Tasos

Ο Γ.Νταλάρας Πρέσβης Καλής Θέλησης του ΟΗΕ

206 posts in this topic

The lady with Dalaras on the photo (I think that ) is the minister of justice of Liveria, F.Morris. For this period, she is on duty of the government of her country.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στον Ταχυδρόμο(Σ.10-3-07), δημοσιεύεται ένα κείμενο του Γ.Νταλάρα που περιγράφει την εμπειρία του από το ταξίδι στην Δ.Αφρική.

Και από την Καθημερινή

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl.../03/2007_218979

Share this post


Link to post
Share on other sites

16/03/07

8 ερωτήσεις για το Γιώργο Νταλάρα, Πρεσβευτή Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Στο πλευρό των προσφύγων

ΑΘΗΝΑ, 9 Μαρτίου O διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας μουσικός και τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες πέρυσι τον Οκτώβριο έπειτα από μακροχρόνια και επιτυχημένη συνεργασία με την Υ.Α. Η συμπόνια του για τους ξεριζωμένους σε όλο τον κόσμο προέρχεται από την εμπειρία της μητέρας του ως πρόσφυγας. Το Φεβρουάριο, πραγματοποίησε την πρώτη του αποστολή στο εξωτερικό ως Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και επισκέφθηκε τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία μαζί με τη σύζυγό του ’ννα, εθελόντρια της Υ.Α. Η Υπεύθυνη Ενημέρωσης του Γραφείου της Υ.Α. στην Αθήνα, Καίτη Κεχαγιόγλου, έθεσε ορισμένα ερωτήματα στο Γιώργο Νταλάρα. Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα από τις απαντήσεις του δημοφιλούς καλλιτέχνη:

1. Η μητέρα σας ήταν πρόσφυγας; Το γεγονός αυτό επηρέασε τις απόψεις και τη στάση ζωής σας;

Η προσφυγική καταγωγή από την πλευρά της μητέρας μου με επηρέασε βαθιά. Από μικρό παιδί κατάλαβα τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας. Γιατί τελικά πιστεύω ότι ακόμα και σήμερα αυτό έχει σημασία για τις πολιτισμένες κοινωνίες. Να αντιληφθούν τι είναι πρόσφυγας - πρόσφυγας δεν είναι ένας άνθρωπος που θέλει να τους πάρει το σπίτι τους και τη δουλειά τους, είναι ένας άνθρωπος που διώχτηκε από την πατρίδα του παρά τη θέλησή του. Από τη μητέρα μου βέβαια έμαθα και όλα τα καλά που κουβαλήσανε οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα. Πέρα από την πίκρα και τις αγωνίες φέρανε την κουλτούρα τους, τα τραγούδια τους και τον υπέροχο πολιτισμό τους. Όλα αυτά με κάνουν να σέβομαι ιδιαίτερα και να εκτιμώ αυτούς τους ανθρώπους που ζητούν άσυλο και πιστεύω ότι σαν Ευρωπαίοι είναι μειωτικό για τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας να υψώνουμε τείχη στις χώρες μας.

2. Συχνά τραγουδάτε ρεμπέτικα, τραγούδια του γεννήθηκαν από τον πόνο των Ελλήνων που ξεριζώθηκαν από τη Μικρά Ασία. Τι σημαίνουν τα τραγούδια αυτά για εσάς;

Τα τραγούδια της Μικράς Ασίας είναι κυρίως τα σμυρναίικα, που μαζί με τα ρεμπέτικα -τη μουσική του περιθωρίου κατά τον περασμένο αιώνα μέχρι το 1960- αποτέλεσαν τα δυνατά μας τραγούδια. Τα ρεμπέτικα και τα σμυρναίικα για μας, τραγούδια πλούσια σε έμπνευση με μουσικούς δρόμους και άρτια στιχουργική, ήταν τα δικά μας blues, τα δικά μας flamencos, μας εμπνέουν πάντα, τουλάχιστον εμένα σαν μουσικό. Τα τραγούδια αυτά μιλάνε πολύ στην ψυχή των νέων και έχω διαπιστώσει από τις διεθνείς περιοδείες μου ότι τα ξεχωρίζει το ξένο κοινό που ξέρει από καλή μουσική.

