marochr

Blogs...

107 posts in this topic

Αυτη η μιζερη, κακομοιριασμενη Ελλαδα των επαγγελματιων κομπλεξικων χαχολων , αντεξε πολεμους, εμφυλιους, δικτατοριες, οικονομικη κριση.....ενα μονο φαινεται να μην αντεχει : αξιες σαν τον Νταλαρα η τον Μικη Θεοδωρακη.....μην εκπλησσεσθε απο την μανια μερικων! πριν απο χρονια αυτη την μανια την αντιμετωπισε ο Θεοδωρακης σε υπερθετικο βαθμο. Δυστυχως η Ελλαδα ειναι μια χωρα στην οποια ευδοκιμουν τα ερπετα! Οσο πιο πολυ δηλητηριο χυνουν, τοσο πιο περιζητητα ειναι! Η αποψεις του καθε "ειδικου κρανιολογου", δεν αποσκοπουν στο να αλλαξουν κατι λαθος....αποσκοπουν στο να γκρεμισουν το αξιο, για να επικρατησει το ρηχο, το βλαβερο! Διοτι αυτο πρεσβευουν! Ειναι πολυ απλο, οσο και προφανες!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα

συμφωνώ κι εγώ απόλυτα μαζί σου Χρύσα και μπράβο για την ορθή τοποθέτηση σου απέναντι σε κάθε κομάτι του κειμένου αυτού του τυχάρπαστου που νομίζει ότι εκφράζει άποψη με το να τα γράφει όλα αυτά με τόση κακία. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιατί ρε φίλε να κάνει στην άκρη ο Νταλάρας και η Αλεξίου; Δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό το επιχείρημα.....

Την άδεια θα σου ζητήσουν για να τραγουδάνε ακόμα ή έχουν υποχρέωση σε κάνέναν να σταματήσουν; Αφου νιώθουν οτι προσφέρουν και τους γεμίζει αυτό όλοι οι υπόλοιποι να το βουλώσουν και να μη μιλάνε παρακαλώ. Είναι η πιο χαζή λογική αυτή. Σαν τον παππού μου που είναι 70+, κατάγερος δόξα τω θεώ, και τον κατηγορούν γιατί ακόμα ασχολείται με τα χωράφια και τις αγροτικές δουλειές! Και τι να κάνει δηλαδή; Αφού είναι καλά στην υγεία του, να κάθεται και να περιμένει να πεθάνει; Δεν μπορούν να καταλάβουν κάπιοι ότι οταν νιώθεις οτι έχεις πράγματα να κάνεις είναι αυτοκτονία να σταματάς να τα κάνεις. Βλέπουν μόνο τη δική τους πλευρά, τον τραγουδιστή τον ρώτησες αν θέλει να σταματήσει; Τη ψυχή του τη σκέφτηκες;

Εγώ επίσης το θέμα των νέων το βλέπω τελείως διαφορετικά: Τα σχόλια περι αποκλεισμού απο τους μεγάλους που δεν αφήνουν χώρο στους μικρούς είναι μπούρδες. Πολύ απλά οι μικροί είναι μικροί και στις δυνατότητες και δεν έχουν κάνει ακόμα "ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ" ή το "ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ" που θα τους βγάλει απότομα απο την αφάνεια. Καλώς η κακώς έτσι λειτουργεί ο κόσμος, πιάνεται απο ένα τραγούδι και αν ο καλλιτέχνης συνεχίσει ποιοτικά και σωστά τον ανεβάζουν, αν όχι τον τρώει το σκοτάδι. Κάπως έτσι δεν έκανε το μπαμ ο Κότσιρας, ο Πασχαλίδης, οι Αφοι Κατσιμίχα; Με την ίδια λογική όταν βγήκαν οι αφοι Κατσιμίχα ο Νταλάρας ΣΑΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, δεν έγινε όμως αυτό εμπόδιο να πετύχουν. Δούλεψαν έκαναν ΠΟΛΥ καλά τραγούδια και για αυτό ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ. Οποιος δουλεύει αναγνωρίζεται. Με το στανιό αναγνώριση δεν υπάρχει. Και 1000 φορές να μας την πλασάρουν την Μποφίλου, αμα τα τραγούδια της δεν είναι πραγματικά καλά θα φύγει νύχτα.....όπως τόσοι και τόσοι άλλοι

