ ΣΕΒΙΛΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΤΣΙΟΣ

Συμμετοχές: ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ

Εταιρεία: ESTIA - EMI

Κυκλοφορία: 25/09/2008

1 ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ

2 ΑΧ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΟΥ

3 ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ

4 ΓΛΥΚΟ ΜΕΘΥΣΙ

5 ΧΙΛΙΑ ΣΠΙΡΤΑ

6 ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΡΔΙΑ - Δημήτρης Μητροπάνος

7 ΔΡΟΜΟΣ - Χάρις Αλεξίου & Μάκης Σεβίλογλου

8 ΘΕ ΜΟΥ ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ

9 ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ

10 ΤΟ 10 ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΜΟΥ

11 ΛΑΛΟΥΝ Τ' ΑΗΔΟΝΙΑ - Χάρις Αλεξίου & Μάκης Σεβίλογλου

12 ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΤΙΑ

13 ΜΙΑ ΛΕΞΟΥΛΑ ΜΟΝΟ

http://www.musical.gr/cddetails.php?gui_la...e=5099924205825

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραίο βιντεάκι, πραγματικα... Βαγέλη, θα ήταν προτιμότερο, για τη διευκόλυνση όλων, να έγραφες με ελληνικούς χαρακτήρες. :confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

LP * KSILOURIS-MOUSCHOURI-ALEXIOU-MITSIAS * Greece

(Συλλογη του Ε.Ο.Τ.)

ALBUM: The national tourist organisation

LABEL: SPR 128

ANNEE: 1976

GREECE (1976)

Share this post


Link to post
Share on other sites

παιδια καλησπερα.ξερει κανενας να μας πει τι γινεται με το forum της χαρουλας και δεν λειτουργει;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μάλλον κάποιο τεχνικό πρόβλημα.. Η aggeliki προσπαθεί να το φτιάξει. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από τη στήλη του Τάσου Κριτσιώλη στο musiccorner:

ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

«Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ» (MINOS MSM 437)

Ένας γνήσια λαϊκός δίσκος από μια γνήσια λαϊκή φωνή, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1982 και ξεπέρασε σε πωλήσεις τις 50.000 αντίτυπα. Η Χάρις Αλεξίου επιστρέφει σε αυθεντικά λαϊκά τραγούδια μετά από το άλμπουμ με τα δημοτικά και την άκρως επιτυχημένη δισκογραφική συνύπαρξή της με τη Δήμητρα Γαλάνη ένα χρόνο νωρίτερα, «παντρεύοντας» όλες τις εποχές του λαϊκού τραγουδιού.

Ξεκινάει από τα παραδοσιακά της Ανατολής («Φτάνει-φτάνει», «Καληνύχτα»), περνάει στον Απόστολο Χατζηχρήστο («Ο καϊξής»), συνεχίζει με τον Χρήστο Νικολόπουλο (ολόκληρη η δεύτερη πλευρά είναι δική του συνθετικά) και ολοκληρώνει με δύο εκπροσώπους της τότε νέας γενιάς της λαϊκής μουσικής, τον Νίκο Τάτση και τον Νίκο Ξυδάκη.

Μέσα από το άλμπουμ βγήκαν μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες, με επικεφαλής τα «Ζήλια μου» και «Αν πεθάνει μια αγάπη». Εξίσου γνωστά κι αγαπημένα είναι το ομότιτλο, «Ο καϊξής» και το «Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια» σε δεύτερη εκτέλεση μετά από εκείνη του Ξυδάκη το 1981. Το «Καληνύχτα» είναι βασισμένο σε χριστιανική μελωδία του Λιβάνου με τον τίτλο "Wa habibi", το οποίο ερμήνευσε η Αλεξίου πέντε χρόνια μετά (1987) μέσα από το δίσκο «Η Χάρις Αλεξίου σε απρόβλεπτα τραγούδια».

