Makis

Δημήτρης Μπάσης

57 posts in this topic

Αφιερωμένη στον Δημήτρη Μπάση είναι η Σαββατιάτικη εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου στη ΝΕΤ

"Την σπουδαία φωνή και το εξαιρετικό ερμηνευτικό του ταλέντο ξεδιπλώνει αυτό το Σάββατο ο Δημήτρης Μπάσης και πίνει «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ», χαρίζοντας στους τηλεθεατές πολυαγαπημένα, διαχρονικά και αθάνατα λαϊκά τραγούδια που λάτρεψαν γενιές και γενιές Ελλήνων

Μαζί του στο μουσικό μέρος της εκπομπής η Ευρυδίκη, ο Ησαϊας Ματιάμπα και ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, επιλέγουν ξεχωριστά και διαχρονικά κομμάτια, που έγιναν ανεπανάληπτες επιτυχίες και συμμετέχουν στο γλέντι, χορεύοντας και διασκεδάζοντας με όλη τους την καρδιά

Τον επίτιμο προσκεκλημένο αλλά και τον οικοδεσπότη Σπύρο Παπαδόπουλο τιμούν με την παρουσία τους: οι Ολυμπιονίκες Μιχάλης Μουρούτσος και Λεωνίδας Κόκκας που συμμετέχουν όπως πρέπει και όχι καθώς πρέπει, ανεβάζοντας με τις χορευτικές του επιδόσεις το κέφι. Ακόμα στην παρέα είναι ο μουσικός παραγωγός - φίλος του Δημήτρη Μπάση - Ηλίας Μπενέτος, οι δημοσιογράφοι: Μαρία Σταματέρη, ’ννα Καραμανλή, Λεωνίδας Αντωνόπουλος, Μυρτώ Κοντοβά και Λένα Αργύρη, οι ηθοποιοί Πασχάλης Τσαρούχας, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Ιουλία Σιάνου, Μυρτώ Αυγερινού, Δήμητρα Σιγάλα και η Μις Ελλάς 2003 Βασιλική Τσεκούρα"

http://www.ert.gr/tv/tvDetailsFull.asp?id=...d=64668&ch_id=9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου από τους τραγουδιστές της νέας γενιάς ο ΜΠΑΣΗΣ έχει την καλύτερη φωνή.Δυστυχώς όμως , όπως συνέβη και στο παρελθόν με πολλους σπουδαίους τραγουδιστές , νομίζω ότι το ρεπερτόριό του τον αδικεί.Με εξαίρεση βέβαια τις επανεκτελέσεις των τραγουδιών του ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ και τον πρώτο του δίσκο ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ" που έχει μερικά πολύ όμορφα τραγούδια.Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον οι συνθέτες θα του δώσουν τραγούδια αντάξια της φωνής και των δυνατοτήτων του.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ κι εγώ με τον Θανάση. Όντως η φωνή του είναι υπέροχη, αδικείται απ' τα τραγούδια. Τον άκουσα να ερμηνεύει Θεοδωράκη πέρυσι (edit: εδώ και λίγες μέρες ...πρόπερσι λέμε πλέον :music:) στη Μακρόνησο και μου έκανε μεγάλη εντύπωση, αν και πάνω-κάτω τον ήξερα λίγο απο πριν. Αν βρει τα σωστά τραγούδια στο μέλλον, θα πάει πολύ καλά πιστεύω :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου το «Ουδείς Αναμάρτητος» και η ’ννα Παναγιωταρέα φιλοξενούν το Δημήτρη Μπάση.

Μια εκπομπή αφιερωμένη σε έναν εξαιρετικά ταλαντούχο τραγουδιστή της νέας γενιάς. Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια στη Στουτγγάρδη, μας αφηγείται την πρώτη του επαφή με την Ελλάδα και την μελέτη της Βυζαντινής μουσικής. Θυμάται τα πρώτα του βήματα στο χώρο του τραγουδιού και μιλά για τους ανθρώπους που τον βοήθησαν. Παράλληλα, αναφέρεται στις συνεργασίες που σημάδεψαν την καριέρα του, όπως αυτή με τον Χρήστο Νικολόπουλο, αλλά και τον Μίκη Θεοδωράκη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

«Μουσική διαδρομή σε βυζαντινά ίχνη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Μουσική διαδρομή σε βυζαντινά ίχνη» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δοθεί την Τρίτη 21 Νοεμβρίου (20:30) στην αίθουσα «Φίλων της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, από το Δημήτρη Μπάση και την πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου.

Με αφετηρία γνώριμους βυζαντινούς ύμνους, το μουσικό ταξίδι διαπερνά έργα συμφωνικής φόρμας εμπνευσμένα από βυζαντινά στοιχεία κορυφαίων συνθετών όπως ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ, ο Νίκος Σκαλκώτας, ο Μανώλης Καλομοίρης και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σημαντική πρώτη εκτέλεση: ολοκληρωμένο το κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα «Ελικώνας» του Μίκη Θεοδωράκη. Θα ακουστούν επίσης αποσπάσματα από την «Συμφωνία της Λεβεντιάς» και το «’ξιον Εστί», καθώς και βυζαντινοί ύμνοι ενορχηστρωμένοι για σολίστ, ανδρική χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια διαφορετική πτυχή της ερμηνευτικής φυσιογνωμίας του Δημήτρη Μπάση και την πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου, η οποία θα αναδείξει την ευρύτητα του μουσικού φάσματος συνθέσεων σε «βυζαντινά ίχνη» με έργα μεγάλης πιανιστικής δεξιοτεχνίας.

