Apostolis

Με το 'να πόδι στ΄ άστρα...

257 posts in this topic

Και εγώ τώρα αναρωτιέμαι... Αν πηδήξω από τον 1ο όροφο, θα σκοτωθώ ή πρέπει να ανέβω στην ταράτσα?

Έλα πρώτα στο Ηρώδειο και μετά βλέπουμε :razz:

Εγώ πάλι λέω να ανέβεις στην ταράτσα και να πηδήξεις.

Το έχουμε δει και στον "Παλιό Στρατιώτη", δε θα πάθεις τίποτα! :lol:

Ή έλα στο Ηρώδειο και πήδα από 'κει. Το ίδιο θα 'ναι :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ξέχασα να σημειώσω χθες πως θα ήθελα πολύ να μάθω ποιος παίζει φυσαρμόνικα στο "Όλα μιλούν για σένα".Ακούγεται μια φυσαρμόνικα που μου θυμίζει τον Πάνο Κατσιμίχα. :D

Φυσαρμόνικα παίζει ο Σόλων Αποστολάκης

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το δελτίο Τύπου της UNIVERSAL για τη νέα δουλειά του Γιώργου Νταλάρα :

"Με το 'να πόδι στ' άστρα και τα δυο στην κόλαση" είναι ο τίτλος του καινούριου δίσκου του Γιώργου Νταλάρα. Ένας τίτλος, ο οποίος ανήκει στους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου και εμπεριέχει τη δύναμη και τη διαφορετικότητα των τραγουδιών που περικλείονται στον δίσκο.

Τραγούδια που θυμίζουν μικρά σενάρια, καθημερινές ιστορίες της πόλης και τα οποία ως σπουδαίος μουσικός και μοναδικός ταξιδευτής μας τα διηγείται.

Η αναζήτηση του έρωτα, η αγάπη, η μοναξιά που επιμένει, οι καημοί, οι φόβοι και οι κοινωνικοί προβληματισμοί παίρνουν μόρφη μέσα από την ευαισθησία που αντλείται από το σύνολο των συντελεστών.

Ο Γιώργος Νταλάρας με σπάνιες, για τα σημερινά δεδομένα, μουσικές γνώσεις και εμπειρίες, καθώς και με τη γνωστή του συνέπεια προσφέρει στο κοινό του κάτι πραγματικά καινούργιο και αυθεντικό.

Η δυναμική του καλλιτέχνη αντικατοπτρίζεται μέσα από την πολυσυλλεκτικότητα του δίσκου και τη δυνατότητα ανάδειξη νέων ταλαντούχων μουσικών.

Ερμηνεύει σημερινούς ήχους, με τα λόγια σημαντικών στιχουργών όπως των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Νικολακοπούλου, Νίκου Μωραϊτη, Γιώργου Παυριανού, Ζωής Παναγιωτοπούλου, Λίνας Δημοπούλου, Alice Tori και Τέρπανδρου Παπαδόπουλου.

Τη μουσική υπογράφουν οι Μιχάλης Χατζηγιάννης, Τάσος Γκρους, Στέφανος Κορκολής, Στέργιος Γαργάλας, Κυριάκος Παπαδόπουλος και οι πρωτοεμφανιζόμενοι, Γιώργος Τσεπίλης, Κωνσταντίνος Τσεπίλης και Νικόλας Κουμπιός.

Είναι αξιοσημείωτο δε, το γεγονός πως πέρα από ενδοιασμούς και τεριμμένα "παντρεύεται" το σήμερα με στοιχεία της λαϊκής μουσικής. Ο νεαρός Νικόλας Κουμπιός επενδύει μουσικά τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου και ο Γιώργος Τσεπίλης γράφει για τη Λίνα Νικολακοπούλου. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε στίχους Νίκου Μωραϊτη ξεπερνά τα δεδομένα και με δύο τραγούδια γίνεται συνταξιδευτής του Γιώργου Νταλάρα.

Μια δουλειά με ταυτότητα, αυθεντικότητα, αλλά και σύγχρονη αντίληψη, η οποία όντας βασισμένη στην κλασική μουσική παιδεία των συντελεστών αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας με το κοινό. Μια δουλειά σύζευξης ανθρώπων και αξιών, πείρας και αυθορμητισμού ...

Μια δουλειά που ήρθε για να αγαπηθεί ...

Υ.Γ.

’ρα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο τίτλος του δίσκου είναι : "Με το ΄να πόδι στ' άστρα και τα δυο στην κόλαση".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όσον αφορά τον "Φαντάρο" ο ίδιος ο Γ.Νταλάρας μας ενημέρωσε χτες στο Ηρώδειο, ότι απλά είναι ένα χιουμοριστικό τραγουδάκι. Επίσης είπε γελώντας: "Κάθε 15 χρόνια βγαίνει και ένας 'Φαντάρος'". :lol: Οπότε, τέρμα τα "τραγούδια - φαντάροι" για τα επόμενα 15 χρόνια!! :lol: :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπερα σε ολους κ καλη ακροση!!!

