Apostolis

Τραγούδια με ουσίες: Ζωντανή Ηχογράφηση

142 posts in this topic

Ecostel συμφωνώ απολύτως μαζί σου.

Και ρε παιδιά, λιγότερες γκρίνιες! Κάντε και καμιά παραχώρηση στα ποιοτικά αυτάκια σας! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να ρωτησω κατι....

Ποια ραδιοφωνα ακριβως τα παιζουν τα τραγουδια,γιατι εγω που ακουω ολη μερα ραδιο δεν εχω ακουσει κανενα πουθενα :blink: :D

Εκτος απο τον Μελωδια,κι εκει αυτα που ειχαν στο promo :D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

ειναι ηδη χρυσο και την πεμπτη 16 του μηνα γινεται η παρουσιαση και η απονομη του χρυσου... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ειναι ηδη χρυσο και την πεμπτη 16 του μηνα γινεται η παρουσιαση και η απονομη του χρυσου... :blush:

Ωραία-πάρα πολύ ωραία,εξαιρετικά μπορώ να πω :) Ζαχαρία αν μπορείς να μας πεις εγκαίρως και το που θα γίνει η παρουσίαση-απονομή :wacko::)

Για το δίσκο δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο από αυτά που έχουν ήδη ειπωθεί.Όντως πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και προσεγμένη έκδοση και μπράβο σε όλους.Για πρώτη φορά μου συνέβη ότι με το που τελείωσα την ακρόαση ένιωσα ότι δεν είχα χορτάσει τα τραγούδια παρόλο που στον αριθμό τους είναι πάνω από 40!

ΥΓ:Είναι πολύ σοβαρό το όταν ξυπνάω στις 7:30 το πρώτο πράγμα που να κάνω είναι να πατάω το cd-player να παίζει την Υπόγα,τη μαστουριά,το φέρτε πρέζα να πρεζάρω κλπ; :wacko::wacko::confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

γι'αυτους που ρωτησαν η απονομη θα γινει στο μπακαρο σοφοκλεους 1 τεταρτη 16 απριλιου 1 το μεσημερι τηλ 210 3211882

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπέροχα!! :) Ζαχαρία, ευχαριστούμε για την πληροφόρηση! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ΥΓ:Είναι πολύ σοβαρό το όταν ξυπνάω στις 7:30 το πρώτο πράγμα που να κάνω είναι να πατάω το cd-player να παίζει την Υπόγα,τη μαστουριά,το φέρτε πρέζα να πρεζάρω κλπ; :wacko::wacko::blush:

Σοβαρό;;; Χάλια είσαι!!!

:):):confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kι απ'όσο ξέρω η είσοδος είναι με προσκλήσεις.

Καλά, προσκλήσεις και πράσινα άλογα!

Συνήθως με προσκλήσεις είναι και υποτίθεται μόνο για δημοσιογράφους αλλά εμφανίζεται κάθε καρυδιάς καρύδι. Σιγά μην δεν γίνει το ίδιο στο Bacaro! Τώρα μάλιστα που έγινε γνωστό από το Ζαχαρία προβλέπω "ντού από παντού"

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μερικές φορές, πάντως, ίσως είναι προτιμότερο να έρχονται και κάποιοι (ελάχιστοι στο σύνολο των καλεσμένων)που δεν έχουν πρόσκληση αλλά ενδιαφέρονται για την εκδήλωση και τους τιμώμενους, παρά κάποιοι -όχι όλοι ευτυχώς- δημοσιογράφοι που ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις για τον μπουφέ και τις δημόσιες σχέσεις. Χάνουν την ουσία και φεύγουν πριν ολοκληρωθεί η εκδήλωση. Το σχόλιό μου αναφέρεται σε κάποιους άσχετους δημοσιογράφους.

Υ.Γ Ελπίζω να μην ρωτήσουν τον Γιώργο -πάλι- για την Eurovision. Να μην χαθεί η ουσία από τις ''Ουσίες''.

Εγώ δεν θάμαι, επειδή δεν έχω πρόσκληση. Μία λιγότερη, επομένως... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στη ΝΕΤ έδειξε διαφημιστικό 12'' για το δίσκο.

Ο Πρίντεζης μόλις έβαλε στο Β'Πρόγραμμα το "Νέοι χασικλήδες" με τη Μ.Φριντζήλα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
To cd έχει γίνει ήδη χρυσό. :huh:

Kι έτσι εκπληρώθηκε και η επιθυμία του Μπάμπη Τσέρτου, όπως την είχε εκφράσει στην απονομή του χρυσού δίσκου "Σπάει το ρόδι", ο οποίος παίρνει τρίτο χρυσό δίσκο στην καριέρα του, με συμμετοχές του σε παραγωγές του Γιώργου Νταλάρα.