Συμπράττουν, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Μ. Οικονόμου, η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό την διεύθυνση του Σ. Μπερή, η χορωδία Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Ν. Μαλιάρα, η χορωδία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου υπό τη διεύθυνση του Μ. Οικονόμου και η χορωδία του Εθνικού Ωδείου υπό την διεύθυνση του Σπ. Κλάψη.

Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της καλλιτεχνικής επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εισιτήρια προπωλούντα στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Β. Σοφίας και Π. Κόκκαλη, τηλ: 210 7282333).

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...06&lngDtrID=253

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυο πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις δίνει ο Δημήτρης Μπάσης στις 20 & 21 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

http://www.greekfestival.gr/athens_fest/sh...t?id=56〈=gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Δημήτρης Μπάσης στη Μικρή Επίδαυρο

Τα πολλά πρόσωπα, η ομορφιά και η συνέχεια της ελληνικής μουσικής είναι το περιεχόμενο και ταυτόχρονα το ζητούμενο των δύο συναυλιών, με τίτλο «Από το Βυζάντιο στο σήμερα», που θα παρουσιάσει με τους συνεργάτες του ο Δημήτρης Μπάσης, στο Θέατρο της Μικρής Επιδαύρου, στις 20 και 21 Ιουλίου. Οι δύο ώρες του προγράμματος ξετυλίγουν μια διαδρομή που μας ταξιδεύει από το βυζαντινό μέλος στα ηχοχρώματα της δημοτικής μουσικής κι από τους δρόμους του λαϊκού τραγουδιού, στα έργα των μεγάλων μας συνθετών και την σύγχρονη τραγουδοποιία.

Ο τραγουδιστής, σε μια σημαντική στιγμή της καριέρας του αναμετριέται με το βάθος και το πλάτος της μουσικής μας παρακαταθήκης, προσπαθώντας να φέρει στο φως τη συλλογική μνήμη και τη συγκίνηση που κρύβουν μέσα τους τραγούδια από κάθε «γεωγραφικό διαμέρισμα» του χάρτη της ελληνικής μουσικής.

Το όχημα για την παρουσίαση των τραγουδιών είναι λιτό. Πιάνο, τσέλο, παραδοσιακά έγχορδα και φωνή. Η επιλογή αυτής της απλότητας κάθε άλλο από συμπτωματική είναι. Προσπάθεια όλων των συντελεστών είναι η κατάδυση στην βαθιά ουσία κάθε τραγουδιού και η απόδοση της με σύγχρονη, κατανοητή και συνάμα πρωτότυπη ματιά. Το μικρό και ιδιαίτερο σύνολο αφουγκράζεται τις αναπνοές των τραγουδιών και αποκαλύπτει την σχέση της μιας μουσική «εποχής» με την άλλη.

Το πρόγραμμα ξετυλίγει το νήμα από τους βυζαντινούς ύμνους και τα δημοτικά τραγούδια, παρακολουθεί την φλέβα του σμυρνέϊκου και του ρεμπέτικου να μπολιάζεται με την μουσική διάνοια των Βαμβακάρη - Τσιτσάνη και να φτάνει ακολούθως στη κοσμογονία των χρόνων του εξήντα και τη συνάντηση των Θεοδωράκη - Χατζιδάκι με τους μεγάλους ποιητές. Δεν αφήνει έξω χαρακτηριστικά τραγούδια του Καλδάρα, του Πλέσσα, του Ξαρχάκου, τις σημαντικές στιχουργικές στιγμές του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Περνάει στον Κουγιουμτζή, στον Μαρκόπουλο, στον Λοΐζο και πλησιάζει τις δεκαετίες του ογδόντα και του ενενήντα για μια κοντινή ματιά στους σύγχρονους δημιουργούς και το προσωπικό ρεπερτόριο του Δημήτρη Μπάση.

Στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις βρίσκεται ο Γιώργος Παπαχριστούδης που μετά την συνεργασία του με σημαντικούς ερμηνευτές και την θητεία του στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ βάζει και την δική του υπογραφή σε αυτό το πρόγραμμα.

Στα παραδοσιακά έγχορδα, δηλαδή ούτι, μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά ο Θανάσης Βασιλάς ξεδιπλώνει το πολυσχιδές ταλέντο και την λαϊκή του φλέβα.

Στο τσέλο η Μαριλίζα Παπαδούρη γεφυρώνει δυο κόσμους όντας βυζαντινός ισοκράτης και ταυτόχρονα η δυτική αντίστιξη του προγράμματος.

Ο Δημήτρης Μπάσης τραγουδά με την παιδεία του στην βυζαντινή μουσική, με τα διδάγματα από τις σημαντικές του συνεργασίες, με την πείρα του από το λαϊκό πάλκο, και με την μαθητεία του ως ερμηνευτής των έργων του Μίκη Θεοδωράκη.

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 & ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμή εισιτηρίων: 40 , 25 , 10 (Μειωμένο)

http://entertainment.flash.gr/music/releas...07/7/5/22094id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δήμητρης Μπάσης - Λένα Αλκαίου στο Χάραμα

Αυτό το χειμώνα, ο Δημήτρης Μπάσης και η Λένα Αλκαίου, ενώνουν τις φωνές τους στην ιστορική σκηνή του Χαράματος. Από την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, το Χάραμα μεταμορφώνεται στο στέκι κάθε παρέας και υπόσχεται στιγμές διασκέδασης, μ΄ ένα πρόγραμμα-ταξίδι στο χθες και το σήμερα.

Ο Δημήτρης και η Λένα, εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς του λαϊκού τραγουδιού, ξετυλίγουν το κουβάρι της ελληνικής μουσικής και μας προσκαλούν να τραγουδήσουμε μαζί τους και να θυμηθούμε τις πιο ωραίες στιγμές της.

