Apostolis

"Σαλπάροντας για τη Μεσόγειο" με την Εστουδιαντίνα

23 posts in this topic

Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας διανύοντας πλέον το όγδοο έτος καλλιτεχνικής δραστηριότητας βρίσκεται σε μια ώριμη έξαρση δημιουργίας τόσο σε επίπεδο μεγάλων συναυλιών όσο και σε επίπεδο δισκογραφικών εκδόσεων.

Ως κορυφαίο γεγονός θεωρείται η έκδοση ενός διπλού CD με 22 κομμάτια, ένα από κάθε χώρα της Μεσογείου. Πρόκειται για μια παραγωγή που ανέθεσε στην Εστουδιαντίνα η Ελληνική Επιτροπή Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 για την ισχυροποίηση της Ελλάδας σε επίπεδο ψήφου, στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Pescara της Ιταλίας. Η σπουδαιότητα της παραγωγής έγκειται στο γεγονός ότι το παραπάνω cd θα διατεθεί σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην Εστουδιαντίνα να ανοίξει νέους μουσικούς διαύλους με αντίστοιχες πολιτιστικές κινήσεις των μεσογειακών λαών. Στο cd συμμετέχουν πολλοί έλληνες και ξένοι μουσικοί [ανάμεσά τους αρκετοί γνωστοί σολίστες] και τραγουδιστές. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Γιώργος Νταλάρας και τον ύμνο των Μεσογειακών Αγώνων έχει συνθέσει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης.

Πηγές:

http://www.neostypos.gr/opsis_article.php?sub=3&art=07060404

http://www.i-politismos.gr/news_mediterannean.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

A hasty translation of the post above:

The Estoudiantina of Nea Ionia, now in the eighth year of its artistic activity, has reached maturity, both in its concerts and in its discographic ventures.

The great news is the release of the a double CD with 22 songs, one from each of the countries of the Mediterranean. The production was commissioned by the Greek comitee for the "Mediteranean Games" of the 2013, with a view to winning votes for Greece at the elections to be held next october in Pescara, Italy.

The importance of the project lies in the fact that this CD will be available in all the countries of the Mediterranean, which means that this will give the Estoudiantina the opportunity to open new musical roads for similar cultural movements among other mediterranean people. Many guest musicians and singers will contribute to the cd, both from Greece and from abroad, many well-known soloists among them. Greece will be represented by Giorgos Dalaras, and the hyms for the Games has been composed by Andreas Katsigiannis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ ευχάριστα τα νέα για την Εστουδιαντίνα..... :music::blush:

Πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτήν την ορχήστρα

...η οποία τα τελευταία χρονια βρίσκεται σε συνεχή ποιοτική δραστηριότητα στις δύσκολες αυτές μέρες της μουσικής :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το cd θα είναι διπλό και θα περιέχει, κατά πάσα πιθανότητα 25 τραγούδια.O τίτλος του θα είναι "Mare Nostrum".

Θα κυκλοφορήσει εντός των προσεχών ημερών.

Ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει σε 2 τραγούδια.

Το ένα είναι το "Δάκρυ στο γιαλί" από τον ομώνυμο δίσκο της Εστουδιαντίνας.

Το άλλο είναι το παραδοσιακό "Nawet Asibak" με το οποίο εκπροσωπείται η Συρία.Μαζί με το Γιώργο Νταλάρα τραγουδά ο Ζiad Rajab.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ωραία νέα! Θανάση γνωρίζεις ποιας εταιρείας είναι η παραγωγή?

Η παραγωγή είναι της επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων "Βόλος-Λάρισα 2013".

Για δισκογραφική δεν ξέρω

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you Thanasi, great news!

http://www.ziad.gr/pages/eventsGB.html

25th of October 2007

Presentation of the CD Mare Nostrum together with the group studiantina

Scala di Pescara, Pescara Italy

25 Οκτωβρίου 2007

Παρουσιάση του δίσκου Mare Nostrum μαζι με την Εστουδιαντινα στην Scala di Pescara , Πεσκάρα Ιταλίας

Share this post


Link to post
Share on other sites

from E-Thessalia 20.10.2007:

Παραμονή της τελικής ψηφοφορίας για τη διεκδίκηση των Αγώνων

Εστουδιαντίνα: Πανηγυρική συναυλία στην Πεσκάρα για τους Μεσογειακούς

Πανηγυρική Συναυλία της Εστουδιαντίνας παραμονή της τελικής ψηφοφορίας για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στην Pescara της Ιταλίας.

