Agnie

Ζαχαρίας Καρούνης

105 posts in this topic

Αυτό θα πει ουσιαστική γνωριμία με τον καλλιτέχνη!

Πολύ χαίρομαι που θα τον απολαύσουμε στο ΠΑΛΛΑΣ!

Όσο για τα κορίτσια μας, τη Μάρω και τη Νεφέλη, τι να πω; Έχουν ΤΑΛΕΝΤΟ! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχουν -όντως- ταλέντο. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μόλις πριν από λίγο άκουσα ολόκληρο το δίσκο "Σόλο", κι έχω τις καλύτερες εντυπώσεις! :)

Κατ' αρχάς, από την πρώτη στιγμή που τον πήρα στα χέρια μου, παρατήρησα ότι είναι από τους λίγους δίσκους πλέον, που δεν έχουν στο εξώφυλλο το πρόσωπο του τραγουδιστή, αλλά και ο μοναδικός που έχω δει εγώ, που γράφει τους μουσικούς στο εξώφυλλο! Αν υπάρχουν άλλοι τέτοιοι δίσκοι, πιστεύω πως πρέπει να τους κατονομάσουμε, γιατί σίγουρα θα είναι ελάχιστοι!

Όπως σε όλους τους δίσκους, ακολούθησα πάλι την συνηθισμένη διαδικασία που ακολουθώ πάντα: "μελέτησα" πρώτα το βιβλιαράκι, και μετά πέρασα στην ακρόαση.

Αυτό που μ' αρέσει πολύ στο βιβλιαράκι, είναι ότι αναφράφονται αναλυτικά τα στοιχεία των τραγουδιών, οι μουσικοί, οι πρώτες εκτελέσεις τους...

Είναι σίγουρα ένας δίσκος που αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πόσο σημαντικές είναι η επανεκτελέσεις ορισμένων τραγουδιών από νέους τραγουδιστές, ώστε να τα γνωρίσει και η νεώτερη γενιά ακροατών! Τα περισσότερα τραγούδια δεν τα είχα ξανακούσει ή -στην καλύτερη των περιπτώσεων- κάποια τα είχα ακουστά μόνο ως τίτλους.

Η πολύ ενδιαφέρουσα ιδιομορφία του δίσκου είναι ότι σε κάθε τραγούδι ακούγεται μόνο ένα μουσικό όργανο. Και φυσικά οι ερμηνείες του Ζαχαρία, αλλά και της Χαράς Κεφαλά, είναι υπέροχες! Ο Ζαχαρίας είναι ένας χαρισματικός τραγουδιστής με ιδιαίτερη χροιά, το απέδειξε άλλωστε και στις παραστάσεις με τον Γιώργο Νταλάρα στο Παλλάς!

Τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια του δίσκου είναι το "Μινόρε της αυγής", "Από τον έρωτα στον αχέρωντα", "Αν είναι η αγάπη έγκλημα", "Τη σκέψη μου σου χάρισα", και τα "Λιανοτράγουσα", αυτό βέβαια, σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα δεν μου αρέσουν. Το αντίθετο μάλιστα!

:music::rolleyes::D

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική δισκογραφία , που όλα τα τραγούδια ενός δίσκου έχουν ηχογραφηθεί με μία φωνή να συνοδεύεται από ένα διαφορετικό, κάθε φορά, όργανο και μόνο.Ο Ζαχαρίας Καρούνης είναι ένας χαρισματικός τραγουδιστής, είναι δηλαδή απ'αυτούς που γεννιούνται και δεν γίνονται.Αυτός είναι ο ένας λόγος, για τον οποίο έχει τη συγκεκριμένη μορφή αυτό το ηχογράφημα. Ο άλλος λόγος είναι μοναδικοί σολίστες, που συμμετέχουν. Θέλαμε λοιπόν να αναδειχθούν τόσο οι ιδιαίτερες φωνητικές ικανότητες του Ζαχαρία, όσο και αυτές των σπουδαίων μουσικών κι έτσι συμπεριλάβαμε και 8 ξεχωριστές ηχογραφήσεις με τους αυτοσχεδιασμούς τους.Να τονιστεί δε, ότι όλα τα τραγούδια και οι αυτοσχεδιασμοί του δίσκου ηχογραφήθηκαν ζωντανά, "μια κι έξω".