Δύο αγαπημένες λαϊκές φωνές, σε μια διαδρομή από τον Τσιτσάνη και το ρεμπέτικο μέχρι τα πιο σύγχρονα λαϊκά ακούσματα αλλά και επιτυχίες από την προσωπική τους δισκογραφία.

Το Χάραμα, ένας χώρος που φιλοξένησε τους πιο σπουδαίους εκπροσώπους της μουσικής μας, θυμάται και μας θυμίζει τα πιο ωραία λαϊκά και όχι μόνο, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ζωντάνια, κέφι και μελωδία.

Ο Δημήτρης Μπάσης και η Λένα Αλκαίου, μας τραγουδούν ό,τι αγαπάμε και μας χαρίζουν κάθε φορά και μια μοναδική εμπειρία.

Και επειδή η διασκέδαση δεν έχει ώρα, το Χάραμα θα ανοίγει τις πόρτες του και τις Κυριακές το μεσημέρι.

«Το Χάραμα»

Σκοπευτήριο Καισαριανής

Τηλ. Κρατήσεων 210 7669742/210 7664869 / 6944206655

Φιάλη Ουίσκι:Απλή 120, Σπέσιαλ 140

Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 23.00

Κυριακή μεσημέρι στις 14:00

http://entertainment.flash.gr/music/releas.../10/17/22744id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nέος δίσκος από το Δημήτρη Μπάση.

Από το musical.gr

Η ΖΩΗ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΠΑΕΙ

Νέος δίσκος του Δημήτρη Μπάση με 12 καινούργια τραγούδια των Χριστόφορου Γερμενή, Κυριάκου Παπαδόπουλου, Στέλιου Γαργάλα, Θανάση Βασιλά πάνω σε στίχους Ελένης Γιαννατσούλια, Εύης Δρούτσα, Λίνας Δημοπούλου, Γιάννη Μπαγούλη, Πάνου Φαλάρα και Βασίλη Γιαννόπουλου.

Το τραγούδι ΠΑΜΕ ΦΙΛΕ του κάνει ντουέτο ο Γιάννης Κότσιρας

Το album συνοδεύεται από ένθετο βιβλιαράκι με τους στίχους των τραγουδιών, τους συντελεστές και άλλες πληροφορίες.

ΤΙΤΛΟΣ: Η ΖΩΗ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΠΑΕΙ

Κατηγορία: ΕΝΤΕΧΝΑ ΛΑΪΚΑ

Ερμηνευτής: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ

Συνθέτης: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΑΣ, ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΑΡΓΑΛΑΣ

Στιχουργός: ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΑΤΣΟΥΛΙΑ, ΕΥΗ ΔΡΟΥΤΣΑ, ΛΙΝΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΓΟΥΛΗΣ, ΠΑΝΟΣ ΦΑΛΑΡΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Εταιρεία: LEGEND - MODERN TIMES

Κυκλοφορία: 12/12/2007

A/A ΤΙΤΛΟΣ

1 Η ΖΩΗ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΠΑΕΙ

2 ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

3 ΠΑΜΕ ΦΙΛΕ (Ντουέτο με τον Γιάννη Κότσιρα)

4 ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ

5 ΑΠΟΨΕ ΦΕΥΓΩ

6 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

7 ΜΕ ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

8 ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ ΕΡΩΤΑ

9 ΠΟΣΟ Η ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ

10 ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ Σ' ΕΣΕΝΑ

11 ΘΕΕ ΜΟΥ

12 ΠΟΤΕ ΑΝΑΣΑΙΝΩ

http://www.musical.gr/cddetails.php?gui_la...846559826&cat=2

Share this post


Link to post
Share on other sites

O Δημήτρης Μπάσης θα είναι καλεσμένος στην εκπομπή της Βίκυς Χατζηβασιλείου "Πάμε πακέτο" στον Alpha, τα Χριστούγεννα στις 21.00.

Επίσης θα συμμετέχει στο αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη , στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου "Αξίζει να το δεις" , τα Χριστούγεννα επίσης, στον ΑΝΤ1 στις 15.45.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνέντευξη του Δημήτρη Μπάση στο musiccorner:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ

"Οι συνεργασίες μου με έχουν κάνει τόσο επιλεκτικό"

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην Αγγελική Μακρή

Φωτογράφηση: Μαρία Παπαγεωργίου

Music Corner - 11/1/2008

Λίγο πριν την εκπνοή του 2007, συναντήσαμε τον Δημήτρη Μπάση στο "Χάραμα", στο καμαρίνι που κάποτε φιλοξενούσε τον Τσιτσάνη, την Μπέλλου, τον Παπαϊωάννου. Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ "Η ζωή αλλού σε πάει", ο Δημήτρης μας μιλάει για τη δεκάχρονη πορεία του στη δισκογραφία, την αντίθεση του στα σημερινά πρότυπα που επιτάσσει το life style καθώς επίσης και το αυστηρά μουσικό κριτήριο που τηρεί στην επιλογή των συνεργατών του...

Μusic Corner: Έχεις κάνει απολογισμό για το 2007;

Δημήτρης Μπάσης: Έχω κάνει και νομίζω ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά! Μετά από τρία χρόνια, κυκλοφορώ τον καινούριο μου δίσκο με τίτλο "Η ζωή αλλού σε πάει", μια δουλειά που έγινε έτσι όπως ήθελα, σε μια καινούργια εταιρεία, για μένα, τη Legend. Έκλεισε η χρονιά στο "Χάραμα" με μεγάλη επιτυχία και ήταν πολύ σημαντικό το στοίχημα για μένα, γιατί ηγούμαι πρώτη φορά σε σχήμα και ήταν βασικό να πάει καλά αυτή η σαιζόν κι επίσης η καλοκαιρινή περιοδεία με τον Χρήστο Νικολόπουλο ήταν πετυχημένη. Νομίζω λοιπόν, ότι σε επίπεδο επαγγελματικό ήταν μια σπουδαία χρονιά κι αν βάλω και ότι σε προσωπικό επίπεδο έχω ισορροπήσει αρκετά πλέον με όλη αυτή την κατάσταση, μπορώ να πω ότι ήταν ένας πολύ θετικός απολογισμός.

