Sign in to follow this  
Followers 0
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Έρημα χωριά

120 posts in this topic

Αφού λοιπόν κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος, νομίζω ότι θα ήταν καλό , η συζήτηση να συνεχιστεί σ'αυτό το Topic.

Τελειώνοντας την ακρόασή του , μόνο σ'ένα συμπέρασμα καταλήγω.

Πως ο Νταλάρας τελικά, ξέρει πάντα να κάνει την έκπληξη.Με λίγα λόγια έχει αυτό το κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.Δεν είναι ποτέ αναμενόμενος (αν εξαιρέσουμε κάποιες επιλογές τραγουδιών σε ζωντανές εμφανίσεις).

Αφού λοιπόν μας καταπλήσσει με το καταπληκτικό εξώφυλλο ;) το ίδιο συμβαίνει και με το μουσικό περιεχόμενο.

Βέβαια ίσως , μαθαίνοντας πλέον , στις ογκώδεις κυκλοφορίες με τα 15 και 20 τραγούδια , τα 11 τραγούδια και τα 38 λεπτά που διαρκεί το cd να μας φαίνονται λίγα και τα 7 που συμμετέχει ο Νταλάρας , ακόμα λιγότερα. Ας μην ξεχνάμε όμως πως "ουκ εν τω πολλώ το ευ"...Σε πόσες και πόσες κυκλοφορίες παλαιότερα, συμμετείχε μόνο με 7 ή λιγότερα τραγούδια και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Το ίδιο συμβαίνει κατά τη γνώμη μου και σ'αυτή την περίπτωση.

Λίγο πολύ, είτε με το promo είτε με τις εκπομπές του Alpha και του Mega,είχαμε πάρει μια γεύση περί τίνος πρόκειται.Λοιπόν είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε.Ένας διαφορετικός (για μια ακόμη φορά) και ανανεωμένος Νταλάρας.

Εξαιρετικές είναι και οι ερμηνείες των υπόλοιπων συμμετεχόντων.Οι πιο καλλιεργημένες (ας τις πούμε έτσι) φωνές του Νταλάρα, του Στόκα και της Βιτάλη , δένουν με τις πιο ακατέργαστες των Αλβανών συναδέλφων τους δημιουργώντας μια ευχάριστη ηχητική αντίθεση...

Έχω την αίσθηση επίσης κι αν θέλετε το εύχομαι κιόλας, πως κάποια από τα τραγούδια θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των συναυλιών με τα τραγούδια της Μεσογείου.

Για την ιστορία να σημειώσω πως το τραγούδι "Το μήλο" ηχογραφήθηκε πριν δυο χρόνια από την Καίτη Κουλλιά στο δίσκο της " Η αγάπη λάθη συγχωρεί" με τον τίτλο "Όι λουλέ" σε μουσική Anastas Kurti (προφανώς είναι ο ίδιος συνθέτης) βασισμένο σε παραδοσιακό τραγούδι της Αλβανίας .

Αυτά τα λίγα μετά την πρώτη ακρόαση.Σίγουρα ακούγοντας και ξανακούγοντας το δίσκο , θα μας έρθουν κι άλλες σκέψεις κι εντυπώσεις...Πιστεύω πως θά'χουμε πολλά να πούμε γι'αυτό τον δίσκο... :D:music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι εγώ, μετά την πρώτη ακρόαση, δηλώνω ενθουσιασμένος!!! :music:;):D:D

Και για ν' αρχίσουμε τα πιο "ενδιαφέροντα", Θανάση ( :lol: :lol: :lol: ), τα "Τι να πω, τι να μην πω" και "Δεκα χειμώνες" πρέπει να 'ναι διαφορετικές εκτελέσεις από τις "τηλεοπτικές" που είδαμε :D:D:razz::wow::wow::wow::music:

Πολύ ωραίο το CD! Θα επανέλθω με περισσότερα :music::music::music:

Share this post


Link to post
Share on other sites
:music:;):D:D Ποιές τηλεοπτικές εκτελέσεις;;;; Ποιές διαφορεςτικές εκτελέσεις;;;;; :D:D:razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τηλεοπτικές εκτελέσεις εννοώ αυτά τα αποσπάσματα που είδαμε σε Alpha-Mega. Κάποια απ' αυτά είναι διαφορετικά απ' το CD :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα σας μεταφέρω τις δικές μου εντυπώσεις από το νέο δίσκο, μετά από μία πρώτη ακρόαση. Θα επανέλθω φαντάζομαι και στη συνέχεια. γιατί η μουσική είναι τρόπος ζωής και όχι μόνο τα οποία συναισθήματα λίγων στιγμών. Οι πρώτες μου εντυπώσεις λοιπόν από το νέο δίσκο (επιτρέψτε μου παραδοσιακά να χρησιμοποιώ τη λέξη "δίσκος" αντί του cd) είναι πολύ καλές.

