HARDET

Χάρις Αλεξίου

926 posts in this topic

Thanks Thanasi, I am also curious to know if Mpampis

had sung Prigkipessa :):wow:

Βρέθηκα και εγώ χτες στην συναυλία και απογοητεύτηκα... Ο Θανάσης αναφέρει λεπτομερώς κάποιους λόγους που με βρίσκουνε απόλυτα σύμφωνους.

Είναι εμφανής η αδυναμία της πλέον να τραγουδήσει σωστά και εμένα αυτό το γεγονός με λυπεί. Ακόμη, οι μουσικοί ήτανε εντελώς άκεφοι - με εξαίρεση τον Θ. Γκιουλετζή κάποιες στιγμές, τα κομμάτια άνευρα και αργά, προφανώς για να έρθουν στα... αναπνευστικά μέτρα της Χαρούλας Αλεξίου. Κρίμα, γιατί το περίμενα πολύ - πολύ καλύτερο.

Θα κλείσω με κάτι που είπα σε όλους όσους βρισκόταν μαζί μου χτες το βράδυ:

Σαν τον Νταλάρα, δεν έχει.

Κι ας μην συμφωνήσαν όλοι.

Κι ας με πούνε και κολλημένο...

:):wow::music:

Eίπα ακριβώς το ίδιο πράγμα... :music::music:

Ημουν κι εγώ χθες το βράδυ στο θέατρο γης και εισέπραξα ακριβώς τα ίδια συναισθήματα: αμηχανία μπροστά σε μια φωνή με μεγάλη ιστορία που όμως ζορίζται να βγάλει μια σωστη νότα και που τραγουδά λες και βαριέται.

:music::music::music:

Eίπα ακριβώς το ίδιο πράγμα... :music::music:

Ε... συναντήθηκαν ξανά τα μεγάλα πνεύματα... :music::music::):wow:

Συμφωνω και ας μην ήμουν εκεί,όσα γράψατε φίλοι δίνουν την πλήρη εικόνα.

ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΤΑΛΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Εγώ δηλώνω χρόνια "ερωτευμένος" με την Χαρούλα και θα συνεχίσω να είμαι,αλλά την ήθελα λίγο πιό πρωτότυπη στις εμφανίσεις της,και να εξυψώσει αυτό που είναι πραγματικά,την απόλυτη λαϊκή ιέρεια.

Πολλοί φίλοι εδώ και ένα χρόνο τώρα μου λένε το ίδιο πράγμα και κάνουν για αυτό προσευχές και σταυρούς.

"Αχ να δούμε την Χαρούλα ξανά με τον Γιώργο σε παραστάσεις και συναυλίες"

Μακάρι.

...Θα το προεκτείνω λιγάκι σκεφτόμενος κατά καιρούς δηλώσεις και αποστάσεις-"αποστασίες"...φίλων του Γιώργου Νταλάρα...Φαίνεται ότι περνώντας τα χρόνια κάποιοι κορυφαίοι κατα τ'άλλα ερμηνευτές,αδυνατώντας να ακολουθήσουν τη συναυλιακή αρτιότητα και ερμηνευτική τελειομανεία του Γιώργου,έτσι απλά και αναίτια,έκαναν και κάνουν κατά καιρούς...περίεργες δηλώσεις,που μας δημιουργούν απορίες,εκπέμποντας ψυχρότητα,που αγγίζει μερικές φορές τα όρια του φθόνου..."Καλά,είπε κάτι τέτοιο για τον Νταλάρα εκείνος-εκείνη;;;"...Μάλλον που το λαϊκό ρητό επιβεβαιώνεται περίτρανα για ακόμα μια φορά...Όσα δε φτάνει η αλεπού,τα κάνει κρεμαστάρια...Όλοι κρίνονται στην πράξη,δε θα έχουν πάντα το άλλοθι της "αιώνιας" συμπάθειας και αγάπης μας... :blush::pity:

Σιγουρα σαν τον Νταλαρα δεν έχει αλλα και σαν την Ελένη Βιτάλη δεν έχει (μια και μιλαμε για γυναικείες φωνές) σαν την μαγευτική Γλυκερία δεν έχει.