Επίσης, υπάρχουν και δύο τραγούδια του Νίκου Τάτση με τον οποίον η τραγουδίστρια είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν: Είχε τραγουδήσει το πρώτο του κομμάτι μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα με τίτλο «Ο σαραντάπηχος» το 1974 στο δίσκο «Νιάτα», ενώ το 1977 τον εμπιστεύθηκε στα «24 τραγούδια» με κορυφαία στιγμή το πασίγνωστο «Ανεστάκι».

Παραγωγός ήταν ο Αχιλλέας Θεοφίλου και η ηχογράφηση έγινε στα στούντιο της Columbia με ηχολήπτη τον Στέλιο Γιαννακόπουλο και βοηθό τον Γιάννη Παπαϊωάννου.

Τα τραγούδια του δίσκου

1) Λέλι γιαλέλι (Ν. Τάτση-Μ. Φακίνου)

2) Ο καϊξής (Απ. Χατζηχρήστου)

3) Φτάνει-φτάνει (Η ζωή μου κύκλους κάνει) (Παραδοσιακό Ανατολής-Στίχοι Μ. Φακίνου)

4) Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια (Ν. Ξυδάκη-Μ. Ρασούλη)

5) Έλεγα (Ν. Τάτση-Λ. Τεάζη)

6) Καληνύχτα (Παραδοσιακό Ανατολής-Στίχοι Χ. Αλεξίου)

7) Αν πεθάνει μια αγάπη (Χρ. Νικολόπουλου-Μ. Ρασούλη)

8) Ζήλια μου (Χρ. Νικολόπουλου-Μ. Ρασούλη)

9) Με τσάκισες με ράγισες (Χρ. Νικολόπουλου-Μ. Φακίνου)

10) Γιατί είσαι άνθρωπος απλός (Χρ. Νικολόπουλου-Μ. Ελευθερίου)

11) Τώρα ξέρω (Χρ. Νικολόπουλου-Κ. Κινδύνη)

12) Τρέχεις πολύ (Χρ. Νικολόπουλου-Μ. Φακίνου)

13) Με ποια τραγούδια (Χρ. Νικολόπουλου-Μ. Ελευθερίου)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Χαρούλα γιόρταζε εχτές!

Απο καρδιάς να είναι πολύχρονη και ευτυχισμένη.

Προσωπικά την αγαπώ πολύ,η φωνή της και η δωρικότητα της απέραντες.

Θα ήθελα να την βλέπω πιό συχνά.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΔΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ ΣΕ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Η Χαρούλα μαζί με την Μοσχολιού και την Μπέλλου είναι οι απόλυτες γυναικείες φωνές της μουσικής μου Μυθολογίας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το κύκνειο άσμα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη "Σκλάβοι στα δεσμά τους" μεταφέρετε στην μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Τώνη Λυκουρέση..

Την μουσική της ταινίας υπογράφει ο Μίνως Μάτσας. Η Χάρις Αλεξίου ερμηνεύει το τραγούδι "αμίλητο νερό" , σε στίχους του Ισαάκ Σούση.

Το τραγούδι παίζεται στον Μελωδία 99,2fm

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_artic.../12/2008_261135

..........

Χρωστάω στον πατέρα μου

- Κουβαλάτε ένα όνομα που αποτελεί συνώνυμο της ελληνικής δισκογραφίας. Πώς δεν επιλέξατε να γράψετε μουσική για τους σύγχρονους Ελληνες καλλιτέχνες και προτιμήσατε έναν σίγουρα λιγότερο εμπορικό δρόμο σε μια τεράστια αγορά;