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ,ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ,ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ, αλλά και οι νεώτεροι ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΒΑΝΟΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΑΣ, σε στίχους ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΙΝΩΑ ΜΑΤΣΑ και ΧΡΗΣΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, καθώς και δύο "παραδοσιακά" τραγούδια συνθέτουν το παζλ αυτού του δίσκου. Μπουζούκι,τζουρά, πιάνο, ούτι, βιολί, κιθάρα, ακκορντεόν και φυσαρμόνικα στα χέρια των "ειδικών" δίνουν μια ιδιαίτερη, διαφορετική αίσθηση και αποδεικνύουν την μουσική πληρότητά τους.

Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς τον "ακριβό" μου φίλο Νίκο Μαμαγκάκη για τις ιδέες του και την πολύτιμη βοήθειά του, καθώς επίσης και τον κύριο Γιώργο Χατζιδάκι, ο οποίος ευγενικά μας παραχώρησε την άδεια για να παρουσιάσουμε τα λιανοτράγουδα από τον Μεγάλο Ερωτικό του Μάνου Χατζιδάκι.

Ευχαριστώ επίσης τους μουσικούς που έδωσαν όλη τους την "ψυχή" και στήριξαν με ενθουσιασμό και μεράκι αυτό το ηχογράφημα, καθώς και το Ζαχαρία, που δούλεψε ακούραστα και μεθοδικά σ'όλη τη διάρκεια της ηχογράφησης".

Για την ΔΙΚΤΥΟ

Πάρης Μήτσου

Αυτά αναγράφει στο σημείωμά του ο Πάρης Μήτσου, ο οποίος είχε την ευθύνη της οργάνωσης και εκτέλεσης της παραγωγής του cd του Ζαχαρία Καρούνη με τίτλο 12 σολίστες μία φωνή "Σόλο".

Το cd κυκλοφόρησε από την εταιρεία Δίκτυο το 2005 ενώ η διανομή του έγινε από τη Universal music.

Περιέχει 12 τραγούδια στα οποία ακούγεται, σχεδόν πάντα, μόνο ένα όργανο και 8 αυτοσχεδιασμούς με μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς που δραστηριοποιούνται σήμερα στο ελληνικό τραγούδι...

1)Όμορφη πόλη (Μ.Θεοδωράκη-Γ.Θεοδωράκη)

Πιάνο:Αντώνης Παλάσκας

Α'εκτέλεση :1960-Μίκης Θεοδωράκης

2)Φυσαρμόνικα-Αυτοσχεδιασμός

Φυσαρμόνικα: Θεόδωρος Μπαρούχος "Λώρης"

3)Μινόρε της αυγής (Σπ.Περιστέρη-Μ.Μάτσα)

Φυσαρμόνικα :Θεόδωρος Μπαρούχος "Λώρης"

Α'εκτέλεση: 1947-Μ.Βαμβακάρης-Απ.Χατζηχρήστος-Γ.Σταμούλης "Μπιρ Αλλάχ"

4)Θαλασσοκαφενές (Θ.Βασιλά-Π.Μήτσου)

Τζουράς: Θανάσης Βασιλάς - κρουστά: ’γγελος Κουσάκης

5)Εαρινό ταξίμι

Ούτι: Θωμάς Κωνσταντίνου

6)Από τον έρωτα στον Αχέροντα (παραδοσιακό Αρμένικο-στίχοι Χρήστου Γ.Παπαδόπουλου)

Ούτι: Θωμάς Κωνσταντίνου

7)Περιπλάνηση- Αυτοσχεδιασμός

Μπουζούκι: Θανάσης Βασιλάς

8)Αν είναι η αγάπη έγκλημα (Απ.Καλδάρα-Ε.Παπαγιαννοπούλου)

Μπουζούκι: Θανάσης Βασιλάς

Α'εκτέλεση: 1969-Στ.Καζαντζίδης

9)Μια φορά (Δημήτρη Λίβανου)

