Sign in to follow this  
Followers 0
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Συνέντευξη στο νέο περιοδικό "Όασις"

42 posts in this topic

Μ άρεσε πάρα πολύ η θεματολογία που έχει.Βέβαια ακόμα δεν έχω οκοκληρωμένη άποψη.Σε 2-3 μέρες θα γράψω αναλυτικότερα τις εντυπώσεις μου.

Απλά να σημειώσω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι στη σελίδα 12 που αναφέρει τις καινούριες κυκλοφορίες αλλά και τις επικείμενες αναφέρει στην αρχή:

Αντιστοίχως,ζωντανή ηχογράφηση απο το Μέγαρο Μουσικής, αφιέρωμα στον ''ποιτή'' της ζωής και του έρωτα Λευτέρη Παπαδόπουλο με Νταλάρα,Μαρινέλλα,Γλυκερία,Μακεδόνα,Όναρ και Ασλανίδου. :music::music:

Λέτε να ήρθε η ώρα να βγει επιτέλους και αυτό το cd; :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ ωραία και προσεγμένη δουλειά!!

Μόλις το αγόρασα, επομένως δεν μπορώ να πώ περισσότερα...

Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια, και κυρίως στον... "δικό μας" Πολυμήχανο. Εύγε!

:music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πέτρο, σε πόσα post υπολογίζεις να μας γράψεις ότι επιτέλους το διάβασες; :lol: :lol: :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ είδα ένα περιοδικό που πραγματικά το χρειαζόμαστε.Επιτέλους ξεκαθαρίζουν λίγο τα πράγματα με κουβέντες όσον αφορά το λαϊκό τραγούδι.Χαίρομαι για τον Θανάση μας,που συμμετέχει σε αυτήν την πρώτη έκδοση "παρέα" με τον φίλο μας τον Γιώργο Νταλάρα.

Πολύ ωραίοι οι μπουζουξήδες στο cd,είναι απο τους καλύτερους μαζί με τον Νικολόπουλο και τον Πολυκανδριώτη.(Επιτρέψτε μου μιά ιδιαίτερη συμπάθεια εδώ και χρόνια στον Χρήστο Κωνσταντίνου)

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε με βάθος και ουσία για το λαϊκό τραγούδι,πάντα πιστεύω πως μαζί με τα τραγούδια του Θεοδωράκη,τα λαϊκά και τα Ρεμπέτικα είναι αυτά που "το αίμα του βράζει περισσότερο"(προσωπική άποψη αυτή).

Θανάση καλή συνέχεια στα επόμενα τεύχη,έχουμε ανάγκη τις γνώσεις σου και την ψυχούλα σου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ πάλι θα ήθελα να δηλώσω δημόσια τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Θανάση για την εξαιρετική δουλειά που έκανε στα θέματα που επιμελήθηκε. Τα κείμενα του Θάνου είναι κείμενα που λείπουν απο τη σύγχρονη δημοσιογραφία. Φωνάζουν απο μακριά ότι απο πίσω τους έχουν ώρες δουλειάς και έρευνας, πράγματα τα οποία λείπουν απο τη σημερινή δημοσιογραφία. Εν μέσω αυτού του κατακλυσμού απο -αρπακολατζίδικες- δουλειές του ποδαριού και της πλάκας, είναι πολύ ευχάριστο να διαβάζεις τέτοιες δουλειές και να βλέπεις ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Εγώ μπορεί να το ξέρω, αλλά τώρα θα το μάθουν και άλλοι...

Παραπάνω έγραψα "Δημοσιογραφος" γιατί μπροστά σε τέτοιες δουλειες τύφλα να έχουν οι κοπρίτες ψευτοδημοσιογράφοι που με copy paste μάθανε και κάνουνε και...."Δημοσιογραφία"...

