Sign in to follow this  
Followers 0
Apostolis

Άλκης Αλκαίος - Οι τροβαδούροι της καρδιάς μου

56 posts in this topic

Παρουσίαση για το δίσκο, στο μουσικό περιοδικό "Ορφέας", από τον Τάσο Καραντή. :music: :music:

http://www.e-orfeas.gr/content/view/255/190/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από τον σημερινό Ριζοσπάστη:

Του δίσκου τα γυρίσματα...

Οι λέξεις του - απόσταγμα ζωής - μας συντροφεύουν εδώ και δεκαετίες μέσα από μεγάλα τραγούδια, που έγιναν τραγούδια μας. Οπως εκείνο το «στα τρελά τους όνειρα δοσμένοι/ πάντα γελαστοί και γελασμένοι»... Ο Αλκης Αλκαίος, ο στιχουργός, που μέσα στην πένα του κλείνει τις πληγές, αλλά και τις ομορφιές του κόσμου μας, είναι ο πρωταγωνιστής του βιβλίου-cd «Οι τροβαδούροι της καρδιάς μου», που κυκλοφόρησε από τη «Universal», στη σειρά «Αξιος λόγος». Μια δισκογραφική δουλιά με δεκατρία τραγούδια, καμωμένη με πολύ μεράκι, όπου ο δημιουργικός λόγος του μεγάλου μας στιχουργού συναντά την έμπνευση, τη ματιά, τη μουσική, την ερμηνεία μιας πλειάδας τραγουδοποιών. Πρόκειται για τους Αρλέτα, Βαγγέλη Γερμανό, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Χρήστο Θηβαίο, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Βασίλη Καζούλη, Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Σωκράτη Μάλαμα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μίλτο Πασχαλίδη, Φίλιππο Πλιάτσικα, Νίκο Πορτοκάλογλου, Μπάμπη Στόκα, Διονύση Τσακνή, Νίκο Ζούδιαρη, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Γιώργο Νταλάρα και Μιχάλη Κουμπιό.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=433...Date=16/12/2007

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ανοίγω μια μικρή παρένθεση σ' αυτό το τόπικ, η οποία βέβαια δεν είναι άσχετη, αφού με αφορμή τη συμμμετοχή του Μιχάλη Κουμπιού, ως συμπαραγωγού του Γιώργου Νταλάρα, στη σειρά "’ξιος Λόγος", γράφτηκε, ότι στο παρελθόν ο Κουμπιός αναφερόταν απαξιωτικά για τον Νταλάρα, ανήκε δηλ. στους "αντινταλαρικούς".

Επειδή οι χαρακτηρισμοί, για τον οιονδήποτε, θα πρέπει να στηρίζονται σε τεκμήρια, μεταφέρω εδώ τις απόψεις του Κουμπιού περί Νταλάρα, μέσα από τα σημειώματά του στο "ΔΙΦΩΝΟ", την εποχή που ήταν διευθυντής του. Κατά τη γνώμη μου, μόνο "αντινταλαρικές" δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τις απόψεις του, εκτός κι αν μπερδεύει την κριτική με την κακοήθεια.

Αν κάποια/ος φίλη/ος γνωρίζει κι άλλα κείμενα του Μιχάλη Κουμπιού που αναφέρονται στον Νταλάρα, ας τα αναεβάσει εδώ, ώστε να έχουμε, όλοι μας, μια σαφή και πλήρη εικόνα για το όλο θέμα.

Τα κείμενα :

-"ΔΙΦΩΝΟ"(τεύχος 117, Ιούνης 2005, σελ. 4) :

"... Ας συνεργαστούμε λοιπόν όλοι για να αφαιρέσουμε από την καθημερινότητά μας όσα περισσότερα πνευματικά σκουπίδια γίνεται. Σ ε αυτή τη συγκυρία οι ιδιωτεύσεις κι ο ελιτισμός σκοτώνουν. Οι κακοί ανταγωνισμοί μεταξύ ανθρώπων με κοινούς στόχους επίσης. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν, παραδείγματος χάριν, ο Νταλάρας, ο Ρασούλης και ο Πανούσης βρεθούν, παράγοντας από κοινού καλλιτεχνικό έργο, κι όχι πράττοντας απλά έναν ιστορικό συμβιβασμό.".

