Sign in to follow this  
Followers 0
neck

Επιτέλους... Τι πρόβλημα υπάρχει ανάμεσά μας;;;;;

48 posts in this topic

Η αποψη του Τασου ειναι σωστοτατη,μαλιστα απο καιρο επρεπε να εχει γινει πραξη για να αποφευγονται αυτου του ειδους οι παραξηγησεις και να την ''πληρωνουν''ατομα που δεν φταινε σε τιποτα... :blush: Το μονο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι τα συγκεκριμενα ατομα που δημιουργουν τα προβληματα καθε αλλο παρα προβληματικα φαινονταν στην αρχη της εμφανισης τους στο φορουμ..Εδειχναν μαλιστα υπερενθουσιασμενα και καταχαρουμενα που αλλαξε η ζωη τους γραφοντας εδω! Το μονο παρηγορο ειναι οτι ολοι εμεις εχουμε εναν και μοναδικο λογο που συμμετεχουμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ στο φορουμ -ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ...

Εμεις πρεπει να βρουμε τη λυση.. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πιστεύω πως η συγκεκριμένη πρόταση έρχεται σε αντίθεση γενικότερα με τον τρόπο λειτουργίας του internet που είναι ένας δημόσιος, δημοκρατικός και ελεύθερος χώρος διακίνησης ιδεών.

Θα μπορούσα να το δεχτώ αν μιλούσαμε για ένα κλειστό yahoo-group ή έστω και ένα μη-δημόσιο forum που δεν είναι δηλαδή ορατό στον καθένα στο internet, αλλά μόνο στα μέλη του. Και βέβαια αυτό θα ταίριαζε ακόμα πιο πολύ άμα είχαμε να κάνουμε μ' ένα χώρο συζητήσεων όπου ανταλλάσσουν απόψεις π.χ. τα στελέχη μιας εταιρείας ή τα μέλη ενός συλλόγου... Αλλά για το forum του site κάποιου καλλιτέχνη μου φαίνεται αρκετά περίεργο και χωρίς προηγούμενο!

Ειδικά όταν μιλάμε εδώ για το μεγαλύτερο site που υπάρχει για τον Γ. Νταλάρα, πιστεύω θα έκανε αρνητική εντύπωση για το πρόσωπο του καλλιτέχνη, η απαίτηση όλων αυτών των στοιχείων και η επιβεβαίωσή τους μάλιστα για ένα υποψήφιο νέο μέλος ή για έναν οποιοδήποτε επισκέπτη της σελίδας. Αφενός μεν θα είχαμε ένα δημόσιο forum ορατό στον καθένα... αλλά που δεν θα επιτρέπεται σε όποιον θέλει να γράφει εκεί να κρατήσει την ανωνυμία του. Και είναι λογικό πιστεύω να μην θέλει να δώσει κάποιος τα πραγματικά του στοιχεία όταν έχει να κάνει μ' ένα forum που ασχολείται με δευτερεύοντα θέματα (καλλιτεχνικά, αθλητικά, hobbies κτλ.) και όχι για κάτι επαγγελματικό... Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο κλείνει το forum για νέα μέλη, που αφενός μεν θα τους αποθαρρύνει μια περίπλοκη διαδικασία εγγραφής και αφετέρου δεν θα έχουν καμία διάθεση να δώσουν όλα αυτά τα στοιχεία τους σε άγνωστους webmaster και moderator του forum. Εμείς ίσως να το λέμε εκ τους ασφαλούς εφόσον γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο, αλλά δεν συμβαίνει αυτό στα νέα μέλη.

Ίσως αν πραγματικά υπάρχει ανάγκη για ένα κλειστού τύπου forum που να μιλούν φίλοι μεταξύ τους (γιατί αυτό αντιλάμβανομαι εγώ), μπορεί να δημιουργηθεί ένα μη-δημόσιος κλειστός χώρος συζητήσεων, ορατός μόνο στα μέλη του και όπου θα μπορεί να γίνεται πολύ εύκολα οποιοσδήποτε έλεγχος.

Μετά από εκτενή συζήτηση με τον Αποστόλη, πιστεύω πως τα όποια προβλήματα υπάρχουν θα λυθούν σε σημαντικό βαθμό με την θέσπιση κανονισμού λειτουργίας του forum - όπως υπάρχει στην συντριπτική πλειοψηφία των forums - και τον οποίο θα πρέπει να αποδεχθεί οποιοδήποτε μέλος για να εγγραφεί ή να συνεχίσει να συμμετέχει. Να μερικοί κανόνες από άλλα forum, που αν υπήρχαν εδώ θα είχαν αποφευχθεί πολλά:

----------------------------------

Απαγορεύεται αυστηρά και τυχόν παραβίαση του κανόνα αυτού θα συνεπάγεται το κλείδωμα ή/και τη διαγραφή του συγκεκριμένου θέματος και ενδεχομένως την απαγόρευση πρόσβασης στο forum για τον συγκεκριμένο χρήστη (ban):

# H υποβολή μηνυμάτων ή θεμάτων που σαν στόχο έχουν να δημιουργήσουν έριδες, αντιδικίες, καυγάδες ή άσχημο κλίμα στην ζωή του forum (trolling).

