Sign in to follow this  
Followers 0
neck

www.e-orfeas.gr

17 posts in this topic

Λοιπόν...Πολύ ευχάριστα νέα!!Μόλις πριν μια μέρα γεννήθηκε και επίσημα,εγκαινιάζοντας το...Σεργιάνι του στο διαδύκτιο,το καινούριο μουσικό περιοδικό για την ελληνική μουσική...Ο "ΟΡΦΕΑΣ"!!!Ο οποίος έχει μια όμορφη ιδιοτυπία...:Έχει συσταθεί από δύο αξιολογότατα μέλη μας,τη Δώρα και τον Τάσο κι έχει συγκροτηθεί ήδη από πολλά μέλη μας,που έχουν αναλάβει την επιμέλειά του!!!Και οι συμμετοχές συνεχίζονται,γι' αυτό ας σπεύσουμε να βοηθήσουμε συμβάλλοντας στην καλοτάξιδη πορεία του!! :music::razz::razz::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολλά και θερμά συγχαρητήρια για τη νέα κι αξιέπαινη προσπάθεια. Καλή αρχή και καλές επιτυχίες! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά πολλά συγχαρητήρια....... :)

Είναι πολύ όμορφο το site :music:

Σας εύχομαι καλή δύναμη για να συνεχίσετε αυτό το υπέροχο έργο :razz:

και Καλές επιτυχίες :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ Τάσο και Δώρα

Συγχαρητήρια και εύχομαι καλούς ανέμους με ανοιχτά πανιά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι εγω το ιδιο! Μπραβο παιδια,πολυ καλη δουλεια!! :):blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δώρα και Τάσο! :pity:

Πολλά συγχαρητήρια για το υπέροχο σας έργο.

Είναι πάρα πολύ όμορφο το site. :pity::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

συμφωνώ με τα παιδιά

πολύ ωραίος το site

Να'στε καλά και καλή σας τύχη

Φάντη

:pity:

Share this post


Link to post
Share on other sites

AAAA μπράβο παιδιά!

Είχα δει το περιοδικό εδώ και μερικές μέρες αλλά δεν ήξερα ότι η προσπάθεια γίνετε από εδώ μέλη!

Μπράβο και πάλι μπράβο!

:):naughty::music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιά εξαιρετική συνέντευξη του άξιου μουσικού Θανάση Σοφρά απο τον Τάσο Καραντή φιλοξενείται στον Ορφέα.Ο Σοφράς είναι ένας μουσικός σημαντικός που έχει συμβάλει σε εκτελέσεις τραγουδιών,καλύτερα...μαιευτήρας!

Γιατί οι μουσικοί είναι λάθος που κάποιοι τους θεωρούν πίσω απο τα τραγούδια,ενώ είναι ακριβώς μέσα σε αυτά και με το παίξιμο τους συμβάλλουν όπως είπα πριν στην γέννηση τους είτε ένα τραγούδι λαμβάνει την πρώτη ή την χιλιοστή εκτέλεση του.Ας μην ξεχνάμε ότι το τραγούδι είναι η μόνη ύλη πολιτισμού που αναπνέει και κινέίται γύρω μας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά ο ΟΡΦΕΑΣ μου παρουσιάζει τα παρακάτω προβλήματα και αναρωτιέμαι αν συμβαίνουν μόνο σε μένα ή υπάρχει γενικότερο πρόβλημα:

1.Καθυστερεί υπερβολικά να ανοίξει η σελίδα, σε σημείο που πολλές φορές δεν ανοίγει και καθόλου.

2. Μπαίνοντας στην κεντρική σελίδα,δεν μου εμφανίζει τις πρόσφατες συνεντεύξεις και πρέπει να πάω να τις αναζητήσω απο τις αντίστοιχες ενότητες.

Είναι κρίμα γιατί πρόκειται για μια τόσο ωραία δουλειά που έχει γίνει με τόσο μεράκι και κόπο,δεδομένου των δυσκολιών και των υποχρεώσεων της Δώρας. Γράφονται τόσο αξιόλογα πράγματα και δεν μπορεί ο επισκέπτης της σελίδας να τα δει εύκολα.