«Mare Nostrum» που θα πει «η δική μας θάλασσα» έχει τίτλο η συναυλία που θα παρουσιάσει η Εστουδιαντίνα στην Pescara την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου. Εδώ και δύο μήνες η ελληνική επιτροπή διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων κυκλοφόρησε ένα διπλό cd με αυτό ακριβώς το θέμα, όπου η Εστουδιαντίνα παρουσιάζει 22 διασκευές από κάθε χώρα της Μεσογείου. Πρόκειται για μια σπουδαία πολιτιστική κίνηση, η οποία βρήκε θετική ανταπόκριση από όλους τους μετέχοντες όλων των χωρών. Το cd ξεκινά με τον Ύμνο των Μεσογειακών Αγώνων, μια πρωτότυπη σύνθεση του Ανδρέα Κατσιγιάννη με θέμα όλες τις μεσογειακές χώρες από την Τουρκία έως την Ισπανία αλλά με επισφράγισμα το Βόλο ως την ελληνική διεκδικήτρια πόλη. Την συναυλία μουσικά, όπως και το cd, επιμελήθηκαν τα μέλη της Εστουδιαντίνας, Αποστόλης Βαλαρούτσος, Δήμος Βουγιούκας, Νίκος Μέρμηγκας και ο Αντρέας Κατσιγιάννης που έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση της Εστουδιαντίνας.

Την 25μελή αποστολή της Εστουδιαντίνας θα συνοδεύσουν στην Ιταλία και ένα σπουδαίο team τεχνικών όπως ο Κώστας Τατάκος που θα επιμεληθεί το φωτισμό της συναυλίας, ο Γιώργος Ζαγόρης και ο ’κης Πασχαλάκης που θα επιμεληθούν τον ήχο στο θέατρο «Atri» στην Pescara, ενώ την Εστουδιαντίνα συντονίζει ο Γιώργος Ζίφκος. O καλλιτεχνικός διευθυντής Αντρέας Κατσιγιάννης και τα μέλη της Εστουδιαντίνας εύχονται τα πιο θετικά αποτελέσματα να συντροφεύουν την επιστροφή μας στις 28 του Οκτώβρη.

http://www.e-thessalia.gr/mainnews.asp?Fv1=4

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Mare Nostrum-The voyage"

DISK 1

1)"Hymn"

Orchestra

Adreas Katsigiannis

2)Albania

"Elli"

Fatos Selman

Traditional

3)Algeria

"Elli Ghir"

Orchestra

Lili Boniche

4)Andorra

"Andorana"

Orchestra

Joan Roure I Jane

5)Bosnia

"Snijeg pade na behar na voce"

Vojislav Ivanovic-Meho Puzic

6)Croatia

"Dalmatinske"

Orchestra

Traditional

7)Cyprus

"Agapisan tin 'pou karkias"

K.Konstantinou

Traditional

8)Egypt

"Jana el Hawa"

Ziad Rajab

Ballyg Hamdy

9)France

"Increditude"

Orchestra

Maurise Denoux-Ande Astier

10)Greece

"Dakri sto giali"

G.Dalaras

A.Katsigiannis-Ilias Katsoulis

11)Italy

"Guaglione"

Orchestra

Nisa,G, Fanciuli

12)Lebanon

"Ana Saber"

Ziad Rajeb

Isan Rajy

DISK 2

1)Libya

"Ianar Alia"

Orchestra

Traditional

2)Malta

"Polka Malta"

Traditional

3)Monaco

"Soleil de Monaco"

Orchestra

Traditional

4)Moroco

"Marsul el hob"

Ziad Rajab

Traditional

5)San Marino

"San Marino goodbye"

Kostas Thomaidis

6)Serbia

"Carevka Kolo"

Orchestra

Darko Lukac

7)Slovenia

"Koroska Polka"

Orchestra

S.in V.Arsenic

8)Spain

"Mediterraneo"

Marta Moreleon

Joan Manuel Serrat

9)Syria

"Nawet Asibak"

G.Dalaras-Ziad Rajab

Traditional

10)Tunise

"Kif dark as el hob"

Lamia Bedwi

Traditional

11)Turkey

"Sehnaz longa"

Orchestra

Santouri effenti

12)Greece

"Hartaetoi"

Orchestra

Mikis Theodorakis

13)En Mediterranee

"Mεσόγειος"

Giouli Tsirou

G.Moustaki-D.Christodoulou

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.ziad.gr/pages/discoGR.html

2007 - Κύρια συμμετοχή και συνεργασία με το σχήμα ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ και τον Γιώργο Νταλάρα για την δημιουργία του cd "MARE NOSTRUM", υποστήριξης των Μεσογειακών αγώνων του 2013

Αύριο είναι, όπως αναφέρει και στο ίδιο site, και η παρουσίαση του δίσκου στην Ιταλία.