Ο πρώτος ήταν το "Smyrne" της Εστουδιαντίνας, ο δεύτερος το "Σπάει το ρόδι" και ο τρίτος οι "Ουσίες".... :rolleyes::music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το 2ο μέρος της εκπομπής του Γιώργου Τσάμπρα στο 2ο πρόγραμμα είναι σχεδόν όλο αφιερωμένο στα "Τραγούδια με ουσίες".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρεπορτάζ για το cd, στο σημερινό ΒΗΜΑ και μικρη φωτογραφία Νταλάρα :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιώργος Νταλάρας "Τραγούδια με Ουσίες"!

Κυκλοφόρησε από την εταιρεία "Universal Music Greece" η ιδιαιτέρως προσεγμένη έκδοση με τίτλο "Τραγούδια με Ουσίες", ζωντανή ηχογράφηση από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα.

Η έκδοση περιλαμβάνει: 2 CD με περισσότερα από 150 λεπτά ζωντανής μουσικής με 42 γνωστά αλλά και σπάνια τραγούδια-ηχογραφήματα, ένα 2ωρο DVD από τις παραστάσεις και βιβλίο 60 σελίδων με σπάνιο αρχειακό και ιστορικό υλικό.

Τραγούδια με Ουσίες, αλλά και με ευαισθησίες, ιστορικές μνήμες και ήθος που καταγράφουν μια κοινωνική πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώθηκε από το 1920 ως τις μέρες μας, σε όλα τα είδη του αστικού τραγουδιού -σμυρναίικο, ρεμπέτικο, οπερέτα, επιθεώρηση, ελαφρό, λαϊκό, σύγχρονο, ροκ- που κάνουν χρήση "ουσιών".

Ο Γιώργος Νταλάρας αγκαλιάζοντας με αγάπη όλο αυτό το υλικό καταφέρνει για άλλη μια φορά, με τις αξεπέραστες ερμηνευτικές του ικανότητες και τη βαθιά μουσική του γνώση, να δώσει το καλλιτεχνικό του στίγμα σε τραγούδια με ιστορία 100 και πλέον χρόνων και να καταδείξει το αυτονόητο δικαίωμα της τέχνης να μιλά για τα ανθρώπινα πάθη. Έτσι εκπληρώνει και την υπόσχεση, που 25 χρόνια πριν είχε δώσει στο ακροατήριό του, όταν παίζοντας δυο χασικλίδικα τραγούδια στις συναυλίες του Ορφέα είχε αναγγείλει την κυκλοφορία ενός δίσκου αφιερωμένου σε τραγούδια με ουσίες.

Ο μελετητής του ελληνικού τραγουδιού Παναγιώτης Κουνάδης, ο οποίος είχε και την ιδέα, μετά από πολύχρονες έρευνες συγκέντρωσε πάνω από 2000 τραγούδια με θέμα τις ουσίες "απαγορευμένες" και μη, από όπου επέλεξε και το υλικό των δύο πολυτελών εκδόσεων που θα κυκλοφορήσουν, παραδίδοντας μας ουσιαστικά την πρώτη εμπεριστατωμένη μουσικά και ιστορικά γι' αυτό το είδος έκδοση.

Πρόκειται για τη ζωντανή ηχογράφηση και μαγνητοσκόπηση των παραστάσεων "Οταν Συμβεί στα Πέριξ" (Τραγούδια για "Τσίλιες και μια Νύχτες) που δόθηκαν στις 4 και 5 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2007.

Δύο ανατρεπτικές παραστάσεις που ενθουσίασαν και δίχασαν το κοινό, εγείροντας ενστάσεις στους πιο συντηρητικούς. Δύο συναρπαστικές παραστάσεις που μετέτρεψαν το Θέατρο Ηρώδου του Αττικού σε καφέ αμάν, όπου μας "ταξίδεψαν" με τις εμπνευσμένες, καίριες και πολλές φορές θεατρικές ερμηνείες τους μαζί με το Γιώργο Νταλάρα, οι Χρήστος Θηβαίος, Μπάμπης Τσέρτος, Ασπασία Στρατηγού και βέβαια οι Μάρθα Φριντζήλα, Νίνα Λοτσάρη, Χαρά Κεφαλά, Θέμης Σερμιέ, Ζαχαρίας Καρούνης και ο Στέλιος Βαμβακάρης.

Η Εστουδιαντίνα, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, με τη γνωστή μουσική ευελιξία της συνέβαλε αποφασιστικά στην άρτια καταγραφή του υλικού, "χρωματίζοντας" με τα όργανά της, τα τραγούδια.

