Theodore

Η Νέα Εποχή Στη Μουσική

93 posts in this topic

Έτσι ακριβώς είναι! Ακριβώς όπως τα λέει! Συμφωνώ απόλυτα με όλο το κείμενο εκτός από την τελευταία παράγραφο:

[..] ακόμα και τα παλιά γνωστά μας τηλεοπτικά κανάλια ή και ραδιόφωνα, δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης, διότι μην ξεχνάμε ότι σήμερα είναι απλά αμπαλάζ περιεχομένου που κάποια τρίτη εταιρεία παραγωγής έφτιαξε.

Το θέτει πολύ γενικά και διαφωνώ. Σίγουρα αρκετά κανάλια (κυρίως ραδιοφωνικά) είναι αμπαλάζ περιεχομένου τρίτων, αλλά όχι όλα. Κατά την γνώμη μου, το ραδιόφωνο θα συνεχίσει να υπάρχει, όσο και αν εξελιχθεί η τεχνολογία. Αρκεί να έχει λόγο ύπαρξης και να παράγει καλό περιεχόμενο. Δηλαδή αν αρκείται στην απλή μετάδοση έτοιμων playlist, θα το φάει η μαρμάγκα. Ούτε για τα τηλεοπτικά κανάλια συμφωνώ για παρόμοιους λόγους.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι πολύ θλιβερό όταν τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί επιδίδονται σε αγώνα λάσπης επιστρατεύοντας τους πολιτικούς σχολιαστές τους γιατί δεν ανέχονται να πληρώνουν. Και να αφήνουν υπονοούμενα για σκάνδαλα στο θέμα των συγγενικών δικαιωμάτων(έναν νόμο που ψηφίστηκε πολλά χρόνια πριν). Θα ήταν πιο έντιμο να λένε ονόματα για να μπορούν να απαντήσουν κιόλας.Ο νόμος έχει κενά το έχω ξαναπεί. Να προσπαθούν όμως να συνδέσουν τα όποια κενά του νόμου με θέσεις και να υπονοούν πως τα πρόσωπα των θέσεων εξυπηρετούν ομάδες, όπως μουσικούς και τραγουδιστές και να μας λένε πως τα συγγενικά δικαιώματα είναι ελληνική πατέντα!!!!!! δείχνει την κατάντια τους. Δείχνει επίσης χτύπημα κάτω από την μέση.Σε κάποιους πιάνουν αυτά βέβαια...

’λλο να έχει κενά ο νόμος κι άλλο να έχουν κενά στα μυαλά τους. Αλλά μάλλον πονηριά έχουν...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπάρχουν σε αυτό το site και η νομοθεσία (συγγενικά δικαιώματα)και κάποιες πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται.

http://www.eratospe.org/about.asp

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Διαβούλευση άρπα κόλλα για τα πνευματικά δικαιώματα.''

http://www.enet.gr/?...exnes&id=330903

Αντί του τελικού κειμένου του νομοσχεδίου, χθες αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο (www.opengov.gr) τα ζητήματα τα οποία κατά το υπουργείο «χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση». Στόχος; Η δημόσια διαβούλευση. Ο χρόνος, όμως, που δίνεται στους ενδιαφερόμενους δημιουργούς και φορείς για να ενημερωθούν και να εκφράσουν τις απόψεις τους είναι ελάχιστος: ημερομηνία λήξης της διαβούλευσης είναι η 31η Δεκεμβρίου κι ασφαλώς ένα διάστημα 15 εργάσιμων ημερών για ένα τέτοιο θέμα είναι ελαχιστο.

Κατά τα άλλα, πληροφορίες μας λένε πως η βιασύνη για την αλλαγή του νόμου έχει κι άλλα αίτια. Επαιξαν ρόλο οι πιέσεις που ασκεί υπερκομματική ομάδα βουλευτών, που με τη σειρά της δέχεται πιέσεις από το ξενοδοχειακό λόμπι το οποίο ζητά να απαλλαγεί από την υποχρέωση καταβολής πνευματικών δικαιωμάτων για τη χρήση οπτικοακουστικών έργων.Οπως και να 'χει το ΥΠΠΟΤ επιμένει πως έχει ενημερώσει για το νομοσχέδιο και τις βασικές του αρχές τους 17 Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης -αν και σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με αρκετούς από αυτούς, οι περισσότεροι είχαν λάβει την ενημέρωση χθες και γι' αυτό δήλωναν ανέτοιμοι να σχολιάσουν το περιεχόμενο.

«Είναι άκρως προκλητική η μεθόδευση να παραδίδουν οι δημιουργοί την αμοιβή τους στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών των έργων τους», γράφει ο κ. Τριπολίτης. «Τόσο το Σύνταγμα, οι Κοινοτικές Οδηγίες, οι Διεθνείς Συμβάσεις όσο και οι θεμελιώδεις διατάξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα επιτρέπουν στον οιονδήποτε να καθορίζει την αμοιβή του για το έργο του». Κατά τον ίδιο άλλωστε «εκκρεμεί και είναι υπό διατύπωση σχετική κοινοτική οδηγία κατ' ανάγκη δεσμευτική και για τη χώρα μας».

