Sign in to follow this  
Followers 0
Tasos

’λκης Αλκαίος - Οι τροβαδούροι της καρδιάς μου

98 posts in this topic

Εγώ πάλι συμφωνώ και με τους δύο και με τον Τάσο και με το Θάνο...Και συντάσσομαι με την πρόταση των δύο παρουσιάσεων,τόσο σε ανοιχτό,όσο και σε κλειστό κύκλο...Να γίνουν όμως και οι δύο,ναι;; ;):rolleyes::blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για να είμαστε λίγο πραγματιστές πιστεύω ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε με αυτόν τον τρόπο λόγω της δεδομένης συγκυρίας.Λόγω του γεγονότος ότι ο Αλκαίος έχει την "ιδιομορφία" να μην εμφανίζεται δημόσια δεν θα μπορούσε αντικειμενικά να γίνει μια εκδήλωση ανοιχτή καθώς θα έλλειπε αυτός προς τον οποίο είναι αφιερωμένο το cd και θα έπρεπε να δοθούν εξηγήσεις για την απουσία του πράγμα το οποίο θα έφερνε σε δύσκολη θέση τους παραγωγούς.Από την άλλη, ήταν κάτα κάποιον τρόπο απαραίτητο να μαθευτεί η δουλειά και με έναν πιο επίσημο τρόπο και να γίνουν κάποιες στοχευμένες δημοσιεύσεις.Επομένως η εκδήλωση κλειστού τύπου ήταν κάτα κάποιον τρόπο μια μέση λύση προκειμένου και να γίνει σεβαστή η επιθυμία του Αλκαίου για μη δική του έκθεση σε δημοσιότητα και από την άλλη να μαθευτεί το εγχείρημα στους ανάλογους κύκλους και να προωθηθεί μέσω αυτών.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This album should have come out on Monday 26.XI.07. Does anyone know

the status of the release date?

Thanks

Alona

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο ραδιο ακουσα οτι θα κυκλοφορησει ''μεσα στις επομενες μερες''.... :D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Στο ραδιο ακουσα οτι θα κυκλοφορησει ''μεσα στις επομενες μερες''.... :D:D

Μμμμ! Σαφέστατο! :D:D :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Στο ραδιο ακουσα οτι θα κυκλοφορησει ''μεσα στις επομενες μερες''.... :D  :D

Μμμμ! Σαφέστατο! :D:D :lol:

Και πρωτότυπο... :D :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

[Apparently they made a mistake with the title of the album ... "ΟΙ ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ"]

http://www.musical.gr/cddetails.php?gui_language=1&CD_code=0602517554108&cat=2

Η έκδοση της χρονιάς!

Οι σημαντικότεροι δημιουργοί και ερμηνευτές της εποχής μας σ ένα βιβλίο-cd με καινούργια τραγούδια του ποιητή- στιχουργού Αλκη Αλκαίου

Σύγχρονα ελληνικά τραγούδια που ξαναβάζουν τα πράγματα στη θέση τους!

13 νέα τραγούδια που μελοποίησαν οι: Δημήτρης Ζερβουδάκης, Νίκος Ζούδιαρης, Χρήστος Θηβαίος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Σωκράτης Μάλαμας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μιχάλης Κουμπιός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλιάτσικας και Διονύσης Τσακνής.

Τραγουδούν: Αρλέτα, Βαγγέλης Γερμανός, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Χρήστος Θηβαίος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Βασίλης Καζούλης, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Σωκράτης Μάλαμας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλιάτσικας, Διονύσης Τσακνής, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μπάμπης Στόκας, Ασπασία Στρατηγού, Γιώργος Νταλάρας και ο Διονύσης Τσακνής.