Ο Πάνος Παπαδόπουλος είχε τη σκηνοθετική επιμέλεια και την επιμέλεια χώρου της παράστασης.

11/4/08

http://www.in.gr/ath/mscenes/article5466.asp

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ο Γιώργος Νταλάρας αγκαλιάζοντας με αγάπη όλο αυτό το υλικό καταφέρνει για άλλη μια φορά, με τις αξεπέραστες ερμηνευτικές του ικανότητες και τη βαθιά μουσική του γνώση, να δώσει το καλλιτεχνικό του στίγμα σε τραγούδια με ιστορία 100 και πλέον χρόνων και να καταδείξει το αυτονόητο δικαίωμα της τέχνης να μιλά για τα ανθρώπινα πάθη.

Τι άλλο να πει κανείς :):)

--------------------------------------

Το κείμενο του Λευτέρη Παπαδόπουλου απο ΤΑ ΝΕΑ στις 4/7/07

[...]

Θέλω να μιλήσω για την αποψινή παράσταση στο Ηρώδειο, με τα ρεμπέτικα τραγούδια για τις «ουσίες». Παράσταση, την επιμέλεια της οποίας έχει ο ανεξάντλητος Παν. Κουνάδης. (Υπέροχος ο τίτλος της Νικολακοπούλου «Τσίλιες και μια νύχτες»!). Θα τραγουδήσουν, ως γνωστόν, ο Νταλάρας, ο Τσέρτος, ο Θηβαίος, ο Στέλιος Βαμβακάρης- ο γιος του Μάρκου- και, σίγουρα, το θέατρο θα είναι γεμάτο. Και οι θεατές και θα ψυχαγωγηθούν και θα μάθουν.

Το έχω γράψει και άλλη φορά: μου αρέσει η τόλμη του Λούκου. (Προ ημερών έμαθα ότι είναι, πέρα απ΄ όλα τα΄ άλλα, και ανιψιός της Έλλης Λαμπέτη.) Είναι, όντως, τολμηρό να βάζεις στο Ηρώδειο τραγούδια για χασίσια, κοκαΐνες και λοιπά ναρκωτικά. Αλλ΄ αυτά τα τραγούδια είναι τραγούδια μας. Έχουν καταγραφεί στην ιστορία του τόπου. Και νομίζω ότι πρέπει να πω σε διάφορους επικριτές του διευθυντή του φεστιβάλ, πως το Ηρώδειο δεν είναι «ιερός χώρος», που του ταιριάζει μόνον η κλασική μουσική.

Παλαιότερα, διαμαρτύρονταν ορισμένοι για το μπουζούκι. Τώρα, διαμαρτύρονται για τη συναυλία της Χαρούλας, την αφιερωμένη στον Λοΐζο! Τα ίδια και τα ίδια... [...]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Γιώργος Νταλάρας σε... ΄΄Τραγούδια με ουσίες΄΄

Τραγούδια με ουσίες... Αλλά και με ευαισθησίες, ιστορικές μνήμες και ήθος που καταγράφουν μια κοινωνική πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώθηκε από το 1920 ως τις μέρες μας, σε όλα τα είδη του αστικού τραγουδιού -σμυρναίικο, ρεμπέτικο, οπερέτα, επιθεώρηση, ελαφρό, λαϊκό, σύγχρονο, ροκ- που κάνουν χρήση «ουσιών». Η Universal Music κυκλοφορεί μία εξαιρετική, πολυτελή έκδοση, που περιλαμβάνει τη ζωντανή ηχογράφηση και μαγνητοσκόπηση των παραστάσεων ΄΄Όταν συμβεί στα πέριξ΄΄ τον Ιούλιο του 2007 στο Ηρώδειο με τον Γιώργο Νταλάρα.

Ο Γιώργος Νταλάρας αγκαλιάζοντας με αγάπη όλο αυτό το υλικό καταφέρνει για άλλη μια φορά, με τις αξεπέραστες ερμηνευτικές του ικανότητες και τη βαθιά μουσική του γνώση, να δώσει το καλλιτεχνικό του στίγμα σε τραγούδια με ιστορία 100 και πλέον χρόνων και να καταδείξει το αυτονόητο δικαίωμα της τέχνης να μιλά για τα ανθρώπινα πάθη. Έτσι εκπληρώνει και την υπόσχεση, που 25 χρόνια πριν είχε δώσει στο ακροατήριό του, όταν παίζοντας δυο χασικλίδικα τραγούδια στις συναυλίες του Ορφέα είχε αναγγείλει την κυκλοφορία ενός δίσκου αφιερωμένου σε... τραγούδια με ουσίες.

