Sign in to follow this  
Followers 0
Νταλαρόφιλη

Το φίλτρο (CD/DVD)

77 posts in this topic

Ας ξκινήσουμε λοιπόν εδώ τις εντυπώσεις για τον δίσκο...

Η Tracklist:

1. Θα σε ξεπεράσω (Μ. Κουμπιός - Λ. Παπαδόπουλος)

2. Κυριάκατικό μου δάκρυ (Μ. Κουμπιός - Ν. Σταθόπουλος)

3. ’γρια ζωή (Μ. Κουμπιός - Ν. Σταθόπουλος)

4. ’νεμος (Χρ. Παπαδόπουλος - Γ.Σαρρής)

5. Όπου πας θα γυρίσεις (Νικόλας Κουμπιός - Λ. Παπαδόπουλος)

6. Η αιτία είσαι εσύ (Ν. Κουμπιός - Λ. Παπαδόπουλος)

7. Όλα μιλούν για σένα (Μ. Χατζηγιάννης - Ν. Μωραΐτης)

8. Ανάβει η ανατολή (Στ. Σέμσης - Λ. Παπαδόπουλος)

9. Οι σταθμάρχες (Δ. Παπαδημητρίου - Μ. Ελευθερίου)

10. Στο σώμα σου να κατοικώ (Μ. Κουμπιός - Λ. Παπαδόπουλος)

11. Σε φεγγάρια λυπημένα ( Κ. Παπαδόπουλος - Λ. Δημοπούλου)

12. Το πέλαγο κορμί σου (Π. Θαλασσινός - Λ. Παπαδόπουλος)

13. Η εξαφάνιση (Χρ. Παπαδόπουλος - Ελένη Πανταζή)

14. Το φίλτρο (Μ. Κουμπιός - Α. Αλκαίος)

Προς το παρόν απ' τα καινούρια τραγούδια έχω ακούσει μόνο 3. Όταν ακούσω και τα υπόλοιπα θα τα προσθέσω..

Μεταφέρω εδώ τις εντυπώσεις μου:

Για το "Θα σε ξεπεράσω":

είναι απ' τα τραγούδια που αν το άκουγα από άλλον τραγουδιστή θα μου πέρναγε τελείως απαρατήρητο όπως ένα σωρό άλλα, αν το άκουγα στο ξεκάρφωτο στο ραδιόφωνο και δεν ήξερα ότι είναι αυτό, ακούγοντας την εισαγωγή του μάλλον θα άλλαζα σταθμό αδιάφορα, και ότι το μόνο που μου έχει κάνει "κλικ" είναι η ερμηνεία του Νταλάρα.

Για το "Κυριακάτικό μου δάκρυ":

Καλό είναι, αλλά ο ήχος μου φαίνεται αρκετά ηλεκτρονικός και το κάνει να παραπέμπει σε σκυλέ καταστάσεις.. Αμάν πια με τον ηλεκτρονικό ήχο! Αν ήταν πιο φυσικός ο ήχος, το τραγούδι θα έφερνε περισσότερο προς παραδοσιακό και θα ήταν πολύ πιο ωραίο! (τα νεύρα μου...)

Για την "’γρια ζωή":

Καλό είναι κι αυτό, αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας... Είναι ζεϊμπέκικο, και πάλι ο ήχος μου τα χαλάει, γιατί το κάνει να φέρνει προς τα τραγούδια που βγαίνουν σωρηδόν, ενώ κι αυτό θα μπορούσε να ήταν πιο ... σαν τις "Πολλές σημαίες" π.χ.!

Αυτά σαν πρώτη εντύπωση... Δεν ξέρω, μπορεί μετά από 1 εβδομάδα να λέω άλλα. Όπως την έπαθα χοντρά με το "Ένα πόδι στ' άστρα"... :D Μακάρι... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όσον αφορά το "Θα σε ξεπεράσω", άρχισε να μου ψιλοαρέσει, μετά από μερικές ακροάσεις....

Γενικά έχω αυτό το συνήθειο....

Μπορεί να μην είναι τα τραγούδια που προτιμώ, αλλά μόνο και μόνο επειδή το λέει τόσο όμορφα, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, ακούγεται ευχάριστα.

Θα συμφωνήσω όμως με την Χρύσα.

αν το άκουγα στο ξεκάρφωτο στο ραδιόφωνο και δεν ήξερα ότι είναι αυτό, ακούγοντας την εισαγωγή του μάλλον θα άλλαζα σταθμό αδιάφορα

Το τραγούδι θυμίζει εποχές Αρένας... που μπορεί να μην συμφωνούσα με το ρεπερτόριο και τις συνθήκες που παίζονταν τα τραγούδια, η όλη φάση είχε την ομορφιά της την οποία καμιά φορά, νοσταλγώ.... :D:D

Τα υπόλοιπα τραγούδια του CD δεν τα έχω ακούσει ακόμα....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα μου επιτρεψετε να μεταφερω τις εντυπωσεις μου κι εδω..

Παραδοξως ,το cd ηρθε εδω στην Παρο στην ωρα του κι οχι μετα απο καμια βδομαδα.

