Sign in to follow this  
Followers 0
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Έρημα χωριά

120 posts in this topic

Μόλις σήμερα αγόρασα το δίσκο και έχω ενθουσιαστεί.Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω από τους προλαλήσαντες.

Συγκλονιστική η ερμηνεία του Νταλάρα στο "Τι να πω τι να μην πω" Απίθανος.

Share this post


Link to post
Share on other sites

-Τέλος θέλω να τονίσω και την κοινωνικοπολιτική διάσταση αυτής της νέας δουλειάς του Νταλάρα. Δεν είναι καθόλου λίγο, σε μια εποχή ρατσισμού, ξενοφοβίας και..."αλβανοφαγίας", ειδικά, από τους όχι και λίγους -τελικά- "ελληνόψυχους φονταμενταλιστές" "συμπατριώτες" μου, ο μεγαλύτερος, εν ζωή, Έλληνας ερμηνευτής να επιλέγει να κάνει προσωπικό δίσκο με τα τραγούδια ενός "Αλβανού".

Ακριβώς το ίδιο το σκέφτηκα κι εγώ όταν έμαθα πριν από λίγες μέρες τις λεπτομέρειες για τον δημιουργό!!!!! (Δεν βρήκα το χρόνο να το διατυπώσω στα ελληνικά.) Ως γνωστόν, έχω μεγάλες επιφυλάξεις ως προς τις διάφορες "διασυνοριακές" συνεργασίες και αναζητήσεις του Νταλάρα - για καλλιτεχνικούς λόγους. Αλλά από αυτή την κοινωνικοπολιτική άποψη που την επισήμανε τόσο εύστοχα ο Τάσος, αυτή η συνεργασία και το δισκογραφικό της αποτέλεσμα φαίνεται να είναι όντως κάτι το αξιέπαινο και πέρα για πέρα θετικό. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok. I was not shocked by any of the reviews that were posted here. My thoughts on the cd? Good...musically. But for Dalaras standards, not so good.

The minute I put the cd in my car stereo, I wanted to break out into a TSAMIKO! Not the "laiko" singer we have grown to love. Overall I would give this cd a 7 out of 10 for the music. I do like the "dimotiko" genre, and this fits it very good.

But for the Dalaras standard, from what I have grown up with, I was dissapointed. It has been a long time since he gave us a good LAIKO cd. With a good zeimbekiko, and amazing lyrics. He has to get back with Nikolopoulos and Papadopoulos and get some nice tunes recorded. In my mind I always wanted to see a flashback to the glory days. Maybe it is still possible, maybe they are long gone.....Here's to hoping...... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

« ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ,

ΓΙΑ ΜΕΝΑ,

ΓΙΑ ΣΕΝΑ..

..ΨΑΧΝΩ ΜΙΑΝ ΕΛΠΙΔΑ

ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ »

Γεια χαρά σε όλους! I`m back.

Μια μεγάλη αγκαλιά σε όσους αγαπούν το καλό τραγούδι και προσπαθούν να κρατήσουν υψηλό το επίπεδο σ`αυτό το forum.

Oι άνθρωποι που αγαπάμε και είναι πραγματικά κομμάτι της ψυχής μας δεν μας δίνουν πάντα χαρές, καμμιά φορά μας στεναχωρούν, μας απογοητεύουν. Δεν φταίνε πάντα εκείνοι,( και δεν αναφέρομαι μόνο στον αγαπημένο μας τραγουδιστή) αλλά εμείς που ασχολούμαστε με τα «μικρά» και δεν αντιλαβανόμαστε την αξία που έχουν τα «μεγάλα».

Τα ΕΡΗΜΑ ΧΩΡΙΑ ανήκουν στα μεγάλα. Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσα τέτοια συναισθήματα. Ευτυχία και Χαρά αληθινή, που σε γεμίζει φως και σ`ανεβάζει σ`ένα σύννεφο, και βλέπεις τα πάντα από ψηλά. Πρώτο άκουσμα; Ένας κόμπος στον λαιμό από την υπέροχη εισαγωγή του ΕΡΗΜΑ ΧΩΡΙΑ, και μετά όλα τ`άλλα. Τι υπέροχα τραγούδια. ’στραψε και βρόντηξε και μετά ήρθε η βροχή της καρδιάς και τα `πνιξε όλα. Πλημμύρισε η ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ.