Τύπος: Μουσικό CD

ΤΙΤΛΟΣ: ΟΙ ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ - ΒΙΒΛΙΟ + CD

Κατηγορία: ΕΝΤΕΧΝΟ - ΕΛΛ. ΣΥΝΘΕΤΕΣ

Ερμηνευτής: ΑΛΚΗΣ ΑΛΚΑΙΟΣ

Συνθέτης: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΔΙΑΡΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ, ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΑΦΟΙ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΜΠΙΟΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ, ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ

Στιχουργός: ΑΛΚΗΣ ΑΛΚΑΙΟΣ

Συμμετοχές: ΑΡΛΕΤΑ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ, ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΧΑΡΗΣ + ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ, ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ, ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ

Εταιρεία: ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ Μουσικές Παραγωγές

Κυκλοφορία: 29/11/2007

A/A ΤΙΤΛΟΣ

1 ΟΙ ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΙ - Βασίλης Καζούλης, Βαγγέλης Γερμανός, Μιλτ. Πασχαλίδης

2 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΣΩΜΑΤΩΝ - Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Γιώργος Νταλάρας

3 ΤΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ - Φίλιππος Πλιάτσικας

4 ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ (Βραδιά όπερας) - Νίκος Πορτοκάλογλου

5 ΕΝΑΕΡΙΑ ΡΕΝΑ - Αλκίνοος Ιωαννίδης

6 ΝΤΟΜΙΝΟ - Σωκράτης Μάλαμας

7 ΤΟ ΤΑΞΙ - Διονύσης Τσακνής, Ασπασία Στρατηγού

8 ΜΗ ΜΕ ΦΟΒΑΣΑΙ (Βραδιά μπαλέτου) - Μπάμπης Στόκας

9 ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ - Αρλέτα

10 ΝΟΣΤΟΣ - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

11 ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ (Το πάρκο της Ζυρίχης) - Χρήστος Θηβαίος

12 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ - Δημήτρης Ζερβουδάκης

13 ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ - Γιώργος Νταλάρας

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στα δισκοπωλεία λένε "από βδομάδα"... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο δίσκος έχει κυκλοφορήσει. Οι όποιες καθυστερήσεις ή ελλείψεις είναι, πλέον, θέμα διανομής.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το cd έχει κυκλοφορήσει στα Fnac στο the mall..... Η τιμή του είναι 19,90

Τάσο, σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρέπει να σε έβαλαν να πληρώσεις τα τα διόδια Αθήνα-Βέροια:razz:B)

στα metropolis της Ομόνοιας 19 :wow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διόδια έχει κι αλλού. Ακαδημία Πλάτωνος - Περιστέρι 1,10. Στο Metropolis Περιστερίου 20,10. Anyway, που λένε και οι μορφωμένοι, "Το Φίλτρο" βγάζει ένα Γιώργο σύγχρονο...από τα παλία!

Δεν ξέρω αν συμφωνείτε, αλλά αυτός ο δίσκος είναι η ναυαρχίδα της δισκογραφίας για το 2007, απ' όλες τις απόψεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για μενα ,και μονο οτι συνυπαρχουν στο δισκο αυτο οι κορυφαιοι τραγουδοποιοι (ή μερικοι απ τους πιο σπουδαιους),προκειται για δισκο αναφορας.Ακουσα καμια 10ρια φορες το δισκο σημερα,και εχω να κανω ορισμενα σχολια για τα τραγουδια αυτα.

Ας τα παρουμε ,ενα προς ενα.

Κληθηκαν καποιοι απ τους καλυτερους τραγουδοποιους ,των τελευταιων 20 και πλεον ετων,να γραψουν πανω σε καποια λογια η ποιηματα τουσπουδαιου,Αλκη Αλκαιου.

Ο Μιχαλης Κουμπιος εγραψε ενα σπουδαιο τραγουδι που το ερμηνευσε μοναδικα ο Γιωργης.Ειναι ενα τραγουδι που δεν περιμενα οτι θα ηταν του Κουμπιου.Κι αυτο απο μονο του ειναι συν.Περιμενουμε αναλογα καλα τραγουδια.

Ο Χαρης και ο Πανος -παροτι απ τους πιο παλιους στο χωρο(εννοω του τραγουδοποιους)-εγραψαν ενα θαυμασιο κομματι,που δε χορταινω να το ακουω.

