Sign in to follow this  
Followers 0
oberonsghost

Αφιέρωμα στο Σ.Κουγιουμτζή - 17 - 18/9/2008

205 posts in this topic

Μετά από μικρό (ευτυχώς) ατύχημα στο πόδι δυστυχώς η μετακίνησή μου από το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένω θα είναι δύσκολη και με ντροπή ζητώ αν μπορεί κάποιος να προμηθευτεί εισιτήριο και για μένα στις 17 του μηνός........

Share this post


Link to post
Share on other sites
Σήμερα στις 12:30μμ, σε λίγο δηλαδή,  θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη (Β. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1).

Σήμερα το μεσημέρι έγινε η συνέντευξη τύπου για τις παραστάσεις Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουτζή στο Ηρώδειο. Για τις παραστάσεις αυτές μίλησε η κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το παιδί», o Γιώργος Τσάμπρας, η Μελίνα Ασλανίδου, η Δέσποινα Ολυμπίου και ο Γιώργος Νταλάρας. Απουσίαζε ο Κώστας Μακεδόνας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Η συνέντευξη τύπου άρχισε με την κ. Μαρτίνου να κάνει μια αναφορά στην ένωση «Μαζί για το παιδί». Την σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Τσάμπρας ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως «στην περίπτωση Κουγιουμτζή Νταλάρα, η οποία έχει περάσει σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα σχέσης και συνεργασίας» και ευχήθηκε ο Γ. Νταλάρας να έχει επιλέξει να πει τραγούδια που έχουμε ίσως χρόνια να ακούσουμε ή πράγματα που έχουν πει άλλοι καλλιτέχνες. Η Μ. Ασλανίδου και η Δ.Ολυμπίου αναφέρθηκαν στην τιμή που τους γίνεται από τον Γ. Νταλάρα να συμμετάσχουν σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο μας συνθέτη.

Η αγάπη του Γ.Νταλάρα για τον Σταύρο Κουγιουμτζή είναι γνωστή σε όλους μας και κανένας δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Πόσο μάλλον αν έβλεπε κάποιος την έκφρασή του όταν μιλούσε για τον Σταύρο, τον Σταύρο της καρδιάς του. Ήταν και ο ίδιος συνεπαρμένος.. απορροφημένος στις ίδιες του τις σκέψεις.

Παρακάτω είναι κάποια αποσπάσματα από την ομιλία του Γ. Νταλάρα για τον Σ. Κουγιουμτζή

«πολλές φορές η εικόνα του και όλες αυτές οι αναμνήσεις που έχω μου φέρνουν κάποια στιγμή έναν κόμπο θα προσπαθήσω λοιπόν να το πολεμήσω αυτό για να σας πω μερικά πράγματα για τον Κουγιουμτζή»

«Θα ήμουν ιδιαιτέρως ευτυχής και χαρούμενος αν σας έπειθα να αγοράσετε τα δυο βιβλιαράκια του Κουγιουμτζή, είναι δυο μικρά βιβλιαράκια. Προήλθαν από μια σειρά εκπομπών που έγιναν στο ραδιόφωνο στην Θεσ/νίκη. Είναι και τα δυο αυτοβιογραφικά, το πρώτο κυρίως, το οποίο είναι ένα απίστευτα συγκινητικό σύγκραμα, έχει μόνο αναμνήσεις από τον άνθρωπο, θα εκπλαγείτε από τα δυο αυτά βιβλιαράκια»

«Προσπαθούσε να μου αναλύει ένα τραγούδι κόβοντάς το σε κομμάτια δηλ την προεισαγωγή, την εισαγωγή, τις αρμονίες και το ρυθμικό στοιχείο. Πρέπει να σας πω ότι ακούγοντας όλα αυτά τα χρόνια τα τραγούδια του Κουγιουμτζή, μπορώ να πω ότι είναι υπεύθυνος για το ότι με έκανε μουσικό. Και του το χρωστάω αυτό. Και νομίζω ότι αυτό θα σας το πουν και άλλοι μουσικοί»