Πρόκειται μία δουλειά με παραδοσιακό ηχόχρωμα, σχεδόν στο σύνολό της. Αρκετά τραγούδια είναι πολυσυμμετοχικά και πολυφωνικά, κάτι που ταιριάζει ακριβώς στο μουσικό ύφος του δίσκου. Ένα μουσικό ύφος στο οποίο θα αναγνωρίσει κανείς τη μουσική της Ηπείρου και θα συμφωνήσει ως προς το πόσο κοινές είναι οι μουσικές ρίζες των λαών της Βαλκανικής. Αυτές ακριβώς οι εναλλαγές της φωνής του Νταλάρα με τους υπόλοιπους ερμηνευτές, νομίζω δίνει έναν όμορφο τόνο σε αυτά τα έντεκα μουσικά κομμάτια. Δέκα όμορφα τραγούδια και ένα ορχηστρικό κομμάτι δεν είναι λίγα. Αν κάποιος μπορεί να εκφράσει αυτό που έχει μέσα του με ένα τραγούδι, τότε ας έχει ένα τραγούδι το cd. Ο Dasho Kurti έχει γράψει πολύ ωραία τραγούδια. Ένας νέος άνθρωπος που πάλεψε με τις δυσκολίες και βγήκε νικητής. Ελπίζουμε και σε συνέχεια. Τα τραγούδια είναι στιχουργικά πολύ δυνατά, αν και η κατανόηση των στίχων είναι λίγο περίεργη υπόθεση. Χρειάζεται απομόνωση και καθαρή σκέψη και καρδιά, κάτι που δε το βρίσκεις στο χώρο εργασίας.

Ενώ στον τελευταίο υπέροχο δίσκο της Εστουδιαντίνας ο Γιώργος Νταλάρας κινείται ερμηνευτικά πιο χαμηλά, δηλαδή χρησιμοποιεί πιο χαμηλές νότες. Εδώ,

δεδομένου του ύφους των τραγουδιών κάνει -ας μου επιτραπεί η έκφραση- ορισμένα μαγικά πράγματα με τη φωνή του και τον τρόπο που τραγουδά. Δεν ξέρω αν πάλι κάποιοι θα πουν ότι αφού τραγουδά ο Νταλάρας, ότι κι αν πει θα σου αρέσει. Εγώ δεν έχω δώσει δείγματα στενοκεφαλιάς, ότι δηλαδή παίρνω ότι μου δώσουν. Όμως, δε μπορώ να μη σημειώσω ότι σε αυτό το δίσκο, είναι υπέροχος ερμηνευτικά, πολύ δυνατός και από το δίσκο της Εστουδιαντίνας καλύτερος ακόμη.

Κατά την προσωπική μου άποψη, και χωρίς διάθεση να προκαταβάλω το άκουσμα του καθενός, δεν έμεινα και πολύ ευχαριστημένη με την ερμηνεία του Μπάμπη Στόκα. Θεωρώ πως είναι αδύναμη. Ειδικά στο τραγούδι "Βγαίνω μέσα απ΄τη φωτιά", του οποίου η μελωδία είναι όμορφη και ο στίχος είναι αριστουργηματικός, ο Στόκας και η Artiola Toska δε δίνουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Αντίθετα, κατά τη γνώμη μου πάντα, η συμμετοχή του Fatos Selman μαζί με το Νταλάρα στο τραγούδι "Τι να πω, τι να μην πω" είναι πολύ καλή. Η Ελένη Βιτάλη, σταθερή αξία στο ελληνικό τραγούδι. Ένα ντουέτο Νταλάρα - Βιτάλη θα ήταν δώρο, είναι η αλήθεια, αλλά δεν πειράζει, ίσως την άλλη φορά.

