Geske

Ραδιόφωνο

493 posts in this topic

Ο δαιμων του...πληκτρολογιου :razz: χτυπησε ξανα...

70 χρονια γιορταζει η ραδιοφωνια,οχι 80... :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκπομπή προβλέπεται η αυριανή του Γιώργου Τσάμπρα στις 7-9μμ στο Β'πρόγραμμα ΕΡΑ.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος , ο Τάκης Σούκας και ο Αντώνης Βαρδής θα παίξουν ζωντανά τα τραγούδια τους , ενώ θα ακουστούν και αποσπάσματα από το αρχείο του Β'Προγράμματος.

Μαζί τους θα τραγουδήσει η Πίτσα Παπαδοπούλου.

Από τις καλύτερες ζωντανές εκπομπές που έχω ακούσει τελευταία...Και συνεχίζεται, μέχρι τις 9.

Εκτός από τα τραγούδια των τριών συνθετών που ακούστηκαν ζωντανά, αυτή τη στιγμή ακούγεται το "Έφυγα" του Αντώνη Βαρδή με τη Χαρούλα Αλεξίου από εκπομπή του Β'προγράμματος το 1984 ενώ πριν ακούστηκαν τα "Οι κυβερνήσεις πέφτουνε" και '"Γυρίζω απ'τη νύχτα" με τον Μανώλη Αγγελόπουλο από εκπομπή με το Χ.Νικολόπουλο το 1983.

Μπράβο... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

...Δυστυχώς δεν έχουν απομείνει και πολλοί αξιόλογοι και ειδήμονες μουσικοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί,ενώ κάποιοι εξ'αυτών είναι και...κολλημένοι,εμπαθείς...Δε θα ξεχάσω την αντίδραση κάποιου στον Μελωδία,όταν τον πήρα να τον ρωτήσω για την αναβολή της συναυλίας του Βαρδή στο ΣΕΦ..."Δεν παίζει ο σταθμός μας τέτοια μουσική"....Όπα ρε κουμπάρε...Πέσε και πάρε...

Γι'αυτό πολλά μπράβο και από εμέ στο Γιώργο Τσάμπρα,που βαδίζει κοντά στον αλησμόνητο κι αξεπέραστο Πάνο Γεραμάνη... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάρα πολύ καλή η χτεσινή εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα , μου θύμισε παλιές καλές στιγμές του ραδιοφώνου. Τρεις συνθέτες με ιδιαίτερο ταλέντο μας χάρισαν μέσω αφηγήσεων τα τραγούδια τους.

Πολύ καλό το δημοτικό του μάστορα Τάκη Σούκα, αλλά ακόμα καλύτερο το τραγούδι του Βαρδή ΄΄Έφυγα΄΄ με μια Χαρούλα ΜΑ-ΓΙ-ΚΗ!!!! Πολύ καλή, επαρκέστατη θα έλεγα και η Πίτσα Παπαδοπούλου.

Τι καλά θα έκαναν όλοι αυτοί οι συνθέτες να εμφανίζοταν τον χειμώνα όλοι μαζί σε κάποιον χώρο, καλώντας κάθε φορά και από κάποιον καλεσμένο έκπληξη; έτσι ρε παιδί μου για να κάνουν το κέφι τους. Συγχαρητήρια ξανά στον Γιώργο τον Τσάμπρα.

Μπράβο και πάλι μπράβο, και θα έλεγα ότι δεν είναι ανάγκη να υπάρχει κάποια αφορμή για να ακούμε τέτοιου είδους εκπομπές βρε αδερφέ;

Υ.Σ ’ρη φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι για τον Μελωδία στον Θωμαίδη, άστον αυτόν ... αυτος είναι αρκετά κομπλεξαρισμένος [άσε που το παίζει και μεγάλος τραγουδιστής ... τρομάρα του]

Share this post


Link to post
Share on other sites

...Και ο Ιωάννου δεν πάει πίσω Γιάννη..!Σε 3 διαφορετικές βραδιές δημοσιογράφων,που τον είδα στο Στόκα,στους Σαββόπουλο-Παπακωνσταντίνου και στην Ελεονώρα,ήταν με ύφος εκατό καρδιναλίων και βλέμμα στο άπειρο,σα τους παλιούς...άγγλους δικαστές με τις περούκες και τους φραμπαλάδες... :blink: ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Τσάμπρας έχει καλεσμένο έναν μπουζουξή.Νομίζω ότι είναι ο Κωνσταντίνου (παίζει να λέω και βλακεία βέβαια).Πάντως έβαλε το Βουνό με τη φωνή του Λουκά Νταράλα και είπε ότι πλησίασε το μπουζούκι χάρις σε εκείνον που του συμπεριφέρθηκε σαν πατέρας και του έμαθε τους δρόμους του μπουζουκιού.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νεφέλη έχεις δίκιο...Με πρόλαβες...Καλεσμένος είναι ο Χρήστος Κωνσταντίνου.Και η εκπομπή είναι εξαιρετική...Πριν από τη συνεργασία του με το Λουκά ο Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στην ηχογράφηση του δίσκου των Μ.Θεοδωράκη-Μ.Ελευθερίου "Τα λαικά" , το 1971 στο Παρίσι.