Share this post


Link to post
Share on other sites

From e-Thessalia 23.10.2007:

Η πανηγυρική συναυλία της Εστουδιαντίνας, παραμονή της τελικής ψηφοφορίας για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, λαμβάνει χώρα μεθαύριο στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Η συναυλία έχει τίτλο «Mare Nostrum», δηλαδή «Η δική μας θάλασσα».

Του

Αλέξανδρου Μεικόπουλου

Εδώ και δύο μήνες η Ελληνική Επιτροπή Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων κυκλοφόρησε ένα διπλό cd με αυτό ακριβώς το θέμα, όπου η Εστουδιαντίνα παρουσιάζει 22 διασκευές από κάθε χώρα της Μεσογείου.

Πρόκειται για μια σπουδαία πολιτιστική κίνηση, η οποία βρήκε θετική ανταπόκριση σε όλες τις χώρες που εμπλέκονται με τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Είναι μια παραγωγή που ανέθεσε στην Εστουδιαντίνα η Ελληνική Επιτροπή Διεκδίκησης για την ισχυροποίηση την ελληνικής υποψηφιότητας. Η σπουδαιότητα της παραγωγής έγκειται στο γεγονός ότι το cd θα διατεθεί σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στην Εστουδιαντίνα να ανοίξει νέους μουσικούς ορίζοντες και δίαυλους με αντίστοιχες πολιτιστικές κινήσεις των Μεσογειακών λαών.

Στο cd συμμετέχουν πολλοί Έλληνες και ξένοι μουσικοί και τραγουδιστές.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Γιώργος Νταλάρας και τον ύμνο των Μεσογειακών Αγώνων έχει συνθέσει ο ΄Ανδρέας Κατσιγιάννης.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας, η συναυλία στην Πεσκάρα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την Εστουδιαντίνα, αλλά και για την πόλη του Βόλου ευρύτερα.

«Θα περάσουμε ώρες δημιουργικές, αλλά και ώρες αγωνίας. Εύχομαι να δώσουμε μια ωραία εικόνα, αλλά και να παίξουμε σημαντικό ρόλο, στην ψήφιση υπέρ της πόλης του Βόλου ως διοργανώτρια πόλη των Μεσογειακών Αγώνων. ¨Εχουμε φτιάξει ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα και όλα τα τραγούδια θα παιχτούν με έναν πολύ ιδιαίτερο ελληνικό τρόπο.

Ο ύμνος των Μεσογειακών Αγώνων, που έχει συνθέσει ο Αντρέας Κατσιγιάννης, αποτελεί μια πρωτότυπη σύνθεση, με πολιτιστική αναδρομή σε όλες τις Μεσογειακές χώρες από την Τουρκία μέχρι την Ισπανία και με επισφράγισμα το Βόλο, ως την ελληνική διεκδικήτρια πόλη.

«Ο ύμνος εμπεριέχει τους βασικούς πολιτιστικούς άξονες της Μεσογείου. Η Τουρκία, η Συρία, η Παλαιστίνη, ο Λίβανος, η Ιταλία, η Ισπανία, καθώς και οι άλλες Μεσογειακές χώρες αποτελούν ένα πολιτιστικό σύμπλεγμα με αρκετές κοινές καταβολές. Αποτελεί ένα ξεχωριστό τοπίο πολιτισμού. Προσπάθησα μέσα σε ενάμιση λεπτό να παρουσιάσω αυτό το ιδιαίτερο πολιτιστικό πάντρεμα των Μεσογειακών λαών. Είναι το εναρκτήριο από τα 22 τραγούδια στο διπλό cd, το οποίο ελπίζω να εκδοθεί μετά την επιστροφή μας από την Πεσκάρα και όχι απλώς να παραμείνει ένα διαφημιστικό προϊόν».

