Sign in to follow this  
Followers 0
Agnie

Μιχάλης Κακογιάννης

19 posts in this topic

Φεστιβάλ Αθηνών 2006 Ο "Κοριολανός" του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Κακογιάννη στο Ηρώδειο

Το σαιξπηρικό αριστούργημα "Κοριολανός" παρουσιάζει στις 29 Ιουνίου, το Φεστιβάλ Αθηνών στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, σε σκηνοθεσία και μετάφραση Μιχάλη Κακογιάννη. Στο πλευρό του μεγάλου σκηνοθέτη βρίσκεται ένα εξαιρετικό επιτελείο ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Μάρθα Βούρτση, ο Γιάννης Βόγλης και ο Νίκος Αρβανίτης. Ο "Κοριολανός" είναι η τελευταία πολιτική τραγωδία του Σαίξπηρ, ένα ιδιαίτερα δηκτικό έργο καθώς επιτίθεται όχι μόνο στην εξουσία αλλά και στους πολίτες.

Η ιστορία του "Κοριολανού" διαδραματίζεται στη Ρώμη, σε αντίθεση όμως με τα έργα "Αντώνιος και Κλεοπάτρα" και "Ιούλιος Καίσαρας" δεν τοποθετείται στην Αυτοκρατορική Ρώμη του 1ου μ.Χ. αιώνα αλλά σ' εκείνη δύο αιώνων παλαιότερα και πλέον, όταν ήταν ακόμα μια ιταλική πόλη, σε διαρκή πόλεμο με τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας. Το ημι-ιστορικό έργο του Σαίξπηρ έχει ως πρωταγωνιστή τον Κάιο Μάρτιο και πιθανότατα πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο, τον Γάιο Μάρκο Κοριολανό, τη βιογραφία του οποίου έγραψε τον 1ο αι. μ.Χ. ο Πλούταρχος.

Ο Κοριολανός του Σαίξπηρ, ως έργο, ακολουθεί σε γενικές γραμμές τη δομή του πρότερου έργου του Πλούταρχου. Όμως ο Κοριολανός του Σαίξπηρ, ως ήρωας, εμφανίζει μεγάλες διαφορές: στον Πλούταρχο ο (αριστοκράτης) Κοριολανός απολαμβάνει το σεβασμό ολόκληρης της πολιτείας για την ανδρεία και την τόλμη του, ακόμα και των πληβείων. Αντίθετα, στον Σαίξπηρ εμφανίζεται στερημένος αυτού του σεβασμού, κυρίως από μέρους των πολιτών, που λίγη σημασία δίνουν στις πολεμικές ικανότητες του Κοριολανού.

Και τα δύο έργα πάντως γράφτηκαν σε εποχές μεγάλων πολιτικών ανακατατάξεων. Από τη μια, η Ρώμη έκανε μια μετάβαση από τη μοναρχία προς μια πιο δημοκρατική μορφή διακυβέρνησης. Από την άλλη, η Αγγλία της εποχής του Σαίξπηρ συνταρασσόταν από τον αστικό ριζοσπαστισμό και βίωνε την πάλη ανάμεσα στο βασιλιά και τη Βουλή, που ο συγγραφέας αποτύπωσε στη σύγκρουση πατρικίων και πληβείων του "Κοριολανού".

Ο τρόπος με τον οποίο ο Σαίξπηρ κατηγορεί αμφότερες τις πλευρές μετέτρεψε το έργο του σε μανιφέστο τόσο της αριστεράς όσο και της δεξιάς σε διάφορες ιστορικές περιόδους και παρουσιάστηκε ομοίως ως φιλοφασιστικό και φιλοκομμουνιστικό έργο. Στην πραγματικότητα ο Σαίξπηρ δεν τάχθηκε με το μέρος κανενός, αντιθέτως πολύ έξυπνα προσέβαλλε και τις δύο πλευρές, αποφεύγοντας έτσι να πάρει μία ακραία θέση, προτιμώντας τη μετριοπάθεια.

