Sign in to follow this  
Followers 0
Paparatsi81

Ο Γ.Νταλάρας στο Θέατρο Γης. 14/9/2006

25 posts in this topic

μόλις επέστρεψα !

ο Γιώργος σήμερα ήταν ξεχωριστός με πολύ διάθεση και χαμόγελο από την αρχή του προγράμματος! μπήκε με κέφι και στον πρώτο διάλογο με το πλήθος έδειξε ότι θυμάται τους βρεγμένους οπότε εγώ κατέβηκα από το λόφο πήρα εισητήριο και μπήκα ... μπορούσα να κάνω αλλιώς ???

τραγούδησε ένα πολύ δυνατό πρώτο 45 λεπτο όπου είπε μεταξύ άλλων και τη μαχαιριά αλλά Ηρώδειο σε μίμηση κλαρίνου (απίστευτο να το ακούς live) και μετά από 40 λεπτά περίπου μας χάρισε άλλο ένα δυνατό 40 λεπτο.

Νομίζω πως τόσο καλά είχε να σταθεί πολλά χρόνια στη θεσσαλονίκη και ο κόσμος το καταχάρηκε. Η μελίνα και η δέσποινα τραγούδησαν πολύ καλά και η τελευταία τραγούδισε μάλιστα το Cancao de Omar (αν γράφεται έτσι) ναι μεν πιο απλά από τη μεγάλη Dulce αλλά μπορώ να πω αλάνθαστα και αυτό ομολογώ δεν το περίμενα !

ο Ντζουγανάκης προσωπικά με κούρασε και νόμιζω ότι δημιούργησε κοιλιά στο πρόγραμμα αλλά έτσι είχαμε μουσική από τις 10 παρα 10 έως τις 12:45 που και αυτό δεν θυμάμαι να χει ξανασυμβεί στα χρονικά θεάτρου Γης τουλάχιστον πρόσφατα!

αυτά περιμένω παρατηρήσεις των λοιπών!

Μακάρι να επαναληφθούν τέτοιες συναυλίες από το Γιώργο!

(στο ναμε θυμάσαι ακούσατε φάλτσο του γιώργου? νομίζω πως του φυγε αρκετα!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Symfono me ton paparatsi htan yperoxos me polh kalh diathesi kai kathari foni.O Tsouganakis kalos alla kapoia stigmi me epiase to kefali mou ti na pw ontos ligo kourastikos.H Aslanidou kai h Olumpiou htan kales paroti den eida kala sxolia gia kounimata kai tetoia den mou fanikan idietera ypervolikes.Alla o Ntalaras htan

apisteutos :razz: .Pragmatika mia poli wrea synaulia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

’λλη μια "rare songs" συναυλία...

:rolleyes::blush::razz:

1)Oρχηστρικό

2)Έρημα χωριά

3)Φύλλο στο νερό (Μαζί με την Μ.Ασλανίδου)

4)Το μήλο

5)Ένας κόμπος η χαρά μου

6)’σπρο περιστέρι

7)Όταν πέφτει το βράδυ

8)Τα βεγγαλικά σου μάτια

9)Του έρωτα

10)Καράβια στη στεριά

11)Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν

12)Luna Rossa

13)Κι αν σε θέλω

14)Νύχτα

15)O'mare e tu (Με την Δ.Ολυμπίου)

16)Να με θυμάσαι

17)Ήτανε μια φορά (Με τον Μ.Τζουγανάκη και τις δυο τραγουδίστριες)

18)Το προαίσθημα (Πέρασε καιρός)

19)Το πεπρωμένο

20)Μ'ένα παράπονο

21)Πού'ναι τα χρόνια

22)Στην αλάνα

23)Στα χρόνια της υπομονής (Με την Δ.Ολυμπίου)

24)Ότι αγαπώ εγώ πεθαίνει

25)Φύγε κι άσε με (Με την Δ.Ολυμπίου)

26)Τι σού'κανα και πίνεις (Με την Μ.Ασλανίδου)