Πιάνο: Παναγιώτης Παπαγεωργίου

10)Τη σκέψη μου σου χάρισα (Βαγγέλη Κορακάκη)

Μπουζούκι: Βαγγέλης Κορακάκης - πιάνο: Παναγιώτης Παπαγεωργίου

11)"Παραδοσιακό"

Ταξίμι βιολί: Γιώργος Μαρινάκης

12)Ευαγγέλιο και Κοράνι (Μιχάλη Νικολούδη-Πάρη Μήτσου)

Ούτι: Μιχάλης Νικολούδης

13)Του Χρήστου

Αυτοσχεδιασμός στο μπουζούκι: Δημήτρης Λίβανος

14)Ο Χατζηχρήστος (Απόστολου Χατζηχρήστου)

Μπουζούκι: Δημήτρης Λίβανος

Α'εκτέλεση: 1950 Στέλλα Χασκίλ-Δημήτρης Ευσταθίου

15)Της αυγής

Ταξίμι ακκορντεόν: Μάνος Γρυσμπολάκης

16)Μανές της αυγής (Παραδοσιακό)

Σόλο ακκορντεόν :Μάνος Γρυσμπολάκης

Σμυρνέικο μινόρε με παραδοσιακούς στίχους που πρωτοηχογραφήθηκε το 1928 από τη γαλλική εταιρεία Pate το 1928 με τον Αντώνη Διαμαντίδη (Νταλκά).

17)"Ρομάντζα"

Αυτοσχεδιασμός στο μπουζούκι: Βαγγέλης Τρίγκας

18)Αρχόντισσα (Βασίλη Τσιτσάνη)

Μπουζούκι: Βαγγέλης Τρίγκας

Α'εκτέλεση: 1938-Στελλάκης Περπινιάδης-Στράτος Παγιουμτζής

19)Ερωτικός διάλογος

Αυτοσχεδιασμός στην κιθάρα:Χρυσόστομος Καραντωνίου

20)Τα λιανοτράγουδα (Μάνου Χατζιδάκι σε παραδοσιακούς στίχους)

Τραγουδούν ο Ζαχαρίας Καρούνης με τη Χαρά Κεφαλά

Κιθάρα: Χρυσόστομος Καραντωνίου

Α'εκτέλεση: 1972-Δημήτρης Ψαριανός-Φλέρυ Νταντωνάκη

Οι παραγωγοί του δίσκου ευχαριστούν τον κ.Γιώργο Χατζιδάκι που έδωσε την άδεια για να ηχογραφηθεί για πρώτη φορά επανεκτέλεση τραγουδιού από τον "Μεγάλο Ερωτικό".

(Στο σημείο αυτό να σημειώσω πως το συγκεκριμένο τραγούδι είχε κυκλοφορήσει και παλαιότερα στο δίσκο "Χορός με τη σκιά μου" με τη Δήμητρα Γαλάνη και την Ελευθερία Αρβανιτάκη μαζί με τρία τραγούδια ακόμα από το "Μεγάλο ερωτικό").

Τα Λιανοτράγουδα ηχογραφήθηκαν με τη διδασκαλία και την επιμέλεια του κ.Νίκου Μαμαγκάκη.

Ο αυτοσχεδιασμός στο μπουζούκι "Του Χρήστου" του Δημήτρη Λίβανου αφιερώνεται στη μνήμη του Χρήστου Γρηγορίου.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Studio Aeolia απ'την Πρωτομαγιά μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2005.Η ηχοληψία και οι μίξεις έγιναν από τον Χρήστο Καλαιτζή.Η επιμέλεια παραγωγής είναι του Γιώργου Χατζηγιάννη και του Πάρη Μήτσου.

