Sign in to follow this  
Followers 0
kostasp

"Θα πιω απόψε το φεγγάρι" αφιερ. στον Λευτ. Παπαδ.

123 posts in this topic

den eixa proseksei to topic kai eftiaksa diko mou me to idio thema!...tora p to ematha ta ta leme apo edo!...

exo loipon to cd edo kai deka hmeres kai to akouo sxedon kathe mera!

ekpliktikes ermhneies....prosegmenes enorxhstroseis (to xeri tou theiou mpike edo!!!)....

Share this post


Link to post
Share on other sites

enas ntalaras orimotatos...mia glykeria foverh.....makedonas kai aslanidou deixnoun giati einai to paron kai to mellon tou kalou ellinikou tragoudiou kai mia marinella mageytiki!!!

eilikrina anatrixiasa me thn ermineia sto "savvatovrado sthn kaisariani" kai to "kapote tha'rthoun"...alla ekei pou syglonistika einai me to "odos aristotelous" apo th thea marinella....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γειά σου Γιώργο και καλώς ήρθες στο forum!

Θα ήθελα να σε παρακαλέσω όμως να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες (όχι με greeklish δηλαδή) για να μπορούμε να τα διαβάζουμε εμείς, καθώς και κάποια μέλη απ' το εξωτερικό, που μαθαίνουν ελληνικά.

Επίσης, αν θέλεις να προσθέσεις κάτι σ' ένα μήνυμα που γράφεις, μπορείς να πατήσεις το κουμπάκι "Edit" που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά πάνω απ' το μήνυμα. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από την εφημερίδα Αυγή στις 18/11

Η κοινωνική ιστορία της Ελλάδας σε λίγο περισσότερο από δύο ώρες...

Κάποιοι δίσκοι ξεφεύγουν από τα όρια της μουσικής απόλαυσης ή και αξίας και μετατρέπονται σε κάτι άλλο και περισσότερο από αυτό, σε κάποιες περιπτώσεις σε βαθμό που το μουσικό σκέλος σχεδόν παύει να έχει σημασία... Θα τους αποκαλούσαμε ντοκουμέντα αλλά στην πράξη είναι κάτι ακόμα πιο πολύ, μικρά κομμάτια ζωής αποτυπωμένα παλαιότερα στο βινίλιο και τώρα πια και στο CD (ή και σε mp3 πια, γιατί όχι:). Και είναι αυτή η κοινωνιολογική/ιστορική διάσταση που μπορεί να μας κάνει να ξεπεράσουμε κάποιες απορίες ή και ενστάσεις που μπορεί να έχουμε όχι μόνο για το περιεχόμενο αλλά ακόμα και για την αιτία της κυκλοφορίας αυτών των δίσκων...

Αίφνης δεν είχαμε καταλάβει ακριβώς ούτε καν τον λόγο του γιατί έπρεπε να έχουν γίνει δύο αφιερωματικές συναυλίες σε τραγούδια των οποίων τους στίχους υπογράφει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής τον Ιούνιο του 2006... Αρκεστήκαμε στο γεγονός ότι ήταν μια επιθυμία του Γιώργου Νταλάρα που είχε τη δυνατότητα να την πραγματοποιήσει. Και αν τότε είχαμε αυτή την απορία μας δημιουργήθηκε μια ακόμα μεγαλύτερη όταν είδαμε να κυκλοφορεί τώρα, περισσότερα από δύο χρόνια μετά, το live υλικό που ηχογραφήθηκε εκείνες τις δύο βραδιές σε ένα διπλό CD με τίτλο «Θα Πιω Απόψε Το Φεγγάρι». Μέχρι που ακούσαμε το εν λόγω δισκογράφημα... Και μπορεί η απορία μας να μη λύθηκε, αλλά σίγουρα δικαιώσαμε και με το παραπάνω την κυκλοφορία του.