Μusic Corner: Πώς θα ήθελες να είσαι σε ...365 ημέρες από σήμερα;

Δημήτρης Μπάσης: Θα ήθελα η καινούρια μου δουλειά, που μόλις κυκλοφόρησε, να έχει αγαπηθεί από τον κόσμο. Αν κάνουμε δηλαδή και του χρόνου τον απολογισμό μας μαζί, να μπορούσα να πω ότι πολλά απ' αυτά τα τραγούδια έχουν ξεχωρίσει κι έχουν αγαπηθεί, ότι ο δίσκος αγαπήθηκε και ότι θα μου προέκυπτε μια πολύ σημαντική συνεργασία σε επίπεδο live εμφανίσεων.

Μusic Corner: Πρόλαβες να πάρεις άρωμα Χριστουγέννων φέτος;

Δημήτρης Μπάσης: Πέρα απ' το "Χάραμα", τα τελευταία 16 χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά με το τραγούδι, το να δουλεύω τα Χριστούγεννα αποτελεί για μένα τρόπο ζωής. Έτσι, προσπαθώ να τα συνδυάσω: να δουλεύω, να διασκεδάζω τον κόσμο που μας προτιμά τις μέρες αυτές για την έξοδό του και να μπαίνω στο κλίμα των γιορτών, κάτι που σου δίνουν τα αγαπημένα σου πρόσωπα, η οικογένειά σου, ο περίγυρός σου και συμβάλει στο να ομορφαίνουν οι μέρες αυτές. Πολύ συχνά λοιπόν, μου συμβαίνει και παίρνω έντονα το άρωμα των Χριστουγέννων.

Μusic Corner: Φέτος κλείνεις δέκα δισκογραφικά χρόνια. Τι θέλεις να

κρατήσεις και τι να πετάξεις από αυτή τη δεκαετία;

Δημήτρης Μπάσης: Δε θέλω να πετάξω τίποτα. Από τον Απρίλη του 1997 που βγήκε ο πρώτος δίσκος με τίτλο "Με τη φορά του ανέμου", μέχρι φέτος το Δεκέμβρη που κυκλοφόρησε το "Η ζωή αλλού σε πάει", θεωρώ ότι είναι δέκα χρόνια και μια διαδρομή, κατά τη γνώμη μου, πάρα πολύ σημαντική. Μια πορεία με αρκετές πωλήσεις, χρυσούς, πλατινένιους δίσκους, με τραγούδια που έχουν ξεχωρίσει, δισκογραφικές συνεργασίες πολύ σημαντικές, όπως οι δύο δίσκοι με τον Μίκη Θεοδωράκη, δισκογραφική συνεργασία με τον Μητροπάνο, τον Τερζή. Κρατάω όλα αυτά, δε θέλω να διαγράψω τίποτα από τη δισκογραφική μου διαδρομή και νομίζω ότι απλά κλείνει ένας κύκλος, θεωρητικά, και ανοίγει ένας καινούριος. Θεωρώ ότι τα δέκα πρώτα χρόνια στη δισκογραφία ήταν πολύ σημαντικά. Ευτυχώς έκανα την εμφάνισή μου στο χώρο σε μια περίοδο που τα πράγματα ήταν καλύτερα για το ελληνικό τραγούδι και συνεχίζω το δρόμο μου. Ελπίζω να είναι μακρύς, με πολλά ακόμη δισκογραφικά χρόνια και εύχομαι να έχω να δώσω πολλά τραγούδια.

Μusic Corner: Είναι προφανές πως οι συνεργασίες που έχεις κάνει είναι πολύ επιλεκτικές και δεν ξεφεύγεις ποτέ από την ποιότητα, κάτι για το οποίο δεν έχουν πολλοί συνάδελφοί σου την πολυτέλεια επιλογής. Είναι αρκετοί αυτοί που κάνουν "εκπτώσεις" στη δουλειά τους.

Δημήτρης Μπάσης: Οι επιλογές γίνονται συνειδητά. Αυτός ο δρόμος που έχω διαλέξει είναι ο δύσκολος δρόμος. Θα πω ότι ο τελευταίος μου δίσκος έχει 3 χρόνια χρονολογική απόσταση από τον προηγούμενο. Θα μπορούσα μέσα σε αυτό το διάστημα να έχω βγάλει 3 δίσκους. Το να κάνεις αυστηρές επιλογές, το να βγάζεις μια δουλειά όταν πιστεύεις πως έχεις λόγο να το κάνεις, είναι δύσκολος δρόμος. Μπορεί από τη μία να έχω την πολυτέλεια αυτή, από την άλλη όμως έχει ένα κόστος για μένα. Αναγκάζομαι, δηλαδή, επειδή δεν έβρισκα αυτά τα τρία χρόνια τα τραγούδια που ήθελα, να μένω εκτός δισκογραφίας για όλο αυτό το διάστημα. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι έψαξα πάρα πολύ γι' αυτά τα τραγούδια κι είναι ένας δίσκος που με αντιπροσωπεύει απόλυτα.

Μusic Corner: Οι γνώσεις σου πάνω στη μουσική, έχω την εντύπωση, ότι σε κάνουν τόσο επιλεκτικό στα τραγούδια που θα πεις.