«Ο κουγιουμτζής είναι αξιοζήλευτος σαν άνθρωπος. Έχασε πολλά από την φήμη , από την δημοτικότητα και το πασπάλισμα, αυτό που λέω εγώ του πλαστικού τρόπου ζωής, αλλά κέρδισε την τιμή μας, κράτησε την υπόληψή του. Δεν πήγε ποτέ να χτυπήσει καμία πόρτα, ποτέ, σε καμία περίπτωση. Ήξερε, ενώ ήταν σεμνός, ότι δεν είναι από δική του ευθύνη που δεν είναι κάθε μέρα ή κάθε βδομάδα στα πολιτιστικά»

«Εδώ έχουμε μια παράλληλή ζωή. Με την απόσταση που μας χωρίζει την χρονική, με τον ίδιο τρόπο. και εγώ γεννήθηκα σε μια παράγκα στην κοκκινιά από μικρασιάτες γονείς, εκείνος σε παράγκα στο επταπύργιο. ’κουσα από μικρό παιδί έναν ήχο ενός οργάνου και είπα εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο στην ζωή μου, πρέπει να ασχοληθώ με αυτό, εκείνος λοιπόν κάποια στιγμή μέσα από ένα κλειστό παντζούρι του δρόμου με γρίλιες άκουσε ένα πιάνο να παίζει και έμεινε εκεί, χωρίς να ξέρει τι όργανο παίζει, άρχισε να ρωτάει, όταν ήταν 9-10 χρονών παιδί. Από τότε λοιπόν όλη του η ζωή ήταν το πιάνο. Ξέρετε ότι αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος μεγάλωσε προσπαθώντας να επιβιώσει 2-3 μέρες μπροστά δεν είχε άλλη προοπτική, έκανε τα πάντα, πουλούσε οτιδήποτε για να ζήσει, πήρε τα πτυχία του μόνος του, μελέτησε, έφτιαχνε μόνος του γραμμές πεντάγραμμες σε άσπρα χαρτιά, δεν είχε λεφτά να αγοράσει ούτε χαρτί μουσικής και πήρε πέντε διπλώματα μουσικής, αρίστευσε και κατέστρεψε την καριέρα του σαν πιανίστας γιατί έπρεπε να τρέχει να δουλεύει οπουδήποτε για το μεροκάματο και πήγαινε σε κάτι νυχτερινά καμπαρεδάκια κλπ να παίζει όλη τη νύχτα μέχρι που επιβάρυνε τους τένοντές του και δεν μπορούσε πια να παίξει δεξιοτεχνικά»

Η ευχή του Γ. Νταλάρα....

«.Η Αιμιλία, η κ. Αιμιλία, η γυναίκα του Κουγιουμτζή, θα την έχετε ακούσει, έχει τραγουδήσει σε 2-3 δίσκους περιστασιακά του Σταύρου και σε κάτι που έχουμε κάνει μαζί, το Ηλιοσκόπιο ας πούμε, θα ήταν ευχής έργο να την πείθαμε να τραγουδήσει. Γιατί έχει μια συγκίνηση, είναι σαν να, τι να σας πω, τόσο εύθραυστη φωνή και έχει και κάτι ανατολίτικο, έχει τον καημό της Φεϊρούζ η φωνή της, χωρίς να έχει αυτή τη μεγάλη τεχνική, αλλά είναι σαν μια καλόγρια που τραγουδάει λαϊκό τραγούδι, είναι σπουδαία. Θα μπορούσαμε να την πείσουμε. Αλλά αν δεν τα καταφέρουμε να την πείσουμε να μας πει ένα τραγούδι θα ρθει το Μαράκι, η κόρη του Σταύρου, που ήτανε ο καημός του Σταύρου να τραγουδήσει η Μαρία και η τελευταία δουλειά που κάναμε είναι τα τραγούδια που έγραψε για την Μαρία και λέω και εγώ μέσα 2-3 τραγούδια»

Έγινε και αναφορά στην μεθαυριανή συναυλία- Αφιέρωμα στον Σ. Κουγιουμτζή στην Καλαμαριά.