- Είναι αλήθεια ότι μεγάλωσα μέσα στην ελληνική δισκογραφία. Ο πατέρας μου με έπαιρνε από πιτσιρίκι στο στούντιο και μόλις που έφτανα να δω τι γίνεται πίσω από το τζάμι. Σήκωνα λοιπόν τις μύτες των ποδιών μου και έβλεπα να διευθύνει ένας πανήψυλος άνθρωπος με μαύρα -ο Θεοδωράκης- ή άκουγα τον Χατζιδάκι να εξηγεί στους μουσικούς πώς να παίξουν και αργότερα να λέει ανέκδοτα... Ή τον Λοΐζο που ερχόταν στο σπίτι τις Κυριακές να φάει μαζί μας. Χρωστάω λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πατέρα μου που με «εξέθεσε» σε όλους αυτούς τους ταλαντούχους και χαρισματικούς συνθέτες σε όλες αυτές τις εξαίσιες μουσικές και τα λόγια των ποιητών. Πώς να μην αγαπήσω το τραγούδι; Ετσι, πολύ πριν σπουδάσω την «επίσημη» μουσική έγραφα τραγούδια. Εχω κάνει τραγούδια με τον Νταλάρα, την Αλεξίου, τη Λεονάρδου, τον Μαχαιρίτσα, τη Μόραλη, τον Θωμαΐδη και άλλους. Εχω συνεργαστεί με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, τον Ακο Δασκαλόπουλο, τον Μιχάλη Γκανά, τον Ισ. Σούση Και σήμερα για τις απαιτήσεις μιας ταινίας κάνω με μεγάλη χαρά τραγούδια. Οπως στους σκλάβους που λέει υπέροχα το «Αμίλητο νερό» η Χάρις Αλεξίου σε στίχους του Σούση. Ακόμη, ετοιμάζω μια δουλειά με την Αντριάνα Μπάμπαλη, όπου διασκευάζω παλαιότερα τραγούδια Απλώς κάποια στιγμή ένιωσα την ανάγκη να μελετήσω τη συμφωνική μουσική και να ξανοιχτώ σε πιο μεγάλες φόρμες, αφού και το τραγούδι έχει τους κανόνες του

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην εφημερίδα ''Βραδυνή'', φωτογραφία της κ.Αλεξίου -κατά την είσοδό της στον χώρο που τραγουδά το in συγκρότημα ''Onirama''.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μηπως ξερει κανεις εαν ενα απο τα πρωτα πρωτα τραγουδια της ΑΛΕΞΙΟΥ που ακουγεται στην ταινια του 1972 " Ο αγνωστος εκεινης της νυχτας" εαν κυκλοφορησε ποτε και σε ποιο δισκο; Σε αυτην την ταινια μπορει να δει κανεις την ΑΛΕΞΙΟΥ οπως δεν την εχει δει ποτε πολυ νεα με την εμφανιση εκεινης της εποχης.θεωρω οτι ειναι ντοκουμεντο η εμφανιση της Αλεξιου σε αυτην την ταινια. Ειναι το μοναδικο κινηματογραφικο τραγουδι τησςΑλεξιου Ερμηνευει ενα εξαιρετικο τραγουδι του ΜΙμη Πλεσσα. Ισως ειναι η μοναδικη της συνεργασια με τον ΠΛΕΣΣΑ σε μια εποχη που η Αλεξιου ηταν εντελως αγνωστη και στο ξεκινημα της.

Στην ταινια παιζει και ο Βοσκοπουλος που τραγουδα καποια τραγουδια που κι αυτα εαν ξερει κανεις εαν κυκλοφορησαν και σε ποιο δισκο΄;

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Χάθηκα", του Μίκη Θεοδωράκη, από τους "λιποτάκτες". αρχικά ερμηνευμένο από τον ίδιο,(τον συνθέτη) σε ποίηση του Γιάννη Θεοδωράκη

Από αφιέρωμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στο Μίκη Θεοδωράκη το 1979.

Εδώ στο σπίτι του συνθέτη η Χάρις Αλεξίου ερμηνεύει μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη και το Γιάννη Πάριο ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Μιχάλης Τούμπουρος, παράλληλα με την ιατρική που ασκεί ως επάγγελμα, έχει γράψει μουσική και τραγούδια για πάνω από 15 θεατρικά έργα ενώ έχει παρουσιάσει τραγούδια του σε διάφορες εκδηλώσεις και μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Το 1991 συμμετείχε στους «Αγώνες ελληνικού τραγουδιού» του Μάνου Χατζιδάκι στην Καλαμάτα, όπου και πήρε το 3ο βραβείο και το 2006 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Αρωμα».

Στο πρώτο του άλμπουμ που κυκλοφορεί τώρα από τη Lyra, παρουσιάζει 15 δικά του τραγούδια.

