Tasos

Ο Γ.Νταλάρας Πρέσβης Καλής Θέλησης του ΟΗΕ

206 posts in this topic

Ανοίγωαυτό το ξεχωριστό τόπικ, συμφωνώντας κι εγώ με την Ελίνα - ότι το θέμα της ανακήρυξης του Γιώργου Νταλάρα σε "Πρέσβη Καλής Θέλησης" της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών(ΟΗΕ) για τους πρόσφυγες, είναι πολύ σοβαρό.

Ας καταγράφουμε λοιπόν εδώ όλα τα σχετικά δημοσιεύματα.

Συνοψίζω τα μέχρι στιγμής δημοσιεύματα, χρονολογικά :

-"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"(19-9-2006)

-"ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13"(22-9-2006)

-"ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ"(28-9-2006)

-"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"(30/9/2006)

Θα παρακαλούσα όποια/ος φίλη/ος έχει τις τεχνικές γνώσεις να ανεβάσει,ξανά, σ' αυτό το ξεχωριστό τόπικ τα παραπάνω δημοσιεύματα και μόνο αυτά!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με την έγκριση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κ.Kofi Annan και του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Antonio Guterres,

ο Γιώργος Νταλάρας θα είναι ένας από τους επτά Πρεσβευτές Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας παγκοσμίως.

Ο τίτλος αυτός, σε έναν διακεκριμένο Έλληνα καλλιτέχνη που χαίρει του σεβασμού του κοινού στη χώρα του και διεθνώς, αποτελεί μοναδική τιμή για την Ύπατη Αρμοστεία και για την Ελλάδα.

Μέσα από τη φωνή του μεγάλου καλλιτέχνη, ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα πέρα από την ελληνική μουσική να μάθει περισσότερα για την ανάγκη προστασίας και βοήθειας των προσφύγων διεθνώς".

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2006

και ώρα 19.30 στην Παλαιά Βουλή

Πηγή: www.unhcr.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από τη σημερινή Ελευθεροτυπία (19-9-2006):

"O Γιώργος Νταλάρας πρέσβης του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες.

Σε Πρεσβευτή Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες ανακυρήσσεται ο Γιώργος Νταλάρας.Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 7:30 το βράδυ στην Παλαιά Βουλή (Σταδίου 13).Τη βραδιά θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Κάρολος Παπούλιας".

http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=...&a=&id=81980500

posted by: ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ,Sep 19 2006

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην εβδομαδιαία εφημερίδα ''Παρασκευή και 13'':

''Οι αμέτρητες συναυλίες που έχει δώσει αφιλοκερδώς ο Γιώργος Νταλάρας για την ενίσχυση της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες και η εν γένει βοήθειά του στο θέμα αυτό τον αντάμειψαν με μια ξεχωριστή διάκριση. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης ορίζεται από τον διεθνή Οργανισμό Πρέσβης Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες. Η ανακήρυξή του θα γίνει σε ειδική τελετή στην Παλαιά Βουλή, στις 5 Οκτωβρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η τιμή δεν είναι μόνο προσωπική για τον Γιώργο Νταλάρα, αλλά και για τη χώρα μας. Ο μεγάλος ερμηνευτής έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο αλλά έχει και φανατικούς εχθρούς. Είναι πλέον κάτι σαν μόδα το να καταφέρεται κανείς εναντίον του Γιώργου Νταλάρα. Είναι ένα από τα μοναδικά δημόσια πρόσωπα των οποίων αμφισβητούνται ακόμα και οι καλές προθέσεις.

Όταν ο Νταλάρας δίνει μια συναυλία για το δίκαιο της Κύπρου- και έχει δώσει χιλιάδες αυτού του είδους- είναι ..... ύποπτος και ιδιοτελής, ενώ κάποιος άλλος στη θέση του είναι ευαίσθητος και πατριώτης. Υπάρχει μια βιομηχανία συκοφαντίας εναντίον του ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα. Κάποιοι δεν του αναγνωρίζουν τίποτε θετικό. Ίσως γιατί είναι ... ξεροκέφαλος και ακολουθεί το δικό του μοναχικό δρόμο. Ίσως γιατί είναι εργασιομανής, τελειομανής, ανήσυχος και σέβεται τον εαυτό του και το κοινό του. Και γιατί έχει το ... ελάττωμα πολλές φορές να μιλάει έξω από τα δόντια, χωρίς να ενδιαφέρεται αν θα γίνει αρεστός.