# Απαγορεύετε να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν τα άλλα μέλη.

[...]

Συμφωνείτε ότι ο διαχειριστής και οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν, μεταφέρουν ή και να «κλειδώσουν» σχόλια σε κάθε περιοχή του site, που, κατά την κρίση τους, δεν συμφωνούν με τους παραπάνω όρους. Επομένως, εναπόκειται στα μέλη να είναι προσεκτικά στις εκφράσεις εκείνες που μπορεί να προσβάλουν την προσωπικότητα των συμμετεχόντων στις συζητήσεις, στις διάφορες κατηγορίες του forum.

Οι συντονιστές διατηρούν σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να διορθώνουν τις προσβλητικές λέξεις, να διαγράφουν εξ' ολοκλήρου το προσβλητικό ή ανάρμοστο μήνυμα ή να κλειδώνουν μέχρι νεωτέρας το θέμα (topic) στο forum.

----------------------------------

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ πάντως, προσωπικά, φαίνεται πως κι εδώ, στον "γενικότερο τρόπο λειτουργίας του ίντερνετ", όπως λες Χρήστο, λειτουργώ κόντρα στο ρεύμα. Παραμένω επώνυμος και γι' αυτό και, ουσιαστικά, ελεύθερος.

Η ουσία του όλου θέματος είναι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ασυδοσίας στο φόρουμ, πριν αυτό ερημώσει...

Εγώ κατέθεσα, καλοπροαίρετα, μια γνώμη, προς συζήτηση...

Κι όσοι έχουν συμμετάσχει μέχρι τώρα στην κουβέντα συμφώνησαν.

Αν ο δημιουργός ή η πλειοψηφία νομίζουν ότι η πρόταση του Χρήστου μπορεί να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά κι εγώ μαζί! Αρκεί να λειτουργήσει και να ηρεμήσουμε επιτέλους...

Πάντως, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ελευθερία κι η δημοκρατία πρέπει να είναι ταυτόσημη με την ανωνυμία! Γιατί πρέπει να κρυβόμαστε και να φοβόμαστε την επωνυμία; το ίδιο μας το όνομα; Στο νησί μου λένε "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται"!

Όσοι,μεγαλύτεροι ηλικιακά, έχουν συμμετάσχει στην, οποιαδήποτε, συλλογικότητα ξέρουν ότι η επωνυμία ήταν αυτονόητη, η ανωνυμία και η ψευδωνυμία θα ηχούσε ως κάτι πρωτάκουστο και χωρίς προηγούμενο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι το να χρειάζεται να συμπληρώσει κάποιος τα πλήρη στοιχεία του θα τον αποθαρρύνει από το γραφτεί στο φόρουμ... Εγώ προσωπικά, είμαι μέλος, όχι βέβαια τόσο ενεργό όσο εδώ, σε αρκετά φόρουμ τα οποία απαιτούν για την εγγραφή τα πλήρη προσωπικά σου στοιχεία. Δεν το θεωρώ ''φακέλωμα''. Από την άλλη, συμφωνώ απολύτως στο να μπουν κάποιοι εσωτερικοί κανόνες λειτουργίας... Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπορεί ο οποιοςδήποτε να λέει και να γράφει ό,τι θέλει. Πιστεύω δηλαδή πως μια μίξη από τις λύσεις που πρότεινε τόσο ο Τάσος, όσο κι ο Χρήστος, θα είναι το καλύτερο.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι το να χρειάζεται να συμπληρώσει κάποιος τα πλήρη στοιχεία του θα τον αποθαρρύνει από το γραφτεί στο φόρουμ...Εγώ προσωπικά, είμαι μέλος, όχι βέβαια τόσο ενεργό όσο εδώ, σε αρκετά φόρουμ τα οποία απαιτούν για την εγγραφή τα πλήρη προσωπικά σου στοιχεία.

Ναι σαφώς υπάρχουν χώροι στο internet που κατά την εγγραφή ζητούν προσωπικά στοιχεία, αλλά αυτό απέχει απ΄ το οι διαχειριστές να σε παίρνουν τηλέφωνο για επιβεβαίωση.

Αυτό που βρήκα υπερβολικό είναι το παρακάτω:

Όποιος θέλει να γραφτεί μέλος στην κοινότητά μας, θα πρέπει να συμπληρώνει φόρμα με τα πλήρη στοιχεία του(ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), τα οποία και θα επιβεβαιώνονται.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν ξέρω Χρήστο. Ίσως είναι λίγο υπερβολικό από τη στιγμή που αυτό το φόρουμ είναι ένα φόρουμ για τραγουδιστή κι όχι π.χ κάποιο site για στοιχήματα ή κάτι σαν το ebay. Εκεί είναι λογικό να ζητάνε στοιχεία τέτοια.