Λοιπον, ακουγωντας 3-4 φορες τα νεα τραγουδια,θα πω το ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ και το ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΔΑΚΡΥ ειναι τα τραγουδια που ξεχωριζουν.Οχι για τον κοσμο που απλα ακουει Νταλαρα(σ'αυτους το αγαπημενο ,θα ειναι το συμπαθητικο ''Θα σε ξεπερασω''),αλλα για εμας που δικαιολογημενα εχουμε απαιτησεις.Τα δυο νεα αυτα τραγουδια,εχουν καταρχην ,ειδικα το ''Αγρια ζωη'',πολυ καλο στιχο.Και στα δυο τραγουδια ,στιχους εχει γραψει ο Νικος Σταθοπουλος.Τον θεωρω ενδιαφερουσα περιπτωση στιχουργου,καθως δεν τον εχω ξανακουσει η δεν τον ειχα προσεξει.Το ''Οπου πας θα γυρισεις'' ,ειναι σαφως καλυτερη συνθετικη δουλεια απ το ''Η αιτια εισαι συ''(το οποιο παρεπιπτοντως ειναι πολυ πιο συμπαθητικο σ αυτη τη νεα εκτελεση),του Νικολα Κουμπιου.Το ''Θα σε ξεπερασω'' ,εμενα προσωπικα μ'αρεσει .Μ αρεσε απ το πρωτο ακουσμα.Δεν λεω οτι ειναι το τρομερο τραγουδι που θα μεινει ως το 2100,αλλα εμενα μ'αρεσει.Τελειωνοντας,θα ελεγα οτι πιθανον να γουσταραμε ολοι μας ενα δισκο -για παραδειγμα με τραγουδια λαικα του Κορακακη η του Δημητριου-αλλα τον θεωρω ενα καλο δισκο.Τα τραγουδια που συμπληρωνουν το δισκο ειναι εξαιρετικα και καποια απ αυτα ,ειναι αδικημενα που αξιζαν δευτερης ευκαιριας(οπως τα τραγουδια του Χρ.Παπαδοπουλου πχ)

Share this post


Link to post
Share on other sites
6. Η αιτία είσαι εσύ (Ν. Κουμπιός - Λ. Παπαδόπουλος)

Το έκαναν φλαμένκο!!!!

Το βλέπω οσονούπω στα μπαράκια και στα lounge restaurants and bistros

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το "Όπου πας θα γυρίσεις" μ' αρέσει. Σε γενικές γραμμές οι καινούριες εκτελέσεις των τραγουδιών είναι καλές. Αν και νομίζω ότι προτιμώ τις παλιές. Όταν τ' ακούσω όλα πιο προσεκτικά θα γράψω πιο συγκεριμένα και πιο αναλυτικά τις εντυπώσεις μου.. :rolleyes:

Όσον αφορά στο dvd, έχει μέσα τα γνωστά βιντεοκλίπς των Θα περιμένω εδω, Ρίξε μια σκάλα στο φεγγάρι, Όλα μιλούν για σένα και Έρημα χωριά.

Και το εξώφυλλο του CD είναι σαν την αφίσα του Παλλάς.

Κάτι που δεν μου άρεσε είναι ότι δεν έχει μέσα βιβλιαράκι. Γενικώς μ' αρέσει να έχω ένα ένθετο στα χέρια μου! :blush:

Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, οι μουσικοί κλπ. αναγράφονται στα εσώφυλλα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετά από αρκετές ακροάσεις, αυτή είναι η γνώμη μου.

Θα σε ξεπεράσω (Μ. Κουμπιός - Λ. Παπαδόπουλος)

Δεν μου λέει και πολλά σαν τραγούδι. Αν το έλεγε άλλος θα το προσπέρναγα. Το λέει όμως υπέροχα ο Νταλάρας και μπορεί να το ακούσω καμιά φορά κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες. Η ενορχήστρωσή του είναι αυτή που με ενοχλεί περισσότερο. Όσον αφορά τους στίχους, θα έλεγα οτι ώρες ώρες είναι επιπόλαιοι. Δεν μου αρέσει το μήνυμα που βγάζουν όταν λέει: "Θα ζω κάθε βραδιά με κάποιαν άλλη". Μας λέει δηλαδή οτι για να την ξεπεράσει, θα πηγαίνει κάθε βράδυ με άλλη γυναίκα..... Ο Γ.Νταλάρας δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους ερωτικά τραγούδια. Θα ταίριαζε περισσότερο στο ρεπερτόριο του Πλούταρχου ή του Σφακιανάκη.

Κυριάκατικό μου δάκρυ (Μ. Κουμπιός - Ν. Σταθόπουλος)

Ακούγεται ευχάριστα. Δεν με τρελάνει. Καλά έκανε και το είπε ο Νταλάρας. Του πάει στην φωνή. Με διαφορετική ενορχήστρωση, θα ταίριαζε με το ύφος των τραγουδιών του δίσκου "Μεθυσμένα τραγούδια".

