ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Γιώργος Καζαντζής

40 posts in this topic

Σήμερα το βράδυ στις 10.30 ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής θα παρουσιάσει μια επιλογή από τις δισκογραφικές του δουλειές στο Καφωδείο "Ελληνικόν" στην οδό Ιουστινιανού 3 (πίσω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης).

Θα τραγουδήσουν ο Γιώργος Μπαγιώκης, η Φωτεινή Βελεσιώτου και η Νατάσα Χρηστίδου.

Το τηλέφωνο του καφωδείου είναι 2310 237016.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση του CD ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ «Ίσαλος γραμμή» στον ΙΑΝΟ

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου ώρα 12:00 , στον ΙΑΝΟ (Αριστοτέλους 7) ο Γιώργος Καζαντζής παρέα με εκλεκτούς φίλους παραθέτουν συνέντευξη τύπου για το νέο CD του συνθέτη «Ίσαλος γραμμή» που κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία POLYTROPON. Για το νέο δίσκο του Γιώργου Καζαντζή θα μιλήσουν οι: ο Μανώλης Ρασούλης (στιχουργός) Γιώργος Ανδρέου (συνθέτης) και ο Κώστας Μπλιάτκας (δημοσιογράφος).Ακόμη θα παρευρεθούν ερμηνευτές που συμμετέχουν στο δίσκο.

Γιώργος Καζαντζής

«Ίσαλος Γραμμή»

Ο νέος δίσκος του Γιώργου Καζαντζή,12 τραγούδια 13 τραγουδιστές!!

Ο Γιώργος Καζαντζής παρουσιάζει τη νέα τραγουδοποιητική σοδειά του. Έντεκα νέα τραγούδια και ένα παλιότερο συνθέτουν την καινούργια συλλογή του Θεσσαλονικού συνθέτη που κινείται σε όλο το φάσμα του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού.Μια δουλειά που είναι απαλλαγμένη απ την αγχωτική αναζήτηση ταυτότητας μιας και ο Γιώργος Καζαντζής πιστοποίησε το πεδίο δημιουργίας του με την πολύγχρονη δισκογραφική του πορεία.

Και όπως πάντα οι φίλοι του ..οι εξαίρετοι τραγουδιστές σκύβουν με σοβαρότητα στη δουλειά του και της δίνουν σάρκα και οστά με τις ερμηνείες τους.

Τραγουδούν: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Χρήστος Θηβαίος, Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δημήτης Ζερβουδάκης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ανδριάνα Μπάμπαλη , Λιζέτα Καλημέρη , Σταύρος Σιόλας, Κώστας Θωμαίδης, Μιχάλης Παπαζήσης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιώργος Μπαγιώκης.

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...EBBCEBBCEBF.jpg

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...s_Kazantzis.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Γιωργος Καζαντζης ηταν σημερα το απογευμα,στις 6 καλεσμενος στο Δευτερο.

Την εκπομπη δεν την ακουσα,γιατι εκτος του οτι δεν τρελαινομαι για τον Καζαντζη,δεν ειχα προσβαση σε ραδιοφωνο εκεινη την ωρα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

«SAHARA SONGS»

H KHALIDA και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ στη ΒΑΡΔΙΑ

Συμμετέχουν : Γιώργος Μπαγιώκης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Νατάσσα Χρηστίδου.

Η Αλγερινή τραγουδίστρια Khalida (Χαλίντα) που κάνει σημαντική καριέρα στον Καναδά θα βρίσκεται τις μέρες των Χριστουγέννων στην πόλη μας και θα δώσει μια συναυλία την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009 στη μουσική σκηνή ΒΑΡΔΙΑ σε συνεργασία με το συνθέτη Γιώργο Καζαντζή .

Η Khalida έγινε πρόσφατα γνωστή στο Ελληνικό κοινό από την συνεργασία που είχε με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στον δίσκο της τελευταίας τραγουδώντας μαζί το τραγούδι του Marcel Khalife (I Pass By Your Name) σε στίχους Ελένης Νικολακοπούλου και Mahmoud Derwish.

Στην συγκεκριμένη συναυλία η Khalida θα τραγουδήσει τραγούδια από το τελευταίο της CD Sahara Jazz καθώς και τραγούδια από τη συνεργασία της με τον Γιώργο Καζαντζή τραγούδια του οποίου θα ερμηνεύσουν και οι συμμετέχοντες τραγουδιστές Γιώργος Μπαγιώκης, Φωτεινή Βελεσιώτου και Νατάσσα Χρηστίδου.