Απλό, λιτό και όμορφο εικαστικά το cd, εξαιρετική η φωτογραφία του εξωφύλλου και πολύ όμορφες οι "δικές" μας φωτογραφίες εντός του ένθετου βιβλιαρίου. Στο εσώφυλλο του cd ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρεται στα συναισθήματα που του γεννά ο δίσκος, στο συνθέτη και σε όλους τους συντελεστές με ανάλογες ευχαριστίες. Διαπίστωσα τη μη αναγραφή των πληροφοριών του ενθέτου στα αγγλικά. Αν όμως το cd, πρόκειται να διατεθεί και στο εξωτερικό, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και αγγλική έκδοση.

Οι καλύτερες στιγμές του δίσκου για μένα τα τραγούδια 'Ερημα χωριά και Δέκα χειμώνες. Πολύ καλά επίσης, το Μήλο, ο Νυχτερινός χορός της ορχήστρας και το Έχω τον τρόπο με την Ελένη Βιτάλη. Μπράβο βρε Γιώργο. Κάθε βήμα και μία νέα αρχή, μία όμορφη έκπληξη. B)

Ψάχνω για καινούργια πατρίδα ψάχνω για καινούργια ελπίδα κι είν΄η χώρα ετούτη που ήλθα ευλογημένη χώρα ...

Μήπως, για όλους μας δεν ισχύει το ίδιο; ...

P.S. I will return with an english translation

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δε θα πω πολλά, ο Θανάσης και η Δώρα είπαν όσα έπρεπε.....

Το cd μου άρεσε πολυ! Ο Νταλάρας κάνει κόλπα, μεγάλα κόλπα στην ερμηνεία! Τα τραγούδια πολύ καλά, οι στίχοι το ίδιο, οι υπόλοιπες ερμηνείες ομοίως...

Δυστυχώς (για μένα) κάνω κάποιες συγκρίσεις με το cd της Εστουδιαντίνας, το οποίο και θεωρώ πολύ πιο ολοκληρωμένη δουλειά. B);) Αν και εντελώς διαφορετική μουσικά...

Τις φωτογραφίες δε θα τις σχολιάσω... Αλλά ούτε και θα τις ξεχάσω... Ποτέ μου... :wow::wow::pity:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επίσης, το τραγούδι "Έρημα Χωριά" είναι ελαφρώς διαφορετικό στην ενορχήστρωση από το promo CD B);)

Edit: Το ίδιο ισχύει και για το "Φύλλο στο νερο"!! :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edit: Το ίδιο ισχύει και για το "Φύλλο στο νερο"!! :lol: :lol:

Αυτό το παρατήρησα κι εγώ! Ειδικά στην αρχή του τραγουδιού κάνει μπαμ! B)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Αυτό το παρατήρησα κι εγώ! Ειδικά στην αρχή του τραγουδιού κάνει μπαμ! B)

Έτσι! Το βλέπουν και φρενάρουνε και σταματούν τα τραμ! ;)

Φωτιά μας έβαλες, και με το promo, και με την υπογραφή σου! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μόλις τώρα έστειλα τους στίχους στο http://www.stixoi.info αλλά για κάποιο λόγο η σελίδα κάνει 300 ώρες να ανοίξει οπότε δε μπορώ αυτή τη στιγμή να δώσω τα links! :mad: Τα "Έρημα χωριά" και "Φύλλο στο νερό" μπορείτε να τα βρείτε και με το search, τα υπόλοιπα είναι στους στίχους προς καταχώρηση :music::music:

Υ.Γ.: Έχω ενθουσιαστεί τόσο πολύ με τα τραγούδια, με τις φωτογραφίες, με το μπλουζάκι, με όλα!!! που αυτή τη στιγμή δε μπορώ να πω τίποτα! :):rolleyes: Απλώς ότι όσο περισσότερο ακούω τα τραγούδια τόσο πιο πολύ μ' αρέσουνε! :music::music::music:

Α, βρήκα κάτι να πώ, για τον Στόκα, ότι μου φαίνεται βελτιωμένη η τεχνική του σε σχέση μ' αυτό που είχαμε συνηθήσει... Αυτά για την ώρα. Τα υπόλοιπα όταν... συνέλθω λίγο... :wow::wow::music::music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλά μιλάμε έγραψε πάλι ο άνθρωπος :wow::wow:

Λίγο αργκό η εισαγωγή αλλά δεν γινόταν αλλιώς, αφού έτσι νιώθω.