3. Πώς έχει επηρεάσει η ιστορία της Ελλάδας τη στάση των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες σήμερα;

Νομίζω ότι οι Έλληνες, όχι μόνο μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και την τραγωδία της Κύπρου αλλά και πιο παλιά, ήταν λαός ανοιχτός στους πρόσφυγες. Εξωστρεφής, φιλόξενος, συμπαραστάτης λαός. Ίσως γιατί και εμείς σα λαός νιώσαμε τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας ακόμα και μετανάστης σε καιρούς δύσκολους. Τελευταία δυστυχώς βλέπω μια τάση εσωστρέφειας στους Έλληνες και αυτό πρέπει όσο μπορούμε ιδιαίτερα οι άνθρωποι της τέχνης αλλά και οι εθελοντές που ασχολούνται με θέματα προσφύγων στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και στις μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις να αποτρέψουν με κάθε τρόπο αυτή την εσωστρέφεια μέσα από την ενημέρωση.

4. Μπορείτε να μας πείτε για τη συνεργασία σας με την Υ.Α. ;

Ήμουν πάντα ευαισθητοποιημένος όπως ξέρετε με αυτό το θέμα. Έχω οργανώσει και συμμετάσχει από πολύ μικρός σε εκατοντάδες συναυλίες για τους πρόσφυγες. Ιδιαίτερα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συνεργάζομαι από το 2001 μέσα από συναυλίες, συμμετέχοντας σε καμπάνιες ενημέρωσης και συλλογής πόρων. Πάνω από όλα, πιστεύω, χρειάζεται ενημέρωση. Πρέπει να χτυπήσουμε όλες τις πόρτες στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες, τα περιοδικά, με ιστορίες προσφύγων, θέσεις, αιτήματα και προτάσεις βοήθειας. Πολύς κόσμος θέλει να βοηθήσει και χάνεται στον ωκεανό της ματαιότητας πως ό,τι και να γίνει η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Αυτό δεν είναι σωστό. Το ιδεατό είναι κάθε πολίτης να αναλαμβάνει μια μικρή δέσμευση που αθροιστικά θα κάνει τη διαφορά.

5. Πείτε μας λίγα λόγια για το ταξίδι σας στη Δυτική Αφρική και γιατί επιλέξατε να επισκεφθείτε αυτήν την περιοχή στην πρώτη σας αποστολή στο εξωτερικό ως Πρεσβευτής Καλής Θέλησης.

Είμαι Έλληνας και πολίτης του κόσμου. Και σαν πολίτης του κόσμου γνωρίζω ότι η Αφρική είναι προτεραιότητα. Δεν μπορούμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας πολιτισμένους όσο επιτρέπουμε ανθρώπους, παιδιά, γυναίκες, και άλλες ευάλωτες ομάδες να ζούνε κάτω από το όριο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και αυτό ακριβώς είπα και στους ανθρώπους που συνάντησα εκεί. Ότι θα κάνω ό,τι μπορώ και ό,τι περνάει από το χέρι μου με τις μικρές μου δυνάμεις για να επιτύχω αυτόν τον στόχο. Η εμπειρία στη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία ήταν συγκλονιστική. Όσο και προετοιμασμένος να πας σοκάρεσαι. Και ασφαλώς αυτές οι αποστολές με την Υ.Α. θα συνεχιστούνε στο μέλλον ανάμεσα και σε συνδυασμό με τις καλλιτεχνικές μου υποχρεώσεις.

6. Το γεγονός ότι είστε πλέον Πρεσβευτής Καλής Θέλησης έχει αλλάξει κάτι;

Ναι, με απασχολεί και πάρα πολύ και καθημερινά. Όχι ο τίτλος του Πρεσβευτή Καλής Θέλησης αλλά η ουσία. Ποιές πόρτες πρέπει να χτυπήσω και πώς θα συμβάλλω στο θέμα της βελτίωσης των διαδικασιών ασύλου κυρίως στην Ευρώπη, πώς θα δουλέψουμε για την ασφάλειά τους και την βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους.

7. Έχετε διαθέσει εισπράξεις από συναυλίες σας και δισκογραφικές σας δουλειές σε προγράμματα της Υ.Α. Βλέπετε άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε;

Πέρα από τα έσοδα από τις συναυλίες που αναφέρατε, οργανώνουμε με το γραφείο της Αθήνας ένα ολοκληρωμένο αίτημα για το Υπουργείο Εξωτερικών για συγκεκριμένη βοήθεια στις χώρες της Αφρικής όπου ζουν πρόσφυγες. Το άλλο που έχουμε κάνει όπως γνωρίζετε, είναι διαδοχικές επισκέψεις και συναντήσεις στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με αιτήματα καλύτερο άσυλο και βελτίωση των συνθηκών κράτησης. Και το άλλο που κάνουμε όλοι καθημερινά είναι να προβάλλουμε το αίτημα των προσφύγων και να ευαισθητοποιούμε τον κόσμο.

