ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Ο Γιώργος Νταλάρας είπε...

85 posts in this topic

Από το επίσημο στέκι των φίλων του Βασίλη Παπακωνσταντίνου:

Για τον Παπακωνσταντίνου:

"Ο Βασίλης είναι φίλος της καρδιάς απ' τα παλιά, που μας δέσανε συγκινήσεις και υποχρεώσεις μιας εποχής, που γνώριζε πολύ καλά ότι το τραγούδι κυρίως δεν είναι διασκέδαση. Ο Βασίλης το κράτησε αυτό μέσα του και έλαβε με την αξία του μια για παντα το "θείο δώρο": την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου."

Από πού είναι, δε μας γράφουν... :razz:

http://vasilisp.com/html/index.php?n=modul.../eipan&a=7&d=11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα παρακατω λογια τα ειπε ο <<θειος>> για τα <<ανηψια>> του ,στην εκπομπη της Λιλαντας Λυκιαρδοπουλου ''ΠΡΟΒΑ'' (νομιζω το 1987),που ειχε καλεσμενους , τον Χαρη και τον Πανο.

''''Θελω πραγματι να πω καποια πραγματα για το Χαρη και τον Πανο.Θα προσπαθησω να μην πεσω στην παγιδα και να πω πολλα-γιατι θα πρεπε να πω πολλα-αλλα να πω αυτα που ειναι απαραιτητα.Γνωρισα τον Χαρη και τον Πανο,μεσα απ τα τραγουδια τους .Ακουσα καποια στιγμη τη δουλεια τους και τους θαυμασα.Ετσι γιναμε συνεργατες και φιλοι.Μετα ηρθαμε κοντα ,καταλαβα πραγματικα τη μεγαλη τους αξια.Απο τοτε τους θεωρω ,οχι μονο συνεργατες και φιλους ,τους θεωρω ΑΔΕΡΦΙΑ μου.Ο Χαρης κι ο Πανος ,εχουν ενα μεγαλο προτερημα,ισως το μεγαλυτερο σ αυτη τη δουλεια.Ειναι ολοκληρωμενοι καλλιτεχνες,ειναι αληθινοι καλλιτεχνες.Γραφουν ,συνθετουν και τραγουδανε τα τραγουδια τους,με ενα μοναδικο τροπο.Και θα ελεγα,την προσωπικη μου γνωμη παντα,οτι ισως ειναι ,απο ολο ατο το ρευμα του συγχρονου ελληνικου τραγουδιου,ειναι οι πιο ολοκληρωμενοι κι αυτοι που θα αντεξουν περισσοτερο στο χρονο.Για μενα ειναι τιμη για μια ακομα φορα που τραγουδαω μαζι τους.Θελω να τους ευχαριστησω που μου χαρισαν αυτο το τραγουδι της εφηβιας τους,το ''ερωτικο καλεσμα''(το οποιο ηταν το πρωτο τραγουδι που εγραψαν ,σε ηλικια 16 ετων) και να τους πω οτι,καθε φορα που τυχαινει να τραγουδαμε παρεα,ξαναγυριζω στα παιδικα μου χρονια''''.

(Το γελιο σε αυτο το βιντεακι ειναι τη στιγμη που κανει μια τελευταια προβα στο ''ερωτικο καλεσμα'',ο Γιωργης με τον Πανο.Ξαφνικα ακουγεται μια φωνη

-Που ναι ο Χαρης ?

-Τωρα,ερχεται...)

Θα πω μονο δυο δικα μου πραγματα,που αποδειχτηκαν απ το χρονο.

Πρωτον ,η αληθινη φιλια των τρομερων διδυμων με τον αρχηγο ,και

δευτερον,το ποσο μεσα επεσε ο Νταλαρας ,λεγοντας οτι ειναι οι πιο σημαντικοι απ ολους τους τραγουδοποιους του νεου ρευματος,και οτι θα αντεξουν πιο πολυ στο χρονο

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από την καινούρια συνέντευξη στον Νίκο Μωραΐτη, στο ELLE Ιανουαρίου:

Για τον Αντώνη Ρέμο:

"Ο Αντώνης έχει καλή φωνή και εμπειρία. Όπως και σε πολλούς λαϊκούς τραγουδιστές, η φωνή του είναι καλύτερη από τα τραγούδια του. Θα άξιζε ν' ασχοληθεί λίγο βαθύτερα με τη μουσική και να μελετήσει".

