petros_petrakis

Όλα απο την αρχή - Παλλάς 2007

474 posts in this topic

Ανοίγω αυτό το νέο topic, που προβλέπεται τις επόμενες μέρες να "ξεχειλίσει" απο εντυπώσεις!!!!

Τί γίνεται ρε παιδιά;;;

Δεν μαζευτήκατε ακόμα;;; :D

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:D:razz::music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ βιάζεσαι! :D

Μόλις τώρα γύρισα σπίτι... Τι να πω; Ήταν όλα τέλεια! Και το πρόγραμμα, και ο Νταλάρας, και οι υπόλοιποι τραγουδιστές (ο Ζαχαρίας Καρούνης, ο Μανώλης Πασχαλίδης, η Δέσποινα Ολυμπίου και η Ασπασία Στρατηγού) και τα σκηνικά και τα χορευτικά, μου άρεσαν πολύ!

Τα υπόλοιπα όταν... συνέλθω! :razz:

Υ.Γ.1: Πέτρο, πάνω που θα έγραφα! Ευτυχώς τελευταία στιγμή είδα ότι άνοιξες τοπικ! :music:

Υ.Γ.2: Ζαχαρία, χάρηκα που σε γνώρισα κι από κοντά! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η βραδιά άρχισε ως εξής:

Ανοίγει η αυλαία, και βλέπουμε τον Νταλάρα (για την ακρίβεια τη σκιά του λόγω φωτισμού), γυρισμένο πλάτη, σε υπερηψωμένο βάθρο, το οποίο όταν αρχίζει το τραγούδι, σιγά-σιγά κατεβαίνει.

Το πρόγραμμα άρχισε με το Ο ουρανός φεύγει βαρύς.

Ακολούθησε το Ένας κόμπος η χαρά μου και στο βάθος παιζόταν ένα photo-clip με ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Νταλάρα. Εκείνη τη στιγμή ο Νταλάρας κάθησε σ' αυτό το βάθρο που εκείνη τη στιγμή ήταν σε ύψος καθίσματος. Μετά κατέβηκε στο ύψος της σκηνής.

Ακολούθησε το Αν υπάρχει λόγος με δεύτερες φωνές των τεσσάρων τραγουδιστών.

Κάπου νυχτώνει

Έτσι είν' οι ανθρώποι

Έχω έναν καφενέ

Τι πάθος

Τα βεγγαλικά σου μάτια

Του έρωτα με μια φανταστική κορώνα στο τέλος!!!! :razz: Τέτοια, που μετά χρειάζεσαι επειγόντως Lexotanil :razz:

Θα περιμένω εδώ, με προβολή του βιντεοκλίπ.

Ρίξε μια σκάλα στο φεγγάρι, (ομοίως)

Κι αν σε θέλω, με δεύτερες φωνές των τεσσάρων τραγουδιστών

Ο Νταλάρας φεύγει απ' τη σκηνή.

Πού 'ναι τα χρόνια, ξεκίνησε να τραγουδάει ο Ζαχαρίας και μετά μοιράστηκαν τα ρεφρέν με τον Μανώλη Πασχαλίδη, και συνόδευαν οι 2 τραγουδίστριες.

Νάτανε το 21, τραγούδησε ο Ζαχαρίας και ο Μανώλης Πασχαλίδης, και οι 2 τραγουδίστριες Β' φωνές. Στη σκηνή βγήκαν 4 χορευτές με χάρτινα καπέλα και ξύλινα σπαθιά. Και στο ρεφρέν και 4 κοπέλες που κρατούσαν μπαλόνια (φουσκωμένα με ήλιο), παρεμπιπτώντως είπαν το στίχο με την Τουρκοπούλα :D Με το τέλος του τραγουδιού άφησαν τα μπαλόνια, τα οποία ανέβηκαν προς τα πάνω και χάθηκαν ανάμεσα στα σκηνικά.

Δέκα παλληκάρια Τραγούδησε ο Μανώλης Πασχαλίδης, και οι υπόλοιποι Β' φωνές. Οι χορευτές ανέβηκαν στο βάθρο που είχα πει στην αρχή, και κρατούσαν καλάμια ψαρέματος. Ακολούθησαν τα:

Δίχως την καρδούλα σου (Ζαχαρίας)

Είναι πια καιρός (Ζαχαρίας)

Τώρα που θα φύγεις (Μανώλης Πασχαλίδης) Στο τελευταίο ρεφρέν βγήκε πάλι στη σκηνή ο Νταλάρας και το είπε εκείνος. Όταν βγήκε στη σκηνή εισέπραξε εν μέσω του τραγουδιού ένα μεγάλο χειροκρότημα! Μετά ακολούθησαν απ' τον Νταλάρα, τα:

Αχ χελιδόνι μου

Του κάτω κόσμου τα πουλιά

Στα χρόνια της υπομονής, με την Ασπασία Στρατηγού, και Β' φωνή τον Νταλάρα. Μετά ακούστηκαν τα:

Χάντρα στο κομπολόι σου με τον Νταλάρα και τους 4 τραγουδιστές

Το σακάκι μου κι αν στάζει (Ζαχαρίας + οι υπόλοιποι 3)