27)Εγώ θα σου μιλώ

28)Τώρα κλαις

29)Καλή τύχη

30)Στο'πα και στο ξαναλέω

31)Σεβάχ ο θαλασσινός (Με τον Μ.Τζουγανάκη και τις δυο τραγουδίστριες)

32)Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω

33)Γιορτή ζειμπέκηδων

34)Μη μου θυμώνεις μάτια μου (refrain)

Πριν από το "Προαίσθημα" προστέθηκε το εξαιρετικό ορχηστρικό "Adapazar fusion" από το νέο δίσκο της Εστουδιαντίνας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απ' ότι βλέπω για μια ακόμη φορά η φαντασία κι η πρωτοτυπία αποτέλεσαν βασικά συστατικά του προγράμματος :rolleyes: ! Τουλάχιστον, όπως λέτε, ο Γιώργος ήταν κεφάτος! Φαντάζομαι ότι ίδια ακριβώς θα είναι κι η συναυλία που έπεται στο Κατράκειο.. Αναμένουμε με αγωνία! :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε.. στο Κατράκειο θα πει και κανένα ρεμπέτικο όχι τίποτα σπουδαίο βέβαια αλλά κάτι πιστεύω να κάνει. Αλήθεια από προσέλευση κόσμου η συναυλία πως πήγε;

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ε.. στο  Κατράκειο   θα  πει  και  κανένα  ρεμπέτικο  όχι  τίποτα  σπουδαίο   βέβαια  αλλά  κάτι  πιστεύω  να  κάνει.   Αλήθεια   από  προσέλευση  κόσμου  η  συναυλία  πως  πήγε;

Το θέατρο ήταν σχεδόν γεμάτο.Μερικά κενά υπήρχαν στα πάνω διαζώματα.

Ήταν ίσως το πιο ένθερμο κοινό των τελευταίων τριών συναυλιών (Κέλλη-Ασπρόπυργος-Θέατρο γης).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστούμε πολύ τόσο για τις φωτογραφίες όσο και για τις εντυπώσεις και το πρόγραμμα.Από ότι είδα το πρόγραμμα μπορεί να μην άλλαξε αλλά άλλαξε σακάκι. :razz::rolleyes::blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Από ότι είδα το πρόγραμμα μπορεί να μην άλλαξε αλλά άλλαξε σακάκι. :razz::rolleyes::blush:

Νά'λεγε και κανένα τραγούδι για σακάκι :mad: πχ "Το σακάκι μου κι αν στάζει" ή "Πάλιωσε το σακάκι μου" θά'ταν ακόμα καλύτερα... :mad:

:blush: Ωραία ερώτηση για dalaroquiz :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και να μην ξεχνάμε την μοναδική, φανταστική χορωδία του Θ.Γης. Διαπρέψαμε κι εχτές!! Είχαμε, βέβαια,ξεχωριστό δάσκαλο. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και επειδή οι περισσότεροι αναφέρθηκαν λίγο ως πολύ στα θετικά της βραδιάς, εμένα θα μου επιτρέψετε να γκρινιάξω λιγάκι για τα στραβά κι ανάποδα της διοργάνωσης που ορισμένες στιγμές καταντούσαν όχι απλώς ενοχλητικά αλλά αφόρητα.

1) Οι περιφερόμενοι πωλητές αναψυκτικών, ποτών και συναφών προϊόντων που δεν αρκέστηκαν απλώς στο να πλασάρουν την πραμάτεια τους πριν αρχίσει η συναυλία αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της.

Ειλικρινά απορώ πως δεν βρέθηκε κάποιος από τους διοργανωτές να τους απαγορεύσει το διαρκές ανεβοκατέβασμα και τις μεγαλόφωνες συναλλαγές που όχι μόνο ήταν εκτός κλίματος αλλά σου έσπαγαν τα νεύρα.