Ακούμε μια πρωτότυπη για τα σημερινά δεδομένα μουσική εργασία.Και έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιαίτερα τολμηρό εγχείρημα. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, ακόμα και στο στούντιο, ο τραγουδιστής να "εκτίθεται" και να "αποκαλύπτεται" τραγουδώντας μόνο με τη συνοδεία ενός οργάνου....Και ο Ζαχαρίας τα καταφέρνει με τον καλύτερο τρόπο...Τα παλιά τραγούδια αποκτούν μια νέα διάσταση...Αλλά και τα καινούργια τραγούδια , όπως ο υπέροχος "Θαλασσοκαφενές", σε δρόμο "Χιτζάζ" αν δεν απατώμαι,(τον οποίο προσωπικά ξεχώρισα και λάτρεψα), ηχογραφούνται μόνο με ένα όργανο....Η μόνη "ένσταση" που προσωπικά έχω είναι η ηχογράφηση της "Αρχόντισσας" του Βασίλη Τσιτσάνη μόνο με μια φωνή...Ίσως σ'αυτό το τραγούδι, ίσως επειδή έτσι ηχεί στα αυτιά μου, να ήθελα και μια δεύτερη φωνή.’λλωστε ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των τραγουδιών του Τσιτσάνη ήταν οι διφωνίες και οι τριφωνίες...Εν πάσει περιπτώσει, προσωπική εκτίμηση είναι αυτή, δεν το λέω αρνητικά, ίσως οι συντελεστές ήθελαν να δώσουν στο συγκεκριμένο τραγούδι και μια άλλη , μονοφωνική, διάσταση...

Πολύ όμορφα, εκτός του "Θαλασσοκαφενέ" είναι και τα υπόλοιπα νέα τραγούδια "Από τον έρωτα στον Αχέροντα" , "Στη σκέψη που σου χάρισα" το "Ευαγγέλιο και Κοράνι" και το "Μια φορά"...

Και φυσικά θα ήταν παράλειψη αν δεν έκανα ειδική μνεία στους αυτοσχεδιασμούς που ακούγονται στο δίσκο...Οι μουσικοί πραγματικά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους...

Κλείνοντας ας διαβάσουμε τι λέει ο Ζαχαρίας Καρούνης στο ιδιαίτερα καλαίσθητο ένθετο του δίσκου, στο οποίο εμπεριέχονται και πληροφορίες για τις πρώτες εκτελέσεις των τραγουδιών:

"Δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα από το να γίνεται ένα από τα όνειρά σου πραγματικότητα και να είσαι στην ευχάριστη θέση να ομολογείς το συναίσθημα αυτό και να συγχαίρεις με ανθρώπους που σε πιστεύουν, σε στηρίζουν και σε αγαπούν....

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον παραγωγό μου τον Πάρη Μήτσου και την εταιρεία Δίκτυο, καθώς και τον Γιώργο Χατζηγιάννη που με πίστεψαν και μου εμπιστεύθηκαν αυτή τη δουλειά...τους φίλους σολίστες μουσικούς που με στήριξαν και τέλος τους γονείς μου Μάρκο και Ελένη Καρούνη που με περιβάλλουν με την αγάπη τους , στηρίζουν τις επιλογές μου και μου δίνουν ώθηση να πορεύομαι στη ζωή..."

Ζαχαρίας Καρούνης.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι παραγωγοί του δίσκου ευχαριστούν τον κ.Γιώργο Χατζιδάκι που έδωσε την άδεια για να ηχογραφηθεί για πρώτη φορά επανεκτέλεση τραγουδιού από τον "Μεγάλο Ερωτικό".

(Στο σημείο αυτό να σημειώσω πως το συγκεκριμένο τραγούδι είχε κυκλοφορήσει και παλαιότερα στο δίσκο "Χορός με τη σκιά μου" με τη Δήμητρα Γαλάνη και την Ελευθερία Αρβανιτάκη μαζί με τρία τραγούδια ακόμα από το "Μεγάλο ερωτικό").

ευχαριστω πολυ για την παρουσιαση χορταστικοτατη :) στη φοτο βεβαια ειμαι λιγο σαν ναρκωμανης αλλα οκ ατυχης η στιγμη της φοτο χαχαχα... σε στουντιο ηχογραφηση λιανοτραγουδα πρωτη φορα διδεται αδεια η συγεκριμενη εκτελεση στηνοποια αναφερεσε ειναι απο ζωντανο προγραμμα... και ειναι αλλο το καθεστος...

Share this post


Link to post
Share on other sites

αφου το τοπικ ειναι δικο μου γραφω και οτι θελωω χαχαχα 20 μαρτιου θα ειμαι με μαρια φαραντουρη στο μεγαρο συναυλια για το πολιτικο τραγουδι...