θα ηθελα να πω 2 λογια για τον νεο δισκο αλλα κ για τις κριτικες που διαβαζω!!!! :pity: Ο νεος δισκος περιεχει ,στο συνολο του, ολοκληρο τον Νταλαρα που "μαλλον" λεμε οτι ξερουμε,δηλαδη: 1)Εχει ενα τραγουδι "Η Ελλαδα καιγεται " το οποιο εχει πολυ δροσερη κ ευηχη μουσικη,για να γινουν πιο "τραγουδισημοι" οι συγχρονοι κοινωνικοι στιχοι. 2) Θα περιμενω εδω- ενα ερωτικο-αερινο τραγουδι για να σου φτιαχνει την μερα. 3) Για την "ομονοια" οποιος δεν καταλαβε το μεγεθος της Λινας καλυτερα να ακουσει Κιαμο,οσο για την μουσικη,στιβαρη,με "εδαφος" για "οργωμα" απο την φωνη του Θειου κ πανεξυπνη στη 2δευτερη εισαγωγη! 4) ενα χασαπικο "Ριξε μια σκαλα στο φεγγαρι" που θυμιζει "τραγουδια της παρεα"!

5) Τα υπολοιπα 2 του Παππαδοπουλου ειναι- το πρωτο ενα "ουσακ" που αρεσουν στον Θειο κ το αλλο ενα ΑΣΤΕΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ που ΠΡΕΠΕΙ να καταλαβουμε γιατι το τραγουδισε!!! 6)το "Ναυπλιο" ενα τραγουδι που κατι κρυβει,(χωρις να ειναι "καλο" το γεγονος οτι κρυβει την ουσια) 7) "Η αιτια εισαι εσυ" ερωτικοΤΑΤΟΣ στιχος με πολυ ωραια μουσικη(ιδιαιτερα στο ρεφρεν) κ ενορχηστρωση! 8) "Στο ιδιο τραινο" κλασικος Κορκολης,σε αλλους αρεσει σε αλλους οχι! 9) "0λα μιλουν για σενα" ενα πιο αναλαφρο ερωτικο-ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ (που χρειαζεται τετοια ενας δισκος) κομματι με γλυκητατο ρεφρεν! 10) "Πολλες σημαιες" ενα κοινωνικο τραγουδι με σκληρο στιχο που "Ξυνει" στα αυτια κ με μια μελωδια αναλογη τον περιστασεων!!!

Τελος θα αναφερθω στο ΚΑΛΥΤΕΡΟ κατα την γνωμη μου τραγουδι (το οποιο "παιζει" σαν "τρελλο" στα ραδιοφωνα τις Σαλονικης) κ ειναι το "Χανεται"!!! ενα ρυθμικο τραγουδι (της οικογενειας Ξενος,Μεθυσμενα τραγουδια κ.α) με μουσικη που την τραγουδας απο την αρχη εως το τελος κ με εναν πολυ ερωτικο-ευκολο αλλα οχι σαχλο κ επαναλαμβανομενο στιχο!!!Επισης ειναι το τραγουδι που "καθεται" πιο καλα απο ολα στην φωνη του Θειου!!!

Ξανα καλη ακροαση!!!!

........... και το οποιο "Χανεται" θα ειναι και το τραγουδι που θα τραγουδιθει πιο πολυ κ πιο δυνατα κ πιο διαχρονικα στις συναυλιες του.Να το θυμαστε!!!!

EDIT: Υπάρχει το κουμπί "επεξεργασία"/"edit" όταν θέλουμε να προσθέσουμε κάτι στο post μας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έγραψα αρχικά τη γνώμη μου για το νέο δίσκο, νωρίς, από τους πρώτους. Λίγο μετά αφαίρεσα το post αυτό. Φαντάζομαι ότι κάποιοι πρόλαβαν και το διάβασαν και επειδή δε μου αρέσει να παίρνω πίσω τα λόγια μου χωρίς αιτιολογία, θα πω εν ολίγοις πως αρχικά έγραψα ότι είναι ένας δίσκος που δεν έχει νόημα και που δεν αξίζει στον Νταλάρα. Να πω ακόμη ότι οι λόγοι που διέγραψα το αρχικό μου post είναι οι εξής δύο. Κατά πρώτο λόγο, το ότι είναι σίγουρα λανθασμένο να βγάζει κανείς βιαστικά συμπεράσματα για κάτι που μόλις γνώρισε. Και κατά δεύτερον το ότι σέβομαι απόλυτα την επιλογή του Νταλάρα. Λυπάμαι πραγματικά για το γοργόν της αρχικής μου θέσης, το οποίο δεν έχει χάριν και το οποίο μάλλον οφείλεται σε παρόρμηση της στιγμής.