Η διάκριση αυτή που προέρχεται από τον ΟΗΕ, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον ίδιο αλλά και για αυτούς που τον πιστεύουν και τον ακολουθούν. Και όσοι τον γνωρίζουν καλά ξέρουν την ευαισθησία του για το θέμα των προσφύγων, αφού και ο ίδιος έχει προσφυγική καταγωγή από τη Μικρασιάτισσα μάνα του. Μεγάλωσε δε σε μια γειτονιά προσφύγων του Πειραιά, με παιδικά βιώματα την απελπισία και τον πόνο για τις χαμένες πατρίδες και τις χαμένες ζωές.''

Δεν υπάρχει το όνομα του συντάκτη που υπογράφει το παραπάνω κείμενο, αλλά εγώ -προσωπικά- το συνυπογράφω.

Επίσης,

http://www.forthnet.gr/templates/newsFaces...Home.aspx?c=369

posted by: EKOSTEL,Sep 22 2006

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο για τον Γιώργο Νταλάρα φιλοξενεί το Ποντίκι της Πέμπτης 23/9/2006 με τον τίτλο: Γιώργος Νταλάρας: Ανήσυχος ως έφηβος

http://i30.photobucket.com/albums/c340/Dal...pontiki06_1.jpg

http://i30.photobucket.com/albums/c340/Dal...pontiki06_2.jpg

posted by: marochr, Νταλαρόφιλη, 30 Sep 2006

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και για να συνεχιστεί ο διάλογος, για ένα θέμα άξιο συζήτησης, κρίνω σκόπιμο να παραθέσω και τις απόψεις των φίλων, όπως ήδη δημοσιεύτηκαν στο topic της αποδελτίωσης. Ελπίζω μόνο να μην έχω ξεχάσει κάποιον.

Από τη σημερινή Ελευθεροτυπία:

"O Γιώργος Νταλάρας πρέσβης του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες.

Σε Πρεσβευτή Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες ανακυρήσσεται ο Γιώργος Νταλάρας.Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 7:30 το βράδυ στην Παλαιά Βουλή (Σταδίου 13).Τη βραδιά θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Κάρολος Παπούλιας".

Με αφορμή αυτό το μικρό άρθρο "άνοιξε" στο φορουμ του Music Heaven ένα σχετικό topic...

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php...ic=7956&forum=6

Διαβάζοντας κάποια από τα σχόλια στο Musicheaven θα πω πως ορισμένοι διακατέχονται από τέτοιο σύνδρομο αντινταλαρισμού που κι αυτήν την τιμή που του αποδίδεται προσπαθούν να την μειώσουν και να την απαξιώσουν. Κρίμα που δεν επιλέχθηκε κάποιος από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. Κρίμα που ο Νταλάρας χρόνια τώρα προσφέρει για τους πρόσφυγες. Κρίμα για την έκφραση ''ο λαομίσητος Νταλάρας''. Βλέπετε, θα έπρεπε να κάθεται στο σπίτι του και να ενδιαφέρεται για τον εαυτούλη του. Να κάθεται στον θρόνο που του έχουν φτιάξει (όπως μερικοί συνάδελφοί του που το βουλώνουν το στοματάκι τους χρόνια τώρα) και να μην αναγκάζεται να δίνει εξηγήσεις για το αυτονόητο...

Ξυπνήστε!!! Ένας καλλιτέχνης μας τιμάται από το εξωτερικό (γιατί για να τιμηθεί στην Ελλάδα δεν το βλέπω, μόνο λοιδωρίες εισπράττει) και κάποιοι ασχημονούν!! ΕΛΕΟΣ, πια! Πόσο αυτή η  ξεδιαντροπιά θα συνεχιστεί; Πόσο ακόμη από ανθρώπους που δεν έχουν πάει ούτε ΜΙΑ φορά σε συναυλία αυτού του ανθρώπου; Αλλά τι περιμένεις από έναν λαό-στην πλειοψηφία του- που ήρωάς του είναι το ΤΙΠΟΤΑ και θεός του το ΜΗΔΕΝ. Βαρέθηκα και κουράστηκα να είμαι μέρος αυτού του λαού του μεταλλαγμένου. Του λαού των φημών κι όχι των γεγονότων. Του λαού της ρεμούλας , της μιζέριας και της συνεχούς πλάκας. Καταλαβαίνω τα προβλήματα αυτού του λαού, αλλά δεν μπορώ να συγχωρήσω αυτήν την απάθεια, την κακεντρέχεια και την έλλειψη φιλότιμου. Δεν ισοπεδώνω, υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά μόνο εξαιρέσεις.

Κι αν οι άλλοι αρέσκονται στα έτοιμα μεταλλαγμένα, εγώ προτιμώ την μεσογειακή διατροφή.

