Sign in to follow this  
Followers 0
EKOSTEL

Δημοσκόπηση στο ''ΒΗΜΑ''

15 posts in this topic

Σήμερα, Πέμπτη 4-1-2007, συνεχίζεται η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης που διενήργησε η Κάπα Research, για λογαριασμό του Βήματος. Σήμερα δημοσιεύονται τα αποτελέσματα σχετικά με τους ηθοποιούς-σκηνοθέτες, τραγουδιστές-συνθέτες, εικαστικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους. Η ερώτηση που ετέθη είναι η εξής: ''Πείτε μας κάποια ονόματα που κατά τη γνώμη σας εκφράζουν καλύτερα τη σημερινή Ελλάδα''. Κι επειδή είμαστε στην σελίδα την αφιερωμένη στον Γ.Νταλάρα, ιδού τα αποτελέσματα:

Τραγουδιστές-συνθέτες

ΝΤΑΛΑΡΑΣ Γιώργος 22,5%

ΑΛΕΞΙΟΥ Χάρις 19,0%

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Γιάννης 16,2%

ΡΟΥΒΑΣ Σάκης 15,5%

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ Μιχάλης 15,1%

ΤΕΡΖΗΣ Πασχάλης 13,8%

ΒΙΣΣΗ ’ννα 13,0%

ΠΑΡΙΟΣ Γιάννης 10,9%

ΒΑΝΔΗ Δέσποινα 10,2%

ΡΕΜΟΣ Αντώνης 9,4%

Σε μεσημεριανή εκπομπή του Alpha, ξαφνιάστηκαν με τα αποτελέσματα. Αφού σε τέτοιου είδους εκπομπές, προβάλλουν μονίμως τους κυρίους και τις κυρίες που καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις της λίστας της δημοσκόπησης. Και παραγκωνίζουν ,μονίμως, τους δύο πρώτους.

Απορούσαν για την τρίτη θέση του Πλούταρχου!! Όπως φαντάζεστε, εγώ έκανα πάρτυ εξαιτίας των αντιδράσεων αυτής της παρεούλας...

Το ΒΗΜΑ κάθε χρόνο ,τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, δημοσιεύει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης. Κάθε χρόνο ο Γ.Νταλάρας είναι πολύ ψηλά. Πρώτος παλιότερα ο Μίκης Θεοδωράκης και ακολουθούσε ο Νταλάρας. Φέτος λείπουν οι συνθέτες κι έχουμε την απόλυτη κυριαρχία των τραγουδιστών. :) Να προσθέσω πως η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν χαρακτηρίζεται από έτοιμες λίστες της εταιρίας, αλλά από τις αυθόρμητες απαντήσεις-χωρίς περιοριστική λίστα- των πολιτών. Αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, επομένως, η έρευνα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χαίρομαι που το όνομα του Γιώργου Νταλάρα φαίνεται να εκφράζει την σημερινή Ελλάδα αλλά στεναχωριέμαι για κάποια άλλα ονόματα που εμφανίζονται σε αυτή τη λίστα.

Ο Γ.Νταλάρας και η Χαρούλα είναι μία κατηγορία μόνοι τους. Η σωστή ερώτηση στη δημοσκόπηση θα έπρεπε να ήταν:

''Πείτε μας κάποια ονόματα, εκτός από τον Γιώργο Νταλάρα και την Χάρις Αλεξίου, που κατά τη γνώμη σας εκφράζουν καλύτερα τη σημερινή Ελλάδα''

Και ας αφήσουν τους άλλους να παλεύουν για μια θέση στην λίστα. :lol: :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

:lol: :lol: :lol: .... Έτσι έχω μείνει με την συμπεριφορά των ΄΄παρουσιαστών΄΄ του ALPHA .... ακούς εκει κατρακύλα τα αγαπημένα τους ΄΄ειδωλα΄΄.

Καλα αυτή η λίστα μου έφτιαξε τη διάθεση.. μπράβο Έλίνα!!!!!

Μόνο 10% πήρε η Ντέπυ; :lol: :lol: ΄΄ Κλάψτε ουρανοί κι αστέρια ΄΄δηλαδή , και δουλεύει και σε άδειο μαγαζί από ότι έμαθα.

