ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Αφιέρωμα στο Σ.Κουγιουμτζή στην Καλαμαριά - 5/9/08

65 posts in this topic

Έχουν αρχίσει οι προπωλήσεις?Να ναι θα τα βρούμε στα κλασσικά περιπτεράκια στην αριστοτέλους ή πρέπει να πάμε καλαμαριά?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η προπώληση.

Εισητήρια θα υπάρχουν και στην Καλαμαριά και στην Αριστοτέλους.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραία χαίρομαι :) .Φωβίθικα μύπος τα εχασα :).Οπότε θα περιμένουμε την σχετική ενημέροση :lol: απο το ποιό αξιόπιστω άτομο.

Ευχαριστώ :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μαζί με την ορχήστρα του Σταύρου Κουγιουμτζή θα συμπράξουν και οι

Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι)

Θανάσης Σοφράς (μπάσο)

Νίκος Κατσίκας (τύμπανα)

Πλούταρχος Ρεμπούτσικας (τσέλο)

Οπότε , απαντώντας στο ερώτημα που τέθηκε σε άλλο topic, δεν πιστεύω πως θα είναι μια απλή συμμετοχή...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μαζί με την ορχήστρα του Σταύρου Κουγιουμτζή θα συμπράξουν και οι

Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι)

Θανάσης Σοφράς (μπάσο)

Νίκος Κατσίκας (τύμπανα)

Πλούταρχος Ρεμπούτσικας (τσέλο)

Οπότε , απαντώντας στο ερώτημα που τέθηκε σε άλλο topic, δεν πιστεύω πως θα είναι μια απλή συμμετοχή...

Όντως δεν θα είναι απλή συμμετοχή...

;)

ευχαριστούμε Θανάση!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με καλύψατε πλήρως!!Ευχαριστώ!!

Όλοι στην Καλαμαριά λοιπόν στις 5 του Σεπτέμβρη!!!!!! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δελτίο Τύπου.

18 Χρόνια «Παρά θιν αλός».

Με κύριους άξονες τη μουσική και την εικαστική δημιουργία και την πρόταση για ένα Πανόραμα ταινιών μικρού μήκους από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, πραγματοποιούνται και φέτος, για 18η συνεχή χρονιά, οι κορυφαίες θεσμικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Καλαμαριάς «Παρά θιν αλός» σε διοργάνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τέλη Αυγούστου ως τα μέσα Σεπτεμβρίου στους χώρους του πρώην στρατοπέδου Μακεδονομάχου Κόδρα, το Κυβερνείο (Παλατάκι), τη Ναυτική Διοίκηση Β. Ελλάδος και το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

Οι φετινές μουσικές εκδηλώσεις, αφιερωμένες στο μεγάλο θεσσαλονικιό συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή χαρακτηρίζονται για την πρωτοτυπία και τη μοναδικότητά τους καθώς πρόκειται ουσιαστικά για συναυλίες που πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο πλαίσιο του «Παρά θιν αλός» και δεν έχουν επιλεγεί από τα περιοδεύοντα σχήματα του καλοκαιριού.

Πιο συγκεκριμένα, η σημαντικότερη καινοτομία είναι η θεσμοθέτηση του κύκλου «Ανοιχτά Παράθυρα: Καλλιτεχνικές Συναντήσεις Σταύρος Κουγιουμτζής»: Η ονομασία, παρμένη από τον τίτλο του βιβλίου του αγαπημένου μας συνθέτη «Ανοιχτά Παράθυρα με κλειστά παντζούρια», προσδίδει τον ουσιαστικό χαρακτήρα αυτών των εκδηλώσεων, που επιδιώκουν να «ανοίξουν ένα παράθυρο επικοινωνίας και γνωριμίας» νέων δημιουργών με το ευρύ κοινό, μέσα από την παρουσίαση και συνεργασία τους με παλαιότερους και καταξιωμένους δημιουργούς. Έτσι, φέτος, τρεις καταξιωμένοι συνθέτες της νεότερης γενιάς, οι Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Ανδρέου και Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο καθένας σε διαφορετική μουσική βραδιά, προτείνουν νέους δημιουργούς με τη συμμετοχή και γνωστών ερμηνευτών, όπως οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Φωτεινή Δάρρα, Γεράσιμος Ανδρεάτος κ.ά.