Θυμάμαι κάτι που είπε ο Νταλάρας σε μια συνέντευξή του. ''Οι Εβραίοι όταν δουν κάποιον ''δικό'' τους να προοδεύει και να εξελίσσεται, οι υπόλοιποι τον βοηθούν για να ανέβει ακόμη πιο ψηλά. Εμείς οι Έλληνες όταν δούμε κάποιον ''δικό'' μας να προκόβει προσπαθούμε να του βάλουμε εμπόδια για να πέσει όσο πιο χαμηλά γίνεται''. Κλείστε τα μάτια ,λοιπόν, σε αυτή την μεγάλη τιμή και αρχίστε να μιλάτε πάλι και πάλι για τον ''λαομίσητο Νταλάρα'' και για τις ''δήθεν'' φιλανθρωπίες του. Τέτοιοι οργανισμοί παγκόσμιοι -μαζί με όλα τα τρωτά που κουβαλάνε- έχουν και ορκωτούς λογιστές που ελέγχουν τα έσοδα των συναυλιών. Για κανέναν Νταλάρα δεν θα κάνανε τα στραβά μάτια ούτε αυτοί ούτε η κυπριακή πολιτεία που τον τίμησε -ουκ ολίγες φορές.

Γιατί όλα έχουν τα όριά τους!! :mad:

Ουδείς προφήτης στον τόπο του,αγαπητά μου παιδάκια.Χρόνια τώρα η ίδια ιστορία.Την ίδια καραμέλα πιπιλάνε.Γιατί να μας εκπλήσσει αυτό;Δεν αλλάξανε γνώμη για το Γιώργο όταν έπρεπε,θα αλλάξουν τώρα;Όλοι μας θυμώνουμε όταν διαβάζουμε ,και ,κυρίως, όταν ακούμε τέτοια σχόλια,αλλά το μόνο που πρέπει να μας παρηγορεί είναι ότι,ο ίδιος δε δίνει δεκάρα τσακιστή γι'αυτά που λέγονται για το άτομό του.Συνεχίζει με πιο πολύ πάθος και μπράβο του.Κακεντρεχείς πάντα θα υπάρχουν.Και ηλίθιοι επίσης.Σας παραπέμπω λίγο στο τίτλο μέλους μου.Νομίζετε ότι τυχαία βγήκε;΄Εχω βαρεθεί πάνω από 2 δεκαετίες και βάλε ,να προσπαθώ να τον υπερασπίζομαι.Πλέον δεν ασχολούμαι μαζί τους.Τους αφήνω στην άγνοιά τους. ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.   :razz:
Για να αντέξει να παρακολουθήσει κάποιος τη συζήτηση στο Musicheaven θα πρέπει είτε να διαθέτει μεγάλη υπομονή είτε να του αρέσουν οι ανώδυνες συζητήσεις του καφενείου. Εγώ ούτε το ένα διαθέτω ούτε το άλλο μου αρέσει! Παρακολουθώ συστηματικά και με τελειομανία την καλλιτεχνική διαδρομή του Νταλάρα τα τελευταία 25 χρόνια. Έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα : όσοι έχουν αρνητική άποψη για τον Νταλάρα είναι : α)αυτοί που δεν ξέρουν τίποτα γι' αυτόν! β)αυτοί που αρκούνται στην επιφάνεια των πραγμάτων και στις φήμες του κίτρινου Τύπου, της μεσημεριανής υποκουλτούρας και της "αναρχίας των βορείων προαστίων"... γ) οι, ανέκαθεν, γνωστοί κηφήνες, όπου το μόνο που έχουν πετύχει στη ζωή τους είναι το σταυροπόδι, ο φραπές και το κουτσομπολιό...

Τι να συζητήσεις μαζί τους, τι σοβαρά επιχειρήματα να παραθέσεις, τι... αφού πάντα θα πηγαίνουν κόντρα.. για χάρη του φραπέ και κομπολογιού ... να'χαμε να λέγαμε... Μην ασχολείστε μαζί τους παιδιά και μην ξοδεύετε χρόνο και φαιά ουσία. Το ίδιο κάνει κι ο Νταλάρας. Όσο αυτοί ρουφάνε τον φραπέ τους και βρίζουν ... μπλα, μπλα, μπλα... αυτός εργάζεται, δημιουργεί και αφήνει έργο πίσω του. Και έχει και τα κότσια να λέει τη γνώμη του με το όποιο κόστος. Όλους θα μας κρίνει ο χρόνος και η Ιστορία, όλους, εκτός από τα λόγια του αέρα, γιατί... τα παίρνει ο αέρας!

Τέλος, θα ήθελα να καταθέσω για τους φίλους του φόρουμ, μια εμπειρία μου για τη σχέση του Νταλάρα με την Κύπρο και τους Κύπριους.