’γρια ζωή (Μ. Κουμπιός - Ν. Σταθόπουλος)

Πολύ όμορφο τραγούδι. Μου αρέσει παρα πολύ! Ίσως με λίγο πιο λιτή ενορχήστρωση και με πιο λαϊκά όργανα να έκανε καλύτερη ατμόσφαιρα. Οι στίχοι του είναι εξαιρετικοί. Μπράβο στον Ν. Σταθόπουλο. Και ο Μ.Κουμπιός έγραψε πολύ όμορφη μουσική. Όσο για την ερμηνεία του Γ.Νταλάρα τι να πω... Ανυπέρβλητη. Ειδικά στο τέλος δίνει ρέστα.

Όπου πας θα γυρίσεις (Νικόλας Κουμπιός - Λ. Παπαδόπουλος)

Μου αρέσει πολύ! Μου αρέσει παρα πολύ η εισαγωγή του. Πάρα πολύ!!! Και οι στίχοι του μου αρέσουν πάρα πολύ!! Και ο Γ.Νταλάρας απίστευτα γλυκός. Πολύ όμορφο τραγούδι!!! Λίγο με χαλάνε τα drums από το 2ο λεπτό, αλλά γενικά μου αρέσει πολύ!

Η αιτία είσαι εσύ (Ν. Κουμπιός - Λ. Παπαδόπουλος)

Εξαιρετική επανεκτέλεση! Πολύ καλή δουλειά!! Εξαιρετική ιδέα να του δώσουν ισπανική ατμόσφαιρα. Πολύ όμορφες οι κιθάρες!! Με καθήλωσαν από το πρώτο άκουσμα. Και τα παλαμάκια και τα φωνητικά είναι εξαιρετικά. Μόνο μία ένσταση έχω. Αν κατάλαβα καλά, η ηχογράφηση της φωνής είναι η ίδια από την 1η εκτέλεση. Δεν μου άρεσε αυτό. Έκαναν μία εξαιρετική δουλειά όσον αφορά το μουσικό μέρος. Θα έπρεπε να μπει ξανα η φωνή. Υπάρχουν 1-2 στιγμές που δεν δένει και τόσο η φωνή με την νέα μουσική του τραγουδιού.

Το πέλαγο κορμί σου (Π. Θαλασσινός - Λ. Παπαδόπουλος)

Πολύ όμορφο τραγούδι. Πολύ καλή η νέα εκτέλεση, αν και δεν έκαναν και πολλές αλλαγές. Φυσικά την προτιμώ από την πρώτη.

Η εξαφάνιση (Χρ. Παπαδόπουλος - Ελένη Πανταζή)

Αυτή η εκτέλεση είναι η ίδια με την εκτέλεση που υπάρχει στο CD της Εξαφάνισης. Στο εσώφυλλο του νέου CD, λέει οτι η Δ.Ολυμπίου κάνει 2ες φωνές.... Γιατί δεν τις ακούω;;;;;

Το φίλτρο (Μ. Κουμπιός - Α. Αλκαίος)

Τώρα έγινε τραγουδάρα!!!! Εξαιρετική δουλειά!! Τώρα πραγματικά μου αρέσει αυτό το τραγούδι!! Πολύ όμορφη ενορχήστρωση. Εξαιρετική εισαγωγή, η κιθάρα, το μαντολίνο, το σαντούρι, η γλυκιά ερμηνεία του Γιώργου..... Όλα υπέροχα! Μαγικό...

Γενικά δεν μου αρέσει η τακτική τύπου "βγάζω ένα cd με παλιά, βάζω και 2-3 καινούργια και το πλασάρω...". Παρόλα αυτά, τα νέα τραγούδια μου άρεσαν στην πλειοψηφία τους. Οι επανεκτελέσεις δεν είναι επιπόλαιες. Έκαναν πολύ καλή δουλειά. Έδωσαν στα τραγούδια αυτά μία δεύτερη ευκαιρία να σταθούν στο ύψος που τους αξίζει. Μου αρέσει η επιλογή των τραγουδιών! Θα προτιμούσα βέβαια να βάζανε και άλλα νέα τραγούδια. Όλοι το ξέρουμε οτι ο Γ.Νταλάρας έχει πολλά ολοκληρωμένα (ηχογραφημένα και επεξεργασμένα) τραγούδια στο αρχείο του. Θα μπορούσε να βάλει και μερικά τραγούδια από το αρχείο του.

Τέλος, ελπίζω αυτή η δισκογραφική δουλειά, να μην καθυστερήσει άλλες δουλειές που είναι προγραμματισμένες να βγούνε.... και πρέπει να βγούνε!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα ηθελα να κανω ενα σχολιο με αφορμη τις επιλογες του Γ.Νταλαρα τοσο στον τελευταιο δισκο οσο και γενικοτερα.Το λεω γιατι ειμαστε λιγο επιφυλακτικοι -δικαιως ισως-σε καποιες απ τις επιλογες του τα 4-5 τελευταια χρονια.

Βλεπουμε ολοι οτι η συγχρονη δισκογραφια εχει περιελθει σε ενα τελμα.Ακομη και απ την πλευρα των μπουζουκολουλουδιων (Ρεμοτερζοπλουταρχοι),δεν υπαρχουν τα παλια σιγουρα εξαμηνητικα σουξε.