Παίζουν οι μουσικοί :Πιάνο : Oleg Chaly , Γιώργος Καζαντζής

Κοντραμπάσσο : Δημήτρης Γουμπερίτσης

Τύμπανα Αλέκος Σπανίδης

Η Khalida γεννήθηκε στην Αλγερία όπου σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο αλλά και μουσική δίπλα στον πολύ γνωστό Αλγερινό συνθέτη Rabah Kadem.

Από τα πρώτα παιδικά της χρόνια γαλουχείται στους ήχους της Αραβο-Ανδαλουσιανής μουσικής.

Το ρεπερτόριό της εκτείνεται στο σύνολο της Αλγερινής μουσικής αλλά επίσης περιλαμβάνει παραδοσιακά Chaabi και Hawzi , Amazigh και τα τραγούδια των Fayrouz, Om Kalthoum, Leo Ferré και Charles Aznavour.

Από το 2000 ζει και κάνει καριέρα στο Μόντρεαλ του Καναδά όπου συνεργάζεται με τον Γάλλο πιανίστα της Jazz Philippe Noireaut.

Έχοντας δημιουργήσει εκεί το δικό της τρίο αποτελούμενο από πιάνο, κόντρα μπάσσο και τύμπανα-κρουστά,, δισκογραφεί και περιοδεύει με δικά της τραγούδια αλλά και άλλων συνθετών μεταφέροντας με την αυθεντική φωνή της την απεραντοσύνη της Σαχάρας στον σύγχρονο ήχο της Jazz και εναλλακτικής μουσικής με μια στιβαρή απλότητα.

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...halida01-01.jpg

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...halida01-06.jpg

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...ida_frame_1.jpg

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...Kazantzis_1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καφωδείο "Ελληνικό"

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 & 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γιώργος Καζαντζής

Τραγουδούν: Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιώργος Μπαγιώκης

& η Νατάσσα Χρηστίδου

Ο Γιώργος Καζαντζής ανανεώνει την συνεργασία του με τρεις εξαίσιες φωνές της πόλης μας την Φωτεινή Βελεσιώτου τον Γιώργο Μπαγιώκη και την Νατάσσα Χρηστίδου ,γνωστή από τις συνεργασίες της με τον συνθέτη ,που μας χαρίζουν μοναδικές ερμηνείες.

Εκτός από τις έως τώρα επιτυχίες του δημιουργού θα ακουστούν πολλά καινούργια τραγούδια από το νέο του δίσκο με τίτλο «Ίσαλος Γραμμή». Τραγούδια που ήδη αγαπάμε όπως οι Μέλισσες, ’χρωμη σιωπή, Μαρμαρυγή , Ο έρωτας δεν περιμένει, Τα μάτια του Μορφέα θα συμπληρώσουν την μέχρι τώρα πλούσια δισκογραφία του Γιώργου Καζαντζή απ όπου θα ακουστούν τα Ήταν αέρας, Φωτιά και Αλμύρα, Σεντόνια Δίχτυα , Σαν καταιγίδα ,Χειμωνανθός κ.α, καθώς και τα οργανικά κομμάτια Sorocos,Βαλς της Ουτοπίας ,Παλίρροια, Ελαφονήσι κ.α. Τέλος δε θα λείψουν τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία των τραγουδιστών!

Αναζητώντας την διαφορετικότητα ο Γιώργος Καζαντζής (πιάνο) συμπτύσσεται σε ένα νεανικό οργανικό σύνολο που αποτελούν οι:Αναστασία Ζαχαριάδου (κανονάκι) , Εύη Καζαντζή (τσέλο) ,Θάνος Καζαντζής (κρουστά) που με την φρέσκια και ανατρεπτική τους διάθεση παράγουν υπέροχες μουσικές ατμόσφαιρες .

ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ 3 , ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 5 ευρώ

Πληροφορίες, κρατήσεις : 2310 237016

Τετάρτη 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ

GAIA

Live με την Γεωργία Βεληβασάκη, με μελωδίες και ηχοχρώματα, αλλά και τραγούδια από το καινούργιο της cd Gaia Action St όπου η ιδιαίτερη φωνή της και η στιχουργική της ματιά συνδιαλέγονται με την μουσικότητα και την έμπνευση του Κώστα Αθυρίδη.

