Sign in to follow this  
Followers 0
Theodore

Στη Wikipedia

47 posts in this topic

Για αυτούς που δε γνωρίζουν, η wikipedia είναι μία διαδικτυακή εγκυκλοπέδια η οποία είναι πλέον η δημοφιλέστερη στον κόσμο. Έχει ξεπεράσει κατά πολύ ηλεκτρονικές εγκυκλοπέδιες-θεσμούς όπως η Encarta και η Britannica.

Το καινοτομικό χαρακτηριστικό της, το οποίο την έχει κάνει τόσο γιγαντιαία και πλουραλιστική είναι ότι γράφεται απο τους ίδους τους χρήστες της.

Όποιος γνωρίζει κάτι σε κάποιο θέμα και θέλει να συνεισφέρει στην παγκόσμια γνώση, γράφει ένα άρθρο που καλύπτει το θέμα αυτό και το "ανεβάζει" στην εγκυκλοπέδια.

Δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει ο Νταλάρας.

Δείτε εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Dalaras

Το κείμενο -δεν ξέρω ποιος το έγραψε- πιθανώς να χρειάζεται ανανέωση.

Για παράδειγμα το κεφάλαιο με τον Πανούση δεν νομίζω ότι προσθέτει κάτι.

Ακούω προτάσεις.

Θεόδωρε κι εδώ το άρθρο στην ελληνική Βικιπαίδεια:

Βικιπαίδεια - Γιώργος Νταλάρας

Πάντως σε σχέση με το παρελθόν το άρθρο έχει βελτιωθεί. Την 1η φόρα που το είχα δει φαίνεται πως το είχε ανοίξει κάποιος fan του Πανούση γιατί έγραφε:

"Έλληνας τραγουδιστής, γνωστός και ως "ακατανόμαστος""

Έχω ξεκινήσει να προσθέτω πληροφορίες στην ελληνική Βικιπαίδεια.

’λλαξα την δομή του, έγραψα αρκετά πράγματα στο τμήμα με τις "Διακρίσεις" και ξεκίνησα να προσθέτω την δισκογραφία του. Νομίζω οτι μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά. Όποιος θέλει συνεχίζει να προσθέτει πληροφορίες. :)

http://el.wikipedia.org/wiki/Γιώργος_Νταλάρας

Αφού τελειώσουμε με το ελληνικό, αν έχουμε όρεξη, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και για την αγγλική Βικιπαίδεια. :razz:

Αφού τελειώσουμε με το ελληνικό, αν έχουμε όρεξη, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και για την αγγλική Βικιπαίδεια.  :)
Και όχι μόνο :razz:

Αφού τελειώσουμε με το ελληνικό, αν έχουμε όρεξη, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και για την αγγλική Βικιπαίδεια.  :)
Και όχι μόνο :razz:

:mad: No! ;)

I did some work on an article in French a while ago then forgot about it.

Time to dig it out !

Great job Apostolis ! :mad:

Αποστόλη, συγχαρητήρια για την πολύ επιμελημένη δουλειά σου.

Όσον αφορά στις διακρίσεις, είναι αρκετά περισσότερες. Ίσως να δημιουργηθεί ένα topic με αυτές. Υπάρχει σχετικός κατάλογος.

Σ' ευχαριστώ Ελίνα και Annette!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι, παρακαλώ να το κάνουμε για να είναι πλήρες. Κάποια διάκριση ή κάποια σημαντική συναυλία..

Έχει να γίνει αρκετή δουλειά ακόμα! :)

Μια απορια εχω μονο... :naughty: Ποιες ειναι οι ''πολλες επανεκτελεσεις'' που περιεχονται στον δισκο ''Να'τανε το 21''?? :blink: :blink:

Γωγω, αυτό το κομμάτι δεν το έγραψα εγώ.

Αλλά όπως έχω πληροφορηθεί από τον Θάνο, τα τραγούδια:

"Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά", "Το σακάκι μου κι αν στάζει" δεν είναι η πρώτη εκτέλεση του Γιώργου. Ο Θάνος θα μας πει ακριβώς αν υπάρχουν κι 'άλλα εκτός από αυτά τα δύο που είπα.

Εγω το ξερω πως τα συγκεκριμενα τραγουδια δεν ειναι σε πρωτη εκτελεση με τον Γιωργο,αμφιβαλω ομως πως το ξερει ο συντακτης της παραγραφου... :naughty: το πιο πιθανο ειναι να αναφερεται σε επομενο δισκο,και απλα να μπερδευτηκε.... :naughty:

ΥΓ.το ξερω πως δεν την εγραψες εσυ αυτη την παραγραφο.... :naughty:

Γωγω, αυτό το κομμάτι δεν το έγραψα εγώ.

Αλλά όπως έχω πληροφορηθεί από τον Θάνο, τα τραγούδια:

"Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά", "Το σακάκι μου κι αν στάζει" δεν είναι η πρώτη εκτέλεση του Γιώργου.