Ο νέος δίσκος με ξένισε όχι μόνο μετά την πρώτη ακρόαση, αλλά και μετά από αρκετές ακροάσεις. Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουμε ότι είναι ένας δίσκος της εποχής του, δηλαδή της εποχής μας. Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος που με ξένισε, διότι είμαι ένας άνθρωπος που δεν τα πάω και πολύ καλά με την εποχή μου. Έχω επιλέξει, δυστυχώς για μένα, να ζω σε μία άλλη εποχή. Είναι ακόμη σίγουρα ένας δίσκος που θα προσπαθήσει να αγκαλιάσει τους νεότερους σε ηλικία και να τον αγκαλιάσουν κι αυτοί.

Σε γενικές γραμμές, ο δίσκος δε με ενθουσίασε, αν και δε μπορώ να μην αναφέρω πως έχει κάποια ωραία τραγούδια. Κι αν κατά γενική ομολογία οι ερμηνείες του δίσκου από το Νταλάρα είναι εξαιρετικές και είναι κατά πρώτο λόγο αυτές που δίνουν το συναίσθημα στο κάθε τραγούδι, αν η φωνή του Νταλάρα δεν έντυνε πολύ όμορφα τα περισσότερα από τα τραγούδια δε νομίζω πως θα έδινα ιδιαίτερη σημασία.

Το στοιχείο που με ενόχλησε περισσότερο είναι οι πιο πολλές από τις ενορχηστρώσεις. Σε πολλές περιπτώσεις ο υπερβολικός ηλεκτρονικός ήχος, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να έχει αντικατασταθεί από πιο φυσικό άκουσμα.

Αλλά και πάλι, αυτό είναι μία υποκειμενική αντίληψη. Το τραγούδι "ο φαντάρος" για το οποίο έγινε πολύς λόγος ήταν προφανές ότι είναι ένα σατιρικό τραγούδι που σίγουρα θα ακουστεί. Ξεχώρισα τις "Πολλές σημαίες", το "Ναύπλιο", την "Ομόνοια".

Όπως έγραψε και ο Κώστας(kostasp) κάπου νωρίτερα, ήθελε να κάνει ένα δίσκο της εποχής και τον έκανε. Όσο ο Νταλάρας συνεχίζει και κάνει δίσκους, η ελληνική μουσική έχει σίγουρα να κερδίσει πολλά. :pity:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tipota idiaitero.

Akouo to Thio...apo to 77 kai mporo na po oti aytos o diskos einai ena kommati paragogis,kai isos na to fonazi kiolas, oti kikoforise etsi gia na mi ksexniomaste,kiolas.

Theti omos se kindyno fovame tin aksiopistia,tou Theou pou legete Giwrgos Dalaras.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mtria64, όσο μέτρια τραγούδια και αν έχει, ο δίσκος αυτός θα μείνει στην ιστορία για 2 υπέροχα διαμάντια! "Πολλές σημαίες" και "Ομόνοια". ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ! Σπουδαία τραγούδια!

ΥΓ: Μία θερμή παράκληση. Αν γίνεται να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετα απο ενα μεγαλο διαστημα απουσιας μου,επανερχομαι σχολιαζοντας τον τελευται δισκο του Γιωργου μας.Πανω κατω συμφωνω με ολα τα αδερφια.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ >Θαυμασιοι στιχοι.Στην αρχη με ξενισε λιγο η μουσικη,τωρα μ'αρεσει(η τη συνηθισα).Το θεμα ειναι οτι το συγκεκριμενο τραγουδι παιζει στη διαπασον ειτε στο αυτοκινητο μου ,ειτε στο σπιτι μου.

Φανταζεστε τι θα ακουγε ο Νταλαρας αν ο δισκος εβγαινε μια βδομαδα μετα?Οτι το εβγαλε λογω των πυρκαγιων κ.λ.π.Τοσο γραφικοι ειναι

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΔΩ >Συμπαθητικο τραγουδακι.Τιποτα παραπανω τιποτα παρακατω.

ΟΜΟΝΟΙΑ >Καταπληκτικο τραγουδι.Ανατριχιασα.Οπως με τη Νυχτεριδα πριν απο καμποσα χρονια.Το θεμα ειναι οτι ο Γιωργος οπως θυμαστε,δεν ελεγε την κομματαρα τη

Νυχτεριδα αλλα

ελεγε ας πουμε το Η αλλη μου ζωη,η το Αλλο θα πει αισθανομαι.Αρα ας μην περιμενουμε σε live το Ομονοια.

ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΣΚΑΛΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ >Τα χασαπικα γενικα δε μ'αρεσουνε,αλλα οτι κι αν θυμιζει,ειναι καλο τραγουδι.Ενα παραδειγμα θα αναφερω.Οταν βγηκε το ΚΥΜΑ του Θεοφανους με τη Χαρουλα,ειπαμε τι λεει τωρα η Χαρουλα.Οι μεγαλοι τραγουδιστες ομως εχουν αυτο το προνομιο.Το τραγουδι του 7 το λενε για 10.