Δημήτρης Μπάσης: Σίγουρα έχει να κάνει με τη μουσική παιδεία που έχω και τον χαρακτήρα μου είναι όμως και το ότι η δεκαετής πορεία μου στη δισκογραφία, μου έδωσε πολλά ερεθίσματα και σημαντικές συνεργασίες. Μετά τη συνεργασία με τον Μίκη Θεοδωράκη, το γεγονός ότι πήρα το βάπτισμα των μεγάλων επιτυχιών από το Χρήστο Νικολόπουλο, με έκαναν να είμαι ακόμη πιο προσεκτικός σε κάθε σου βήμα, ανέβηκαν τα standards, ανεβάζει τις απαιτήσεις του κόσμου που δε θέλει να σε βλέπει να ενδίδεις σε κάτι ευτελές. Προσπαθώ η δισκογραφική μου πορεία, και γενικότερα η καλλιτεχνική, να μην έχει καμία δόση lifestyle μέσα. Θέλω όλο αυτό το πράγμα να αφορά καθαρά τη μουσική, τα τραγούδια, τις συνεργασίες μου και τίποτε άλλο. Το κάνω συνειδητά και μου 'χει βγει και σε καλό. Δε θα μπορούσα, άλλωστε, να κάνω και κάτι άλλο γιατί δεν είναι και στο χαρακτήρα μου.

Μusic Corner: Θεωρείς ήδη μουσικής όπως η βυζαντινή ή η μικρασιάτικη, νεκρά; Ότι δεν ενδιαφέρουν τους νέους μουσικούς;

Δημήτρης Μπάσης: Το αντίθετο. Ασχολούνται και νέοι και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπούν και ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική. Όσοι που ξέρουν από μουσική, γνωρίζουν ότι όλα τα είδη έχουν πατήσει σε είδη όπως η βυζαντινή και το παραδοσιακό τραγούδι. Οι παλιοί, μεγάλοι, λαϊκοί συνθέτες εμπνεύστηκαν από παραδοσιακά τραγούδια. Το ρεμπέτικο, ας πούμε, έχει πολλά κοινά με το σμυρνέικο. ’νθρωπος που ξέρει από μουσική, ξέρει ότι ο πλούτος μας είναι το παραδοσιακό τραγούδι και η βυζαντινή μουσική.

Μusic Corner: Παρά λοιπόν το ότι στη σόου μπιζ δεν ευνοούνται τέτοια είδη, υπάρχουν άνθρωποι που συμβάλουν στη διατήρηση αυτών των ακουσμάτων.

Δημήτρης Μπάσης: Το τι θα γίνει επιτυχία σήμερα είναι τελείως κατευθυνόμενο. Το παιχνίδι είναι σικέ. Ο κάθε σταθμός έχει επιλέξει να έχει μία συγκεκριμένη ταυτότητα. Κάποιος παίζει ποπ, άλλος λαϊκά, άλλος ξένα. Ανάλογα με την ταυτότητα του σταθμού, επιλέγουν και φορτώνουν τον σκληρό δίσκο του σταθμού με συγκεκριμένα τραγούδια και αρχίζουν και δίνουν μεταδόσεις, π.χ. πέντε μεταδόσεις στο ένα, στο άλλο δέκα κ.ο.κ. Το πόσες μεταδόσεις θα έχει κάθε τραγούδι και ποια τραγούδια θα μπουν στην playlist κάθε σταθμού καθορίζεται με συνεννοήσεις κάτω απ' το τραπέζι μεταξύ δισκογραφικών εταιρειών, των διευθυντών προγραμμάτων του κάθε σταθμού κλπ. Το μοντέλο να παίζουν οι σταθμοί μουσική από λίστες στον σκληρό υπολογιστή και να μην υπάρχει ραδιοφωνικός παραγωγός είναι Αμερικάνικο και έχει εισαχθεί και στην Ελλάδα. Νομίζω ότι κάνει πάρα πολύ κακό στο τραγούδι, και, επειδή ακριβώς είναι κατευθυνόμενο, δε μένει και τίποτα. Μπορεί να ακούσεις πολλές φορές ένα τραγούδι από ένα παιδί που έχει μόλις βγει από ριάλιτι και να γίνεται πλύση εγκεφάλου, γιατί έτσι έχει στηθεί το παιχνίδι. Αυτός βγήκε με τη δύναμη μιας τηλεόρασης, η οποία από πίσω της έχει μια δισκογραφική εταιρεία κι έτσι λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός που παράγει τραγούδια με ημερομηνία λήξης. Αυτό όμως κάτι σημαίνει: Όσο στημένο κι αν είναι το παιχνίδι, δεν μπορείς να παραμυθιάσεις τον κόσμο ότι ακούει κάτι καλό και μεγάλο.

Μusic Corner: Θα γίνει κάποια στιγμή εκκαθάριση στο ελληνικό τραγούδι;

Δημήτρης Μπάσης: Το εύχομαι και το ελπίζω. Πιστεύω ότι ο κόσμος πλέον γυρνάει την πλάτη του σε όλη αυτή την ευτέλεια και στο life style με το οποίο κάποιοι ντύνουν το τραγούδι. Φέτος το "Χάραμα" είναι σχεδόν κάθε μέρα γεμάτο και αυτό φανερώνει μία τάση. Η εκκαθάριση θα γίνει και πάντοτε υπήρχε το καλό και το κακό τραγούδι, αυτοί που υπηρετούσαν τη σάχλα κι αυτοί που έκαναν μια καλή και συνειδητή πορεία. Έτσι γίνεται και σήμερα, μόνο που σήμερα έχουμε ενδώσει πολύ στην ευτέλεια. Πάντοτε υπάρχουν καλά τραγούδια και πάντα μέσα σε αυτόν το χαμό ξεπροβάλλει κάτι καλό.