Για την Έλενα Παπαρίζου:

"Κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη ποπ τραγουδίστρια που τραγούδησε ποτέ στην Ελλάδα."

Για τον Γιάννη Πλούταρχο:

"Γλυκός και ήρεμος τραγουδιστής. Επιλέγει ένα ρεπερτόριο που του ταιριάζει και φαίνεται ότι τον ικανοποιεί."

Για τον Γιάννη Κότσιρα:

"Δείχνει άνθρωπος με ήθος και σεβασμό στο τραγούδι, γι' αυτό είναι χρήσιμος".

Για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη:

"Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δεν έχει σχέση με κανέναν. Δεν έχει ανάγκη από καμία συμβουλή ή γνώμη. Είναι πολύ καλός τραγουδιστής και μουσικός. Τόσο καλός, που θα του έλεγα ίσως αυτό που έχει πει η Σιλβί Γκιγιέμ: να λέμε και «όχι». Επειδή μπορούμε να κάνουμε κάτι σίγουρα με επιτυχία, δεν είναι υποχρεωτικό πάντα να το κάνουμε."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνδεδεμένο μ ένα μεγάλο κομμάτι της μουσικής του ζωής θεωρεί ο Γιώργος Νταλάρας τον Ντίνο Διαμαντόπουλο. «Γνωριζόμασταν και δουλέψαμε μαζί σχεδόν 30 χρόνια. Για μένα ήταν πάνω απ όλα ένας πολύτιμος φίλος. Ξεχωριστός καλλιτέχνης, πρωτοπόρος στη δουλειά του, σεμνός, αφοσιωμένος στην οικογένειά του και στους φίλους του. Θα μου λείψει πάρα πολύ, εκτός από την τέχνη του, η συμπαράστασή του και η φιλία του».

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=24890

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε επιστολή που του έστειλε γράφει: « Αγαπητέ μου φίλε Γρηγόρη, θέλω να σ' ευχαριστήσω θερμά και να σε συγχαρώ για τη μοναδική ερμηνεία σου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών οτο αφιέρωμα για τον Βασίλη Τσιτσάνη. Αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή μου, γιατί γνώριζα από την αρχή ότι το ταλέντο, οι γνώσης σου, η μουσικότητα και κυρίως το ήθος της ερμηνείας σου έδινε τη διάσταση που οραματίστηκα στην «Συννεφιασμένη Κυριακή», ένα λαϊκό τραγούδι, σύμφυτο του λαϊκού πολιτισμού της πατρίδος μας. Ένας σπουδαίος τραγουδιστής που διακονεί τη βυζαντινή μουσική παράδοση, που εσύ κατέχεις όσο λίγοι, είναι περιούσιος, ζηλευτός και μοναδικός απ΄ οποιαδήποτε μορφή αυθεντικής μουσικής έκφρασης. Η συνέπεια, η αγάπη και ο σεβασμός που έδειξες για τα λαϊκά τραγούδια συνέβαλλαν καθοριστικά στην επιτυχία αυτή των παραστάσεων. Να είσαι πάντα καλά και να τραγουδάς όπως ψέλνεις και να ψέλνεις όπως τραγουδάς. Πάντα φίλος σου, Γιώργος Νταλάρας.

Ο Γ.Νταλάρας για τον Γρ.Νταραβάνογλου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για τον Πάνο Γαβαλά

Στο νέο τεύχος του ΟΑΣΙΣ, Ιανουάριος 2009

Με την ιδιότυπη φωνή του και τις χαρακτηριστικές ερμηνείες του, ο Πάνος Γαβαλάς χρωμάτισε και σφράγισε μία ολόκληρη εποχή του λαϊκού τραγουδιού. Έτσι λοιπόν δικαιωματικά του ανήκει μια θέση ανάμεσα στους εξέχοντες λαϊκούς τραγουδιστές.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για τον Πάνο Τζαβέλλα