ΝΑΥΠΛΙΟ >Μου θυμιζει πολλα και δε θαμαι αντικειμενικος.Παμε παρακατω.

ΣΕ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΛΥΠΗΜΕΝΑ >Το γουσταρω πολυ.Πολυ χρωματιστο τραγουδι.Ειμαι σιγουρος οτι ειναι απο τα πιο αγαπημενα του Γιωργη.Μην ξεχνατε οτι στο δισκο ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ,σε συνεντευξη που ειχε δωσει τοτε στο Θ.Λαλα,το αγαπημενο του τραγουδι ηταν το Εβγαλα τα μεσα εξω.

Μοναδικος ο Λ.Ζερβας.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ >Τα λογια ειναι περιττααααααααα ,που λεει και η Μαρινελλα.

Η ΑΙΤΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ >Κανεις δεν κανει τις εικονες,τραγουδια,τοσο καλα οσο ο Λ.Παπαδοπουλος.

ΧΑΝΕΤΑΙ >Μου αρεσει παρα πολυ.Του παει και του αρχηγου,παρα πολυ.Ομορφο τραγουδι.

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΙΝΟ >Τραγουδι που θα αναδειχτει με τον καιρο,οπως το να Με θυμασαι.Απλα θαυμασιο.

ΟΛΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ >Ωραια μπαλαντα που ο Νταλαρας γραφει,οπως σε ολα τα τραγουδια.

ΠΟΛΛΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ >Να σαι παντα καλα Μανο Ελευθεριου,να μας χαριζεις τετοια διαμαντια.Και συ φυσικα Γιωργο Νταλαρα να μας ανατριχιαζεις οπως κανεις τοσα χρονια.

Συμπερασματικα,ειναι ενας δισκος που ακουγεται ευχαριστα.Δεν ειναι ουτε Τα κατα Μαρκον,ουτε το Συγγνωμη για τη αμυνα.Αλλα μηπως θυμαστε ,σταθμοι πραγματικα αξιολογοι(Μελωδια,Β' προγραμμα),ποσα χρονια εχουν να παιξουν το Δωστε μου μια ταυτοτητα η Το μισος?Για αυτο και μονο πριν κανουν οποιοδηποτε σχολιο(δεν εκαναν, απλα λεω) για το Γιωργη,να σκεφτουν οτι εχουν παιξει το Λεβερκουζεν 700 φορες και τους Αστρολογους καμια.Το Που'ναι τα χρονια 1250 φορες και το Μη γυρευεις ομορφιες ,ισως κανα δυο.Οχι οτι τα δυο πρωτα δεν ειναι καλα τραγουδια αλλα πως να το κανουμε,εχει πει ο Νταλαρας τραγουδια απιστευτα.Ισως τελικα να μην ξερουν τι εχει πει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

θα συμφωνησω απολυτα με τον "aldebaran",κ μπραβο του γιατι καταλαβαινει τον "Θειο" κ ξερει "πως" να σχολιαζει τις μουσικες κ τους στιχους!!! Θα ηΘελα να τον ρωτησω-κ οχι μονο αυτον- πιο θεωρει το πιο "διαχρονικο" τραγουδι του δισκου κ πιο τραγουδι ακουγεται περισσοτερο στους σταθμους(κ ας εχει μια εβδομαδα κυκλοφοριας)? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γεια σας. Παρόλο που είμαι καινούριος στο forum είμαι καθημερινός επισκέπτης του εδώ και πολλά χρόνια. Πριν γράψω τις εντυπώσεις μου για το δίσκο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που καθημερινά κάνουν απίστευτη δουλειά και μπορούμε εμείς οι νεότεροι να μαθαίνουμε πολλά πράγματα για το παρελθόν του Γιώργου Νταλάρα.

Παρόλο το νεαρό της ηλικίας μου(είμαι 16 χρονών) θεωρούμαι δύσκολος ακροατής. Με το άκουσμα του καινούριου δίσκου του στην αρχή προβληματίστηκα για την επιλογή των τραγουδιών(όπως και οι περισσότεροι από εσάς) αλλά δεν άργησα να ανακαλύψω κάποια τραγούδια που μου άρεσαν. Αναλυτικότερα:

1.Η Ελλάδα καίγεται: Οι στίχοι μ' αρέσουν αλλά στο ρεφραίν δεν ήθελα μια τόσο ανάλαφρη μουσική γιε ένα στίχο ο οποίος λέει πικρές αλήθειες .Μ 'αρέσει το σημείο που μπαίνει η φλαμένκο κιθάρα γύρω στο 2.10.