Ειδικότερα με την τελευταία επαθα την πλακα μου οταν παρακολουθησα μια εμφανιση της στον δημο Νεας Χαλκηδόνας για τη Πρωτομαγια.

Η γυναικα απο το πρωτο κιολας κομματι που ερμήνευσε δεν δίστασε να κανει τα μαγευτικά γυρίσματα στην φωνη της και τους χαρακτηριστικους της αμανεδες.

Κατι που απ ο,τι θυμαμαι δεν ισχυει το ιδιο -τωρα πλεον- για τη Χαρούλα.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά στην εκπομπή του αγαπημενου μας Λάκη Λαζοπουλου οταν στο πρωτο της τραγουδι η φωνη της δεν ηταν ακομη "ζεστη" ή φοβαταν να πατησει απ την αρχη στις νοτες του τραγουδιου.

Δεν ξερω, η Χαρουλα ας μην ξεχναμε εχει περασει τελευταια και πολλες φασεις κατι με τον αδελφο της κατι με με εγχειρηση πολυποδα και ισως στα λαιβ ειδικοτερα περειμενει να εχει τις καταλληλες συνθήκες και δεν τα δινει όλα απ την αρχη..

Παντως εγω ακόμα την πιστεύω φτανει να βρει -αν γουσταρει ακομα-την ορεξη για νεα πραγματα και εστω και δισκογραφικα μόνο που θα μας θυμισουν την Χαρουλα που ξέρουμε

ΧΑΡΟΥΛΑ ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ!!

ΠΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟ'ΧΕΙΣ!!!!

Πολλοί φίλοι εδώ και ένα χρόνο τώρα μου λένε το ίδιο πράγμα και κάνουν για αυτό προσευχές και σταυρούς.

"Αχ να δούμε την Χαρούλα ξανά με τον Γιώργο σε παραστάσεις και συναυλίες"

Μακάρι.

Καλυτερα οχι... :blush:

Ας μεινουμε με τις καλες αναμνησεις απο τους δυο τους στη σκηνη.

Για πολλους και διαφορους λογους :pity::pity::pity:

Προσωπικά πάντως, δεν εκπλήσσομαι καθόλου όταν ακούω πως δεν ήταν καλή στο Καλλιμάρμαρο. Την έχω δει κάμποσες φορές τα τελευταία χρόνια, και ακόμα και την πρώτη φορά που την είδα (όταν τραγουδούσε με τον Κότσιρα ένα χειμώνα) δεν είχε καμία σχέση με αυτό που ήλπιζα να ακούσω. Φυσικά τότε ήταν καλύτερη από τώρα, αλλά πλέον πιστεύω πως θα έπρεπε να σταματήσει γενικά. Δεν μπορεί να τραγουδήσει πλέον και είναι κακό αυτό γιατί έτσι χαλάει και την εντύπωση μερικών που την ακούνε τώρα για πρώτη φορά live, και φυσικά υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι.

Εγώ θέλω τον καλλιτέχνη οργανωμένο, να σέβεται το κοινό του, και να  προσέχει τα πάντα, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, να "φτύνει αίμα" στην πρόβα , να τραγουδά και να μην "ερμηνεύει" και να προσέχει και την τελευταία νότα που θα ξεστομίσει ή που θα παίξει,  να προτείνει πράγματα, να λέει έστω και μια "καλησπέρα" ή μια "καληνύχτα" στους φίλους του....

Κι ας πέφτει και καμιά "καρφίτσα" στο χώρο....Καλύτερα....

Δυστυχώς για κάποιους και ευτυχώς για κάποιους άλλους, μόνο ενας κουβαλάει όλα αυτά που πολύ σωστά περιγράφεις.Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή.

Το κακο ομως Αντωνη,ειναι πως δεν υπαρχει αλλος.... :pity::blush:

Στη σημερινή Ελευθεροτυπία άρθρο της Ναταλι Χατζηαντωνιου για τη συναυλία της Αλεξίου στο Καλλιμάρμαρο, που κινείται σε θετική κατεύθυνση.