Και συνεχίζει :

"Ο Καζαντζίδης με τον Μπιθικώτση μαζί στο εξώφυλλο του περιοδικού(Σ.Σ. αναφέρεται στο εξώφυλλο του τεύχους 117) είναι γιατί πολύ απλά περιμένουν διαδόχους. Φτάσαμε σε αυτούς, περνώντας από τον Νταλκά, τον Νούρο, τον Ρούκουνα, τον Παγιουμτζή, τον Τσαουσάκη και πολλούς άλλους.

Ε, λοιπόν προσωπικά αρνούμαι να πιστέψω πως αυτοί θα είναι ο Ρέμος κι ο Ρουβάς, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει ένα σημαντικό δυναμικό για να πάρει επάβω του την κοινή συνιστώσα του εθνικού τραγουδιστή.

Αλλά, τι να πεις όταν κάποιος που έχει δουλέψει απίστευτα και έπαιζε καλά μέχρι πρότινος αυτό το ρόλο, εισπράττοντας ως φυσική συνέπεια θετικές κι αρνητικές αντιδράσεις, να επιλέγει και να βάζει δίπλα του αυτόν που θα έπρεπε να έχει απέναντι.".(Σ.Σ. αναφέρεται στην συνεργασία του Νταλάρα με τον Ρέμο).

-"ΔΙΦΩΝΟ" (τεύχος 121, Οκτώβρης 2005, σελ. 4) :

"...Μια συναυλία(Σ.Σ. αναφέρεται στη συναυλία του ΔΙΦΩΝΟΥ που έγινε στο Κατράκειο το 2005) όπου τραγουδούν ο Μάλαμας με τον Περίδη μαζί και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με τον Φοίβο Δεληβοριά και να χειροκροτούν ο Γιώργος Νταλάρας και η Πίτσα Παπαδοπούλου, δύο παρουσίες που διακρίναμε ανάμεσα στο κοινό και μας έδωσαν μεγάλη χαρά.".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ με όλα όσα έγραψε ο Τάσος και περισσότερο με την εισαγωγή.Αλλά το ξέρουμε πολύ καλά όλοι ότι οι κακοήθεις γνώμες και δηλώσεις κάποιων υπερβαίνουν τα όρια και πολλές φορές νευριάζουν παρά κουράζουν.Πόσα άστοχα λόγια έχουν ειπωθεί για τον Γιώργο Νταλάρα;Και αυτά απο ανθρώπους καιροσκόπους και κυρίως ατάλαντους.Γιατί όταν κάποιοι "τρώνε πόρτα",προφανώς φταίει ο Κουμπιός ή ο Νταλάρας.

Έτσι λοιπόν αντιμετωπίζονται άνθρωποι όπως ο Κουμπιός που αν μη τι άλλο παράγουν έργο,ε λογικό είναι αυτοί οι λίγοι που σταβώνουν να βγάζουν στη φόρα τα παιδικά τους τραύματα.

Η γνώμη μου είναι ότι η συνεργασία Κουμπιού-Νταλάρα αποδεικνύει μέσα απο την αλληλοεκτίμηση και τα καλά τραγούδια πόσο γερή είναι.

Προσωπικά οποιες κριτικές δω λανθασμένες και άστοχες καθώς κακοήθεις,θα με βρούν μπροστά τους.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιατί δεν μένουμε στο αποτέλεσμα;

Και το αποτέλεσμα , μέχρι στιγμής ,είναι η αξιολογότατη σειρά δίσκων του "’ξιου λόγου" που ξεκίνησε και συνεχίζεται...