Το cd είναι υπέροχο απο την αρχή μέχρι το τέλος.

Αυτό όμως που εντυπωσίασε πάνω απ'ολα είναι η φωνή του Νταλάρα σε παραδοσιακούς ρυθμούς αλλα σε νέα τραγούδια.

Αυτά τα Έρημα Χωριά και Το μήλο με κάνουν να σηκωθώ να χορέψω!!!!

(Ρυθμικές Λεπτομέρειες:

Έρημα χωριά: Τσάμικος

Το μήλο: Πωγωνίσιος ή συρτό στα δύο)

Αλλά και τα υπόλοιπα τραγούδια είναι όλα διαμάντια, η ορχήστρα κι αυτή υπέροχη. Και θα ήθελα με την ευκαιρία να πώ ξανά μπράβο στον Γιώργο Νταλάρα που συνεχίζει να κάνει τις οχογραφήσεις ζωντανά στο στούντιο με την ορχήστρα να παίζει δίπλα του. Πιστεύω πως αυτές οι ηχογραφήσεις είναι ένα επίπεδο πιο πάνω απο τις άλλες που μπαίνει η φωνή πάνω στη μουσική, πιστεύω θα συμφωνείτε...

Αυτά για την ώρα. Συνεχίζουμε την ακρόαση :):rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βρήκα εξαιρατικά ενδιαφέρουσες τις ερμηνείες του Γ.Νταλάρα σ' αυτό το cd. Μετά από αυτή τη δουλειά, αντιλαμβάνομαι πως πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση από όλους για να ηχογραφήσει τα δημοτικά που υποσχέθηκε. Για να μην επαναλάβω κάποια πολύ εύστοχα σχόλια των φίλων που προηγήθησαν, θα ήθελα να τονίσω πως πέρα από τα εξαιρετικά τραγούδια που είχα ακούσει ,μέσω των τηλεοπτικών εκπομπών, θα σταθώ σε δύο : ''Πόνος ζωντανός'' και ''Δέκα χειμώνες''. Τα λάτρεψα! Καλό δρόμο στη νέα δουλειά! Καλή συνέχεια, Γ.Νταλάρα! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
What I didn't fancy, was some of the lyrics...

Maybe, my expectations :rolleyes:  :lol: were alittle high. (Ok... I said that word)!  :pity:

Wow! This is something curious.

I mean, i personally loved the lyrics! I think most of them were really great! :pity::music::music:B):D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hristaki,

I knew you would delete that line about rocking chair - his best songs would make you jump out to the sun (or moon), and those you are disappointed with - well, rocking chair would not survive...

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites
I mean, i personally loved the lyrics! I think most of them were really great!  :rolleyes:  :pity:  :music:  :music:  :D

Angelo, the key word here is: "some". :pity: :lol: B)

:lol: :lol: :lol:

So, i will correct my statement:

I think most of them were really great, and the rest were quite nice :lol: :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετά την πρώτη ακρόαση και οι πρώτες, δικές μου, εντυπώσεις :

-Το cd, σαν έκδοση, επιμέλεια, ένθετο, φωτό κ.τ.λ. είναι πολύ όμορφη και συμπαθητική έκδοση. Θα σημείωνα, απλά, ως μικροελλείψεις, την μη μετάφραση στίχων και κειμένων στα αγγλικά και την μη καταγραφή-μετάφραση των αλβανικών στίχων στο τραγούδι "Φύλλο στο νερό".

-Οι μουσικές του Dasho Kurti παραπέμπουν, ίσως, μ' ένα πρώτο άκουσμα στο "δημοτικό τραγούδι", αλλά αν τις αφουγκραστείς βαθύτερα, είναι, όπως σημειώνει κι ο Νταλάρας-στο σημείωμά του- "σπαραχτικές μουσικές" και "τραγούδια από αίμα κι από χώμα". Γι' αυτό και τα τραγούδια του δίσκου "ακούμπησαν" όχι μόνο στην ψυχή του -όπως ο ίδιος σημειώνει- αλλά και στη φωνή του. Οι "βαθιές αλήθειες" και η "συγκίνηση" που ένιωσε εκφράστηκαν αυθεντικά, με ψυχή και πάθος, μέσα από την ερμηνεία του.

