Kate

Γιάννης Χαρούλης

17 posts in this topic

The recent discussion about Γιάννης Χαρούλης reminded me that Id been thinking for a while that he deserves his own topic. So here goes.

First, I dont suppose there are many members who havent noticed this very talented young singer by now (certainly not anyone whos heard me banging on about him for the last few years, or read my posts), but as far as I can tell he first hit the music scene with his performance at the Ξυλούρης tribute concert at Likavittos in 2003. Certainly it had a dramatic effect on me when I heard it some time later on a dreary bus journey to work. I was lucky enough to see him perform at the Tsunami concert in Thessaloniki two years ago when the introduction Είναι νέος, είναι Κρητικός was enough for the place to erupt.

Hes released two personal CDs, 'Νύχτα στο Αιγαίο' (two versions as far as I can make out) and the latest 'Χειμωνανθός' at the end of last year. Some really great songs on this, my personal favourite being, for now, Σύννεφα του γιαλού. But soon it's going to be something else.

Other sightings (or maybe soundings) that I know of:

'Της Λήθης Το Πηγάδι' from the Πασχαλίδης' live concert CD 'Εχουν περάσει χρόνοι δέκα.

Of course, the two songs on Δάκρυ στο Γυαλί.

'Φύλλα ψηχής ορθάνοιχτα'' on the new and very good 'Δωδεκάορτο' (already mentioned on the forum here )

and a duet, 'Λαύριο', with Δανάη Παναγοωτοπούλου on her new CD 'Οίκος, Αντοχής'.

Finally, hes currently singing at

Σταυρός του Νότου on Sundays and Mondays. And very good he was, too, on Monday. One highlight of many was a great interpretation of Μάλαμας' 'Πριγκηπέσα'.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Γιάννης Χαρούλης ΄΄γιορτάζει΄΄ στο Μετρό

Ο Γιάννης Χαρούλης εμφανίζεται από τις 21 Δεκεμβρίου και για τρία Παρασκευοσάββατα στη μουσική σκηνή ΄΄Μετρό΄΄.

O έντυπος τύπος είπε ότι είναι το νέο πρόσωπο της χρονιάς. Το κοινό της Αθήνας την χρονιά που πέρασε ανέτρεψε τον προγραμματισμό των μουσικών σκηνών όπου εμφανίστηκε επιβάλλοντας με την προσέλευσή του την παράταση των εμφανίσεών του. Κόντρα στην ραδιοφωνική συνήθεια της εποχής έκανε τη διαφορά με την βαθιά ειλικρίνεια και τη συγκίνηση της ερμηνείας του.

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο Γιάννης Χαρούλης στο Gazarte, συνεχίζει ακάθεκτος στο ΄΄ΜΕΤΡΟ΄΄.

Έχοντας σαν βασικό άξονα τα τραγούδια από το δεύτερο προσωπικό του album τον «Χειμωνανθό» που έχει διαγράψει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία του αξιοσημείωτη εμπορική πορεία και έχει αποσπάσει τα θετικότερα σχόλια, ο Γιάννης Χαρούλης φτιάχνει ένα πρόγραμμα που δεν ξέρεις ποτέ πού μπορεί να σε βγάλει.

Τραγούδια από την πατρίδα του, την Κρήτη, αλλά και την δική του εσωτερική πατρίδα, τη μνήμη. Ο Γιάννης Χαρούλης με την μοναδική ευαισθησία που χαρακτηρίζει τις ερμηνείες του παρουσιάζει τραγούδια των μεγάλων μας συνθετών (Μαρκόπουλος, Μούτσης κ.α.), της νεότερης γενιάς των τραγουδοποιών (Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, κ.α.) και μπορεί να φτάσει από τα ριζίτικα μέχρι το flamenco.

Μαζί του παίζουν οι μουσικοί:

Δημήτρης Χουντής: πνευστά

Λάμπης Κουντουρόγιαννης: κιθάρες

Γιώργος Μπουλντής: μπάσσο

Πάνος Τόλιος: τύμπανα

Ημέρες παραστάσεων:

Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Δεκεμβρίου

Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Δεκεμβρίου

Παρασκευή 4 & Σάββατο 5 Ιανουαρίου

ώρα έναρξης: 10:30μμ

ΜΕΤΡΟ

Γκύζη & Κάλβου 83

Τηλ. Κρατήσεων : 210.6439089, 210.6461980

http://entertainment.flash.gr/music/releas.../11/29/23087id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Giannis Haroulis at Ianos on Wednesday. I went to get a ticket this morning and they gave me two! So if anyone fancies coming send me a PM or call if you have my number.

ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008 20:00

IANOS Σταδίου 24

Η έκπληξη των τελευταίων χρόνων που ακούει στο όνομα ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ μπορεί να μην είναι πια βοσκρουδάκι αμούστακο αλλά έχει γίνει χειμωνανθός και κάθε τέτοια εποχή ανοίγει τα φύλλα του.

Χορηγός: Α.Ε.Π.Ι

Χορηγοί επικοινωνίας: Μελωδία fm 99,2, www.musicheaven.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Χαρούλης θα εμφανιστεί στα πλαίσια του φεστιβαλ της Νεολαίας Συνασπισμού στη Θεσσαλονίκη αυτή την Κυριακή ενώ το άλλο Σάββατο θα παίξει στο κεντρικό φεστιβαλ της Αθήνας.

http://nsynfestival.blogspot.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βεβαιότατα.Θα είμαι κάπου εκεί και θα κόβω ψωμιά, σαλάτες και θα ψήνω σουβλάκια στη λαϊκή σκηνή :giggle: :giggle: :giggle: :giggle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

..."Ο Γιάννης μοιάζει σα να’ ναι φερμένος από “αλλού” ... σα να τραγουδούσε χρόνια πλάι στις αναπνοές του κρητικού αγέρα, μέσα στους αντίλαλους των κρητικών φαραγγιών και τα γλυκά δειλινά της καλοκαιρινής κρητικής υπαίθρου... σα να τραγουδά μέσα από τα ήπια κύματα του Μιραμπελιώτικου κόλπου και ν’ αντηχεί η φωνή του μέσα απ’ τους ασπαλάθους, τις ελιές, τις χαρουπιές, φθάνοντας μέχρι τ’ Οροπέδιο και το Δικταίον Άντρον...

Φωνή αντρειωμένη, ακατέργαστη, δίχως φτιασίδια και “περιτυλίγματα”, φωνή που ταξιδεύει μέσα από την κρητική παράδοση και περνά στο ρεμπέτικο, στο έντεχνο,στο ροκ με αξιοθαύμαστη ερμηνευτική επιτυχία, δίχως να εκπίπτει και να χαλαρώνει τις αξίες της"...

Ο Γιάννης Χαρούλης στο Σταυρό του Νότου(ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

Υπογράφει: Άρης Αναγνωστόπουλος

http://www.ogdoo.gr/...2415&Itemid=125

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τον Χαρούλη τον πρωτοείδα σε εκείνη στη συναυλία αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη και ομολογώ ότι ανατρίχιασα με τη φωνή του. Σαν να ξαναγεννήθηκε ο Ξυλούρης σκέφτηκα. Και όχι μόνο γιατι σε κάποια γυρίσματα του μοιάζει αλλά κυρίως γιατι εκπέμπει κατι ιδιαίτερο και εντελώς δικό του όπως και ο Ξυλούρης δηλαδή. Χαίρομαι πάντα να τον ακούω και προσπαθώ να τον παρακολουθώ όσο μπορώ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...Αυτό το κοπέλι τραγουδά με καρδιά. Αυτός είναι κι ο σημαντικότερος πλούτος του και τούτο τον κάνει να ξεχωρίζει από τους καλλιτέχνες του σιναφιού του. Προσπαθώ να είμαι όλα αυτά τα χρόνια που τον παρακολουθώ αντικειμενικός μαζί του, μα δεν τα καταφέρνω, αφού τόσο η κοινή μας Λασιθιώτικη καταγωγή, μα κι η αγάπη μου από παιδί για την Κρήτη, με κάνει να τον αντιμετωπίζω με ιδιαίτερη θέρμη και περηφάνια, στη σκέψη πως τα μικροκαμωμένα μεραμπελιώτικα χωριά μας, έχουν στις «τάξεις» τους ένα τόσο άξιο και χαρισματικό παλικάρι, που με την παρουσία του και την ιδιοσυγκρασία του, τιμά αυτήν την «καθάρια» κι αμόλυντη πλευρά του κρητικού χαρακτήρα. Έχοντας ζήσει και στους τέσσερις νομούς της Μεγαλόνησου, από μικρός αγαπούσα το Λασίθι και τον Άγιο Νικόλαο αφού τα νερά της λιμνοθάλασσας του ήταν πιο ήρεμα, πιο ταπεινά, πιο ανθρώπινα. Δεν έβλεπες πουθενά κάποιον να οπλοφορεί, να καπετανίζει, να στήνει βεντέτες για να εκδικηθεί. Το ξημέρωμα στον κόλπο του Μεραμπέλου, μα και σαν πέφτει το βράδυ κι ακολουθούμε τα μονοπάτια προς την Ελούντα, την Πλάκα και τη Σπιναλόγκα, ο άνεμος γλυκαίνει, γαληνεύοντας παράξενα το νου και την ψυχή μας. Ο Γιάννης έχοντας μεγαλώσει στην ίδια σεμνή γη, «κληρονόμησε» αυτήν την καλοσύνη, περνώντας την μάλιστα και μέσα στα τραγούδια του, κάνοντάς τον, όσο κι αν περνά ο καιρός να παραμένει ένα ώριμο σεμνό παιδί...