Δεν μας αρκεί;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βεβαίως και αρκεί Θάνο μου,αλλά κάποιοι πρέπει αντι να λένε διάφορα,ΝΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ,ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετά από προσεκτική ακρόαση εχω να πω πολύ καλά λόγια γι'αυτό το δίσκο. Φυσικά δε θα αναφερθώ καθόλου στο Αλκαίο, είναι εκτός συναγωνισμού!!!Μου άρεσαν όλα τα τραγούδια, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο. Πολύ ωραίο το τραγούδι του Μάλαμα. Όσον αφορα την Πλατεία Ασωμάτων και το Φίλτρο ότι και να πω είναι λίγο. Φυσικά και δε μιλάω αντικειμενικά!!Το φιλτρο το ακούω συνέχεια, μου αρέσει πάρα πολύ αν και πιστεύω ότι το συγκεκριμένο τραγούδι αδικείται πολύ από την ενορχήστρωση (η οποία στα υπόλοιπα τραγούδια 'δίνει ρέστα" πραγματικά). Πολύ προσεγμένη παραγωγή και επιτέλους ένας δίσκος που δε σταματούσα τα τραγούδια στη μέση για να ακούσω το επόμενο επειδή ήταν βαρετά!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ μόλις σήμερα αγόρασα (επιτέλους) τον δίσκο και μόλις ολοκλήρωσα την δεύτερη ακρόαση του. Γενικά πρόκειται για ένα δίσκο με πολύ προσεγμένη παραγωγή και με ωραία τραγούδια. Τελειώνει και σου αφήνει πολύ ευχάριστες εντυπώσεις! Μου άρεσαν ιδιαιτέρα τα τραγούδια: "Οι τροβαδούροι", "Πλατεία ασωμάτων", "Κάτι περιμένω", "Εναέρια τρένα", "Ντόμινο", "Μη με φοβάσαι", "Πιο πέρα από τα μάτια", "Ελεύθερη πτώση" και το "Φίλτρο". Το "Φίλτρο" είναι πολύ ωραίο τραγούδι αλλά όχι το πιο αγαπημένο μου του δίσκου. Θα έλεγα μάλλον οτι τα αγαπημένα μου τραγούδια είναι τα "Πλατεία ασωμάτων", "Κάτι περιμένω", "Μη με φοβάσαι" και "Ελεύθερη πτώση". Η "Πλατεία ασωμάτων" είναι φυσικά τραγούδι σταθμός αν και θα ήθελα τον Γ.Νταλάρα να συμμετείχε περισσότερο!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Στο νέο Δίφωνο υπάρχει ολοσέλιδη κριτική του Σπύρου Αραβανή για το δίσκο.

http://img62.imageshack.us/img62/6543/trov...vadouroiif1.jpg

:confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παντως αν εξαιρεσουμε την καπως ''φορτωμενη'' ενορχηστρωση του ''Φιλτρου'' ,ο Γιωργος το εχει στολισει,ειδικα προς το τελος,με καποια ιδιαιτερα -θα ελεγα πιο ''ανατολιτικα'' γυρισματα-,τα οποια δεν τα ακουμε τοσο συχνα... :D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από τη Χιακή εφημερίδα "Η Αλήθεια":

ΤΟ CD ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

05/01/2008

’λκης Αλκαίος

Οι τροβαδούροι της καρδιάς μου

Καμπανάκι Universal

Το δεΥτερο βιβλίο-cd της σειράς "’ξιος λόγος" με παραγωγούς το Γιώργο Νταλάρα και το Μιχάλη Κουμπιό έχει πρωταγωνιστή το στιχουργό-ποιητή ’λκη Αλκαίο.

Το cd έφερε κοντά μια πλειάδα ολοκληρωμένων καλλιτεχνών της εποχής μας. Όλοι όσοι συμμετείχαν άφησαν την αύρα τους σε ένα cd, που όσοι το έχουν ακούσει δηλώνουν αβίαστα πως πρόκειται για το δίσκο της χρονιάς!