«Η Μαρία αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάνει πρόβα στην θες/νίκη διότι μεθαύριο ο δήμος Καλαμαριάς αφιερώνει ένα μεγάλο πολιτιστικό κέντρο που έγινε στην Θεσσαλονίκη, έναν χώρο εκδηλώσεων και τον ονομάζει «Σταύρος Κουγιουμτζής». Μεθαύριο λοιπόν θα είμαι και εγώ εκεί για να τραγουδήσω ορισμένα τραγούδια του Κουγιουμτζή, όπως κάνω πάντα, και τις επόμενες μέρες στο Ηρώδειο. Θα έλεγα δηλ ότι αυτή είναι η εποχή του Σταύρου, του το χρωστούσαμε..»

Και έκλεισε με μια φράση που εμένα προσωπικά με συγκίνησε.

«Απέφυγα να μιλήσω για τον Κουγιουμτζή. Απέφυγα γιατί δεν το πολυαντέχω, είπα μερικά πράγματα για τον Κουγιουμτζή..»

Share this post


Link to post
Share on other sites
Σήμερα στις 12:30μμ, σε λίγο δηλαδή, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη (Β. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1).

"Δελτίο Τύπου"

http://rapidshare.com/files/142359457/Delt...7.2008.doc.html

http://rapidshare.com/files/142359581/MAZI....07.08.doc.html

http://i66.photobucket.com/albums/h257/agn...-14/0003-13.jpg

http://i66.photobucket.com/albums/h257/agn...-14/0004-21.jpg

http://rapidshare.com/files/142324514/keim...talara.doc.html

Φωτογραφίες

http://i66.photobucket.com/albums/h257/agn...14/52f620f4.jpg

http://i66.photobucket.com/albums/h257/agn...14/c586ec15.jpg

http://i66.photobucket.com/albums/h257/agn...14/5185c19f.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πραγματικά πολύ όμορφα λόγια και συγκινητικά.Αγνή σε ευχαριστούμε πολύ για τη μεταφορά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να ζήσεις Γιώργο Νταλάρα της καρδιάς μας!!!

Χωρίς να είμαι παρούσα στην συν.τύπου για να ακούσω όλα όσα είπε για τον Κουγιουμτζή, ένιωσα την συγκίνηση του,μου την μετέδωσε...

Ευχαριστούμε Αγνή! :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να 'σαι καλά Αγνή! Μας έκανες να νοιώσουμε την συγκίνηση και την ζεστασιά των λόγων του :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πραγματικά όταν ακούς αυτό το «δίδυμο» Νταλάρας-Κουγιουμτζής και πολυ περισσότερο όταν ακούς αυτά τα τραγούδια απο τον ίδιο τον Γ.Νταλάρα, μόνο συναισθήματα αγνά, ρομαντικά ,ειλικρινή, μπορούν να σε πλημμυρίσουν. Είναι σαν να καλλιεργούν την ψυχή σου και να σε κάνουν καλύτερο και πέρα απο το ίδιο το έργο είναι και αυτές οι δύο μεγάλες προσωπικότητες του χώρου που σε εμπνέουν !!!!

Απο σήμερα λοιπόν και η Καλαμαριά «φοράει» τα γιορτινά της !!!! Και μόνο οι αφίσες που στολίζουν τους δρόμους σου φτιάχνουν την διάθεση !!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

:music::music::music::music::rolleyes::music::rolleyes::D

Προσπαθώ να μπώ στην διάθεση όλων όσων θα βρεθούν αύριο στην Καλαμαριά... Δεν θέλει και πολύ όμως... Όπως σωστά ανέφερε η... Βίβιαν, το δίδυμο Κουγιουμτζής - Νταλάρας είναι κάτι τόσο ξεχωριστό, που το άκουσμα του και μόνο φέρνει στο νου τις παλιές, καλές εποχές του Ελληνικού τραγουδιού.