Γιάννης Χαρούλης – Πρεμιέρα στο «Σταυρό του Νότου» (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

Υπογράφει: Άρης Αναγνωστόπουλος
 

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=5925&Itemid=125

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιάννης Χαρούλης – «Επανάσταση είναι η αγάπη»


-Μου έχει μείνει η ερμηνεία σου στο «Πάντα θλιμμένη χαραυγή» στο δίσκο της Εστουδιαντίνας «Δάκρυ στο γυαλί» με παραγωγό το Γιώργο Νταλάρα!
-Ναι, με τον Νταλάρα. Συμπαθής άνθρωπος! Τον συνάντησα τότε στο στούντιο και είχαμε κι άλλη μια επαφή στο αφιέρωμα στο Μάνο Ελευθερίου, στον Ιανό! Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει παλέψει κι έχει δημιουργήσει πράγματα πολλά. 
-Μιας που τον αναφέραμε... Τα περσινά επεισόδια, που έγιναν εναντίον του Νταλάρα πώς τα κρίνεις;
-Ε, θέλει δύναμη να στέκεσαι στη σκηνή και να σε γιουχάρουν κάποιοι, ή να σου πετούν γιαούρτια... Και τ’ ότι επέλεξε να το κάνει τη συγκεκριμένη στιγμή, δείχνει πάνω απ’ όλα το θέλω του... Τί να πω; Έχει αφήσει έργο αυτός ο άνθρωπος...

Υπογράφει: Άρης Αναγνωστόπουλος
http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=6130&Itemid=144
 

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

O Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Βράχων(ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!!)



...Έλα πάρε με...Να με πας που όμως..;;Αφού η εποχή πηγαίνει “κόντρα”,δε λέει κουβέντα κι ακροβατεί παράξενα...Αποτελειώνει τις ιδεολογίες,τα οράματα,σφαλίζει τα μάτια στην ελπίδα,μαυρίζει τις οθόνες της ψυχής μας...Έλα όμως και θα το ιδείς,δεν είναι όλα μάταια,εδώ τα βουνά μυρίζουν αρισμαρί και μέλι,εδώ ο αέρας κι ο ήχος της θάλασσας,μας οπλίζει με πείσμα κι αγωνιστικότητα,με πίστη κι αντοχή...Έλα κι εγώ θ’αρματώσω σύννεφα του γιαλού,ψιθυρίζοντας σου μαλαματένια λόγια,έχοντας μια πεταλούδα της αυγής να μας ακολουθεί και να μας προστατεύει...Έλα,εδώ στα άδολα γαλανά νερά,να’σαι στο πλαί μου,να’μαι στο πλάι σου κι ας ματώσω..
...Σ’αυτούς τους γαλανούς βυθούς μας ταξίδεψε το βράδυ της Τετάρτης ο Γιάννης Χαρούλης...Ανάμεσα στους Βράχους,κάτω από τους κύκλους του φεγγαριού,μέσα σε δυνατό άνεμο,ο Γιάννης ένωσε τη φωνή του με χιλιάδες κόσμου,που γέμισε ασφυκτικά το θέατρο του Βύρωνα,ξορκίζοντας με το τραγούδι του τους “παντέρμους θεούς και δαίμονες”,που μας πολεμούν κι έχουν βαλθεί να φυλακίσουν το χαμόγελο,να παροπλίσουν τον αυθορμητισμό μας...Και στέλνοντας μαύρη πεταλούδα να κυνηγήσει όλους εκείνους που έκλεισαν,πριν δέκα μέρες την εικόνα της οθόνης και της μνήμης μας...