Μπράβο στο περιοδικό το οποίο μακάρι να έχει επιτυχημένη και πολυετή συνέχεια

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπέροχο!! Ένα περιοδικό ΓΕΜΑΤΟ ΝΤΑΛΑΡΑ!!! Σχεδόν όποια σελίδα και να γυρίσω, πέφτω πάνω στο όνομά του!!! ...Το ΑΠΟΛΥΤΟ τευχος!! :lol: :lol: :lol:

Θανάση συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σου!! Είμαι σίγουρος οτι στο μέλλον να δούμε και άλλα ωραία πράγματα από εσένα! :music:

ΥΓ: ......Το τι γέλιο έριξα όταν διάβασα το σχόλιο του Μανώλη Καραντίνη, δεν λέγεται....

Μιλώντας για τον Γ.Νταλάρα:

Μα σήμερα δεν είδες;; Ήρθε για φωτογραφίες και ήθελε να είναι κουρδισμένα τα μπουζούκια. Μας έβαλε να κάνουμε πρόβα μεσημεριάτικα. (γέλια)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χθες πήρα επιτέλους το περιοδικό! :music: Για να πω την αλήθεια, δεν έχω προλάβει ακόμα να το διαβάσω κανονικά, απλώς κοίταξα τα θέματα, τα οποία μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα. Αρχικά με ξένισε λίγο το γεγονός ότι έχει μέσα τον Νταλάρα, τον Μητσιά, τον Μπάση, τον Μαμαγκάκη, τον ’κη Πάνου... και έχει και τον Γονίδη... Αλλά φυσικά δεν στάθηκα και πολύ σ' αυτό. Τι είναι 2 σελίδες μπροστά σε όλα τα άλλα καταπληκτικά θέματα που έχει μέσα; Μου άρεσε πολύ το εξώφυλλο (η φωτογραφία δηλαδή) και η φωτογράφηση του Νταλάρα με τους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού. Ωραία ιδέα να γίνει η φωτογράφηση δίπλα στη θάλασσσα! Απλώς θα προτιμούσα να μην είχε πέσει τόσο πολύ Photoshop... Το μόνο που δεν μου άρεσε και τόσο στο εξώφυλλο, είναι αυτή η τυποποίηση στην εμφάνιση, που κάνει μπαμ ότι είναι Γιαννίκος. Εν πάσει περιπτώσει, κοιτάζωντας λοιπόν την καταγραφή των 45αριών του Νταλάρα, αναρωτιέμαι αν έχει ξαναγίνει πουθρνά (σε τέτοιαα περιοδικά) τέτοια καταγραφή για τα 45άρια άλλων καλλιτεχνών! Αν έχουν γίνει σίγουρα θα είναι ελάχιστες! Να πω λοιπόν ένα μεγάλο μπράβο στον Θανάση για όλα τα κείμενά του στο περιοδικό! Αυτά προς το παρόν...

Και μία ερώτηση (προς Θανάση): θα είσαι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού; :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.

Αυτό που θα ήθελα εγώ να καταθέσω , σχετικά με το νέο περιοδικό, είναι πως βρήκα πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.Θέματα όπως αυτό του Μπάμπη Μπακάλη ή της Σωτηρίας Μπέλλου, οι συνεντεύξεις του Νίκου Μαμαγκάκη, του ’κη Πάνου και φυσικά του Λευτέρη Χαψιάδη αλλά και η έρευνα για την τρέλα στο λαικό τραγούδι.Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και η συνέντευξη των τεσσάρων δεξιοτεχνών του μπουζουκιού.

Σχετικά με τη συνέντευξη του Νταλάρα, πραγματικά την απόλαυσα.Γιατί είχε πολύ καιρό να δώσει μια συνέντευξη στην οποία να μιλά αποκλειστικά και μόνο για το λαικό τραγούδι, τον Καζαντζίδη και τον Μπιθικώτση...Το χάρηκα πραγματικά...Και πολύ περισσότερο γιατί και οι δικές μου εργασίες , συμπεριλήφθηκαν μαζί με μια τέτοια συνέντευξη, σχετική με το λαικό τραγούδι...

Εξίσου ωραία και η φωτογράφηση...

Αυτά...

Το επόμενο τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραια η συνεντευξη! :music:

Οντως μια αμιγως μουσικη συνεντευξη :razz::razz: Οι φωτογραφιες δεν με τρελαναν ιδιαιτερα,περα απο την ιδεα να γινει διπλα στη θαλασσα η φωτογραφιση με ολους του μπουζουξηδες :razz:

Οσο για το ιδιο το περιοδικο,σε γενικες γραμμες μου αφησε καλες εντυπωσεις.

