Agnie

Ζαχαρίας Καρούνης

105 posts in this topic

αυριο μπαινω φανταρος στη σπαρτη σασ ευχαριστω ολους για την συμπαρασταση :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

365 και σημερα? Υπομονη! Θα περασουν! Α! Και μην ξεχνας οτι στη σπαρτη στο κεεμ παρουσιαστηκε ο νταλαρας και υπηρετησα και εγω πριν 6 μηνες! Υπομονη! Οι πρωτες 30 μερες ειναι πολυ δυσκολες! Οι υπολοιπες 60 ειναι δυσκολες και οοολες οι υπολοιπες ειναι ανοητες εως και ηλιθιες!! Καλη θητεια! Α! Ξεχασα να σου πω: ΥΠΟΜΟΝΗ!! :lol: :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλή θητεία, Ζαχαρία! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διπλό συλλεκτικό CD με τραγούδια από τις πόλεις που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1896 έως το 2008

Η μουσικοχορευτική παράσταση ΧΑΡΙΣΜΑ η Συμμετρία της Αρμονίας παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2004 στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004 στο μουσικό Βαγόνι Orient Express (το αυθεντικό wagon-restaurant του Orient Express κατασκευής 1924) που ανακαίνισε η Καλλιτεχνική Εταιρία ΑΞΑΝΑ και η ηθοποιός-σκονοθέτις Τατιάνα Λύγαρη και λειτουργεί από το 2001 ως μουσική σκηνή της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ

Πρόκειται για ένα ολυμπιακό μουσικό ταξίδι, μια συμβολική διαδρομή του θρυλικού τρένου Orient Express στις πόλεις που διοργάνωσαν Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1896 ως σήμερα. Περιλαμβάνει δημοφιλή τραγούδια και μελωδίες από τον «Μπαρμπα-Γιάννη Κανατά» της Αθήνας του 1896 ως την Αθήνα του 2004 και το Πεκίνο του 2008, χωρίς φυσικά να απουσιάζουν και αντιπροσωπευτικά μουσικά δείγματα από τους κάτωθι ενδιάμεσους σταθμούς: Παρίσι 1900, Σεντ Λούις 1904, Λονδίνο 1908, Στοκχόλμη 1912, Αμβέρσα 1920, Παρίσι 1924, Αμστερνταμ 1928, Λος Αντζελες 1932, Βερολίνο 1936, Λονδίνο 1948, Ελσίνκι 1952, Μελβούρνη 1956, Ρώμη 1960, Τόκιο 1964, Μεξικό 1968, Μόναχο 1972, Μόντρεαλ 1976, Μόσχα 1980, Λος Αντζελες 1984, Σεούλ 1988, Μπαρτσελόνα, 1992, Ατλάντα 1996, Σίδνεϊ 2000.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τατιάνα Λύγαρη

Ενορχηστρώσεις:Μηνάς Ι. Αλεξιάδης, Αντώνης Μποτονάκης

ΧΑΡΙΣΜΑ - Η ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ - 2 CD

Φιλολογική επιμέλεια: Μαρία Τσιμά

Μουσική επιμέλεια: Μηνάς Ι. Αλεξιάδης

Τραγουδούν: Χαρά Κεφαλά, Ζαχαρίας Καρούνης και Κωνσταντίνα Ψωμά, τραγουδούν σε 14 διαφορετικές γλώσσες, ενώ τα κείμενα ερμηνεύει ο ηθοποιός Σπύρος Περδίου.

Περιέχει κείμενα της Αρχαίας και Νέας Ελληνικής Γραμματείας (Πίνδαρος, Παυσανίας, Ο. Ελύτης, Α. Κάλβος, κ.α.) με θέμα τη σχέση μεταξύ μουσικής και αθλητισμού.