Ακομα πιο απαισιοδοξα ειναι τα πραγματα στην καλη και -χωρις εισαγωγικα-εντεχνη μουσικη.Ποτε εβγαλε τον τελευταιο καλο του δισκο ο Μαλαμας ας πουμε?Πριν απο 6-7 χρονια ,με τον εξαιρετικο δισκο ''Ενα''.Ποσα χρονια πανε απ την τελευταια καλη δουλεια του Αλκ.Ιωαννιδη?Του Περιδη,του Δεληβορια( που μετα απ τον πολυ ομορφο δισκο ΧΑΛΙΑ ,γραφει ολο κατι μαλακιες υβρεοπομπες κλπ).Μην πω για το Θαναση Παπακωνσαντινου που οταν τον ακουω ειναι σα να ακουω τον Ασιμο.Μετα το τριτο τραγουδι ,εισαι ετοιμος να φουνταρεις απ τον 5ο οροφο.

Δειτε το κι απ τις δουλειες ΑΞΙΟΣ ΛΟΓΟΣ.Γραφτηκαν αρκετα καλα τραγουδια ,αλλα ποσα θα μεινουν για τα επομενα χρονια?Πανω απο 4-5?Και πολλα λεω.

Αν εξαιρεσω το δισκο της Ελ.Βιταλη ''7 και να προσεχεις'' η τον προσωπικο δισκο του Π.Κατσιμιχα ''μπαλαντες των πολυκατοικιων'' ,αντε και κανα δυο ακομα δισκους ,οι υπολοιποι,κινουνται λιγο πανω απ τη μετροιοτητα.Ισως ειναι κι οι εποχες που εχουν αλλαξει.Για παραδειγμα ο θαυμασιος δισκος του ΜΕΓΑΛΟΥ Στ.Κουγιουμτζη ''Εβρεχε ο κοσμος'',περασε απαρατηρητος.Τι να πεις.

Ισως επρεπε να τα γραψω αλλου αυτα τα σχολια ,αλλα ας μην περιμενουμε καινουρια Αχ χελιδονι μου η Οταν ανθιζουν πασχαλιες.Απ τη μια αλλαξανε οι εποχες ,απ την αλλη δεν υπαρχουν τετοιοι συνθετες σημερα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

{Μόλις άκουσα το τραγούδι ''Θα σε ξεπεράσω''. Δεν μου άρεσε. Δεν μπορώ να επικεντρώσω ποιο στοιχείο είναι αυτό που με ενοχλεί. Ούτε οι στίχοι, ούτε η μουσική κι ακόμη και η ερμηνεία (στο ρεφρέν) με ξενίζει. Θα περιμένω να ακούσω συνολικά τα τραγούδια για να αποτυπώσω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Ακολουθεί ,δε,η ενορχηστρωτική άποψη την αντίληψη αυτού που ακούμε στα νυχτερινά μαγαζιά. Το ζητούμενο δεν είναι να προσθέσεις ένα μπουζούκι και να πιάσεις το λαϊκό χρώμα. Το πιο δύσκολο είναι να δημιουργήσεις ένα σύγχρονο λαϊκό τραγούδι πατώντας στην -καλώς εννοούμενη- παράδοση.

Αντίθετα οι στίχοι που διάβασα στο ''Όασις'' του Ν.Σταθόπουλου είναι πιο ενδιαφέροντες κι ελπίζω η μουσική να είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα.

Να τονίσω με ένταση πως τον Νταλάρα τον ακούω, τον θαυμάζω και τον σέβομαι όσα χρόνια τον ακούω, δηλαδή 25 χρόνια. Δεν ξέρω εάν έχω δίκιο εγώ που δεν μου άρεσε ή εκείνος που το επέλεξε. Σίγουρα είμαι πολύ μικρή για να κρίνω αυτόν τον μεγάλο καλλιτέχνη. Δεν έχω τέτοια διάθεση. Δεν χρειάζεται και δεν έχει καμια ανάγκη να τραγουδά τραγούδια -δήθεν- για να πιάσει το κλίμα της εποχής.Είναι η άποψη μιας ,iσως,καθυστερημένης αλλά ΠΙΣΤΗΣ ακροάτριας του Νταλάρα.