Το πουκάμισο το θαλασσί (Ασπασία Στρατηγού + οι υπόλοιποι 3)

Στα ψηλά τα παραθύρια (ομοίως) Μετά ξαναβγήκε στη σκηνή ο Νταλάρας και ακκολούθησαν τα:

Ήταν πέντε ήταν έξη

Όλα καλά Σ' αυτά τα τραγούδια, στο βάθος ήταν οι ηθοποιοί μέσα σε δοκιμαστήρια (?) και αναλόγως με τους στίχους του τραγουδιού έκαναν τις ανάλογες κινήσεις, για παράδειγμα, στο "διάβασα τα γεγονότα..." ο ένας κρατούσε μια εφημερίδα... Στο "Όλα καλά", ο Νταλάρας, μετά την 1η στροφή, είπε από μικροφώνου προς τους μουσικούς "Εισαγωγή!" :music:

Ήλιε μου σε παρακαλώ

Παραπονεμένα λόγια Με τον κόσμο να τραγουδάει πολύ δυναμικά.

Ακολούθησε διάλειμμα...

Β' μέρος:

Ξεκίνησε με το Θέλω να τα πω Μιλάμε για καταπληκτικά γυρίσματα και κορώνα!! :music:

Μάνα δεν φυτέψαμε, με τον Νταλάρα, και τους 4 τραγουδιστές σε β' φωνές.

Μέσ' του Βοσπόρου τα στενά, τραγούδησε ο Ζαχαρίας, με τους υπόλοιπους τραγουδιστές σε Β' φωνές.

Μετά ο Νταλάρας είπε τη Σμύρνη και οι υπόλοιποι τον συνόδευσαν στις Β' φωνές.

Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω (ομοίως)

Γιορτή ζεϊμπέκηδων (ομοίως) Στο βάθος οι ηθοποιοί βρίσκονταν μέσα σε μια βάρκα.

Μαρμαρωμένος βασιλιάς. τραγούδησε η Ασπασία Στρατηγού

Μετά ακούστηκε το Εμβατήριο Σμύρνης (Πατηνάδα), που παίζει η Εστουδιαντίνα στο δίσκο Smyrne.

Μετά το Ταξίδι στα Κύθηρα, με τον Νταλάρα.

Μετά πήγε και κάθισε στο "πάλκο", πήρε το μπουζούκι του και είπε το Χαροκόπου 1942-1953 (Στις παράγκες) ("εφτά νομά- σ' ένα δωμά-")

Στην αλάνα

Έρημα χωριά

Φύλλο στο νερό, με την Ασπασία Στρατηγού. Μετά ο Νταλάρας έφυγε απ' τη σκηνή. Ακολούθσαν τα:

Κουβέντα μ' ένα λουλούδι Νομίζω πρώτη φωνή η Ασπασία Στρατηγού. Στο σκηνικό κρέμονταν από πάνω κάποια δέντρα.

Εδώ το φως Τραγουδούσε ο Ζαχαρίας, συνόδευαν οι 3. Μετά ξαναβγήκε ο Νταλάρας για τα:

Ανεμολόγιο

Agrigento

Luna Rossa Τραγούδησε ο Μανώλης Πασχαλίδης (με τους 3 σε Β' φωνές), και ο Νταλάρας μπήκε στο "Luna Rossa, αχ κόκκινο φεγγάρι..." Πίσω προβάλλοντας αποσπάσματα από το videoclip.

Μη μιλάς κινδυνεύει η Ελλάς, συνόδευαν οι 4.

Mambo Brazileiro Από Δέσποινα Ολυμπίου με β' φωνές τους υπόλοιπους.

Historia de un amor (Νταλάρας)

Μετά έμεινε στη σκηνή η Ολυμπίου και είπε το Cancao do mar

Μετά ξαναβγήκε ο Νταλάρας και είπε τα:

Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων

Ιπτάμενο χαλί

Διδυμότειχο Blues Και σε κάθε στροφή έβγαιναν με τη σειρά, ο Μανώλης Πασχαλίδης, Ο Ζαχαρίας Καρούνης, και οι δυο κοπέλες, Δέσποινα Ολυμπίου & Ασπασία Στρατηγού. Μετά έφυγε πάλι ο Νταλάρας και οι 4 τραγουδιστές είπαν το

Οι ελεύθεροι κι ωραίοι

Ο Μανώλης Πασχαλίδης είπε το Πάμε γι' αλλού

Μετά ξαναβγήκε ο Νταλάρας για τα: Ο δρόμος είναι δρόμος

Ξένος για σένανε κι εχθρός

Νύχτα (με τους 4 τραγουδιστές σε Β' φωνές)

Το προαίσθημα (β' φωνή: Δέσποινα Ολυμπίου)

Καράβια στη στεριά με Β' φωνές του Μανώλη Πασχαλίδη και της Δέσποινας Ολυμπίου. Η πλάκα ήταν ότι ένα από τα μπαλόνια απ' την "Τουρκοπούλα", είχε "κάτσει" πάνω σ' ένα απ' τα σκηνικά που κατέβαιναν, και μάλλον είχε αρχίσει να ξεφουσκώνει, οπότε σιγά-σιγά έπεφτε προς τα κάτω! Και κατευθυνόταν προς τον Νταλάρα... Στο τσακ, πέρασε ακριβώς από πίσω του! :lol:

Ακολούθησαν τα:

Το πεπρωμένο με β' φωνές των 4 τραγουδιστών

Μ' ένα παράπονο (ομοίως) Στη σκηνή είχε εμφανιστεί ένα jukebox :music: και μερικές καρέκλες καφενείου, μπροστά απ' τους μουσικούς.