Συμμετέχει ο ’ρης «Ζάρι» Ζαρακας κιθάρα, μέλος του συγκροτήματος ΡΟΔΕΣ και οι μουσικοί: Λευτέρης Ανδριώτης - Κρητική λύρα, Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης πλήκτρα.

ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ 3 , ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 7 ευρώ

Πληροφορίες, κρατήσεις : 2310 237016

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δευτέρα 27 Ιουλίου Μονή Λαζαριστών

Γιώργος Καζαντζής

Τραγουδούν: Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιώργος Μπαγιώκης

& η Νατάσσα Χρηστίδου

Η δημιουργική πορεία του Γιώργου Καζαντζή τραγουδισμένη από τρεις εξαίσιες φωνές, σε μια δίωρη και πλέον συναυλία.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου με την ιδιαίτερη ρεμπέτικης καταγωγής φωνή της,

ο Γιώργος Μπαγιώκης με την γεμάτη άρωμα παράδοσης φωνή του και η Νατάσσα Χρηστίδου, αέρινη και αισθαντική ερμηνεύουν παλιές και καινούργιες επιτυχίες του συνθέτη.

Θα ακουστούν πολλά τραγούδια από το νέο του δίσκο με τίτλο «Ίσαλος Γραμμή». Τραγούδια που ήδη αγαπάμε όπως οι Μέλισσες, ’χρωμη σιωπή, Μαρμαρυγή , Ο έρωτας δεν περιμένει, Τα μάτια του Μορφέα θα συμπληρώσουν την μέχρι τώρα πλούσια δισκογραφία του Γιώργου Καζαντζή απ όπου θα ακουστούν τα Ήταν αέρας, Φωτιά και Αλμύρα, Σεντόνια Δίχτυα , Σαν καταιγίδα ,Χειμωνανθός κ.α, καθώς και τα οργανικά κομμάτια Sorocos,Βαλς της Ουτοπίας ,Παλίρροια, Ελαφονήσι κ.α.

Γιώργος Καζαντζής (πιάνο, ακουστική κιθάρα),

Αναστασία Ζαχαριάδου (κανονάκι, άλτο φλάουτο),

Θοδωρής Παπαδημητρίου (τσέλο)

Βαγέλης Κοντόπουλος (κοντραμπάσο)

και Θάνος Καζαντζής (κρουστά).

Έναρξη 20:30

Είσοδος 15

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σάββατο 21 & 28 Νοεμβρίου στο LeCIRQUE

Γιώργος Καζαντζής

Τραγουδούν: Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιώργος Μπαγιώκης & η Νατάσσα Χρηστίδου

Ο Γιώργος Καζαντζής ανανεώνει την συνεργασία του με τρεις εξαίσιες φωνές της Θεσσαλονίκης την Φωτεινή Βελεσιώτου τον Γιώργο Μπαγιώκη και την Νατάσσα Χρηστίδου ,γνωστή από τις συνεργασίες της με τον συνθέτη ,που μας χαρίζουν μοναδικές ερμηνείες.

Εκτός από τις έως τώρα επιτυχίες του δημιουργού θα ακουστούν πολλά καινούργια τραγούδια από το νέο cd με τίτλο «Ίσαλος Γραμμή». Τραγούδια που ήδη αγαπάμε όπως οι Μέλισσες, ’χρωμη σιωπή, Μαρμαρυγή , Ο έρωτας δεν περιμένει, Τα μάτια του Μορφέα θα συμπληρώσουν την μέχρι τώρα πλούσια δισκογραφία του Γιώργου Καζαντζή απ όπου θα ακουστούν τα Ήταν αέρας, Φωτιά και Αλμύρα, Σεντόνια Δίχτυα , Σαν καταιγίδα ,Χειμωνανθός κ.α , καθώς και τα οργανικά κομμάτια Sorocos, Βαλς της Ουτοπίας ,Παλίρροια, Ελαφονήσι κ.α. Τέλος δε θα λείψουν τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία των τραγουδιστών!