:)

και ας μου επιτραπεί μια προσωπική μου εκτίμηση ,με όλη την καλή διάθεση, αν στόχος του ΟΡΦΕΑ είναι να απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό δεν είναι και ότι καλύτερο να θυμίζει ΄΄θυγατρική΄΄ του www.Dalaras.com :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τώρα που άνοιξα τη σελίδα, "φόρτωσε" πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με άλλες φορές... :)

Και στην αρχική μού εμφανίζει όλες τις πρόσφατες δημοσιεύσεις.

Μήπως ήταν κανένα προσωρινό πρόβλημα; :naughty:

Όσο για τη "θυγατρική", είναι γεγονός ότι αυτόν τον καιρό έγιναν πολλά Νταλαρογεγονότα μαζεμένα (το Παλλάς, ο δίσκος του ’λκη Αλκαίου...), καθώς επίσης και το ότι η Νταλαροσύνη μας, όσο κι αν προσπαθήσουμε, δεν κρύβεται! :D Αλλά νομίζω πως θα αλλάξει λίγο το κλίμα γιατί αυτές τις μέρες θα κυκλοφορήσουν πολλοί αξιόλογοι δίσκοι για τους οποίους θα πρέπει να γίνουν παρουσιάσεις-κριτικές. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το πρόβλημα δυστυχώς δεν ήταν προσωρινό, εξακολουθεί να υπάρχει.

Εξαρτάται αν θα μπεις από το Firefox ή το Εxlorer ή κάτι τέτοιο τέλως πάντων , δεν τα ξέρω και πολύ καλά αυτά τα τεχνικά.

Για να το πω πιο λαικά, όταν μπαίνω πατώντας στην υπογραφή του Μάκη η αρχική σελίδα δεν εμφανίζει τις νέες δημοσιεύσεις, πρέπει να ψάξεις.

Όταν μπαίνω από την υπογραφή τη δική μου, εμφανίζονται κανονικά...

Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να τακτοποιηθεί , γιατί δεν έχουν όλοι τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις για να γνωρίζουν τέτοιες λεπτομέρειες...ειδικά οι καλλιτέχνες κάπως μεγαλύτερης ηλικίας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:) :blink:

Εμένα όποια υπογραφή κι αν πατήσεις τα εμφανίζει κανονικά. :) Αλλά δε νομίζω ότι έχει σχέση η υπογραφή. Σε όλες το link είναι ίδιο (www.e-orfeas.gr) Στη δική σου είναι "περίεργο", αλλά και πάλι στην αρχική σε βγάζει.

Με Explorer και Firefox, τώρα οι μόνες διαφορές που μου εμφανίζονται είναι:

Στη λίστα αριστερά, με τις πρόσφατες δημοσιεύεσεις:

Explorer:

http://img254.imageshack.us/img254/7341/ex...explorerve4.jpg

Firefox:

http://img144.imageshack.us/img144/6395/firefoxrc1.jpg

και ότι στον Explorer, σε ορισμένα κείμενα εμφανίζονται μέσα κάτι <!--[endif]--> που στον Firefox δεν εμφανίζονται.

:D:naughty::naughty::wow::rolleyes::confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους. Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα λέγοντας πως ο Firefox, σαν πρόγραμμα πλοήγησης στο internet έχει πολλά πλεονεκτήματα, για τον απλούστατο λόγο πως οι αντίστοιχες εκδόσεις του Internet Explorer της Microsoft έχουν πολλά προβλήματα. Και έχει και ένα βασικό χαρακτηριστικό, είναι πιο γρήγορος από τον Internet Explorer (ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορο ή αργό είναι ένα site, δηλαδή το ίδιο site στον Firefox φορτώνει πιο γρήγορα). Αυτό σαν μία συμβουλή.

Βέβαια, αυτό δεν είναι το θέμα μας και είναι προφανές πως ένα site οφείλει να συμπεριφέρεται σωστά με χρήση όλων των προγραμμάτων και όλων των εκδόσεων. Ας τα πάρουμε ένα - ένα. Το site ενημερώνεται κανονικά και πράγματι για κάποιο λόγο σε κάποιους υπολογιστές στον Internet Explorer το νέο περιεχόμενο δεν εμφανίζεται. Είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα, και δυστυχώς από αυτά τα τεχνικά προβλήματα που μοιάζουν με κυνήγι φαντασμάτων και το χειρότερο, δεν είναι προβλέψιμα. Μόνο στην πράξη δυστυχώς διαπιστώνονται και προσπαθείς να τα λύσεις. Ελπίζω πως θα λυθεί πολύ σύντομα.