Ακολούθησε η Φαντασία Και οι καρέκλες και του jukebox έγιναν... ιπτάμενα :wow: (αιωρούνταν με συρματόσχοινα πάνω απ' τη σκηνή)

Με τελείωσες Φανταστική ερμηνεία

Καλή τύχη :disgust: (Νταλάρας και οι 4 τραγουδιστές σε Β' φωνές) -συγνώμη για το :disgust: , αλλά αυτό το τραγούδι το 'χει πει τόσες φορές που πλέον βαριέμαι όταν έρχεται η σειρά του ν΄ακουστεί... :blush:

Τώρα που φεύγω απ' τη ζωή

Τα ματόκλαδά σου λάμπουν

Αχάριστη Σ' αυτά τα 3 τραγούδια τραγουδούσαν όλοι, ενώ στο βάθος προβάλλονταν φωτογραφίες καλλιτεχνών με τους οποίους έχει συνεργαστεί ο Νταλάρας, όπως ο Τσιτσάνης, ο Μητσάκης, ο Βαμβακάρης, ο Κουγιουμτζής, ο Λουκάς Νταράλας, ο Ξαρχάκος, ο Θεοδωράκης, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Μητσιάς, η Γαλάνη, η Χαρούλα Αλεξίου, ο Καζαντζίδης, ο Μπιθικώτσης... Σε πολλούς, όταν εμφανίζονταν έπεφτε μεγάλο χειροκρότημα. :rolleyes: Το μεγαλύτερο ήταν στον Μπιθικώτση, αλλά και στον Καζαντζίδη, τη Χαρούλα και τον Κουγιουμτζή. :blush:

Μετά είπαν σαν τραγούδι "τέλους" το Μη μου θυμώνεις μάτια μου

φυσικά ο κόσμος φώναζε "κι άλλο!"

Μετά απ' τις υποκλήσεις κλπ. ο Νταλάρας μίλησε στο κοινό, και μεταξύ των άλλων είπε κάτι που με στενοχώρησε και με προβλημάτισε πολύ... :confused: Είπε ότι ο κύκλος τελειώνει, αλλά τουλάχιστον τελειώνει πανηγυρικά.. (δηλαδή με το Παλλάς) :confused::confused::confused::( Το κοινό όταν άκουσε το "κλείνει ο κύκλος" φώναζε "όχιιιι!" :rolleyes:

Και μετά ακολούθησε η ...εισαγωγή του Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν , αλλά ο Νταλάρας έκανε νόημα στους μουσικούς σα να έλεγε "όχι αυτό.."

και τελικά είπε το Τώρα κλαίς :wow::confused:

Κι εκεί έκλεισε η βραδιά...

Η τελευταία κουβέντα του Νταλάρα πριν φύγει απ' τη σκηνή ήταν απευθυνόμενος προς τον κόσμο): "Χαρά στο κουράγιο σας!" :D

Σε γενικές γραμμές αυτά ήτανε... :D

Καληνύχτα... -_--_--_-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι πολύ μεγάλη η συγκίνησή μου από χτες το βράδυ, που δεν μου επιτρέπει ακόμα να καταθέσω, νηφάλια, εντυπώσεις και συναισθήματα.

Η συγκεκριμένη παράσταση,ο, συμβολικός, τίτλος της, αλλά και το όλο συγκινητικό κλίμα της χτεσινής βραδιάς, προσωπικά με επηρέασαν πολύ! Δεν είναι κι απλό πράγμα ένα 35χρονο - για μένα - "ταξίδι", και μάλιστα μέσα σε 3 μόνο ώρες και σε φορτισμένο κλίμα ... Θέλει το χρόνο του για να συνέλθεις ... Ίσως, αφού πρακολουθήσω κι άλλες παραστάσεις, να μπορέσω να γράψω κάποια πράγματα ...

Το πρόγραμμα ήταν ακριβώς όπως το κατέγραψε η Χρύσα. Ικανοποιητικό κι αντιπροσωπευτικό της διαδρομής του Νταλάρα και των πολλών ερμηνευτικών προσώπων του.

Όσοι θέλουν να έχουν μια συνολική εικόνα για το πολυσύνθετο προφίλ αυτού του μοναδικού τραγουδιστή, ιδιαίτερα οι ηλικιακά μικρότεροι, ας σπεύσουν ...

Υ.Γ.