Το 2000 συμμετείχα, για λόγους επαγγελματικούς, σε μια δημοσιογραφική αποστολή που ακολούθησε κλιμάκιο του Δήμου Σαλαμίνας σε ταξίδι στην Κύπρο λόγω της αδελφοποίησής του με τον κατεχόμενο, από τα τουρκικά στρατεύματα, Δήμο Αμμοχώστου(Σαλαμίνα της Κύπρου). Μου δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία να μπω-τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λάρνακα- σε πολλά σπίτια Κυπρίων : Αμμοχωστιανών, δημοσιογράφων, ανθρώπων των τεχνών και των γραμμάτων κ.τ.λ. Όλοι,μα όλοι(!) έχουν μέσα στο σπίτι τους φωτογραφία του Νταλάρα! Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η επίσκεψη μου στο σπίτι υπαλλήλου του Δήμου, ο οποίος ήταν πολύτεκνος με 4 παιδιά και παράλληλα ένας ενεργός αριστερός πολίτης με άποψη και στάση ζωής. Παρατήρησα ότι είχε τη φωτογραφία του Νταλάρα μαζί, δίπλα, με τις φωτογραφίες των γονιών του, της γυναίκας του και των παιδιών του! Με δυσκολία βάστηξα τη συγκίνησή μου και μ' ένα, επίτηδες, ουδέτερο ύφος του είπα : "μα καλά, τι δουλειά έχει η φωτογραφία του Νταλάρα μαζί με τους γονείς σου"; -"Ο Νταλάρας είναι οαδερφός μου, ο αδερφός μας!", μου απάντησε κοφτά, χωρίς να θεωρήσει απαραίτητο να μου δώσει περισσότερες εξηγήσεις, γι' αυτή του την κουβέντα. Κάποια πράγματα για τους Κύπριους είναι αυτονόητα. Στη συνέχεια της κουβέντας μας, αργότερα, μου ανέφερε ότι, οι μόνοι μέχρι τότε(2000) που έχουν λάβει την τιμητική διάκριση του "επίτιμου δημότη" του Δήμου Αμμοχώστου από την Ελλάδα, είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Γιώργος Νταλάρας!

Την επόμενη χρονιά γνώρισα ένα γνωστό συγγραφέα που έχει παραθεριστική οικία στη Σαλαμίνα. Η γυναίκα του είναι Κύπρια δημοσιογράφος. Με κάλεσε να τον επισκεφτώ στο σπίτι του και μπαίνοντας στο σαλόνι, είδα πάνω στο μπουφέ, μαζί  με τις φωτογραφίες των παιδιών τους, τη φωτογραφία του Γιώργου Νταλάρα!

Ε, δε νομίζω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο αφελείς και ηλίθιοι, ώστε να τους έχει "εξαπατήσει" ο Νταλάρας! ΄Εχει δώσει την ψυχή του για την Κύπρο, γι' αυτό κι έχει εισπράξει τόσο μεγάλη αγάπη.