Ενώ κάποιες σταθερές αξίες κάθονται στην κορυφή γιατί αυτή μόνο τους αξίζει. Αφήστε λοιπόν το λαό να μιλήσει Έεεεεεεεεεετσι Γειά σου γίγαντα!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

:huh: ¨Επρεπε να το βλέπατε.¨Ηταν σαν να τρώγανε ένα μεγάλο χαστούκι, απ`αυτά που πολύ ευχαρίστως θα έδινα σε μερικούςαπό αυτούς.

Δεν το πίστευαν, αλλά δεν μπορούσαν και να σχολιάσουν αρνητικά γιατι αποφάσισε το κοινό . Ευτυχώς που η κ. Σακάκου τους έβαλε στη θέση τους ,τονίζοντας πως ο κόσμος δεν ψήφισε στις πρώτες θέσεις την επικαιρότητα αλλά την ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού.

Επίσης να είστε σίγουροι πως αν δεν ηταν ο κ. Χατζηνικολάου πρώτος στους δημοσιογράφους, ούτε ο ALPHA θα ασχολιόταν με το θέμα.

RENA :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μόλις έμαθα για αυτή την δημοσκόπηση και τρελάθηκα από τη χαρά μου. Τρελάθηκα γιατί, όπως είπατε, παρά την υπερπροβολή των τελευταίων της λίστας, οι σταθερές αξίες και πρωτίστως ο Γιώργος μας βρίσκεται πάλι πρώτος... Αυτή είναι η ανταμοιβή που του αρμόζει, η ανταμοιβή από τον ίδιο το λαό! :):confused::huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χα χα χα :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

πολύ το ευχαριστήθηκα αυτό.

Χαίρομαι που ο κόσμος, παρά την ασταμάτητη πλύση εγκεφάλου, δεν έχει χάσει τις πραγματικές αξίες του πολιτισμού μας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

prin merika xronia eixe vgei mia dimoskopisi mono gia tous tragoudistes sto difono.xorista andres ginekes.apo andres o giorgos itane arketa mprosta apo to deftero pou itane o giannhs parios apo oti thimame.stis ginekes i xaroula itane proti alla me mikri diafora apo tin defteri pou itane kapoia dithen tragoudistria anna vrisi i kati tetoio :):razz: eixa pei tou thanasi prin kairo mhpos eixe to periodiko difono pou eixe ti dimoskopisi na mas thimisi ta apotelesmata alla den to eixe distixos.xarika kai ego para poliiiii me ti dimoskopisi giati zoume se diskolous kairous gia poiotita kaka ta psemata.einai oi epoxi ton skoupidion.kai afto ekane akoma megaliteri ti xara mou.mporei na mhn grafo alla sas parakoloutho sxedon kathimerina kai enhmeronome gia arketa pragmata pou aforoun to giorgo apo esas.na eiste oloi kala kai kali xronia se olous me poli giorgo dalara. :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός μας-σαν κοινότητα φίλων του Νταλάρα- για το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, όπως, δικαιολογημένη είναι επίσης κι η αμηχανία των τηλεοπτικών εκπροσώπων της νεοελληνικής υποκουλτούρας!

Παρατηρώντας όμως ξανά τα αποτελέσματα δεν είμαι και τόσο ικανοποιημένος! Κι εξηγούμαι :

Εκτός από τους : Νταλάρα-Αλεξίου, και ίσως τους : Πάριο(ως εκφραστή του ερωτικού ταμπεραμέντου του Έλληνα) και Τερζή(ως αυθεντικής λαϊκής φωνής), όλοι οι υπόλοιποι είναι εκπρόσωποι της επικαιρότητας κι ελαφρότητας κι όχι της διαχρονικότητας και ποιότητας του ελληνικού τραγουδιού.