Πραγματοποιείται συναυλία- αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή με τους Γιώργο Νταλάρα, Παντελή Θεοχαρίδη, Ανδρέα Καρακότα, Μανώλη Χατζημανώλη, Μαρία Κουγιουμτζή και Δέσποινα Παγιούλα και ακόμη: συναυλία της Εστουδιαντίνας Βόλου με τα Τραγούδια της Μεσογείου, ένα «Ταξίδι στη δική μας θάλασσα», συναυλία του Διογένη Δασκάλου με τους Monie & Monie Conniente, του Γιάννη Χαρούλη και τρεις μουσικές βραδιές με Καλαμαριώτες δημιουργούς, τους: Κώστα Θεοδώρου, Παντελή Παυλίδη, Θοδωρή Μοιρισκλάβο.

Φέτος τo ετήσιο εικαστικό φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΔΡΑ 2008 συνεργάζεται με τους επιμελητές της DOCUMENTA 12

Τιμώμενη Χώρα: Κύπρος

Το 8o Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών «Πεδίο Δράσης Κόδρα 08» αποτελεί και φέτος τη μεγάλη πολιτιστική παρέμβαση- πρόταση του Πολιτιστικού Οργανισμού, στους χώρους του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα.

Οι εικαστικές παρεμβάσεις ξεκίνησαν το 2001 με την μορφή εργαστηρίου εναλλακτικής εικαστικής δημιουργίας, όπου 50 καλλιτέχνες εργάστηκαν in situ μετατρέποντας το στρατόπεδο σε καλλιτεχνικό εργαστήρι. Το 2004 την καλλιτεχνική διεύθυνση της διοργάνωσης ανέλαβε ο Χρήστος Σαββίδης, που διατηρώντας τον αρχικό χαρακτήρα, σε συνεργασία με σημαντικούς καλλιτέχνες και επιμελητές, έδωσε νέα ώθηση στον θεσμό. Πρόσφατα λειτούργησε περίπτερο- τμήμα του «Πεδίου Δράσης Κόδρα» στο φεστιβάλ «Art Athina»

Κάθε Σεπτέμβρη τα τελευταία οκτώ χρόνια εκατοντάδες καλλιτέχνες «εισβάλουν» στο χώρο του πρώην στρατοπέδου, παρουσιάζοντας έργα ζωγραφικής, γλυπτά, εγκαταστάσεις, video, performances και τροφοδοτώντας με ενέργεια τον θεσμό.

Στη διοργάνωση του 2008 θα υπάρξει για πρώτη φορά τιμώμενη χώρα και αυτή είναι η Κύπρος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Forum Artists-in-Residency (F.A.R.)

Το πρόγραμμα Forum Artists-in-Rresidence (F.A.R.) προσφέρει στους καλλιτέχνες τη δυνατότητα παραγωγής έργου, υποστηρίζει την δημιουργική διαδικασία μέσω συνεργασίας με επιμελητές και διευκολύνει την δικτύωση με διεθνείς φορείς για την περεταίρω προώθηση των έργων.

Επιμέλεια: Ruth Noack, Θάλεια Στεφανίδου

Προσκεκλημένος Ομιλητής: ο Roger Buergel

Καλλιτέχνες: Burak Delier (Τουρκία), Ines Doujak (Αυστρία), Zeren Goktan (Τουρκία), Mark Raidpere (Εσθονία), Νίκος Βαρυτιμιάδης (Ελλάδα), Ανδρέας Σάββα (Κύπρος)

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού της Κύπρου και του Goethe Institut Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα αναπτύσσονται και άλλες εικαστικές δράσεις όπως:

RoomsToLet

ProΤάσεις: Περιμένω Νέα Σου (Κύπριοι καλλιτέχνες)

Local Heroes

Transit

Α4 project

Fresco & salty 4: Νέοerotica Boudoir Street Stories

Letters from a front

Projected Visions: Balkans

Θεατρική performance: Η Σάντρα στο Φως

Τέλος, για πρώτη χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς προχωρεί στην κινηματογραφική πρόταση ενός πανοράματος ταινών, διοργανώνοντας το 1ο Πανόραμα ταινιών μικρού μήκους υπό τον τίτλο «Κόδρα Cinema»

Το πρώτο πανόραμα ταινιών θα έχει 77 συμμετοχές από 11 χώρες, Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ουκρανία, Σλοβακία.