Μusic Corner: Πιστεύεις ότι το κοινό πρέπει να έχει μουσική ταυτότητα; Είναι κακό να πηγαίνει ο ροκάς σε σκυλάδικο;

Δημήτρης Μπάσης: Δεν θεωρώ ότι πρέπει να είναι τόσο αυστηρά. Η μουσική δεν έχει σύνορα. Ο ροκάς μπορεί να δέχεται επιρροές από το λαϊκό τραγούδι ή και το ανάποδο. Εγώ, κάποια στιγμή το 2001, έκανα μια διασκευή στο "Σπασμένο καράβι", που - τι είμαι; ένας λαϊκός τραγουδιστής - με έντονα ροκ στοιχεία στην ενορχήστρωση, με πολύ ηλεκτρισμό στο κομμάτι, το οποίο έγινε επιτυχία. Αυτό συνέβη επειδή επηρεάζομαι και από άλλα μουσικά ακούσματα και γενικά μου αρέσει να πειραματίζομαι. Ο καθένας μπορεί να έχει την ταυτότητά του, από κει και πέρα τα μουσικά σύνορα είναι ανοιχτά.

Μusic Corner: Από μικρός - και πολύ πριν συνεργαστείς μαζί του - άκουγες Μίκη Θεοδωράκη;

Δημήτρης Μπάσης: Ναι, άκουγα. Ο Μίκης είναι ο συνθέτης του οποίου τα τραγούδια είχαν δύναμη και έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους να διεκδικήσει ιδανικά όπως "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία". Εγώ βέβαια, την εποχή του Πολυτεχνείου, ήμουν πάρα πολύ μικρός, μόλις τριών χρονών, αλλά ο απόηχος του Πολυτεχνείου, της μεταπολίτευσης, των τραγουδιών του Μίκη, εξακολουθούσε να υπάρχει στα χρόνια της εφηβείας μου. Έτσι, μεγάλωνα με έναν έντονο θαυμασμό στο πρόσωπο του συνθέτη αυτού και είχα μάθει τι σημαίνει Μίκης Θεοδωράκης για την Ελλάδα. Όπως ήξερα τι σημαίνει Μάνος Χατζηδάκις, κάτι που δεν γνωρίζουν πολλά παιδιά σήμερα που θέλουν να μπουν στο χώρο του τραγουδιού. Δεν το φροντίζουν άλλωστε και τα ριάλιτι. Ένα τέτοιο σόου που αυτοπροσδιορίζεται ως μουσική ακαδημία, πώς μπορεί να ονομάζεται έτσι, όταν δε διδάσκει στους μαθητές ποιος είναι ο Χατζηδάκις, ποιος ο Θεοδωράκης, ποιος ο Ξαρχάκος, αλλά μόνο τι ρούχο θα φορέσουν και τι χτένισμα θα έχουν στο συγκεκριμένο τραγούδι που θα ερμηνεύσουν την Κυριακή...

Μusic Corner: Πόσο "ψύχραιμος" μπορεί να είναι κάποιος όταν βρίσκεται στο πλάι ενός μουσικού κολοσσού σαν τον Μίκη Θεοδωράκη;

Δημήτρης Μπάσης: Η συνεργασία με τον Μίκη είναι μια μεγάλη περγαμηνή για μένα. Είναι ένας σταθμός στην καριέρα μου. Το 2001 αποφάσισε να επανεκτελέσει ένα από τα σπουδαιότερα έργα του, το "Τραγούδι του νεκρού αδερφού" και επέλεξε εμένα για να το κάνουμε μαζί! Το 1961 το έργο αυτό λογοκρίθηκε λόγω των πολιτικών καταστάσεων και κάποια τραγούδια απαγορεύτηκαν να μπουν στο δίσκο. 40 χρόνια μετά, ο Μίκης ήθελε να βγει ολοκληρωμένο το έργο, συμπεριλαμβάνοντας και τα απαγορευμένα τραγούδια. Στο πρόσωπο το δικό μου, βρέθηκε ο τραγουδιστής του δίσκου αυτού. Αυτό για μένα ήταν πάρα πολύ σημαντικό, αντιμετώπισα με ψυχραιμία την όλη κατάσταση παρότι υπήρχε ένα άγχος κι ένα δέος. Ο Μίκης είναι τέτοια προσωπικότητα που σε βοηθάει να το αποφορτίσεις όλο αυτό. Στάθηκα απέναντί του με σοβαρότητα, αποκόμισα πολλά από τους δύο δίσκους που κάναμε και από το ότι, ο ίδιος ο Μίκης, μπήκε στο στούντιο για να διευθύνει την ορχήστρα και τον τραγουδιστή του. Περάσαμε πάρα πολλές ώρες μαζί και μπορώ να πω ότι μετά από αυτή τη συνεργασία νιώθω πιο κατασταλαγμένος στο να κάνω πιο επιλεκτικά βήματα.