Καλώς η κακώς δεν ανέχομαι να ακούω (με μεγάλη προσπάθεια εξαιτίας του διαλόγου ο οποίος εκτυλισσόταν πάνω από το κεφάλι μου) το Νταλάρα να τραγουδάει "Τα βεγγαλικά σου μάτια" και πίσω μου να γκαρίζουν κάποιοι προσπαθώντας να παραλάβουν τα hot dog τα οποία είχαν προηγουμένως παραγγείλει και να διαπληκτίζονται για το αν είπαν να βάλει μουστάρδα και κέτσαπ.

Ούτε μπορώ να παραμείνω απαθής στα σποράκια που πέφτουν ανελέητα στην πλάτη μου. Έτσι για να μεταφέρω δύο μόνο από τα πράγματα που με έκαναν έξαλλη.

Απλά αδιανόητο...

2) Εκείνο το αέναο πάνω κάτω στις σκάλες που φυσικά προϋπέθετε ότι προηγουμένως οι ασκόπως περιφερόμενοι είχαν ενοχλήσει όσους κάθονταν πριν και μετά από αυτούς. Και δεν αρκέστηκαν στο ανεβοκατέβασμα. Τριγύριζαν πάνω κάτω έπιαναν κουβέντα με γνωστούς, μιλούσαν στο τηλέφωνο, έλυναν τα προβλήματα τους τα προεκλογικά. Αναρωτιέμαι κυριολεκτικά ποιος ο σκοπός της παρουσίας τους στο συγκεκριμένη εκδήλωση. Εκτός τόπου, εκτός χρόνου, εκτός κλίματος.

Θα σταματήσω εδώ γιατί δεν είναι ανάγκη να μεταφέρω με λεπτομέρεια τα απαράδεκτα που είδα και εννοείται πως δεν ήμουν η μόνη. Όλοι όσοι βρέθηκαν στη συναυλία τα ζήσαμε.

Και απ' ότι κατάλαβα, δεν ήμουν η μόνη που δυσανασχετούσα. Τα δυσμενή σχόλια που άκουσα κατά την αποχώρηση ήταν ανάλογα με τις δικές μου εντυπώσεις. Δεν είναι δυνατό να απολαύσεις κάτι όταν γύρω σου εκτυλίσσονται σκηνές ανάλογες με της παραπάνω. Και υπογραμμίζω ότι αυτό δεν έγινε πριν τη συναυλία αλλά σε όλη τη διάρκεια της.

Που είναι ο στοιχειώδης οφειλόμενος σεβασμός προς τους μουσικούς και τους καλλιτέχνες που πασχίζουν από σκηνής να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους όταν η ατμόσφαιρα θυμίζει κακοστημένο χωριάτικο πανηγύρι περασμένων δεκαετιών;

Αυτή είναι η περίφημη άψογη διοργάνωση των Δημητρίων;

Αυτή είναι η μουσική παιδεία των Θεσσαλονικαίων;

Έτσι συμπεριφέρονται συνήθως;

Γιατί αν όντως είναι σύνηθες το φαινόμενο, τότε λυπάμαι για λογαριασμό τους αλλά πραγματικά ο Νταλάρας δεν τους αξίζει.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Αυτή είναι η μουσική παιδεία των Θεσσαλονικαίων;

Έτσι συμπεριφέρονται συνήθως;

Γιατί αν όντως είναι σύνηθες το φαινόμενο, τότε λυπάμαι για λογαριασμό τους αλλά πραγματικά ο Νταλάρας δεν τους αξίζει.

Τα παιδιά της Σαλονίκης είναι μια χαρά παιδιά!!! Και με άποψη και με παιδεία και φιλόξενα και κυρίως ΕΥΓΕΝΙΚΑ ! Ο Νταλάρας το ξέρει γι ' αυτό αγαπά κι εκτιμά τη Σαλονίκη όπως κι πολλοί από μας που δεν είμαστε από κει! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιάννα λογικό και σωστό το παράπονό σου, αλλά άδικο και βιαστικό το συμπέρασμά σου.