Από την άλλη, υπάρχει και η πιο μετριοπαθής λύση για επιβεβαίωση στοιχείων, η οποία γίνεται σε πολλά φόρουμ. Με το που θα έχει συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία-στοιχεία το νέο μέλος, θα του στέλνεται αυτομάτως ένα email στο email adress του, το οποίο θα περιέχει ένα link επιβεβαίωσης. Ωστόσο αυτό δεν έχει σχέση με την εξακρίβωση της ταυτότητας του μέλους, αν αυτό βέβαια θεωρηθεί αναγκαίο.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Από την άλλη, υπάρχει και η πιο μετριοπαθής λύση για επιβεβαίωση στοιχείων, η οποία γίνεται σε πολλά φόρουμ. Με το που θα έχει συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία-στοιχεία το νέο μέλος, θα του στέλνεται αυτομάτως ένα email στο email adress του, το οποίο θα περιέχει ένα link επιβεβαίωσης. Ωστόσο αυτό δεν έχει σχέση με την εξακρίβωση της ταυτότητας του μέλους, αν αυτό βέβαια θεωρηθεί αναγκαίο.

Θεωρούσα ότι αυτό υπάρχει κι εδώ. Anyway, η συγκεκριμένη μέθοδος δεν εξασφαλίζει κάτι... Απλώς επιβεβαιώνεις ότι το e-mail το οποίο δήλωσες κατά την εγγραφή είναι δικό σου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι, απλώς απ' ό,τι ξέρω δεν υπάρχει πουθενά σύστημα σύμφωνα με το οποίο ο διαχειριστής παίρνει τηλέφωνο το μέλος.. Είναι κάπως υπερβολικό το συγκεκριμένο. Αλλά κατά την άποψή μου, η συμπλήρωση προσωπικών στοιχείων δεν είναι κάτι κακό. Η επιβεβαίωση είναι λίγο υπερβολική.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το θετικό είναι καταρχήν ότι όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να μπουν κάποιοι κανόνες στο φόρουμ και να τεθεί ένα τέλος στην ασυδοσία.Την ίδια ιδέα την είχε πετάξει και παλαιότερα ο Τάσος και ομολογώ ότι τότε με είχε βρει αντίθετη.Μετά από όσα όμως συνέβησαν στους 4 περίπου μήνες που μεσολάβησαν από τότε δηλώνω δημόσια ότι

είχα άδικο.Η πρότασή του μπορεί να αποτελέσει ένα πραγματικό μέσο εξυγίανσης του φόρουμ από νοσηρά φαινόμενα (γιατί δυστυχώς για τέτοια πρόκειται).Τώρα οι επιμέρους λεπτομέρειες μένει να συζητηθούν και να αποτελέσουν μια ολοκληρωμένη

πρόταση που θα δοθεί στον διαζειριστή και θα ρυθμίσει το ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα θεωρώ και εγώ ότι το τηλεφώνημα για επιβεβαίωση είναι τραβηγμένο.Στους υπόλοιπους κανονισμούς δεν βρίσκω εγώ προσωπικά κάτι το αρνητικό.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω ότι τώρα πλεόν το θέμα τέθηκε σε όλες του τις διαστάσεις κι έγινε κατανοητό απ' όλους ότι το πρόβλημα της ασυδοσίας είναι σοβαρό και ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματική μόνιμη λύση, ώστε να αφήσουμε οριστικά πίσω τη νοσηρή κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό και να επανέλθουμε στα μουσικά.

Απομένει να πάρει τις αποφάσεις του ο δημιουργός της σελίδας με γνώμονα την άποψη της πλειοψηφίας των μελών.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διάβασα με προσοχή όλες τις προτάσεις.

Η πραγματική λύση είναι αυτή που προτείνει ο Χρήστος. Για έναν και μοναδικό λόγο:

Δεν γίνεται να υπάρχει ένας τόπος συζητήσεων που μπαίνουν και γράφουν εκατοντάδες άτομα ο οποίος να μην περιφρουρείται απο κανέναν. Η λύση δεν είναι ο περιορισμός ή οι ασφυκτικοί κανόνες, αλλά η καλύτερη φύλαξη. Όλα τα σοβαρά και μεγάλα φόρουμ έχουν αρκετούς moderator οι οποίοι ελέγχουν τακτικά το περιεχόμενο και το διορθώνουν - τροποποιούν - ακόμη και σβήνουν αν χρειαστεί.

Η ίδια λύση πρέπει να εφαρμοστεί και εδώ. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Απλά καταγραφή κανόνων λειτουργίας σαν αυτούς που ανέφερε ο Χρήστος πιο πάνω, και εφαρμογή τους. Με αυτό θα τελειώνουν εν τη γεννέση τους όποια φαινόμενα αναστάτωσης του φόρουμ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σχετικά με τους κανονισμούς λειτουργίας έχω να κάνω μια παρατήρηση...