Μusic Corner: Φέτος εκτός από την καλλιτεχνική σου πλευρά είδαμε και την φιλανθρωπική. Όπως για παράδειγμα τη φωτογράφηση στο Down Town κατά του ΑΙDS... Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με το εξωτερικό που ακόμη και στην Αμερική σταρ του Χόλιγουντ εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή του στην πολιτική του Μπους, φιλανθρωπικές δραστηριότητες ή πολιτικές τοποθετήσεις από Έλληνες σταρ είναι κάπως ξεθωριασμένες κι ας ασχολούνται πολλά κανάλια με την προσωπική τους ζωή σε καθημερινή βάση. Γιατί λες συμβαίνει αυτό;

Δημήτρης Μπάσης: Δεν ξέρω για ποιο λόγο ακριβώς. Μέχρι ενός σημείου, έχουν βγει στο δρόμο να διαδηλώσουν κι έχουν συμμετάσχει σε αντιπολεμικές συναυλίες που φωτογράφισαν την κυβέρνηση και την αντίθεσή τους σε κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται πιο σθεναρά. Τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι ότι έχουμε γίνει λίγο "χοντρόπετσοι". Ο καλλιτεχνικός χώρος έχει μια δύναμη που επηρεάζει καταστάσεις και πράγματα, θα μπορούσαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε κάποιες καταστάσεις πιο ισχυρά. Θα μπορούσε ο καλλιτεχνικός κόσμος να ασκήσει για παράδειγμα κάποια πίεση σχετικά με το θέμα της Παιδείας που όλες αυτές οι κινητοποιήσεις φανερώνουν ότι δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Μusic Corner: Έχεις κάνει αρκετές συναυλίες εκτός Ελλάδας. Σκέφτηκες ποτέ να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό;

Δημήτρης Μπάσης: Δεν το έχω σκεφτεί γιατί δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Αν δεχτώ μία πολύ σοβαρή πρόταση που να μου άνοιγε τέτοιους ορίζοντες, ώστε να κάνω διεθνή καριέρα θα το σκεφτόμουν, δε θα το απέρριπτα. Είναι όμως και κάτι που δεν το κυνηγάω, δεν ξυπνάω δηλαδή με αυτήν την έγνοια.

Μusic Corner: Είναι αμφίδρομη η σχέση κοινού - καλλιτέχνη και ιδιαίτερα τη στιγμή ενός live;

Δημήτρης Μπάσης: Επειδή είμαι άνθρωπος, δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω στιγμές που δεν είμαι καλά ψυχολογικά. Υπάρχει όμως ένα διάστημα, κάποια δευτερόλεπτα πριν και αφού βγω στη σκηνή που διαπιστώνω ότι αυτός ο κόσμος που σε κοιτάει στα μάτια, έχει έρθει για να σε δει και δεν τον ενδιαφέρουν τα προσωπικά σου προβλήματα. Μπορεί κάποιος να έχει προγραμματίσει μήνες αυτή του την έξοδο, μπορεί ακόμη και να είναι η μοναδική έξοδος της χρονιάς. Όλα αυτά, μηχανικά, περνάνε σε δευτερόλεπτα μέσα από το μυαλό σου και νομίζω ότι οπλίζεσαι με δυνάμεις, τουλάχιστον εγώ προσωπικά αυτό κάνω, που ξεχνάς το προσωπικό πρόβλημα και προσπαθείς να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Με κάθε ειλικρίνεια λέω ότι δεν έχω κουβαλήσει ποτέ τα προσωπικά μου πάνω στη σκηνή.

Μusic Corner: Πότε τελειώνουν οι εμφανίσεις σου στο Χάραμα;

Δημήτρης Μπάσης: Λίγο πριν το Πάσχα, την Κυριακή των Βαΐων.

Μusic Corner: Καλοκαιρινά πλάνα;

Δημήτρης Μπάσης: Δεν έχω σκεφτεί ακόμα, σίγουρα όμως θα κάνω περιοδεία το καλοκαίρι, χωρίς να ξέρω αν θα κάνω κάποια συνεργασία με κάποιον συνάδελφο ή αν θα βγω μόνος με τους μουσικούς μου.

Μusic Corner: Καλή χρονιά από εμάς και καλή επιτυχία στην καινούρια σου δουλειά...

Δημήτρης Μπάσης: Ευχαριστώ πολύ!

http://www.musiccorner.gr/synetneyxeis/mpa...pasis_2008.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

To Σάββατο στις "Συναντήσεις" στις 8μμ στην ΕΤ-1,καλεσμένος του Λευτέρη Παπαδόπουλου, ο Δημήτρης Μπάσης.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" και η Γλυκερία παρουσιάζουν το νέο cd τους με επανεκτελέσεις τραγουδιών του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη, που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες, στο "Παλλάς" τις 28,29-2-2008 και 1-3-2008 και ώρα 20:30.Στις παραστάσεις αυτές συμμετέχουν ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Δημήτρης Μπάσης.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Δημητρης Μπασης αυτη την ωρα(5-6) φιλοξενουμενος του Κων/νου Παντζογλου στο Δευτερο. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από το avopolis.gr

Δημήτρης Μπάσης

Βάρδια, Θεσσαλονίκη

31/03/2008

Ο Δημήτρης Μπάσης επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, την πόλη από την οποία ξεκίνησε, για να πραγματοποιήσει δύο μοναδικές παραστάσεις. Ο κατ εξοχήν σύγχρονος λαϊκός τραγουδιστής και ένας από τους πιο καταξιωμένους ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, στήνει ένα μοναδικό πρόγραμμα στην Βάρδια την Δευτέρα 31 Μαρτίου και την Τρίτη 1 Απριλίου.

Στις δύο αυτές ξεχωριστές παραστάσεις, ο Δημήτρης Μπάσης μας προσκαλεί να θυμηθούμε διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες κορυφαίων ερμηνευτών καθώς και αγαπημένα τραγούδια της δισκογραφίας του. Μια αγαπημένη λαϊκή φωνή θα ξετυλίξει το κουβάρι της ελληνικής μουσικής κάνοντας στάση σε ερμηνείες μεγάλων καλλιτεχνών αλλά και σε πιο σύγχρονα λαϊκά ακούσματα. Ο Δημήτρης Μπάσης, επιπλέον, θα σιγοτραγουδήσει κομμάτια από την νέα αξιόλογη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Η ζωή αλλού σε πάει». Το καινούριο cd περιλαμβάνει 12 καινούρια τραγούδια που αξιοποιούν τις κλασικές φόρμες του λαϊκού τραγουδιού και πρωτοτυπούν ενορχηστρωτικά. Ήδη έχει ξεχωρίσει το τραγούδι «Θεέ μου» που αποτελεί μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία.