Αναζητώντας την διαφορετικότητα ο Γιώργος Καζαντζής (πιάνο) συμπτύσσεται σε ένα οργανικό σύνολο που αποτελούν οι: Αναστασία Ζαχαριάδου (κανονάκι) ,Βαγγέλης Κοντόπουλος (κοντραμπάσο) Εύη Καζαντζή (τσέλο) και Θάνος Καζαντζής (κρουστά) που με την φρέσκια και ανατρεπτική τους διάθεση παράγουν υπέροχες μουσικές ατμόσφαιρες.

www.myspace.com/yorgoskazantzis www.kazantzis.gr

Έναρξη: 22:00 , είσοδος 6

LeCirque: πλατεία Ντορέ (έναντι Λ. Πύργου)

τηλ κρατήσεων 2310 27 12 11

http://i662.photobucket.com/albums/uu345/T...afisetomail.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ

«ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ FORTE ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ PIANO»

Συναυλία

Σάββατο 20 Μαρτίου

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

Μελίνα Μερκούρη

Ώρα έναρξης 20.30

Ο Γιώργος Καζαντζής σας προσκαλεί σε μια συναυλία όπου πέρα από τα forte θα ακουστούν και τα piano της μουσικής του θα ακουστούν και οι παύσεις οι ανάσες των τραγουδιστών το τρίξιμο του δοξαριού πάνω στη χορδή το πάθος του μουσικού.

Όλα αυτά που χάνονται, αν και είναι το αλάτι της Μουσικής , μέσα στη φασαρία και τις άγονες εντάσεις του συνήθους τρόπου διασκέδασης.

Όλα αυτά που μη μπορώντας να τα ακούσουμε, γευόμαστε άνοστα την «πλέον αφηρημένη των Τεχνών» .

Τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του μπλέκουν αρμονικά με τα οργανικά του με τις υπέροχες φωνές της Φωτεινής Βελεσιώτου ,της Νατάσσας Χρηστίδου και της Αλεξίας Χρυσομάλλη. «Ητανε αέρας» και «Βαλς της Ουτοπίας» , «Μέλισσες» και «Σορόκος»,» «Σαν καταιγίδα» και «Παλίρροια» , «Χειμωνανθός» και «Faux Bijouχ»,«Φωτιά κι αλμύρα» και «Ελαφονήσι» είναι μερικά από τα ζευγάρια τραγουδιού και μουσικής που θα σας πάρουν από το χέρι και θα σας ταξιδέψουν.

Με τον Βαγγέλη Κοντόπουλο στο όρθιο μπάσο, την Αναστασία Ζαχαριάδου στο κανονάκι-αλτο φλάουτο και ακορντεόν, τον Θάνο Καζαντζή στα κρουστά, τον Θανάση Καρυπίδη στο βιολί και τον Θοδωρή Παπαδημητρίου στο τσέλο, Ο Γιώργος Καζαντζής ταξιδεύοντας μέσα από αγαπημένα τραγούδια του και Μουσική, αναζητά με το πιάνο του νέους τρόπους και νέα ακούσματα ελάτε μαζί του στο ταξίδι

Τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του μπλέκουν αρμονικά με τα οργανικά του με τις υπέροχες φωνές της Φωτεινής Βελεσιώτου ,της Νατάσσας Χρηστίδου και της Αλεξίας Χρυσομάλλη.

Τιμή εισιτηρίου 12 προπώληση και φοιτητικά στα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ , Αριστοτέλους 7 και Μεταμορφώσεως 24 Καλαμαριά.

15 στο ταμείο του Θεάτρου.

Χορηγός επικοινωνίας ραδιόφωνο «Μύθος»

http://i662.photobucket.com/albums/uu345/T...ISKALAMARIA.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΖΑΝΤΖΗ στο ΘΕΑΤΡΟ 'ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ' στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Το περιοδικό «ΑΥΛΑΙΑ» το πολιτιστικό περιοδικό της Θεσσαλονίκης καθιέρωσε με τη συνεργασία του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς ένα πολυμορφικό φεστιβάλ το οποίο έχει στόχο να αναδείξει παραπέρα την καλλιτεχνική δημιουργία εστιάζοντας στους ίδιους τους δημιουργούς και το έργο τους. Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 18 Οκτωβρίου και τελειώνει στις 12 Νοεμβρίου

Ένα διήμερο (Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και Τρίτη 19 Οκτωβρίου) αυτού του φιλόδοξου προγράμματος αφορά τη μουσική σύνθεση και στόχος είναι κάθε χρόνο να γίνεται ένα αφιέρωμα ει δυνατόν στο σύνολο του έργου ενός σύγχρονου Έλληνα συνθέτη.