Σε πολλά sites κατά την εγγραφή, μάς ζητά να τσεκάρουμε ένα κουτάκι με το οποίο δηλώνουμε ότι συμφωνούμε με τους κανονισμούς. Όμως το θέμα είναι το εξής: πολύ λίγοι (για να μην πω κανείς) είναι αυτοί που διαβάζουν τους κανονισμούς! Και για να μη βγάλω τον εαυτό μου απ' έξω, εγώ είμαι μέσα σ' αυτούς που δεν διαβάζουν τους κανονισμούς! :) Εν πάσει περιπτώσει...

Θα πρότεινα κάτι άλλο, που μάλλον συμπληρώνει τους κανονισμούς λειτουργίας που ανέφερε ο Χρήστος. Να δοθεί τέλος στην ατιμωρησία της ασυδοσίας!!! Εκτός από κλειδώματα ή σβησίματα topic, να τιμωρούνται και πρόσωπα! Όποιος παραβαίνει τους κανονισμούς να τιμωρείται (ban), μη μπορώντας π.χ. να γράψει στο forum για ένα χρονικό διάστημα ανάλογο του παραπτώματος!

Να ξεκαθαρίσω πως μισώ κάθε είδους έλεγχο, τιμωρία, κλπ! Εδώ, βλέπω ελεγκτές εισητηρίων στο μετρό και, ενώ έχω εισητήριο, μου 'ρχεται να τους βρίσω! Αλλά απ' ότι φαίνεται, δυστυχώς, δε μπορεί να γίνει αλλιώς! :D:blush: Τελικά είναι αναγκαίο να τιμωρηθεί η ασυδοσία!!! :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Σχετικά με τους κανονισμούς λειτουργίας έχω να κάνω μια παρατήρηση...

Σε πολλά sites κατά την εγγραφή, μάς ζητά να τσεκάρουμε ένα κουτάκι με το οποίο δηλώνουμε ότι συμφωνούμε με τους κανονισμούς. Όμως το θέμα είναι το εξής: πολύ λίγοι (για να μην πω κανείς) είναι αυτοί που διαβάζουν τους κανονισμούς! Και για να μη βγάλω τον εαυτό μου απ' έξω, εγώ είμαι μέσα σ' αυτούς που δεν διαβάζουν τους κανονισμούς! :) Εν πάσει περιπτώσει...

Το θέμα είναι να τηρούνται οι κανονισμοί από τους διαχειριστές και να εφαρμόζονται οι όποιες "τιμωρίες".

Για να είναι κάποιος μέλος στο forum σημαίνει ότι τους έχει αποδεχθεί. Το αν τους διάβασε ή όχι, δικό του πρόβλημα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έλεγα να μην ασχοληθώ άλλο μ' ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα, αλλά sorry, πρέπει να "τα χώσω" τώρα!!

Για να μην ξανα-ξεφύγω απ' το θέμα του topic "Ένα δώρο για τον Νταλάρα", το μεταφέρω εδώ.

Έφραψε η Geeske:

Ξαναμπαίνοντας στο φόρουμ μετά από μια εβδομάδα απουσίας, είναι ενοχλητικό να διαβάζω μισή συζήτηση επειδή κάποιοι έγραψαν πρωτού να σκέφτουν, και μετά έσβησαν τα ποστ, αφήνοντας στον αέρα τις αντιδράσεις.

:):D:rolleyes:

Ε, βέβαια! Μήπως είναι η πρώτη φορά που ξανάσυμβαίνει, κάποιοι να δημιουργούν φασαρίες κι ύστερα να σβήνουν τα posts τους;;;

Προσοχή! Δε μιλώ για τα σβησμένα του Hristaki! Αυτός τα έσβησε γιατί τα μετέφερε σε καινούριο topic στη "Γενική συζήτηση". Πιστεύω πως όλοι καταλαβαίνουμε σε ποιά(ό) ακριβώς σβησμένα(ο) post(s) αναφέρομαι! Τί νομίζετε ότι κερδίζετε αν σβήσετε το post με το οποίο δημιουργήσατε πρόβλημα;;; Μήπως νομίζετε ότι μαζί με το post σβήστηκε και το ίδιο το πρόβλημα;;;; Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάστε! :blush:

Και αν δεν έχετε μάθει να σέβεστε, τουλάχιστον ας μην είστε κότες (με κολλάν ή χωρίς) και ας έχετε τα κότσια να αναλάβετε τις ευθύνες σας! ’λλωστε το "σβησμένο" post, έχει ένα Quote λίγο πιο κάτω. Και εκτός αυτού, έχετε υπόψη σας, ότι κάποιοι φροντίζουν να κρατάνε αυτούσιες κάποιες σελίδες του forum για προσωπικούς-αρχειακούς λόγους! Και ναι, η συγκεκριμένη σελίδα, μαζί με όλα τα posts της, υπάρχει και μπορεί να είναι στη διάθεση όποιου θέλει να μάθει τί έγινε και τί δεν έγινε! :music:

Αυτά! Ζητώ συγνώμη από (normal) μέλη και διαχειριστές για το ξέσπασμα, κι εύχομαι να μην αναγκαστώ να ξανααναφερθώ σ' αυτό το θέμα!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Τάσο : «Τι θα χάσεις σκέψου!»