Επίσης δεν άκουσα ποτέ να παραπονιέται η Δέσποια Ολυμπίου ή Μελίνα Ασλανίδου που γύρισαν όλο τον κόσμο και τραγούδισαν σε συναυλίες που δύσκολα θα τραγουδούσαν μόνες τους. Φυσικά και πρέπει να λένε και ευχαριστώ.

Μεγάλη βλακεία επίσης αυτό με το Παλλάς. Τέτοιοι χώροι καλώς η κακώς μονο με μεγάλα ονόματα μπορούν να δουλέψουν αν θέλουν να έχουν κάποια κέρδη. Δεν γίνονται εύκολα πειράματα. Δεν είναι είναι φιλανθρωπικές οργανώσεις, εταιρείες είναι με σκοπό το κέρδος.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως πέρα απ'όσα αναφέρει ο συντάκτης στο συγκεκριμένο blog και με τα οποία μπορεί να διαφωνούμε, το θετικό είναι πως τα γράφει κόσμια και μες στα πλαίσια της κριτικής και της προσωπικής του γνώμης, που τυχαίνει να διαφέρει από τη δική μας. Δεν αναφέρομαι φυσικά σε κάποιες από τις υπερβολές που γράφτηκαν στα παρακάτω σχόλια των αναγνωστών του blog, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι προκλητικός και ότι γράφει το γράφει ΕΠΩΝΥΜΑ.

Και το επισημαίνω αυτό γιατί τον τελευταίο καιρό έχουν δει τόσα πολλά τα μάτια μας και καλό θα είναι να ξεχωρίζει "η ήρα από το στάρι".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σ' αυτό έχεις απόλυτο δίκιο Θανάση!