Εκτός από τον ίδιο, τραγουδούν η Χαρούλα Αλεξίου, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Διονύσης Τσακνής, ο Μπάμπης Στόκας και ο Πάνος Μουζουράκης.

Τύπος: Μουσικό CD

ΤΙΤΛΟΣ: ΜΟΝΟΛΟΓΩΝΤΑΣ

Κατηγορία: ΕΝΤΕΧΝΟ - ΕΛΛ. ΣΥΝΘΕΤΕΣ

Ερμηνευτής: ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ

Συνθέτης: ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ

Στιχουργός: ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ

Συμμετοχές: ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ, ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ

Εταιρεία: LYRA

Κυκλοφορία: 25/09/2009

A/A ΤΙΤΛΟΣ

1 ΑΡΩΜΑ - Μιχάλης Τούμπουρος

2 ΨΑΧΝΩ ΦΙΛΙ - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

3 ΜΟΝΟΛΟΓΩΝΤΑΣ - Μιχάλης Τούμπουρος

4 ΡΑΝΤΕΒΟΥ - Χάρις Αλεξίου

5 Μ' ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑ - Μιχάλης Τούμπουρος

6 ΘΕΕΣ ΓΟΡΓΟΝΕΣ - Πάνος Μουζουράκης

7 ΠΕΣ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - Μιχάλης Τούμπουρος

8 ΓΥΡΕΥΩ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ - Μπάμπης Στόκας

9 ΠΥΚΝΟ ΠΟΤΟ - Μιχάλης Τούμπουρος

10 ΚΑΜΒΑΣ - Διονύσης Τσακνής

11 ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΑΠΟΨΕ ΦΥΣΑΕΙ - Μιχάλης Τούμπουρος

12 ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΤΟ ΧΩΜΑ - Μιχάλης Τούμπουρος

13 ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ - Λάκης Παπαδόπουλος

14 ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ - Μιχάλης Τούμπουρος

15 ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ - Μιχάλης Τούμπουρος

http://www.musical.gr/cddetails.php?gui_la...483769725&cat=2

Share this post


Link to post
Share on other sites

>>Ρε παιδιά ξέρουμε μήπως θα πάει και ο Γιώργος στον Λάκη κάποια στιγμή του χρόνου???

>..Ο Γιώργαρος δεν έχει καμία σχέση με ανθρώπους χαμηλού επιπέδου.Δεν το απεύχομαι γιατί απλά ξέρω πως δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.Σταματάω εδώ να μη δίνω αξία και στον Λαζόπουλο.

Από τις μεγαλύτερες μπαρούφες που έχω διαβάσει ποτέ στο διαδίκτυο.

Ο Λαζόπουλος, στην εκπομπή του οποίου έχει περάσει και έχει υποκλιθεί στο ταλέντο του η αφρόκρεμα των Ελλήνων καλλιτεχνών, ο Κραουνάκης, η Αλεξίου, η Γαλάνη, η Αρβανιτάκη, η Πρωτοψάλτη, ο μέγας διδάξας του είδους ο Χάρυ Κλυν, ηθοποιοί του παλιού ελληνικού έντιμου και ηθικού κινηματογράφου όπως η Μάρω Κοντού, η Σπεράντζα Βρανά, κ.ά. που μου διαφεύγουν επειδή δεν έχω δει όλες τις εκπομπές...

ο Λαζόπουλος της συνεργασίας με τη Βουγιουκλάκη, που ήταν ήδη μεγάλος και αναγνωρισμένος από τη δεκ.'90 όταν και συμμετείχε στη συναυλία ΟΑΚΑ για τη Μελίνα με τους μεγάλους του ελληνικού τραγουδιού...

αυτός ο Λαζόπουλος είναι χαμηλού επιπέδου?

Αν όλοι οι παραπάνω έχουν πάει στην εκπομπή του ή συνεργαστεί μαζί του και ο Νταλάρας είναι ο μόνος σοβαρός άνθρωπος που έχει κόντρα μαζί του (η Σαρρή, ο Κούγιας, η Α.Δημητρίου και οι λοιποί δεν συγκαταλέγονται στους σοβαρούς), τότε ο Νταλάρας το έχει το πρόβλημα διότι δαχτυλοδεικνύεται ως η εξαίρεση. Αν και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποια άξια λόγου κόντρα. Αν υπήρχε θα ακούγαμε τον Λαζόπουλο να τον σχολιάζει συνέχεια.