Όσοι, τυχεροί, μπόρεσαν χτες, όχι απλά να απολαύσουν ,αλλά να βιώσουν την ερμηνεία του και την όλη τοποθέτησή του στο τραγούδι "Θέλω να τα πω", πιστεύω πως θα κατάλαβαν, γιατί ο Νταλάρας είναι κορυφαίος ερμηνευτής ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taso έχεις απόλυτο δίκιο με το τελευταίο! Βέβαια δεν το τραγούδησε στον τόνο που το τραγουδούσε κάποτε (λογικό), αλλά δεν θα έπρεπε να τον ακούσουν μόνο οι φίλοι του. Επιβάλλεται να τον ακούσουν όλα αυτά τα "τρωκτικά" που κρατάνε ένα μικρόφωνο στο χέρι και λένε ότι τραγουδάνε!!!

Ήμουν κι εγώ εκεί εχθές το βράδυ και ακόμα δεν έχω συνέλθει. Γι' αυτό και είμαι πολύ φορτισμένος. Δευτέρα πρωί πάω και για εισητήριο δέυτερου γύρου!

Ήταν μοναδικός, αξεπέραστος και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί πλέον ανήκει και στους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ του χώρου!!!!!!!!!!!

Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

thank you so much Ntalarofili!!!!!!!!!1

:(:(:( 72 songs :wow::wow::wow:

20 songs composed by Stavros Kougioumtzis!! Bravo!!!

When did the show start? when did it end??

:pity: my requested song is in :pity:iptameno xali:)

I am really looking forward to see the show!

Alona

Share this post


Link to post
Share on other sites
Did they sing Το προαίσθημα twice??

Το 2ο "προαίσθημα" που έγραφα, ήταν "Το πεπρωμένο". Το διόρθωσα... Ζητώ συγνώμη γι' αυτό και κάποια ακόμα τυπογραφικά (Alona ευχαριστώ για τις διορθώσεις :) ). Ας όψεται η ώρα που έγραφα το post... :pity:

Η τελευταία φορά που κοίταξα το ρολόι μου πριν ξεκινήσει η παράσταση, ήταν στις 21:15. Και μάλλον τελείωσε κατά τις 00.30... Χωρίς να είμαι και 100% σίγουρη, γιατί εκείνη τη στιγμή το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόμουν να κοιτάξω ήταν το ρολόι μου... :(:pity:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elpizw na exoumai kanena cd apo touth thn parastasi.

I hope we get a cd out of this...This can only be compared to Ta Tragoudia Mou (but at a much bigger scale!!)

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
είπε κάτι που με στενοχώρησε και με προβλημάτισε πολύ... :pity: Είπε ότι ο κύκλος τελειώνει, αλλά τουλάχιστον τελειώνει πανηγυρικά.. (δηλαδή με το Παλλάς) :pity::(:(:( Το κοινό όταν άκουσε το "κλείνει ο κύκλος" φώναζε "όχιιιι!" :)

... Αυτό πόνεσε! ’ραγε σημαίνει ότι ο Γιώργος Νταλάρας εγκαταλείπει την ενεργό δράση στο τραγούδι; Ελπίζω όχι! ... Πιστεύετε ότι το εννοεί;

Μακάρι να μπορούσα να παρακολουθήσω και γω αυτό το πρόγραμμα αλλά δυστυχώς μένω στη Θεσσαλονίκη και είναι κάπως δύσκολο. Ελπίζω να κυκλοφορήσει σε cd ή τουλάχιστον να έρθει στη Θεσσαλονίκη έστω για 1 εμφάνιση.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και χτες η παράσταση ήταν πάνω-κάτω η ίδια με κάποιες βελτιώσεις.Τα "Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα" και "Κουβέντα με ένα λουλούδι" μπήκαν στο πρώτο μέρος πριν τα "Ανεμολογιο" και "Παραπονεμένα λόγια" χωρίς να υπάρχει το σκηνικό με τα κάγκελα που υπήρχε την πρώτη μέρα.Επιπλέον κόπηκε και το "Με τελείωσες".

Να πω ότι τη δεύτερη μέρα ο κόσμος ήταν πολύ θερμότερος.Ειδικά προς το τέλος ήταν πάρα πολύ ωραία.Έπαιξε και ένας ψιλοδιάλογος με το κοινό και η ατμόσφαιρα ήταν η πιο ζεστή που έχω ζήσει σε συναυλία του Νταλάρα σε τέτοιους χώρους.Ως ανκορ έπαιξε το "Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι"(όπου κατά βάση το είπε ο κόσμος) και το "Θα περιμένω εδώ".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυο λόγια από μένα:

Με το ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΠΩ , στην πρεμιέρα, τα...είπε ΟΛΑ!!!! :):pity::pity:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους!Λοιπόν, ήμουν κι εγώ στο Παλλάς την Παρασκευή και μόλις επέστρεψα στη βάση μου (Λάρισα) και είπα να γράψω τις εντυπώσεις μου. Γι'άλλη μια φορά ο Νταλάρας ήταν καταπληκτικός και μας μάγεψε.....Δε λέεω τίποτε άλλο γι'αυτόν γιατί νομίζω τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν αυτό που έζησα. Ένα μεγάλο μπράβο από εμένα στους Ασπασία Στρατηγού, Ζαχαρία Καρούνη, Μανώλη Πασχαλιδη, τους αξίζει! Μεγάλη απογοήτευη για μένα η παρουσία της Δέσποινας Ολυμπίου.Εκτός από το τραγούδι που ερμήνευσε μόνη στη σκηνή, στο οποίο ήταν πραγματικά αξιόλογη, σε όλα τα άλλα ήταν παγερά αδιάφορη. Αυτό που μου έλλειψε πολύ από την παράσταση ήταν τα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου. Μόνο 2?Εμένα δε μου έφτασαν πάντως, ίσως φταίει η αδυναμία μου σε αυτόν τον συνθέτη και συγκεκριμένα στα τραγούδια που έχει γράψει σο Νταλάρα. Όσον αφορά τα χορευτικά της παράστασης νομίζω ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Τέτοιες σουρεαλιστικες χορογραφίες θα ταίριαζαν σε στίχους του Εγγονόπουλου και όχι του Ελευθερίου και του Παπαδόπουλου. Τουλάχιστον ο Νταλάρας γεμίζει από μόνος του τη σκηνή και δεν μπορεί τίποτα να του αφαιρέσει ούτε κομματάκι από τη μεγαλοπρέπειά του. Και τέλος, η τιμή του εισιτηρίου δεν ανταποκρινόταν στην ποιότητα της θέσης μου.

Επειδή δε θέλω να φανώ γκρινιάρα θέλω να τονίσω ότι προσπαθώ απλά να είμαι αντικειμενική στις κρίσεις μου γιατί το να λέμε πάντα ότι όλα ήταν τέλεια δεν έχει νόημα.Ο Νταλάρας ναι, ήταν τέλειος!Με έκανε και έκλαψα, μετά πήγα και ήπια ένα μπουκάλι ουίσκι και άκουγα μόνο αυτόν ως το πρωί...Δεν έχω λόγια για τον ίδιο...

Στο τέλος πήγα και τον είδα στα καμαρίνια. Εκεί ήταν ο Μάνος Ελευθερίου ο οποίος με κατέπληξε με τη σεμνότητά του!Κορυφαία προσωπικότητα!Υποκλίνομαι!

Ο Νταλάρας ήταν κοντά στον κόσμο, προσιτός και απλός και παρόλο που κάποιοι "παρατρεχάμενοι" πήγαν να μας διώξουν, μόλις τον φώναξα και του ζήτησα να βγούμε φωτογραφία ήρθε αμέσως με όρεξη και χαμόγελο!!!

Γιώργο Νταλάρα σε ευχαριστώ γι'άλλη μια φορά...Σ'αγαπώ πολυ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φίλοι μου καλησπέρα. Είναι μόλις το δεύτερο μήνυμά μου στο φόρουμ και θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου από τη συναυλία της Παρασκευής. Μένω στην επαρχία και δεν έχω την ευκαιρία να βλέπω τον αγαπημένο μου καλλιτέχνη συχνά. Για την ακρίβεια ήταν η πέμπτη φορά που τον είδα σε συναυλία. Περνάω τώρα στις εντυπώσεις. Η ατμόσφαιρα στο Παλλάς πριν τη συναυλία ήταν πολύ ζεστή και η αίθουσα γέμισε πλήρως. Το ξεκίνημα της συναυλίας ήταν καταπληκτικό με τη φωνή του Νταλάρα να δονεί το κατάμεστο Παλλάς: "Δεν έχω μάτια να σε δω...". Ήταν πραγματικά συγκινητικό να βλέπω τον μεγαλύτερο εν ζωή Έλληνα τραγουδιστή να ερμηνεύει με τη μοναδική του μαεστρία ένα-ένα τα διαμάντια του. Πολύ γρήγορα έρχεται η πρώτη highlight στιγμή με τον Νταλάρα να ξεσκίζει πραγματικά το "Της αγάπης μαχαιριά" , με ένα τελείωμα πραγματικά φανταστικό. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, θα πω ότι σε ολα τα τραγούδια που είπε ήταν πολύ καλός στολίζοντάς τα με περίτεχνες λεπτομέρειες που τα δικά μας εξασκημένα αυτιά πιάνανε αμέσως. ’λλη συγκινητική ερμηνεία ήταν το "Ιπτάμενο χαλί" μια και στο ρεφραίν του τραγουδιού επιασα τον ευατό μου να ανατριχιάζει. ’λλη εκπληκτική στιγμή ήταν η ερμηνεία στο "Με τελείωσες", το τελείωμα στον "Ξένο", η ερμηνεία και το τελείωμα στο "Historia ... amor", και φυσικά το ανεπανάληπτο "Θέλω να τα πω" που κατά τη γνώμη μου ξεπερνούσε το αντίστοιχο του Ορφέα. Θέλω επίσης να πω, ότι η δύναμη της φωνής του ανθρώπου αυτού είναι φοβερή και η ερμηνεία του ξεχειλίζει πάθος. Να παρατηρήσω επίσης πως κάθε φορά που έβγαινε τη σκηνή μετά από διάλειμμα, το πρώτο τραγούδι που έλεγε κυριολεκτικά το απογείωνε τραγουδώντας με εκπληκτική καθαρότητα φωνής. Όσον αφορά τους υπόλοιπους τραγουδιστές έχω να πω μόνο καλά λόγια και στάθηκαν αντάξιοι του μεγάλου τραγουδιστή που συνόδευαν δικαιώνοντάς τον που τους επέλεξε. Ιδιαίτερα μου άρεσαν οι ερμηνείες των δύο νεαρών και της Ασπασίας.