Η φωνή του τραγουδιστή γεμάτη σπαραγμό, αλλά και μιά αρμονία, που λένε πως έχει μόνο το τραγούδι των πουλιών..σαν χάδι από αγαπημένο πρόσωπο. Είναι πέρα για πέρα συγκλονιστικός. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ακόμα πιό ειναι καλύτερο απτο άλλο. Πρώτη φορά μου συμβαίνει και αυτό.

Πιστεύω πώς η μουσική των τραγουδιών δεν θ`αρέσει σ`όλους.

Όσοι δεν αγαπούν τα δημοτικά, γενικά τα παραδοσιακά τραγούδια, είμαι σίγουρη πως η συγκεκριμμένη μουσική θα τους ξενίσει και δεν θα την συνηθίσουν γρήγορα. Είναι μιά θαυμάσια ευκαιρία όμως να την μάθουν και να την αγαπήσουν. Συμφωνώ απόλυτα με τον Κώστα, αυτή η επαφή μόνο καλό μπορεί να φέρει. Θα μάθετε πολλά πράγματα. ’λλωστε όλα τα δείγματα δημοτικής μουσικής που μας έχει δώσει μέχρι τώρα ο κ. Νταλάρας, αυτό αποδεικνύουν.

Οι στίχοι των τραγουδιών, με διέλυσαν, ακόμα ψάχνω τα κομμάτια μου.

Για μένα εκφράζουν, ότι βαθειά πονάει και ντρέπεσαι να το μοιραστείς μην σε πούνε γραφικό. :(

Επιτρέψτε μου να αναφέρω μερικούς.

(ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ιδιαιτέρως στον κ. ΚΑΤΣΟΥΛΗ!!!)

-« ..λίγο έξω απ τα σύνορα-βλέμματα θεριά άλλου κόσμου η μαχαιριά»

-«.. σού `ριξα μαντήλι να πιαστείς- μα σούπε η νύχτα να βιαστείς»

-«... θέλω τη ζωή μου να βρώ- πριν σηκώσω άλλο σταυρό»

-«... Ξένε τι ζητάς εδώ- κι ορφανός γυρίζεις............

.....τι να πω τι να μην πω μια καρδιά είμαι και χτυπώ..»

-«.....στα βλέματά μας κρύβουμε - του λόγου το χαμένο»

-«.....κι ένας ουρανός κάτω απ τη γη............

......και μια καρδιά στα χιόνια κάποιος θα θυμηθεί....»

-«....ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΔΕΝ ΡΑΓΙΖΩ....ΣΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΖΩ ΚΙ ΑΝΘΙΖΩ....

Πρέπει να έχω τρελλάνει τους γείτονες. Από το πρωί ακούνε το ίδιο CD. Φαντάζομαι πως το ίδιο συνέβη και σε άλλα μέλη. Δεν χορταίνεται με τίποτα!

Όσα ευχαριστώ και πω στον κ. Νταλάρα δεν φτάνουν. Να είναι πάντα καλά και να ξέρει ότι τον αγαπάμε απο καρδιάς. Νομίζω ότι το ξέρει.........:)

RENA :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

agorasa proxtes to kainourgio cd erima xoria kai ksefilizontas to diapistosa se kapoies foto mesa sto almbum kapoioa omorfa mlouzakia pou foraei einai gia ta idia mlouzakia pou kanane doro ta paidia apo to forum exo adiko?

Share this post


Link to post
Share on other sites
agorasa proxtes to kainourgio cd erima xoria kai ksefilizontas to diapistosa se kapoies foto mesa sto almbum kapoioa omorfa mlouzakia pou foraei einai gia ta idia mlouzakia pou kanane doro ta paidia apo to forum exo adiko?

Αυτό είναι το ένα απο τα 3 μπλουζάκια...... το άλλο με τον Μ. Βαμβακάρη το φορούσε στο cd της Εστουδιαντίνας "Δάκρυ στο γυαλί" :)B)

Share this post


Link to post
Share on other sites
- Για να είμαι ειλικρινής φοβάμαι μήπως προκληθούν και αντιδράσεις των γνωστών τύπων που έχουν αυτοδιοριστεί να "φυλάττουν" την εθνική μας αξιοπρέπεια και τα εθνικά μας δικαιώματα.... Ας ελπίσουμε πως δε θα συμβεί τίποτα απο όλα αυτά.