Share this post


Link to post
Share on other sites

>Μαζί με τον Νταλάρα χτυπούν -υποτίθεται- τα κακώς κείμενα. Ο Νταλάρας όμως του έπαιρνε ένα κομμάτι από την πίτα της παρέμβασης στην κοινωνία(όπως -λανθασμένα-το σκέφτεται ο Λαζόπουλος) <

’λλο και τούτο, θα κουφαθώ τελείως με μερικά που διαβάζω εδώ. Καλέ σεις, τι σχέση έχει ο τρόπος κίνησης του Λαζόπουλου, που πολλές φορές αγγίζει ακροαριστερά ιδεολογήματα και γίνεται αντιπαθής στο κατεστημένο (βλέπε υποστήριξη στα γεγονότα Δεκέμβρη, επιθέσεις σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην - ίσως - ΣΥΡΙΖΑ, κλπ) , με τις mainstream επεμβάσεις του Νταλάρα που είναι οι συναυλίες για τις φωτιές κλπ? Για να μην προσθέσω την πιο πρόσφατη mainstream που δεν αφορά βέβαια στον ίδιο προσωπικά αλλά στη γυναίκα του, μιλάω για την υποψηφιότητά της με κυβερνητικό κόμμα?

Πλάκα πλάκα η Αλεξίου ήταν εκείνη που αναρωτήθηκε χρησιμοποιώντας ακροαριστερή φρασεολογία "όσοι έχουν ψυχολογικά προβλήματα γίνονται μπάτσοι?", όχι ο Νταλάρας..

’ρα ο τρόπος παρέμβασης του Νταλάρα στην κοινωνία κινείται σε άλλες κατευθύνσεις από αυτή του Λαζόπουλου. Ποια πίτα λοιπόν, άλλη πίτα έχει ο καθένας, δεν μοιράζονται την ίδια ..!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάνε ακριβώς 3 χρόνια από τα πρώτα post σε αυτό το topic που μιλούσαν για.. απόσυρση της Αλεξίου. Ας μου επιτρέψετε, αφού τώρα διάβασα μια κι έξω όλα τα posts, σε μια συνολική τοποθέτηση.

Αναρωτιέμαι 3 χρόνια μετά γιατί θα έπρεπε να αποσυρθεί μια καλλιτέχνις που έκανε μια τέτοια εμφάνιση φέτος στο Ηρώδειο. Στο καλλιτεχνικό κομμάτι: διάλογος με το κοινό, εξηγήσεις για το δέσιμο των τραγουδιών στο Α' μέρος, μεγάλα τραγούδια που πάντα προκαλούν συγκίνηση στο Β' μέρος. Στο ερμηνευτικό κομμάτι: φωνητική κατάσταση στα όρια του αναμενόμενου σε σχέση με το πέρασμα του χρόνου. Sold out η καλοκ.περιοδεία 2007 για τον Λοΐζο, 20 χιλιάδες στην καλοκ.συναυλία του 2008 στο Καλλιμάρμαρο, sold out η καλοκ.περιοδεία 2009 με 15 χιλιάδες μόνο στα Τρίκαλα.

Την απάντηση τη δίνει η ίδια: Πώς νιώθει όμως που ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των νέων, την ίδια στιγμή που τραγουδάει Λοϊζο γεμίζει τις πίστες των εποχικών σουξέ; «Δεν το κατακρίνω. Δικός μας στόχος είναι να ρίξουμε τον σπόρο για να αλλάξουν κατεύθυνση...»

Να αποσυρθεί η Αλεξίου λοιπόν για να αφήσει ανοιχτό πεδίο στην πίστα? Θα μπορούσε πχ η Μελ.Ασλανίδου να πάρει όλο τα βάρος πάνω της και να συνεχίσει? Μακάρι να μπορούσε..