Ας πούμε κατ' αρχήν ότι η ακρόαση του δεν έκρυβε την παραμικρή έκπληξη για εμάς... Ηταν απολύτως αναμενόμενο τόσον ότι η τεχνική πλευρά, η παραγωγή και η ηχογράφηση δηλαδή, θα ήταν άψογες όσο και ότι όσα ακούστηκαν εκείνα τα δύο βράδια στο Μέγαρο (γιατί δεν ήμασταν παρόντες για να έχουμε προσωπική εμπειρία) θα ήταν εξίσου υψηλού επιπέδου, από τις ενορχηστρώσεις μέχρι την ιδανική για το αφιέρωμα σε ένα τόσο μεγάλο σε όγκο και σημασία έργο ατμόσφαιρα. Και αυτό γιατί το όλο project -εκτός από το να είναι δική του ιδέα- είχε και έχει επιμεληθεί και στο CD από τον Γ. Νταλάρα που είναι γνωστός για την τελειομανία του. Ούτε οι ερμηνείες μας αιφνιδίασαν στο παραμικρό, είτε απογοητεύοντας είτε ενθουσιάζοντάς μας... Η Μαρινέλλα και ο ίδιος ο Ν. αποδεικνύουν για μιαν ακόμα φορά την πολύ μεγάλη ερμηνευτική τους στόφα, η Γλυκερία είναι μια τραγουδίστρια που ξέρει να προσαρμόζεται πολύ καλά σε μιαν ευρύτατη γκάμα ρεπερτορίου, ο Κώστας Μακεδόνας αποδεικνύει για άλλη μια φορά την σταθερότητα και την στιβαρότητα του, η Μελίνα Ασλανίδου δείχνει ότι είναι όχι μόνο μια από τις καλύτερες αλλά και με ήδη πολύ ευδιάκριτη προσωπικότητα νέες λαϊκές φωνές που διαθέτουμε και τέλος οι Οναρ μόνον άσχημα δεν τα πάνε στα (όχι και πολλά...) τραγούδια που λένε.

Χρονογράφος μιας εποχής...

Πού εντοπίσαμε λοιπόν την ιδιαίτερη χρησιμότητα αυτού του δίσκου αφού δεν ακούσαμε παρά καλές εκτελέσεις τραγουδιών που είναι κάτι παραπάνω και από γνωστά και στην πλειοψηφία τους πολύ καλά (αφού έχουν γραφτεί από την αφρόκρεμα των Ελλήνων συνθετών του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα); Ακριβώς στο ότι τα ακούσαμε όλα μαζί, το ένα μετά το άλλο. Μέσα από τους στίχους του Παπαδόπουλου ήταν σα να ζήσαμε την ελληνική πραγματικότητα, τα θετικά της στοιχεία, τις αγκυλώσεις αλλά και τους μετασχηματισμούς της μέσα στα τελευταία τουλάχιστον σαράντα χρόνια... Και στο τέλος της ακρόασης δεν μπορούσαμε παρά να μην καταλήξουμε σε δύο συμπεράσματα: Πρώτον ότι τα περισσότερα από αυτά τα τραγούδια μιλούν για μιαν Ελλάδα που είναι πολύ μακρινή από εμάς, σε κάποιες περιπτώσεις σχεδόν... απηρχαιωμένη (δεν είναι τυχαίο ότι ο στιχουργός έχει ουσιαστικά σταματήσει να γράφει τραγούδια εδώ και αρκετά χρόνια). Και δεύτερον ότι αναζητείται επισταμένως κάποιος, ένας και μόνον έστω, ο οποίος να καταφέρει να αποτυπώσει σε στίχους τη σημερινή πραγματικότητα της χώρας μας με την ίδια αγάπη αλλά και ακρίβεια και ενάργεια που το έκανε ο Παπαδόπουλος για εκείνη της εποχής του. Δυστυχώς όμως δεν τον βλέπουμε πουθενά... Και όσο και αν φαίνεται περίεργο... έχουμε την αίσθηση ότι ο Λευτέρης Παπαδόπουλος του τότε, ο στιχουργός με την πιθανότατα μεγαλύτερη οξυδέρκεια από κάθε άλλο ομοεθνή συνάδελφο του -απότοκο κατά τη γνώμη μας της άλλης του ιδιότητας, αυτής του δημοσιογράφου-, θα συμφωνούσε απόλυτα και με τα δύο. Ισως αυτό ακριβώς να κάνει και την εύρεση του «διαδόχου» του τόσο δύσκολη...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aπό το Music Corner:

Χρυσό έγινε πρόσφατα το διπλό album - αφιέρωμα στον ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο με τίτλο "Θα πιω απόψε το φεγγάρι", ζωντανά ηχογραφημένο από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σ' αυτή την εξαιρετική έκδοση ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Κώστας Μακεδόνας, η Μελίνα Ασλανίδου, οι Όναρ και η Μαρινέλλα δίνουν νέα πνοή σε μεγάλα τραγούδια που έχουν σημαδέψει τη μουσική ιστορία αυτού του τόπου.

http://www.musiccorner.gr/extras/vrexei_mo...siki/index.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και πλατίνα εύχομαι!

Τέτοιοι δίσκοι αξίζουν της ανταπόκρισης του κοινού. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

:lol: :lol:

Πλάκα έχει οπως τα λέει.

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατι είναι "στοιχειωμένο τραγούδι" το "Καποτε θα΄ρθουν να σου πουν; Και γιατι πρέπει να μένει ανέγγιχτο;; :wacko::wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιατί και καλά είναι σφραγισμένο από τον Σιδηρόπουλο και δεν πρέπει να το λέει κανείς άλλος. Που σημαίνει ότι δεν θα ξανακουστεί εκτός αν ο Παύλος μιμηθεί τον Λάζαρο της Αγίας Γραφής.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τίποτα δεν πρέπει να μένει ανέγγιχτο στην τέχνη... Αν μείνει, χαθήκαμε! Θα αραχνιάσουμε! :wacko:

Κι ευτυχώς ο Νταλάρας το ξέρει καλά αυτό...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τον κ.Οικονόμου τον πείραξε ,το ίδιο, που το τραγούδι έτυχε επανερμηνείας κι από την Φαραντούρη κι από την Γλυκερία ή πρέπει να μείνει ανέγγιχτο μόνο από τον Νταλάρα;

Είναι ιεροσυλία δηλαδή; Ο Σιδηρόπουλος ερμήνευσε φανταστικά δυο τραγούδια: ''Να μ΄αγαπάς'' και το ''Κάποτε θάρθουν''. Επειδή ''άφησε'' νωρίς τον μάταιο τούτο κόσμο δημιουργήθηκε μια μυθολογία υπερβολής γύρω από το όνομά του.

Επιπλέον, τον πείραξε τον κ.κριτικό το άπλετο φως που πέφτει στον Νταλάρα. Μπορεί να είναι το φωτοστέφανο του απαντώ εγώ και να δείχνει έτσι. Ή ας πάει στον Γιαννίκο και να διαμαρτυρηθεί για αυτήν την αποκοτιά!Ε! ’ντε πια! Μας έχετε πρήξει! Μπορεί να μας κατηγορούν κάποιοι ως σκληροπυρηνικούς αλλά αυτοί έχουν άλλου είδους πρόβλημα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ πάντως είμαι περήφανος που αποκαλούμαι ''σκληροπυρηνικός'' οπαδός του Νταλάρα. Όπως και όλοι μας πιστεύω ότι το ίδιο νιώθουν. Εκτός αν είναι καλύτερο να είσαι σκληροπυρηνικά κομπλεξικός απέναντι σε κάποια πράγματα, χωρίς λόγο και αιτία.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Τον κ.Οικονόμου τον πείραξε ,το ίδιο, που το τραγούδι έτυχε επανερμηνείας κι από την Φαραντούρη κι από την Γλυκερία ή πρέπει να μείνει ανέγγιχτο μόνο από τον Νταλάρα;

Συμφωνω απολυτως!!

Ακριβως το ιδιο σκεφτηκα οταν διαβασα το κειμενο....

Α! και δηλωνω κι εγω ''σκληροπυρηνικη'' οπαδος του Νταλαρα! B)

Αϊ στο καλο πια! :mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μαζί με σας κι εγώ...

Όπως τραγουδάει και ο Γιώργος Νταλάρας κάπου στην "Ανατολή" του Μιχ.Τερζή και του μεγάλου Κωστή Παλαμά.