2.Θα περιμένω εδώ: Δεν είναι και από τα αγαπημένα μου τραγούδια αλλά είναι ένα ανάλαφρο τραγούδι που ακούγεται ευχάριστα τώρα ειδικά που ναι και καλοκαίρι και φυσικά θέτει υποψηφιότητα να είναι ένα από τα σουξέ του δίσκου

3.Ομόνοια: Φοβερό τραγούδι. Το αγάπησα με τη πρώτη ακρόαση. Έχει φοβερούς στίχους και μουσική. Αν μπορούσαν να είχαν αποφύγει το σημείο μεταξύ 1:20-1:40 θα μιλάγαμε για το καλύτερο τραγούδι του δίσκου αλλά ακόμα και έτσι δεν έχω παράπονο.

4.Ρίξε μια σκάλα στο φεγγάρι: Με αφήνει απλώς αδιάφορο το συγκεκριμένο τραγούδι καθώς είναι σαν πολλά άλλα τραγούδια που ακούμε καθημερινά και δεν έχει να δώσει κάτι το καινούριο.

5.Ναύπλιο:Από τα ωραία τραγούδια του δίσκου. Ο Τάσος Γκρους μετά το «Έφυγες ολόγυμνη» δίνει ένα ακόμα τραγούδι στο Γιώργο Νταλάρα(βέβαια αν με ρωτήσει κανείς ποιο προτιμώ μ αρέσει περισσότερο το «Έφυγες ολόγυμνη»). Στο «Ναύπλιο» αν δεν υπήρχε μετά το τέλος της 2ης στροφής η μουσική αλά Μπρέκοβιτς θα ήτανε μονότονο.

6.Σε φεγγάρια λυπημένα: Παρόλο που στην αρχή με ξένισε αυτό το τραγούδι-κυρίως στην ενορχήστρωση- έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια.

7.Μην ξεχνάς το φαντάρο: Πριν το ακούσω είχα διαβάσει τους στίχους του τραγουδιού και όταν έκανα την πρώτη ακρόαση του δίσκου το προσπέρασα. Όταν το άκουσα μετά από 2 μέρες για να δω περί τίνος πρόκειται απλά επιβεβαίωσα τις αμφιβολίες που είχα από την αρχή γι αυτό το τραγούδι και δε μπορώ να καταλάβω με ποια κριτήρια διάλεξε ο Νταλάρας ένα τέτοιο τραγούδι. Μόνο το ρεφραίν να δει κανείς καταλαβαίνει: Μη ξεχνάς, να μιλάς , ν αγαπάς το φαντάρο. Είναι μακράν ένα από τα χειρότερα τραγούδια που έχει βγάλει σε όλη του την καριέρα. Δεν έπρεπε να υπάρχει καν στη δισκογραφία του. Και αν ήθελε να βγάλει ένα χιουμοριστικό τραγούδι σίγουρα μπορούσε να βρει ένα πολύ καλύτερο. Στο κάτω-κάτω έχει βγάλει και ωραία χιουμοριστικά τραγούδια στο παρελθόν και ένα από αυτά αναφερόταν σε φαντάρο.(Το φανταράκι στο στρατό-να μην το λησμονείτε-με γράμματα και επιταγές-να το παρηγορείτε). Δε θέλω να ασχολούμαι άλλο με αυτό το τραγούδι. Κρίμα

8.Η αιτία είσαι συ: Μετά το χειρότερο τραγούδι του δίσκου(το φαντάρο) ακολουθεί κατά την άποψή μου το καλύτερο τραγούδι του δίσκου. Και οι στίχοι και η μουσική είναι εκπληκτικοί. Μπράβο και στον παλιό(Λευτέρη Παπαδόπουλο) που απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο σπουδαίος στιχουργός είναι αλλά και στο νέο(Νικόλας Κούμπιος) που είναι ένας πολλά υποσχόμενος συνθέτης. Μπράβο του για την φοβερή μουσική που έγραψε και του εύχομαι να συνεχίσει έτσι.

9.Χάνεται: Ένα από τα όμορφα τραγούδια του δίσκου. ’ργησα να το ανακαλύψω αλλά όταν το άκουσα προσεκτικότερα διαπίστωσα ότι είναι ένα πολύ όμορφο τραγούδι που έχει μια πολύ ωραία μελωδία-ειδικά στο ρεφραίν-και πιστεύω και εύχομαι ότι θα αγαπηθεί από τον κόσμο.

10. Μια ζωή στο ίδιο τραίνο: Αυτό το τραγούδι με έχει μπερδέψει. Οι στίχοι είναι αρκετά καλοί. Στον τομέα της μουσικής περίμενα κάτι καλύτερο από τον Στέφανο Κορκολή. Η μουσική παρόλα αυτά μ αρέσει αλλά δεν ξέρω αν ταιριάζει στο συγκεκριμένο τραγούδι.