Κάποια πράγματα πάντως λέγονται από τη φαντασία μας ή λες και ζούμε σε άλλη χώρα, όπως:

>.. αποφεύγει να δηλώσει τη στάση του για πρόσωπα ή πράγματα και καταστάσεις, έχει ένα χαμηλό προφίλ κι έχει να πει έναν καλό λόγο για όλους και για όλα...Γίνεται πιο συμπαθής..<

η Αλεξίου? που αναρωτήθηκε αν "μπάτσος γίνεται όποιος έχει ψυχολογικά προβλήματα" χωρίς να κωλώσει να γίνει αντιπαθής σε μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας που έχει παιδί υπάλληλο στην Αστυνομία? Υπάρχει άλλος καλλιτέχνις αυτού του διαμετρήματος που έχει κάνει αντίστοιχη δήλωση?

>Εγώ θέλω τον καλλιτέχνη οργανωμένο, να σέβεται το κοινό του, και να προσέχει τα πάντα, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, να "φτύνει αίμα" στην πρόβα <

η Αλεξίου? που έχει φτύσει κυριολεκτικά αίμα (αιμάτωμα)? Που η Βιτάλη σε εκπομπή του Παπαστεφάνου (υπάρχει στο ert archives) δήλωσε "είχαν δίκιο τελικά.." (εννοούσε: το κατάλαβα μετά από χρόνια) "..τα παιδιά, ο Νταλάρας και η Αλεξίου..", .."..που θέλουν να σέβονται το κοινό τους και κάνουν συνέχεια πρόβες για να είναι τέλειοι..". ’ρα η ίδια η Βιτάλη, που ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι στις κρίσεις της, διαχώρισε τους Νταλάρα, Αλεξίου ως προς την τελειομανία τους να σέβονται το κοινό.

Η Αλεξίου δεν προσέχει την τελευταία λεπτομέρεια που έφερε μέχρι και τον Bolognini? Που τά 'χωσε στον Αβραμόπουλο και δεν πήγε στη συναυλία του Δήμου διότι ο Δήμαρχος ήθελε να κάνει φτηνοπαραγωγή?

Ποια είναι η έκπτωση, ότι δεν τραγουδάει όπως στα 40 της? Γιατί ποια τραγουδάει έτσι στα 60? Υπάρχει κάποια superwoman με αναλλοίωτη φωνή? Ούτε η Μαρία Κάλλας στα 50κάτι της ούτε καμμία ούτε κανένας κι ας μας φαίνεται.. Ας μη συγκρίνουμε στα 60 τους άντρα και γυναίκα, ούτε βιολογικά ούτε φωνητικά. Ο καθένας δημιούργησε το μύθο του στο πέρασμα των χρόνων κι όχι από το πώς τραγουδάει στα 60 του. Επίσης για μια μεγάλη μάζα νεοελλήνων, για την οποία η Αλεξίου έχει ασύγκριτη χροιά φωνής, είναι παντελώς αδιάφορο αν η κατά 5 έτη νεώτερη Γλυκερία τραγουδά πιο σωστά μια νότα, διότι την τραγουδά με τη φωνή τη δική της και όχι με της Αλεξίου.

Το θέμα είναι λοιπόν, τι έχει πια να προσφέρει η Αλεξίου στο χώρο του τραγουδιού που πρεσβεύει κι όχι αν τραγουδά όπως στα 40 της. Έκπληξη είναι που τα πρώτα σχόλια περί απόσυρσης, σε αυτό το topic, γράφτηκαν τις μέρες της συνύπαρξης Αλεξίου, Μάλαμα, Ιωαννίδη, μια συνεργασία που και ο κόσμος την ήθελε αλλά και χάραξε μια πορεία συνεργασίας παλιών, καινούριων, που είχε να δώσει δηλαδή.