Εξηγούμαι : κι εγώ όταν παρακολουθώ τον Νταλάρα αφοσιώνομαι στις ερμηνείες του και στην παρουσία του στη σκηνή και δεν θέλω να με ενοχλεί τίποτα. Από την άλλη όμως, όλες αυτές οι ενοχλητικές καταστάσεις που ανέφερες είναι το "αναγκαίο κακό" μιας ανοιχτής, λαϊκής συναυλίας. Και να σου πω την αλήθεια, το προτιμώ από το ψύχος κάποιων κλειστών, αποστειρωμένων χώρων... Για παράδειγμα, δεν συγκρίνεται - από πλευράς ατμόσφαιρας και συναισθήματος - το περσινό "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" του Μεγάρου με το φετινό στον ’γιο Αχίλλειο όπου όλος ο κόσμος, ενωμένος, πάνω στο γρασίδι και μ' ένα κεράκι στο χέρι έζησε μια μυσταγωγία. Ούτε συγκρίνεται το αφιέρωμα στον Τσιτσάνη του Μεγάρου μ' αυτό του Κατρακείου(όσοι παρακολούθησαν και τα δύο θα με καταλάβουν), ούτε, ακόμα, η πρόσφατη συναυλία με την Ντούλτσε Πόντες στο Θέατρο Βράχων με την αντίστοιχη στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης.

Και βέβαια οι μπύρες, τα σάντουιτς και οι μικροπωλητές ενοχλούν, αλλά τα σκεπάζει πιστεύω η μαγεία του τραγουδιού κι, αλλοίμονο, αυτά δεν συμβαίνουν αποκλειστικά στη Θεσσαλονίκη!!! Θα σου αναφέρω, για παράδειγμα, ότι ακριβώς ίδιες συνθήκες -ανάμεσα στον κόσμο- επικρατούσαν και σε δυο ιστορικές συναυλίες του Νταλάρα, αυτές του Ολυμπιακού Σταδίου, τόσο το 1983, όσο και το 1987 με τα λάτιν, πήρε κι έδωσε η μπύρα και το σάντουιτς κατά τη διάρκεια τους... Και λοιπόν ; Δεν χαράχτηκαν αυτές οι βραδιές σαν μοναδικές, μαγικές κι ανεπανάληπτες στην μνήμη και στην καρδιά;

Όσο για το συμπέρασμά σου για τους Θεσσαλονικείς είναι πολύ γενικευμένο κι άδικο. Δε θα σου αναφέρω τα μέλη του φόρουμ από τη Θεσσαλονίκη - δεν ξέρω, τα έχεις γννωρίσει ; - αλλά θα σου πω, από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου, ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν από τους ελάχιστους τόπους που το καλό λαϊκό τραγούδι ζει ακόμα στις καρδιές των κατοίκων της!

Τους αξίζει λοιπόν και με το παραπάνω ο Νταλάρας!

Share this post


Link to post
Share on other sites
..., όλες αυτές οι ενοχλητικές καταστάσεις που ανέφερες είναι το "αναγκαίο κακό" μιας ανοιχτής, λαϊκής συναυλίας.
Όντως έτσι είναι. Οι ανοιχτές συναυλίες πράγματι παρουσιάζουν τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες σίγουρα ενοχλούν, αλλά σίγουρα δεν είναι κι αυτό που μένει. Ας μην ξεχνάμε πως αυτό συμβαίνει παντού. Στο Ηρώδειο π.χ. είναι σύνηθες να φεύγει πολύς κόσμος προ του τέλους, λόγω της ανάγκης να προλάβει τα μέσα συγκοινωνίας. Το φαινόμενο, όταν και όποτε υπάρξει, μπορεί να συμβεί παντού και δεν έχει καμμία, μα καμμία σχέση με τον τόπο και τους ανθρώπους. :razz: Κι αν υπάρχουν κενά στην οργάνωση μιας συναυλίας, κρίνονται κι αυτά ως οργανωτικά προβλήματα.