Εν τω μεταξύ μετέφερα τα σχόλιά μου και εκεί.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγω Θαναση δεν διαφωνω με την επισημανση σου....ομως εδω προκειται για πιστοποιημενη εμπαθεια κυριως εις βαρος του Νταλαρα και δευτερευοντως και κατα της Αλεξιου....εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ποτε κανεις δεν ειπε : "να σταματησουν, να βγουν σην ακρη ο Μπιθικωτσης, ο Καζαντζιδης, ο Τσιτσανης κλπ".....υπηρχε σεβασμος κάποτε. Σημερα υπαρχει ασεβεια....και ειναι μεγαλη ευθυνη του Νταλαρα το οτι καποιοι γραφιαδες ασεβουν, διοτι εχει κατι χρονια να ριξει φαπες σε καποιον, να ερθει το μυαλο στα ισια του μεσα στο ακατοικητο κρανιο του....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε οκ αν είναι να λέμε τέτοια λόγια καλύτερα να το κάνουμε καφενείο εδω πέρα....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θοδωρε, αν απευθυνεσαι σε μενα, αναφερθηκα σε κατι που ειναι τοις πασοι γνωστο, ειχε λαβει τεραστια δημοσιοτητα πριν μερικα χρονια.....που βλεπεις το "καφενειο"? και ειχα χαρει τοτε που ο Νταλαρας εστειλε μια μεγαλη σε εκταση επιστολη στην συγκεκριμενη εφημεριδα, που αφαιρουσε καθε διαθεση για αντιδρασεις και συναδελφικη αλλυλεγγυη υπερ του συγκεκριμενου δημοσιογραφου τότε.....και διαφωνω σημερα που συχνα ο Νταλαρας δεν απαντα σε τετοια λασπογραφηματα......και επι προσωπικου και επι επαγγελματικου....διοτι καπως ετσι εχουμε φτασει πολλα νεα παιδια να θεωρουν τον Νταλαρα σχεδον δημιουργημα των πιτσιρικαδων που ανεδειξε στην 40χρονη πορεια του....ελεος πια!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φίλε Aegean εννούσα πως δεν είναι και πολύ σωστό να μιλάμε για φάπες και ξύλο. Δεν είμαστε χουλιγκανς. Ούτε εκείνη η ενέργεια του Νταλάρα στον δημοσιογράφο της Ελευθεροτυπίας ήταν σωστή κίνηση έτσι ώστε να την επαινούμε. Με ξύλο λύνουν τις διαφορές τους μόνο οι αγράμματοι και οι άξεστοι.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χωρίς να επικροτώ τις φάπες ή το ξύλο, δεν συμφωνώ καθόλου με την άποψή σου πως μόνο οι αγράμματοι και οι άξεστοι αντιδρούν με ξύλο. Η έλλειψη ψυχραιμίας σε μια δεδομένη στιγμή δεν είναι προνόμιο των άξεστων αλλά -ίσως- των ευαίσθητων κι όσων νιώθουν να θίγονται παράλληλα.’λλωστε ο καθένας αντιδρά διαφορετικά αν του βρίσουν την μάνα ή την οικογένειά του ας πούμε...Ξέρω πολλούς ανώτερου μορφωτικού επιπέδου που αντέδρασαν έντονα σε ανάλογα περιστατικά.Κι άλλο να βρίζουν του απέναντι την οικογένεια κι άλλο την δική μας.Παίζουν πολλά ρόλο όταν καταλήγει να αντιδρά κάποιος έτσι. Το ζητούμενο και το σημαντικό είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι και να μην νιώθει την αδικία κάποιος. Το να παίρνει τον νόμο στα χέρια του δεν είναι ορθό αλλά δεν είναι σωστό να μην εφαρμόζονται οι νόμοι. Δεν είναι σωστό να λέει ο καθένας ό,τι του κατέβει. Και τα λέει επειδή στην Ελλάδα δεν τιμωρείται ο συκοφαντών όπως τιμωρείται στην Μ.Βρεττανία ή στις Η.Π.Α. Στην Ελλάδα γίνεται έως και ήρωας ο συκοφαντών. Και κερδίζει και πολλαπλώς...

Από εκεί και πέρα ο Νταλάρας θεωρώ πως ξέρει πολύ καλά πώς να αντιδρά και χαίρομαι που είναι πιο ψύχραιμος με όλους αυτούς τώρα. Δεν αξίζουν ούτε να τους ακουμπήσει. ’λλωστε ωρίμασε και μπορεί να ελέγχει το θυμικό του. 'Ετσι πρέπει. Όσο κι αν προκαλείται...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ και εγώ με όλους σας για τις απόψεις σας,αλλά θα πω τούτο.Βαρύ σε κάποιους,και φυσιολογικά απόλυτο σε κάποιους άλλους.Όσο υπάρχουν Νταλάρας,Αλεξίου,Πάριος και οι άλλοι της γενιάς τους που τιμούν όσα κάνουν με τον καλύτερο τρόπο αλλα και που ξεπερνούν τις δυνάμεις τους,μα και στηρίζουν με την ψυχή τους αυτό που λέγεται Ελληνικό τραγούδι αυτό θα υπάρχει και θα αναπνέει.Δηλαδή,Ουέ και αλλοίμονο αν ο Νταλάρας σταματήσει τον ενεργό του ρόλο,τότε μάγκες λυπάμαι που το λέω αλλά Ελληνικό τραγούδι τέλος,συναισθήματα τέλος,αξίες τέλος.Προσωπική μου άποψη αυτά σε αυτούς που καραδοκούν για να γράψουν απόψεις και ιδέες χωρίς να αντιλαμβάνονται την ουσία.