Την πρώτη μέρα θα παρουσιάζει ο ίδιος ο συνθέτης μέρος του έργου του με τραγουδιστές που έχουν συνδεθεί ερμηνευτικά μαζί του. Την δεύτερη μέρα το έργο του συνθέτη θα ολοκληρώνεται από άλλους συνθέτες συναδέλφους του, που θα καλούνται να δώσουν την δική τους ενορχηστρωτική και εκτελεστική άποψη.

Για φέτος αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε το έργο του Γιώργου Καζαντζή, μια επιλογή που σηματοδοτεί την φιλοσοφία μας στο χώρο της μουσικής.

Το πολιτιστικό φεστιβάλ ''ΑΥΛΑΙΑ 2010'' στις 18/10/2010 στις 21:00 παρουσιάζει τους:

Γεράσιμο Ανδρεάτο

Κώστα Μακεδόνα

Dilek Koc

Φωτεινή Δάρρα

Φωτεινή Βελεσιώτου

Μελίνα Κανά

Κώστα Θωμαίδη

Βασίλη Λέκκα

Μιχάλη Παπαζήση

Kώστα Πρατσινάκη

σε ένα αφιέρωμα στο συνθέτη Γιώργο Καζαντζή

2)Έλληνες συνθέτες ερμηνεύουν Γιώργο Καζαντζή στο θέατρο "Μελίνα Μερκούρη"

Οι Έλληνες συνθέτες:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ,

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ο

ΝΙΚΟΣ ΚΥΠΟΥΡΓΟΣ

και οι τραγουδιστές:

Γεράσιμος Ανδρεάτος,

Φωτεινή Δάρρα

Σταύρος Σιόλας,

Μητρίτσα Ευτυχία,

Γεωργία Νταγάκη

Αλεξία Χρυσομάλλη

ερμηνεύουν Γιώργο Καζαντζή

Ο Γιώργος Καζαντζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης όπου συνεχίζει να μένει και να εργάζεται.

Η δημιουργική του ανησυχία εκφράζεται καταρχήν με τραγούδια ενώ αργότερα προχωρεί και στην σύνθεση ορχηστρικών κομματιών μικρά και μεγάλα σχήματα ορχήστρας. Απο το Μάρτιο του 1999 διατελεί καλλιτεχνικός διευθυντής του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς.

Σπουδές: κλασσική κιθάρα, πιάνο, θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, οργανολογία, ενορχήστρωση), δίπλα στο μαέστρο Θεόδωρο Μιμίκο.

Από το 1995 έχει ιδρύσει και διατηρεί το studio 'Polytropon' στην Καλαμαριά, το οποίο παίζει πλεον πρωτεύοντα ρόλο στα μουσικά δρώμενα..

Θέατρο- Βιογραφία:

Έχει γράψει μουσική:

''Ματωμένος γάμος'' Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

''Ιφιγένεια η εν Ταύροις'' Ευρειπίδη

''Νυφιάτικο Τραγούδι'' Νότη Περγιάλη

''Γιατρός με το στανιό'' Μολιέρου

''Το όνειρο του σκιάχτρου'' Ευγένειου Τριβιζά

''Ο πρέπων Θάνατος'' Σπύρου Γαλαίου

Κινηματογράφος- Βιογραφία:

Συμμετοχή στη μουσική για την ταινία του Νίκου Βερζυγιάννη ''Το κυνήγι του λαγού''

Μουσική για την ταινία ''How the vote was won'' της αγγλικής εταιρείας Dreamer Pictures.