Παίζουν οι μουσικοί Αντώνης Μποτονάκης (πιάνο, συνθεσάιζερ), Μάρκος Παπασηφάκις (κιθάρες), Βασίλης Λιαρμακόπουλος (κοντραμπάσο) και Κωστής Μεϊδάνης (κρουστά).

Τύπος: Μουσικό CD

ΤΙΤΛΟΣ: ΧΑΡΙΣΜΑ - Η ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ - 2 CD

Κατηγορία: ΕΝΤΕΧΝΟ - ΕΛΛ. ΣΥΝΘΕΤΕΣ , ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Ερμηνευτής: ΔΙΑΦΟΡΟΙ

Συμμετοχές: ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΑ (Σοπράνο), ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΡΟΥΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΨΩΜΑ, ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΡΔΙΟΥ

Εταιρεία: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

Κυκλοφορία: 19/08/2008

1 ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΑΤΑΣ (UNCLE GIANNIS THE POTTER) (Athens 1896)

2 LE COEUR DE NINON (Paris 1900)

3 MEET ME IN SAINT LOUIS (Saint Louis 1904)

4 ΑΧ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟ ΜΟΥ (OH, MY DARK-HAIRED GIRL) (Athens 1906)

5 POOR JOHN (London 1908)

6 VEM KAN SEGLA (Stockholm 1912)

7 IK KWAM LAATST IN EEN BOOMGAARD GEGAAN (Anvers 1920)

8 VAS-Y, LEON! (Paris 1924)

9 OP TER OLYMPIADE (Amsterdam 1928)

10 LOVE IS THE SWEETEST THING (Los Angeles 1932)

11 I WISH I WAS A CHICKEN (Berlin 1936)

12 THIS IS MY LOVELY DAY (London 1948)

13 ARMI (Helsinki 1952)

14 WALTZING MATILDA (Melbourne 1956)

15 CIAO CIAO BAMBINA (Rome 1960)

16 TOKYO OLYMPIC SONG (Tokyo 1964)

17 POR AMOR (Mexico 1968)

18 SEVENTEEN, BLOND, AND PRETTY (Munich 1972)

19 SONG FOR SHARON (Montreal 1976)

20 GOODBYE MOSCOW (Moscow 1980)

21 I JUST CALLED TO SAY I LOVE YOU (Los Angeles 1984)

22 HAND IN HAND (Seoul 1988)

23 PIENSA EN MI (Barcelona 1992)

24 GIVE ME ONE REASON (Atlanta 1996)

25 WALTZING MATILDA (Sydney 2000)

26 ΑΜΦΙΒΟΛΗ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ (DOUBTFUL CAUTION) (Athens 2004)

