Sign in to follow this  
Followers 0
Apostolis

Φεστιβάλ Μοντέρνου Τραγουδιού

5 posts in this topic

Από το CD "Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ" στο ένθετο βιβλιαράκι, βλέπουμε κάποια αποκόματα του περιοδικού "Το Μοντέρνο Τραγούδι" τα οποία αφορούν ένα φεστιβάλ τραγουδιού που είχε διοργανώσει το 1966. Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 1966. Στο φεστιβάλ αυτό είχε πάρει μέρος και ο ...Γεώργιος Νταράλας :razz::D

Έχουμε άλλες πληροφορίες για αυτό το φεστιβάλ? Ξέρουμε τελικά ποιά θέση πήρε? :lol: :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χρήστο, μπορείς να μας μεταφέρεις ακριβώς τι αναφέρει το βιβλίο?

Μία παρατήρηση πάντως.

Έχω την εντύπωση οτι αυτός ο διαγωνισμός δεν ήταν ο διαγωνισμός του REX που είχε πάρει μέρος με το παιδικό του συγκρότημα, τους Crazy boys, γιατί στον διαγωνισμό αυτό του REX είχε πάρει μέρος όταν ήταν 15 χρονών. Στο φεστιβάλ μοντέρνου τραγουδιού το 1966 ήταν 17 χρονών. Οπότε μάλον μιλάμε για διαφορετικούς διαγωνισμούς. :D:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ιδού:

Η μάνα μου βλέποντας ότι εκεί με τραβάει τελικά (δηλ. μουσική/τραγούδι), καταλαβαίνει τι γίνεται και με συμπαραστέκεται. Αρχίζει να με πηγαίνει σε ανθρώπους τους οποίους ήξερε από τον πατέρα. Έτσι πήγα στο σπίτι του Θεοδωράκη όταν ήμουν 16 χρονών, πήγα στην "Κολούμπια", για να με ακούσει ο Ζαμπέτας και ο διευθυντής ο Μηλιόπουλος, πήγα σε διάφορες εταιρείες, στον Ξαρχάκο γιατί ήμασταν γειτόνοι. Με αντιμετώπιζαν μάλλον αδιάφορα, ούτε καν ενθαρρυντικά γιατί ήμουν μικρό παιδί (16-17 χρονών). Ο Ζαμπέτας, ας πούμε, ήξερε τον πατέρα μου και "α, του Λουκά ο γιος". Αλλά δεν νομίζω ότι έβλεπαν κάτι ενδιαφέρον. Ήμουν πολύ μικρός. Μπορεί να είχαν δίκιο. Πολλά παιδάκια υπήρχαν που τραγουδούσαν. Κι εγώ δεν είχα διαμορφώσει κάνενα μουσικό τύπο. Παρ' όλα αυτά το 1966 σ' ένα διαγωνιμό του "Μοντέρνουν τραγουδιού", το μπίλμπορντ της εποχής, πήρα το πρώτο βραβείο και πήρα θάρρος.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κορυφή!! Σ'ευχαριστούμε Χρήστο!!

Σημ: Αυτό έλειπε να μην είχε πάρει το 1ο βραβείο!! :lol: :lol: :lol: :lol: :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0