Τηλεόραση - Βιβλιογραφία:

mega chanνel: 'Βέρα στο δεξί', 'Δέκα Λεπτά Κύρηγμα', 'Μπουκιά και συγχώριο'

Alpha tv: 'Το σπίτι δίπλα στη θάλασσα'

σε σειρές του εξωτερικού των εταιριών :

AMCO Αυστραλία

SODRAC Καναδάς

MESAM Τουρκία

SDRM Γαλλία

SOKDJ Γιουγκοσλαβία

ACUM Ισραήλ

BUMA Ολλανδία

Η μουσική του έχει ντύσει πολλά ντοκιμαντέρ των τριών καναλιών της κρατικής τηλεόρασης (ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3)

Μουσική για επτά επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ''Η Θεσσαλονίκη διηγείται'', παραγωγή της ετ3 που βασίζεται σε πεζογραφήματα των Θεσσαλονικιών συγγραφέων Σκαμπαρδώνη, Ιωάννου, Κουτσούκου και άλλων..

http://www.facebook.com/event.php?eid=1607...132140380168958

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εξαιρετική η πρώτη συναυλία του Γιώργου Καζαντζή χθες βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς. Θα ακολουθήσει πλήρες ρεπορτάζ μετά και από τη σημερινή βραδιά.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Εξαιρετική η πρώτη συναυλία του Γιώργου Καζαντζή χθες βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς. Θα ακολουθήσει πλήρες ρεπορτάζ μετά και από τη σημερινή βραδιά.

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php...rticle&sid=2700

Share this post


Link to post
Share on other sites

O Γιώργος Καζαντζής στη "Βάρδια"

Ερμηνεύουν: 17/12: Κώστας ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ, Αλεξία ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ

18/12: Φωτεινή ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ, Κώστας ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ, Αλεξία ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο ζωντανές εμφανίσεις εφ όλης της ύλης θα δώσει στη Βάρδια στις 17 & 18-12-2010 ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής με ερμηνευτές την Φωτεινή Βελεσιώτου τον Κώστα Πρατσινάκη και την Αλεξία Χρυσομάλλη. Στις παραστάσεις θ ακουστούν όλα τα γνωστά τραγούδια του συνθέτη (Μέλισσες, Ητανε αέρας, Ίσαλος γραμμή, Φωτιά κι αλμύρα, Σαν καταιγίδα, Χειμωνανθός, Σεντόνια δίχτυα, Το πέταγμά σου, κ.α.)

Θάνος Καζαντζής: τύμπανα, κρουστά

Λεωνίδας Κυρίδης: μπάσο

Κώστας Τσούγκρας: ακκοκρντεόν

Αναστασία Ζαχαριάδου: κανονάκι,άλτο φλάουτο

Γιώργος Καζαντζής: πιάνο

http://i662.photobucket.com/albums/uu345/T...atzisVardia.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΔΕΥΤΕΡΕΣ 4, 11 & 18 ΑΠΡΙΛΗ

Η ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΖΑΝΤΖΗ

μαζί τους η Φωτεινή Βελεσιώτου & ο Μιχάλης Παπαζήσης

Παραστάσεις εφ'όλης της ύλης θα δώσει στη μουσική σκηνή Αυλαία τις τρεις πρώτες Δευτέρες του Απριλίου (4, 11 & 18) ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής με κύρια ερμηνεύτρια τη Μελίνα Κανά και συμμετοχή της Φωτεινής Βελεσιώτου και του Μιχάλη Παπαζήση.

Τις βραδιές αυτές, θ ακουστούν όλα τα γνωστά τραγούδια του συνθέτη (Μέλισσες, Ήτανε αέρας, Ίσαλος γραμμή, Φωτιά κι αλμύρα, Σαν καταιγίδα, Χειμωνανθός, Σεντόνια δίχτυα, Το πέταγμά σου, κ.ά.) καθώς και τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο της Μελίνας Κανά (Τυφλές Ελπίδες, Τα Μεταξωτά, Αερικό, Φεϊρούζ κ.ά.).

Οι δύο καλλιτέχνες που η γνωριμία τους ξεκινάει από το 1985, συναντήθηκαν δισκογραφικά στον τελευταίο δίσκο του συνθέτη «Ίσαλος Γραμμή» με το ομώνυμο τραγούδι σε στίχους Γιάννη Μελισσίδη.