27 THE JASMINE FLOWER (Pekin 2008)

http://www.musical.gr/cddetails.php?gui_la...108850025&cat=2

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=48934

Η ιστορία των Αγώνων με... νότες

Κυριακή, 24.08.08

Ενα νοητό μουσικό ταξίδι σε όλες τις πόλεις που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την Αθήνα του 1896 έως και το Πεκίνο του 2008, που σήμερα παραδίδει τη σκυτάλη στο Λονδίνο του 2012. Το διπλό CD που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο με τίτλο «Χάρισμα-Η Συμμετρία της Αρμονίας» από το θέατρο «Το τρένο στο Ρουφ» κάνει στάση σε καθεμία από τις ολυμπιακές πόλεις θυμίζοντάς μας ύμνους των Αγώνων (Μόσχα 1980, Στοκχόλμη 1912, Παρίσι 1924 κ.ά.) καθώς και τα τραγούδια που γράφτηκαν και έκαναν επιτυχία τις χρονιές των Ολυμπιακών Αγώνων, αρχής γενομένης από το 1896. Οπως το «I just called to say I love you» του Στίβι Γουόντερ (Λος Αντζελες 1984). Και τα είκοσι τέσσερα τραγούδια παρουσιάστηκαν σε μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Μουσικό Βαγόνι του «Τρένου στο Ρουφ» το καλοκαίρι του 2004. Οπως τονίζει η διευθύντρια καλλιτεχνικής παραγωγής του «Τρένου στο Ρουφ» Τατιάνα Λύγαρη, «η παράσταση ανέβηκε με τη στήριξη της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου». Ανάμεσα στα τραγούδια παρεμβάλλεται ο ηθοποιός Σπύρος Περδίου, που ερμηνεύει κείμενα της Αρχαίας και της Νέας Ελληνικής Γραμματείας (Πίνδαρος, Παυσανίας, Οδ. Ελύτης, Αν. Κάλβος κ.ά.). Ξεκινώντας από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα και το τραγούδι της εποχής «Μπαρμπα-Γιάννης κανατάς», ο Σπύρος Περδίου υποδυόταν το μαραθωνοδρόμο Σπύρο Λούη και αλλάζοντας εμφάνιση ανά τετραετία κατέληγε στο Πεκίνο του 2008 ως σύγχρονος ποδηλάτης. «Ηταν μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη παράσταση γιατί τα τραγούδια ερμηνεύτηκαν στις γλώσσες τους, που είναι συνολικά δεκατέσσερις. Οπως λένε όσοι την είδαν, τα καταφέραμε πολύ καλά. Ακόμη και στα κινέζικα», λέει η Τατιάνα Λύγαρη για το αποτέλεσμα της κοπιαστικής δουλειάς των τριών τραγουδιστών της παράστασης Χαράς Κεφαλά, Ζαχαρία Καρούνη και Κωνσταντίνας Ψωμά. Νωρίτερα είχε προηγηθεί η ιστορική και μουσική έρευνα που έκανε η ίδια με τον καθηγητή Μηνά Αλεξιάδη. «Σκεφτήκαμε ότι επειδή την παράσταση είδαν μόνο κάποιοι από τους ξένους καλεσμένους, θα ήταν κρίμα να χαθεί η προσπάθεια. Γι αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε τα τραγούδια σε δύο συλλεκτικά CD. Νομίζω ότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο», τονίζει.

Παρόλο που το «Τρένο στο Ρουφ» δεν διεκδικεί φυσικά ρόλο δισκογραφικής εταιρίας, το «Χάρισμα» είναι το τρίτο CD που κυκλοφορεί με τραγούδια παραστάσεων που ανέβηκαν στο «Τρένο». Το πρώτο ήταν από την παράσταση «Θέλετε δέντρ ανθίσετε, θέλετε μαραθείτε» με πρωτότυπα τραγούδια γνωστών και αγαπημένων Ελλήνων συνθετών, ενώ το δεύτερο περιείχε τα τραγούδια της παράστασης «Υπ ατμόν».

«Πιστεύω ότι όταν μια παράσταση είναι πρωτότυπη και αξίζει είναι κρίμα να χάνονται τα τραγούδια. Ιδίως αυτά από το Χάρισμα, μια παράσταση που ανέβηκε για περιορισμένο αριθμό ατόμων». Και προσθέτει: «Ακούγοντας τα τραγούδια του CD μόνο θετικό μήνυμα μπορεί να βγει. Επιστροφή στις ρίζες του γνήσιου Ολυμπισμού. Ο αθλητισμός και η τέχνη μπορούν να προάγουν τον πολιτισμό».

Αξίζει να αναφερθεί ότι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004 ακούγεται το τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου σε στίχους του Γιάννη Ρίτσου «Αμφίβολη προφύλαξη». Οσον αφορά στο τραγούδι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου που ολοκληρώνονται σήμερα; «Είχαμε επιλέξει το παραδοσιακό κινέζικο Το γιασεμί. Φαντάζεστε τι μεγάλη έκπληξη νιώσαμε όταν στην τελετή λήξης των Αγώνων στην Αθήνα ένα Κινεζάκι είχε τραγουδήσει αυτό το τραγούδι ως προάγγελο των Αγώνων του Πεκίνου», θυμάται η Τατιάνα Λύγαρη.