Δυστυχώς, άκουσα από φίλους τα πρώτα αρνητικά σχόλια, του τύπου "αφού ήθελε να τραγουδήσει παραδοσιακό τραγούδι, γιατί δεν είπε ελληνικό, αλλά προτίμησε αλβανικό?" :)B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έλειπα για μια εβδομάδα, λόγο δουλειάς, από το σπίτι και τον υπολογιστή μου - και συνεπώς από το φόρουμ και το ραδιόφωνο. Που μου έλειπαν τόσο, αχ παιδιά, πώς να σας πω... Δεν θα σας πω.

Γύρισα επιτέλους χθες βράδυ, τόσο κουρασμένη που ήξερα ότι δεν γίνεται να διαβάζω ελληνικά - και σίγουρα όχι όλα τα ποστ μιας εβδομάδας. Δεν μπήκα λοιπόν στο φόρουμ, αλλά δεν γλίτωσα από το chat, όπου συνάντησα έναν αγγελούδι - κι σε λίγα λεπτά, εγώ που ούτε ήξερα ότι _βγήκε_ ο δίσκος, τον είχα στα ηχεία μου.

Παιδιά, δεν περιγράφεται. Να είσαι τόσο μακριά, και να σου λείπουν φίλοι, μουσικές, ήλιο - και να παλεύεις (εβδομάδες τώρα) την απογοήτευση για τις συναυλίες που θα χάσεις... και ξαφνικά out of the blue να 'ρθει ένας δίσκος που σου λέει «Ξένε τι ζητάς εδώ / κι ορφανός γυρίζεις» και «Λες και να μην έζησες ποτέ / της ζωής δεν ξέρεις τους κανόνες / για μια χαρά θα ζεις δέκα χειμώνες».

Τι να κάνεις;;; Ξαπλώνεσαι στο σκοτάδι με τα ακουστικά και χάνεσαι. Χάνεσαι...

Δεν υπάρχει τρόπο να ευχαριστήσεις τους ανθρώπους που σου κάνουν τέτοια δώρα. Ούτε τον αγγελούδι, ούτε τον Κούρτη και τον Κατσούλη, και λιγότερο απ' όλους τον Νταλάρα.

Και όπως καταλαβαίνετε, δεν έχω να σας πω «εντυπώσεις» με την πιο αντικειμενική έννοια. Συγκλονίστηκα. Τι να κάνω; Συγκλονίστηκα...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Για να είμαι ειλικρινής φοβάμαι μήπως προκληθούν και αντιδράσεις των γνωστών τύπων που έχουν αυτοδιοριστεί να "φυλάττουν" την εθνική μας αξιοπρέπεια και τα εθνικά μας δικαιώματα.... Ας ελπίσουμε πως δε θα συμβεί τίποτα απο όλα αυτά.

Δυστυχώς, άκουσα από φίλους τα πρώτα αρνητικά σχόλια, του τύπου "αφού ήθελε να τραγουδήσει παραδοσιακό τραγούδι, γιατί δεν είπε ελληνικό, αλλά προτίμησε αλβανικό?" :music:B)

Πες τους ότι σ' έναν τοίχο στα ΤΕΙ Αθήνας γράφει:

"Ο ρατσισμός είναι των ηληθίων ο πολιτισμός"! :confused::wow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χτες το βράδυ στην ταράτσα κεντρικού ξενοδοχείου έγινε η παρουσίαση του CD ΄΄Έρημα Χωριά΄΄ για τους ανθρώπους των ΜΜΕ.

Κόσμος πολύς μαζεύτηκε από τον χώρο των MEDIA αλλά και πολλοί φίλοι του Νταλάρα για να ακούσουν από κοντά την δουλειά.

Ο Νταλάρας σε μεγάλα κέφια μίλησε αρκετά για την δουλειά αυτή.

Παρόντες πολλοί συνάδελφοι του ... Βαρδής, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Φωτεινή Δάρα, Μάνος Ελευθερίου, Μιχάλης Κουμπιός, Μελίνα Ασλανίδου και άλλοι πολλοί που τώρα δεν τους θυμάμαι.