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση-σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης

Σκηνικά: Απόστολος Βέττας

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική: Κώστας Κακογιάννης

Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Γκασούκα

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Διδασκαλία οπλομαχιών: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης

Διανομή: Κάιος Μάρκιος (Κοριολανός): Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Βολούμνια (μητέρα Κοριολανού): Μάρθα Βούρτση

Μενένιος Αγρίππας (φίλος Κοριολανού): Γιάννης Βόγλης

Τούλλος Αουφίδιος (στρατηγός των Βόλσκων): Νίκος Αρβανίτης

Ιούνιος Βρούτος (δήμαρχος): Μάνος Βακούσης

Βιργιλία (σύζυγος Κοριολανού): Τατιάνα Παπαμόσχου

Κομίνιος (στρατηγός κατά των Βόλσκων): Γιώργος Κέντρος

Τίτος Λάρτιος (στρατηγός κατά των Βόλσκων): Χάρης Εμμανουήλ

Σικίνιος Βελούτος (δήμαρχος): Νίκος Χατζόπουλος

Βαλέρια (φίλη της Βιργιλίας): Ευδοκία Ρουμελιώτη

Παίζουν επίσης: Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, Θοδωρής Σκούρτας, Μαρία Δαβίλλα, Χρήστος Μακρής, Σπύρος Παππάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Δημήτρης Πετρόπουλος, Γιώργος Χατζηγεωργίου, Δημήτρης Καραμπέτσης, Λευτέρης Λουκάδης, Απόστολος Σοφιανός.

Συμμετέχουν 10 σπαθογράφοι και 30 κομπάρσοι.

Μ.Μ

http://agenda.pathfinder.gr/event/theater/195232.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με το ανώτατο παράσημο της Κυπριακής Δημοκρατίας τιμήθηκε ο Μιχάλης Κακογιάννης

Με το ανώτατο παράσημο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον «Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Μακαρίου Γ'», τιμήθηκε τη Δευτέρα ο Μιχάλης Κακογιάννης, για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο.

Την παρασημοφόρηση του διάσημου σκηνοθέτη έκανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, στο «Σπίτι της Κύπρου», ανάμεσα σε πολλούς φίλους του σκηνοθέτη, αλλά και πολιτικούς, όπως ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας Ευ.Αντώναρος, της Κύπρου Χρ.Πασιαρδής, ο υπουργός εσωτερικών της Κύπρου Γ.Λιλίκας κ.ά.

«Ως Έλληνες είμαστε και διαρκώς θα παραμείνουμε, χρεωμένοι στον Μιχάλη Κακογιάννη», είπε ο πρόεδρος της Κύπρου και αναφέρθηκε στο έργο του σκηνοθέτη 'Αττίλας 74', χαρακτηρίζοντας το «συγκλονιστική πρόκληση της συλλογικής εθνικής συνείδησης, μια ουσιαστική ιστορική κατάθεση για τα εγκλήματα του πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, στους πικρούς εκείνους μήνες του Ιούλη και του Αυγούστου του 1974».

Βαθύτατα συγκινημένος ο Μιχάλης Κακογιάννης, ανέφερε ότι η φιλία του με τον πρόεδρο της Κύπρου ξεκινά από την εποχή που ο Μακάριος είχε διορίσει τον Τάσσο Παπαδόπουλο υπουργό, όπως και την Στέλλα Σουλιώτη, αδελφή του Μιχάλη Κακογιάννη.

Όσο για τον «Αττίλα 74», ο Μιχάλης Κακογιάννης είπε στην αποψινή εκδήλωση: «Αφησα τη μηχανή να κινείται ελεύθερα στους απλούς ανθρώπους και στους αρχηγούς» και συνέχισε, δίνοντας μια ακόμα σκηνή που προφανώς την κουβαλά πάντα μέσα του:

«Είχα ζητήσει από τον Μακάριο εάν μπορούσε να συμπράξει στην αφήγηση του δράματος των Κυπρίων και παρόλο που στην ταινία μου, επειδή ήθελα να είμαι αντικειμενικός, δέχθηκε κριτική από εμένα, εκείνος όταν εγώ έφευγα από την Κύπρο έκανε μια χειρονομία άρχοντα. Έστειλε στο αεροδρόμιο απεσταλμένο του, που μου παρέδωσε ένα γράμμα του Μακάριου, με το οποίο εκδήλωνε την βαθιά του εκτίμηση προς το πρόσωπό μου και την ταινία μου».

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΜΠΕ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με το ανώτατο παράσημο της Κυπριακής Δημοκρατίας τίμησε η Κύπρος τον Μιχάλη Κακογιάννη

Με το ανώτατο παράσημο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον ``Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Μακαρίου Γ``, τίμησε τη Δευτέρα η Κύπρος τον Μιχάλη Κακογιάννη, για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο.