Ευελπιστώ σε καλύτερα δείγματα με την κυκλοφορία του cd. }

Μετέφερα κι εδώ την άποψή μου για το τραγούδι ''Θα σε ξεπεράσω'' (αφού πλέον αναφερόμαστε στις εντυπώσεις μας για το cd) γιατί δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά στην γνώμη μου γι αυτό το τραγούδι. Συμφωνώ με τον Αποστόλη πως ο Γ.Νταλάρας δεν μας έχει συνηθίσει σε στίχους όπως αυτοί. Μου αρέσει στα ερωτικά τραγούδια (άλλωστε δεν είναι μόνο εκφραστής του κοινωνικού τραγουδιού) αλλά με ξένισε σε τέτοιου είδους ερωτικό. Την απόγνωση στον έρωτα υπάρχει κι άλλος τρόπος να την εκφράσεις. Κι αυτό το ''ηηηηη'' στο ρεφρέν σε άλλους μπορεί να άρεσε, όχι σε μένα. Εν πάσει περιπτώσει επέλεξε η εταιρία να προωθήσει το καινούργιο υλικό με ένα τραγούδι που -εμένα- δεν μου άρεσε καθόλου ούτε σαν λογική στίχων ούτε σαν λογική μουσικού ''ντυσίματος''.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα τραγούδια είναι ,σαφώς,καλύτερα κι ακούγονται ευχάριστα τα τραγούδια ''’γρια ζωή'' (ο στίχος ιδιαίτερα καλός)και ''Όπου πας θα γυρίσεις'' . Δεν προσβάλλουν κανέναν ακροατή ούτε και την μεγάλη πορεία του Γ.Νταλάρα. Ο χαρισματικός Νταλάρας ,βέβαια, χαρίζει και προσθέτει πολύ στα συγκεκριμένα τραγούδια με τον τρόπο ερμηνείας και την φωνή του. Να εξηγήσω πως δεν αναμένω να ξαναγραφτούν τραγούδια όπως τα παλιά και δεν έχω αυταπάτες. ’λλωστε όλοι οι τραγουδιστές έχουν πρόβλημα νέου υλικού.Κάποτε όμως γίνονταν ολόκληρες συζητήσεις για το cd ''Στα τραγούδια που σου γράφω''. Σε αυτό το κλίμα κινήθηκε και ο δίσκος ''Με τόνα πόδι στ' άστρα'' αλλά κι αυτά τα καινούργια τραγούδια. Υπάρχει προβληματισμός όμως γιατί παλαιότερα ο Νταλάρας -ακόμα και με τα απλά λαϊκά τραγούδια που σε όλους μας αρέσουν- επεδίωκε να κάνει σημαντικές προτάσεις. Και είχαμε και σπουδαία ερωτικά τραγούδια γιατί και σε αυτό το είδος είναι εξαιρετικός.Κι ενώ φαίνεται να ψάχνει πολύ τις ζωντανές εμφανίσεις (με τα τόσο σπουδαία αποτελέσματα) σε επίπεδο δισκογραφίας με νέο υλικό δεν έχουμε -θεωρώ- το ίδιο ψάξιμο. Απορώ ,επίσης, γιατί δεν βγάζει τα δικά του τραγούδια (κάποια δείγματα που παρουσίασε ήταν εξαιρετικά). Καθώς και γιατί δεν ανασύρει υλικό από το αρχείο του.

Εν κατακλείδι να γράψω κάποιες γενικές και τελικές απόψεις: δεν ξέρω εάν αυτά τα τραγούδια θα τα αγαπήσει ο κόσμος και θα τα κάνει ''κτήμα'' του. Μακάρι! Δεν ξέρω τι πωλήσεις θα κάνει το νέο cd. Προσωπικά,δεν με αφορά. Με ενδιαφέρει όμως και με ενοχλεί η λογική ,κυρίως, των εταιριών που βγάζουν ένα cd με 4 καινούργια τραγούδια, ξανακοιτάζονται ενορχηστρωτικά κάποια τραγούδια (άλλα με καλύτερο αποτέλεσμα κι άλλα όχι) που κυκλοφόρησαν πριν -μόλις- ένα χρόνο (και έπου έχει κυκλοφορήσει πριν έξι μήνες το ''δεύτερο'' ''Με τόνα πόδι στ΄άστρα''). Δεν κατανοώ αυτή την λογική και δεν την αποδέχομαι. Κι -επιπλέον- επελέγη για την διεθνή αγορά ένας δίσκος με αυτό το υλικό (ίσως το τραγούδι ''Εξαφάνιση'' να έκανε εντύπωση ,βέβαια) ενώ ένας δίσκος με τον Bregovic (όπως είχε ανακοινωθεί) δεν θεωρήθη κατάλληλος;

Οι σκέψεις μου αυτές αποτελούν προβληματισμό της τελευταίας τριετίας περίπου και δεν αλλοιώνουν τον μεγάλο θαυμασμό και σεβασμό που τρέφω για αυτόν τον μεγάλο τραγουδιστή (τον μεγαλύτερο της γενιάς του σίγουρα -γιατί εγώ τον θεωρώ και τον μεγαλύτερο ανά τους αιώνες).

Υ.Γ Λυπάμαι πολύ και στενοχωριέμαι (κάποιοι στενοί φίλοι γνωρίζουν την μεγάλη -και άδολη- αγάπη που τρέφω γι αυτόν τον καλλιτέχνη)που αναγκάζομαι και καταθέτω περισσότερο αρνητικά σχόλια παρά θετικά αλλά εδώ δεν είμαστε μόνο για διθυράμβους που -τις περισσότερες φορές αυτοί του πρέπουν και τους δίνουμε- αλλά και για να εκφράζουμε τις πραγματικές μας απόψεις. ’λλωστε ποτέ δεν με ενδιέφερε να γίνομαι αρεστή με τα σχόλιά μου. Μεγαλύτερη σημασία έχει να είσαι ειλικρινής με τα αισθήματα και τη συνείδησή σου.

