petros_petrakis

Με το 'να πόδι στ΄ άστρα...

138 posts in this topic

Καινούριο τραγούδι;;;;;;;;;;;;:D

Δεν έχω ακούσει τίποτα :blush:

Εδώ στο γραφείο είμαστε κολλημένοι σε σταθμό

που πρέπει να παλιώσουν τα τραγούδια για να τα παίξει. :wow::D

Ακούγεται στο Μελωδία;;;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι το παίζει ο Μελωδία.

Πάντως κατά τη γνώμη μου το συγκεκριμένο τραγούδι, μπορεί να μην είναι ένα τραγούδι που θα φέρει τα πάνω-κάτω στη μουσική ιστορία του τόπου, είναι όμως ένα δροσερό τραγούδι που δεν προσβάλλει κανέναν , πάει "γάντι" με την εποχή που κυκλοφορεί, ακούγεται ευχάριστα και σίγουρα θα προσελκύσει αρκετούς νέους ακροατές.

Ακροατές που πολύ πιθανόν αργότερα να ψάξουν και για κάτι περισσότερο... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ακροατές που πολύ πιθανόν αργότερα να ψάξουν και για κάτι περισσότερο... :wow:

''Ψαγμένη" άποψη, μ'αρέσει... :rolleyes:;);):D:D:blush::wow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

:huh:Σας χαιρετώ όλους είμαι νέο αίμα στην παρέα σας,και περιμένω και εγώ να ακούσω τα καινούργια τραγούδια.Ρε παιδιά Νταλάρας είναι αυτός,τόσα χρόνια μόνο συγκινήσεις δίνει και αλήθεια.Ας μην ανησυχούμε λοιπόν τα τραγούδια θα περάσουν στον κόσμο και θα αρέσουν.

Χελιδόνι

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλως ήρθες στην παρέα μας Χελίδονι!! :huh::huh:

Χελιδόνι, εδώ όλοι αγαπάμε τον Γ.Νταλάρα, και οποιαδήποτε κριτική που κάνουμε, από αγάπη και ενδιαφέρον την κάνουμε. Προσωπικά δεν ανησυχώ,.. είμαι σίγουρος οτι θα βγάλει πάλι καλά τραγούδια που θα μας αγγίξουν στην ψυχή. :huh::naughty::naughty::naughty::pity:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω ότι η προβληματική για τον συγκεκριμένο δίσκο είναι αντίστοιχη με αυτή για το "Στα τραγούδια που σουγράφω" ή και σε -σαφώς μικρότερο βαθμό βέβαια- επιλογών τύπου Ρέμου.

Θεωρώ ότι δεν αποτελεί πάντα άλλοθι αυτό περί νέων ακροατών.Δεν καταλαβαίνω το λόγο για τον οποίο η νέα γενιά ταυτίζεται αποκλειστικά με τον Χατζηγιάννη.Υπάρχει ένα αληθινά μεγάλο κομμάτι της ελληνικής νεολαίας που τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί σε τραγουδοποιούς τύπου Μάλαμα,Ιωαννίδη, Θ.Παπακωνσταντίνου.Όσοι νομίζουν ότι το κομμάτι αυτό της νεολαίας είναι μικρό κάνουν πολύ απλά λάθος.Ας πάνε εκεί που εμφανίζονται να δουν τι γίνεται από κόσμο και νεολαία.Αν λοιπόν αποδεχτούμε τη λογική του target group δεν καταλαβαίνω γιατί ο Νταλάρας θα πρέπει να στραφεί προς το κοινό του Χατζηγιάννη και όχι προς αυτό των ενδεκτικά προαναφερθέντων τραγουδοποιών το οποίο κατά την προσωπική μου γνώμη θα έχει και μεγαλύτερη διάθεση ψαξίματος προς το παρελθόν.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Νταλάρας δεν έχει δικαίωμα και στη δοκιμή ενός άλλου ακροατηρίου.Όπως ειπώθηκε και πριν ο χρόνος θα δείξει...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μόλις... απόψε, μου είπανε οτι ο δίσκος θα κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο... ;)