Την παρασημοφόρηση του διάσημου σκηνοθέτη έκανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, στο`` Σπίτι της Κύπρου``, ανάμεσα σε πολλούς φίλους του σκηνοθέτη, αλλά και πολιτικούς, όπως ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Χριστόδουλος Πασιαρδής κ.α.

`Ως Έλληνες είμαστε και διαρκώς θα παραμείνουμε, χρεωμένοι στον Μιχάλη Κακογιάννη, είπε ο πρόεδρος της Κύπρου και αναφέρθηκε στο έργο του σκηνοθέτη ``Αττίλας 74``, χαρακτηρίζοντας το `` συγκλονιστική πρόκληση της συλλογικής εθνικής συνείδησης, μια ουσιαστική ιστορική κατάθεση για τα εγκλήματα του πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, στους πικρούς εκείνους μήνες του Ιούλη και του Αυγούστου του 1974``.

Βαθύτατα συγκινημένος ο Μιχάλης Κακογιάννης

Βαθύτατα συγκινημένος ο Μιχάλης Κακογιάννης, ανέφερε ότι η φιλία του με τον πρόεδρο της Κύπρου, ξεκινά από την εποχή που ο Μακάριος είχε διορίσει τον Τάσσο Παπαδόπουλο υπουργό, όπως και την Στέλλα Σουλιώτη, αδελφή του Μιχάλη Κακογιάννη.

Όσο για τον ``Αττίλα 74``, ο Μιχάλης Κακογιάννης είπε στην αποψινή εκδήλωση:``άφησα τη μηχανή να κινείται ελεύθερα στους απλούς ανθρώπους και στους αρχηγούς`` και συνέχισε, δίνοντας μια ακόμα σκηνή που προφανώς την κουβαλά πάντα μέσα του:

``Είχα ζητήσει από τον Μακάριο εάν μπορούσε να συμπράξει στην αφήγηση του δράματος των Κυπρίων και παρόλο που στην ταινία μου¨, επειδή ήθελα να είμαι αντικειμενικός, δέχθηκε κριτική από εμένα ,εκείνος όταν εγώ έφευγα από την Κύπρο έκανε μια χειρονομία άρχοντα. Έστειλε στο αεροδρόμιο απεσταλμένο του, που μου παρέδωσε ένα γράμμα του Μακάριου, με το οποίο εκδήλωνε την βαθιά του εκτίμηση προς το πρόσωπό μου και την ταινία μου``.

http://news.pathfinder.gr/culture/news/328040.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στις 3 Μαρτίου η προβολή

Την «Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τέσσερις διαφορετικές προσεγγίσεις της εμβληματικής μορφής της «Ηλέκτρας», παρουσιάζει ο ομώνυμος κύκλος εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τον Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο του 2007.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 3 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., έχει προγραμματιστεί η προβολή της Ηλέκτρας του Μιχάλη Κακογιάννη -ταινία που κατέκτησε την παγκόσμια αναγνώριση.

Η Ηλέκτρα, ταινία γυρισμένη το 1962 σε σενάριο του ίδιου, με σκηνικά και κοστούμια του Σπύρου Βασιλείου και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη αποτελεί μέρος της εξαιρετικά επιτυχημένης τριλογίας του (Ιφιγένεια, Τρωάδες, Ηλέκτρα).

Η ταινία, βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, ήταν υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 1962. Στο Φεστιβάλ Καννών την ίδια χρονιά πήρε το βραβείο καλύτερης κινηματογραφικής μεταφοράς, το βραβείο της Ανώτατης Τεχνικής Επιτροπής του Γαλλικού Κινηματογράφου για την ποιότητα της ηχητικής επένδυσης, όπως και το βραβείο της Διεθνούς Ενώσεως Νέων.

Επίσης, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και Α' γυναικείου ρόλου (Ειρήνη Παπά), ενώ η Ένωση Κριτικών της απένειμε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α' γυναικείου ρόλου, Β' γυναικείου ρόλου (Αλέκα Κατσέλη), Β' ανδρικού ρόλου (Νότης Περγιάλης) και μουσικής (Μίκης Θεοδωράκης)

Έχει χαρακτηριστεί ως ένα αριστούργημα του παγκόσμιου κινηματογράφου χάρη στην εξαιρετική σκηνοθεσία και την δύναμη των ασπρόμαυρων εικόνων της.

Πρωταγωνιστούν οι Ειρήνη Παπά, Γιάννης Φέρτης, Αλέκα Κατσέλη, Μάνος Κατράκης, Νότης Περγιάλης και Τάκης Εμμανουήλ. Η διεύθυνση της φωτογραφίας είναι του Γουόλτερ Λάσαλι.