Διάβασα κι εγώ τα σχόλια των μελών του Musicheaven και ,όπως περίμενα, απογοητεύτηκα... Βέβαια, ήλπιζα πως σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, οι αντιδράσεις θα ήταν πιο μετριοπαθείς και λιγότερο υπερβολικές! Γελάστηκα! Όπως είπαν κι οι προηγούμενοι, αυτά είναι καραγκιοζιλίκια και μιζέριες! Όταν, σε άλλη συζήτηση του musicheaven, υπάρχουν άτομα, και μάλιστα αρκετά, που κατατάσσουν σε μαύρη λίστα τον Νταλάρα, μαζί με άτομα όπως ο Νίνο, η Καλομοίρα, η Βανδή κι ο Πετρέλης ή ο Μπουγάς, δείχνουν πόσο ποταπού επιπέδου είναι! Τι καλλιέργεια έχουν! Ακόμα κι αν σε κάποιον δεν αρέσει ο Νταλάρας, ακόμα κι αν τον μισεί, τουλάχιστον θα πρέπει να σέβονται το έργο και την προσφορά του στην Ελληνική μουσική, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα! Κι όχι να τον εξισώνουν με τα junk foods της εποχής, με τους τραγουδιστές της δεκάρας... Τάσο, θέλω να σε ευχαριστήσω που μοιράστηκες με εμάς τις εμπειρίες σου από την Κύπρο και τους ανθρώπους εκεί! Ειλικρινά συγκινήθηκα! Αυτοί οι άνθρωποι αποδεικνύουν τι σημαίνει Νταλάρας και ποια η προσφορά του! Αλλά και το ότι είναι πραγματικοί και καλύτεροι Έλληνες από εμάς ή τουλάχιστον τους περισσότερους, καθώς εκτιμούν ό,τι έχει κάνει για αυτή τη χώρα ο Νταλάρας, και δεν τον επικρίνουν... Επίσης, θέλω να σε συγχαρώ για τις κατηγορίες στις οποίες έβαλες τους επικριτές του Νταλάρα, καθώς ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα! Αυτοί οι άνθρωποι διασκεδάζουν με ανθρώπους σαν τον Πανούση, διασκεδάζουν βλέποντας τις εκάστοτε κουτσομπολίστικες εκπομπές, και στάζοντας χολή για όσους δεν μπορούν να φτάσουν! Αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ιστορία, δεν ακούν ειδήσεις, αλλά μορφώνονται και ενημερώνονται μόνο για το πότε κατούρησε ο Ρουβάς, πότε κάνει μανικιούρ η Βίσση κ.τ.λ! Λένε επίσης ότι από το '90 και μετά, ό,τι έχει κάνει ο Νταλάρας είναι κακής ποιότητας, ή ότι στηρίζεται σε δουλειές που έκανε παλιότερα (live cd) και σε αφιερώματα στους παλιούς μας συνθέτες, όπως ο Τσιτσάνης! Με συγχωρείτε ρε σεις που τα λέτε... Ποιές δουλειές είναι κατώτερες;;; Το 'Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων';;; Η 'άσφαλτος που τρέχει':;; Οι δουλειές της Εστουδιαντίνας, οι οποίες αν δεν υπήρχε ο Νταλάρας λογικά δεν θα είχαν κυκλοφορήσει ποτέ;;; Τα 'Ερημα χωριά';;;; Ή μήπως οι ζωντανές ηχογραφήσεις που έκανε ή τα αφιερώματα στον Τσιτσάνη και τον Βαμβακάρη είναι προχειροδουλειές;;; Ας κοιτάξουν τι έκαναν οι άλλοι, τους οποίους υποστηρίζουν.. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες, όπως ο Πάριος ή η Χαρούλα, προσωπική μου άποψη και χωρίς να θέλω να τους υποτιμήσω, σε σύγκριση με τον Νταλάρα, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται πολύ πιο πίσω! Ακόμα και το 'Στα τραγούδια που σου γράφω', παρόλο που είναι πολύ εμπορευματοποιημένο cd,  έχει δυο-τρία ποιοτικότερα κομμάτια! Έχω βαρεθεί πια! Όσοι λένε τέτοια πράγματα για τον Νταλάρα, ας κοιτάξουν τα είδωλά τους και τις φάτσες τους και μετά να μιλήσουν για έναν άνθρωπο που αποτελεί το μεγαλύτερο εν ζωή κεφάλαιο της Ελληνικής μουσικής! Για έναν άνθρωπο που έχει 60 προσωπικούς δίσκους από τους οποίους το 90% αποτελεί χρυσάφι! Για έναν άνθρωπο που προσπαθεί να κρατήσει εν ζωή την παράδοση και τα μεγαλειώδη τραγούδια της Ελλάδας και των συνθετών της! Για έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή και ακόμα και τώρα, μετά από 40 χρόνια στον χώρο, εργάζεται συνέχεια για το καλύτερο! Για έναν άνθρωπο που όχι μόνο δεν εμποδίζει την πρόοδο της Ελληνικής μουσικής και των άλλων νεότερων καλλιτεχνών, όπως υποστηρίζουν πολλοί, αλλά αντιθέτως έχει στηρίξει και αναδείξει τόσους και τόσους καλλιτέχνες που τώρα απολαμβάνουν τη μαζική αποδοχή του κόσμου! Για έναν άνθρωπο που νοιάζεται για ένα θέμα, αυτό της Κύπρου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας και το οποίο παραμελούν συνέχεια οι υπεύθυνοι, και για το οποίο έχει προσφέρει τα μέγιστα! Η Μελίνα είχε πει: 'Ό,τι κάνει ο Νταλάρας τώρα, το κάνει η Ελλάδα αργότερα'! Προσωπικά, προτιμώ να ακούσω τη Μελίνα, παρά αυτούς τους ....... του musicheaven και του όποιου musicheaven! Και συστήνω επίσης σε όσους μιλάνε έτσι για τον Νταλάρα, να κοιτάξουν πρώτα τις φάτσες τους και τα είδωλά τους και μετά να μιλήσουν για αυτόν! Δεν θέλω να περηφανεύομαι, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου και όλους αυτούς που γράφουν και είναι μέλη σε αυτό το forum, ανώτερους ανθρώπους από κάτι τέτοια άτομα.. Ανώτερους, εργατικούς και πραγματικούς ΠΟΛΙΤΕΣ! Με όλη τη σημασία της λέξης! ΠΟΛΙΤΕΣ όπως και ο Γιώργος Νταλάρας!
Διαβάζοντας όλα αυτά μαζεμένα, έχω να πω τα εξής:

Και τέλος για το θέμα του ΟΗΕ και το musicheaven θα συμφωνήσω με όσα είπατε παραπάνω. Είναι προφανές ότι κάποιοι μισούν τον Νταλάρα, και είμαι σίγουρη ότι ούτε οι ίδιοι δεν θα ξέρουν να σου πουν το γιατί αν τους ρωτήσεις. Αλλά δυστυχώς μερικοί δεν έχουν μάθει ούτε να σκέφτονται!  :razz:  :razz:

Ηρεμία παιδιά. Σκεφτείτε για μια στιγμή μόνο το διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υποστηρίζω το δικαίωμα σου να τα λές. Μην τους το αφαιρείτε λοιπόν. Δικαίωμα τους να έχουν μια άποψη που κινείται στον αντίποδα της δικής μας. Γιατί ενοχλείστε τόσο;

Ο καθένας κρίνει με τα μέτρα του. Σωστά ή λάθος αφορά τον ίδιο. Δεν είναι δα και ζήτημα ζωής η θανάτου το να μην αρέσει σε κάποιον το Νταλάρας. Πρώτη φορά έρχεστε σε επαφή με φανατικά αντι-νταλαρικούς; Γιατί τους δίνετε αξία με το να ασχολείστε μαζί τους;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου, χωρίς περιστροφές. Η ανακύρηξη του Γιώργου Νταλάρα ως πρέσβη καλής θελήσεως του ΟΗΕ, αφορά ένα ευαίσθητο, αλλά και γνώριμο συνάμα για εμάς τους Έλληνες, το θέμα της προσφυγιάς, το οποίο μπορεί να μην άγγιξε άμεσα τη γενιά μας στο σύνολό της, αλλά σίγουρα μας αφορά μιας και άγγιξε τη γενιά των γονιών μας ή τη γενιά των παππούδων μας. Η Ελλάδα υπήρξε χώρα παλινοστούντων προσφύγων στο παρελθόν, αλλά και χώρα υποδοχής προσφύγων στις μέρες μας. Έτσι, γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας και όχι μόνο τη νοερή μας συμπαράσταση. Και οι περισσότεροι από εμάς, απλώς συμπαραστεκόμαστε νοερά. Ακόμη και μία συναυλία, αν βοηθά στην ανακούφιση ανθρώπινων ψυχών, είναι στάση ζωής, άξια θαυμασμού. Και για τέτοιες ενέργειες, τιμάται ο Νταλάρας. Όπως, έχουν τιμηθεί και άλλοι Έλληνες στο παρελθόν.

Δυστυχώς, η κοινωνία μας έχει δηλητηριαστεί. Είναι η σύγχρονη κοινωνία μας σε μεγάλο μέρος της δυστυχώς, πεπεισμένη πως όποιος μάχεται για κάποιο σκοπό ή για κάτι που πιστεύει, αν θέλετε, οδηγείται στη στάση αυτή από συμφέρον. Δεν είναι όλα άσπρα. Αλλά δεν είναι και όλα μαύρα. Δεν είναι δυνατό να βλέπουμε καιροσκοπισμό πίσω από κάθε ενέργεια και ωφελιμισμό πίσω από κάθε πράξη. Αυτή η αντίληψη, δεν είναι χαρακτηριστικό ανθρώπινο. Κρύβει δειλία. Ακόμη κι έτσι όμως, προτιμώ τη δράση από την απάθεια, ακόμη κι αν κάποιοι θεωρούν πως κρύβει σκοπιμότητα.

Έκανε ο Πανούσης την πλάκα του και όχι με το αζημείωτο, και το κάναμε σύνθημα και σημαία. Ο Νταλάρας πλουτίζει από την Κύπρο, από τους πρόσφυγες, από τους Παλαιστίνιους, τους φτωχούς, τους άρρωστους, τους απολυμένους. Όταν οι δίσκοι του Θεοδωράκη που τραγουδούσαν τα βάσανα της φυλακής, της εξορίας και τα ιδανικά της δικαιοσύνης και της ελευθερίας γίνονταν χρυσοί, πλατινένιοι και δεν ξέρω τι άλλο, ο Θεοδωράκης έπρεπε να κατηγορηθεί για καιροσκοπισμό;

Και από την άλλη, αυτοί που δε φάνηκαν να ασχολούνται για να πλουτίσουν, μαζί και όλοι εμείς, τα κατάφεραν καλύτερα; Γιατί η Κύπρος είναι 30 και πλέον χρόνια, υπό κατοχή; Γιατί η Λευκωσία παραμένει η μόνη διχοτομημένη πρωτεύουσα του πολιτισμένου κατά τα άλλα κόσμου μας; Και με τους πρόσφυγες σήμερα στη χώρα μας ή τους χιλιάδες στο εξωτερικό, ποιος ασχολείται; Γιατί οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν πατρίδα; Ας ξεφύγουμε λοιπόν λίγο από τη μιζέρια που μας δέρνει και ας μετρήσουμε ο καθένας τις δικές μας πράξεις μας που τιμούν τον εαυτό μας, τη χώρα μας και την ανθρώπινη ύπαρξή μας. Κι αν βρεθεί κάποιος να ξεπεράσει τα δάχτυλα του ενός χεριού, θα είναι άξιος πολλών συγχαρητηρίων.