Υπάρχουν αυτοί που μπαίνουν στο φόρουμ και ήδη ξέρουν τι θα βρούν και τι θα προσφέρουν. Υπάρχουν όμως και αυτοί που έρχονται και διστάζουν, κάνουν εγγραφή με παρατσούκλι να μην φανεί σ' όλο τον κόσμο ποιοί είναι, να παρατηρούν πρώτα τι γίνεται και αν, και κατά πόσο, θέλουν να συμμετέχουν. Μια αύστηρη διαδικασία εγγραφής δεν θα αποκλείει τους «χαμένους» που δεν ξέρουν τι να που, τι να μην πουν, αλλά θα αποθαρρύνει αυτούς τους «περαστικούς» που θα μπορούσαν να γίνουν πολύτιμα μέλη.

Κατά τ' άλλα, συμφωνώ με τον Χρήστο. Ο προστατευτισμός δεν έκανε ποτέ μεγάλο καλό απ' όσο κατάλαβα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Τάσο : «Τι θα χάσεις σκέψου!»

Υπάρχουν αυτοί που μπαίνουν στο φόρουμ και ήδη ξέρουν τι θα βρούν και τι θα προσφέρουν. Υπάρχουν όμως και αυτοί που έρχονται και διστάζουν, κάνουν εγγραφή με παρατσούκλι να μην φανεί σ' όλο τον κόσμο ποιοί είναι, να παρατηρούν πρώτα τι γίνεται και αν, και κατά πόσο, θέλουν να συμμετέχουν. Μια αύστηρη διαδικασία εγγραφής δεν θα αποκλείει τους «χαμένους» που δεν ξέρουν τι να που, τι να μην πουν, αλλά θα αποθαρρύνει αυτούς τους «περαστικούς» που θα μπορούσαν να γίνουν πολύτιμα μέλη.

Κατά τ' άλλα, συμφωνώ με τον Χρήστο. Ο προστατευτισμός δεν έκανε ποτέ μεγάλο καλό απ' όσο κατάλαβα...

Geske

-Δεν πρότεινα εγώ να φαίνονται δημόσια τα στοιχεία του οποιουδήποτε θέλει να γραφτεί στο φόρουμ. Θα τα γνωρίζουν μόνο ο δημιουργός κι ο διαχειριστής της σελίδας. Αν κάποιος το θεωρεί "ντροπή" να είναι μέλος σ΄ αυτήν την κοινότητα και θέλει να κρύβεται, καλύτερα να μην γραφτεί καθόλου. Εξάλλου ο καθένας μπορεί να έχει όσο χρονικό διάστημα θέλει την ιδιότητα του παρατηρητή μέσα από την υπάρχουσα ιδιότητα του επισκέπτη.

-Κατά τη δική μου αντίληψη , η πρότασή μου δεν είναι αυστηρή διαδικασία εγγραφής, θα την χαρακτήριζα σοβαρή διαδικασία εγγραφής.

-Μια ερώτηση : μπορείς να μου πεις, με τον έως τώρα υπερβολικά χαλαρό τρόπο εγγραφής, τον αριθμό των -ενεργών- μελών που έχουν γραφτεί την τελευταία τριετία-τετραετία στο φόρουμ; Ελάχιστοι είναι, μετριούνται στα δάχτυλα! Για να ξέρουμε και για τι μιλάμε και να μην πετάμε στα σύννεφα.

-Αυτό που έχω να χάσω είναι, μόνο, το εξής :

τη θλίψη μου για το μπάχαλο που επικρατεί τον τελευταίο καιρό εδώ μέσα και την έλλειψη σεβασμού προς τον κόπο ορισμένων που προσπαθούν να κάνουν αυτή την σελίδα πολύτιμη πηγή πληροφοριών κι αναφοράς.

-Δεν ξέρω αν ο οποιοσδήποτε άλλος από εμάς βρισκόταν στη θέση του Θανάση(και "αύριο" κάποιος άλλος θα βρεθεί...), θα το έπαιζε τόσο cool...

Όσο για τις "διάφορες συμφωνίες και ομοφωνίες", ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Κι εγώ πολλές φορές συμφωνώ με τους φίλους μου μόνο και μόνο επειδή είναι φίλοι μου...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μια αύστηρη διαδικασία εγγραφής δεν θα αποκλείει τους «χαμένους» που δεν ξέρουν τι να που, τι να μην πουν, αλλά θα αποθαρρύνει αυτούς τους «περαστικούς» που θα μπορούσαν να γίνουν πολύτιμα μέλη.