11.Όλα μιλούν για σένα : Από τα δύο τραγούδια που έγραψε ο Χατζηγιάννης για αυτό το δίσκο προτιμώ αυτό και μπορώ να πω μάλιστα ότι μ αρέσει πολύ. Πολύ καλοί στίχοι και ωραία μουσική.

12.Πολλές σημαίες: Ό,τι και να πω γι αυτό το τραγούδι θα είναι πολύ λίγο. Και μόνο όταν ακούς ότι οι στίχοι είναι του Μάνου Ελευθερίου φτάνει και περισσεύει. Βέβαια διαβάζοντας όλα αυτά τα θετικά σχόλια που είχατε γράψει γι αυτό το τραγούδι περίμενα ότι θα ακούσω κάτι σε στυλ «Παραπονεμένα λόγια»(πολλά ζητάω, το ξέρω- και αυτό του Ελευθερίου όμως είναι) και στην αρχή ψιλοαπογοητεύτηκα αλλά άλλαξα σύντομα γνώμη(και καλά έκανα).Μ αρέσει ιδιαίτερα το σημείο όπου μπαίνει το μπουζούκι.

Ο δίσκος δεν είναι κακός Ίσα-ίσα. Έχει τραγούδια που μπορούν να γίνουν επιτυχίες και να τραγουδηθούν από άτομα της ηλικίας μου και τραγούδια που μας θυμίζουν ποιος είναι ο γνωστός καλός και ποιοτικός Νταλάρας. Πιστεύω ότι ο δίσκος θα βγάλει μία επιτυχία που θα κρατήσει για πολλά χρόνια. Δε μπορώ να προβλέψω ποιο τραγούδι θα είναι και αυτό γιατί μετά από την «άσφαλτο που τρέχει» πιστεύω ότι είμαστε σε μια φάση που στον καθένα μας δεν αρέσει το ίδιο τραγούδι. Σ άλλον θα αρέσει το θα περιμένω εδώ, σ άλλον η Ομόνοια σε μένα το αιτία είσαι συ και μ αυτή τη λογική φτάνουμε στα 5-6 τραγούδια που θα μπορούσαν να γίνουν επιτυχίες και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο για το δίσκο. Οι τελευταίες επιτυχίες που έκανε ο Νταλάρας ήταν από το δίσκο «Θεσσαλονίκη-Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα».Αναφέρομαι φυσικά στα «Κι αν σε θέλω» και «Νύχτα» ενώ και το «Σου άξιζε μια καλύτερη αγκαλιά» μαζί με την «Πόπη» ακούστηκαν για αρκετά χρόνια. Η άσφαλτος που τρέχει είχε πάρα πολλα ωραία τραγούδια αλλά στερείτο μιας επιτυχίας με το τραγούδι που ακούστηκε πιο πολύ live να είναι ο «Παλιός στρατιώτης». Το «στα τραγούδια που σου γράφω» έβγαλε ένα σουξέ το «προαίσθημα» το οποίο ακούγεται ακόμα και σήμερα και ένα τραγούδι το οποίο δεν έγινε επιτυχία αλλά προσπαθεί να το κάνει ο Νταλάρας να γίνει τραγουδώντας το συνέχεια στις live του εμφανίσεις. Μιλάω για το «Να με θυμάσαι».

Για να μην ξεφύγω όμως από το αρχικό θέμα που έχει να κάνει με τον καινούριο του δίσκο ερμηνευτικά ο Νταλάρας είναι πολύ καλός. Φαίνεται πια τραγούδια του αρέσουν και εκεί δίνει το κάτι παραπάνω στην ερμηνεία του.(Ομόνοια-Πολλές σημαίες). Απλά κάποια τραγούδια τα αδικεί η ενορχήστρωση τους.

Υ.Γ. :Μπορεί κάποιος να γράψει κάποιες πληροφορίες για τους δημιουργούς του «Χάνεται»;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ >Το θεμα ειναι οτι το συγκεκριμενο τραγουδι παιζει στη διαπασον ειτε στο αυτοκινητο μου ,ειτε στο σπιτι μου.

ΟΜΟΝΟΙΑ >Καταπληκτικο τραγουδι.Ανατριχιασα.Οπως με τη Νυχτεριδα πριν απο καμποσα χρονια.

ΣΕ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΛΥΠΗΜΕΝΑ >Το γουσταρω πολυ.Πολυ χρωματιστο τραγουδι.Ειμαι σιγουρος οτι ειναι απο τα πιο αγαπημενα του Γιωργη.Μην ξεχνατε οτι στο δισκο ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ,σε συνεντευξη που ειχε δωσει τοτε στο Θ.Λαλα,το αγαπημενο του τραγουδι ηταν το Εβγαλα τα μεσα εξω.

Μοναδικος ο Λ.Ζερβας.

ΠΟΛΛΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ >Να σαι παντα καλα Μανο Ελευθεριου,να μας χαριζεις τετοια διαμαντια.Και συ φυσικα Γιωργο Νταλαρα να μας ανατριχιαζεις οπως κανεις τοσα χρονια.

Συμπερασματικα,ειναι ενας δισκος που ακουγεται ευχαριστα.Δεν ειναι ουτε Τα κατα Μαρκον,ουτε το Συγγνωμη για τη αμυνα.Αλλα μηπως θυμαστε ,σταθμοι πραγματικα αξιολογοι(Μελωδια,Β' προγραμμα),ποσα χρονια εχουν να παιξουν το Δωστε μου μια ταυτοτητα η Το μισος?Για αυτο και μονο πριν κανουν οποιοδηποτε σχολιο(δεν εκαναν, απλα λεω) για το Γιωργη,να σκεφτουν οτι εχουν παιξει το Λεβερκουζεν 700 φορες και τους Αστρολογους καμια.Το Που'ναι τα χρονια 1250 φορες και το Μη γυρευεις ομορφιες ,ισως κανα δυο.Οχι οτι τα δυο πρωτα δεν ειναι καλα τραγουδια αλλα πως να το κανουμε,εχει πει ο Νταλαρας τραγουδια απιστευτα.Ισως τελικα να μην ξερουν τι εχει πει.

Συμμφωνώ απόλυτα μ' αυτές τις προσεγγίσεις του aldebaran, αλλά κι άλλων φίλων(απλά έκανα κάποιες απ' τις δικές του quote σαν παράδειγμα), που έγραψαν ανάλογα σχόλια πιο πριν και πιο μετά απ' αυτόν.

Νομίζω ότι όσοι τα είδαν "μαύρα" σ' αυτόν τον δίσκο, ίσως θα έπρεπε να κάνουν άλλη μια ακρόαση, απ' αυτό, το, διαφορετικό, πρίσμα που προτείνουν οι φίλοι μας.

Τέλος, νομίζω ότι πρέπει να μας προβληματίσει, θετικά κι αισιόδοξα, το ότι με την κυκλοφορία του νέου δίσκου του Νταλάρα γράφτηκαν νέα μέλη στο φόρουμ(ιδιαίτερα μάλιστα νεαρής ηλικίας), αλλά και παλιότερα αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν.

Νομίζω, ότι το cd την έκανε, την, καλή, δουλειά του ... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

καλησπερα σε ολους!!!! Νταλαρας στην Πατρα την Τριτη ε? Λετε να πει καποια απο τα νεα τραγουδια του δισκου?

Υ.Γ. :Μπορεί κάποιος να γράψει κάποιες πληροφορίες για τους δημιουργούς του «Χάνεται»;

Οσο αφορα τους δημιουργους του "χανεταϊ" (απο οτι λενε οι πληροφοριες μου) μουσικη εγραψε ο Κων/νος Βελλιαδης ο οποιος ειναι Σαλονικιος(καρντασι) ειναι 24 ετων,μουσικος εχγορδων (μπουζουκι,ουτι,λαουτο κτλ) βραβευτηκε απο το "Να η ευκαιρια" ως ο "καλυτερος Συνθετης" μελωποιοντας ενα ποιημα του Παλαμα "Ανατολη" (το οποιο εχει τραγουδησει κ ο Θειος,πιο παλια,με αλλη μουσικη) κ ετοιμαζει κ τραγουδια με τον Δ.Μπαση κ με Μακεδονα!!! Ο Τερπανδρος ειναι Αθηναιος, ασχολειται χρονια με την Ποιηση κ γραφει τραγουδια (σχεδον) αποκλειστικα με τον Κων/νο!!!! Η ξαδερφη μου δουλευει σε δισκοπωλειο, εκει γνωρισε τον Κων/νο κ απο εκει αντλω τις πληροφοριες μου!!!

Υ.Γ το αξιοσημειωτο ειναι οτι "αυτοι" οι δυο ηρθαν απο το πουθενα κ μας εδωσαν ενα τραγουδι (που εχω πει την γνωμη μου γι'αυτο

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χθες αργά το βράδυ πέτυχα διαφήμιση στο MEGA για το δίσκο, δυστυχώς τελείωνε όταν την είδα. Την ίδια στιγμή το MAD έπαιζε το βίντεο κλιπ! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υποθέτω πως το έγραψε κάποιος αυτό το video clip!! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Υποθέτω πως το έγραψε κάποιος αυτό το video clip!! ;)

Εννοείται! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Εννοείται!  :wow:

Ωραια! :D Επιτελους καποιος ηταν σε ''ετοιμοτητα'' :blush:;):music:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ωραια! :D  Επιτελους καποιος ηταν σε ''ετοιμοτητα'' :wow:  ;)  :music:

Για να είμαστε εντάξει οφείλω να πω ότι κι εγώ το έγραψα αλλά η εγγραφή που αξίζει είναι της Νταλαρόφιλης... Τα ευχαριστώ σας σε εκείνη επομένως. ;)

Ξέρετε πού θα τη βρείτε... Στο μπαράκι που χθες βράδυ έπαιξε το "Θα περιμένω εδώ"!! Θαμώνας πλέον!! :blush::music: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ολους μας βλεπω να γινομαστε θαμωνες σ'αυτο το μπαρακι!! :lol: ;)

Σας ευχαριστουμε και τις δυο παντως :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Από την εφημερίδα "Λαβράκι" της Κυριακής 1 Ιουλίου 2007.