Όσον αφορά την ταχύτητα με την οποία φορτώνει το site, είναι πάρα πολύ χρήσιμες οι παρατηρήσεις. Όποιος έχει λίγο διαθέσιμο χρόνο, ας κάνει έναν κόπο να μου στείλει ένα mail ή ένα pm με τις εξής πληροφορίες: τι σύνδεση έχει (π.χ. adsl, κ.λ.π.) και πόσο χρόνο κάνει να γεμίσει η πρώτη σελίδα και μία εσωτερική σελίδα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το θέμα, έχει τεράστια σημασία για τη βιωσιμότητα του site και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Γιατί αν οι μισοί δε μπορούν να το ανοίξουν και οι άλλοι μισοί βλέπουν τον προηγούμενο μήνα, είναι σαν να μην υπάρχει.

Βιβή, όσον αφορά το τελευταίο που αναφέρεις, πιστεύω πως είναι θέμα συγκυρίας και κάθε μέρα που περνά το περιοδικό θα έχει όλο και μεγαλύτερη ποικιλία σε πρόσωπα και πράγματα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ χρησιμοποιώ explorer 7. "Μπαίνει" κανονικά στο site, αλλά μετά αργεί να μπει σε οποιοδήποτε άλλο link.

Και παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα, με αυτό που επεσήμανε η Χρύσα:

http://img144.imageshack.us/img144/6395/firefoxrc1.jpg

όπου η μάσκα "Τελευταίες προσθήκες", καλύπτει την πρώτη - πρώτη προσθήκη.

Σε οτι αφορά αυτά που λέει η Βιβή, συμφωνώ, εν μέρει όμως. Και εξηγούμαι: το www.dalaras.com/forum, είναι ένα site που έχει ώς κύριο άξονα του τον Γ. Νταλάρα. Είναι όμως και ένα πολύπλευρο site, που ασχολείται και με πάρα πολλούς ακόμη καλλιτέχνες, οσο και με άλλα θέματα (κοινωνικά ή οτιδήποτε άλλο). Διαφέρει λοιπόν κατά πολύ, απο την δομή άλλων sites που επικεντρώνονται σε έναν καλλιτέχνη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν λέω οτι δεν ασχολείται όσο πρέπει με τον Γ. Νταλάρα. Αλοίμονο... Απλά τα μέλη που το απαρτίζουν, έχουν και άλλες ανησυχίες, τις οποίες εκφράζουν μέσα απο αυτό το site, δίνοντάς του έτσι έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Αυτό είναι - σαφώς - στα υπέρ του site... ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ. Έχω επισκεφτεί και άλλα sites καλλιτεχνών, αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχω δει την πληρότητα που υπάρχει εδώ.

Ο Ορφέας απο την άλλη, είναι μια σελίδα - περιοδικό, που πιστεύω οτι βαδίζει σωστά και σταθερά. Θεωρώ πως οι όποιες ομοιότητες με το dalaras.com έχουν να κάνουν μόνο με το ... νεαρό της ηλικίας του και τίποτα άλλο. Πιστεύω οτι με τον καιρό θα εμπλουτιστέι τόσο η ποικιλία των θεμάτων του. Υπάρχει βέβαια το μικρόβιο "Νταλαρέξ" στους δημιουργούς του, αλλά αυτό είναι κάτι που ... διορθώνεται. :wow:

’λλωστε, ο Ορφέας είναι εντελώς ανεξάρτητος του dalaras.com και έτσι θα ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργεί. Αυτό θέλουμε. Και αυτήν την αίσθηση πρέπει να λαμβάνει και κάποιος που επισκέπτεται τον Ορφέα. Εμείς που είμαστε "απο μέσα", ε, λογικό είναι να ξέρουμε κάτι παραπάνω, (πηγές κειμένων, φωτογραφίες, συγραφείς κειμένων κτλ), με αποτέλεσμα να μας φαίνονται γνωστά τα όσα δημοσιεύονται. ’λλωστε το στηρίζουμε ... Μην ξεχνάτε τις υπογραφές ορισμένων μελών, (μεταξύ αυτών και τη δική μου), που προβάλουν τον Ορφέα.

B)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0