Κατά τ' άλλα, συμφωνώ με τον Χρήστο. Ο προστατευτισμός δεν έκανε ποτέ μεγάλο καλό απ' όσο κατάλαβα...

Geske σώστη η σκέψη σου και πραγματικά κινδυνεύουν να αποθαρύνονται κάποια μέλη αλλά νομίζω οτι όταν κάποιος πέρνει την απόφαση να συνδράμει σε αυτή τη προσπάθεια και να προσφέρει σε γνώσεις και σε υλικό και «περαστικός» να είναι συμμετέχει άφοβα και ουσιαστικά.

Ισα ίσα που με αυτήν τη διαδικασία αποδυκνειεται οτι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια-κίνηση σχετικά με όλο το φαινόμενο του αγαπημένου μας καλλιτέχνη.

Μήπως έτσι λοιπόν οι πιο διστακτικοί και "περαστικοί" πέιθονται γρηγορότερα για την ουσία του πράγματος και γίνονται άμεσα και πιο σύντομα ενεργά πολύτιμα μέλη.

Δέ λεω , δεν είμαι από τα μέλη που έιναι ενεργά λόγω προσωπικού φόρτου εργασίας αλλα πίστεψε με μια σωστά στημένη κοινότητα(όπως η δική μας) θα με ενθάρρυνε να επενδύσω σε προσωπικό χρόνο και κόπο περισσότερο από τον να παραξενέυομαι κάθε φορά βλέποντας ένα άστοχο τόπικ και να αναρρωτιέμαι εάν είναι προσωπική επίθεση ή φιλοφρόνηση.

Συμφωνώ επίσης μαζί σας οτι ο προστατευτισμός δεν έκανε ποτέ μεγάλο καλό αλλα δυστυχώς φαίνεται να είναι "αναγκαίο κακο".

Και τονίζω και πάλι οτι η ιδέα έιναι καλή αλλά επιβαρύνει τον administrator δυστυχως.

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ούτε εγώ θεωρώ ότι αυτό που προτείνει ο Τάσος είναι υπερβολικό ή ότι συνιστά ''αυστηρή διαδικασία εγγραφής'', από τη στιγμή που τα στοιχεία θα είναι γνωστά μόνο στους διαχειριστές. Και προσωπικά δεν θα με αποθάρρυνε καθόλου κάτι τέτοιο από το να γίνω μέλος σε κάποια σελίδα. Απλώς πιστεύω ότι επίσης σωστή είναι και η πρόταση του Χρήστου περί τοποθέτησης εσωτερικών κανόνων λειτουργίας, των οποίων παραβίαση θα επιφέρει την μερική ή απόλυτη απομάκρυνση του μέλους από την κοινότητα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ούτε εγώ θεωρώ ότι αυτό που προτείνει ο Τάσος είναι υπερβολικό ή ότι συνιστά ''αυστηρή διαδικασία εγγραφής'', από τη στιγμή που τα στοιχεία θα είναι γνωστά μόνο στους διαχειριστές. Και προσωπικά δεν θα με αποθάρρυνε καθόλου κάτι τέτοιο από το να γίνω μέλος σε κάποια σελίδα. Απλώς πιστεύω ότι επίσης σωστή είναι και η πρόταση του Χρήστου περί τοποθέτησης εσωτερικών κανόνων λειτουργίας, των οποίων παραβίαση θα επιφέρει την μερική ή απόλυτη απομάκρυνση του μέλους από την κοινότητα.

Ο συνδυασμός αυτός πιστεύω κι εγώ (και δεν θα επανέλθω πάλι για να μην το κουράσω περισσότερο το θέμα από την πλευρά μου) πως είναι η καλύτερη πρόταση.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...Να γράψω κι εγώ κάτι ως "ιδρυτής" αυτής της ενότητας..Έχω καιρό να ασχοληθώ σοβαρά με το forum,πάνε δυο μήνες,εξαιτίας προσωπικών θεμάτων...Όμως εδώ είμαι...Και...Όμως όταν κάποιος-κάποια έχει γεννηθεί με πλούσια χαρακτηριστικά στρουθοκάμηλου,δε θα τα αφήσει ποτέ να πάνε χαμένα...Ποιός-ποιά παίζει κρυφτούλι εδώ και αρκετό καιρό και βαυκαλίζεται με την ασυνάρτητη επίθεση σε όποιον-όποια δε συμπαθεί το νευρικό του-της σύστημα...Επίθεση και λασπολογία σε όποιον προσπαθεί να προσφέρει με κόπο και αλήθεια ψυχής έργο,για την πρόοδο και επιτυχία της συγκεκριμένης ιστοσελίδας...