Στα τέλη του Οκτωβρίου παίρνει και πάλι μπροστά η μηχανή του «Τρένου στο Ρουφ». Θέατρο, μουσική, λογοτεχνία αλλά και γαστρονομία είναι οι τέσσερις τομείς στους οποίους θα δραστηριοποιηθεί. Ο Ευγένιος Τριβιζάς ετοιμάζει για το θέατρο το έργο «Ο έβδομος σταθμός» που θα παρουσιάζεται σε δύο εκδοχές. Μία για τα παιδιά τα πρωινά, «ένα πείραμα με το φως του ήλιου», όπως λέει η Τατιάνα Λύγαρη και μία αυστηρώς για ενήλικες. Σκηνοθετεί η Τατιάνα Λύγαρη και πρωταγωνιστούν οι Τζένη Σκαρλάτου, Χάρης Μπόσινας κ.ά. Τις Παρασκευές θα παρουσιάζεται η μουσική παράσταση «Οι κυρίες τραγουδούν και τα μπλουζ» με τις ταλαντούχες αδελφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή και την Αρετή Μίγγου, σε σκηνοθεσία Νατάσας Ζούκα. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη θα έχει σειρά η «Ερωτική διαδρομή» της Φανής Γέμτου, ενώ κάθε Τρίτη το λόγο θα έχει μια γυναικεία φωνή-έκπληξη με ένα πιάνο.

Στο εστιατόριο του «Τρένου στο Ρουφ» ο βραβευμένος Λευτέρης Λαζάρου αναλαμβάνει χρέη σεφ, ενώ κάθε Κυριακή μεσημέρι θα πραγματοποιούνται οι «τετ-α-τετ» λογοτεχνικές συναντήσεις γνωστών συγγραφέων με το κοινό τους. Φέτος αναμένονται στο «Τρένο» οι Ζυράννα Ζατέλη, Πέτρος Μάρκαρης, Κώστας Μουρσελάς κ.ά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για τα Ματωμένα Χώματα - Αφιέρωμα στα Μικρασιάτικα τραγούδια ετοιμάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος, με συμμετοχή και του φαντάρου Ζαχαρία Καρούνη, που όπως φαίνεται εξέπληξε τους συντελεστές της σειράς! :)

Η εκπομπή γυρίστηκε αυτές τις μέρες και αναμένεται να προβληθεί σε 3 εβδομάδες περίπου.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Για τα Ματωμένα Χώματα - Αφιέρωμα στα Μικρασιάτικα τραγούδια ετοιμάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος, με συμμετοχή και του φαντάρου Ζαχαρία Καρούνη, που όπως φαίνεται εξέπληξε τους συντελεστές της σειράς! :music:

Η εκπομπή θα προβληθεί αυτό το Σάββατο.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Γειά σου ρε Ζαχαρία "Τσακιτζή" με το "Μανέ" σου....

Μπράβο!!!Ωραία "τά'χωσες"... :music::music::music:

Έχει καλό δάσκαλο λέει...

:huh::D;):music:B);)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μπράβο "Sugar", μπράβο!!!... ;)  B)  B)  ;)  :music:  :music:

Το έσκισε... το έσκισε... έμεινα όταν τον άκουσα...

;):music::music::music:

Εγώ να δεις!!

Ήθελα να γράψω πρώτος μπράβο αλλά το ξέχασα και με προλάβατε!!

Μπράβο ρε Ζαχαρία!! Πολύ χαιρόμαστε που έχει τέτοια μέλη το φόρουμ μας!!