Share this post


Link to post
Share on other sites

:pity: The Greek wiki page came first :pity:

The French wiki page is based partly on information given in the Greek page.

http://www.julianscott.com/CaseStudies/Oly...ne_HymnMP3.html

Could someone tell us which is the Byzantine hymn Zaharias is singing here?

Μπορεί κάποιος να μας πει ποιος είναι ο ύμνος που ψάλλει ο Ζαχαρίας εδώ;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε συνάρτηση με την συναυλία στις 20 Μαρτίου για το πολιτικό τραγούδι, η Μαρία Φαραντούρη και ο Ζαχαρίας Καρούνης θα είναι σήμερα καλεσμένοι στο ''Έχει γούστο''.

Share this post


Link to post
Share on other sites

θα ηθελα να σας ενημερωσω για το οτι θα ειμαι στο μεγαρο αυριο με μαρια φαραντουρη νομιζω εχει εισητηρια

Share this post


Link to post
Share on other sites
Σε συνάρτηση με την συναυλία στις 20 Μαρτίου για το πολιτικό τραγούδι, η Μαρία Φαραντούρη και ο Ζαχαρίας Καρούνης θα είναι σήμερα καλεσμένοι στο ''Έχει γούστο''.

Eξαιρετική εκπομπή...Συγχαρητήρια σε όλους...

Παρεπιπτόντως, όποιος τη θέλει ας μου στείλει Pm

Share this post


Link to post
Share on other sites
[....]

http://www.julianscott.com/CaseStudies/Oly...ne_HymnMP3.html

Could someone tell us which is the Byzantine hymn Zaharias is singing here?

Μπορεί κάποιος να μας πει ποιος είναι ο ύμνος που ψάλλει ο Ζαχαρίας εδώ;

Answer:

this is a Byzantine hymn (widely known to the Orthodox world) dedicated to the Virgin Mary.

Title and first verse: Την ωραιότητα της παρθενίας σου

(The Beauty of Your virginity

several translations/interpretations can be found on the internet)

The hymn belongs to the so-called acathist hymn dedicated to the Virgin Mary (acathist because it must be sung while standing to show deference and devotion).

As stated on the link, the hymn was recorded by Zaharias for the Olympic Games but it was omitted, in the end, due to time restrictions.

Thanks for the information are due to Zaharias.and Google.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you Annette,

What a shame. This piece is a true diamond.

Just like Όχι, δεν είναι χίμαιρα was deprived from us.

Share this post


Link to post
Share on other sites

αφου μου φτιαξατε αυτον τον πινακα ανακοινωσεων να ανακοινωσω πως εβαλα στο www.myspace.com/zahariaskarounis δυο νεα τραγουδια ενα ιταλικο και ενα βουλγαρικο νοθμερο 2 και 3 ακουστετα αν θελετε φιλακιααααα

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λύκειον των Ελληνίδων

Ταλάντων, τυμπάνων και χορών εγκώμιον

Ωδείο Ηρώδου Αττικού / 18 Ιουλίου 2008, 21:00

Με τη Χορευτική Ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Παπαδάκης

Καλλιτεχνική διεύθυνση Σκηνοθεσία: Λευτέρης Δρανδάκης

Συμμετέχουν:

Η Ομάδα Κρουστών του Λυκείου των Ελληνίδων

Διεύθυνση: Μιχάλης Κλαπάκης

Η Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Λυκείου των Ελληνίδων

Διεύθυνση: Βιβή Κανελλάτου

Ερμηνεύουν: Γιώτα Νέγκα, Ζαχαρίας Καρούνης

Ήχοι κρουστών από τις περιοχές:

Καππαδοκία (νταχαρέδες, κουτάλια) / Μικρά Ασία (ποτηράκια, τουμπελέκια) / Ήπειρος (ντέφια) / Θεσσαλία (ταψιά) / Μακεδονία (κουδούνια, νταούλια) / Κυκλάδες (τουμπάκια) / Θράκη (τενεκέδες, μασιές) / και από άλλες περιοχές όπως ο Πόντος ή η Κρήτη