Η μαγεία μιας τέτοιας συναυλίας και φυσικά ο καλλιτέχνης που έχεις απέναντί σου είναι αυτά που μένουν στην καρδιά. Τα υπόλοιπα, απλώς, τα προσπερνά κανείς και κρατά το ουσιώδες: τη μουσική μυσταγωγία και τα συναισθήματα που πλημμυρίζουν αυτά τα τραγούδια. Εγώ, που δε μπορώ να είμαι σε αυτές τις συναυλίες, ένας Θεός ξέρει πόσο θα μου λείψουν ... :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως η οντως υπαρκτη διαφορα στην ατμοσφαιρα των συναυλιων που γινονται στην Αθηνα και αυτων που γινονται στη Θεσσαλονικη ή στην επαρχια ειναι ενα πολυ ενδιαφερον θεμα το οποιο χριζει συζητησης για οποιον φυσικα θελει. Καθ' ότι ομως εχει σαφεστατες κοινωνικες προεκτασεις, θα προτεινα να ξεκινησει στη Γενικη Συζητηση. Και γιατι οχι να περιλαβουμε και αυτες του εξωτερικου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τέτοιου είδους περιστατικά όπως περιέγραψε παραπάνω η Gianna Christou με τα αναψυκτικά και τα σάντουιτς, αλλά και τους ενοχλητικά αδιάφορους που μεζεύονται στις συναυλίες , χωρίς να ξέρουν το γιατί, λίγο πολύ όλοι τα έχουμε ζήσει.

Συμφωνώ απόλυτα με την Ελίνα που μιλάει για μετάλλαξη του κοινού σε όλη την Ελλάδα. Τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν παντού δυστυχώς. Δεν μπορούμε όμως από τέτοια περιστατικά που αφορούν μια πολύ συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων, να το γενικεύουμε.

Ο Νταλάρας έγινε αυτό που έγινε επειδή τον αγάπησε και τον αγαπάει ο λαός και όχι η μπουρζουαζία των βορείων και των νοτίων προαστίων , και ως εκ τούτου έχει υποχρέωση να πηγαίνει και να τραγουδάει σ ε τέτοιες περιοχές. Αυτά τα γράφω γιατί κάποιοι ΄΄ειδήμονες΄΄ εδώ στην Αθήνα γκρινιάζουν που ο Νταλάρας πηγαίνει στις λαικές γειτονιές, ξεχνώντας προφανώς την λαική καταγωγή του λες και είναι η Φαραντούρη ή η Σαββίνα Γιαννάτου και πρέπει να πηγαίνει μόνο Μέγαρο ή στο Ηρω΄δειο.

Προσωπικά προτιμώ την αγάπη που του έχουν οι άνθρωποι των λαικών συνοικιών , από αυτή την ψεύτικη αγάπη των κυριών του Μεγάρου, που πηγαίνουν Μέγαρο για να ξεχάσουν την κατάθλιψη τους και όχι για να ακούσουν μουσική.

Share this post


Link to post
Share on other sites
το εισιτήριο της συναυλίας

http://i66.photobucket.com/albums/h257/agn...94795196214.jpg

Αυτό είναι εισιτήριο!! Το έχεις στα χέρια σου και το χαίρεσαι, λυπάσαι να το δώσεις να στο κόψουν! B)

το συγκεκριμένο εισιτήριο γλύτωσε το κόψιμο!!!!!! :mad::rolleyes::rolleyes::music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ χάρηκα κυρίως που ξαναείδα το θείο μας σε συναυλία, αν και θα έπρεπε να του το κρατήσω και να μην ξαναπάω μέχρι να εμφανιστεί και στην Αλεξανδρούπολη.

Και φυσικά, χάρηκα πολύ που ξαναείδα τα παιδιά του φόρουμ και γνώρισα και μερικά νέα... άντε παιδιά, ας έχει ο καθένας τη γνώμη του. Καταλάβαμε ότι στη Γιάννα δεν άρεσε μια συγκεκριμένη κατάσταση, μας την εξέθεσε με τον τρόπο της που μάλλον δεν αρέσει σε πολλούς, αλλά ας μη δώσουμε συνέχεια.