Και κάτι σαν υστερόγραφο για το τραγούδι "Δάκρυ με το δάκρυ",που ο Νταλάρας για να το βάλει στο τελευταίο του cd ανοιξε την ψυχή του,την αγάπη του για όσα κάνει για να δώσει σε μας ένα τραγούδι θησαυρό.Θα το βρούν μπροστά τους οι επόμενες γενιές,μα περισσότερο θα βρούν το μεγαλείο ενός πραγματικού καλλιτέχνη με αλήθεια,ευαισθησία,κότσια και μέλλον.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θοδωρη αυτο το "μαγκας εν δικαιω" , δεν ειπωθηκε απο αξεστο κι αγραμματο για τον Νταλαρα, ειπωθηκε απο τον Κιμουλη....και ειπωθηκε με αφορμη αυτο το περιστατικο.....και 2-3 παρομοια παλιοτερα! δυστυχως σε αυτη την χωρα μερικες φορες η επιβολη τετοιων λυσεων ειναι αναγκαια.....διοτι οντως ειμαστε λαος αξεστων κι αγραμματων σε μεγαλο ποσοστο....κυριως λαος κοινωνικα αναγωγων! εγω ειπα χιλιες φορες "μπραβο" στον Νταλαρα τοτε που διεκδικησε αντρικια το δικιο του απεναντι σε εναν χαμερπη "δημοσιογραφο".....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μόλις δημιουργήθηκε ένα νέο γκρουπ στο Facebook με τίτλο

"ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΑΝΟΥΣΗ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!"

http://www.facebook.com/group.php?gid=301082275888

Γίνετε μέλη.... :D:D:D

Επιτέλους! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το συμπέρασμα πάντως είναι πως το γκρουπ δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση. Εγώ προσωπικά έστειλα γύρω στις 230 προσκλήσεις.

Και μαζί με τις προσκλήσεις που έστειλαν κι άλλοι, εκκρεμούν αυτή τη στιγμή γύρω στις 300 απαντήσεις...Και τα μέλη είναι μόνο 57.

Αυτό κάτι σημαίνει...Μάλλον ότι ο τύπος και το χιούμορ του έχουν περάσει κι έχουν ριζώσει στην κοινωνία....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά και χίλιοι άνθρωποι να υποστηρίξουν μια βλακεία , δεν παύει να παραμένει βλακεία....

’λλωστε στην εποχή μας δεν είναι ο μόνος καραγκιόζης που θίγει την αξιοπρέπεια και τη λογική της κοινωνίας μας.

Είναι τόσο μεγάλοι και ασταμάτητοι οι βομβαρδισμοί από αίσχη που δεν προλαβαίνουμε να ανταποκριθούμε. Έχουμε γίνει και αναίσθητοι εντωμεταξύ... :mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Το συμπέρασμα πάντως είναι πως το γκρουπ δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση. Εγώ προσωπικά έστειλα γύρω στις 230 προσκλήσεις.

Και μαζί με τις προσκλήσεις που έστειλαν κι άλλοι, εκκρεμούν αυτή τη στιγμή γύρω στις 300 απαντήσεις...Και τα μέλη είναι μόνο 57.

Αυτό κάτι σημαίνει...Μάλλον ότι ο τύπος και το χιούμορ του έχουν περάσει κι έχουν ριζώσει στην κοινωνία....

Ή ότι οι αντιστάσεις της κοινωνίας μας έχουν χαλαρώσει σε επικίνδυνο βαθμό. :mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό είναι σίγουρο κυρία " Εκοστελ " ...

Παραχαλάρωσαν οι αντιστάσεις αλλά υπάρχει και άλλη εκδοχή.

Ποιός ασχολείται με αυτού του είδους τους "καλλιτέχνες " και εν γένει ανθρώπους τελικά ;!

Share this post


Link to post
Share on other sites

...και σα να μην έφταναν όλα αυτά που γράφετε, μας λένε κι από πάνω ότι εμείς έχουμε εμμονές!! B) :blink: (μου συνέβη κι αυτό..)