Ο μελετητής του ελληνικού τραγουδιού Παναγιώτης Κουνάδης, ο οποίος είχε και την ιδέα, μετά από πολύχρονες έρευνες συγκέντρωσε πάνω από 2000 τραγούδια με θέμα τις ουσίες «απαγορευμένες» και μη, από όπου επέλεξε και το υλικό των δύο πολυτελών εκδόσεων που θα κυκλοφορήσουν, παραδίδοντας μας ουσιαστικά την πρώτη εμπεριστατωμένη μουσικά και ιστορικά γι΄ αυτό το είδος έκδοση.

Πρόκειται για τη ζωντανή ηχογράφηση και μαγνητοσκόπηση των παραστάσεων «ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ» (ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ «ΤΣΙΛΙΕΣ... ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ») που δόθηκαν στις 4 και 5 Ιουλίου στο Ηρώδειο στα πλαίσια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2007.

Δύο ανατρεπτικές παραστάσεις που ενθουσίασαν και δίχασαν το κοινό, εγείροντας ενστάσεις στους πιο συντηρητικούς. Δύο συναρπαστικές παραστάσεις που μετέτρεψαν το Ηρώδειο σε καφέ αμάν, όπου μας «ταξίδεψαν» με τις εμπνευσμένες, καίριες και πολλές φορές θεατρικές ερμηνείες τους μαζί με το Γιώργο Νταλάρα, οι Χρήστος Θηβαίος, Μπάμπης Τσέρτος, Ασπασία Στρατηγού και βέβαια οι Μάρθα Φριντζήλα, Νίνα Λοτσάρη, Χαρά Κεφαλά, Θέμης Σερμιέ, Ζαχαρίας Καρούνης και ο Στέλιος Βαμβακάρης. Η Εστουδιαντίνα, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, με τη γνωστή μουσική ευελιξία της συνέβαλε αποφασιστικά στην άρτια καταγραφή του υλικού, «χρωματίζοντας» με τα όργανά της, τα τραγούδια. Ο Πάνος Παπαδόπουλος είχε τη σκηνοθετική επιμέλεια και την επιμέλεια χώρου της παράστασης.

Η έκδοση της UNIVERSAL MUSIC GREECE περιλαμβάνει: 2 CD με περισσότερα από 150 λεπτά ζωντανής μουσικής με 42 γνωστά αλλά και σπάνια τραγούδια-ηχογραφήματα, ένα 2ωρο DVD από τις παραστάσεις και βιβλίο 60 σελίδων με σπάνιο αρχειακό και ιστορικό υλικό.

http://entertainment.flash.gr/music/releas...8/4/10/23979id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θοδωρή, ρίξε μια ματιά κι εδώ

http://www.e-orfeas.gr/content/view/460/228/

:)

Αυτό το κείμενο δεν είναι δικό τους, είναι το Δελτίο Τύπου της Universal. Το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί έχουν κόψει την καλύτερη φράση, αυτήν στο τέλος... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θέλω να ζητήσω δημοσίως συγνώμη για την αλόγιστη χρήση απαγορευμένων ουσιών

στα πλαίσια επίτευξης των αθλητικών μου στόχων. :music::music::)

Οι απαγορευμένες ουσίες στις οποίες έκανα χρήση είναι τα «Τραγούδια με ουσίες» :music::music:

Είναι απίστευτο το ¨ντοπάρισμα¨ που σου προκαλούν αυτά τα τραγούδια..

Είναι από τις ¨ουσίες¨ που χαίρεται κανένας να παίρνει και το κυριότερο είναι ότι είναι ακίνδυνες!!! :music::music: :lol:

Δεν σταματάνε να παίζουν αυτά τα τραγούδια στο mp3-player και μάλιστα στη διαπασών. Όλα τα τραγούδια είναι ένα κι ένα..

Μέσα στην σαπίλα της εποχής μας αυτή η συλλογή είναι μια ΟΑΣΗ!!! :music::)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Θοδωρή, ρίξε μια ματιά κι εδώ

http://www.e-orfeas.gr/content/view/460/228/

:music:

Αυτό το κείμενο δεν είναι δικό τους, είναι το Δελτίο Τύπου της Universal. Το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί έχουν κόψει την καλύτερη φράση, αυτήν στο τέλος... :music:

:):):music::music:

Απο τεμπελιά καλά πάμε.... :music::music:

Δεν πειράζει όμως κάτι είναι και αυτό, απο το να μην είχαν καθόλου τον δίσκο δηλαδή...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aπό το Musiccorner:

ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΑΚΟΥΣΑΜΕ...!

Γιώργου Νταλάρα συνέχεια...! Ο πιο παραγωγικός Έλληνας τραγουδιστής που την περίοδο αυτή χτυπά όχι με μια αλλά με ...τέσσερις δισκογραφικές δουλειές (επανέκδοση του album του "Με το 'να πόδι στ' άστρα", συμμετοχή στο soundtrack της τηλεοπτικής σειράς "εξαφάνιση", συμμετοχή με δύο τραγούδια στη δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Πάντα κάτι μένει" - αφιερωμένη στην στιχουργική του Μάνου Ελευθερίου) κυκλοφόρησε πρόσφατα άλλη μια ξεχωριστή έκδοση (2CD & DVD + ΒΙΒΛΙΟ) η οποία περιλαμβάνει τη δισκογραφική μεταφορά των πολυσυζητημένων παραστάσεων του το περασμένο καλοκαίρι στο Ηρώδειο, με τίτλο "Τραγούδια για τσίλιες... και μία νύχτες"! Πρόκειται για ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι με όχημα τραγούδια από όλα τα είδη του ελληνικού αστικού τραγουδιού: Σμυρναϊκό, οπερέτα, επιθεώρηση, ρεμπέτικο, λαϊκό σύγχρονο που κάνουν χρήση "ουσιών" όπως αλκοόλ, νικοτίνη, ηρωίνη, κοκαΐνη, χασίς! Τραγούδια, άλλα γνωστά (μια είναι η ουσία, η ζωή μου όλη, η φωνή του αργιλέ) και άλλα σπανιότερα (φέρτε πρέζα, το παράπονο του Δερβίση, κουβέντα με το χάρο) με κοινό θεματικό παρανομαστή τις ουσίες, δοσμένα με ένα σύγχρονο τρόπο και με την εμπνευσμένη ενορχηστρωτική ματιά του Ανδρέα Κατσιγιάννη της Εστουδιαντίνας, η οποία συμμετείχε στην παράσταση με τους ταλαντούχους μουσικούς της.

Συνεπιβάτες του Γιώργου Νταλάρα σ' αυτό το ταξίδι ήταν οι Χρήστος Θηβαίος (εξαιρετικός στον νέγρο θερμαστή από το Τζιμπουτί), Μπάμπης Τσέρτος, Μάρθα Φριτζήλα (φωνή-αποκάλυψη), Νίνα Λοτσάρη, Χαρά Κεφαλά, Θέμης Σερμιέ, Ζαχαρίας Καρούνης, (οι τελευταίοι συμμετέχουν στην παράσταση και με κομμάτια πρόζας) και ο Στέλιος Βαμβακάρης.

Την ιδέα όλου αυτού του πρωτότυπου εγχειρήματος (το οποίο όμως δέχθηκε πολλές αντιδράσεις κατά την παρουσίαση του στο Ηρώδειο, εξ' αιτίας της ιδιαιτερότητας του θέματός του - πολλές ήταν και οι αποχωρίσεις θεατών κατά τη διάρκεια της), καθώς και την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης είχε ο γνωστός μουσικός συλλέκτης Παναγιώτης Κουνάδης. Η έκδοση περιλαμβάνει και dvd με οπτικοποιημένο υλικό από την εν λόγω συναυλία σε σκηνοθεσία του Γιώργου Γκάβαλου.

http://www.musiccorner.gr/extras/vrexei_mo...siki/index.html

Share this post


Link to post
Share on other sites
Θοδωρή, ρίξε μια ματιά κι εδώ

http://www.e-orfeas.gr/content/view/460/228/

;)

Αυτό το κείμενο δεν είναι δικό τους, είναι το Δελτίο Τύπου της Universal. Το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί έχουν κόψει την καλύτερη φράση, αυτήν στο τέλος... :razz:

Γιατί απορείς Νταλαρόφιλη; Αυτό δεν συμβαίνει συνήθως; Βγάζουν οι εταιρίες ένα Δελτίο Τϋπου και μπαίνει copy paste παντού! Ελάχιστοι μπαίνουν στον κόπο να γράψουν δυο λόγια παραπάνω ή τουλάχιστον την προσωπική τους άποψη. Είναι αυτοί οι οποίοι στην εποχή του εύκολου και του δε βαριέσαι κάνουν τη διαφορά! :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ελάχιστοι μπαίνουν στον κόπο να γράψουν δυο λόγια παραπάνω

Αυτοί όχι μόνο δεν έγραψαν κάτι παραπάνω, αλλά έκοψαν κιόλας κάτι από το Δελτίο Τύπου! :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...