Από τη στήλη "Νυχτολόγιο"¨.

"Το νέο cd του Γιώργου Νταλάρα.

Mετά από δουλειά πολλών μηνών ο Γιώργος Νταλάρας ολοκλήρωσε τον καινούργιο του δίσκο.Με σύμμαχο το μουσικό του ένστικτο , την αγάπη του για το καλό λαικό τραγούδι, αλλά και την εκτίμησή του, χωρίς προκατάληψη, για ότι καινούργιο ο Γιώργος Νταλάρας συνεργάστηκε με καταξιωμένους δημιουργούς παρουσιάζοντας 12 νέα τραγούδια με σημερινό ήχο που υποστηρίζονται από τα λόγια των πιο σημαντικών Ελλήνων στιχουργών.

Πρόκειται για μια πολυσυλλεκτική δουλειά με την μουσική υπογραφή των Μιχάλη Χατζηγιάννη, Τάσου Γκρου, Στέφανου Κορκολή, Στέργιου Γαργάλα, Κυριάκου Παπαδόπουλου και των πρωτοεμφανιζόμενων Γιώργου Τσεπίλη, Κωνσταντίνου Βελλιάδη και Νίκου Κουμπιού.

Οι στίχοι είναι των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Νικολακοπούλου, Νίκου Μωραίτη, Γιώργου Παυριανού, Ζωής Παναγιωτοπούλου, Λίνας Δημοπούλου, Alice Tori και Τέρπανδρου Παπαδόπουλου.

Προάγγελο του δίσκου αποτελεί το τραγούδι "Θα περιμένω εδώ" σε μουσική Μιχάλη Χατζηγιάννη και στίχους Νίκου Μωραίτη, ήδη ακούγεται από τα ραδιόφωνα".

http://i66.photobucket.com/albums/h257/agn...4/2007-7-01.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Αυτό το τραγούδι έχει, ήδη, ξεχωρίσει, από το νέο δίσκο του Γιώργου Νταλάρα", είπε ο Δημήτρης Βραχνός στη σημερινή(12/7) εκπομπή του(12.00-14.00) στον "ΜΕΛΩΔΙΑ". Κι έβαλε τις : "Πολλές σημαίες"! :music::blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Αυτό το τραγούδι έχει, ήδη, ξεχωρίσει, από το νέο δίσκο του Γιώργου Νταλάρα", είπε ο Δημήτρης Βραχνός στη σημερινή(12/7) εκπομπή του(12.00-14.00) στον "ΜΕΛΩΔΙΑ". Κι έβαλε τις : "Πολλές σημαίες"! :):music:

Υπαρχει καποιος απο Θεσ/νικη που να ακουει ραδιοφωνο???? Ξερετε πιο κομματι ακουγεται συνεχεια σε σταθμους '' ερωτικο,μελωδικο,ραδιο θεσσαλονικη,πανοραμα'' ?Αν δεν ξερετε σας ενδιαφερει να μαθετε??? Επισης ξερετε ποιο συνθετικο "διδυμο" του Δισκου ετοιμαζει "ντουετο" εκπληξη με "Θειο" κ εναν αγαπημενο νεο τραγουδιστη "φωναρα"!!!! ;)

Υ.Γ__ Με καθε επιφυλαξη η πληροφορια γιατι μεχρι να κυκλοφορισει σε δισκο "κατι" τιποτα δεν ειναι σιγουρο!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Υπαρχει καποιος απο Θεσ/νικη που να ακουει ραδιοφωνο???? Ξερετε πιο κομματι ακουγεται συνεχεια σε σταθμους '' ερωτικο,μελωδικο,ραδιο θεσσαλονικη,πανοραμα'' ?Αν δεν ξερετε σας ενδιαφερει να μαθετε??? Επισης ξερετε ποιο συνθετικο "διδυμο" του Δισκου ετοιμαζει "ντουετο" εκπληξη με "Θειο" κ εναν αγαπημενο νεο τραγουδιστη "φωναρα"!!!! :music:

Πειράζει που δεν κατάλαβα τίποτα....?? :):blush:;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μάλλον στο Quiz πρέπει να μπει η ερώτηση.

Πάντως με τρώει και μένα η περιέργεια.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...