Πανάρχαια η γοητεία των κρουστών· όργανα και σύμβολα μαζί. Υλοποιούν και αποκαλύπτουν το ρυθμό. Ορισμένα είναι καθημερινά αντικείμενα ποτηράκια, ταψιά, κουτάλια και μασιές που σε στιγμές ψυχικής ευφορίας ο λαός δεν διστάζει να τα χρησιμοποιεί ως ρυθμικά όργανα. Αυτά τα απλά, ταπεινά αντικείμενα, μαζί με τον ποιητικό λόγο του δημοτικού τραγουδιού και τις ιδιαίτερες μελωδίες κάθε περιοχής, συνθέτουν μέσα από λιτά ή περίπλοκα ρυθμικά σχήματα τον πλούτο του ελληνικού χορού. Αλλά και τα εύηχα κρουστά, όπως νταούλια, ντέφια και νταχαρέδες, γίνονται στα χέρια των προικισμένων δεξιοτεχνών «μαγικά εργαλεία». Χορευτές και μουσικοί καλούν τον σύγχρονο θεατή σε μια τελετουργία μύησης με οδηγό το ρυθμό.

Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει στις 27 Ιουνίου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή δεν έβρισκα το link καταχωρώ εδώ το δελτίο τύπου σκαναρισμένο.Πρόκειται για μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το βράδυ στις 9:00στο Βεάκειο Θέατρο.Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε 2 μέρη.Στο πρώτο θα ακουστούν μουσικές από την Κρητική και Επτανησιακή σχολή(οι συμμετέχοντες αναφέρονται αναλυτικά στο δελτίο τύπου).Στο 2ο μέρος θα γίνει ένα αφιέρωμα στο Νίκο Μαμαγκάκη και εδώ θα συμμετέχουν οι:Ζαχαρίας Καρούνης,Σοφία Παπάζογλου και ο Παναγιώτης Παπαιωάνου.

Το δελτίο τύπου:

http://i233.photobucket.com/albums/ee143/n...LastScan-29.jpg

http://i233.photobucket.com/albums/ee143/n...s91/LastSca.jpg

Τα εισητήρια κοστίζουν 25 ευρώ. :music::music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ,

ενορχήστρωση: Νίκος Μαμαγκάκης. Σολίστ: Δημήτρης Λιβανός: μπουζούκι, Αντώνης Φασάρτ: πιάνο. Τραγουδούν: Δημήτρης Κοντογιάννης, Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακότας, Σοφία Παπάζογλου, Ζαχαρίας Καρούνης, Ντένια Κουρούση και Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Το '48 που ήρθα στην Αθήνα, ήταν ο Τσιτσάνης 33 χρονών, ο Χιώτης 27, ο Καλδάρας 28, ο Τατασόπουλος 19, ο Μάρκος Βαμβακάρης 43 και το νεοαστικό ελληνικό τραγούδι ή ρεμπέτικο η λαϊκό ή όπως το θέλεις, ήταν στην πιο εκρηκτική ακμή του κι εγώ μόλις 18 χρονών. Ο Χατζιδάκις κι ο Θεοδωράκης 22 χρονών.

Είχα την τύχη λοιπόν να βρεθώ μέσα στην καρδιά της άνθισης του νεοελληνικού αστικού-τραγουδιστικού γίγνεσθαι, να γνωρίσω και να σχετιστώ με όλους τους αρχάγγελους βάρδους αυτού του πρωτοφανούς μουσικού θαύματος, να γράψω κι εγώ πολλά τραγούδια τα οποία διοχέτευσα μέσω των φίλων μου και να μπολιαστώ αγιάτρευτα από αυτή την τραγουδιστική καταιγίδα

Από τότε είχα αρχίσει να σκέφτομαι μια επεξεργασία των αριστουργημάτων αυτών για ένα μεγάλο ορχηστρικό σύνολο που θα 'δινε την ευκαιρία στο υλικό αυτό σε μια πιο πλατιά απήχηση, ακόμα και σε διεθνές επίπεδο. Είχα δε σαν πρότυπο, αυτό το πολύ σπουδαίο έργο του Νίκου Σκαλκώτα: "Ενορχήστρωση και παραλλαγές πάνω σε ελληνικούς χορούς" που έγινε διεθνής επιτυχία και που τόσο έχει βοηθήσει το μουσικό πολιτισμό της χώρας μας.