Ίδωμεν!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπόν... εφόσον, η επικείμενη κυκλοφορία του δίσκου έχει επισημοποιηθεί, αλλάζω τον τίτλο του topic από "Νέος δίσκος;" σε "Νέος δίσκος!". Όταν μάθουμε και τον πραγματικό τίτλο του νέου δίσκου (!) τότε θα τον ξανα-αλλάξω! ;) :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

’ντε να δούμε τι θα είναι και τα υπόλοιπα... Ωστόσο το ''θα περιμένω εδώ'' το έχω ακούσει πάνω απο 100 φορές! Αφού έμαθα και τα θέματα των οργάνων. Πρόσεξα ιδιαίτερα, στο δεύτερο κουπλέ κάτω από το στίχο ''δεν έχει θαύματα'', το λαούτο να παίζει κάτι τρελά δέκατα έκτα, αν δεν έκανα λάθος στο μέτρημα(!). Όπως μου άρεσε και η λύρα! Προφανώς εδώ λαούτο παίζει ο Μιχ. Τζουγανάκης και λύρα ο φίλος του(Γιώργος?), που παίζαν μαζί με το ''θείο'' στις συναυλίες πέρυσι και φέτος στην Ευρώπη. Δεν ξέρω αν είδατε την συνέντευξη του Χατζηγιάννη στον Λευτ. Παπαδόπουλο το περασμένο Σάββατο... Σαν να είχε κάποια στιγμή αφιέρωμα στο Νταλάρα ένιωθα. Περνούσαν αβέρτα φωτογραφίες σόλο του Γιώργου, παίζονταν το ''Θα περιμένω εδώ''! :confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μέσα στο Σαββατοκύριακο μεταδόθηκε από τον Σκάι ένα τραγούδι από τον καινούριο δίσκο του Γιώργου Νταλάρα σε μουσική Μιχάλη Χατζηγιάννη και στίχους Νίκου Μωραίτη. Ομολογώ πως δοκίμασα πολύ μεγάλη έκπληξη! Δεν πίστευα ποτέ ο Νταλάρας θα έλεγε ένα τέτοιο τραγούδι. Και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιους λόγους ένας καλλιτέχνης που έχει καταφέρει να εκφράσει τον κόσμο με τόσο συγκλονιστικές και διαχρονικές ερμηνείες έπρεπε να κυκλοφορήσει ένα τέτοιο τραγούδι.... Προσωπικά Πιστεύω ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την στάση μας απέναντι σε τέτοιου είδους επιλογές. Τέλος έχω να πω ότι το συγκεκριμένο τραγούδι δεν είναι τέχνη, αλλά είναι "μάθε τέχνη και άστηνε και αν σε πιάσει υπογλυκαιμία μπες σε κανένα ζαχαροπλαστείο και φάε καμιά τούρτα..."(Βλέπε δηλώσεις του Γ. Νταλάρα περι ζαχαροπλαστείων την περίοδο συνεργασίας με Ρέμο)..... :music:B)B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κοίτα, στην αρχή κι εμένα με ξένισε σαν άκουσμα. Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε συνηθίσει τον Γιώργο Νταλάρα σε τέτοια τραγούδια. Αλλά αυτό που μ' αρέσει πολύ είναι ότι δοκιμάζει τα πάντα. Και πιστεύω πως ότι κάνει, ξέρει γιατί το κάνει, οπότε εμπιστεύομαι και σέβομαι τις επιλογές του. Κι όταν έβγαλε τα "Τραγούδια που σου γράφω", πάλι στην αρχή μας παραξένεψε αυτή η επιλογή του. Αλλά μετά έκανε τις συναυλίες με τη Dulce Pontes στο Ηρώδειο και κυκλοφόρησε η Μεσόγειος. Τώρα κυκλοφορεί αυτό το τραγούδι. Αύριο θα κάνει τη συναυλία "Όταν συμβεί στα πέριξ", θα βγάλει το δίσκο με το Αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο... Θέλω να πω, ότι δεν είναι ένα τραγούδι ή ένας δίσκος που θα τον κρίνει. :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ B)πάλι θεωρώ ότι ο Χατζηγιάννης συνθέτει ωραίες μουσικές και

