Sign in to follow this  
Followers 0
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

"’ξιον Εστί" στις 24/3/08

5 posts in this topic

Στις 24 Μαρτίου στις 9μμ θα παρουσιαστεί το έργο των Μίκη Θεοδωράκη-Οδυσσέα Ελύτη "’ξιον Εστί" στο Δημοτικό Θέατρο του Βόλου , με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Βόλου και σολίστ το Γιώργο Νταλάρα.

Τα εισητήρια κοστίζουν 20 & 25 euro.

Πληροφορίες για κρατήσεις εισητηρίων στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου

2421032818

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εξαιρετικά νέα μας μετέφερες, Θάνο! :razz::razz::razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θανάση κανέναν υπουργό μέσο έχουμε να αλλάξουμε την υπηρεσία του Γιώργου;;;;;;;;; :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλύτερο δώρο δεν μπορούσε να μου δώσει για την άδεια μου!! Ώρες ώρες αισθάνομαι πολύ τυχερός!!! :):wow::wow::wow::wow::wow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.neostypos.gr/opsis_article.php?...=3&art=08031402

Δύο συναυλίες της Συμφωνικής, με Γ. Νταλάρα και Μ. Φαραντούρη

«ΑΝΟΙΞΗ 2008: ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ»: Ανοιξιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων με τη συμμετοχή του Συμεών Κόγκαν

γράφει ο ΤΑΣΟΣ ΚΑΝΤΑΡΑΚΙΑΣ

14/03/2008

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή γνωστών και καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας, αλλά και την επανεμφάνιση του Συμεών Κόγκαν στο Πόντιουμ της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου, μετά από σχεδόν τρεισήμισι χρόνια, ανοίγει η αυλαία των ανοιξιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου κάτω από το γενικό τίτλο «’νοιξη 2008: Μουσικές Εκδηλώσεις».

Παρουσία του ιδίου του Σ. Κόγκαν, του νέου Μαέστρου, Ιωακείμ Μπαλτσαβιά, του Μαέστρου της Πολυφωνικής, Γιάννη Καρκάλα, αλλά και του Προέδρου του Καλλιτεχνικού, Χρήστου Τσαμπρινού και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Απόστολου Φοινικόπουλου, καθώς και κάποιων εκ των συντελεστών των επικείμενων παραστάσεων, πραγματοποιήθηκε χθες συνέντευξη τύπου στο Δημοτικό Ωδείο, σχετικά με τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου.

«Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και στοχεύουμε στην σύμπραξη όλων των δυνάμεων που απαρτίζουν το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης. Οι συνεργασίες με όλους τους καλλιτεχνικούς φορείς της περιοχής μας επεκτείνονται σε αριθμό και διευρύνονται σε ποιότητα», είπε παίρνοντας πρώτος το λόγο ο Χρήστος Τσαμπρινός, Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού. Παράλληλα, έκανε ένα πρόχειρο απολογισμό των πεπραγμένων που Καλλιτεχνικού τη χρονιά που πέρασε και στάθηκε ιδιαίτερα στο «Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών και Παραστατικών Τεχνών», το οποίο - όπως υποστήριξε - «για πρώτη φορά είχε θετικό πρόσημο, δεν είχε με άλλα λόγια, από οικονομικής άποψης, ζημιά. Από τις χορηγίες και τα εισιτήρια καλύφθηκαν όλα τα έξοδα των παραστάσεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού, αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι στο επόμενο Φεστιβάλ, τον Δεκέμβριο, θα παρουσιαστεί η «Μοντέρνα Καμαριέρα» (από την πρόσφατη παράσταση «100 Χρόνια Οπερέτα» που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο), σε επιμέλεια Σπύρου Μαβίδη και Δ. Μαραγκόπουλο.

«Η νοιξη που έρχεται, θα είναι και μία άνοιξη για τον Πολιτισμό της πόλης. Αρχίζει να υλοποιείται πλέον, με στοιχεία και κρίσιμα μεγέθη, το πρόγραμμά μας για τα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής μας. Η φετινή νοιξη φέρνει ένα αισιόδοξο μήνυμα: όλοι οι συσχετισμοί του Πολιτισμού στο Δ. Βόλου ενώνουν τις δυνάμεις, συντονίζονται, πολλαπλασιάζουν την αποτελεσματικότητά τους και φέρνουν καινούργια πράγματα στην πολιτιστική δημιουργία. Αξιοποιούνται οι τοπικές δυνάμεις, καθώς και η μετάκληση γνωστών καλλιτεχνών από Ελλάδα και Εξωτερικό, γίνεται μια μεγάλη επένδυση στο θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ για να μεγαλώσει η εμβέλειά του και να ξεπεράσει τα σύνορα της περιοχής μας», υπογράμμισε από την μεριά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Απόστολος Φοινικόπουλος.

«Και όλα αυτά με φόντο το ταξίδι της Αργούς και της Πολιτιστικής Μεσογειάδας που καθιερώσαμε, με έμφαση στην πολυμορφία και ποικιλία των εκδηλώσεων που φιλοδοξούμε να φιλοξενήσουμε», συμπλήρωσε.

Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικών και Παραστατικών Τεχνών και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Δημήτρης Μαραγκόπουλος, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων κάνοντας λόγο «για μεγάλο φάσμα εκδηλώσεων από όλα τα είδη μουσικής, μέσω της σύμπραξης των πιο σημαντικών σχημάτων και καλλιτεχνών που διαθέτει η πόλη και καθιέρωσης θεσμών όπως το Φεστιβάλ Τζαζ, το οποίο πήγε πολύ καλά πέρυσι. Σημαντικό ζήτημα είναι επίσης η επαναλειτουργία της Συμφωνικής Ορχήστρας, μετά από αρκετό καιρό, είναι κάτι το ιδιαίτερα θετικό, καθώς επανέρχεται δυναμικά, στέλνοντας ίσως το καλύτερο δυνατό μήνυμα για την πόλη μας και τον Πολιτισμό μας», είπε μεταξύ άλλων ο Δ. Μαραγκόπουλος.

«Με το έργο «ξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη (24 Μαρτίου), με σολίστ τον Γιώργο Νταλάρα και με το έργο «Η Εποχή της Μελισσάνθης» (21 Απριλίου) του Μάνου Χατζιδάκι με σολίστ τη Μαρία Φαραντούρη και τη σύμπραξη όλου του ενεργού μουσικού δυναμικού του Δήμου Βόλου (Συμφωνική Ορχήστρα, Πολυφωνική Χορωδία, Φιλαρμονική Δήμου Βόλου, Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου και Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Βόλου), καθώς και τη συμμετοχή του Συμεών Κόγκαν, κάνουμε μια εξαιρετική αρχή στην κατεύθυνση αυτή», είπε επίσης.

Ο Συμεών Κόγκαν

Αδιαμφισβήτητα, πάντως, την παράσταση έκλεψε κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου, ο μαέστρος της Συμφωνικής Βόλου για 11 ολόκληρα χρόνια, ο αγέρωχος και αειθαλής Συμεών Κόγκαν, ο οποίος με έκδηλη τη συγκίνησή του, αναφέρθηκε στο παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον της Ορχήστρας που ο ίδιος «έστησε», με κόπο και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

«Ήρθα εδώ με ένα και μοναδικό σκοπό. Να δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όλη την εμπειρία μου, όλη μου την αγάπη προς τον Ελληνικό Πολιτισμό και την πόλη του Βόλου. Εδώ έζησα 11 χρόνια και όλα έχουν μείνει στην καρδιά μου: οι άνθρωποι, η φύση και ο πολιτισμός. Αισθάνομαι πως έχω ελληνικό αίμα, πως έχω ελληνική ψυχή. Ανησυχούσα πολύ για την κατάσταση του Πολιτισμού στο Βόλο από τη στιγμή που έφυγα. Και η αγάπη μου για τη Συμφωνική και την Ορχήστρα Νέων μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη», είπε μεταξύ άλλων ο Μαέστρος, για να αναφερθεί εν συνεχεία σε κάποιες σπουδαίες στιγμές της πορείας του στη πόλη και σε μεγάλες συμπράξεις της Συμφωνικής, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. «Η Συμφωνική του Βόλου ήταν το στολίδι αυτής της πόλης. Τα τελευταία χρόνια η Ορχήστρα έχασε την αίγλη της. Θα ήθελα να καλέσω όλους του πολίτες της πόλης, αλλά και τους υπευθύνους του Δήμου, να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους τη Συμφωνική, να κάνουν ότι μπορούν για να ορθοποδήσει», είπε. Καταλήγοντας, ο Σ. Κόγκαν ευχαρίστησε τη νυν δημοτική αρχή για τη μεγάλη τιμή που του έκανε να τον καλέσει για «να βοηθήσει όπως μπορεί και τίποτε παραπάνω», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Θα πρέπει τέλος, να αναφέρουμε ότι ο Χρήστος Τσαμπρινός, τόνισε ότι πρότεινε στον κ. Κόγκαν να αναλάβει Σύμβουλος της Συμφωνικής Ορχήστρας, κάτι που όπως είπε «ελπίζει να αποδεχθεί ο Μαέστρος, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις στη Ρωσία, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί η πολύτιμη εμπειρία του, αλλά και η ανιδιοτελή του αγάπη για την πόλη». Όπως συμπλήρωσε ο Δ. Μαραγκόπουλος «είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτόν τον άνθρωπο, είναι χρέος μας».

Το πρόγραμμα

των εκδηλώσεων

Εκτός από τις δύο συναυλίες, με Γ. Νταλάρα (24 Μαρτίου) και Μ. Φαραντούρη (21 Απριλίου), το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Βόλου σε διεύθυνση Συμεών Κόγκαν (25 Μαρτίου), συναυλία της Χορωδίας του Πανεπιστημίου του Taylor (28 Μαρτίου), εκπαιδευτική συναυλία της Συμφωνικής Νέων για τα παιδιά των Κέντρων Νεότητας και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (29 Μαρτίου), συναυλία με το Σύνολο Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (5 Απριλίου), συναυλία με την Ορχήστρα All Souls από το Λονδίνο (14 Απριλίου), συναυλία με το Φωνητικό και Οργανικό Σύνολο Παλαιάς Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου (19 Απριλίου).

και διήμερο αφιέρωμα τζαζ με τη συμμετοχή συγκροτημάτων από το Βόλο και από άλλες πόλεις (30 - 31 Μαΐου)

Εκτενής αναφορά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού Οργανισμού, καθώς και των προγραμματισμένων σεμιναρίων στο Δημοτικό Ωδείο, αλλά και των εκδηλώσεων των «Δεληγεώργειων 2008», θα υπάρξεί στο Κυριακάτικο φύλλο του «Νέου Τύπου».

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0