Σκληροπυρηνικός.Όχι με την κακή έννοια,όπως όλοι μας μα με πάθος και άπλετο δίκιο για την πορεία ενός μουσικού-τραγουδιστή και Ναι Δάσκαλου όπως ο Νταλάρας και είναι προσωπικά καμάρι μου, σε δύσκολες εποχές για όλα,αφου υπερισχύουν η προχειρότητα,η διαφήμηση,ο χαβαλές,το νταχτιρντί και λείπει η ουσία.

Πάλι θα πω για λανθασμένες κριτικές απο ανθρώπους με εμμονές και ανασφάλειες.

Είναι γνωστό ότι οι άρρωστοι παλεύουν με τα σεντόνια τους.Χάρισμα τους.

Γιατι η τέχνη και η ψυχή του Γιώργου Νταλάρα είναι απόλυτα υγιείς ύλες.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Γιατί και καλά είναι σφραγισμένο από τον Σιδηρόπουλο και δεν πρέπει να το λέει κανείς άλλος.

Και μόνο αυτό είναι λόγος να το πουν άλλοι 100.

Δεν δέχομαι τα "Πρέπει" και τα "Μη"

Share this post


Link to post
Share on other sites

17 Εβδομάδες έκλεισε ο δίσκος και βρίσκεται ακόμη πολύ ψηλά στις πωλήσεις. Συγκεκριμένα στις τελευταίες μετρήσεις ήταν στη θέση 11.

Περισσότερες Λεπτομέρειες εδω: http://www.ifpi.gr/chart05.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

H κριτική του Κώστα Μπαλαχούτη από "Tv Mag" της εφημερίδας "Ο κόσμος του επενδυτή". Πρόκειται για την ίδια κριτική που υπήρχε στο 3ο τεύχος του περιοδικού "Όασις"

0003-61.jpg

0004-54.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απ' όσο γνωρίζω, δεν υπήρχε καμία μέρα επαγγελματικό συνεργείο για βιντεοσκόπηση, οπότε μάλλον όχι... B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κριμα!!! αλλα μου φαινεται πολυ παραξενο να μην κρατηθει και σε βιντεο, ειδικα για τον Νταλαρα που ολοι ξερουμε ποσο τακτικος ειναι!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αλλο ομως προσωπικο αρχειο και αλλο να κυκλοφορησει βιντεο.... B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπορει να επαναληφθουν οι συναυλιες και να μαγνητοσκοπηθει αργοτερα .Ποιος ξερει!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μεταφέρω εδω το post του Christo γιατι εκ παραδρομής δημιούργησε νέο topic:

Christo i moved your post here because we have already created this topic for this album. :D:rolleyes:

QUOTE (Christo @ Jul 11 2009, 08:06 PM)
:rolleyes:

Well I just finally received my personal recording of the Afieroma sto Lefteri Papadopoulo and boy let me tell you -

I can only sum it up in 1 word expression

    "OUTSTANDING"  

or "Pente Nostima" as we say in Greek!

I haven't heard a really really good Live Greek recording from all the old Classic Laiko songs in a long long time.

And Listening to Dalaras singing my Old Favorite Hits and singing other hits from Poulopoulos, Kalatzis, Mitsias, Bithikotsis, wow

he not only nailed them right dead center

but blew them away too!!

:rolleyes:

Man our one and only singer can still sing them good regardless the fact he will be pushing 60 soon.

And for a guy singing at 60 he still can sing those highs, I couldn't believe my ears I loved every minute of them. Just when we thought he lost it, he surprises us and still manages to sing much like he used too!!!

Bravo Giorgio!!

and Bravo to Glykeria, Makedonas, & Marinella whom also did a splendid job singing all the Great Classic Hits of Papadoupoulos from long ago.

There may have been only one song that could have been better this was at the end of the concert whereby he could have finished singing it on his own instead of having the audience to do it for him. But other then that, the guy still has it.

Has to why he doesn't sing like this more often when we now know that he can???

Well it's still a mystery and one we may never know why indeed.

But definately he needs to do it more often!!!

But most of all, I must say a special Thank you and dedication to a close friend here in the club who sent it to me, for without him, I still would not have heard the disc yet.

So thank you to that close friend I'm dedicated too and I really so appreciate this as I loved the cd so much and am ever grateful to be a friend here too.

:rolleyes:

:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0