Τι προσδοκίες τελικά υπάρχουν από τη συναυλία της Εστουδιαντίνας στην Πεσκάρα σε σχέση με την υποψηφιότητα του Βόλου;

«Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας με τον καλύτερο τρόπο. Με όρους πρωταθλητισμού πάμε για το χρυσό. Ελπίζω η συναυλία αυτή να συνηγορήσει υπέρ της ψήφισης του Βόλου ως διοργανώτριας πόλης. Είναι σαφέστατα ένα πολύ μεγάλο βήμα και εμείς είμαστε στρατευμένοι προς το σκοπό αυτό. Μπορεί στις 28 Οκτωβρίου να γιορτάζουμε την επέτειο του ΟΧΙ, αλλά εμείς ευελπιστούμε να γιορτάσουμε στην Πεσκάρα το ΝΑΙ».

Τη συναυλία μουσικά, όπως και το cd επιμελήθηκαν τα μέλη της «Εστουδιαντίνας», Αποστόλης Βαλαρούτσος, Δημήτριος Βουγιούκας, Νίκος Μέρμηγκας και ο Αντρέας Κατσιγιάννης που έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση.

Την 25μελή αποστολή της ορχήστρας θα συνοδεύσει στην Ιταλία και ομάδα τεχνικών όπως ο Κώστας Τατάκος, που θα επιμεληθεί το φωτισμό της συναυλίας, ο Γιώργος Ζαγόρης και ο ’κης Πασχαλάκης, που θα επιμεληθούν τον ήχο στο θέατρο «Atri» στην Πεσκάρα.

http://www.e-thessalia.gr/mainnews.asp?Fv1=4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Ελλάδα αναλαμβάνει την διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013! Μετά από ψηφοφορία στην Πεσκάρα της Ιταλίας, ανακοινώθηκε , εχτές, το τελικό αποτέλεσμα. Δυο πόλεις της Θεσσαλίας, ο Βόλος και η Λάρισα, θα αναλάβουν την διοργάνωση των αγώνων.

Share this post


Link to post
Share on other sites
...έχει τίτλο «Mare Nostrum», δηλαδή «Η δική μας θάλασσα»...

...στα λατινικά, ΛΟΛ! Είναι το όνομα που της έδιναν στην Ρώμη την εποχή που θεωρούσαν όλη την Μεσόγειο δική τους. Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η Μεσόγειο μένει :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

From Taxydromos 27.10.2007:

Η Εστουδιαντίνα μάγεψε και ταξίδεψε με τους ήχους της

27/10/2007, Επιμέλεια: Αγγελική Θανασούλη, Αρ. Φύλλου: 604

Η Εστουδιαντίνα μάγεψε με τους ήχους της στο Δημοτικό Θέατρο της κωμόπολης Atri, που αποτελεί πιστό αντίγραφο σε μικρογραφία της «Σκάλας» του Μιλάνου. Η είσοδος των αποστολών στον χώρο του θεάτρου βρήκε άπαντες να κοιτούν και να θαυμάζουν την αρχιτεκτονική. Λίγο αργότερα η ορχήστρα της Ν. Ιωνίας από την σκηνή «μίλησε» με την μουσική της για τον ελληνικό πολιτισμό, προσπαθώντας μέσω των μελωδιών του Αντρέα Κατσιγιάννη και των μουσικών του να στείλει το μήνυμα ότι αθλητισμός και πολιτισμός πάνε μαζί και μέσω των Μεσογειακών αγώνων θα υπάρξει αναβάθμιση στο πολιτιστικό κομμάτι της διοργάνωσης που έχει χάσει το κύρος του τα τελευταία χρόνια.

Η βραδιά ήταν εντυπωσιακή, αυτό όμως που έριξε την αυτοπεποίθηση των μελών της ελληνικής αποστολής και της επιτροπής διεκδίκησης των αγώνων, ήταν ένα απρόοπτο δυσάρεστο γεγονός.

Το πούλμαν που θα μετέφερε τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής και τους εκλέκτορες, δεν αφίχθη ποτέ στον προορισμό του και ούτε καν έφτασε στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή των στελεχών της Μεσογειακής οργανωτικής επιτροπής προκειμένου να τους μεταφέρει στο Δημοτικό θέατρο, για άγνωστους λόγους. Ετσι ο μόνος που έδωσε το παρών ήταν ο Αλγερινός πρόεδρος της επιτροπής Αμάρ Αντάντι, που χειροκρότησε πάντως στο τέλος ενθουσιασμένος. Οι άνθρωποι της επιτροπής διεκδίκησης με επικεφαλής τον Ισίδωρο Κούβελο του ζήτησαν να μεταφέρει τις εντυπώσεις του και στα υπόλοιπα μέλη...