Τέλος, να σημειώσω πως ήταν ένα γιγάντιο σε όγκο τραγουδιών πρόγραμμα, με τον Νταλάρα να δείχνει εκπληκτική αντοχή, σε σημείο που αναρωτιόμουνα στο τέλος, τί Νταλάρα θα ακούσουνε οι θεατές της επόμενης μέρας αφού τον κουράσαμε τόσο πολύ εμείς...

Τελειώνοντας, να πω ότι η σκηνοθεσία του Φασουλή για την οποία έγινε τόσος λόγος, προσωπικά, δεν μου άρεσε παρά μόνο σε κάποιες σκηνές π.χ. με τις καρέκλες που σηκώνονταν την ώρα που έδειχνε τις μορφές των καλλιτεχνών που έφυγαν. Νομίζω ότι η σκηνοθεσία απέκοπτε τον τραγουδιστή από τους μουσικούς του και όλοι ξέρουμε πόση σημασία έχει αυτό για το Νταλάρα. Επίσης δεν άφηνε εμάς τους θεατές να απολαύσουμε την καλύτερη ορχήστρα που έχω ακούσει στη ζωή μου ζωντανά.

Και λίγα λόγια για τον κόσμο. Νομίζω ότι ο κόσμος δεν ήταν τόσο θερμός όσο άξιζε ο Νταλάρας. Πραγματικά νομίζω ότι έκανε ότι μπορούσε για να ξεσηκώσει τον κόσμο και να τον κάνει να συμμετέχει, αλλά ο βαθμός αλληλεπίδρασης δεν ήταν πολύ μεγάλος. Ίσως το κοινό της πρεμιέρας να είναι ένα πιο "κουμπωμένο" κοινό.

Νομίζω ότι είναι μια παράσταση που κανένας φίλος του Γιώργου Νταλάρα δεν πρέπει να χάσει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΝΤΑΛΑΡΑ!

Μετά τη μεγάλη συγκίνηση της πρεμιέρας την Παρασκευή, παρακολούθησα και την χτεσινή παράσταση της Κυριακής, όπου ήταν μια μαγική βραδιά! Ο Νταλάρας ήταν σε μεγάλα κέφια, ή, για να το πω αλλιώς, ήταν ο ΓΙΩΡΓΟΣ που ξέρουμε κι αγαπάμε!

Το πρόγραμμα ήταν το ίδιο μ' αυτό της πρεμιέρας, απλά είχαν αφαιρεθεί το "Με τελείωσες" και το "Agricento". Επίσης είχαν γίνει και κάποιες μικροαλλαγές στη σκηνοθεσία.

Ο Νταλάρας χτες ήταν ανεπανάληπτος! Χόρτασα μεγάλες ερμηνείες σε όλα τα τραγούδια που είπε! Ερμήνευε το κάθε κομμάτι με μεγάλη μαεστρία και τα στόλιζε με τη φωνή του, τα γυρίσματα και τις κορώνες του! Ήμουν σ' όλη τη διάρκεια της συναυλίας ακίνητος και παρακολουθούσα τις ερμηνείες του λέξη τη λέξη, συλλαβή τη συλλαβή! Μοναδικός ερμηνευτής, ζούσε το κάθε τραγούδι και, κυριολεκτικά, το ερμήνευε όχι μόνο σαν τραγουδιστής αλλά και σαν ηθοποιός! Το κάθε τραγούδι ήταν κι ένας ρόλος! Κι από φωνή;! Μας τρέλανε χτες!!!

Καταγράφω τις κορυφαίες στιγμές :

-Του έρωτα(Της αγάπης μαχαιριά) : "συλλεκτική" κορώνα στο τέλος με συνεχή φωνή στην κορώνα ή οποία, παράλληλα, έκανε κυριολεκτικά ζιγκ-ζαγκ με τα γυρίσματα του. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό!

-Θέλω να τα πω : η προσωποποίηση του κορυφαίου ερμηνευτή, βγήκε με το μικρόφωνο στο χέρι, μόνος του μπροστά στη σκηνή και απογείωσε το τραγούδι, μαζί δε κι εμάς! Το τέλος του τραγουδιού ήταν συγκλονιστικό, κυριολεκτικά πέρασε μέσα από το σώμα του!...

-Μη μου θυμώνεις μάτια μου : εκρηκτικό φινάλε με εκπληκτική κορώνα στο τέλος(μια καληνύχτα - ΠΕΣ - μου), σαν αυτή του Ολυμπιακού σταδίου το '83!

Επίσης είχε εξαιρετικές ερμηνείες στα παρακάτω τραγούδια :

-Ξένος(με το γνωστό εκπληκτικό φινάλε)

-Τα βεγγαλικά σου μάτια(αισθαντική ερμηνεία)

-Χάντρα στο κομπολόι σου( το στίχο, αχ να'μουν στο φουστ - Α - νι σου, τον απογείωσε με την κορώνα του)

-Παραπονεμένα λόγια(με αξεπέραστη νταλαρική κορώνα στο τέλος)

-Έρημα χωριά(ανατρίχιασε όλο το ΠΑΛΛΑΣ με την συγκλονιστική ερμηνεία του)

-Η Μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων(άψογη ερμηνεία)

-Διδυμότειχο blues(πολύ δυνατή ερμηνεία)

-Ιπτάμενο χαλί(μοναδική ερμηνεία με μια έκφραση και συγκίνηση που με διέλυσε - έδωσε μεγάλο μάθημα ερμηνείας).