ο Μωραϊτης γράφει πολύ ωραίους στίχους! Μπορεί να μην είναι οι Χατζιδάκις - Γκάτσος

και το αποτέλεσμα να μην είναι διαχρονικό,

είμαι όμως σίγουρη ότι θα είναι αρκετά καλό! ;)

Χαίρομαι που ο Θείος με αυτές του τις επιλογές δείχνει πόσο

εκτιμάει και στηρίζει τους νέους καλλιτέχνες.

:music:B)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Θέλω να πω, ότι δεν είναι ένα τραγούδι ή ένας δίσκος που θα τον κρίνει. :music:

Οπώς είναι προφανές από το post μου, σε καμία περίπτωση δεν έκρινα την προσφορά του στο τραγούδι και την όλη καλλιτεχνική του παρουσία από αυτό τον δίσκο. Το αντίθετο είπα, ότι δηλαδή δεδομένης της μέχρι τώρα πορείας του αυτές οι συνεργασίες τον αδικούν. Αυτό που είναι όμως σίγουρο είναι ότι οι τελευταίες επιλογές του κατ' εμέ αντιπροσωπεύουν ένα στιγμιότυπο των σημερινών του απόψεων σχετικά με το ποιοτικό τραγούδι και το ποια θα πρέπει να είναι η εξέλιξη του. Και αυτό είναι ίσως το περισσότερο ανησυχητικό!!! Αλίμονο, αν δεχθούμε ότι τέτοιου είδους τραγουδάκια (επιπέδου Γονίδη) ανήκουν στο καλό ελληνικό τραγούδι. Όσο για τα πέρι δοκιμών, νομίζω ότι υπηρετώντας επί τόσα χρόνια την καλή μουσική θα έπρεπε να είχε μια πιο παγιωμένη άποψη για τα καλλιτεχνικά πράγματα. Εξάλλου οι συχνές επισκέψεις στα "ζαχαραπλαστεία" καθίστανται επικίνδυνες ιδιάίτερα μετά από μια ορισμένη ηλικία.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

:blink: Ε, όχι και Γονίδη! B)

Πάντως, για να πω την αλήθεια, πιστεύω πως ο Χατζηγιάννης έχει γράψει και πολύ καλύτερα τραγούδια, καθώς επίσης και ο Μωραΐτης έχει γράψει πολύ καλύτερους στίχους. Ωστόσο αυτό το τραγούδι δεν είναι κακό, αλλά θα μπορούσε να ήταν καλύτερο.

Όσο για τις δοκιμές που λέμε, ο Νταλάρας πάντα δοκίμαζε διάφορα και δεν έχει σταματήσει. Αυτό (προσωπικά) είναι κάτι που μ' αρέσει στον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Για παράδειγμα όταν βγήκαν τα "Latin", σε κάποιους άρεσαν σε κάποιους όχι. Αλλά αυτά είναι και λίγο (ή πολύ) υποκειμενικά θέματα...

:music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από το Δελτίο Τύπου της UNIVERSAL :

"Μετά από δουλειά πολλών μηνών στο στούντιο ο Γιώργος Νταλάρας ολοκληρώνει τον καινούριο του δίσκο που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες.

Με σύμμαχο το μουσικό του ένστικτο, την αγάπη του για το καλό λαϊκό τραγούδι, αλλά και την εκτίμηση, χωρίς προκατάληψη, για ότι καινούριο αξίζει την προσοχή, ο Γιώργος Νταλάρας συνεργάζεται με καταξιωμένους, αλλά δίνει και βήμα σε πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς.

12 καινούρια τραγούδια με σημερινό ήχο που υποστηρίζονται από τα λόγια των πιο σημαντικών στιχουργών.