Από την Κυριακάτικη Αυγή 01/02/2009

Ο ΠΑΝΟΣ έζησε ηρωικά...Ήταν ένας ξεχωριστός πολίτης,αγωνιστής και καλλιτέχνης.Καλλιτέχνης του περιθωρίου,αλλά με την "ακριβή" έννοια του όρου.Ένας άνθρωπος που ούτε μπλέχτηκε και ούτε ανακατεύτηκε ποτέ με τη σύμβαση και το βόλεμα.Δεν εισέπραξε ποτέ τα εύσημα της δράσης του και έμεινε ως παράδειγμα κάποιου που δεν πήρε ποτέ βραβεία ,κάτι πολύ σπάνιο για τη εποχή μας.Για εμένα,πέραν του ότι ήταν ένας καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξης και με οξύ λόγο και έργο ,ήταν και ένας στενός οικογενειακός φίλος.Μας συνέδεαν πολλά γιατί ήταν και συναγωνιστής της μητέρας μου και μάλιστα σε πολύ δύσκολες εποχές.Ήταν κάποιος που μας έκανε πάντα υπερήφανους...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λόγια καρδιάς για έναν άνθρωπο που πρόσφερε την ύπαρξή του για ένα καλύτερο μέλλον.

Ευχαριστούμε για την μεταφορά της δήλωσης.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κάτι που ο Μπ.Στόκας ανέφερε πως του είπε ο Γ.Νταλάρας, σχετικά με την τηλεοπτική πραγματικότητα και τις εμφανίσεις των καλλιτεχνών στην τηλεόραση:

''Πρέπει να τους αλώσουμε κι όχι να αλωθούμε!''

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ, τραγουδιστής

«Προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη»

«Ο Παντελής Βούλγαρης κατάφερε για μία ακόμη φορά να συγκινήσει. Ο ρόλος του τα τελευταία 20 χρόνια είναι να κοιτάζει τον ιστορικό τόπο και να τον εκφράζει με την προσωπική του ευαισθησία. Αυτή η συγκινητική ταινία αποτελεί ένα ευχάριστο ξάφνιασμα. Πραγματεύεται ένα θέμα που η δική μου ψυχή, τουλάχιστον, δεν το έχει κάνει πέρα. Αλλωστε δεν μπορείς να ξεχνάς την Ιστορία. Ενώ κάνει εμπορικό κινηματογράφο (είναι αναγκαίο να γίνονται και εμπορικές ταινίες), κυνηγά, παράλληλα, ένα χρέος. Με ηρεμία, ευαισθησία, αλλά και γνώση. Μπράβο στον Παντελή Βούλγαρη και χαίρομαι ιδιαίτερα που έχουμε ακόμη ανθρώπους που δεν εννοούν να αφήσουν την αλήθεια να σκεπαστεί, από την επεξεργασμένη αλήθεια της εποχής. Η σημερινή αλήθεια είναι λίγο ελαστική, ενώ η άλλη αλήθεια είναι μία, μόνη και βαριά. Ο Παντελής Βούλγαρης δείχνει να επιλέγει, συναισθηματικά, πλευρά. Θεμιτό και αποδεκτό. Αλλωστε, αυτό κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή αυτή τη μνήμη, από αυτή τη σκληρή και πικρή περίοδο και (λιγάκι) να την εξωραΐσει».

Για την ταινία ''Ψυχή βαθιά'' του Π.Βούλγαρη(''ΒΗΜΑ'' 25.10.09)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για τον Μιχάλη Τερζή

«Ο Μιχάλης είναι φίλος μου από το 1973, νομίζω πρέπει να ήμουν ο πρώτος που τραγούδησε τα τραγούδια του. Μου είχε κάνει εντύπωση από τότε γιατί ήταν ένα σεμνό παιδί και έγραφε πάρα πολύ ωραίες μελωδίες. [...] Είναι ένας ευγενής άνθρωπος, ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα σε κανέναν και για τίποτα, ένας άνθρωπος πραγματικά σεμνός και με συνείδηση.»

http://www.e-orfeas.gr/discography/2068-article.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αφού έκανα την αρχή στο άλλο topic, βάζω κι αυτό εδώ:

Για τον Γιώργο Κιμούλη

(στην περιγραφή των βίντεο υπάρχουν τα στοιχεία: εκπομπή/ημερομηνία κλπ.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για τον Μιχάλη Τζουγανάκη

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για τον Σταύρο Κουγιουμτζή

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αφορμή για να γράψω αυτα τα δύο ουσιώδη λόγια,στάθηκε λίγο το post του Γιάννη,"Ο Νταλάρας που εγώ έζησα".Είναι απο μιά συνέντευξη που έδωσε ο τραγουδιστής στο περιοδικό "ΗΧΟΣ" τον Δεκέμβρη του 1991.Ίσως έχει ξαναδημοσιευθεί εδώ,αλλά την ξαναθυμίζω γιατί θεωρώ ότι δεν τον έχω ξανακούσει να μιλάει τόσο ανοιχτά για το τι αλήθεια σημαίνει στο Ελληνικό τραγούδι να μάχεται πάντα σαν απλός στρατιώτης ενώ στην ουσία είναι στρατηγός με τα γαλόνια πλάκα.

"ΕΓΩ ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΜΑΙ;ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ.

ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΛΛΑΩ.ΑΝ ΜΕ ΠΑΣ ΑΠ'ΤΗΝ ΑΠΟ ΔΩ ΠΛΕΥΡΑ,ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ!"

"Τα Ρεμπέτικα τα έχω πει κατά κόρον,σήμερα δεν ξέρω αν λείπουν.Αν θέλεις να κάνεις πρόγραμμα ζωντανό πρέπει να παίρνεις το μήνυμα απο κάτω,πρέπει να έχεις τον κώδικα επικοινωνίας με την πλατειά μάζα.Αν κολακεύω το κοινό μου ως ένα βαθμό το κολακεύω ως εκεί που τα τραγούδια που θέλει να ακούσει με συγκινούνε.Το "Αχ χελιδόνι μου",η το "Σε καρτερούν μαστιγωτές και συμπληγάδες" δεν τα λέω επειδή μου τα φωνάζουνε,τα λέω επειδή τα αγαπάω."

"Έμαθα να τραγουδάω με πολύ κόσμο.Δεν τραγουδάω ποτέ σε μικρούς χώρους.Όχι 2η-10η εκτέλεση είμαι έτοιμος να κάνω ένα τραγούδι αν μ'αρέσει και πιστεύω ότι μπορώ να το εκφράσω..."

"ΕΙΜΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ,ΟΙ ΕΡΜΗΝΙΕΣ ΜΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ.Θα αφήσω τα καλά πράγματα που έρχονται,δεν θα τα κάνω μήπως και μαζευτούνε πολλά;

Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια,εγώ τα βγάζω.Θέλουν να τα ακούσουνε έχει καλώς.Δεν θέλουν ,ας ακούσουν άλλα.Οι άνθρωποι που στήριξαν τα οράματα του κόσμου η δεν ήταν κατάλληλοι ή ήταν μπαγάσηδες..."

("ΗΧΟΣ"-Δεκ.1991)

Αλλά και άλλο ένα απόσπασμα απο το περιοδικό"ΔΙΦΩΝΟ" τον Ιανουάριο του 1996

"Εμένα μου αρέσει να ζω με πράγματα του παρελθόντος,χωρίς να έχω το φόβο να με τραβήξει το παρελθον προς τα πίσω γιατι είμαι άνθρωπος σημερινός.ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ.ΕΙΜΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ.Διότι για να τραγουδάς τα τραγούδια που έχω τραγουδήσει αυτά τα 27 χρόνια(βάλτε άλα 14 μέχρι σήμερα),πρέπει να έχεις πονέσει πολύ.Και ο πόνος είναι αλτήρας,είναι εφαλτήριος δύναμη.

Για μένα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξω τη γραμμή μου,δεν μπορώ να αλλάξω,είμαι ένα πράγμα συμπαγές και μονότονο,πάντα ήμουν αυτό από τότε που ξεκίνησα.ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ.

Το τραγούδι δεν είναι καλαμπαλίκι,και ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΙ."