Παίζουν οι μουσικοί:

Θάνος Καζαντζής: Τύμπανα, κρουστά

Δημήτρης Γουμπερίτσης: Μπάσο

Γιώργος Καζαντζής: Πιάνο

Αναστασία Ζαχαριάδου: Κανονάκι, άλτο φλάουτο

Κυριάκος Γκουβέντας: Βιολί

Ώρα έναρξης 22.00

Τιμή εισιτηρίου 15 (με κρασί / μπίρα)

Μουσική σκηνή Αυλαία

Αγίου Όρους 15, Βοτανικός

2103474074

www.avlea.gr

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΑ, Φιλία, Κόσμος 93.6, Στο Κόκκινο 105.5, Culture Now, Κρήτη fm 87.5, Κρητικό Ραδιόφωνο 91.4, Go Out, Music Corner, Mind Radio, Rock and Roll, ελculture, Tar.gr, Post Your Event, Tralala.gr, In2life.gr, Artfools.gr, Faltso.gr, Radioisart.gr, Mygreek.fm, hit-channel.com, flowmagazine.gr, MusicDreams.gr

http://i662.photobucket.com/albums/uu345/T...s-kanaafisa.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ήμασταν μαζί με "Τα παιδιά της άλλης όχθης" στην παρουσίαση του νέου δίσκου του Γιώργου Καζαντζή με τη Φωτεινή Βελεσιώτου...

Εντυπώσεις, ηχητικό και video...

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1327&Itemid=125

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tην Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 2 με 3 το μεσημέρι καλεσμένος της εκπομπής του Δήμου Καλαμαριάς "Η Καλή Μεριά στα ερτζιανά" στους 100.6 των Fm ο Γιώργος Καζαντζής.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραια! Ωρες ώρες σκέφτομαι ότι και μόνο τις "Μέλισσες" που έχει γράψει αυτός ο άνθρωπος, αρκεί για πολλά χρόνια! Το λατρεύω αυτό το κομμάτι! Μοναδικό!!!

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mια από τις πιο κλασικές περιπτώσεις για το πώς η ενορχήστρωση μπορεί να αλλάξει 100% ένα τραγούδι, μετατρέποντάς το, από λαϊκό σε rock ή το αντίστροφο, κρατώντας όμως την ομορφιά του και στις δυο περιπτώσεις...

Οι δυο όψεις ενός τραγουδιού – «Η πανοπλία που φοράς» του Γ. Καζαντζή

Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου

18/09/2012

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3480&Itemid=43

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πόσο τελικα αναβαθμιζει (στη συγκεκριμενη περιπτωση για μενα ) η υποβαθμιζει η ενορχηστρωση ενα τραγουδι,και ποσο πολυ τελικα, αδικηθηκε στις ενορχηστρωσεις ο δισκος του ελευθεριου!! :pity:

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ολα υποκειμενικά είναι. Εγώ αν ακουγα πρώτα την εκδοχή του Καζαντζή με τον Ανδρεάτο δεν θα του εδινα ιδιαιτερη σημασία, θα ελεγα απλά ένα ωραίο ζεϊμπέκικο τραγούδι.

Αντίθετα θεωρώ την ενορχηστρωση της "Πανοπλίας" του Παναγιώτη Γιατράκου στο δίσκο του Ελευθερίου εξαιρετική!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αντίθετα θεωρώ την ενορχηστρωση της "Πανοπλίας" του Παναγιώτη Γιατράκου στο δίσκο του Ελευθερίου εξαιρετική!

Συμφωνώ για την ενορχήστρωση, αλλά θα προτιμούσα μία άλλη φωνή να το λέει. Η φωνή του Σιόλα έχει κάτι το περίεργο που δε μου αρέσει και τόσο.

Ένας συνδυασμός της Β' εκδοχής με Σιόλα είναι αυτή:

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ήξερα τους τρεις πρώτους δίσκους του Καζαντζή, που ήταν γραμμένοι σε τελείως διαφορετικό ηχητικό κλίμα κι όταν άκουσα τα νέα τραγούδια του με το λαϊκό ήχο, μ’ αυτή τη φρέσκια, δροσερή και άφθαρτη φωνή, έμεινα έκπληκτος...

 

Γιώργος Καζαντζής - «Πνοή του ανέμου» με τη Λιζέτα Καλημέρη
 
Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου
09/05/2013
 
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σαν χθες θυμάμαι τον Γιώργο Καζαντζή να κρατά στα χέρια του τον έβδομο (μέχρι τότε) δίσκο του...

 

Το «Μπάρκο ψυχής» του Καζαντζή με Καρακότα & Γαλάνη

 

Γράφτηκε από τον  Θανάσης Γιώγλου

Κυριακή, 03 Αυγούστου 2014

 

 

http://www.ogdoo.gr/diskografia/diskoi-pou-den-ksexasa/to-mparko-psyxis-tou-kazantzi-me-karakota-galani

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...