Οι προβολές θα αρχίσουν 12 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 7μ.μ. στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Καλαμαριά.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν νέοι επαγγελματίες του κινηματογράφου, οι οποίοι αναζητούν τη θέση και την ταυτότητά τους ανάμεσα στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο και την Βαλκανική ιδιαιτερότητα, στο βίντεο και στο κινηματογραφικό φιλμ.

Στις τρεις ημέρες διεξαγωγής του θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ και παράληλα θα περιλαμβάνει workshops, ομιλίες, σινεφίλ συναντήσεις, happenings και πάρτυ.

Ολες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Καλαμαριάς με μέγα χορηγό την «Black Red White», τη χορηγία των Peter Sport, United Colors of Benetton, την υποστήριξη των «Ανατολικό Φροντιστήριο», «Le tif», «Κώστας Μ. Γεωργιάδης Α.Ε." και «Β. Φέσσας Α.Ε»

Χορηγοί επικοινωνίας : ΕΡΤ3, «Αγγελιοφόρος- Sunday», «Imagine897» και «Πλατεία».

( Οι εκδηλώσεις στο Κόδρα πραγματοποιούνται με την ευγενική παραχώρηση των ιδιοκτησιών εκ μέρους των συνιδιοκτητών τμημάτων των χώρων του στρατοπέδου)

Η ιστορία

Η φράση του Ομήρου στην Α Ραψωδία της Ιλιάδας «Παρά θίν αλός»- πλάι στη θάλασσα- έμελλε να αποδειχθεί ίσως από τις διαχρονικότερες και καλλιτεχνικότερες του μεγάλου ποιητή, μάλλον άθελά του και εν αγνοία του!!!.

Oι κορυφαίες θεσμικές εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού της Καλαμαριάς πρωτοξεκίνησαν με αυτή την ονομασία το 1991, στην πλαζ της Αρετσούς, κυριολεκτικά πλάι στο κύμα και επέτυχαν από κάποια περιφερειακή εκδήλωση ενός δήμου να εξελιχθούν σε ισχυρό σημείο αναφοράς για όλες τις τέχνες, σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ευρηματικότητα, πρωτοτυπία και δημιουργία θεματικών ενοτήτων χαρακτηρίζουν τις εκδηλώσεις από τα πρώτα τους χρόνια. Τα αφιερώματα όπως «των Ελλήνων οι κοινότητες», «σαν Ηφαίστειο του Αίμου», η φιλοξενία του φεστιβάλ «Γαία» το 1999, «Η Γειτονιά των Λαών», αποτελούν προπομπούς των σημερινών «έθνικ» φεστιβάλ, ενώ θεματικές όπως η «Συνάντηση Θεσσαλονικέων Καλλιτεχνών», «Συνάντηση καλλιτεχνών Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής» και, τέλος, το μεγάλο εικαστικό φεστιβάλ των τελευταίων ετών «Πεδίο Δράσης Κόδρα» έγραψαν και γράφουν ιστορία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης.

Μεγάλα ονόματα του ελληνικού και διεθνούς μουσικού στερεώματος παρέλασαν ως σήμερα από το «Παρά θίν αλός» όπως Σταύρος Κουγιουμτζής, Ελένη Καραίνδρου, Θάνος Μικρούτσικος, Διονύσης Σαββόπουλος, Μαρία Φαραντούρη, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ’λκηστις Πρωτοψάλτη, Σταμάτης Κραουνάκης, Δόμνα Σαμίου, Χρόνης Αηδονίδης, Μαριώ, Μπάμπης Τσέρτος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Σωκράτης Μάλαμας, Ορφέας Περίδης, Δημήτρης Μπάσης, Έλλη Πασπαλά, Βασίλης Λέκκας, Μελίνα Κανά, Σαβίνα Γιαννάτου, Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά και πλήθος πολλών ακόμη.