-Πράγματι ο Νταλάρας, σ' αυτή τη νέα του δουλειά,καταθέτει,κυριολεκτικά, απλόχερα, τη φωνή του, την τέχνη του και την τεχνική του, που εμπερικλείουν την πείρα και τη μεγάλη του και ξεχωριστή ερμηνευτική του ικανότητα.

-Η Ελένη Βιτάλη είναι, ίσως, η μεγαλύτερη γυναικεία φωνή που διαθέτουμε σήμερα στην Ελλάδα. Ο Μπάμπης Στόκας και οι Αλβανοί ερμηνευτές στέκονται μια χαρά στις ερμηνείες τους. Πρέπει όμως να παρατηρήσω ότι, σε κάποια σημεία, διακρίνω μια "προφορά" των Αλβανών τραγουδιστών στην ερμηνεία των ελληνικών στίχων. Θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό, αν συμμετείχαν τραγουδώντας στη γλώσσα τους.

Από τα τραγούδια του δίσκου, αυτό που θα ακουστεί περισσότερο στα ραδιόφωνα θα είναι το "Φύλλο στο νερό". Στα τραγούδια "Έρημα χωριά" και "Το Μήλο" ο Νταλάρας καταθέτει παραδειγματικές ερμηνείες και σ' αυτό το είδος τραγουδιού. Είναι, κατά τη γνώμη μου, ο μεγαλύτερος, σήμερα, τεχνίτης του ελληνικού τραγουδιού. Κάνει ό,τι θέλει με τη φωνή του και οι ερμηνείες του είναι τόσο λεπτομερείς, που σε κάνουν να τις ακούς τόσο προσεκτικά ώστε να μη σου ξεφύγει ούτε φράση, ούτε λέξη, ούτε συλλαβή. Το κάθε τι έχει τη σημασία του και τη λεπτομέρειά του! Δεν περνάει ούτε φωνήεν απαρατήρητο από τις ερμηνείες του Νταλάρα!

Θα ήθελα όμως, στο σημείο αυτό, να αναφέρω και την προσωπική μου προτίμηση στις ερμηνείες του στα τραγούδια "Πόνος ζωντανός" και "Δέκα χειμώνες" μια κι εκεί παρουσιάζεται πολύ καθαρά ένα ερμηνευτικό πρόσωπο του Νταλάρα που εμένα με συγκινεί βαθύτατα. 'Ολο αυτό το πάθος κι ο πόνος που βγάζει η ερμηνεία του και τα γυρίσματα που κάνει η φωνή του όχι με αγγίζουν, αλλά , κυριολεκτικά, με διαλύουν! Είναι αυτός ο ήχος και το πάθος το "ανατολίτικο" που με "ταξιδεύουν"...

-Οι στίχοι των τραγουδιών είνα δυνατοί, αλλά, κατά τη γνώμη μου, ξεχωρίζουν, κατά πολύ, αυτοί του Ηλία Κατσούλη. Συνεχώς διαπιστώνω το πόσο μεγάλος στιχουργός είναι.

-Τέλος θέλω να τονίσω και την κοινωνικοπολιτική διάσταση αυτής της νέας δουλειάς του Νταλάρα. Δεν είναι καθόλου λίγο, σε μια εποχή ρατσισμού, ξενοφοβίας και..."αλβανοφαγίας", ειδικά, από τους όχι και λίγους -τελικά- "ελληνόψυχους φονταμενταλιστές" "συμπατριώτες" μου, ο μεγαλύτερος, εν ζωή, Έλληνας ερμηνευτής να επιλέγει να κάνει προσωπικό δίσκο με τα τραγούδια ενός "Αλβανού". Και, αλήθεια, πολύ το χαίρομαι που Έλληνες θα τραγουδούν και θα την "βρίσκουν" με τα τραγούδια του, πολύ καλού συνθέτη, Αλβανού Dasho Kurti. Η μουσική, βέβαια, είναι, κι έτσι πρέπει να 'ναι, υπερεθνική και ενώνει τους λαούς, αλλά στην περίπτωσή μας - στην "πυριταδαποθήκη" των Βαλκανίων- τέτοιες δουλειές συμβάλλουν θετικά στην προσέγγιση των γειτονικών λαών. Ας προσπαθήσουμε, μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό, να αφήσουμε δεύτερες τις όποιες άλλες "ιδιότητές" μας κι ας προβάλλουμε το ανθρώπινο μας πρόσωπο που είναι κοινό σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη μας.