8. Πόσο σημαντική είναι η μουσική στη ζωή μας; Μπορεί να βοηθήσει τους ξεριζωμένους ;

Πάρα πολύ σημαντική είναι η μουσική και η τέχνη και για μας τους καλλιτέχνες και για τους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Η μεγαλύτερη παρηγοριά για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, τους παππούδες μας όταν διώχτηκαν από τη Σμύρνη ήταν τα τραγούδια τους. Αυτή είναι η κληρονομιά του κάθε λαού.

http://www.unhcr.gr/news.asp?newsID=417

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ ωραία!! Σε ευχαριστούμε Ελίνα! :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Mega, παρουσιάστηκε ρεπορτάζ από την αποστολή στην Δυτική Αφρική. Οι άνθρωποι εκεί έδειξαν την χαρά τους -μέσω της θερμής υποδοχής που επεφύλαξαν στον Γ.Νταλάρα. Ένας από τους δημοσιογράφους που ακολούθησε την αποστολή(φάνηκε στο ρεπορτάζ) και ο Στ.Κούλογλου. Ο κατάλληλος άνθρωπος δηλαδή για τέτοιου είδους αποστολές. Ευελπιστώ σε ένα αφιέρωμα.

Το οδοιπορικό του Στέλιου Κούλογλου στη Δυτική Αφρική θα μεταδοθεί την Πέμπτη 24/5 (προσοχή όχι αύριο, την άλλη Πέμπτη) μέσα από την εκπομπή "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα"

22.00-23.00 στην ΕΤ1.

"Η Σιέρρα Λεόνε και η Λιβερία είναι δύο μικρές χώρες της Δυτικής Αφρικής. Χιλιάδες νεκροί, εκατομμύρια πρόσφυγες, ματωμένα διαμάντια, και μια όχι και τόσο μακρινή ανάμνηση αιματηρών εμφύλιων πολέμων, χαρακτηρίζουν το πρόσφατο παρελθόν τους.

Λίγα χρόνια μετά, το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» επιστρέφει στις δύο χώρες για να καταγράψει τη ζωή μετά τον πόλεμο.

Συναντήσαμε πρώην παιδιά στρατιώτες να βρίσκονται τώρα σε μάχη επιβίωσης κι επανένταξης. Ακολουθήσαμε μια οικογένεια Λιβεριανών προσφύγων στο ταξίδι τους με το καραβάνι επαναπατρισμού. Τους είδαμε να περνάνε τα σύνορα και να επιστρέφουν στο σπίτι τους - ή σε ό, τι απέμεινε από αυτό.

Ένα σπάνιο οδοιπορικό σε δύο χώρες που έχοντας έκδηλα τα σημάδια του πολέμου στρέφονται με αισιοδοξία προς το μέλλον, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να ξεχάσουν και να ξεκινήσουν από την αρχή.

Εκπληκτικές και σπάνιες εικόνες, ασυνήθιστη ομορφιά κι απίστευτη σκληρότητα. Όλα όσα συνθέτουν το γεμάτο αντιθέσεις πρόσωπο της Αφρικής. Μιας ηπείρου που αν και αποτελεί αρχέτυπο για όλη την ανθρωπότητα υφίσταται διαρκή εκμετάλλευση από έναν κόσμο που επιμένει να την ξεχνά."

http://www.rwf.gr/episode1-new.php?id=199

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστούμε, Μάκη, για την πληροφορία. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Το οδοιπορικό του Στέλιου Κούλογλου στη Δυτική Αφρική θα μεταδοθεί την Πέμπτη 24/5 μέσα από την εκπομπή "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα"

22.00-23.00 στην ΕΤ1.

Yπενθύμιση...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ καλό το ρεπορτάζ του Στέλιου Κούλογλου. Μας μετέφερε με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί στη Σιέρρα Λεόνε και τη Λιβερία, αλλά και σε πολλές ακόμη χώρες της Αφρικής... Τι κάνουμε για όλα αυτα?... :D

Δεν έδειξε κάτι σχετικά με τον Γιώργο Νταλάρα. Οι εικόνες όμως από το ταξίδι με το καραβάνι ήταν αρκετές. Μόνο σε μια σκηνή εμφανίζεται στο βάθος, καθώς και στους τίτλους τέλους υπάρχει το σχετικό "ευχαριστώ" προς τον "Πρεσβευτή Καλής Θέλησης κ. Γιώργο Νταλάρα".