Από το 1999 κεντρικός χώρος εκδηλώσεων αναδεικνύεται το πρώην στρατόπεδο Μακ/χου Κόδρα και δημιουργείται έκτοτε μια μεγάλη καλλιτεχνική και αισθητική παρέμβαση για όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη, αφού ένας υποβαθμισμένος κι εγκαταλειμμένος πρώην στρατιωτικός χώρος- με μιαν αυθεντική όμως και άγρια ομορφιά- «καταλαμβάνεται» από τον Πολιτισμό για να «στρατοπεδεύει» εκεί η Τέχνη!

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Παρά θιν αλός 2008» :

(Ώρα έναρξης συναυλιών 21:00).

Τετάρτη, 27/8: «τα τραγούδια της Μεσογείου» Συναυλία της Εστουδιαντίνας Βόλου. (Κυβερνείο- Πρώην παλατάκι) Εισιτήρια 15 & 10 Ευρώ.

Κυριακή, 31/8: «Ανοιχτά Παράθυρα: Καλλιτεχνικές Συναντήσεις Σταύρος Κουγιουμτζής»

1η Βραδιά: Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσιάζει τους νέους δημιουργούς Γιώργο Καλογήρου, Στέλλα Χρήστου, Απόλλωνα Ρέτσο. (Κόδρα, Κεντρική Σκηνή). Εισιτήρια 20 & 15 Ευρώ.

Τρίτη, 2/9: «Ανοιχτά Παράθυρα: Καλλιτεχνικές Συναντήσεις Σταύρος Κουγιουμτζής»

2η Βραδιά: Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Πολιτιστικού Οργανισμού (Διεύθυνση Κωστής Παπάζογλου)

παρουσιάζει τους: Χρυσόστομο Καραντωνίου, Κώστα Κανελλόπουλο, Κώστα Μάκρα, Τάσο Ρωσόπουλο και Σοφία Καμαγιάννη

Τραγουδούν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Φωτεινή Δάρρα, Ανδρέας Σμυρνάκης. (Κόδρα, Κεντρική Σκηνή). Εισιτήρια 20 & 15 Ευρώ.

Τετάρτη, 3/9: Συναυλία με το Mediteranean Trio να παίζει Θοδωρή Μοιρισκλάβο (Κόδρα, Δασάκι). Γεν. είσοδος 10 Ευρώ.

Πέμπτη, 4/9: Εγκαίνια 8ου Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ «Πεδίο Δράσης Κόδρα 08» (Διάρκεια 1- 15 Σεπτεμβρίου). (Κόδρα, Παλιό Διοικητήριο)

Παρασκευή. 5/9: Συναυλία- αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή με τον Γιώργο Νταλάρα και τους Παντελή Θεοχαρίδη, Ανδρέα Καρακότα, Μανώλη Χατζημανώλη, Μαρία Κουγιουμτζή και Δέσποινα Παγιούλα.

Ενορχήστρωση: Κώστας Ματσίγγος (Κόδρα, Κεντρική Σκηνή). Εισιτήρια 20 & 15 Ευρώ.

Κυριακή, 7/9: «Ήχοι Αιώνων»: Συναυλία Παντελή Παυλίδη και μουσικής ομάδας «Εύδουσιν»(Κόδρα, Δασάκι).

Γεν. είσοδος 10 Ευρώ.

Δευτέρα, 7/9: «Τραγούδια δίχως λόγια»: Συναυλία Κώστα Θεοδώρου (Κόδρα, Δασάκι). Γεν. είσοδος 10 Ευρώ.