Σχόλιο δικό μου: χρειάζονται διορθώσεις σίγουρα στο θέμα των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων αλλά ο τρόπος που μεθοδευεται η υπόθεση μυρίζει πολύ άσχημα... Να προσθέσω πως οι ιδιωτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί πρωτοστάτησαν στο να πετύχουν μια τέτοια εξέλιξη. Δεν θα ξεχάσω τα ρεπορτάζ με υπονοούμενα στον ΣΚΑΙ λίγο πριν το καλοκαίρι και την απάντηση του Γερουλάνου πως θα τακτοποιηθεί το θέμα. Οδεύει προς την τακτοποίηση ως φαίνεται...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν και δεν αφορά την Ελληνική μουσική ούτε τα πνευματικά δικαιώματα, το βάζω εδώ γιατί αφορά την νέα εποχή στη μουσική και γιατί δεν βρήκα άλλο σχετικό topic.

Το βινύλιο δεν θα πεθάνει ποτέ!

Το cd σημειώνει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, καθώς έχει πέσει θύμα του διαδικτύου.

Από την άλλη υπάρχει το κλασσικό βινύλιο, το οποίο το 2011 στάθηκε στο ύψος του. Σύμφωνα με την Telegraph, οι πωλήσεις των κλασσικών δίσκων αυξήθηκαν την περασμένη χρονιά στη Βρετανία κατά 40%!

Στη Γηραιά Αλβιώνα πουλήθηκαν το 2011, 337.000 βινύλια, και αυτός είναι αριθμός ρεκόρ από 2005.

Από την άλλη, οι πωλήσεις cd μειώθηκαν μέσα στο 2011 κατά 13% σε σχέση με το 2010.

Μπορεί το cd να υπερέχει σε πολλούς τομείς σε σχέση με το βινύλιο, ωστόσο το τελευταίο, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ποπ «επανάστασης» και αποπνέει μια ρετρό έκφραση που ακόμα και στις μέρες μας έχει την γοητεία του.

Πηγή: http://www.rockap.gr/?p=10605

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΕ ΤΡΕΛΛΑ!!!

Βινύλιο και τα μυαλά στα κάγκελα!!!

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λευτέρης Παπαδόπουλος – Το Φρικώδες Νομοσχέδιο του Υπ. Πολιτισμού

Υπογράφει: Λευτέρης Παπαδόπουλος

02/01/2012

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1723&Itemid=68

Άννα Νταλάρα – Ερώτηση στη Βουλή για το Νομοσχέδιο περί Πνευματικών Δικαιωμάτων

Υπογράφει: Ogdoo.gr

09/01/2012

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1765&Itemid=25

Share this post


Link to post
Share on other sites

''...Προβληματίζει το υπουργείο το γεγονός, ότι, την ώρα που γίνεται προσπάθεια για απλοποίηση διαδικασιών και αντιμετώπιση της πολυνομίας και επίκειται, παράλληλα, αίτημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για ενσωμάτωση αντίστοιχης Ευρωπαϊκής οδηγίας, προωθείται εσπευσμένα αλλαγή της κείμενης νομοθεσίας;''

Μπορεί να κατηγορηθεί για την ερώτησή της αυτή αλλά η αλήθεια είναι συμπυκνωμένη στην τελευταία φράση της ερώτησής της. Γιατί τόση πρεμούρα από το υπουργείο που μάλλον προτάσσει τον τουρισμό του πολιτισμού ενώ θα έπρεπε να τηρεί τουλάχιστον ίσες αποστάσεις.Η πελατεία προβληματίζει το υπουργείο κι όχι η επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν ή η νομιμότητα. Ακόμα ένα νομοσχέδιο στο πόδι που μάλλον πάλι συμφέροντα έρχεται να εξυπηρετήσει κι όχι να λύσει προβλήματα ή και αρρυθμίες του παλιού νόμου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.tanea.gr/...le/?aid=4722182

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διατάχθηκε η λήψη τεχνολογικών μέτρων παρεμπόδισης της πρόσβασης χρηστών σε ιστοσελίδες μέσω των οποίων διακινούνται παράνομα ψηφιακά έργα, προστατευόμενα με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Προσωπικά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, γιατί δεν χρησιμοποιώ τις σελίδες που κατεβάζουν μουσική.

Δεν μου περισσεύουν τα χρήματα, αλλά όταν θέλω να αγοράσω κάτι, προτιμώ να κόψω από κάπου αλλού και να πάρω ένα μουσικό έργο ολοκληρωμένο.

Δεν ξέρω αν είναι αποτελεσματικό το μέτρο και εντέλει, δε νομίζω να υπάρχει κάποιο αποτελεσματικό μέτρο, για την αντιμετώπιση του φαινομένου...Ακόμα κι αν αυτό το μέτρο φέρει αποτελέσματα, κάτι άλλο θα βρούνε, δεν υπάρχει περίπτωση....

Κάποια στιγμή πάντως πρέπει να γίνει κάτι για να σταματήσει αυτή η ασυδοσία....

Έχω μεγάλη περιέργεια να δω αν θα πιάσει και το youtube η απαγόρευση...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το YouTube θα πληρώνει και τους έλληνες δημιουργούς

Συμφωνία της Google με την ΑΕΠΙ για την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων

http://www.tovima.gr/media/article/?aid=465627

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Ιστορία Της Αναπαραγωγής Μουσικής Σε Ένα Infographic

 

 

 

 

 

Logitech-illustrator-web.jpg

Edited by Theodore

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...