Εγώ την κατονόμασα τότε και αν χρειαστεί θα το ξανακάνω...Γιατί κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θίγει προσωπικότητες,υπολήψεις,οικογένειες,προσωπικές ζωές,όποτε γουστάρει,επειδή έχει...ποικιλότροπες ελλείψεις,κόμπλεξ αεργίας με χαρακτηριστικά κυφήνα...Το forum δε δημιουργήθηκε,για ψυχιατρικές προσεγγίσεις και σεξουαλικές αναζητήσεις...Γιατί πολλές φορές η άσχετη επιθετικότητα,κάπου εκεί πηγάζει...Στην έλλειψη άλλων πραγμάτων...Για εκείνα όμως υπάρχουν πολλές ροζ σελίδες,που μπορούν να επισκεφτούν,με ανωνυμία βεβαίως,ως άλλωστε επιθυμούν...

Το Θάνο τον έχει πολλές φορές ήδη θίξει η συγκεκριμένη κυρα,η οποία αν το επιχειρήσει ξανά θα ονομαστεί και πάλι...Έτσι,γιατί το πολύ κουκούλιασμα,ευδοκιμεί τους ψίλους και τα τσιμπούρια κι εγώ όσο είμαι μέλος της συγκεκριμένης διαδυκτιακής κοινότητας,θα προσπαθώ να την προασπίζω από την περαιτέρω εξάπλωση της συγκεκριμένης επιδημίας,ωσότου εξαλειφθεί...

Οι προτάσεις του Τάσου με βρίσκουν καθόλα σύμφωνο..."Υποστηρίζω τα λεγόμενα μου,είμαι αυτός,δεν είμαι άλλος,θέλω να προσφέρω και το αποδεικνύω"...Έτσι πρέπει να σκέφτεται ο καθένας,που είναι μέλος,ή θέλει να γίνει νέο μέλος της κοινότητας φίλων του Γιώργου Νταλάρα...Που δόξασει ο Θεός,ο άνθρωπός μας είναι "ζωντανός",παράγει,προσφέρει,δημιουργεί,δηλώνει καθημερινά "παρών"...Ας ασχοληθούμε μ'αυτόν τον εξαίρετο ’νθρωπο,Έλληνα,Πολίτη,Μουσικό,Τραγουδιστή,για τον οποίον είμαστε εδώ...Κι ας μην αφήσουμε τις "ακρίδες" να τρώνε τη σοδειά,το έργο και το μεράκι μας...

Υ.Γ: Μια κουβέντα,για κάποια αυτάκια,που έβαζαν άλλους να παίρνουν τηλέφωνο,που "όλο λόγια" ήταν και που απ'ότι φαίνεται δεν τραβήχτηκαν πολύ...: ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ... :D:rolleyes::blush: Και κανείς δε θα τους κάνει τη χάρη να κάνει στη μπάντα...Ακούει η Καλαμαριά;;; :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχουν γίνει αρκετά περιστατικά στο forum τον τελευταίο καιρό. Τα περιστατικά αυτά, επιβεβαιώνουν πως πρέπει να αλλάξει η δομή και η οργάνωση του χώρου συζητήσεων (forum) του site. Εως τώρα, είναι γεγονός, οτι τα πράγματα ήταν εξαιρετικά χαλαρά. Η χαλαρότητα και το καλό κλίμα έδωσαν έδαφος σε προσωπικές κόντρες μεταξύ των μελών. Με τον καιρό, τα περιστατικά αυτά αυξανόντουσαν . Αν μία πιο αυστηρή πολιτική είχε οριστεί από την αρχή δεν θα φτάναμε ποτέ στο σημείο αυτό να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Πλέον τα πράγματα έχουν αρχίσει να εκτροχιάζονται και άνθρωποι θίγονται και προσβάλλονται σε καθαρά προσωπικό επίπεδο.

Πρέπει να αλλάξει κάτι, για να σταματήσουν οριστικά αυτά τα περιστατικά.

Όσον αφορά την πρόταση του Τάσου.

Το Internet έχει... ή μάλλον είχε τις βάσεις του στην ανωνυμία. Ήταν ένας λόγος που "πέτυχε" και εξελίχθηκε το Web. Τα τελευταία χρόνια όμως, να ενημερώσω (για όσους δεν το γνωρίζουν) οτι στο Internet 100% ανώνυμος δεν είναι κανένας! Κάποιος, δίνοντας ψευδή στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο ή την ηλικία του, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να διατηρήσει την ανωνυμία του, πολλές φορές δεν πετυχαίνει τίποτα. Η άποψη στο Internet μπορώ να είμαι ανώνυμος και συνεπώς ελεύθερος να κάνω ότι θέλω είναι εσφαλμένη. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και αρκετές τεχνικές γνώσεις για να γίνει αδύνατη η ταυτοποίηση ενός χρήστη του Internet, ειδικά όταν αυτός έχει τακτικές δραστηριότητες (συντήρηση blog, χρήση email, forums κ.λ.). Ίσως μερικές φορές η ταυτοποίηση να είναι δύσκολη ή χρονοβόρα (έννοιες σχετικές, ανάλογα με τα μέσα που διαθέτει ο ενδιαφερόμενος), αλλά σπάνια αδύνατη.