Η τιμή αυτή για το Γιώργο Νταλάρα αποτελεί μία ύψιστη τιμή για τη χώρα μας. Κι όσο κι αν βρισκόμαστε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, η ιδιαιτερότητα, αλλά και η σημασία και ο ρόλος της κάθε χώρας είναι δεδομένα και αξιοσημείωτα. Έτσι, μακριά από κάθε εθνικιστική διάθεση και πάντα σε ευθυγράμμιση με την ανάγκη για πολιτισμική και άλλη συνείπαρξη των λαών, θα έλεγα πως μία τιμή για έναν Έλληνα, αποτελεί τιμή για κάθε Έλληνα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν πολυπιστεύω στο ΟΗΕ ούτε σε άλλες παρόμοιες οργανώσεις.

Πιστεύω όμως στη καλοσύνη, στην ύπαρξη καλών ανθρώπων, και στο να κάνουν ό,τι μπορούν, ό,τι πιστεύουν, να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Οι κληρονόμοι ανθρώπων που βασανίστηκαν μπορούν είτε να claim την σειρά τους on top ως βασανιστές, είτε να αγωνίζονται για να μην συμβαίνει σε άλλους αυτό που συμβεί στους γονείς / παππούδες τους. Δυστυχώς στο Ισραήλ όσοι προτιμούν το δεύτερο δεν έχουν φωνή - να γιατί οι Παλαιστίνοι δεν έχουν πατρίδα.

Συγκεκριμένα, ο άνθρωπος που γεννήθηκε στην φτώχεια των μικρασιατικών προσφυγών, και έφτασε στην κορυφή του χώρου και της χώρας του, έχει την ίδια επιλογή: είτε να κρατάει αυτό που έχει, να το υπερασπίζει, να μην μοιράζεται με κανέναν αυτά που «κατάκτησε»... είτε να βοηθάει όσο μπορεί τις καλλίφωνες κοπέλες, τον ταλαντούχο Αλβανό ακορντεονίστα, την κομμένη στα δυο Κύπρο, τους πρόσφυγες γενικά.

Όποιος λέει πως ο Νταλάρας τα κάνει αυτά για το χρήμα δηλώνει ότι ο ίδιος στην θέση του Νταλάρα μόνο για το χρήμα θα το έκανε.

Όποιος λέει ότι ο Νταλάρας κάνει λιγότερο απ' ό,τι έπρεπε, καλά θα 'κανε να λογαριάσει, πρώτου μιλήσει, τι κάνει ο ίδιος.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αναρωτίθηκε κανείς ποιοί είναι οι άλλη goodwill ambassadors?

Αφού ήμουνα στο google για άλλες δουλειες το έψαχνα λίγο, και να:

http://www.unhcr.org/cgi-bin/texis/vtx/hel...lp?id=3f8d07664

UNHCR Goodwill Ambassadors

UNHCR started to work with Goodwill Ambassadors in the early 1980s, when Richard Burton and James Mason were first appointed to make media statements and public appearances for the refugee cause. Today, five UNHCR Goodwill Ambassadors with very different professional and personal backgrounds use their talents and time to advocate for refugees: Barbara Hendricks (named in 1987), Adel Imam (2000), Angelina Jolie (2001), Giorgio Armani (2002) and Julien Clerc (2003).

Goodwill Ambassadors communicate the message of respect and compassion for refugees to the general public in a uniquely powerful way; they capture massive public attention through public events, television shows, radio interviews and popular magazine articles. They effectively use their privileged access to mass media and other resources to give a voice to refugees, who are often victims of forgotten humanitarian crises and who often suffer from uninformed negative stereotyping. Goodwill Ambassadors also voice their support for refugees in meetings with world leaders, diplomats, teachers, national and community officials, as well as the public at large

Λέτε να μας κάνει μια goodwill συναυλία με την Hendriks????????

Share this post


Link to post
Share on other sites

...Είναι μια εκρηκτική σχέση αληθινής αγάπης,ξεχωριστής και τρυφερής...Ανάμεσα στο "φοιτητούδι",που μεγάλωσε και στον αιώνιο "πρόεδρο"...Να'σαι καλά Λευτέρη Παπαδόπουλε,να'σαι καλά Γιώργο Νταλάρα... :):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ήταν έντεκα, ήταν δώδεκα κι έγινε μία

κι ακόμα είδηση για την τελετή δεν φάνηκε καμμία

ακόμα και η ΝΕΤ δεν έχει δείξει τίποτα,

συγχωρέστε με λοιπόν, αλλά αυτό είναι απ' τ' ανείπωτα... :):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυστυχώς η τηλεόραση δεν έχει πει ακόμα τίποτα για το θέμα... :):D Πιθανότατα να πούν αύριο...