Η δε παρουσία του στην σκηνή ήταν το κάτι άλλο : αεικίνητος, κεφάτος, δυναμικός.

Θα το ξαναγράψω, δεν πρέπει κανείς να χάσει αυτές τις παραστάσεις, ιδιαίτερα η νέα γενιά! Είναι μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει, να απολαύσει, να θαυμάσει και να λατρέψει τα πολλά ερμηνευτικά πρόσωπα του Νταλάρα, μέσα από, αποκλειστικά, τα δικά του τραγούδια της 40χρονης δισκογραφίας του! Είναι σαν ένας μαγάλος ηθοποιός να παρουσιάζει - σε μια παράσταση - το απάνθισμα όλων των ρόλων που 'χει ερμηνεύσει στην καριέρα του!

Παρακολουθώντας κάποιος αυτήν την παράσταση θα καταλάβει γιατί ο Νταλάρας είναι σήμερα ο κορυφαίος Έλληνας ερμηνευτής!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν και παρακολούθησα ήδη 2 παραστάσεις στο Παλλάς (Παρασκευή και Σάββατο) δεν μπορώ να πω ακόμα πως έχω μια κατασταλαγμένη εικόνα για την παράσταση. Με διακατέχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν βγήκα απογοητευμένη αλλά ούτε και ενθουσιασμένη. :(

Ανεπιφύλακτα θα πω πως ο Γιώργος Νταλάρας ήταν απολαυστικότατος!!! Το σίγουρο είναι πως πέρασαν 3 ώρες ,με αγαπημένα τραγούδια όπως προανέφερε και η Χρύσα πιο πάνω, χωρίς να το καταλάβω. Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν ένιωσα να κάνει κοιλία το πρόγραμμα ούτε για ένα λεπτό. Στο τέλος της παράστασης του Σαββάτου ανάμεσα στον κόσμο άκουσα μάλιστα και σχόλια του τύπου :Πάντως είπε ωραία τραγούδια ο Νταλάρας απόψε !!! Είπε όλα τα γνωστά του τραγούδια !!! Σε εκείνο το σημείο λοιπόν κατάλαβα γιατί η ΄΄εμμονή΄΄ του Γιώργου με τραγούδια όπως το Καλή τύχη Που ναι τα χρόνια- Πεπρωμένο- Φαντασία κλπ .

και σκεφτόμουνα πάμε και εμείς και ζητάμε τις Μακρινές τις Θάλασσες Μου δώσε ο πλάστης την καρδιά άραγε αν τα έλεγε μπορεί και να αναρωτιόταν ο κόσμος έβγαλε καινούργιο δίσκο ;;; Όλα αυτά δεκτά ,αλλά δεν μπορώ να δεχτώ πως μέσα σε 60 τραγούδια δεν χωράνε και 4-5 λιγότερο ακουσμένα αλλά εξίσου αγαπημένα.!!!

Έτσι να γλυκάνει και λίγο την ψυχή και τα αυτιά ανθρώπων που ξέρει πως τον ακολουθούν χρόνια ανελλιπώς. Δεν θέλω να πιστέψω πως είναι λιγότερο σημαντικό αυτό το κοινό μόνο και μόνο επειδή ενδεχομένως δεν αποτελεί την πλειοψηφία του κόσμου.:(

Να σημειώσω και εγώ με την σειρά μου πως μας πάγωσε λέγοντας την Παρασκευή το βράδυ σχόλια όπως ο κύκλος σιγά σιγά κλείνει . Δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα δυστυχώς !!!!! Από την άλλη με έκανε να αναρωτηθώ, καλά αυτή είναι η παράσταση με την οποία θα κλείσει τον κύκλο των ζωντανών του εμφανίσεων ;;;

Μου φάνηκε πολύ λίγη για να αναδείξει το έργο τόσων χρόνων!!! Και για να γίνω πιο σαφής ,μπορεί ενδεχoμένος να κυκλοφορεί στην Ευρώπη τελευταία ένα ρεύμα που τα τραγούδια να παρουσιάζονται ντυμένα με θεατρικά, αλλά ο κόσμος πιστεύω τον έμαθε και τον αγάπησε να ανεβαίνει πάνω στην σκηνή να τραγουδάει με την αξιόλογη ορχήστρα πίσω του(η οποία να φαίνεται και όχι την περισσότερη ώρα να είναι κριμένη πίσω από κουρτίνες) και να σείεται ο κόσμος !!!