Share this post


Link to post
Share on other sites
αλλά εδώ δεν είμαστε μόνο για διθυράμβους που -τις περισσότερες φορές αυτοί του πρέπουν και τους δίνουμε- αλλά και για να εκφράζουμε τις πραγματικές μας απόψεις. ’λλωστε ποτέ δεν με ενδιέφερε να γίνομαι αρεστή με τα σχόλιά μου. Μεγαλύτερη σημασία έχει να είσαι ειλικρινής με τα αισθήματα και τη συνείδησή σου.

Προσυπογράφω :rolleyes::blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο ένθετο της εφημερίδας ''Realnews'', το σχετικό με τις τέχνες, υπάρχει μια μικρή παρουσίαση του νέου cd από την δημοσιογράφο κ.Λίτσα Τότσκα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τώρα σκέφτηκα κάτι και σπάστηκα πάρα πολύ! Έχουμε ένα CD με 14 τραγούδια, εκ των οποίων:

τα 7, τα μισά δηλαδή, τα έχουμε ήδη σε άλλα CD!

Να δεχτώ ότι το έκαναν για να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποια τραγούδια; Να το δεχτώ, αλλά εν μέρει! Για τον "’νεμο", το "Ανάβει η ανατολή", τους "Σταθμάρχες", άντε και το "Στο σώμα σου να κατοικώ" εντάξει. Αλλά: στο "Όλα μιλούν για σένα", γιατί να δώσεις δεύτερη ευκαιρία; Τέτοιος καημός, σιγά το τραγούδι τώρα! Γιατί δεν έβαζαν στη θέση του τις "Πολλές σημαίες" ας πούμε; Τα "Φεγγάρια λυπημένα" δεν μου άρεσε εξ' αρχής, αλλά αφού σε άλλους άρεσε, ας πούμε εντάξει κι αυτό. Η "Εξαφάνιση" είναι πολύ ωραίο τραγούδι και το είχα εκφράσει αυτό όταν κυκλοφόρησε, αλλά τί ανάγκη είχε αφού ακούγεται στην τηλεόραση κι έχει γίνει γνωστό; Και στη θέση αυτού του τραγουδιού θα μπορούσαν να βάλουν κάποιο άλλο!

τα 3 επίσης τα έχουμε, μόνο που εδώ είναι (τουλάχιστον!!) σε διαφορετικές εκτελέσεις, ενορχηστρώσεις κλπ. και είναι και ωραίες.

και μόνο 4 είναι καινούρια, εκ των οποίων (προσωπική μου άποψη) το 1 είναι μέτριο και αρχίζει να σ' αρέσει γιατί απλώς αρχίζεις να το συνηθίζεις, και τα 2 τα αδικούν οι ενορχηστρώσεις!

Κι έχει και 18!

Γ@μώ το κέρατό μου!!

Συγνώμη για τη γλώσσα μου αλλά τα 'χω πάρει άσχημα!

Όσο για εκείνες τις εντυπώσεις που έλεγα, θα τις αφήσω για (πολύ; ) αργότερα, γιατί τώρα δεν το 'χω...

:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Στο ένθετο της εφημερίδας ''Realnews'', το σχετικό με τις τέχνες, υπάρχει μια μικρή παρουσίαση του νέου cd από την δημοσιογράφο κ.Λίτσα Τότσκα.

0001-119.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εκτός λοιπόν απο το "Θα σε ξεπεράσω"¨για το οποίο δήλωσα ήδη οτι δε μου άρεσε καθόλου ας σχολιάσω και τα υπόλοιπα.

Κυριακάτικο μου δάκρυ

Εμένα επειδή γενικώς σαν χαρακτήρας είμαι λίγο πανηγυρτζής, μου αρέσουν αυτά τα τραγούδια. Όμως δεν τα κατατάσσω στα τραγούδια που θα έβαζα στη δισκοθήκη μου. Ένα χαριτωμένο....πως να το πω...συρτοτσιφτετέλι; συρτορούμπα; τέλος πάντων, ένα χαριτωμένο χορευτικό τραγουδάκι. Το βοηθάει και η ενορχήστρωση που θυμίζει λίγο πανηγύρι. Σε κάνει να θέλεις να χορέψεις!!

Αγρια ζωή

Ωραίο είναι, δεν μπορώ να πω οτι δεν μου άρεσε...το αντίθετο. Δυνατό ζειμπέκικο με δυνατή ερμηνεία. Ο στίχος προβάλει τα σύχγρονα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας και αυτό κατα τη γνώμη μου είναι καλό. Αν θέλουμε να εκσυγχρονήσουμε το σημερινό τραγούδι θα πρέπει κάποια στιγμή να το φέρουμε στο "σήμερα". Τα προβλήματα του σήμερα, δεν είναι ούτε η μετανάστευση, ούτε ο πόνος για τον πόλεμο, ούτε η μάχη για μια μπουκια ψωμί. Αυτά πλέον -η πλειονότητα του λαού- τα έχει.