Σήμερα με τον τίτλο: α) "ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ" β) "ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ" και με την άδεια των δικαιούχων, παρουσιάζω σε δυο διαφορετικές versions αυτό το κορφολόγημα των είκοσι περίπου τραγουδιών.

"ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ", σε δική μου ενορχήστρωση με το στερεότυπο λαϊκό συγκρότημα με το οποίο είχαν γίνει περίπου οι πρώτες εκτελέσεις χωρίς καμιά απολύτως επέμβαση στη ρυθμική, μελωδική και αρμονική παράμετρο, αλλά μόνο με μια ενδελεχή προσπάθεια για την όσο γίνεται πιο τέλεια εκτέλεση τους, τραγουδησμένα από τους τραγουδιστές Δημήτρη Κοντογιάννη, Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακότας, Σοφία Παπάζογλου, Ζαχαρία Καρούνη και Ντένια Κουρούση και Παναγιώτης Παπαϊωάνου που κατά την γνώμη μου θα τους είχαν επιλέξει και οι αείμνηστοι βάρδοι φίλοι μου.

Για την επίμοχθη και υπέρογκη δουλειά αυτή δεν διεκδικώ ποσοστά, (μηχανικά, ούτε εκτελεστικά....). Κάνω όλη αυτή την παραγωγή από το ταπεινό μου βαλάντιον στο μικρό label που έχω δημιουργήσει με την επωνυμία ΙΔΑΙΑ, (παλιά ονομασία της Κρήτης).

Συνθέτης: ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΝΤΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΤΗΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΓΚΟΣ - ΜΠΑΓΙΑΝΤΕΡΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΔΑΡΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΣ, ΑΝΕΣΤΗΣ ΔΕΛΙΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΑΜΑΓΚΑΚΗΣ

Συμμετοχές: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΚΟΤΑΣ, ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΡΟΥΝΗΣ, ΝΤΕΝΙΑ ΚΟΥΡΟΥΣΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Εταιρεία: ΙΔΑΙΑ

Κυκλοφορία: 11/07/2008

A/A ΤΙΤΛΟΣ

1 ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ - Λιζέτα Καλημέρη

2 Ο ΜΠΟΥΦΕΤΖΗΣ - Ζαχαρίας Καρούνης

3 ΚΑΝ' ΤΟΝΕ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΝ' ΤΟΝΕ - Ανδρέας Καρακότας

4 ΕΝΑΣ ΜΑΓΚΑΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ - Ανδρέας Καρακότας

5 ΗΡΘ' Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ - Ζαχαρίας Καρούνης & Ντένια Κουρούση

6 ΦΑΛΗΡΙΩΤΙΣΣΑ - Ανδρέας Καρακότας

7 ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ - Ζαχαρίας Καρούνης & Σοφία Παπάζογλου

8 ΜΠΑΧΤΣΕ ΤΣΙΦΛΙΚΙ - Ανδρέας Καρακότας & Σοφία Παπάζογλου

9 ΤΟ ΜΙΝΟΡΕ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ - Παναγιώτης Παπαϊωάννου & Ντένια Κουρούση

10 Ο ΠΑΣΑΤΕΜΠΟΣ - Ντένια Κουρούση

11 ΤΟ ΧΑΡΕΜΙ ΣΤΟ ΧΑΜΑΜ - Δημήτρης Κοντογιάννης

12 ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΟ ΡΑΔΙΚΙ - Ανδρέας Καρακότας

13 ΨΙΛΗ ΒΡΟΧΟΥΛΑ ΕΠΙΑΣΕ - Ανδρέας Καρακότας

14 ΤΑ ΜΑΤΟΚΛΑΔΑ ΣΟΥ ΛΑΜΠΟΥΝ - Ζαχαρίας Καρούνης

15 Σ' ΕΝΑ ΒΡΑΧΟ ΦΑΓΩΜΕΝΟ - Ανδρέας Καρακότας

16 ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ - Ζαχαρίας Καρούνης & Ντένια Κουρούση