Share this post


Link to post
Share on other sites

¨Εχουμε. Δεν αρρωσταίνουμε όμως και κυρίως δεν στρεφόμαστε εναντίον άλλων... Ακόμα και όταν έχουν αντίθετη άποψη και τρανό παράδειγμα το συγκεκριμένο φόρουμ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το θέμα φίλε Μανούσο είναι ότι με το να κρατάμε αυτό το περιβόητο επίπεδο και να μην απαντάμε μια, να μην απαντάμε δυο κλπ, οι συγκεκριμένοι κύριοι είδαν ότι δεν υπάρχει από πουθενά αντίδραση και έγιναν καθεστώς. Status που λέμε στα Ελληνικά...Ίσως γι'αυτό και η βράβευσή τους από το συγκεκριμένο περιοδικό.

Και το κακό είναι πως επηρρεάζουν πολύ κόσμο, κυρίως τους αδαείς...

Συνάντησα περιπτώσεις φίλων μου αυτές τις μέρες (όχι από την κοινότητα) που όταν τους ρώτησα γιατί δεν γράφτηκαν στη συγκεκριμένη ομάδα του facebook, μου απάντησαν "γιατί, αφού μας αρέσει ο Πανούσης, πλάκα έχει..."

Αρκετά λοιπόν με το επίπεδο και την παθητική στάση...Ας δουν επιτέλους ότι υπάρχουν και άνθρωποι που διαφωνούν με το χιούμορ και τις απόψεις τους. Αυτό το "Έλα μωρέ μην ασχολείσαι και τι έγινε;" αρκετά κράτησε...

Ένα από τα πολλά στοιχεία για τα οποία αγαπώ τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Γιώργο Νταλάρα είναι ότι πάντα έβγαιναν, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και έλεγαν τη γνώμη τους, χωρίς να λογαριάζουν το κόστος. Ο Μίκης, στη διάρκεια της χούντας είπε το περιβόητο "λύση Καραμανλή" γιατί έτσι πίστευε πως ήταν το σωστό. Ο Νταλάρας πριν από μερικά χρόνια βγήκε μες στην καρδιά της Αμερικής και τους είπε "’ντε και του χρόνου στο Πεκίνο"....Κι εμείς θα το σκεφτόμαστε για να απαντήσουμε στα blogs;

Ο φίλος Πετράκης έβαλε ένα link με κάποια σχόλια στα videos σήμερα. Και μπράβο του που απάντησε....ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ...

Εγώ θα παραβώ την υπόσχεση που έδωσα στη φίλη μου την Ελίνα, η οποία απέφυγε να βάλει το link στο forum για να μην αρχίσουν οι αντιδράσεις και τα σχετικά...Η ίδια απάντησε βέβαια και πολύ καλά μάλιστα. Δεν είναι από blog. Είναι η ανακοίνωση της συνέντευξης του Γιώργου Νταλάρα στο site του Μελωδία με κάποια σχόλια που ακολούθησαν. Και μπράβο στον Μελωδία που, δεν κρατά "αποστειρωμένη" μορφή και δίνει τη δυνατότητα της απάντησης και του σχολιασμού στους ακροατές....

http://www.e-tetradio.gr/ar2553el_ontalara...melwdia992.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο καθε ένας που έχει μια άποψη, χωρίς να το ψάξει μέσα του, χωρίς να το τεκμηριώσει, ανοίγει ένα blog και το υποστηρίζει φανατικά. Και το χειρότερο είναι οτι, όσα επιχειρήματα και αν αντικρούσεις, δεν αλλάζουν οι απόψεις. Το εν λόγω βίντεο - σχόλιο Θανάση, μου το ανέφερε φίλος, που είπε: "να, κι άλλος που κράζει τον Νταλάρα - πότε επιτέλους θα καταλάβεις οτι κάνεις λάθος;"

Ελικρινά λυπάμαι που υπάρχουν τόσο μουλαρωμένοι ακροατές. Χαβαλεδιάρηδες, χωρίς ίχνος μουσικής παιδείας, άσχετοι με το αντικείμενο. Αποδεικνύεται το προφανές: "η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας".

Share this post


Link to post
Share on other sites
"η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας".

Kαι η εμπάθεια επίσης.... Χειρότερη και της ημιμάθειας και της αμάθειας... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...