Όπου πας θα γυρίσεις

Είναι απο το στυλ των τραγουδιών που με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Είναι του στυλ Αντώνης Ρέμος. Ξέρετε κάτι σαν τον "Και σαν τον άνεμο" του Ρέμου κτλ... Για να γεμίζουν τα playlist των ραδιοφώνων. Τίποτα παραπάνω. Αδιάφορο.

Η αιτία είσαι εσύ

Ενδιαφέρουσα η επανεκτέλεση σε ρυθμό φλαμένκο. Αν και το τραγούδι "μυρίζει ηλεκτρονικίλα", ειδικά η λούπα που μιμείται τις καστανιέτες είναι απαράδεκτη....

Και αυτό δε νομίζω να το ξαναακούσω....Γενικώς και αυτό το κατατάσσω στα τραγούδια που τα ακούς 2-3 φορές (και αυτό επειδή είναι Νταλάρας) και μετά....στα αζήτητα!!!!

Γενικό σχόλιο: Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τους ηλεκτρονικούς ήχους (βλ. Ασφαλτος που τρέχει, κορυφαίος δίσκος), αλλά νομίζω πως σε αυτόν τον δίσκο με εκνεύρισαν πιο πολύ απο κάθε άλλη φορά.

Γενικότερα ψάχνοντας να δω τι με ενοχλεί, βρήκα οτι είναι το γεγονός οτι μοιάζει τόσο μα τοσο πολύ με δίσκους "του κιλού" που βγάζουν οι Πλούταρχος, Ρέμος, Κοκκίνου, Ζήνα, Βανδή και το λοιπό κακό συναπάντημα....

Τέλος θα ήθελα να πω κάτι. Μπαίνουμε στο 2009 σε λίγο και ο Γιώργος Νταλάρας κλείνει 42 χρόνια στα μουσικά πράγματα της χώρας, 42 χρόνια στη δισκογραφία. Καταλαβαίνω και την ανάγκη για νέα πράγματα και νέους ήχους. Όμως αυτό νομίζω πως πρέπει να το αφήσουμε στη νέα γενιά. Καλή η δεκαετία του 90' που κάναμε την Ιερά οδό και λέγαμε και κανένα τραγουδάκι για να "σπρώξουμε" τα νέα παιδιά. Τώρα όμως αυτά έχουν πάρει το δρόμο τους. Δεν μπορεί ο Νταλάρας, να είναι ο οδηγός των νέων μουσικών πραγμάτων. Δεν κολλάει. Αν θέλει, ας το κάνει στο παρασκήνιο, είναι πιο χρήσιμος εκεί. Έχει τεράστια πειρα να μεταφέρει.

Αν θέλει να εκδόσει δικούς του δίσκους, θα ήταν πολύ χρησιμότερο για την μουσική πιστεύω, με τον κίνδυνο να θεωρηθώ παλιομοδίτης, να αρχίσει να εκδίδει την ανέκδοτη -μέχρι τώρα- δουλειά του που για διάφορους λόγους δεν εκδώθηκε, καθώς και δίσκους όπως οι "Ουσίες", το "Σαν τραγούδι μαγεμένο", τα περιβόητα "Παραδοσιακά", τραγουδια και δουλειές που ξέρουμε οτι γουστάρει και τις κάνει με την ψυχή του. Νομίζω πως ο Νταλάρας που είναι απο τους μεγαλύτερους εν ζωή καλλιτέχνες, δεν χρειάζεται να αποδείξει κάτι στη μαμα εταιρεία κάνοντας νέα σουξέ, για να του εκδόσει μετά και τα μη εμπορικά. Η Universal τα σουξέ με τον Νταλάρα περιμένει για να αυξήσει βραχυπρόθεσμα τις πωλήσεις τις; Αν ναι είναι κοντόφθαλμη, γιατί νομίζω οτι με εκδόσεις "μη εμπορικών -βραχυπρόθεσμα-δίσκων" θα κερδίσει πωλήσεις για δεκάδες χρόνια, λόγω της διαχρονικότητας και της αξίας τους. Τα λέω αυτά ως απάντηση στη δικαιολογία κάποιων πως αυτοί οι δίσκοι είναι το κάρο που τραβάει τους άλλους...τους "αντιεμπορικούς" (βλέπε Ουσίες). Νομίζω πως τελικά δεν είναι έτσι.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι σόι Deluxe Edition είναι χωρίς ένθετο βιβλιαράκι με τους στίχους, δεν μπορώ να καταλάβω.... Κρίμα......

’γρια ζωή

Μουσική: Μιχάλης Κουμπιός, Στίχοι: Νίκος Σταθόπουλος

Αφήνουμε τον κόσμο να χαθεί

στους δρόμους της βροχής και του ανέμου

της μοίρας μας το τραύμα το βαθύ

διαδίδεται με τύμπανα πολέμου

Μαθεύτηκε στα πέρατα της γης

και εμπόροι ξεσκονίζουν τα τεφτέρια

το στόμιο της λαλέουσας πηγής

το φράζουν τυμβωρύχοι με τα χέρια

--Ρεφρέν--

’γρια ζωή και φως σαν χιόνι

άνθρωποι διάφανοι και μόνοι

σκληρός καιρός κι άδικη ώρα

κακιά νεράιδα δίχως δώρα

Νύχτα καμένη, γη των αστέγων

μέρα των σκλάβων των ανέργων

όνειρα γκρι και λόγια κρύα

σαν χειμωνιάτικα τοπία

’γρια ζωή......