Ο Νικος Ζουδιαρης εγραψε αλλο ενα μεγαλο τραγουδι ,το οποιο ειπε μοναδικα η Αρλεττα.Ομολογω οτι τη βαριεμαι λιγο,αλλα σ αυτο το τραγουδι ειναι πραγματικα,ιδανικη.

Το τραγουδι επισης του Δ.Παπαδημητριου που λεει ο Πορτοκαλογλου,ηταν για μενα μια μικρη εκπληξη.Ο Παπαδημητριου με ειχε συνηθισει σε πιο μαυρα κι εσωστρεφη τραγουδια.

Στο αλλο τραγουδι του Παπαδημητριου,ο Στοκας κανει αυτο που ξερει καλα.Λεει αισθαντικα και τρυφερα μια ομορφη μπαλαντα.

Ο Τσακνης επισηςεβαλε ομορφη μουσικη στα λογια του Αλκαιου.

Στα υπολοιπα τραγουδια τωρα.Ο Πασχαλιδης ,ο φιλος μου ο Θηβαιος,ο Ζερβουδακης ,ο Μαχαιριτσας,ο Μαλαμας,ο Πλιατσικας και ο Ιωαννιδης ,δεν ξεφυγαν απ τους γνωστους και οικειους τους δρομους.Με οτι καλο και κακο αυτοσυνεπαγεται.Θα πω μονο οτι περιμενα κατι καλυτερο απ το Μαλαμα που 5-6 χρονια τωρα δεν εχει κατι καινουργιο(και το λεω εχοντας απ κοντα τις καθε τοσο καθοδους του στην Αθηνα,ενω και απ τον Ιωαννιδη περιμενα καλυτερη μουσικη(κιας εχει αντιθετηαποψη ο αδερφος μου).Οταν του δινει ο Αλκαιος στιχο που λεει ''ποτε μου δε σ αποκτησα,ποτε δε θα σε χασω'',περιμενω ενα μεγαλο τραγουδι,που δεν ηρθε ποτε.

Δε θεωρω μειονεκτημα ,οτι ορισμενοι τραγουδοποιοι ,εγραψαν πανω σε

συγκεκριμενες μανιερες,απλα ανεφερα τα τραγουδια που ξεχωρισαν στο αυτι μου,χωρις να θεωρω οτι τα υπολοιπα δεν ειναι καλα.Απλα περιμενα ισως κατι παραπανω κι οχι επενελαμβαμομενες μελωδιες.

Τι μενει?Ενας Νταλαρας μοναδικος,οι γνωστοι μεγαλοι Κατσιμιχαιοι,ενας σπουδαιος Ζουδιαρης και μια συναντηση ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ

Share this post


Link to post
Share on other sites
Πρέπει να σε έβαλαν να πληρώσεις τα τα διόδια Αθήνα-Βέροια:D :D

στα metropolis της Ομόνοιας 19 :D

Μπα... μάλλον γιατί ήρθε νωρίτερα, απο όπου αλλού: 27 Νοεμβρίου παρακαλώ!!! :D:D:D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε αυτη την ζωη πρεπει τελικα να εισαι προετοιμασμενος να τα ακουσεις ολα. Αναφερομαι στην απιστευτη ερμηνεια του Μπαμπη Στοκα στην εξοχη συνθεση του Παπαδημητριου.Ο συνθετης μεταμορφωσε εναν τραγουδιστη αδιαφορο σε αξιοπροσεχτη μοναδα. Ακομη κι αν αυτη ειναι η μια και μοναδικη φορα στην καριερα του..... ΕΞΟΧΗ η συσκευασια του βιβλιου-CD. Σε υψηλα επιπεδα οι συνθεσεις των Κατσιμιχα, Μαλαμα, Θηβαιου. Απο κει και περα μετριοτητα ή απολυτη απουσια εμπνευσης. Για το ''ΦΙΛΤΡΟ'' τωρα: Ειπα ξεκινωντας πως πρεπει να εισαι προετοιμασμενος να τα ακουσεις ολα.. .Η μουσικη σε αυτο το κομματι θα ηταν μια καλη επενδυση ως θεμα για επικες ταινιες παραγωγης ΤΖΕΙΜΣ ΠΑΡΙΣ τυπου π.χ. '' ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ'' . Ομως εδω χημεια μελωδιας και λογου δεν υφισταται. Το ρεφραιν ειναι αψυχο και δεν απογειωνει την εννοια ΤΡΑΓΟΥΔΙ . Ματαια και ο ΜΕΓΑΛΟΣ Γιωργος Νταλαρας προσπαθει με το ονειρικο ηχοχρωμα της φωνης του, να χρωματισει το ασμα. Μοιαζει κι αυτος να ειναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ και οχι ΜΕΣΑ στο τραγουδι. Εκπλησομαι δε με τους....Αδολους διαφημιστες του κ. Κουμπιου, που εδω και ενα μηνα περιφερονται απο σαιτ σε σαιτ και απο τοπικ σε τοπικ διαφημιζοντας το ως το καλυτερο της..... εικοσαετιας !