Δηλαδή - για να το θέσω με ένα ερώτημα - στα 10 πρώτα ονόματα της λίστας που, σύμφωνα με το κοινό(Λαό), "εκφράζουν καλύτερα την σημερινή Ελλάδα", τα 6, ( δηλ. η πλειοψηφία) , ποιο τραγούδι εκπροσωπούν ;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στις βραδινές ειδήσεις του Mega παρουσιάστηκε η δημοσκόπηση του Βήματος και ο Γιώργος Νταλάρας σχολίασε την πρωτιά του λέγοντας ότι κάθε είδους βραβείο κάνει πιο μεγάλη την ευθύνη του.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα φερα απο δω, τα φερα απο κει ολο 145% μου βγαινει το συνολο. Πως γινεται αραγε? Ή η εταιρια που κανει τη δημοσκοπηση δεν πηρε συνεντευξη απο τα στελεχη της πριν τα προσλαβει, η το Βήμα εγινε Βλήμα, ή οι κατηγοριες ειναι λιγο διαφορετικες. Και επειδη μπηκα στο site της εταιριας προσπαθωντας να βρω μια απαντηση και δε βρηκα (δε γραφτηκα γιατι φοβαμαι μη μαθουν το πλεονασμα μου ως καταναλωτη και μετα θελησουν να μου το παρουν) διατηρω μια επιφυλαξη οσον αφορα τα νουμερα (των υπολοιπων εννοειται, απο την 3η θεση και κατω).

Αυτο το λαθος ομως δεν ειναι το σημαντικοτερο. Αλλωστε ειναι πολυ συνηθισμενο φαινομενο να εμφανιζονται τετοια λαθη σε δημοσκοπησεις. Αυτο που με τυραναει ειναι η ερωτηση : "

''Πείτε μας κάποια ονόματα που κατά τη γνώμη σας εκφράζουν καλύτερα τη σημερινή Ελλάδα'

Σαν ακροατης, θαυμαστης, τρελαμενος κλπ κλπ, δε θα ηθελα καθολου ο Νταλαρας να εκφραζει τη σημερινη Ελλαδα. Γιατι απλα δεν την εκφραζει. Θα ηθελα να εκφραζει μια αλλη Ελλαδα, αυτη των ονειρων μου και των πιο τρελων μου φαντασιωσεων. Αυτη της δικαιοσυνης, της ποιοτητας, της τεχνης, του πολιτισμου, του ερωτα, της μουσικης. Γιατι αυτο μου δινει. Ετσι με κανει να ονειρευομαι......να ξεχνιεμαι. Ενα τρελο ονειρο, ενιοτε απατηλο, οτι τα πραγματα θα καλυτερεψουν. Και επειδη ειναι μαγικος δε μου το δινει μονο για την Ελλαδα αλλα για ολο τον κοσμο. Και ετσι θελω να σκεφτομαι. Να κλεινω τα ματια οταν ακουω και να ονειρευομαι πως θα επρεπε να ειναι τα πραγματα, και οχι πως ειναι.

Παρα ταυτα, γνωριζοντας την αδυναμια του μεσου συνεντευξιαζομενου να καταλαβει την ερωτηση, και την ανικανοτητα του μεσου στελεχους να θεσει τη σωστη ερωτηση, αντιλαμβανομαι πολυ καλα οτι αυτο στο οποιο απαντησαν οι ερωτωμενοι ειναι :

"Ποιοις πιστευετε οτι ειναι ο σημαντικοτερος/η Ελληνας/Ελληνιδα τραγουδιστης/τραγουδιστρια - προσωπικοτητα σημερα στην Ελλαδα

Ε, σ' αυτην την περιπτωση, αγορακια και κοριτσακια της πιστας και του Αλφα........φατε τη σκονη μας

Share this post


Link to post
Share on other sites
όλοι οι υπόλοιποι είναι εκπρόσωποι της επικαιρότητας κι ελαφρότητας κι όχι της διαχρονικότητας και ποιότητας του ελληνικού τραγουδιού.

Δηλαδή -  για να το θέσω με  ένα ερώτημα -  στα 10 πρώτα ονόματα της λίστας που, σύμφωνα με το κοινό(Λαό), "εκφράζουν καλύτερα την σημερινή Ελλάδα", τα  6,  ( δηλ. η πλειοψηφία) ,  ποιο τραγούδι εκπροσωπούν ;

Δημοκρατία έχουμε, και όπως δημοκρατικά επιλέγει το κοινό της Ελλάδας σε ποιο νυχτερινό κέντρο/συναυλία θα πάει ή ποιον δίσκο θα αγοράσει, έτσι δημοκρατικά ψηφίζει κι εδώ. Θα με ανησυχούσε βλέποντας ένα 80% στον Νταλάρα...:razz: Για ποιο λόγο ένας ολόκληρος "λαός" να ταυτίζεται με 1-2 τραγουδιστές? Υπάρχουν διαφορετικά γούστα και διαφορετικές του ανάγκες ζητά ο κάθε άνθρωπος να καλύψει μέσω του τραγουδιού. ’λλοι έχουν το τραγούδι ως μέσο για (κοινωνικό) προβληματισμό και άλλοι το ως τρόπο ψυχαγωγίας, διασκέδασης και χαλάρωσης.