17 ΖΟΥΣΑ ΜΟΝΑΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ - Ανδρέας Καρακότας & Σοφία Παπάζογλου

18 ΤΡΕΛΕ ΤΣΙΓΓΑΝΕ - Ντένια Κουρούση

19 ΚΑΤΩ ΣΤΑ ΛΕΜΟΝΑΔΙΚΑ - Ανδρέας Καρακότας & Ντένια Κουρούση

20 ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ - Ντένια Κουρούση

21 ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ - Δημήτρης Κοντογιάννης & Μαρίνα Δακανάλη

22 ΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ - Ντένια Κουρούση

23 ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ - Ντένια Κουρούση

24 Η ΑΜΑΞΑ ΜΕΣ' ΤΗ ΒΡΟΧΗ - Σοφία Παπάζογλου

http://www.musical.gr/cddetails.php?gui_la...723000350&cat=2

Share this post


Link to post
Share on other sites
.Πρόκειται για μια συναυλία  που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το βράδυ στις 9:00στο Βεάκειο Θέατρο.Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε 2 μέρη.Στο πρώτο θα ακουστούν μουσικές από την Κρητική και Επτανησιακή σχολή(οι συμμετέχοντες αναφέρονται αναλυτικά στο δελτίο τύπου).Στο 2ο μέρος θα γίνει ένα αφιέρωμα στο Νίκο Μαμαγκάκη και εδώ θα συμμετέχουν οι:Ζαχαρίας Καρούνης,Σοφία Παπάζογλου και ο Παναγιώτης Παπαιωάνου.

Λίγο το η συναυλία γινόταν πολύ κοντά στο σπίτι μου , λίγο το ότι συμμετείχε και ο δικός μας πλέον Ζαχαρίας ,λίγο το ότι ήθελα να ακούσω ένα υλίκο (τραγούδια του Νίκου Μαμαγκάκη) με τα οποία δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα μέχρι τώρα με οδήγησαν στο Βεάκειο θέατρο την περασμένη Κυριακή.Την ίδια ιδέα με μένα δεν είχαν και πολλά άτομα.Λίγο πριν τη συναυλία κατάφερα να τους μετρήσω σχεδόν όλους και δεν ήτανε πάνω από 100.Δικαιολογημένα.Πως μπορεί όταν στο πρόγραμμα των συναυλιών να λέει εκδηλωση AHEPA HELLAS και τίποτα άλλο ο αναγνώστης που θα το διαβάσει να καταλάβει περι τίνος πρόκειται.Και εγώ από τυχαία το έμαθα και ενδιαφέρθηκα να πάω.Εύστοχα λοιπόν ο Αλέξης Κωστάλας που παρουσίαζε τη συναυλία τη χαρακτήρισε ως μια οικογενειακή βραδιά.

Στα της συναυλίας οι ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Σοφία Παπάζογλου ερμήνευσαν μ ένα πολύ όμορφο τρόπο τα τραγούδια.Για το Παναγιώτη Παπαιωάνου δεν μπορώ να πω κάτι καθώς τον άκουσα μόνο σε 1 τραγούδι οπότε δε θέλω να βγάλω κάποια λανθασμένη άποψη.

Στη συναυλία παρευρέθη και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος B)

Και μερικές φωτογραφιες τώρα:

Η σκηνή του θεάτρου πριν αρχίσει η συναυλία

Αλέξης Κωστάλας

Δημήτρης Μαρίνος

Σοφία Παπάζογλου

Σοφία Παπάζογλου (2)

Παναγιώτης Παπαιωάνου

Ζαχαρίας Καρούνης

Ζαχαρίας Καρούνης-Σοφία Παπάζογλου

και η πρόσκληση

1 (ήθελα να ξερα ποιος @ έγραψε το 'Βεάκειο' ως 'Βεάκιο'

2 (εδώ είναι το πρόγραμμα της συναυλίας -ακούστηκαν αρκετά κομμάτια στο τέλος από το 'Ρεμπέτικο προσκλητήριο' )

Αυτά B)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...