Αν και ειναι νωρις ακομη για συμπερασματα,προτιμω να περιμενω και τα επομενα τευχη,πριν σχηματισω αποψη.

(μια μικρη επισημανση...στη σελ.61 υπαρχει διαφημιστικη καταχωρηση για το cd ''Οι θαλασσιες οι χαντρες''.Αναφερεται λοιπον πως το τραγουδι ''Crazy girl'' τραγουδαει η Νελλη Μανου,κατι που δεν ευσταθει.Το τραγουδι το λεει η Αλεκα Κανελλιδου,απ'οσο ξερω...Ετσι Κωστα; :razz::wow: )

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ωραια η συνεντευξη! :music:

(μια μικρη επισημανση...στη σελ.61 υπαρχει διαφημιστικη καταχωρηση για το cd ''Οι θαλασσιες οι χαντρες''.Αναφερεται λοιπον πως το τραγουδι ''Crazy girl'' τραγουδαει η Νελλη Μανου,κατι που δεν ευσταθει.Το τραγουδι το λεει η Αλεκα Κανελλιδου,απ'οσο ξερω...Ετσι Κωστα; :razz:  :razz: )

Εγώ πάλι θυμάμαι ότι το τραγούδι στην ταινία το τραγουδούσε η Ζωή Κουρούκλη

Share this post


Link to post
Share on other sites
(μια μικρη επισημανση...στη σελ.61 υπαρχει διαφημιστικη καταχωρηση για το cd ''Οι θαλασσιες οι χαντρες''.Αναφερεται λοιπον πως το τραγουδι ''Crazy girl'' τραγουδαει η Νελλη Μανου,κατι που δεν ευσταθει.Το τραγουδι το λεει η Αλεκα Κανελλιδου,απ'οσο ξερω...Ετσι Κωστα; :music::razz: )

Στον δίσκο που κυκλοφόρησε τότε από τη LYRA τραγουδούσε η Νέλλη Μάνου. Η Αλέκα Κανελλίδου ήταν στην PHILIPS οπότε το τραγούδι κυκλοφόρησε εκτός soundtrack σε 45άρι.

Αγαπητή christy κάνεις λάθος για τη Ζωή Κουρούκλη. :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ειδες; κατι ηξερα εγω που απευθυνθηκα στον...ειδικο! :razz:

Ευχαριστω για τις ακρως διαφωτιστικες πληροφοριες :music::razz::razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό για την Κουρούκλη, το είχα ακούσει απο τον Πλέσσα σε μιά συνέντευξη του. Ελεγε λοιπόν, ότι επειδή η Ζωή Λάσκαρη δεν είχε καλή φωνή για να τραγουδήσει το τραγούδι στην ταινία, ντουπλαρίστηκε από την Ζωή Κουρούκλη, η οποία είναι και εξαδέλφη της. Τώρα αν λόγω ηλικίας :lol: δεν θυμάμαι καλά..... ζητώ την επιείκειά σας!!! :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να ευχηθώ κι εγώ καλή συνέχεια στο καινούργιο περιοδικό! :music:

Να δώσω συγχαρητήρια στον Θάνο για τα πολύ ωραία άφιερώματα που επιμελήθηκε άψογα. ;):music:

Να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την συνέντευξη του Γ.Νταλάρα. Απολαυστική! Η φωτογράφηση και -κυρίως- η ιδέα να φωτογραφηθεί με τους σολίστες πολύ ωραία και πρωτότυπη.

Βρήκα λιγάκι ενοχλητικό την συνύπαρξη σπουδαίων λαΪκών καλλιτεχνών με καλλιτέχνες που δεν εκτιμώ. Αλλά μάλλον αυτό είναι η λογική των συγκεκριμένων εκδόσεων.

Η τελική αποτίμηση θετική. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

To επομενο τευχος απο Σεπτεμβρη Οκτωμβη;;

ξέρουμε ή ειναι νωρις ακόμα;;

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0