Αυτά...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Κούλογλου -για μια ακόμη φορά- παρουσίασε την τραγική ιστορία των δύο χωρών της Αφρικής. Η εκπομπή ανέδειξε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι εκεί. :D Την εκμετάλλευση που υφίστανται από τους ''πολιτισμένους'' πλούσιους λαούς της υφηλίου.

Ντράπηκα... Για πολλά... Και σκέφτηκα την φράση ''τα διαμάντια είναι παντοτινά''. Για κάποιες αυτή η φράση είναι κίνητρο ζωής. Για τους ανθρώπους -εκεί- αποδείχθηκε ο ενταφιασμός τους...

Ευτυχώς που υπάρχουν οι διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι εθελοντές που προσπαθούν.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το ρεπορτάζ δεν ήταν απλώς πολύ καλό , ήταν συγκλονιστικό...

Πόσα απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο και δεν τα παίρνουμε χαμπάρι...

Διακριτική η παρουσία του Γ.Νταλάρα στην εκπομπή , έστω και μ'ένα πλάνο, αν και πιστεύω πως ήταν σε πολλά άλλα πλάνα πίσω από την κάμερα, προτίμησε το δρόμο της σιωπής και της ουσιαστικής προσφοράς μέσω της νέας του ιδιότητας ως πρέσβης καλής θέλησης...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πραγματικά καταπληκτικό το ρεπορτάζ-οδοιπορικό. Ευτυχώς που γίνονται και κάποιες τέτοιες εκπομπές στην τηλεόραση για να συνειδητοποιούμε τι φτώχεια και τι δυστυχία υπάρχει στον κόσμο, και πόσο τυχεροί είναι όσοι έχουν αυτά που έχουμε εμείς.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το όλο ρεπορτάζ ήταν συγκλονιστικό. Έδειξε ακριβώς τι συμβαίνει στην Αφρική και ποιοι φταίνε γι' αυτό!

Μ' ενόχλησε όμως η απουσία του Νταλάρα από την εκπομπή! Το ρεπορτάζ του κ. Κούλογλου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια, και με αφορμή, του ταξιδιού του Νταλάρα(με την επίσημη ιδιότητά του, του Πρέσβη Καλής Θέλησης του ΟΗΕ) στη Σιέρα Λεόνε και Λιβερία, όπου, ο ίδιος ο Κούλογλου κι οι συντελεστές της εκπομπής "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα", ακολούθησαν τους πρόσφυγες σ' όλο αυτό το ταξίδι της επιστροφής στις εστίες τους, με τη βοήθεια του ΟΗΕ.

Δεν θα έπρεπε, πέρα από ένα φευγαλέο "μουγγό" πλάνο και μια απλή ευχαριστήρια αναφορά στους τίτλους του τέλους, να υπάρχει κάποια ουσιαστική αναφορά στην ιδιότητα του Γιώργου Νταλάρα και στη σημασία της συγκεκριμένης αποστολής του, στα πλαίσια της οποίας ο κ. Κούλογλου πραγματοποίησε το ρεπορτάζ του ; Να υπήρχε δηλαδή αναφορά, ότι στο ταξίδι αυτό της επιστροφής των προσφύγων συμμετείχε ο Πρέσβης Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, συμμετείχε δηλαδή ένας Έλληνας, ένας μεγάλος καλλιτέχνης μας, ο Γιώργος Νταλάρας, που τιμά την Ελλάδα μ' αυτή τη θέση του; Τι πιο φυσικό δηλαδή από το να γινοτάν αυτό και μάλιστα από μια εκπομπή ελληνικού κρατικού καναλιού που το πληρώνουμε όλοι μας;

Κι όμως δεν έγινε το αυτονόητο κι αναμενόμενο, αλλά επικράτησε, ουσιαστικά, μια "σιωπή", γιατί; ...