Ειλικρινα απορω και εγω αλλα και πολλα μελη της μουσικης κοινοτητας , που γνωριζαν ποσο απαξιωτικα εκφραζονταν ο Κουμπιος για τον ερμηνευτη Νταλαρα , πως ο ανθρωπος αυτος εγινε της προσκολλησεως. Με μερικες καλες ιδεες περι παραγωγης - οπως αυτη του ΄΄ ΑΞΙΟΥ ΛΟΓΟΥ- δε σημαινει αυτοματως οτι καποιος χρηζεται και καλος συνθετης, μη εχοντας μαλιστα και ανλογο σπουδαιο παρελθον. Ευχομαι η σειρα αυτη των cd με τους ποιητες να συνεχιστει, καθως παρα τις οποιες αντιρρησεις αποτελει μικρη οαση στη γενικη μετριοτητα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

:D Alona, thank you very much! :D

’ντε, τώρα που μπήκε ο μήνας να πάρω κανένα φράγκο να το αγοράσω κι εγώ... :D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Σε  αυτη την  ζωη  πρεπει   τελικα  να  εισαι  προετοιμασμενος  να  τα ακουσεις  ολα.   Αναφερομαι   στην   απιστευτη    ερμηνεια   του   Μπαμπη Στοκα στην   εξοχη συνθεση   του  Παπαδημητριου.Ο συνθετης  μεταμορφωσε    εναν   τραγουδιστη  αδιαφορο   σε     αξιοπροσεχτη   μοναδα.  Ακομη κι   αν   αυτη   ειναι   η   μια   και    μοναδικη   φορα   στην καριερα του..... Εκπλησομαι   δε    με τους....Αδολους   διαφημιστες    του   κ. Κουμπιου,   που    εδω  και   ενα μηνα   περιφερονται   απο  σαιτ   σε  σαιτ   και      απο   τοπικ σε   τοπικ διαφημιζοντας το   ως   το   καλυτερο    της..... εικοσαετιας  !

Ειλικρινα  απορω και   εγω   αλλα   και   πολλα   μελη   της     μουσικης κοινοτητας , που   γνωριζαν    ποσο   απαξιωτικα   εκφραζονταν   ο Κουμπιος   για   τον    ερμηνευτη   Νταλαρα , πως  ο  ανθρωπος   αυτος εγινε   της   προσκολλησεως.   Με    μερικες   καλες   ιδεες   περι   παραγωγης - οπως αυτη του ΄΄ ΑΞΙΟΥ ΛΟΓΟΥ-  δε   σημαινει    αυτοματως οτι   καποιος   χρηζεται   και   καλος  συνθετης,   μη  εχοντας   μαλιστα  και  ανλογο  σπουδαιο    παρελθον.       Ευχομαι   η   σειρα αυτη  των   cd   με τους ποιητες  να   συνεχιστει,   καθως  παρα  τις  οποιες   αντιρρησεις  αποτελει   μικρη     οαση    στη     γενικη    μετριοτητα.