Και πιστεύω οτι και συναισθηματικά, η εκδήλωση θα είναι φορτισμένη - όχι μόνο γιατί μας λείπει ο Στ. Κουγιουμτζής, αλλά και γιατί η εκδήλωση γίνεται στην αγαπημένη του Καλαμαριά

Κρίμα που δεν θα καταφέρω να είμαι εκεί...

:pity::pity::pity:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρεπορτάζ απο την συνέντευξη Τύπου έδειξε μόλις ο ΑΝΤ1, ο οποίος είναι και χορηγός επικοινωνίας. Λέτε να το δούμε και την τηλεόραση, ε;

:music::music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Νταλάρας ξανατραγουδά Κουγιουμτζή

Στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, το Ηρώδειο θα φιλοξενήσει τον Γιώργο Νταλάρα που θα τραγουδήσει αποκλειστικά έργα του Σταύρου Κουγιουμτζή. «Μη μου θυμώνεις μάτια μου», «Κάπου νυχτώνει», «Ο ουρανός φεύγει βαρύς», «Ενας κόμπος η χαρά μου» και «Δεν έχω μάτια να σε δω» θα ακουστούν για πρώτη φορά στο Ηρώδειο μέσα από τη φωνή ενός τραγουδιστή που θεωρεί «σίγουρο ότι η σχέση μου και η ταύτισή μου με τα τραγούδια του Κουγιουμτζή με έκαναν καλύτερο μουσικό». Από τα 218 τραγούδια που έγραψε ο Κουγιουμτζής στη διάρκεια της ζωής του, τα 73 έχουν ερμηνευτεί από τον Γιώργο Νταλάρα. Μια συναυλία λοιπόν αφιερωμένη στο έργο του Κουγιουμτζή δεν θα μπορούσε να γίνει παρά μόνο μέσα από την παρουσία του νεότερου τραγουδιστή. Καλεσμένοι επί σκηνής θα είναι ο Κώστας Μακεδόνας, αλλά και η Δέσποινα Ολυμπίου και η Μελίνα Ασλανίδου, δύο νέες τραγουδίστριες που τον τελευταίο καιρό βρίσκουμε συχνά στο πλευρό του Γιώργου Νταλάρα. Την ενορχήστρωση των τραγουδιών έχουν αναλάβει ο Γιώργος Νταλάρας και ο Κώστας Γανωσέλης, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Πάνος Παπαδόπουλος.

Οι δύο συναυλίες οργανώνονται από την Ενωση «Μαζί για το παιδί», που αποτελείται από δέκα κοινωφελείς φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και που υποστηρίζει 5.000 παιδιά σε ανάγκη ετησίως. Τα έσοδα των συναυλιών έχουν ως στόχο να καλύψουν ένα μεγάλο ποσοστό των δραστηριοτήτων των φορέων της Ενωσης.