Το "Σακάκι μου κι αν στάζει" είναι πρώτη εκτέλεση.Απλά υπάρχει μια επανεκτέλεση το 1970 με κάποιον Σταύρο Μιχαλόπουλο.Αποστόλη μάλλον μπερδεύτηκες. :naughty:

Το "Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά" είναι τέταρτη εκτέλεση μετα τον Μανώλη Καναρίδη , την Μάριον Σίβα και κάποιον Σέρβο τραγουδιστή που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει το όνομά του.

Τό'χω ξαναγράψει σε άλλο topic αλλά αφού έγινε λόγος ας το ξαναγράψω.

’λλα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή που είπαν άλλοι πριν το Νταλάρα είναι τα:

1)Πού'ναι τα χρόνια (Γρηγόρης Μπιθικώτσης)

2)Έρημος μες στην ερημιά (Φώτης Δήμας)

3)Μη μου θυμώνεις μάτια μου (1)Χορωδία Φ.Ε.Μ-2)Γ.Πουλόπουλος)

4)Τι σημαίνει αγάπη (Αιμιλία Κουγιουμτζή)

ενώ υπάρχει μια αμφιβολία για το "Ο ουρανός φεύγει βαρύς" το οποίο ηχογραφήθηκε παράλληλα και με τον Γιώργο Γερολυμάτο στη Lyra.

Υπέροχα! Σε ευχαριστούμε Θάνο! Θα βάλω αυτή τη λίστα στο wikipedia για να ξεκαθαριστούν τα πράγματα. :naughty:

Μπράβο Αποστόλη, μπράβο Annette!!

Νιωθω χαρούμενος γιατί εγώ δημιούργησα την αφορμή να αλλάξουν αυτά.

It was a great idea Theodore. :)

I have had this article in my file for the past six months, at least, but it is only after you opened this topic and Apostolis did his part that I got the nerve to update the French page which had only one line on the subject :music:

Λοιπόν. Έχω ξεκινήσει ένα άρθρο στην wikipedia σχετικά με τις συνεργασίες του Μίκη Θεοδωράκη με τον Γ.Νταλάρα. Για να διατηρηθεί το άρθρο στην εγκυκλοπαίδεια, πρέπει να προσθέσουμε περισσότερες πληροφορίες και να το επεκτείνουμε.

Έχω φτιάξει αυτή τη δομή:

* 1 Το ξεκίνημα της συνεργασίας

* 2 Δισκογραφία

* 3 Συναυλίες

Έχω συμπληρώσει την κοινή δισκογραφία τους και έχω προσθέσει και την λίστα με τις συναυλίες.

Υπάρχει κάποιος γνώστης (Θάνο, Τάσο, Ελίνα, Ρένα, Χρήστο-regnis) που να μπορέσει να γράψει ένα κείμενο 2 παραγράφων που να μιλάει για το ξεκίνημα της συνεργασίας τους, την πρώτη γνωριμία τους (στο Παρίσι νομίζω ήταν) και κάποιες λεπτομέρειες της μετέπειτα συνεργασίας τους πχ.. στο 45ρι με το Κόκκινο τριαντάφυλλο και το Εκείνος ήταν μόνος.

Έπειτα, θα ήθελα να αναφερθούμε και στις διαμάχες που είχαν κάποιες φορές. Όπως η διαμάχη με τα πνευματικά δικαιώματα. Πως ξεκίνησε η ιστορία και πως κατέληξε.

Όλα αυτά έχουν ειπωθεί σε συνεντεύξεις τους (γραπτές και τηλεοπτικές) αλλά σίγουρα υπάρχουν και άρθρα σε περιοδικά που θα έχουν κάνει σχετικές αναφορές.

Υπάρχει όρεξη για μελέτη? :)

Το άρθρο που έχω ξεκινήσει βρίσκετε εδώ:

Μίκης Θεοδωράκης - Γιώργος Νταλάρας (συνεργασίες)

Ορεξη υπαρχει Αποστολη,για χρονο δεν ξερω... :)

Για παραδειγμα,εχω αρκετα δημοσιευματα της εποχης της (περιφημης) διαμαχης,η οποια ελαβε χωρα το 1984 οταν ξεκινουσαν οι εμφανισεις του Γιωργου με την Χαρουλα στην ''Τεντα''...Πρεπει ομως να ψαξω στο αρχειο μου να τα βρω... :pity::huh: και το αρχειο μου μονο τακτοποιημενο δεν ειναι.... :blush::confused:

Γι' αυτό απευθύνομαι σε όλο το forum. Όλο και κάποιος θα έχει λίγο χρόνο να βρει και να γράψει μερικές πληροφορίες. Εξάλλου, δεν βιάζεται κανείς!

Ωραια!! :) Θα πεσει ψαξιμο λοιπον! :huh::confused:

Ωραία!! Αυτό το πνεύμα θέλω να βλέπω!! :)

ΥΓ: Θα ήταν ωραίο αν βρίσκαμε και πληροφορίες σχετικές με την τελευταία καινούργια τους δουλειά στην Λυσιστράτη. Λεπτομέρειες του έργου, γιατί ο Μίκης επέλεξε τον Νταλάρα για ποιητή κλπ.. Εγώ δυστυχώς δεν είχα πάει στις παραστάσεις. Στο πρόγραμμα που μοιράζανε, έγραφε τίποτα?

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0