Να τα πάρουμε ένα-ένα...Θα απαντήσω,ανοίγοντας διάλογο,σε ένα υποκειμενικό θέμα,το οποίο αποτελείται από δύο σκέλη...Όσον αφορά τον ερμηνευτή Στόκα...Θαρρώ ότι αν ήταν τόσο αδιάφορος στον πρώτερο "μουσικό του βίο",δε θα είχε γοητεύσει ένα τόσο μεγάλο κοινό,από το 1990 που ξεκίνησε ως μέλος τον Πυξ Λαξ,μέχρι και σήμερα...Αδιάφορος είναι κάποιος όταν δεν συγκινεί,όταν η ερμηνεία του δε μας διαπερνά,δε μας αγγίζει..."Γιατί",Πώς σε μισώ","Με στέλνεις",""Ατελείωτα ταξίδια-Έλενα","Να με θυμηθείς","Να'ρθεις όπως θα'ρθουν τα χελιδόνια","Κάνε κάτι και για σένα","Πίνακας","Να χαθώ στα βήματα σου","Μέλυδρον-Είναι ωραία η θάλασσα","Αντίο αγάπη διχασμένη"...Και τόσα άλλα,στα οποία ήταν ή ο συνθέτης,ή ο στιχουργός,ή και τα δύο μαζί...Για μένα και για πολλούς άλλους όλα τα παραπάνω δεν ήταν και δεν είναι αδιάφορα κι αφού αποτελούν το "δείγμα γραφής" του Μπάμπη Στόκα,αυτόματα σημαίνει ότι ο Στόκας ήταν και είναι για μένα ένας αισθαντικός ερμηνευτής,με ξεχωριστό ηχόχρωμα στη φωνή του,η οποία μπορεί να πειραματιστεί σε πολλά μουσικά είδη...’ρα όχι αδιάφορος...Και να σημειώσω εδώ ότι η πιο ταιριαστή και ενδιαφέρουσα-"διαφορετική" συναυλιακή συνεργασία του Γιώργου την τελευταία 10ετία,για μένα ήταν εκείνη του Ζυγού με τον Πάνο Κατσιμίχα και τον Μπάμπη Στόκα το 2001...

Τώρα για το θέμα Κουμπιού και Ορφέα εν μέρει..."’δολους διαφημιστές" του κου.Κουμπιού"...Τί υπαινιγμός είναι αυτός;;;Υπάρχει δηλαδή κάποιο κέρδος,από αυτή τη "διαφήμιση";;Μα ο ίδιος ο Νταλάρας δε "διαφημίζει" πρώτος το Μιχάλη Κουμπιό,με την ειδική και μη αυτή τους συνεργασία των τελευταίων δύο ετών σε επίπεδο παραγωγής κι όχι μόνο...;;;Όσον αφορά για τον πρώτερο του βίο,δεν ξεχνώ...όμως μπορώ να κατανοήσω...Αν κάποιος έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια λάθος εκτιμήσεις και θέλει να επανορθώσει και όντως επανορθώνει,με τον καλύτερο τρόπο,δε θα πρέπει να'ναι συνεχώς στον καιάδα και καταδικαστέος,ό,τι κι αν κάνει...Θαρρώ ότι κι ο ίδιος ο Νταλάρας θα γνώριζε την προηγούμενη άποψη του Κουμπιού γι'αυτόν,άρα εκείνος ξέρει καλύτερα...

