Sign in to follow this  
Followers 0
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Ο Νταλάρας για τον Καζαντζίδη

4 posts in this topic

Ας δούμε τι είπε ο Γιώργος Νταλάρας στο Γιάννη Δημαρά , στην εκπομπή "Ρεπόρτερς" το 1983 για το Στέλιο Καζαντζίδη. Το απόσπασμα προβλήθηκε στις 26-11-2006 στην εκπομπή "Το πάρτυ της ζωής σου":

Γ.Δ.: "Είχα την τύχη και την ευκαιρία από παλιά να ξέρω την άποψή σου για τον Καζαντζίδη. Ήρθε όμως η στιγμή , την έχεις πει ξέρω κι άλλοτε, αλλά στην εκπομπή μας να πεις τη γνώμη σου για το Στέλιο τον Καζαντζίδη.

Γ.Ν.:Βεβαίως.

Ο Καζαντζίδης αποτελεί ένα φαινόμενο στο χώρο ειδικά της τελευταίας εικοσαετίας, λόγω της επαφής του με το λαικό κόσμο.Αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί ο Καζαντζίδης έκφρασε, μπορώ να πω πόνεσε αυτό το λαό κι ο λαός ανταποκρίθηκε, λέγοντας τραγούδια για την ξενιτιά , για την αγάπη μ'έναν ιδιαίτερο δικό του τρόπο και μ'ένα πάθος που ίσως ήταν μοναδικό και βέβαια είχε αυτή τη μεγάλη ανταπόκριση.

Εγώ, ένας θαυμαστής του Καζαντζίδη από τότε κι ένας λαικός άνθρωπος, κουβαλάω στις μνήμες μου εκείνο τον Καζαντζίδη κι όποτε μπορώ, όπου δουλεύω, μια και μπήκα στη δουλειά και παίζω κι εγώ κάποιο ρόλο εκεί που εμφανίζομαι και νομίζω και γενικότερα στο χώρο, έχω πάντα μια επιλογή απ'τα καλά τραγούδια του Καζαντζίδη και μια καλή κουβέντα αγάπης να πω γι'αυτόν.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στη Μυτιλήνη στις 7 Αυγούστου 2001.

Από τη Μυτιλήνη ο Γιώργος Νταλάρας αφιέρωσε τραγούδια στον Στέλιο Καζαντζίδη

"Συγκινητικές στιγμές στην χτεσινή συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στην Μυτιλήνη. Το κατάμεστο από κόσμο Εθνικό στάδιο της πόλης, άκουσε τον Γιώργο Νταλάρα να πραγματοποιεί μια υπόσχεση που είχε δώσει προ ημερών. Συγκεκριμένα ο τραγουδιστής είχε υποσχεθεί στον Στέλιο Καζαντζίδη, ότι θα τραγουδήσει για αυτόν. Την ώρα που τον αποθέωνε το κοινό ο Νταλάρας, απευθυνόμενος προς τον κόσμο είπε: "Στέλιο σου αφιερώνω αυτό το τραγούδι"

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συναυλία παρευρέθηκαν αρκετοί επώνυμοι του νησιού. Στις πρώτες θέσεις καθόταν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Νάσος Γιακαλής, ο Νομάρχης Λέσβου Δημήτριος Βουνάτσος, ο γ.γ. του Υπ. Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης κ. Παντελής Πατερέλλης και πάρα πολλοί άλλοι."

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=1242&type=4

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εκείνο το καλοκαίρι στη σελίδα:

http://www.aegeantimes.gr/kalokairi.htm :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με αφορμή τη συζήτηση στο topic "Dalaras Videos", παραθέτω μία σχετική επιστολή του Νταλάρα. Νομίζω πως έχει κάποιο ενδιαφέρον.

(Ελευθεροτυπία, 07/02/1983)

"Καζαντζίδη είσαι άδικος!"

ΛΕΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Επιστολή προς "Ελευθεροτυπία" του Γιώργου Νταλάρα με αφορμή και πάλι, την υπόθεση Καζαντζίδη. Την παραθέτουμε:

"Κύριε Διευθυντά,

Στην εκπομπή "ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ", μαζί με άλλους καλλιτέχνες, είπα κι εγώ την άποψή μου για την υπόθεση Καζαντζίδη. Επειδή όμως μεταδόθηκε μόνο το ένα μέρος άποψης, η γνώμη μου δηλαδή για τον τραγουδιστή Καζαντζίδη και το άλλο μέρος, που αφορούσε το "γιατί δεν τραγουδάει", το "θρυλικό" συμβόλαιο κλπ τελικά δεν μεταδόθηκε, όπως είχε αναγγελθεί, λόγω ματαίωσης της εκπομπής, αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω δυο πράγματα.

1) Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε., όπως διατυπώθηκε από την πρόεδρο Χ. Αλεξίου. Ο Στέλιος Καζαντζίδης τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολλές φορές επιθετικός και άδικος με συναδέλφους του, συνθέτες και τραγουδιστές, που κατ επανάληψη έχουν προσπαθήσει να τον βοηθήσουν στο πρόβλημά του.

2) Βρίσκω τελείως παράλογη την προσπάθεια να δοθούν κάποιες μεταφυσικές διαστάσεις σ ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, όσο "ιδιάζον" κι αν θεωρείται, που είναι γνωστό, ότι ο Στέλιος Καζαντζίδης υπέγραψε σε ώριμη ηλικία. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, μαζί με ορισμένους υπαινιγμούς, υπερβολές, απλοποιήσεις και αναφορές σε ποσά από πωλήσεις δίσκων, που δικαιολογούνται μόνο σε σειρά επιστημονικής φαντασίας, ήταν σε βάρος του ίδιου και απογοήτευσαν ακόμα και τους θαυμαστές του.

Τελειώνοντας, εύχομαι οι φίλοι των "ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ", των οποίων την καλή πρόθεση δεν αμφισβητώ, να είναι πιο προσεκτικοί, αντικειμενικοί και ενημερωμένοι στις εκπομπές τους που έχουν σχέση με το ελληνικό τραγούδι.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Γιώργος Νταλάρας"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0