Τετάρτη. 10/9: «Ανοιχτά Παράθυρα: Καλλιτεχνικές Συναντήσεις Σταύρος Κουγιουμτζής»

3η Βραδιά: Ο Γιώργος Ανδρέου με τους Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστο Θηβαίο, Γεωργία Νταγάκη, Σταύρο Σιόλα, Παρασκευά Θεοδωράκη. Ορέστη Ντάντο. (Κόδρα, Κεντρική Σκηνή).

Εισιτήρια 20 & 15 Ευρώ.

Πέμπτη, 11/9: Συναυλία Διογένη Δασκάλου με τους Monie & Monie Conniente. (Ναυτική Διοίκηση Β. Ελλάδος). Γεν. είσοδος 10 Ευρώ.

Παρασκευή 12- Κυριακή 14/9: « Κόδρα cinema».1ο Πανόραμα ταινιών μικρού μήκους από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα. (Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»).

Δευτέρα. 15/9: Συναυλία Γιάννη Χαρούλη (Κόδρα Κεντρική Σκηνή). Εισιτήρια 15 & 10 Ευρώ.

Τέλος των εκδηλώσεων

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για τα εισιτήρια τίποτα νεότερο; :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για να μεγαλώνει η αγωνία σου... :D

Του χρόνου θα εισηγηγθώ να ξεκινήσει η προπώληση 3 εβδομάδες πριν, σαν το Μέγαρο... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Για να μεγαλώνει η αγωνία σου... :D

Του χρόνου θα εισηγηγθώ να ξεκινήσει η προπώληση 3 εβδομάδες πριν, σαν το Μέγαρο... :D

Απορώ πως δεν διευθετήθηκε το ζήτημα από φέτος! :D Πώς σου ξέφυγε!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tα εισητήρια βγήκαν. Έχει στο περίπτερο του πεζόδρομου της Καλαμαριάς και μάλλον και στην Αριστοτέλους.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι?Η camera επιτρέπετε?Γιατί γι'αυτο εχω αγοράσει camera και θέλω επιτέλουσ να την εγκενιάσω για των σκοπώ της :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Για να μεγαλώνει η αγωνία σου... :razz:

Του χρόνου θα εισηγηγθώ να ξεκινήσει η προπώληση 3 εβδομάδες πριν, σαν το Μέγαρο... B)

Ε, τότε ας το υποστώ και αυτό!!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Με έχεις καλομάθει μάλλον, και περιμένω έκδοση των εισητηρίων... μήνες πριν!!!!

;);):D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Να ρωτήσω κάτι?Η camera επιτρέπετε?Γιατί γι'αυτο εχω αγοράσει camera και θέλω επιτέλουσ να την εγκενιάσω για των σκοπώ της :lol:

Όχι Μάνθο , οι διοργανωτές απαγορεύουν τις κάμερες.

Share this post


Link to post
Share on other sites

lol :music: Καλά οχι οτι θα ελέγχουν κι'όλας.Στην Ελλάδα άλλοστε είμαστε :music:.Ευχαριστώ πάντος :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
lol :music: Καλά οχι οτι θα ελέγχουν κι'όλας.Στην Ελλάδα άλλοστε είμαστε :music:.Ευχαριστώ πάντος :D

Ε βέβαια...

στην Ελλάδα είμαστε άλλωστε...

:music:;);) :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
lol :music: Καλά οχι οτι θα ελέγχουν κι'όλας.Στην Ελλάδα άλλοστε είμαστε  :music:.Ευχαριστώ πάντος  :D

Ε βέβαια...

στην Ελλάδα είμαστε άλλωστε...

;););) :lol: :lol:

Τι να κάνουμε :music: ?Μήπος θα την πυλίσουμε την συναυλία :lol: :lol: :lol: ...Να τα θυμόμαστε θέλουμε ;) .Γιατί αν περιμέναμε απο την ert...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μαζί με την ορχήστρα του Σταύρου Κουγιουμτζή θα συμπράξουν και οι

Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι)

Θανάσης Σοφράς (μπάσο)

Νίκος Κατσίκας (τύμπανα)

Πλούταρχος Ρεμπούτσικας (τσέλο)

και ο Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...