Τώρα για το "Φίλτρο" και τους διθύραμβους,που γράφτηκαν...Συμφωνώ εν μέρει,ότι πολλές φορές,γινόμαστε υπερβολικοί κι όχι μόνο στο θετικό μα και στο αρνητικό(βλέπε,πρώτα σχόλια των μελών μας,για το "Με το ένα ποδι στ'άστρα"),αλλά σε καμμία περίπτωση δε γίνεται σκόπιμα,εκτός κι αν κάποιος-α πιστεύει-γνωρίζει κάτι διαφορετικό...Όχι όμως να πετάμε χαρακτηρισμούς,αφήνοντας υπονοούμενα δίχως να τα στηρίζουμε...Κάθετι πρέπει να πηγάζει και να εξάγεται με γνώμονα την αγάπη μας για το καλό ελληνικό τραγούδι,καλοπροαίρετα κι από καρδιάς...Και πιστεύω ότι έτσι έως τώρα γίνεται... :D:D:D

Φιλικά,’ρης :D

Σημ:Αν γίνεται τις απόψεις μας για το δίσκο να τις γράφουμε στο ανάλογο link,"Συζήτηση για δίσκους του Νταλάρα"... http://www.dalaras.com/forum/index.php?act...b86b157b85080c0

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ ας μου επιτραπεί να διαφωνήσω με την Δροσοσταλίδα και αυτό γιατί τα όσα γράφει για τον Μιχάλη Κουμπιό είναι άδικα.

Ο Κουμπιός είναι ένας νέος και εξαίρετος συνθέτης με αξίες,ο άνθρωπος την μουσική της ψυχής του βγάζει ενώ θα μπορούσε να κάνει πράγματα εύκολα και με ημερομηνίες λήξης.Δεν είναι έτσι και ξαναλέω ότι είναι άδικο.Όσο για το παρελθόν του έχει κάνει εξαιρετικές δουλειές όπως η ΤΗΛΟΣ που είναι και ιδιαίτερη πατρίδα του καθώς και τα Ζωγραφιστά τραγούδια.Και να πω και κάτι ακόμα που γίνεται τώρα στον " ’ξιο λόγο",αυτή η σειρά είναι ΕΥΤΥΧΗΜΑ για το Ελληνικό τραγούδι .

Να θυμίσω και το "Όταν πέφτει το βράδυ" απο την Εστουδιαντίνα που είναι ένα άριστο ,ευαίσθητο και απόλυτα ερωτικό τραγούδι.

Θεωρώ ότι ένας άνθρωπος σαν αυτόν έχει γνώση της ταπεινής μουσικής που κάνει κουβαλώντας λίγη δυσεύρετη δωδεκανησιακή αύρα,που είναι αξιόλογη και κάτι παραπάνω.Απαραίτητη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δελτίο Τύπου

ΑΛΚΗΣ ΑΛΚΑΙΟΣ

«ΟΙ ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ»

Το δεύτερο βιβλίο-cd της σειράς «’ξιος λόγος» με παραγωγούς τον Γιώργο Νταλάρα και τον Μιχάλη Κουμπιό έχει πρωταγωνιστή τον στιχουργό-ποιητή ’λκη Αλκαίο,

Το cd έφερε κοντά μια πλειάδα ολοκληρωμένων καλλιτεχνών της εποχής μας. Όλοι όσοι συμμετείχαν άφησαν την αύρα τους σε ένα cd, που όσοι το έχουν ακούσει δηλώνουν αβίαστα πως πρόκειται για τον δίσκο της χρονιάς!

Αρλέτα, Βαγγέλης Γερμανός, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Χρήστος Θηβαίος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Βασίλης Καζούλης, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας (ξανά μαζί), Σωκράτης Μάλαμας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλιάτσικας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, Νίκος Ζούδιαρης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Νταλάρας, Μιχάλης Κουμπιός.

Στο βιβλίο της έκδοσης υπάρχει κείμενο του Θάνου Μικρούτσικου και της Μάρως Δούκα καθώς και πίνακες-σχόλια του Δημήτρη Μπάγκα που πλαισιώνουν τα 13 τραγούδια.

Ο ’λκης Αλκαίος είδε αυτά τα «13 παραμιλητά», όπως τα χαρακτηρίζει στο σημείωμα του δίσκου, ως «αφορμές για συνάντηση με εξαίσιους τροβαδούρους». Απολαύστε τα 13 τραγούδια του δίσκου και διαπιστώστε πώς ενέπνευσε μοναδικά τους τροβαδούρους της καρδιάς του.

Τάσο, σε ευχαριστούμε :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0