Αρλέτα, Βαγγέλης Γερμανός, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Χρήστος Θηβαίος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Βασίλης Καζούλης, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας (ξανά μαζί), Σωκράτης Μάλαμας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλιάτσικας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, Νίκος Ζούδιαρης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Νταλάρας, Μιχάλης Κουμπιός.

Στο βιβλίο της έκδοσης υπάρχει κείμενο του Θάνου Μικρούτσικου και της Μάρως Δούκα καθώς και πίνακες-σχόλια του Δημήτρη Μπάγκα που πλαισιώνουν τα 13 τραγούδια.

Ο ’λκης Αλκαίος είδε αυτά τα "13 παραμιλητά", όπως τα χαρακτηρίζει στο σημείωμα του δίσκου, ως "αφορμές για συνάντηση με εξαίσιους τροβαδούρους". Απολαύστε τα 13 τραγούδια του δίσκου και διαπιστώστε πως ενέπνευσε μοναδικά τους τροβαδούρους της καρδιάς του!

Τα τραγούδια του cd

01. Οι τροβαδούροι / Βασίλης Καζούλης, Βαγγέλης Γερμανός, Μίλτος Πασχαλίδης

02. Πλατεία Ασωμάτων / Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Γιώργος Νταλάρας

03. Τα ενυδρεία του έρωτα / Φίλιππος Πλιάτσικας

04. Κάτι περιμένω (Βραδιά όπερας) / Νίκος Πορτοκάλογλου

05. Εναέρια τρένα / Αλκίνοος Ιωαννίδης

06. Ντόμινο / Σωκράτης Μάλαμας

07. Το ταξί / Διονύσης Τσακνής, Ασπασία Στρατηγού

08. Μη με φοβάσαι (Βραδιά μπαλέτου) / Μπάμπης Στόκας

09. Εχεμύθεια / Αρλέτα

10. Νόστος / Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

11. Πιο πέρα από τα μάτια (Το πάρκο της Ζυρίχης) / Χρήστος Θηβαίος

12. Ελεύθερη πτώση / Δημήτρης Ζερβουδάκης

13. Το φίλτρο / Γιώργος Νταλάρας

Αργύρης Βλάττας

argiris@alithia.gr

http://www.alithia.gr/newspaper/2008/05012...008/cdweek.html

:music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια εκτεταμένη κριτική για το cd από την εφημερίδα "Εποχή" [εφημερίδα που πρόσκειται στον χώρο της Α.Κ.Ο.Α (Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά).

Είναι καλοτάξιδο τελικά το ελληνικό τραγούδι.Ένα καμπανάκι χτύπησε για να μας το θυμίσει αυτό. Πρόκειται για το δισκογραφικό label «Καμπανάκι», μια διακριτική αλλά σαφής απόπειρα αφύπνισης που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο με πρωτοβουλία του Γιώργου Νταλάρα και του Μιχάλη Κουμπιού. Ο πρώτος έχοντας ερμηνεύσει όλες τις «σχολές» του ελληνικού τραγουδιού, έρχεται μέσα από αυτή την παραγωγή να υπερασπιστεί ό,τι μέχρι τώρα άξια υπηρέτησε: την καλή μουσική, το λόγο και το ήθος του τραγουδιού. Ο δεύτερος, ένας από τους ταλαντούχους συνθέτες και τραγουδοποιούς της νεότερης γενιάς, που διετέλεσε επίσης διευθυντής του μουσικού περιοδικού «Δίφωνο» όπου υπεραμύνθηκε για τα ιερά και τα όσια του ελληνικού τραγουδιού κόντρα στη λαίλαπα της εμπορικότητας, δίνοντας βήμα στους νέους τραγουδοποιούς.