Κυκλοφορόντας και με άλλα ψευδόνυμα (nicknames) δεν πετυχαίνει κάποιος κάτι.

Νομίζουμε με την "ανωνυμία" του Internet είναι εύκολο να βγάζουμε τον κακό μας εαυτό (και ότι βρωμιά και ανωμαλία έχει μέσα του ο καθένας). Σήμερα, το να λέει ένας απλός χρήστης, οτι στο Internet σερφάρει ανώνυμα, τότε ζει σε μία πλάνη.

Που θέλω να καταλήξω. Το να ζητάμε προσωπικά στοιχεία από κάθε νέο χρήστη και να μπαίνουν οι διαχειριστές στην διαδικασία επιβεβαίωσης των στοιχείων αυτών, πιστεύω οτι είναι άδικος κόπος και χαμένος χρόνος. Σίγουρα θα αποθαρρύνουμε την πλειοψηφία των (νέων) χρηστών να κάνουν εγγραφή. Είμαι σίγουρος οτι εφαρμόζοντας αυτή την πολιτική, στην ουσία κλείνουμε το forum σε νέο κόσμο. Απειροελάχιστοι θα γραφτούνε. Την πολιτική αυτή δεν την έχω συναντήσει σε κανενός είδους κοινωνικό forum. Πόσο μάλιστα ένα unofficial forum ενός τραγουδιστή. Το πρόβλημα που υπάρχει στο forum, λύνεται πολύ απλά και δεν χρειάζεται να πρωτοτυπήσουμε εφαρμόζοντας τέτοια πολιτική.

Συμφωνώ με τον Χρήστο, οτι θα πρέπει απλά να οριστούν αναλυτικοί κανόνες λειτουργίας του forum. Σημαντικό είναι να υπάρχουν 2-3 άνθρωποι (administrators/moderators) που θα ελέγχουν τα μηνύματα που θα δημοσιεύονται και θα προβαίνουν στις κατάλληλες ενέργειες. Αν κάποιος δεν διαβάσει τους κανόνες ή δεν συμμορφώνεται, είναι δικό του πρόβλημα. Αν κάποιος δημιουργεί επανειλημμένα πρόβλημα, διαγράφεται. Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης, ο λογαριασμός του οποίου έχει απενεργοποιηθεί προσωρινά, δημιουργήσει ή χρησιμοποιήσει εξακριβωμένα άλλο λογαριασμό για να συνεχίσει να γράφει στο forum, τότε με βάση την IP του χρήστη, θα ενημερώνεται ο ISP του, και πλεον το πρόβλημα φεύγει από τα χέρια μας. Δουλεύω σε ISP και γνωρίζω καλά τις διαδικασίες. Με άλλα λόγια, η ταυτοποίηση ενός χρήστη, θα γίνεται, ...αλλά όχι από την αρχή. Μόνο όταν υπάρξει πρόβλημα. Από την άλλη, όποιος χρήστης αισθάνεται καλυτέρα, μπορεί οικιοθελώς να γράφει επώνυμα. Αλλά κανένα forum δεν επιβάλει να δίνει ο χρήστης τα στοιχεία του στον administrator. Δεν ήμαστε κάποιος σύλλογος ή σύνδεσμος. :)

Οπότε, προτείνω να αρχίσουμε να γράφουμε τους κανόνες, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούνται απ' ολους.

Κανόνες και Όροι Χρήσης του Forum , Forum regulations and terms of use

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το πρόβλημα που υπάρχει στο forum, λύνεται πολύ απλά και δεν χρειάζεται να πρωτοτυπήσουμε εφαρμόζοντας τέτοια πολιτική.

Συμφωνω!

Πεταξτε τις λοιπον εξω αυτες τις''κυριες'' να τελειωνει το θεμα :D:rolleyes:

Το λεω γιατι εχω θιγει κι εγω προσωπικα!! :blush::music:

Αυτα,και συγγνωμη για την ακραια προταση,αλλα ειμαι των ακρων :)

Τα πολλα λογια ειναι φτωχια,κατα την γνωμη μου.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όσον αφορά το θέμα των ban, θα πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί, αλλά θα πρέπει να το εφαρμόζουμε! Κανένα forum δεν χαρακτηρίστηκε ως φασιστικό επειδή εφαρμόζει την πολιτική της διαγραφής των χρηστών που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες. Μην ντρεπόμαστε λοιπόν να διαγράφουμε τους χρήστες που με ακραίο τρόπο "γράφουν" στα παλιά τους, τους κανόνες.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0