Πρόκειται για μια πολυσυλλεκτική δουλειά με την μουσική των :

-Μιχάλη Χατζηγιάννη

-Τάσου Γκρου

-Στέφανου Κορκολή

-Στέργιου Γαργάλα

-Κυριάκου Παπαδόπουλου

και των πρωτοεμφανιζόμενων :

-Γιώργου Τσεπίλη

-Κων/νου Βελλιάδη

-Νίκου Κουμπιού

Οι στίχοι είναι των :

-Λευτέρη Παπαδόπουλου

-Μάνου Ελευθερίου

-Λίνας Νικολακοπούλου

-Νίκου Μωραϊτη

-Γιώργου Παυριανού

-Ζωής Παναγιωτοπούλου

-Λίνας Δημοπούλου

-Alice Tori

-Τέρπανδρου Παπαδόπουλου

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ας μην είμαστε τόσο επικριτικοί και απόλυτοι, χωρίς να έχουμε ακούσει πρώτα το σύνολο των τραγουδιών. Κι επιπλέον, σχόλια όπως ''τα ζαχαροπλαστεία καθίστανται επικύνδυνα ιδιαίτερα μετά από κάποια ηλικία'', δεν αποτελούν κριτική που ταιριάζει στο ήθος του Νταλάρα και των ακροατών του. Οι καλλιτέχνες κρίνονται συνέχεια και ο Νταλάρας δεν ήταν ποτέ στο απυρόβλητο. Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στις εκφράσεις μας , όταν πρόκειται -μάλιστα- για έναν από τους λίγους καλλιτέχνες που προσπαθούν και αγωνίζονται για αυτό το έρμο ελληνικό τραγούδι.

Και σε αυτόν τον δίσκο(σύμφωνα με το δελτίο τύπου που μας μετέφερε ο Τάσος) υπάρχουν και δοκιμασμένοι και καθιερωμένοι δημιουργοί αλλά δίνεται και το βήμα σε νέους ανθρώπους που έχουν την λαχτάρα να μπουν στα βαθιά της μουσικής. Αυτό από μόνο του είναι πλεονέκτημα του δίσκου. Μακάρι να έχουμε και ωραία τραγούδια κι ας μην είναι βαθυστόχαστα. Απλά, αξιοπρεπή,καθημερινά τραγούδια που θα τραγουδηθούν από τον κόσμο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...Θα συμφωνήσω με την Ελίνα...Πάντοτε υπήρχαν αντιδράσεις για τις "διαφορετικές" επιλογές του Νταλάρα και ερωτηματικά...Όμως ρε παιδιά,έχει βαρεθεί να μας απαντάει σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους απορία...Θυμάμαι όταν ήταν στην Ιερά Οδό με τους Πυξ Λαξ,το '96,που μέσα από την άποψη του για συνθέτες σαν τον Περίδη,τους Χειμερινούς Κολυμβητές,το Χάρη και τον Πάνο,νεότερους και παλιότερους,τα τραγούδια των οποίων στήριξε και τραγούδησε εκείνο το χειμώνα("Τα τσιγάρα","Του έρωτα","Το πολλαπλό σου είδωλο" ξανά μετά το Αττικόν κόκ),έδινε απαντήσεις και πάλι σε όλα μας τα ερωτήματα...Έτσι ανανεώνεται,τραγουδώντας νέους συνθέτες νιώθει ζωντανός...Αυτό έκανε και το '80 και το '90 και το 2000...Γιατί μας ξενίζει;; Δε θα είναι όλα του τα τραγούδια σαν το "Να με θυμάσαι",ή "Τα βεγγαλικά σου μάτια"...Αν δεν τον στηρίξουμε εμείς,που γνωρίζουμε τόσα χρόνια και τις προθέσεις του και τις ιδέες του και τις "αδυναμίες" του(που σ' αυτές βρίσκονται και τα πιο δυνατά του σημεία συνήθως),τότε ποιος θα τον στηρίξει;;;;Μουσικοί και καλλιτέχνες,που έχουν βρεθεί κοντά του πολύ πρόσφατα,χρειάστηκαν μόνο λίγες στιγμές,για να καταλάβουν τα μουσικά "μονοπάτια" του Νταλάρα και να τον επαινούν, αποδεδειγμένα όπου σταθούν κι όπου βρεθούν...Κι εμείς,που υποτίθεται πως τον παρακολουθούμε και στηρίζουμε,δεκαετίες τώρα...πάλι δεν καταλαβαίνουμε;;;Ο Γιώργος δεν τραγουδά μόνο "Ρωμιοσύνη","Παραπονεμένα λόγια","Ντύλαν Τόμας"...Τραγουδά και "Το προαίσθημα" και το "Με τελείωσες" και το "Μη μιλάς μη γελάς",πώς να το κάνουμε;;;Κι εδώ έχουμε Παπαδόπουλο,Νικολακοπούλου,Ελευθερίου πλάι στους νεότερους..Ή μήπως δε μας άρεσε το "Πόσο κρατάει ένα όνειρο" του Κορκολή;;;.Ας είμαστε πιο προσεκτικοί κι ας αφήσουμε τα...ζαχαροπλαστεία έξω από εδώ...Δεν αποτελεί καμμία μομφή,για τα γραφόμενα του konstpap κι άλλοι έχουν εκφραστεί με δυσαρέσκεια για το κομμάτι του Χατζηγιάννη κι εγώ έγραψα,πως θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο...Ας είμαστε λιγάκι πιο προσεκτικοί μονάχα και να μην προτρέχουμε...Σε λίγες μέρες θα τα κουβεντιάσουμε όλα...Λίγη υπομονή! B)B):music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