Στο σημείωμα του ο Dasho Kurti αφιερώνει τα τραγούδια του "...στους μετανάστες όλου του κόσμου"! Νομίζω ότι η αφιέρωσή του αυτή μας αφορά όλους, γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

An english translation of my personal view about the new album, as promised.

I think we have a very good album here. It is an album with a traditional form, in almost every song. We have many polyphonic songs, a fact that fits to album's style. In this album we can easily discover Epirus' music and agree to the fact that all Balcans have many things in common. We have eleven beautiful songs, composed by a young emigrant, Dasho Kurti. A young man who managed to success in life, after many difficult years. We look forward to his future compositions. I liked the lyrics a lot. Strong and sensitive. Eleni Vitali is a great singer and a steady value in greek musical scene. I did not quite like Babis Stokas' performances. Still this is a personal opinion.

In Estoudiantina's last album, George Dalaras sings using low notes mostly. In this albums, -please allow me such an expression- he uses his voice and talent in a magical way. I think he amazingly performs this album's songs, he is even better than in Estoudiantina's album.

The cd package is simple and beautiful with a great photo in front cover. A big Dalaras' note concerning the album, Dasho and all perticipants lies in the back of the front cover. As for "our" t-shirt pictures: they are beautiful. The booklet contains the songs lyrics, a Dasho Kurti's note and pictures. All information in the booklet is written in Greece. There may be a possibility for an english version to be released abroad, let's wait and see.

The best album's moments, according to my personal opinion are "Erima horia", "Ponos zontanos" and "Deka himones". B);)

Share this post


Link to post
Share on other sites
-Οι μουσικές του Dasho Kurti παραπέμπουν, ίσως, μ' ένα πρώτο άκουσμα στο "δημοτικό τραγούδι", αλλά αν τις αφουγκραστείς βαθύτερα, είναι, όπως σημειώνει κι ο Νταλάρας-στο σημείωμά του- "σπαραχτικές μουσικές" και "τραγούδια από αίμα κι από χώμα".

[...]

-Τέλος θέλω να τονίσω και την κοινωνικοπολιτική διάσταση αυτής της νέας δουλειάς του Νταλάρα. Δεν είναι καθόλου λίγο, σε μια εποχή ρατσισμού, ξενοφοβίας και..."αλβανοφαγίας", ειδικά, από τους όχι και λίγους -τελικά- "ελληνόψυχους φονταμενταλιστές" "συμπατριώτες" μου, ο μεγαλύτερος, εν ζωή, Έλληνας ερμηνευτής να επιλέγει να κάνει προσωπικό δίσκο με τα τραγούδια ενός "Αλβανού". Και, αλήθεια, πολύ το χαίρομαι που Έλληνες θα τραγουδούν και θα την "βρίσκουν" με τα τραγούδια του, πολύ καλού συνθέτη, Αλβανού Dasho Kurti.

-Μα Τάσο δε θα διαφωνίσεις πως έτσι κι αλλιώς, το δημοτικό μας τραγούδι είναι γεμάτο σπαραχτικές μουσικές και τραγούδια που είναι απο αίμα και χώμα...

-Αυτό το σκέφτηκα κι εγώ. Για να είμαι ειλικρινής φοβάμαι μήπως προκληθούν και αντιδράσεις των γνωστών τύπων που έχουν αυτοδιοριστεί να "φυλάττουν" την εθνική μας αξιοπρέπεια και τα εθνικά μας δικαιώματα.... Ας ελπίσουμε πως δε θα συμβεί τίποτα απο όλα αυτά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απλά , να συμπληρώσω ότι αυτή η "στροφή" στις ρίζες μόνο καλό μπορεί να φέρει...’κουσα έναν Νταλάρα έτσι ακριβώς οπως όταν τον πρωτοάκουσα -πριν πολλα χρόνια..Μακάρι να υπάρξει ανάλογη συνέχεια...Μακάρι η παράδοση να γίνει...μόδα! B) Θα μας μάθει πολλά πράγματα....Είναι μέσα άλλωστε στο DNA μας!....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0