 

Υπογράφει: Άρης Αναγνωστόπουλος

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=7078&Itemid=125

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

15000 λαού στο Λυκαβηττό για τον Αγιονικολιώτη Γιάννη... Ποιός τον φτάνει; (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

 

...Η sold out επανάληψη δυο συνεχόμενων βραδιών, στο θέατρο του Λυκαβηττού, εδώ και καιρό σαν γεγονός δεν έχει προηγούμενο. Πρέπει να πάμε πολύ πίσω, στα χρόνια της δεκαετίας του ’80, που ο Γιώργος Νταλάρας γέμιζε δύο συνεχόμενα βράδια το Ολυμπιακό Στάδιο, σε δυο συναυλίες, που η διαδικασία πραγματοποίησης τους, μοιάζει πολύ με ετούτες του Γιάννη Χαρούλη. Κι αυτό γιατί η απόφαση για πραγματοποίηση και δεύτερης συναυλίας και τότε και τώρα, πάρθηκε λίγες χρονικές στιγμές πριν την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης μίας συναυλίας. Τα νούμερα βέβαια δεν είναι τα ίδια, ούτε όμως και οι εποχές, οι συνθήκες, οι ανάγκες, τα οράματα, οι ιδεολογίες, το ένστικτο μου όμως συναντά πολλά κοινά σημεία στην πορεία των δυο καλλιτεχνών. Ο Γιώργος τότε, το 1983,πολύ αγαπητός στο σύνολο του ελληνικού κοινού, με έντονο κοινωνικό λόγο και προφίλ μέσα από τα τραγούδια των μεγάλων συνθετών και στιχουργών, που τραγούδησε ,έχοντας ήδη διανύσει μια καριέρα 13 ετών πολλών ήδη επιτυχιών δίχως εκπτώσεις. Ο Γιάννης τώρα,11 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο του Λυκαβηττού, πρώτη του ουσιαστικά εκτός Αγίου Νικολάου και Κρήτης, ήδη πολύ αγαπητός κι εκείνος στην πλειονότητα του ελληνικού κοινού, ανατρεπτικός στον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη μουσική και το τραγούδι, με αξιοθαύμαστη συνέπεια στις επιλογές του και την ποιότητα τους. Ο Γιάννης που με την αλήθεια της ιδιοσυγκρασίας του, χτίζει με σταθερά βήματα το δικό του “μύθο”, αντιμετωπίζοντας με σεμνότητα και σεβασμό ακόμα κι οποιαδήποτε σύγκριση επιχειρείται να γίνει ανάμεσα σε κείνον και τον “αρχάγγελο” του, όπως τον ονομάζει, Νίκο Ξυλούρη... Και το μονοπάτι που περπατά το Αγιονικολιώτικο κοπέλι, με τόσες αξιοσημείωτες ομοιότητες κι αναφορές που φέρει στα κύτταρα του, με εργατικότητα και σύνεση,μόνο προς τ’ άστρα μπορεί να τονε βγάλει...

Υπογράφει: Άρης Αναγνωστόπουλος

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=7753&Itemid=125

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Mεσοπέλαγα αρμενίζουν..." ο Γιάννης Χαρούλης με την Εστουδιαντίνα, σε μια σπάνια, ακυκλοφόρητη εκτέλεση του τραγουδιού....

 

Γιάννης Χαρούλης & Εστουδιαντίνα - «Μεσοπέλαγα αρμενίζω» (ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!)
 
Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου
21/09/2013

 

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=7874&Itemid=41

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω πως ο Λουκάς Θάνος με τον Γιάννη Χαρούλη έφτιαξαν ένα δίσκο "αναφοράς", όσον αφορά τη μελοποίηση του Παλαμά, που θα μείνει ως "σήμα - κατατεθέν" και για τους δυο... Μπορεί στο πρώτο άκουσμά του να είναι ένας "δύσκολος" μεν, με την έννοια του ότι δεν έχει "άμεσα" τραγούδια, που να τραγουδιούνται εύκολα από το πλατύ κοινό, είναι όμως ένας δίσκος "αναφοράς"...

Ο Γιάννης Χαρούλης τραγουδά τον «Δωδεκάλογο του Γύφτου»

18/12/2016
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

http://www.ogdoo.gr/diskografia/nees-kyklofories/o-giannis-xaroylis-tragouda-ton-dodekalogo-tou-gyftou

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...