Στο «Καμπανάκι» αποφάσισαν να υλοποιήσουν την δισκογραφική σειρά «’ξιος λόγος». Στις μέρες μας που ο λόγος έχει δώσει τη θέση του στο σύνθημα, ο τίτλος αυτός επισημαίνει πως έχει στόχο να υποτιτλίσει δουλειές που φωτίζουν το λόγο στο ελληνικό τραγούδι. Στόχος της σειράς (που θα υποδεχθεί δίσκους των Μάνου Ελευθερίου, Μιχάλη Γκανά, Θοδωρή Γκόνη, Ηλία Κατσούλη κ.α.) είναι με αφορμή τον καλό στίχο να κινητοποιηθούν οι συνθέτες τραγουδιών, οι τραγουδιστές, νέα ταλέντα, να φωτιστούν διαφορετικά τα παλαιότερα και να βρεθεί ο τρόπος ώστε «σε μια δύσκολη περίοδο για το ελληνικό τραγούδι» να πάνε τα πράγματα παραπέρα.

Ο πρώτος δίσκος κυκλοφόρησε πέρυσι κι έγινε χρυσός. Το «Σπάει το ρόδι» με στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου του «πατριάρχη των ποιητών που γράφουν τραγούδια», σύμφωνα με τον Μίκη Θεοδωράκη, ήταν μόνο η αρχή. Πριν λίγο καιρό κυκλόφορησε ο δεύτερος δίσκος στη σειρά «’ξιος Λόγος» αφιερωμένος στον ’λκη Αλκαίο με τον τίτλο «Οι τροβαδούροι της καρδιάς μου» και όπως μαθαίνουμε πολύ σύντομα θα ακολουθήσει και το τρίτο cd του Μάνου Ελευθερίου.

Ο δίσκος του ’λκη Αλκαίου, ξεχωρίζει για την ποιτητική και απαράμιλλη δύναμη των στίχων του. Έχουν κέντρο τον άνθρωπο και με τελείως αντιηρωικό τρόπο στρέφονται στα συναισθήματα αλλά και στις κοινωνικές διαστάσεις που τα δημιουργούν. Περιέχει 13 μελοποιημένα στιχουργμήματα και την πλειοψηφία των τραγουδοποιών που συμμετέχουν σε αυτή τη δουλειά τους επέλεξε ο ίδιος ο ποιητής. Είναι οι Αρλέτα, Βαγγέλης Γερμανός,Δημήτρης Ζερβουδάκης, Χρήστος Θηβαίος,Αλκίνοος Ιωαννίδης,Βασίλης Καζούλης,Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας (ξανά μαζί), Σωκράτης Μάλαμας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας,Μιλτιάδης Πασχαλιδης, Φίλιππος Πλιάτσικας,Νίκος Πορτοκάλογλου,Μπάμπης Στόκας,Διονύσης Τσακνής,Νίκος Ζούδιαρης,Δημήτρης Παπαδημητρίου,Γιώργος Νταλάρας,Μιχάλης Κουμπιός.

Ο δίσκος ξεκινά με το βιολί του Στέργιου Γαργάλα. Η σύνθεση είναι του Μιλτιάδη Πασχαλίδη και το θέμα της εισαγωγής παραπέμπει συμβολικά στον «Μπάγασα» του Νικόλα ’σιμου. Σαν να μας λέει δηλαδή ο Πασχαλίδης πως τον ’σιμο θα τον ήθελε να ζει και να συμμετέχει κι αυτός στο συγκεκριμένο δίσκο. Μετά τους συγκινητικούς «Τροβαδούρους» έρχεται η «Πλατεία Ασωμάτων» των αεδλφών Κατσιμίχα με τον πιο δυνατό στίχο του Αλκαίου σε αυτό το δίσκο,όπου θίγει το θέμα των μεταναστών,

«η νύχτα ενώνει λωποδήτες και

σγγέλους

στον τοίχο γ΄ραφει είμαστε όλοι

μετανάστες»

Μαζί με τα αδέρφια που ξαναβρέθηκαν μαζί δημιουργικά μετά από πολλά χρόνια τραγουδά διακριτικά αλλά πολύ ουσιαστικά κι ο Γιώργος Νταλάρας. Το τρίτο στη σιερά τραγούδι είναι του Φίλιππου Πλιάτσικα. Ένας μεστός και ερωτικός Αλκαίος και μια απόδοση που χρωστάει πολλά στην ευφυή ενορχήστρωση του Πητ Γιατράκου. Ένα τραγούδι που λογικά θα πρέπει να παίξει πολύ σε όλη την μπάντα των FM.