Θα μπορούσαμε να επεκταθούμε στο θέμα σε μια γενικότερη συζήτηση, σχετικά με το κλίμα των συναυλιών σήμερα, σε συνάρτηση και με τον καλλιτέχνη, στην περίπτωσή μας τον Νταλάρα, όπως πρότεινε και ο Soc.

Από αυτά που άκουσα στο Θέατρο Γης, μου άρσε που είπε το "Εγώ θα σου μιλώ". Μάλλον πρέπει να το λέει σε αυτές τις συναυλίες, αλλά εγώ είχα να το ακούσω πολύ καιρό, μάλλον δεν το είχα ακου΄σει ποτέ ζωντανά.

Μην είστε άτακτα παιδάκια τώρα... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά! Αν και καθυστερημένα ήθελα να μοιραστώ τις εντυπώσεις από αυτή την συναυλία... Εμένα μου άρεσε γιατί το πρόγραμμα ήταν γεμάτο..και η Ολυμπίου πολυ καλή (και γυναικάρα !) και η Ασλανίδου καθώς και ο Τζουγανάκης ο οποίος όχι μόνο δεν με κούρασε αλλά ήταν φοβερός...μα τι οργανοπαίκτης είναι αυτός (κάποια στιγμή μάλιστα ανέβηκε και μία κοπέλα στη σκηνή και χόρευρ στους κρητικούς ρυθμούς του) Εντάξει για τον Νταλαρά...τι να πει κανείς ; Ήταν σε φορμά θα έλεγα! Βγαίνοντας από την Θ.Γης άκουσα μία κοπέλα (ηταν 21-22 χρονών?) να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει : "καλά που δεν ήρθες άσε ,κοροϊδία ο Νταλάρας δεν τραγούδησε καθολου, είπαν από τέσσερα τραγούδια μία Ασλανίδου,μία Ολυμπίου και ένας Τζουγανάκης και ο Νταλάρας είπε πολύ λίγα.Τις άλλες φορές έλεγε περισσότερα τραγούδια.

Νομίζω ότι η κοπέλα είχε δίκιο αλλά και άδικο. ’ΔΙΚΟ γιατί ήταν μια κεφάτη συναυλία με ενθουσιασμό ,ωραίες ερμηνείες από όλους τους τραγουδιστές και φυσικά υπήρχε μια φοβερή ορχήστρα.. οπότε εκτός αν είσαι τόσο κολλημένος και ξενέρωτοε..δεν θα περνούσες καλά. ΔΙΚΑΙΟ γιατί το 90% του κόσμου που πηγαίνει στις συναυλίες αυτές παέι για τον Νταλάρα και θέλει να ακούσει αυτόν. Όταν όμως είναι και άλλοι τρεις μαζί του...είναι λογικό να το πρόγραμμα του να μικραίνει.. οπότε θεωρώ λάθος να εμφανίζεται με τόσους άλλους. Είπε μόνο 3 τραγούδια από τα Έρημα Χωριά!! Το ρεπερτόριο του είναι αχανές και δεν είναι ωραίο να ακούμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια ,δηλαδή τα πιο δημοφιλή και γνωστά του τραγούδια (Πεπρωμένο,Που ναι τα χρόνια,Βεγγαλικά σου μάτια,Καλή τύχη,Τώρα κλαις, Κι αν σε θέλω,Καράβια στη στεριά κ.τ.λ ) ’σε που ούτε καν μεγάλες επιτυχίες δεν ακούστηκαν όπως το Κάπου νυχτώνει,Έχω ένα καφενέ,Όλα καλά, Φαντασία, τραγούδια που συνήθως τα λέει στις συναυλίες. Τέλος, άλλο ένα αρνητικό ήταν πως το όλο concept ήταν κάπως 'άδετο'. Ένα κεφάτο εμπορικό Mix είδαμε απλά για να περάσουμε καλά. Αυτά! Ανυπομονούμε για την επόμενη συναυλία και αυτή την φορά μόνος και με καλύτερο πρόγραμμα!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0