Εφημερίδα"Τα Νέα"-Ιούνιος 1997:

"Αυτό που σίγουρα μπορώ να προσφέρω ,για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ,είναι μιά σταγόνα λάδι στο καντήλι της τέχνης κι αυτό φτάνει να με καλύψει."

(Εδώ ίσως κάνει κάποιο λάθος,εγώ θα έλεγα με όλη την ευθύνη του λόγου και της σκέψης μου πως ο Γιώργος Νταλάρας είναι ολόκληρο το εικονοστάσι στην τέχνη)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ ωραία λόγια γεμάτα νόημα και ουσία. Σε ευχαριστούμε, Αντώνη, που μας τα θύμησες,

Share this post


Link to post
Share on other sites

" Λενε πως ειμαι και δειχνω σταρ.Κι εγω τι φταιω σ'αυτο? με ειδες ποτε να εκμεταλλευομαι το σταριλικι μου? Μονο σε 1 περιπτωση το εκμεταλλευθηκα: στην Κυπρο.Ειπα, θελέτε Νταλαρα?Τοτε δεν θα κανουμε συναυλιες ντιρινταχτα, αλλα συναυλιες μνημης.Κι ετσι ο,τι πηρα, το επεστρεψα στον λαο της Κυπρου πιο μεγαλο, πιο αληθινο.Αν ηθελα να εκμεταλλευτω την κατασταση, θα επαιρνα το χρημα,θα τοβαζα στην τσεπη και μη τον ειδατε.Αλλα ολα αυτα που κανω ολα αυτα τα χρονια-τα ξερετε καλυτερα εσεις απο μενα-τα κανω για ενα και μοναδικο λογο: αισθανομαι οτι αγαπηθηκα οσο δεν πηγαινε αλλο,γιαυτο λοιπον προσπαθω να ανταποδωσωαυτο που δεν μπορω να διαφημισω.Εγω ο,τι ειμαι , ειμαι..πιαστε με κοψτε με, τι να διαφημισω?"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ MONEY THE WAY OF LIFE -ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2004

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστούμε Γιάννη.Αλλά αυτό το "Είπα,θέλετε Νταλάρα" θα ήθελα να τον ακούσω να το λέει.

Δεν χαρίζει κάστανα,και καλά κάνει ο Μάγκας!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ξερεις τι γινεται? Απο 7 σελιδες ρησεις του Νταλαρα, επελεξα για αρχη αυτην εδω, διοτι ρε παιδι μου πολυ ραδιο-Αρβυλα εχει κυκλοφορησει για ενα θεμα που ηταν τοσο απλο (συναυλιες Κυπρου) και ξεκαθαρο εξ αρχης, αλλα εν τουτοις καποιοι κρετινοι ακομα το χρησιμοποιουν για να σπιλωνουν τον Νταλαρα....ο Νταλαρας αφιερωσε τοσα χρονια στην Κυπρο, ενω στα ιδια χρονια εδω οι κυριλε πιστες αναστεναζαν απο τα σουξεδακια των λαικων τραγουδισταδων και απο πανω βρηκε και τον διολο του....θεωρω αυτη την ιστορια ως την μεγαλυτερη αδικια που εχει συμβει στην μουσικη σκηνη και οχι μονο....διοτι η πραξη του Νταλαρα δεν ηταν μονο καλλιτεχνικη, ηταν κατι πολυ παραπανω....