Info

Ηρώδειο 17/9 και 18/9, εισιτήρια: Πανεπιστημίου 39, τηλ. 210 - 72.34.567

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl.../09/2008_283391

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl.../09/2008_283413

Tης Eλενης Mπιστικα

Σπάνια έχουμε ακούσει τον Γιώργο Νταλάρα τόσο εξομολογητικό, όσο χθες, στη συνέντευξη Τύπου για τις δύο συναυλίες, Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου που θα γίνουν στο Ηρώδειο, με τον «Γιώργο Νταλάρα να τραγουδάει Σταύρο Κουγιουμτζή» και τα έσοδα να πηγαίνουν για τους σκοπούς της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μαζί για το Παιδί», στην οποία μετέχουν δέκα φορείς για παιδιά που έχουν ανάγκη. Τρισυπόστατη η δομή της συναυλίας. Ενας ο Γιώργος Νταλάρας, με τη μεγάλη καρδιά και φωνή που, όπως είπε, χθες, «έψαχνα μια αφορμή για να κρατήσω τη διπλή υπόσχεση που είχα δώσει στον Σταύρο Κουγιουμτζή. Τη μία την είχα κρατήσει, όταν τραγούδησα τους Υμνους Αγγέλων στο Μέγαρο Μουσικής. Εμενε το Ηρώδειο και να, που τώρα, οι συναυλίες αυτές, φέρνουν τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή για πρώτη φορά στο Ηρώδειο»! Αίσθηση στο δημοσιογραφικό και όχι μόνο ακροατήριο, γιατί παρόντες ήταν η αντιπρόεδρος κ. Αλεξάνδρα Ανδρέα Μαρτίνου και τα μέλη των φιλανθρωπικών σωματείων που μετέχουν στο Δ.Σ. του «Μαζί για το Παιδί», καθώς και η κυρία Μαρίνα Βασ. Θεοχαράκη, του ομώνυμου Ιδρύματος, που παραχώρησε το δροσερό αμφιθέατρο στη Μέρλιν για τη συνέντευξη. «Ναι, έχω πολλές φορές τραγουδήσει τραγούδια του Κουγιουμτζή στις συναυλίες μου στο Ηρώδειο, αλλά αυτήν τη φορά και οι δύο συναυλίες θα πλημμυρίσουν αποκλειστικά με τα τραγούδια του», εξήγησε. Μέγας πρωταγωνιστής, λοιπόν, ο μουσικοσυνθέτης, από πρόσφυγες Μικρασιάτες γονείς που έμενε σε παράγκα στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, δούλεψε από μικρός σε χίλιες - δυο δουλειές και όμως μορφώθηκε, πήρε 5 διπλώματα μουσικής και κατέστρεψε το ταλέντο του ως πιανίστας, παίζοντας τις νύχτες στα κέντρα για μεροκάματο. «Είχε ακούσει πίσω από ένα φωτισμένο παντζούρι, δέκα χρονών παιδί, ένα πιάνο να παίζει. Και από τότε ήξερε ότι όλος του ο κόσμος θα είναι γύρω από το πιάνο». Μιλά πάντα ο Γιώργος Νταλάρας που εξηγεί, εκ βαθέων, το τι οφείλει, το τι του έδωσε στην αρχή και στη συνέχεια της καριέρας του ο Σταύρος Κουγιουμτζής. «Ηταν 16-17 χρονών ο Γιώργος», όπως είπε ο κ. Γιώργος Τσάμπρας, μιλώντας για τη σχέση του νεαρού που ξεκινούσε και του κατά 17 χρόνια μεγαλύτερου συνθέτη που έδωσε αθάνατα, κλασικά τραγούδια, σε τραγουδιστές που μεσουρανούν, ενώ ο ίδιος έμεινε «σεμνός», μια έκφραση που εκείνος δεν παραδεχόταν. «Εγώ δεν είμαι σεμνός, όπως λέτε και ξαναλέτε», είχε πει σε ένα ξέσπασμά του. «Εσείς», αποτινόμενος στους δημοσιογράφους και παραγωγούς, «είσαστε απόντες!».