Σήμερα τα κανάλια θα δείξουν αποσπάσματα, καθώς και οι αυριανές εφημερίδες θα φιλοξενήσουν άρθρα τους από την συγκεκριμένη παρουσίαση.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επανέρχομαι γιατί ξέχασα παραπάνω να γράψω ότι το cd με το δελτίο τύπου και τις φωτό που μας έδωσαν χτες συνοδευόταν και από μια μικρή γλάστρα με βασιλικό!!!!!! αυτό το είχε ξανακάνει στην παρουσίαση του δίσκου ΄΄Καλώς τους΄΄

Θέλω εδω τέλος να επιβεβαιώσω και γω αυτό που έγραψε ο Τάσος ότι ετοιμάζει κάτι πολύ καλό , και θα είναι έκπληξη!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο δισκος ερημα χωρια ειναι φως στο μαυρο τοπιο της μουσικης.παντα μας εκπλησει ευχαριστα ο μεγαλος ερμηνευτης.Πολλα μπραβο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά, έχω εμπιστοσύνη στα λεγόμενά σας αλλά τις φοβάμαι -πλέον- τις εκπλήξεις. Θα δούμε... :)

Όσον αφορά στα κανάλια, ''σκοτώθηκαν'' ποιο θα πρωτοδείξει. Και σε μια μεσημεριάτικη εκπομπή, επειδή τόλμησε και αναφέρθηκε ο Νταλάρας στα τραγούδια που βλέπονται και αντιπρότεινε τα τραγούδια που ακούγονται, άρχισε το σοφό πάνελ να τον κρίνει. Εν πάσει περιπτώσει του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί είναι ο μόνος που δεν χαρίζεται.

Πέρα από τα υπέροχα τραγούδια που μας χαρίζει και τον ευχαριστούμε.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ερημα Χωριά, από τον Γιώργο Νταλάρα

Έγινε χθες το βράδυ στην ταράτσα του Ξενοδοχείου FRESH η παρουσίαση του νέου δίσκου του Γιώργου Νταλάρα Έρημα Χωριά.

Το CD Έρημα Χωριά είναι η πρώτη παραγωγή του Γιώργου Νταλάρα για τη Universal Music. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του συνθέτη και σολίστα (ακορντεόν) Dasho Kurti πάνω σε στίχους των: Ηλία Κατσούλη, Αγαθής Δημητρούκα, Σμαρώς Παπαδοπούλου και Λιζέτας Καλημέρη.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι: Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Βιτάλη, Μπάμπης Στόκας, Artiola Toska, Fatos Selman και Valbona Mema.

Η έκδοση περιλαμβάνει δέκα τραγούδια και ένα ορχηστρικό, εμπνευσμένα από παραδοσιακά μοτίβα και ρυθμούς αλλά και από σύγχρονα ακούσματα. Ο Dasho Kurti είναι ένας μουσικός με κλασική μουσική παιδεία που σπούδασε μουσική στην πατρίδα του την Αλβανία. Γράφει μουσική με δυτικό τρόπο, αγαπάει όμως πολύ και έχει στο αίμα του την παραδοσιακή μουσική της πατρίδας του. Από τότε που ζει στη Ελλάδα έχει συνεργαστεί με σημαντικούς τραγουδιστές και μουσικούς.

Για το δίσκο Έρημα Χωριά έγραψε τη μουσική και ζήτησε από καταξιωμένους Έλληνες στιχουργούς να γράψουν τους στίχους. Εκείνοι, σεβόμενοι το πνεύμα που εκπέμπεται από την παράδοση, πάνω στην οποία είναι βασισμένη αυτή η δουλειά, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Αρμονικά συνεργαζόμενοι με τον συνθέτη δημιούργησαν τραγούδια που πατάνε γερά στο χθες και στο σήμερα, θεματικά και γλωσσικά. Είναι άλλωστε στιχουργοί που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες που τους δίνει η γλώσσα μας και δεν περιορίζονται στα φτωχά ελληνικά της εποχής μας.

Μια ακόμη ιδιαιτερότητα αυτού του άλμπουμ, που αποτυπώνεται στην συνολική του ατμόσφαιρα είναι ο τρόπος ηχητικής εγγραφής της ορχήστρας. Κατά κύριο λόγο τα τραγούδια είναι γραμμένα ζωντανά στο στούντιο, πράγμα που σπάνια γίνεται πια, αλλά κερδίζει την αμεσότητα και τη ζεστασιά πού λείπει από τον σύγχρονο τρόπο ηχογράφησης.

Η παραγωγή είναι του Γιώργου Νταλάρα, όπως και η ενορχήστρωση που έγινε σε συνεργασία με τον Γιώργο Ζαχαρίου και τον συνθέτη.

http://new.e-go.gr/music/article.asp?catid...%EB%DC%F1%E1%F2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0