Στο δίσκο όμως έχουμε και τη συμμετοχή του Δημήτρη Παπαδημητρίου που μελοποιεί εξαιρετικά δυο στίχους του ’λκη Αλκαίου για να τους τραγουδήσουν δυο τραγουδοποιοί, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Μπάμπης Στόκας. Παρότι και τα δύο τραγούδια έχουν απαιτητικές μελωδίες και ζητάνε ώριμα φωνητικά τραγουδιστές και οι δυο τροβαδούροι τα πήγαν περίφημα.

Τα «Εναέρια Τραίνα» που μελοποίησε και τραγούδησε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παραπέμπουν σε νανούρισμα και είναι ενορχηστρωμένα με πρωτότυπο και λειτουργικό τρόπο δίνοντάς μας εν τέλει ένα ολοκληρωμένο τραγούδι.

Με το μπουζούκι του Δημήτρη Μαργιολά ο Σωκράτης Μάλαμας μας δίνει ένα εξαιρετικό τραγούδι που ερμηνεύει φυσικά και πολύ σωστά ο ίδιος .

Το «Ταξί»που μελοποιήσε ο Διονύσης Τσακνήςκαταφέρνει και συνενώνει δυο αλλούτερους μουσικούς κόσμους, το σύγχρονο αστικό ελληνικό ζεμπέκικο με την dark wave σκηνή του Λονδίνου, κάτι σαν να συναντά ο Peter Murphy των Bauhaus τον Δήμο Μούτση. Ο Τσακνής τραγουδιστικά καλύτερος από ποτέ και στο ρεφρέν η νεαρή τραγουδίστρια από τη Νάξο Ασπασία Στρατηγού, αν και στα πρώτα τηε βήματα και παρά το νεαρό της ηλικίας της, ακούγεται σαν ώριμη και ολοκληρωμένη τραγουδίστρια . Και βέβαια μας άφησε έκπληκτους η ολόφρεσκια και πάντα αισθαντική ερμηνεία της Αρλέτας στην «Εχεμυθεία» που την μουσική της υπογράφει ο Νίκος Ζούδιαρης.

Όσοι συμμετείχαν σε αυτό το δίσκο έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν από την τέχνη τους. Ο Μαχαιρίτσας, ο Θηβαίος, ο Ζερβουδάκης αλλά και ο Νταλάρας και ο Κουμπιός με το λυρικό και ταυτοχρόνως διονυσιακό «Φίλτρο» τους.

Μη ψάχνετε σε αυτό το δίσκο ανατροπές. Κανείς δεν ανατρέπει τίποτα. Όλοι δίνουν από τα κεκτημένα τους. Και δένουν μεστά «τραγουδένια» τραγούδια για να τα βάλουμε στη ζωή μας και στις παρέες μας. Ας μη βιαζόμαστε και ας δώσουμε χρόνο στα τραγούδια αυτά να λειτουργήσουν στις ψυχές μας. Είναι τραγούδια που πρέπει να τα προσεγγίζει κανείς με την καρδιά και όχι με το μυαλό.

Λιάνα Μαλανδρενιώτη

Υ.Γ. Από τις λίγες κριτικές που είναι όντως κριτικές cd και όχι μεταφορές των δελτίων τύπου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

’ριστη κριτική και αληθινή επιτέλους για την καλύτερη συνέχεια,μιά και ο ’ξιος λόγος του ’λκη Αλκαίου με τους συγκλονιστικούς στίχους του είναι μακράν η καλύτερη δισκογραφική έκδοση του 2007.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση του Νίκου Θεοδωράκη για το δίσκο "Οι τροβαδούροι της καρδιάς μου", από το περιοδικό "ΑΥΛΑΙΑ" - Νο. 41 - Δεκέμβριος 2007 (σελ. 36).