Ο συνθέτης του «Να ταν το 21» και «Κάπου νυχτώνει», «Οι ελεύθεροι και ωραίοι», έμεινε πάντα βαθύτατα πιστός στη μουσική. Γνώρισε τον Νταλάρα έφηβο, τον έκανε μουσικό, όπως ο ίδιος τόνισε. Του δωσε και τραγούδησε 48 τραγούδια του, που έγιναν όλα επιτυχίες και που τώρα θα ακουστούν, για πρώτη φορά, κάτω από τον ολόφωτο Παρθενώνα, και θα ανεβούν στον έναστρο ουρανό για να τα ακούσουν, και να ευφρανθούν, μαζί με τα περιστέρια του Ηρωδείου και «Του κάτω κόσμου τα πουλιά». «Κι εγώ, έμενα με τους Σμυρνιούς πρόσφυγες γονείς μου σε παράγκα της Κοκκινιάς, τίποτα δεν βρήκα εύκολο. Από την αρχή που είχα την τύχη να τον γνωρίσω, ο Σταύρος Κουγιουμτζής ήταν και είναι σεβαστό πρόσωπο. Θα θελα, εδώ που είμαστε, να εξηγήσω πώς μια κοινωνική πρωτοβουλία μπορεί να συνυπάρξει με μια καλλιτεχνική εκδήλωση. Είναι για μένα, για τον Κώστα Μακεδόνα, τη Δέσποινα Ολυμπίου, τη Μελίνα Ασλανίδου και, βέβαια, την κόρη του Σταύρου, τη Μαρία Κουγιουμτζή, πολύ σημαντικό που μας κάλεσαν για έναν τέτοιο σκοπό να πούμε τα τραγούδια μας, τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή που μιλούν πάντα για αλήθεια. Ολοι αγαπάμε τα παιδιά και πιο πολύ το παιδί που έχει την ανάγκη φροντίδας, προστασίας και αγάπης». Με το Παιδί ως τον τρίτο μεγάλο πρωταγωνιστή, που εκπροσωπεί 5.000 παιδιά των δέκα φορέων, ο κύκλος της εξομολόγησης συμπληρώθηκε. Για να δικαιωθούν στις προσδοκίες τους και στην προσφορά τους, ο Γιώργος Νταλάρας και οι άλλοι τραγουδιστές που συμμετέχουν, όλοι αφιλοκερδώς, τραγουδώντας Σταύρο Κουγιουμτζή για το «Μαζί για το Παιδί» σε κατάμεστο Ηρώδειο και στις δύο συναυλίες, εξαρτάται από εμάς, από την παρουσία και το χειροκρότημά μας.

«Το ωραιότερο τραγούδι που είπα ποτέ μου», συνέχισε την εξομολόγησή του ο Γιώργος, «είναι ένας ύμνος, από τους Υμνους Αγγέλων, το Κύριε καταφυγή». «Θα μας το πείτε στο Ηρώδειο»; η ερώτηση. «Οχι, γιατί χρειάζεται μεγάλη χορωδία», η απάντηση Νταλάρα. «Αλλα θα θελα, όλοι μαζί, να ζητήσουμε από την κ. Αιμιλία, τη σύζυγο του Σταύρου, να μας πει ένα - δύο τραγούδια του, με τη μοναδική εύθραυστη, ευαίσθητη φωνή της. Είναι το κάτι άλλο, σαν μια καλόγρια να τραγουδά λαϊκά!» Της το ζητάμε και ελπίζουμε ότι θα μας κάνει αυτήν τη μεγάλη χάρη η κ. Αιμιλία. Για να την ακούσουμε με συγκίνηση, όπως με χαρά και αγάπη θα χειροκροτήσουμε την κόρη της Μαρία Κουγιουμτζή στα τραγούδια που έγραψε για κείνη ο πατέρας της.

Τι βραδιές, αλήθεια, είναι αυτές που μας επιφυλάσσει ο Σεπτέμβρης! Το «Μαζί για το Παιδί» με την ευγενική αντιπρόεδρό του κ. Αλεξάνδρα Μορτινού, ευχαρίστησε δημόσια, με τη σειρά του, τους καλλιτέχνες και τον κύριο εμπνευστή Γιώργο Νταλάρα, καθώς και τους χορηγούς, με μεγάλη χορηγό την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, για τις δύο χρυσές βραδιές που θα μας χαρίσουν. «Κουγιουμτζής» στη Σμύρνη ήταν ο χρυσοχόος. Τα κουγιουμτζίδικα ήταν στη Rue Franke, τον Φραγκομαχαλά που ξεθεμελιώθηκε και κάηκε το 1922. Αλλά ό,τι είναι από χρυσό, κρατάει την αξία του. Ετσι και τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, που μένει πάντα παρών, δίπλα μας, όταν το συναίσθημα μας πλημμυρίζει με τα τραγούδια του που μιλούν στην ψυχή. Με τον Γιώργο Νταλάρα και τους άξιους τραγουδιστές θα τραγουδήσουμε κι εμείς, όλες οι κερκίδες, για το Παιδί, που είναι ο τελικός αποδέκτης μιας τέτοιας καλλιτεχνικής εκδήλωσης με τόσο σημαντικό σκοπό. Και όπως είπε ο Γιώργος Νταλάρας «όταν μιλάει η μουσική είμαι αισιόδοξος»... Η συνέντευξη Τύπου είχε και το σύμβολό της, ένα πρώτο φύλλο του φθινοπώρου από τις μουριές της Βασιλίσσης Σοφίας. Είχε το σχήμα της καρδιάς, όπως το σήμα του «Μαζί για το Παιδί».