Η προβολή θα γίνει στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή τους θα ξεκινήσει μία ώρα νωρίτερα, ενώ σε περίπτωση μεγάλη προσέλευσης θα ξεκινήσει μισή ώρα πιο πριν.

Η ταινία προβάλλεται με αγγλικούς υπότιτλους.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...43&lngDtrID=253

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η "Ηλέκτρα" στο Μέγαρο Μουσικής

Μια εξαιρετικά φιλόδοξη παραγωγή, η διάσημη "ψυχολογική" όπερα "Ηλέκτρα" του Ρίχαρντ Στράους, σε ποιητικό κείμενο του Ούγκο φον Χόμφανσταλ, θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του Κύκλου "Ηλέκτρα"

Μια σύγχρονη "μουσική" ανάγνωση του μύθου της διαχρονικής γυναίκας-συμβόλου, η διάσημη "ψυχολογική" όπερα "Ηλέκτρα" του Ρίχαρντ Στράους σε ποιητικό κείμενο του Ούγκο φον Χόμφανσταλ, θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του Κύκλου "Ηλέκτρα". Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Χρήστος Λαμπράκης πρόκειται για μια εξαιρετικά φιλόδοξη παραγωγή. "Η όπερα του Στράους συνιστά την κορυφαία εκδήλωση του Κύκλου "Ηλέκτρα", που οργανώνει το Μέγαρο από το Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2007 και στο πλαίσιο του οποίου η τραγική ηρωίδα του Σοφοκλή και του Ευριπίδη αναγεννιέται μέσα από το θέατρο, την όπερα, τον κινηματογράφο και τη θεατρολογία", δήλωσε κ. Λαμπράκης, ενώ ευχαρίστησε τον πολύτιμο χορηγό του Κύκλου "Ηλέκτρα", το ζεύγος Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου. Ο σκηνοθέτης της παράστασης μιλώντας για το ανέβασμα της "Ηλέκτρας", δήλωσε : "Στην Ελλάδα, δεν μπορεί κανείς να κάνει εντύπωση με το ανέβασμα της "Ηλέκτρας" τη βαραίνει η ιστορία και η μυθολογία της" και πρόσθεσε ότι είναι μια "δύσκολη" όπερα, καθώς δεν έχει άμεση σχέση με την Ηλέκτρα, ιδωμένη αποκλειστικά από την πλευρά του Σοφοκλή, αλλά ένας συνδυασμός μυθολογίας και ψυχολογίας.

Οι συντελεστές της παράστασης

Για πρώτη φορά στην Αθήνα, η Ελληνίδα μέτζο-σοπράνο Αγνή Μπάλτσα, επιστρέφει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ερμηνεύοντας το ρόλο της Κλυταιμνήστρας. "Είναι η πρώτη φορά που νιώθω τόσο μόνη στη σκηνή", δήλωσε η Αγνή Μπάλτσα, ενώ παρομοίασε την ερμηνεία της ως "γέννα". Η Αγνή Μπάλτσα, "η μεγαλύτερη δραματική μέτζο-σοπράνο της εποχής μας", σύμφωνα με τον Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, θα συμπράξει με τη σοπράνο Ναντίν Σεκούντε που θα ενσαρκώσει την "Ηλέκτρα". Ρόλο, που διαδέχεται εκείνον της Χρυσόθεμης στην ίδια όπερα του Στράους, τον οποίο ερμήνευσε με επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής, το Μάιο του 1992. Στη φετινή παραγωγή, τη Χρυσόθεμη θα υποδυθεί η Δανέζα σοπράνο Ίνγκα Νίλσεν, γνωστή στο κοινό του Μεγάρου με την εμφάνιση της στη "Γυναίκα χωρίς σκιά". Τον Αίγισθο θα υποδυθεί ο Νορβηγός τενόρος 'Αριλντ Χέλελαντ και τον Ορέστη ο Γερμανός μπασοβαρύτονος Χάρι Πέτερς. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα διευθύνει ο Σουηδός μαέστρος Γιόχαν Αρνέλ. Όπως δήλωσε ο Σουηδός μαέστρος, "Η Ηλέκτρα είναι μια λιτή όπερα που μας οδηγεί κοντά στη γη και στην πέτρα. Η μονόπρακτη όπερα "Ηλέκτρα", του Ρίχαρντ Στράους θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ελληνικούς υπέρτιτλους. Η όπερα του Ρίχαρντ Στράους παρουσιάζεται σε τέσσερις παραστάσεις: Πέμπτη 1/3, Κυριακή 4/3, Τετάρτη 7/3 και Σάββατο 10/3, στις 9 το βράδυ, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, σε σκηνοθεσία Μίχαελ Χάμπε.