Η ακόμα και ο ίδιος άνθρωπος (αυτό ισχύει και για μένα) σε άλλες του στιγμές ζητάει να ακούσει ένα τραγούδι με βαθύ στίχο και άλλες στιγμές ένα ποπ τραγούδι ή ακόμα κι ένα σουξέ της εποχής.

Επομένως και οι Ρουβάς, Χατζηγιάννης, Βίσση έχουν την θέση τους στη δημοσκόπηση αυτή, αντιπροσωπεύοντας μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων και ένα είδος τραγουδιού ή και αντίστοιχα ο Πλούταρχος, που δεν πιστεύω ότι διαφέρει πολύ από αυτό που εκπροσωπούσε ο Πάριος 30 χρόνια πριν. Προσωπικά τον έχω δει αρκετές φορές live, και δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κάποιος ότι οι μεγάλες πωλήσεις του είναι αποτέλεσμα marketing ή υπερπροβολής από τα μέσα, γιατί μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Εμένα με ξενίζει περισσότερο η παρουσία π.χ. του Πάριου, ο οποίος δεν λέω ιστορία μεγάλη έχει... αλλά εν έτη 2007 τι καινούργιο προσφέρει πλέον στο ελληνικό τραγούδι? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τωρα πρεπει να πανυγηρίζουμε που ο Νταλάρας πήρε το χρυσό μετάλλιο κ η Αλεξίου το ασημένιο,(?)

ή, να προβληματιστούμε

για το εκτόπισμα που έχουν οι νέες γενιές των δύο πλευρών του τραγουδιού?

τι εννοώ?

ε εντάξει ο Νταλάρας και η Αλεξίου είναι 35+ χρόνια στο επάγγελμα,σταθερές αξίες.

αλλά στους τραγουδιστές της Νέας Γενιάς τι γίνεται???στις γενιές του 90 εννοω.

Ρουβάς,Βανδή,Ρέμος,Πλούταρχος αντί Αλκίνοος,Πυξ-Λαξ,Τσαλιγοπουλου,Κότσιρας,Λιδάκης,Κανά κ άλλοι αξιολογοι Καλλιτέχνες.

αυτά τα γράφω όχι για να διχάσω,αλλά για να προβληματίσω. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
όλοι οι υπόλοιποι είναι εκπρόσωποι της επικαιρότητας κι ελαφρότητας κι όχι της διαχρονικότητας και ποιότητας του ελληνικού τραγουδιού.

Δηλαδή -  για να το θέσω με  ένα ερώτημα -  στα 10 πρώτα ονόματα της λίστας που, σύμφωνα με το κοινό(Λαό), "εκφράζουν καλύτερα την σημερινή Ελλάδα", τα  6,  ( δηλ. η πλειοψηφία) ,  ποιο τραγούδι εκπροσωπούν ;

Δημοκρατία έχουμε, και όπως δημοκρατικά επιλέγει το κοινό της Ελλάδας σε ποιο νυχτερινό κέντρο/συναυλία θα πάει ή ποιον δίσκο θα αγοράσει, έτσι δημοκρατικά ψηφίζει κι εδώ. Θα με ανησυχούσε βλέποντας ένα 80% στον Νταλάρα...:razz: Για ποιο λόγο ένας ολόκληρος "λαός" να ταυτίζεται με 1-2 τραγουδιστές? Υπάρχουν διαφορετικά γούστα και διαφορετικές του ανάγκες ζητά ο κάθε άνθρωπος να καλύψει μέσω του τραγουδιού. ’λλοι έχουν το τραγούδι ως μέσο για (κοινωνικό) προβληματισμό και άλλοι το ως τρόπο ψυχαγωγίας, διασκέδασης και χαλάρωσης.

Η ακόμα και ο ίδιος άνθρωπος (αυτό ισχύει και για μένα) σε άλλες του στιγμές ζητάει να ακούσει ένα τραγούδι με βαθύ στίχο και άλλες στιγμές ένα ποπ τραγούδι ή ακόμα κι ένα σουξέ της εποχής.