:huh::D;):music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry gia ta greeklisch den mporusa na allaksw glosa eixe kolisei .. eyxaristo olous sas me syginite ...kai me stirizete psyxologika .. oso gia to daskalo kserete poios einai alloste den ginete na se afhsei anepireasto h synanastrofh kai mono mazi tou ... filares paw aleksandroupoli..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλή κι ανέφελη συνέχεια της θητείας, Ζαχαρία! :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και εγώ έβαλα αυτό!!

Ζαχαρία επετρεψέ μου να σου πω, πως εδώ το είπες καλύτερα απο το "Σαν τραγούδι μαγεμένο...." B):naughty::naughty::naughty:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην καλύτερη μουσική εκπομπή των 20 τελευταίων χρόνων "στην Υγειά μας",τραγούδησε και ο φίλος μας ο Ζαχαρίας.

Στο τραγούδι"12 Ευζωνάκια" με μάγεψε,με τον τρόπο της ψυχής του και τα γυρίσματα του.Μπράβο ρε μάγκα.πολύ σε χάρηκα και ένοιωσα και μιά περηφάνια γιατι είσαι φίλος και άξιος τραγουδιστής.

Share this post


Link to post
Share on other sites

παιδακια γεια σας επιτελους ηρθα αθηνα και θα ειμαι στο χαμαμ την παρασκευη με την ξανθιππη καραθαναση θα χαρω να σας δω απο κοντα ... φιλακια

Share this post


Link to post
Share on other sites
παιδακια γεια σας επιτελους ηρθα αθηνα και θα ειμαι στο χαμαμ την παρασκευη με την ξανθιππη καραθαναση θα χαρω να σας δω απο κοντα ... φιλακια

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ!! Κράτα ένα τραπέζι από τώρα! :razz: Από τα κοντινά, όμως, όχι αυτά που είναι στο μπαρ κοντά. :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Ζαχαρίας θα βρίσκεται πάλι στη μουσική σκηνή ΧΑΜΑΜ, μαζί με την Ξανθίππη Καραθανάση, την ερχόμενη Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο.

http://www.athinorama.gr/index/data/place.aspx?id=1480

Σας ευχαριστεί για τις ευχές σας, αλλά γιορτάζει στις 5 Σεπτέμβρη. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Ξανθίππη στο «Έχει γούστο»

Την Ξανθίππη Καραθανάση φιλοξενεί σήμερα η εκπομπή τής Μπήλιως Τσουκαλά «Έχει γούστο» (ΝΕΤ, 16.00). Η ερμηνεύτρια που συνεργάστηκε με τον Χρόνη Αηδονίδη, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Απόστολο Καλδάρα αλλά και τον Μίμη Πλέσσα τραγουδά ζωντανά στο πλατό της εκπομπής. Με αφορμή τις εμφανίσεις της στη μουσική σκηνή «Χαμάμ», η Ξανθίππη Καραθανάση μιλάει για το ξεκίνημά της, τους μεγάλους συνθέτες, αλλά και την αγάπη της: το γράψιμο.

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&arti...id=4501825&ct=4

Μαζί της και ο Ζαχαρίας Καρούνης. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
παιδακια γεια σας επιτελους ηρθα αθηνα και θα ειμαι στο χαμαμ την παρασκευη με την ξανθιππη καραθαναση θα χαρω να σας δω απο κοντα ... φιλακια

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ!! Κράτα ένα τραπέζι από τώρα! :) Από τα κοντινά, όμως, όχι αυτά που είναι στο μπαρ κοντά. :pity:

25-με 29 στο μεγαρο ξερετε εσεις :huh: συνεχιζω με ξανθιππη στο χαμαμ δεν ειναι σιγουρο πως θα με αφησουν αυτο το τριημερο

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την Πρωτομαγιά ο Ζαχαρίας Καρούνης, αποδεικνύει τις χορευτικές του ικανότητες στην εκπομπή "Στην υγειά μας", με τον Σπ. Παπαδόπουλο.

Α! Τραγουδάει κιόλας... :music::music::D

Γεια σου ρε Ζαχαρία!

B)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...