Ποια θα συνεχίσει λοιπόν αν αποσυρθεί? Πχ δυστυχώς η Βιτάλη φέτος ακύρωσε όλη την καλοκ.περιοδεία της ή κάνω λάθος? Βλέπουμε λοιπόν ότι για άλλες τραγουδίστριες της γενιάς η ίδια η επαγγελματική επιβίωση μπορεί να είναι μια δύσκολη κατάσταση.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αναρωτιέμαι 3 χρόνια μετά γιατί θα έπρεπε να αποσυρθεί μια καλλιτέχνις που έκανε μια τέτοια εμφάνιση φέτος στο Ηρώδειο. Στο καλλιτεχνικό κομμάτι: διάλογος με το κοινό, εξηγήσεις για το δέσιμο των τραγουδιών στο Α' μέρος, μεγάλα τραγούδια που πάντα προκαλούν συγκίνηση στο Β' μέρος. Στο ερμηνευτικό κομμάτι: φωνητική κατάσταση στα όρια του αναμενόμενου

Η φετινη της παρουσια στο Ηρωδειο,οπως αλλωστε και στις συναυλιες για τον Παπαδοπουλο και τον Καζαντζιδη,ηταν κατω του μετριου.Σε μερικα τραγουδια δε,οπως το Ανεστακι,πραγματικα απογοητευτηκα και στεναχωρεθηκα ταυτοχρονα.

Το να πει κάποιος οτι πρεπει να αποσυρθει ειναι τραβηγμενο και ισως αδικο.Αλλα οτι πλεον ειναι γερασμενη φωνητικα ειναι δυστυχως γεγονος.

Πολυ περισσοτερο απο τους υπολοιπους τραγουδιστες της γενιας της (Νταλαρας,Γαλανη,Μητσιας) ή και λιγο μικροτερους(Γλυκερια,Πρωτοψαλτη,Βιταλη).Με τη Βιταλη δε,επειδη εχει γινει αρκετη κουβεντα,η οποιαδηποτε συγκριση φωνητικα ειναι πλεον(για μενα ανεκαθεν ηταν) ανευ ουσιας.Η Βιταλη ειναι πολυ μπροστα και οποιος πηγε εφετος στο Κυτταρο καταλαβαινει τι λεω.

Αυτο εννοειται οτι δεν αφαιρει τιποτα απο την προσφορα της Αλεξιου κατα την διαρκεια των ετων η οποια ειναι τεραστια και πολυ μεγαλυτερη απο ολων των προαναφερθεντων(εξαιρουμενου του Νταλαρα βεβαια).

Share this post


Link to post
Share on other sites

kwstis75, πρώτα απ'όλα καλώς ήρθες στην κοινότητά μας.

Δεύτερων θα σε παρακαλούσα να κάνεις edit το αρχικό σου post κάθε φορά που θα θες να προσθέσεις νέο κείμενο.

Όσων αφορά αυτά που θίγεις, σε κάποια με βρίσκεις σύμφωνο.

Εγώ, προσωπικά, δεν ισχυρίστηκα ποτέ οτι η Χ.Αλεξίου θα πρέπει να αποχωρήσει.

Όσο έχει κοινό το οποίο την ακολουθεί, καλά κάνει και συνεχίζει.

Εγώ δεν είμαι από τους πιστούς της θαυμαστές, αλλά λατρεύω την φωνή της. Η φωνή της όμως, αναμφίβολα, τα τελευταία χρόνια δεν αντιπροσωπεύει το όνομα της. Αν δεν ενοχλεί την ίδια, ποιος είμαι εγώ που θα την συμβουλέψει να αποσυρθεί;; Απλά έχω το δικαίωμα να λέω οτι οι εμφανίσεις και οι ερμηνείες της τα τελευταία χρόνια, δεν συνάδουν με την Χαρούλα με την οποία μεγάλωσα.

Τέλος, συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες:

Να αποσυρθεί η Αλεξίου λοιπόν για να αφήσει ανοιχτό πεδίο στην πίστα? Θα μπορούσε πχ η Μελ.Ασλανίδου να πάρει όλο τα βάρος πάνω της και να συνεχίσει? Μακάρι να μπορούσε..

Το ίδιο πιστεύω και για τον Γ.Νταλάρα και για την Δ.Γαλάνη και για τον Μ.Μητσιά.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...