Παιδιά συγνώμη αλλά πολλά από τα θεατρικά δεν κατάλαβα τι ήθελαν να πουν ή πως κολλούσαν με τα τραγούδια. Και εδώ εξαιρώ την Σμύρνη. Από την άλλη τραβούσαν την προσοχή του κόσμου από το ίδιο τo τραγούδι. Η αίσθηση που μου άφησε στο τέλος ήταν πως είδα τον Νταλάρα μέσα από ένα καλλιτεχνικό φακό. Λες και είναι παρελθόν!! Δεν είναι έτσι όμως στην πραγματικότητα τα τραγούδια αυτά ήταν, είναι και θα είναι διαχρονικά. :pity:

Κλείνοντας να σημειώσω την αξιόλογη συμμετοχή του Ζαχαρία Καρούνη !!! Ζαχαρία συγχαρητήρια στάθηκες επάξια στα τραγούδια που καλέστηκες να υποστηρίξεις!!! Αλλά και η Ασπασία Στρατηγού μου άρεσε πολύ. Η φωνή της μου έδενε με τα συγκεκριμένα τραγούδια!!! Παιδία να είστε καλά και εις ανώτερα !!! :):pity:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες! Ο Νταλάρας ΤΕΛΕΙΟΣ. Μας ανέβασε πάλι στους ουρανούς.

Οσον αφορά την σκηνοθεσία του Φασουλή, να σας πω την αλήθεια, περίμενα κάτι πολύ καλό. Κάτι αντίστοιχο της σκηνοθεσίας στο αφιέρωμα Τσιτσάνη στο μεγάρο. Οταν σκηνοθετείς έναν Νταλάρα, θεωρώ ότι πρέπει να εμπνέεσαι τρελλά και αναρωτιώμουν ποιό ήταν το σκεπτικό του Φασουλή όταν έφτιαχνε αυτό που έφτιαξε.... Απογοητεύθηκα. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυό λόγια μόνο θα πω, αλλά θα ξαναεπανέλθω.

Στα ΣΥΝ της βραδιάς η επιστροφή του Νταλάρα στο φυσικό του χώρο, δηλαδή τα θέατρα.

Στα πλην της βραδιάς η σκηνοθετική παρέμβαση του Φασουλή .

Κορυφαιες στιγμές την Παρασκευή για μένα το ΄΄Θέλω να τα πω΄΄ και το ''Ιπτάμενο χαλί΄΄

Ο Νταλάρας είναι πολύ μεγάλος παίχτης..... αυτός ο άνθρωπος και μόνο με την παρουσία του στην σκηνή ανατρέπει δεδομένα και κανόνες....πολύ μεγάλη σχολή . Νομίζω ότι έχει έρθει σε τούτη την ζωή μόνο και μόνο για να βαλει το λιθαράκι του στην υπόθεση που

Ελληνικό τραγούδι, και μετά να φύγει. Του χρωστάμε πάρα πολλά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reportaz apo tin ekpompi "EXEI GOUSTO" gia tis parastaseis "Ola apo tin arxi" sto Pallas. Provlithike stis 7.11.2007

From: mc2909

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι εγω θα επανελθω αργοτερα,απλα θελω να εκφρασω μια απορια γαιτι θα σκασω....

Μπορει καποιος να μου πει πως συνδεεται με το ρεπερτοριο του Γιωργου,το ''Cancao do mar''; :blink: απο τη στιγμη που το προγραμμα ειναι βασισμενο σε τραγουδια που εχει πει ο ιδιος,αυτο που κολλαει; :blink: :wow:

(Παρεπτoντως,η Ολυμπιου το λεει πολυ καλα,τηρουμενων των αναλογιων-βλεπε D.Pontes- ειδικα χθες το βραδυ με εντυπωσιασε! :( )

Αν ηθελαν να λεει η Δεσποινα μονη της ενα τραγουδι(λογικο),ας διαλεγαν το''Φτερωτο μου τραγουδακι''!αυτο κι αν ειναι τραγουδι του Γιωργου! :(:wow:

Και κατι ακομη....(γιατι επισης θα σκασω :) )

Αυτο το ''Θα περιμενω εδω''....ΦΤΑΝΕΙ πια μ'αυτο το τραγουδι!! :wow::( το βαρεθηκα!!Ελεος!! :( και για να μας αποτελειωσει το λεει και ως encore! :( τα χαπια μου!! :pity::pity:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πες τα καλό μου!Μην τα κρατάς και μας παθεις και τίποτα!’σε που ήταν πολύ celebrity κίνηση να βγαίνει στη σκηνή η Ολυμπίου πρώτη φορά για να συνοδευσει το νταλάρα και να είναι σε τραγούδι του Χατζηγιάννη!Και σιγά το τραγούδι!Απλά πρέπει να δεχτούμε ότι ακόμα και ο Νταλάρας παίρνει μέρος στο συστημα αυτό (καλώς ή κακώς) και παρόλο που έχει πολλές αντιστάσει, κάποιες φορές πρέπει να κάνει την ανάλογη προώθηση σε προιόντα για το ευρύ κοινό.Τώρα αν το θέλει και αν του αρέσει είναι άλλου παπα ευαγγέλιο!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε, το προωθησε! ολο το καλοκαιρι! :pity: φτανει πια!! :(

Ας προωθησει και κανενα αλλο! εχει ωραια τραγουδια ο δισκος! :pity: λιγα,αλλα εχει! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...