Εδώ ταιριάζει η φράση: Ότι κάνει το Dalaras Internet Community σήμερα, το κάνουν όλοι οι υπόλοιποι μεθαύριο! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

...Απολύτως καμμία αναφορά,από κανένα κανάλι...Φευ...Καλά,που περίμενα και ζωντανή σύνδεση... :) :blink: :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα! Δεν μπορεί να μην αναφέρουν τίποτα για μια τέτοια διάκριση ενός Έλληνα... Κι όχι μόνο τηλεόραση, αλλά και το internet... Αν εξαιρέσεις το forum μας και το musicheaven, δεν το λέει πουθενά αλλού.! :):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η ΝΕΤ μόλις έδειξε ένα μικρό ρεπορτάζ.

Ένα μεγάλο μπράβο στον Γιώργο Νταλάρα!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Η ΝΕΤ μόλις έδειξε ένα μικρό ρεπορτάζ.

Ένα μεγάλο μπράβο στον Γιώργο Νταλάρα!!

Μικρό, αλλά ....καλό!

Πολλά "μπράβο" στον Γ.Νταλάρα :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πριν από 10 λεπτά, αναλυτικότερο ρεπορταζ μετέδωσε η ΕΤ1 στο δελτίο ειδήσεων, με μικρά αποσπάσματα από τους λόγους που εκφώνησαν ο Κάρολος Παπούλιας και ο Γιώργος Νταλάρας, και ένα στιγμιότυπο με τον Γιώργο να ερμηνεύει με την κιθάρα του "Την πόρτα ανοίγω το βράδυ" στο κλείσιμο της εκδήλωσης

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι τα θέλουμε τα δελτία ειδήσεων όταν έχουμε τέτοια μέλη;

Μπράβο Βιβή!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το αυτονόητο και η δέσμευση

Χ.Π.

Γιώργος Νταλάρας

«Είμαι λίγο αμήχανος για πράξεις και γεγονότα που από μικρός αισθανόμουν αυτονόητες και ως καλλιτέχνης και ως πολίτης. Αποδέχομαι αυτόν τον τίτλο όχι σαν επιβράβευση γι' αυτά που έχω κάνει αλλά σαν δέσμευση γι' αυτά που θα συνεχίσουμε να κάνουμε η οικογένειά μου κι εγώ, όσο μπορώ και όσο αντέχω». Μέσα σε κλίμα συγκίνησης στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, ο Γιώργος Νταλάρας ανακηρύχθηκε χθες το βράδυ σε πρεσβευτή Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ο οποίος είπε: «Ας αισθανόμαστε όλοι δίπλα στους πρόσφυγες, επειδή η ανθρωπιά δεν είναι θεωρία, είναι πράξη». Η τελετή έκλεισε με τον Γιώργο Νταλάρα να τραγουδά την «Πόρτα ανοίγω το βράδυ» (Μ. Θεοδωράκη - Τ. Λειβαδίτη).

Από τα σημερινά ΝΕΑ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η πρόσκληση που δόθηκε για την χθεσινή τελετή έγραφε τα εξής:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Γιώργος Νταλάρας Πρεσβευτής Καλής Θέλησης για την

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Την Εκδήλωση τιμά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

έχει την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει

στην τελετή ανακήρυξης του Γιώργου Νταλάρα

ως Πρεσβευτή Καλής Θέλησης του Οργανισμού.

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Κάρολος Παπούλιας

θα τιμήσει την τελετή με την παρουσία του.

Με την έγκριση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κ.Kofi Annan και του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Antonio Guterres,

ο Γιώργος Νταλάρας θα είναι ένας από τους επτά Πρεσβευτές Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας παγκοσμίως.

Ο τίτλος αυτός, σε έναν διακεκριμένο Έλληνα καλλιτέχνη που χαίρει του σεβασμού του κοινού στη χώρα του και διεθνώς, αποτελεί μοναδική τιμή για την Ύπατη Αρμοστεία και για την Ελλάδα.

Μέσα από τη φωνή του μεγάλου καλλιτέχνη, ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα πέρα από την ελληνική μουσική να μάθει περισσότερα για την ανάγκη προστασίας και βοήθειας των προσφύγων διεθνώς.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2006

και ώρα 19.30 (προσέλευση από 18:45 - 19:15)

στην Παλαιά Βουλή (Σταδίου 13)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...