Νομίζω ότι τέτοια ατοπήματα, ακόμα κι αν προέρχονται από άξιους δημοσιογράφους, θα πρέπει, τουλάχιστον, να τα επισημαίνουμε με την ελπίδα να μην επαναληφθούν ξανά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το οδοιπορικο ηταν πραγματι συγκλονιστικο...Ειναι απο τις φορες που σε αφηνει εμβροντητο η αλλη οψη του νομισματος ισως και η πιο αληθινη...Και εγω ξαφνιαστηκα απο την απουσια του Γιωργου.Δεν ξερω γιατι, αλλα εμεινε σε εμενα η αισθηση της εκουσιας ''σιγης''..

Share this post


Link to post
Share on other sites

World Refugee Day (WRD) 2007 National Activities: Greece

Goodwill Ambassador George Dalaras will preside over a public awareness event that will include a press conference, photo and poster exhibitions, video screenings, selling of art and craft items produced by refugees and musical performances.

A WRD message from Dalaras will be produced and broadcast by national and local TV and radio stations.

The 13th Annual Student Contest will be organised on the theme: "Refugee Children." Primary and secondary students will be able to participate with a drawing, essay, TV spot or photograph.

UNHCR will join an hour-long WRD programme on state TV.

http://www.unhcr.org/events/EVENTS/463854f811.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

World Refugee Day - Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

20 Ιουνίου 2007

Share this post


Link to post
Share on other sites
World Refugee Day - Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

20 Ιουνίου 2007

Σειρά εκδηλώσεων από την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες.

Το πνεύμα και τη δύναμη των προσφύγων του κόσμου τιμά το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με μία σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από τις 19 έως και τις 22 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Προσφύγων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση (19 Ιουνίου, 19:00) έχουν προγραμματιστεί να παρουσιαστούν μουσικά δρώμενα από πρόσφυγες. Κεντρικό ρόλο στις εκδηλώσεις έχει ο Γιώργος Νταλάρας με την ιδιότητά του ως Πρέσβης Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης έκθεση φωτογραφίας και αφίσας, βιντεοπροβολές, καθώς και έκθεση ζωγραφικής με έργα προσφύγων. Στις 20 Ιουνίου παρουσιάζεται η γλυπτοκατασκευή "Φτιάξε τον κόσμο σου" του Τούρκου καλλιτέχνη Baris.

Oι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 22 του μηνός (13.00) με την τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον περσινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας, τον οποίο διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων, σε όλα τα σχολεία της χώρας.

http://www.men24.gr/html/ent/258/ent.25258.asp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μόλις έδειξε το MEGA ρεπορτάζ για το σποτ για την τηλεόραση που γύρισε ο Νταλάρας ως πρέσβης του ΟΗΕ. Το σποτ θα προβάλλεται από την επόμενη βδομάδα. Στο ρεπορτάζ είπε και δυο λόγια ο ίδιος!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απ'ότι φαίνεται, δυστυχώς, όσον αφορά το Γ.Νταλάρα, θα απευθύνει μόνο ένα χαιρετισμό την Τρίτη.

Εκτός αν στην αυριανή συνέντευξη τύπου έχουμε καμιά αλλαγή στις εκδηλώσεις.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραία όλα***, αν και θα προτιμούσα ο χαιρετισμός του Γιώργου Νταλάρα να γίνει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο... Με 1-2 τραγούδια, από αυτά που μιλάνε στην ψυχή μας...:confused:

***Τα εγκαίνια από την Μπακογιάννη να λείπανε μόνο...... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω πως ο θεσμικός ρόλος της κ.Μπακογιάννη ,ως Υπουργός των Εξωτερικών και αρμόδια για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, επιβάλλει την παρουσία της στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Θα ήταν παράλειψη να μην προσκληθεί αλλά και απρέπεια -από μέρους της- να αρνηθεί.

Όσον αφορά στον χαιρετισμό του Γ.Νταλάρα, να πω πως είναι σοφή η ιδέα να υπάρχουν μουσικά δρώμενα από μουσικούς που έχουν και την ιδιότητα του πρόσφυγα. Επιπλέον, νομίζω πως και άλλοι καλλιτέχνες θα πρέπει να συνδράμουν -με την τέχνη τους. Βέβαια, αν έλεγε έστω κι ένα τραγούδι ο ίδιος ο μεγάλος μας τραγουδιστής, είναι σίγουρο πως θα ικανοποιούσε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση. Το εύχομαι από καρδιάς. Αν και δεν είναι -όπως πιστεύω- αυτό το ζητούμενο για τις εκδηλώσεις των ημερών εκείνων.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tελικά, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες ο Γιώργος Νταλάρας δεν θα τραγουδήσει την Τρίτη. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...