Ταξίδι φαντασίας

Το θέμα της εκδήλωσης που ενέπνευσε τους καλλιτέχνες, ήταν ένα φανταστικό ταξίδι με μελωδίες και ακούσματα από τις χώρες της Μεσογείου. Κατά γενική ομολογία η εμφάνιση της Εστουδιαντίνας ήταν κάτι παραπάνω από μαγική... Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι υψηλό στέλεχος της τουρκικής επιτροπής, στο τελείωμα του κομματιού της Τουρκίας σηκώθηκε από την θέση του, χειροκρότησε εντυπωσιασμένος και φώναζε «μπράβο». Οι θεατές αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και σίγουρα, αν βρίσκονταν εκεί όλα τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, θα είχαμε κερδίσει αρκετούς πόντους, πείθοντας κάποιους να αλλάξουν άποψη

Ας ελπίσουμε ότι ο Αλγερινός πρόεδρος Αμάρ Αντάντι θα μετέφερε τον ενθουσιασμό του και στους συνεργάτες του και θα έχει αντίκτυπο στην σημερινή ψηφοφορία.

http://www.taxydromos.gr/article_detail.as...article_id=6697

Share this post


Link to post
Share on other sites

On page 45 of the Concert Programme "San Tragoudi Magemeno", it says there (if I understand well),

that Aspasia Stratigou performs the song "En Mediterranee".

Any idea if this album has been released?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σύντομα θα κυκλοφορήσει.Ίσως σε ένα με δυο μήνες.

Πάντως στο Promo-cd το συγκεκριμένο τραγούδι ερμηνεύεται από τη Γιούλη Τσίρου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thano, please have a look at page 10, the second picture from the top,

the third girl from the right.... does she look familiar??? :razz:

if not I will show you another picture with the same dress :inlove:

http://www.2013volos.gr/Photos.asp?cat=0&page=10

http://www.2013volos.gr/su/photos_show.asp...ImageType=image

http://www.2013volos.gr/Photos.asp?cat=0&page=10

Giorgos Ntalaras participation:

http://i214.photobucket.com/albums/cc261/N...MareNostrum.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thano, I have been listening to this promo at least 5 times now,

I am afraid that there has been a printing mistake:

The voice is the voice of Aspasia Stratigou singing Mesogeios

half song in Greek, half song in French. :pity:

These are the stanzes she sings

Μεσόγειος

Στίχοι: Χριστοδούλου Δημήτρης

Μεσόγειο τη λεν και παίζουνε γυμνά

παιδιά με μαύρα μάτια αγάλματα πικρά

γέννησε τους Θεούς, τον ίδιο το Χριστό

το καλοκαίρι εκεί δεν τρέμει τον καιρό

μεσ τη Μεσόγειο

Το αίμα τους αιώνες σκάλισε εκεί

τα βράχια και τους κάβους και τη βαθιά σιωπή

νησιά σαν περιστέρια αιώνιες φυλακές

το καλοκαίρι εκεί δεν τρέμει τις βροχές

μεσ τη Μεσόγειο

Εδώ στη λίμνη αυτή γεννήθηκα κι εγώ

μεσόγειος του φόβου και των πικρών καιρών

τα όνειρα που παίζαν στα βαθιά νερά

γινήκαν δέντρα μόνα στα ξερά νησιά

μεσ τη Μεσόγειο

En Méditerranée

Lyrics: Georges Moustaki

Dans ce bassin où jouent

Des enfants aux yeux noirs,

Il y a trois continents

Et des siècles d'histoire,

Des prophètes des dieux,

Le Messie en personne.

Il y a un bel été

Qui ne craint pas l'automne,

En Méditerranée.

Le ciel est endeuillé,

Par-dessus l'Acropole

Et liberté ne se dit plus

En espagnol.

On peut toujours rêver,

D'Athènes et Barcelone.

Il reste un bel été

Qui ne craint pas l'automne,

En Méditerranée.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alona έχεις δίκιο.

Όντως στη "Μεσόγειο" τραγουδά η Ασπασία Στρατηγού.Απλά από λάθος στα promo τυπώθηκε το όνομα της Γιούλης Τσίρου.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...