Ο τίτλος: "Είκοσι χιλιάδες ανθοδέσμες για τον δήμαρχο".

Ακομη δεν υπάρχει στο internet για να το βαλω...

Προσωπικά πάντως, δεν εκπλήσσομαι καθόλου όταν ακούω πως δεν ήταν καλή στο Καλλιμάρμαρο. Την έχω δει κάμποσες φορές τα τελευταία χρόνια, και ακόμα και την πρώτη φορά που την είδα (όταν τραγουδούσε με τον Κότσιρα ένα χειμώνα) δεν είχε καμία σχέση με αυτό που ήλπιζα να ακούσω. Φυσικά τότε ήταν καλύτερη από τώρα, αλλά πλέον πιστεύω πως θα έπρεπε να σταματήσει γενικά. Δεν μπορεί να τραγουδήσει πλέον και είναι κακό αυτό γιατί έτσι χαλάει και την εντύπωση μερικών που την ακούνε τώρα για πρώτη φορά live, και φυσικά υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι.

Διαφωνώ.Στο Καλλιμάρμαρο φωνητικά ήταν άψογη...Είχα χρόνια να την ακούσω έτσι!

Για την Θεσσαλονίκη δεν μπορώ να εκφρέρω άποψη.

ego tin eixa akoysei kai sto megaro kai sto irodeio (afieroma sto loizo) kai eixa psiloapogoiteutei. Sto kallimarmaro einai eklpiksi, poso kala itan i foni tis. tora gia to an prepei na stamatisei, simfono. theoro oti prepei na elatosei tis emfaniseis tis kai na einai liges kai periektikes!!!

ego tin eixa akoysei kai sto megaro kai sto irodeio (afieroma sto loizo) kai eixa psiloapogoiteutei. Sto kallimarmaro einai eklpiksi, poso kala itan i foni tis. tora gia to an prepei na stamatisei, simfono. theoro oti prepei na elatosei tis emfaniseis tis kai na einai liges kai periektikes!!!

Στο Καλλιμάρμαρο τα 'δωσε όλα για να ευχαριστήσει τα 20.000 κόσμου που την παρακολούθησαν.

Δείτε αυτό

http://www.youtube.com/watch?v=LVSa1McErWE

Χώρια που έχει κάνει και ένα πρόγραμμα με συνεχόμενες συναυλίες...είναι που είναι η φωνή της πλεον ευθραυστη,δε γινεται μέσα σε 5 συνεχόμενες μέρες,να κάνει 4 συναυλίες...30/6,1/7,2/7,4/7.

...

Στο Καλλιμάρμαρο τα 'δωσε όλα για να ευχαριστήσει τα 20.000 κόσμου που την παρακολούθησαν.

Δείτε αυτό

http://www.youtube.com/watch?v=LVSa1McErWE

Χώρια που έχει κάνει και ένα πρόγραμμα με συνεχόμενες συναυλίες...είναι που είναι η φωνή της πλεον ευθραυστη,δε γινεται μέσα σε 5 συνεχόμενες μέρες,να κάνει 4 συναυλίες...30/6,1/7,2/7,4/7.

Τότε θα έπρεπε να περιορίσει τις εμφανίσεις της, να μην ακολουθεί τόσο κουραστικό πρόγραμμα. Οι περιοδείες δεν είναι ό,τι ευκολότερο. Το αντίθετο. Με λιγότερες και ξεκούραστες εμφανίσεις και οι ακροατές θα είναι ευχαριστημένοι με την αγαπημένη ερμηνεύτρια κι εκείνη θα είναι ευχαριστημένη με την απόδοση της φωνής της.

:D

Δε ξέρω αν είναι για το χαρτζιλίκι. Αλλά εγώ καταλαβαίνω ότι για τους καλλιτέχνες οι συναυλίες και η επικοινωνία με το κοινό είναι το οξυγόνο τους. Δεν εγκαταλείπεις εύκολα αυτό που αγαπάς σε μικρή ηλικία.

Nαι,αλλά θέλει δύναμη να φεύγεις,και να ξέρεις πότε δεν πάει πια παρακάτω...

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...