Share this post


Link to post
Share on other sites

" Υπαρχουν 2 κοσμοι: εκεινη η εποχη και η σημερινη.Σαφως καποια πραγματα αλλαζουν, ομως οι βασικες αρχες μενουν ιδιες.Σημερα, επικοινωνιακος ανθρωπος καλειται εκεινος που ειναι μεσα σε ολα, ειναι μεσα σε ολους,ξερει τα παντα, ελεγχεται απο τα παντα και τους παντες, γλυφει, βριζει,εκει που ειναι ετοιμο κατι να καταρρευσειτο χτυπαει, γλυφει εκει που μετα την πτωση θα επιβιωσει και θα αναδειχθει ενας αλλος , τον οποιο γλυφει απο πριν, οποτε τωρα ειναι δικος μας....Υπ'αυτη την εννοια εχω κακη επικοινωνια.Κατ'αρχας δεν εχω καλη επικοινωνια με τους δημοσιογραφους...δεν μου αρεσει ο χωρος της δημοσιογραφιας, γιατι ηταν ενας χωρος που τιμουσα και εκ των πραγματων, δεν τον τιμω .Ανοιξε τοσο πολυ ο χωρος της δημοσιογραφιας,που επαθε ο,τι και το τραγουδι: ο καθενας σημερα μπορει να ειναι δημοσιογραφος.Δεν σημαινει οτι χαθηκε η αξια της δημοσιογραφιας, αλλα η ποσοτητα καταστρεφει την ποιοτητα της.Το ιδιο συμβαινει και με το τραγουδι.Υποτιμηθηυκε το ειδος, οταν το 50% του κοσμου δεν ακουει σωστα, αλλα καταναλωνει κι επηρεαζει τα νουμερα...Και στη δημοσιογραφια, το 50% του κοσμου διαβαζεικαι το αλλο 50% απλως βλεπει αλλα δεν καταλαβαινει τι διαβαζει. Δεν ξερει καν την γλωσσα,αλλα καταναλωνει περιοδικα, εφημεριδες,παρακολουθει τηλεοπτικα προγραμματα...Αυτοματως η δημοσιογραφια μπαινει στο ιδιο καναλι. Υποτιμαται ως προιον.Βρισκομαστε σε μια περιεργη εποχη, κομβικο σημειο,οπου η μεγαλη ποσοστητα , η πολυμορφια, η πολυσυλλεκτικοτητα,δημιουργουν μια τεραστια συγχυση, εως μεθη".

Γ.ΝΤΑΛΑΡΑΣ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ MONEY THE WAY OF LIFE -ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2004

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Πως θα μαθαινα το καλο ελληνικο τραγουδι αν δεν εκανα παρεα με τον Κουγιουμτζη, τον Λοιζο, τον Παπαδοπουλο, τον Ελευθεριου η αργοτερα με τον Μικη?Η ουσια παρεμενε ως αιτημα, οι συνθετες ησαν στην 1η σειρα, γιαυτο ο κοσμος τους λατρεψε στην Ελλαδα περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο μερος της γης.Τα πραγματα πηραν ασχημη τροπη απο την στιγμη που κοπηκε η ιεραρχια συνθετη-στιχουργου-τραγουδιστη.καποιες εταιρειες ειδαν πως ο τραγουδιστης μπορει να προχωρησει μονος του κι ετσι ξαφνικα αρχισαν καποιοι τραγουδιστες να γραφουν κι αυτοι τραγουδακια. Μερικοι εχουν ταλεντο, αλλα ειναι δυνατον να φτασουν το επιπεδο του Μουτση, του Σπανου η του Θεοδωρακη?Ειναι τυχαιο που εγω, αν και γεννηθηκα μεσα στην μουσικη κι εχω γραψει περισσοτερα απο 150 τραγουδια, δεν τα εχω εκδοσει? Ο συνθετης οφειλει να τρωγεται με το πιανο η την κιθαρα του, ο στιχουργος με τα χειρογραφα του, εκτος αν ειναι ο ιδιος καλος στιχουργος και τραγουδιστης-συμβαινει κι αυτο. Πολυ λιγοι ομως ειναι καλιφωνοι.Ακομα και καποιοι συγχρονοι τραγουδοποιοι που δεν εχουν φωνη, επισης χωρις να το θελουν, καταρρακωνουν το υλικο τους. Αντε να τα πεις αυτα πριν 10 χρονια, θα νομιζαν οτι ζηλευεις τους συνθετες που τραγουδανε".

Γ.ΝΤΑΛΑΡΑΣ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ MONEY THE WAY OF LIFE -ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2004

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

O Γιώργος Νταλάρας μιλά για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή "Αυτοί που μίλησαν με νοτες" της Ιφιγένειας Γιαννοπούλου το 1991.

http://s104.photobucket.com/albums/m192/makis73/?action=view&current=dalarasgiavasili.mp4

ολοκληρη η εκπομπή, εδώ:

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...