Επομένως και οι Ρουβάς, Χατζηγιάννης, Βίσση έχουν την θέση τους στη δημοσκόπηση αυτή, αντιπροσωπεύοντας μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων και ένα είδος τραγουδιού ή και αντίστοιχα ο Πλούταρχος, που δεν πιστεύω ότι διαφέρει πολύ από αυτό που εκπροσωπούσε ο Πάριος 30 χρόνια πριν. Προσωπικά τον έχω δει αρκετές φορές live, και δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κάποιος ότι οι μεγάλες πωλήσεις του είναι αποτέλεσμα marketing ή υπερπροβολής από τα μέσα, γιατί μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Εμένα με ξενίζει περισσότερο η παρουσία π.χ. του Πάριου, ο οποίος δεν λέω ιστορία μεγάλη έχει... αλλά εν έτη 2007 τι καινούργιο προσφέρει πλέον στο ελληνικό τραγούδι? :)

Χρήστο, δημοκρατία έχουμε, γι' αυτό κι οι επιλογές, έστω και της πλειοψηφίας, επιτρέπεται να κρίνονται, ακόμα κι από την μικρότερη μειοψηφία.

Εγώ εξέφρασα τις σκέψεις μου, μια κι ανήκω στη μειοψηφία εκείνη που πιστεύω σ' έναν καλύτερο κόσμο και μια καλύτερη Ελλάδα.

Γι΄αυτό κι η επιλογή της πλειοψηφίας των νεοελλήνων ότι : "οι τραγουδιστές που εκφράζουν τη σημερινή Ελλάδα" ή "οι σημαντικότεροι Έλληνες τραγουδιστές" είναι οι εκπρόσωποι του άτεχνου κι εμπορικού τραγουδιού(6 στους 10)με ανησυχεί...

Η διασκέδαση δεν αποκλείει τον προβληματισμό. Το θέμα είναι τα τραγούδια να έχουν αίμα και ψυχή! Όπως, για παράδειγμα, τα τραγούδια του ’κη Πάνου, που ενώ μπορείς να τα χορέψεις, παράλληλα -πέρα από την εμπνευσμένη μουσική τους- έχουν και κάτι στίχους που "σπάνε κόκαλα", βγαλμένους από την αληθινή ζωή του κοσμάκη κι όχι από την "ζωή" που παρουσιάζουν τα lifestyle" περιοδικά...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι συμφωνώ εν μέρει με αυτά που λες, απλώς εγώ είμαι γενικότερα υπέρ εν πλουραλισμού τάσεων και απόψεων. Δεν έχω ως ιδανικό να τους κάνω κάποτε όλους να ακούν Νταλάρα και πολιτικό τραγούδι. Μπορούν να συνυπάρχουν όλα, και να επιλέγει ο καθένας να ακούσει αυτό που τον εκφράζει περισσότερο, την αντίστοιχη στιγμή. Κακά τα ψέματα, το κοινό δεν είναι ίδιο, άλλο μορφωτικό, πνευματικό (κτλ.) επίπεδο (& διαφορετικά βιώματα/ εμπειρίες) έχει ο καθένας... και αλλιώς διαμορφώνει τις προτιμήσεις του.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Τα φερα απο δω, τα φερα απο κει ολο 145% μου βγαινει το συνολο. Πως γινεται αραγε? Ή η εταιρια που κανει τη δημοσκοπηση δεν πηρε συνεντευξη απο τα στελεχη της πριν τα προσλαβει, η το Βήμα εγινε Βλήμα, ή οι κατηγοριες ειναι λιγο διαφορετικες. Και επειδη μπηκα στο site της εταιριας προσπαθωντας να βρω μια απαντηση και δε βρηκα (δε γραφτηκα γιατι φοβαμαι μη μαθουν το πλεονασμα μου ως καταναλωτη και μετα θελησουν να μου το παρουν) διατηρω μια επιφυλαξη οσον αφορα τα νουμερα (των υπολοιπων εννοειται, απο την 3η θεση και κατω).

Το άθροισμα είναι 145% γιατί η ερώτηση ήταν:

''Πείτε μας κάποια ονόματα που κατά τη γνώμη σας εκφράζουν καλύτερα τη σημερινή Ελλάδα'

Προφανώς κάποια άτομα έδωσαν περισσότερα από ένα ονόματα ως απάντηση, κι έτσι το άθροισμα είναι μεγαλύτερο του 100.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0