:blush::mad::mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απλά να σμυπληρώσω την αναφορά του Κανσταντίνου στον Νταλάρα.Ακούστηκε στην αρχή η ηχογράφηση από τον Ορφέα το "5 χρόνια δικασμένος" και μετά ο Τσάμπρας έκανε αναφορά στις περσινές συναυλίες του Ηρωδίου και ρώτησε τον Κων/νου αν είναι τυχαίο που έπαιξε και στις 2 αυτές παραστάσεις.Ο Κων/νου είπε ότι ελπίζει να μην είναι τυχαίο και γέλασε.Μετά είπε ότι αγαπάει παρα πολύ τον Νταλάρα και γιατί είναι γιος του Λουκά και γιατί έχει το μεράκι του νέου και όποιος μπορεί να κάνει να αισθάνεται νέος είναι επαναστάτης(κάπως έτσι το έθεσε).Και μετά όταν ο Τσάμπρας έβαλε το"Τον Χάρο τον αντάμωσαν" λίγο πριν ξεκινήσει το τραγούδι έκανε το σχόλιο "μαγική εκτέλεση".

Γενικά το καινούριο του cd μου άρεσε πολύ και αν και ο ίδιος δεν διεκδικεί για κανένα λογο τραγουδιστικές δάφνες τα τραγούδια ήταν σαν να γράφτηκαν για τη βαριά (μου θύμισε λίγο Μάλαμα) φωνή του, οπότε το αποτέλεσμα είναι παρα πολύ ωραίο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εξαιρετικη η εκπομπη του Σιδερη που μολις τελειωσε(στο Δευτερο φυσικα :) )

Ο Σιδερής Πριντεζης ειναι απο τους καλυτερους παραγωγους που διαθετει το Δευτερο,και οι εκπομπες του ειναι η μια καλυτερη απο την αλλη.

:wow::music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is a station, not a programme, but definitely deserves a mention. Ράδιο Μεθόριος from Orestiada, Thrace. I found it through this link

E-radio Greece (which Im sure came from this site, but I cant now find out who posted it so many thanks to whoever it was) at a time when Μελωδία seemed to be playing nothing but Latin. The musics great. Lots of Dalaras, Alexiou, Mitroponos, Thalassinos, Papazoglou and so on.

The only problem is that usually there are no presenters. Just music and ads. Which means that every time I hear a song I really like but dont know (which happens a lot) I have to race through the search engines before the song finishes to find it. Since I usually only manage to recognise very common words this often doesnt work. But sometimes it does, and then it's great because I discover a new song, and often a singer, writer or composer that I didnt know about before.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θανασης Βούτσινος

Δηνητρης Βραχνος.

Δυο εξαιρετικοι ραδιοφωνικοι παραγωγοι.

Καποτε ανηκαν και οι δυο στο δυναμικο του ''ΔΙΕΣΗ''(οταν λεγοταν ακομη''Σταθμος 101.3'') Εφυγαν και πηγαν ο ενας στο Δευτερο και ο αλλος στον Μελωδια,και το ''κακο''ειναι πως εχουν εκπομπη την ιδια ωρα,12 με 2 το μεσημερι. :razz::razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για το μεσημερακι 1 με 2 Χριστοφορο Ζαραλίκο στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ

Και αναλογα με την διαθεση -ετσι χαλαρα- Η μουσική που παιζει ο ΟRANGE .Ειδικά τις Παρασκευες που παιζει παλια ξενα αλλα και ελληνικα κομματια ποπ μιξαρισμένα.

Μου φτιαχνει καπως την διαθεση!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο δεύτερο πρόγραμμα ο Τσάμπρας πρέπει να κάνει κάτι σαν αφιέρωμα στο Λοίζο γιατί πριν ως τώρα (πριν λίγο έβαλα να ακούσω ραδιόφωνο) έβαλε τα "Αυτό το αγόρι","Όποιος έχει δει το παλλικάρι" και "Η γοργόνα".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oι εκπομπές του Γιώργου Τσάμπρα που παίζονται αυτή την εποχή είναι σε επανάληψη.Προφανώς πρόκειται για το αφιέρωμα που έκανε τον περασμένο Σεπτέμβριο.Χθες είχε ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του Λοίζου από τον Ελληνικό κινηματογράφο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Στέλιος Καζαντζίδης στη δεκαετία του'70 τώρα στο Β'πρόγραμμα (σε επανάληψη)...