Και φωτορεπορτάζ από την Ελ.Μπίστικα.

Επίσης στις εφημερίδες Βραδυνή, Απογευματινή, ΝΕΑ,Εθνος.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δύο συναυλίες στο Ηρώδειο για τα παιδιά

Η ένωση Μαζί για το παιδί διοργανώνει δύο μοναδικές συναυλίες, στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, με κεντρικό ερμηνευτή το Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος θα τραγουδήσει συνθέσεις του Σταύρου Κουγιουμτζή, με τον οποίο και συνέδεσε το ξεκίνημά της καριέρας του.

Τα έσοδα των συναυλιών, στις οποίες χορηγός επικοινωνίας είναι ο Όμιλος ΑΝΤ1, θα διατεθούν για τους σκοπούς της Ένωσης, η οποία από το 1996 αγκαλιάζει και υποστηρίζει ετησίως 5.000 παιδιά που έχουν ανάγκη, προσφέροντάς τους καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Ohmδείο Ηρώδου του Αττικού και τιτλοφορούνται «Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει Σταύρο Κουγιουμτζή». Στο πλαίσιο των συναυλιών θα ακουστούν μελωδίες από γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη, από το «Μη μου θυμώνεις μάτια μου» στο «Κάπου νυχτώνει», από το «Ο ουρανός φεύγει βαρύς» στο «Ένας κόμπος η χαρά μου», από το «Οι ελεύθεροι κι ωραίοι» στο «Πουκάμισο το θαλασσί», στο «?εν έχω μάτια να σε δω», στο «Όλα καλά», στο «Ήταν πέντε ήταν έξι», στο «Τώρα που θα φύγεις», στο «Του κάτω κόσμου τα πουλιά», τραγούδια που έγραψαν ιστορία τις δεκαετίες του 1970, του 1980, του 1990 και μέχρι σήμερα διατηρούν την αλήθεια και την αμεσότητά τους.

Καλεσμένοι στις δύο ξεχωριστές βραδιές είναι ο Κώστας Μακεδόνας, η Μελίνα Ασλανίδου, η ?έσποινα Ολυμπίου και η μικρή κόρη του Σταύρου, Μαρία Κουγιουμτζή, που θα ερμηνεύσουν με σεβασμό και αγάπη μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα σπουδαία τραγούδια του συνθέτη, ενώ θα τους συνοδεύσουν 15 εξαιρετικοί μουσικοί.

http://news.pathfinder.gr/culture/news/501769.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Γιώργος Νταλάρας έδωσε συνέντευξη στον "Ορφέα" σχετικά με τις συναυλίες του Ηρωδείου, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα το απόγευμα. :D

Επειδή λέει μέσα και κάποια τραγούδια που πρόκειται να πει στο Ηρώδειο (ίσως να ισχύουν και για την Καλαμαριά) όποιος δεν θέλει να ξέρει ας μην τη διαβάσει ακόμα. :D

Πάντως το link είναι αυτό:

http://www.e-orfeas.gr/content/view/806/197/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο ΒΗΜagazino, υπάρχει ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0