12 νέα τραγούδια? Λίγα δεν είναι ρε παιδιά? Εγώ ήθελα τουλάχιστον τα διπλάσια...! :D

Πάντως ενθουσιάστηκα όταν είδα ονόματα όπως του Λευτέρη, του Μάνου, της Λίνας Νικολακοπούλου, της Λίνας Δημοπούλου και της Ζωής Παναγιωτοπούλου! Δημιουργοί που μας έχουν χαρίσει διαμάντια! :D

Ωραία νέα!!! :D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πληροφορία, με βαθμό αξιοπιστίας 99%:

Ο νέος δίσκος, θα ονομάζεται

"Με το ένα πόδι στα άστρα".

Υπάρχει βέβαια και το υπόλοιπο 1%...

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι όμορφος τίτλος... :) Μακάρι να είναι πραγματική η πληροφορία...

Κι όντως 12 τραγούδια κι εμένα μου φαίνονται λίγα...Θα προτιμούσα μερικά ακόμα... B):music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Με το ένα πόδι στα άστρα".

Δε μετονομάζουμε και το topic;;;;;;

Ο τίτλος είναι υπέροχος!!!!!!!

Και ο "Μικρός Πρίγκηπας" θα ταίριαζε απόλυτα

σ' αυτό το CD.

Πότε αναμένεται;;;; :music: Κρατάνε πολύ οι λίγες μέρες που

αναφέρει ο Τάσος;;;; B):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο τίτλος του δίσκου θα είναι μάλλον

΄΄Με το ένα πόδι στ΄ άστρα.... ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ΄΄!!!!!!!!!!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπράβο Γιάννη. Αυτός ο στίχος είναι σε ένα από τα ανέκδοτα ποιήματα του Λευτέρη Παπαδόπουλου, στο σχετικό και γνωστό βιβλίο. Συγκεκριμένα, το τραγούδι έχει τίτλο: ''Όταν μεθάει το φεγγάρι'' . Πάει κι αυτό το τραγούδι, το είχα δυστυχώς μελοποιήσει.. :music:B):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ ωραίος τίτλος! :wow: Έτσι ακριβώς όπως νιώθουμε κάθε φορά που ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει, κάθε φορά που τον βλέπουμε και τον ακούμε... Με το ένα πόδι στα άστρα... με την ψυχή στα άστρα... :razz::wow:

Αντε, καλώς να μας έρθει ο νέος δίσκος..κι ας έχει και 12 μόνο τραγούδια. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ ωραίος τίτλος!! :D Αναμένουμε τα τραγούδια...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...