Αυτές είναι εκπομπές κυρίες και κύριοι, αυτές είναι εκπομπές... B)B)B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Πρέπει να ξέρεις μηχανή, να κόψεις μαύρα μάτια"

(Β'πρόγραμμα ΕΡΑ)

Γιώργος Ζήκας-25, 26, 27 Αυγούστου

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...006/0002-45.jpg

Γιώργος Αλτής "Οκτώ λαικά πορτρέτα" - 29 Αυγούστου

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...006/0003-30.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Γιώργος Παπαστεφάνου, μόλις έβαλε στην εκπομπή του στο Β'πρόγραμμα μια ανέκδοτη ραδιοφωνική ηχογράφηση του 1965 (από το αρχείο της ΕΡΑ) του τραγουδιού των Σ.Ξαρχάκου-Αλ.Σακελλάριου "Υπομονή" με το Λάκη Παππά και την Αλέκα Μαβίλη... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Προφανώς έχει αφιέρωμα στους δυο Σταύρους, τον Κουγιουμτζή και τον Ξαρχάκο...Τώρα παίζει το "Ένας κόμπος η χαρά μου".

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια"

(Γιώργος Τσάμπρας - Β'πρόγραμμα ΕΡΑ)

Αντώνης Καλογιάννης (22-23-24-25/9)

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...006/0003-43.jpg

Μανώλης Καραντίνης (26/9) (στις 6μμ)

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...006/0006-22.jpg

Οι εκπομπές παίζονται σε επανάληψη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εξαιρετικη,για μια φορα ακομη η εκπομπη του Στελιου Χατζημιχαηλ,στον Αlpha 98.9 :)

Tωρα παιζει το ''Ακου πως κλαιει ο μπαγλαμας'' :wow:

Ενας παρα πολυ καλος παραγωγος! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μήπως έγραψε κανένας αυτό με τον Καραντίνη να το ανεβάσει αν μπορεί και όποτε προλαβαίνει;Ευχαριστώ πολύ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με μια πρωτοφανή απόφαση , η διοίκηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας αποφάσισε την αλλαγή της ώρας των εκπομπών του Γιώργου Τσάμπρα και του Σιδερή Πρίντεζη.

H εκπομπή του Γ.Τσάμπρα "Πρέπει να ξέρεις μηχανή" μειώνεται καταρχάς ένα δίωρο και μεταφέρεται το Σάββατο και την Κυριακή από τις 4 ως τις 5 το απόγευμα.

Το δίωρο της Παρασκευής (6-8μμ) παραμένει σταθερό.

Η εκπομπή του Σ.Πρίντεζη "Το κλειδί του Σολ" μεταφέρεται από τις 6-7 το απόγευμα στις 9-10 το βράδυ.

Η απόφαση κρίνεται ως , τουλάχιστον, απαράδεκτη...Με βάση τις ακροαματικότητες η εκπομπή του Γ.Τσάμπρα «ανέβαζε» τα ποσοστά του Δεύτερου από τις προηγούμενες ώρες το ίδιο συνέβαινε και μ'αυτήν του Σ.Πρίντεζη νωρίτερα.

Η εκπομπή του Τσάμπρα ήταν στο 2,7% με ανώτατο όριο του σταθμού στα 3% ( 10-1 το πρωί ) και με ποσοστό τις προηγούμενες και τις επόμενες ώρες από 1,9 μέχρι 2,3%....

Το 1,9% λοιπόν «επιβραβεύεται» με δίωρη καθημερινή ζώνη...

Φαίνεται τελικά πως στην ΕΡΤ δεν ενδιαφέρονται για εκπομπές που γίνονται με "ιδρώτα και με αίμα" και φυσικά εννοώ την προεργασία μιας εκπομπής...

Φαίνεται πως στην ΕΡΤ δε νοιάζονται για το αν οι παραγωγοί έρχονται με μια τσάντα δίσκους και σημειώσεις από το σπίτι τους και δεν καταφεύγουν σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή "φορτωμένο" με Mp3.

Ίσως να μην τους ενδιαφέρουν οι ακροαματικότητες και η καθημερινή παρουσία της εκπομπής να αναστέλλεται γιατί είχε πολύ λόγο γι αυτή την ώρα.

Ίσως η διεύθυνση να πιστεύει ότι πρέπει να φτιάξει ένα πιο ποικίλλο πρόγραμμα συνεχούς ροής και όχι «ειδικές» μουσικές εκπομπές.

Ίσως τελικά και το Δεύτερο πρόγραμμα να φιλοδοξεί να γίνει ένα πιο σύγχρονο και "ανταγωνιστικό" ραδιόφωνο όπως όλα τα άλλα....

’ντε και με playlist....

Κρίμα... :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...