Σαν κάτι κουρασμένους αρχηγούς

που φεύγουν απ τη μάχη πριν τελειώσει

αδειάζουν τη ζωή τους στους γκρεμούς

μαραίνονται στο νοίκι και στη δόση

Και κάθε απόγευμα στον ουρανό

κοιτάνε ένα παλιό λεωφορείο

που έρχεται και πάει αδειανό

σαν δράμα που κατάντησε αστείο

--Ρεφρέν--

’γρια ζωή......

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μπαίνουμε στο 2009 σε λίγο και ο Γιώργος Νταλάρας κλείνει 40 χρόνια στα μουσικά πράγματα της χώρας, 40 χρόνια στη δισκογραφία.

42 :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εμένα μου άρεσαν πολύ το τραγούδι ’γρια ζωή(το καλύτερο από τα τέσσερα με εξαιρετικούς στίχους) και το Θα σε ξεπεράσω.Τον γουστάρω να λέει τραγούδια σαν κι αυτό.Τα υπόλοιπα δυο τα βρήκα συμπαθητικά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κοίτα, εξαρτάται απο πότε τα μετράς. Εγώ τα μετράω απο τον πρώτο προσωπικό δίσκο. "Ο αναπτήρας", "Αυτός είσαι" και "Η εποχή του παγκαλου" κλπ είναι συμμετοχές. Βέβαια το πιθανότερο είναι να έχω άδικο... :D:music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω πως σαν έναρξη της καριέρας ενός τραγουδιστή θεωρείται η πρώτη του ηχογράφηση. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση η πρώτη ηχογράφηση έγινε το 1967 ("Προσμονή").

Θοδωρή με τον τρόπο που μετράς θα πρέπει να θεωρείται σαν ημερομηνία έναρξης της πορείας του Καζαντζίδη πχ.το 1964, '65 όταν άρχισαν να εκδίδονται οι πρώτοι προσωπικοί του μεγάλοι δίσκοι, ενώ η πρώτη του ηχογράφηση είχε γίνει το 1952.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχω την εξής απορία: Για ποιο λόγο επελέγη το τραγούδι "Θα σε ξεπεράσω" για να προωθήσει/διαφημίσει τον δίσκο? Δεν χρειάζεται να μου απαντηθεί, αφού το αποτέλεσμα -δυστυχώς- είναι αυτό που μετράει στην προκειμένη φάση. Λάθος επιλογή να είναι promo song το "Θα σε ξεπεράσω".

Θα καταθέσω τις απόψεις μου για όλο τον δίσκο τις επόμενες μέρες.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Έχω την εξής απορία: Για ποιο λόγο επελέγη το τραγούδι "Θα σε ξεπεράσω" για να προωθήσει/διαφημίσει τον δίσκο? Δεν χρειάζεται να μου απαντηθεί, αφού το αποτέλεσμα -δυστυχώς- είναι αυτό που μετράει στην προκειμένη φάση. Λάθος επιλογή να είναι promo song το "Θα σε ξεπεράσω".

Θα καταθέσω τις απόψεις μου για όλο τον δίσκο τις επόμενες μέρες.

Ειτε σε καποιυς αρεσει το τραγουδι αυτο ειτε σε αλλους τους αφηνει αδιαφορους ενα ειναι το θέμα.. οτι τελικα ασχολουμαστε μαζι του.Πλακα-πλακα ακομα και η αρνητικη διαφήμιση διαφημιση ειναι!

Δεν ξερω αλλα εκει στην Universal επελεξαν αυτο το τροπο προβολης αυτου του δισκου.(Καλως ή κακώς).Αλλωστε αν τα κομματια αυτα θα ακουστουν οπως λεει και ενα παλιο τραγουδακι του Νικολα Ασιμου "Θα το δείξει κι ο καιρος"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε, νομίζω οτι προτιμήθηκε ,μιας και ένα χασάπικο πάντα είναι πιο πιασάρικο (τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον)... Να σας θυμίσω πως κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και το 2004, με το "Προαίσθημα"...

Πάντως, δεν μου άρεσε το "Θα σε ξεπεράσω". Όχι γιατί είναι άσχημο τραγούδι, αλλά είναι πολύ κοινό για Νταλάρα. Αυτό μόνο.

Όσο για τα υπόλοιπα, μου άρεσαν πολύ τα "Κυριακάτικο δάκρυ" και "Όπου πας θα γυρίσεις". Το "’γρια ζωή" δεν είναι κακό τραγούδι, αλλά δεν με άγγιξε - ίσως γιατί μου κάνει περισσότερο μια μίξη των "Πολλές σημαίες" (σε ρυθμό) και "Ομόνοια" σε στίχο. Προσωπική εκτίμηση αυτή.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ το "Η αιτία είσαι εσύ". Επιτέλους, ένα κιθαριστικό, Νταλαρίσιο τραγούδι μετά απο χρόνια...

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0