http://news.pathfinder.gr/culture/theater/382313.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tη Δευτέρα 23 Ιουλίου στις 7μμ το Ηistory Channel θα προβάλει ένα αφιέρωμα στο Μιχάλη Κακογιάννη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνέντευξή του Μ. Κακογιάννη στο σημερινό "Βήμα της Κυριακής" (αν πρόλαβα να δω καλά :razz: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όλο και φτωχότερη η Ελλάδα... έφυγε απο την ζωή ο Μιχάλης Κακογιάννης.

Δυστυχώς, δεν πρόλαβα να ακούσω περισσότερα, αλλά μέσα στη μέρα θα υπάρξουν νεότερα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tα χρόνια του και -έστω και λίγο- από το μυαλό του να πάρουμε εμείς οι νεότεροι!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σπουδαίος καλλιτέχνης!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μεγάλη απώλεια πραγματικά.

Τον έχω θαυμάσει απεράντως.

Καλό ταξίδι και ευχαριστώ ολόψυχα για όλα όσα μας χαρίσατε.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο αφιέρωμα του MEGA στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων έδειξε και λίγες δηλώσεις του Γ. Νταλάρα για τη μεγάλη απώλεια: "Σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς η συντήρηση της μνήμης, το έργο και το όραμα του Μιχάλη Κακογιάννη είναι το αντίδοτο" (στο 06:00).

Εδώ όλο το ρεπορτάζ: http://www.megatv.com/megagegonota/summary...&pubid=27613997

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το αφιέρωμα στον κορυφαίο σκηνοθέτη από το ''ΕΘΝΟΣ''

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=228...&pubid=63251084

Και -ξεχωριστά- η δήλωση του Νταλάρα για τον θάνατο του Κακογιάννη, στο ''ΕΘΝΟΣ''

Γιώργος Νταλάρας: Μεγάλος καλλιτέχνης, ριζοσπαστικός, γενναιόδωρος, οραματιστής, διεθνιστής, με μεγάλη αγάπη και προσήλωση στην πατρίδα και στην ιστορία της. Χάνω έναν μεγάλο φίλο και η νέα γενιά χάνει έναν μεγάλο υποστηρικτή.

Όπως και του Θεοδωράκη(συνδέθηκε μαζί του με τον ΖΟΡΜΠΑ)

Μίκης Θεοδωράκης: Εφυγε από τη ζωή ένας πραγματικά μεγάλος Ελληνας, που πλούτισε την ελληνική τέχνη και τον ελληνικό λαό με αθάνατα πνευματικά έργα. Αγάπησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του την ιδιαίτερή του πατρίδα, την Κύπρο, και ζούσε κάθε στιγμή με την ελπίδα ότι θα την δει κάποτε όπως την ήθελε. Ισως γι' αυτόν τον λόγο η ελληνικότητα κυριάρχησε μέσα στην ψυχή και τη σκέψη του, έτσι που να αναδειχθεί σε κύριο γνώρισμα της μεγάλης του τέχνης. Οι Ελληνες θα πρέπει να είναι περήφανοι όχι μόνο γιατί κληρονόμησαν όλα αυτά τα μοναδικά έργα τέχνης, αλλά και γιατί εκεί μέσα καθρεφτίζεται η ψυχή της Ελλάδας, από τους μυθικούς χρόνους έως τη σύγχρονη εποχή. Κι ακόμα γιατί με τη διεθνή τους απήχηση τα έργα αυτά προβάλανε το αληθινό πρόσωπο της πατρίδας μας, κάτι που τόσο έχουμε ανάγκη σ' αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε.

Εμάς που ευτυχήσαμε να τον ζήσουμε από κοντά, μας είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι απομείναμε μόνοι. Κυριολεκτικά...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Στο "Όγδοο" ο δικός μας αποχαιρετισμός στο μεγάλο δημιουργό...

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?optio...d=796&Itemid=27

Ένας αποχαιρετισμός που καταδεικνύει και την ''ακριβή'' συμμετοχή του Κακογιάννη και στην υπόθεση του τραγουδιού.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0