Μαζί του δύο καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς με εξαιρετικό λαϊκό ηχόχρωμα, ο Βαγγέλης Δούβαλης και η Χρυσούλα Στεφανάκη.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ζωντάνια, κέφι και μελωδία που θυμάται και μας θυμίζει τα πιο ωραία λαϊκά!

ΒΑΡΔΙΑ

Σερρών 15 & Φ. Μένου (τέρμα Βοσπόρου)

Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκη

Τηλ. Κρατήσεων: 2310.94.22.89

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Δημήτρης Μπάσης στη Θεσσαλονίκη 12/6/2008

Ο Δημήτρης Μπάσης στη Θεσσαλονίκη

12/6/2008

Ο Δημήτρης Μπάσης επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, την πόλη από την οποία ξεκίνησε, για να πραγματοποιήσει μία μοναδική παράσταση. Ο κατ΄ εξοχήν σύγχρονος λαϊκός τραγουδιστής και ένας από τους πιο καταξιωμένους ερμηνευτές της νεότερης γενιάς , πραγματοποιεί μία ξεχωριστή συναυλία την Πέμπτη 19 Ιουνίου στο Αλεξάνδρειον Μέλαθρον (Παλαί ντε σπορ). Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά και την καλοκαιρινή του περιοδεία...

Ο Δημήτρης Μπάσης μας προσκαλεί να θυμηθούμε διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες κορυφαίων ερμηνευτών καθώς και αγαπημένα τραγούδια της δισκογραφίας του.

Μια αγαπημένη λαϊκή φωνή θα ξετυλίξει το κουβάρι της ελληνικής μουσικής κάνοντας στάση σε ερμηνείες μεγάλων καλλιτεχνών αλλά και σε πιο σύγχρονα λαϊκά ακούσματα.

Ο Δημήτρης Μπάσης, επιπλέον, θα σιγοτραγουδήσει κομμάτια από την νέα αξιόλογη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Η ζωή αλλού σε πάει». Το καινούριο cd περιλαμβάνει 12 καινούρια τραγούδια που αξιοποιούν τις κλασικές φόρμες του λαϊκού τραγουδιού και πρωτοτυπούν ενορχηστρωτικά. Ήδη έχουν ξεχωρίσει τα τραγούδια «Θεέ μου» και «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σ΄ εσένα» που κάνουν τον ραδιοφωνικό γύρο όλης της Ελλάδας.

Μαζί του η Ηρώ Σαΐα, που έχει ξεχωρίσει με τις συμμετοχές της στην ομάδα «Σπείρα-Σπείρα» του Σταμάτη Κραουνάκη, καθώς και σε συναυλίες του Λουκιανού Κηλαηδόνη, Βαγγέλη Γερμανού και Ορφέα Περίδη.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 08

ΠΕΜΠΤΗ 19/6 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/8 - ΜΥΛΟΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΙΒΕΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/8 - ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/8 - ΕΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΕΠΙΔΑΥΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/8 - ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΜΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/8 - ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ

http://entertainment.flash.gr/music/releas...8/5/30/24318id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Δημήτρης Μπάσης, ο κατ΄ εξοχήν σύγχρονος λαϊκός τραγουδιστής και ένας από τους πιο καταξιωμένους ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα και μας προσκαλεί να θυμηθούμε διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες κορυφαίων ερμηνευτών καθώς και αγαπημένα τραγούδια της δισκογραφίας του. Μαζί του η Ηρώ Ησαϊα.

Μια αγαπημένη λαϊκή φωνή θα ξετυλίξει το κουβάρι της ελληνικής μουσικής κάνοντας στάση σε ερμηνείες μεγάλων καλλιτεχνών αλλά και σε πιο σύγχρονα λαϊκά ακούσματα.

Ο Δημήτρης Μπάσης, επιπλέον, θα σιγοτραγουδήσει κομμάτια από την νέα αξιόλογη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Η ζωή αλλού σε πάει». Το καινούριο cd περιλαμβάνει 12 καινούρια τραγούδια που αξιοποιούν τις κλασικές φόρμες του λαϊκού τραγουδιού και πρωτοτυπούν ενορχηστρωτικά. Ήδη έχουν ξεχωρίσει τα τραγούδια «Θεέ μου» και « Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σ ΄ εσένα » που κάνουν τον ραδιοφωνικό γύρο όλης της Ελλάδας.

Μαζί του η Ηρώ Σαΐα , που έχει ξεχωρίσει με τις συμμετοχές της στην ομάδα Σπείρα - Σπείρα του Σταμάτη Κραουνάκη καθώς και σε συναυλίες του Λουκιανού Κηλαηδόνη, Βαγγέλη Γερμανού και Ορφέα Περίδη.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι σε μια μουσική παράσταση γεμάτη ζωντάνια, κέφι και μελωδία που θυμάται και μας θυμίζει τα πιο ωραία λαϊκά!

Αναλυτικά η περιοδεία:

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ // ΧΕΡΣΟ ΚΙΛΚΙΣ - ΓΗΠΕΔΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ // ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΜΥΛΟΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ- ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΙΒΕΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΕΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΕΠΙΔΑΥΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ // ΝΙΚΑΙΑ - ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ // ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΣΚΑΛΙ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ

http://entertainment.flash.gr/music/releas...8/7/17/24698id/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...