http://img442.imageshack.us/img442/1167/89...89818572ux3.jpg

Τάσο, ευχαριστούμε πολύ! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από τη συνέντευξη της Δήμητρας Τριανταφύλλου(ΔΙΕΣΗ 101,3) στο περιοδικό των σημερινών(12/1/2008) "ΝΕΩΝ", "Ntv"(τεύχος 189, σελ. 44) :

"- Ποιο δίσκο αγοράσατε τελευταία ;

-Μου άρεσε πολύ το CD - βιβλίο "Οι τροβαδούροι της καρδιάς μου", με τα λόγια του ’λκη Αλκαίου και τη συμμετοχή πολλών συνθετών και ερμηνευτών ... ".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δισκοπαρουσίαση του Νίκου Μωραΐτη, στην εφημερίδα "Pass to Port" (τεύχος 5 - 11/1/2008, σελ. 23.)

http://img530.imageshack.us/img530/627/alkaios1os1.jpg

http://img530.imageshack.us/img530/6347/al...alkaios2ic6.jpg

Τάσο, ευχαριστούμε πολύ! :pity:

Share this post


Link to post
Share on other sites

’λλη μια παρουσίαση του δίσκου από το περιδικό "Jazz & Jazz" (τεύχος 178 - Ιανουάριος 2008) του Φώντα Τρούσα:

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...ras/ALKAIOS.jpg

Τάσο, ευχαριστούμε! :wow:

Edit --> Ανεβάζω τη σελίδα και στο rapidshare σε πραγματικό μέγεθος ώστε να φαίνονται καλύτερα τα γράμματα:

http://rapidshare.com/files/84279014/ALKAIOS.jpg.html

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μια εκτεταμένη κριτική για το cd από την εφημερίδα "Εποχή" [εφημερίδα που πρόσκειται στον χώρο της Α.Κ.Ο.Α (Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά).

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...S/20080105-.jpg

Δυστυχώς δε βγαίνει μεγαλύτερο... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Η ΧΩΡΑ" - 08.11.2007

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...S/20071108-.jpg

ΜΕΤΡΟ (freepress) - 08.11.2007

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...8-freepress.jpg

"TRAFFIC" - 09.11.2007

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...109-TRAFFIC.jpg

"ΤΟ ΕΘΝΟΣ" - 10.11.2007

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...S/20071110-.jpg

"Espresso" - 12.11.2007

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...12-ESPRESSO.jpg

"Αδέσμευτος Τύπος" - 12.11.2007

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...S/20071112-.jpg

"Λοιπόν" - 15.11.2007

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...S/20071115-.jpg

"Απογευματινή" - 21.11.2007

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...S/20071121-.jpg

"Το Βήμα" - 21.11.2007

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...20071121--2.jpg

"Βραδυνή της Κυριακής" - 25.11.2007

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...S/20071125-.jpg

"ΤΟ ΕΘΝΟΣ" - 05.12.2007

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...S/20071205-.jpg

"ΕΤ Weekly" (Ελ.Τύπος) - 24.12.2007

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...224-WEEKLY-.jpg

"EXODOS" - 28.12.2007

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...1228-EXODOS.jpg

"Το Μήλο της Κυριακής" - 30.12.2007

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...S/20071230-.jpg

"Agenda" (Ελ. Τύπος) - 03.01.2008

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...0103-AGENDA.jpg

"Κ" (Καθημερινή) - 05.01.2008

http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...20080105--1.jpg

Είναι όσα δημοσιεύματα δεν είχαμε ανακαλύψει μέχρι στιγμής.

Για όλα τα παραπάνω ευθύνεται ο Τάσος. :)

Ευχαριστούμε!

Share this post


Link to post
Share on other sites

:music: :blink: :music: :blink: :rolleyes:

Αυτό θα πεί έρευνα! :):huh:;)

Ευχαριστούμε!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0