Bithidalaras

Ο Γιώργος Νταλάρας στο ''Όλα 9''

152 posts in this topic

Μας πιάσανε στον ύπνο... :blush:-_-

ΟΧΙ!... :wow:

Τα αποδελτιωτικά EKOSTELικά μάτια είναι άγρυπνα νυχθημερόν... :blush::wow::wow:

Όχι ακριβώς ΕΚΟSTELικά αλλά τα ''ελέγχω'' κι αυτά τα μάτια που έτυχε να αγρυπνούν εχτές. :blush:

Για τα δικά μου μάτια που έστειλα μηνύματα σε 6 άτομα χθες δε λέτε τίποτα ε;

:lol: :lol: :blush:

Δεν μπορώ να μιλήσω για τον Θάνο -φαντάζομαι θα επιληφθεί του θέματος- αλλά εγώ αναφερόμουν στην εγγραφή της εκπομπής. :wow:

Όσον αφορά στην ενημέρωση δεν το συζητώ! Τα χέρια σου πήραν φωτιά στέλνοντας μηνύματα... Αυτόματη ενεργοποίηση! :blush:

’ντε ρε από δω...

Ούτε μια φορά δεν έχουμε το δικαίωμα να ξεχάσουμε το κινητό ανοιχτό...Μας πέταξες απ'τον ύπνο νυχτιάτικα...

Δεν μπορούσες να πατήσεις το rec

και να μας το πεις σήμερα;

:blush::blush::wow::wow::wow:

Κράξε Θάνο, κράξε!

Οχι ρε δεν μπορουσα γιατι ημουν στο χωριο. Αν μπορουσα γιατι να ενοχλησω??

Οχι ρε δεν μπορουσα γιατι ημουν στο χωριο. Αν μπορουσα γιατι να ενοχλησω??

Kαλά τα λες Θοδωρή!

:blush:

Μόνο να κράζει ξέρει αυτός!

Καλα ρε θα μας τρελάνεις; Εσύ με ποιον είσαι στην τελική; :wow::wow:

Όπου φυσάει ο άνεμος πάς.... :blush::blush::wow:

Καλα ρε θα μας τρελάνεις; Εσύ με ποιον είσαι στην τελική; :mad::mad:

Όπου φυσάει ο άνεμος πάς.... :D:D:razz:

Ναι, σαν τον Τουρνά...

:razz::razz::razz:

Εγώ είμαι με το δίκιο πάντως.

Τώρα δίκιο έχει ο Θοδωρής.

B)

Nα φρόντιζε να είχε μαζί του το dvd, όπως την Πρωτοχρονιά... :razz:  :razz:

"Γέμισε ο κόσμος άπονα μάτια, που σε που σε κοιτάζουνε και σε δικάζουνε..."

Τς τς τς....

:D:D:razz::razz:

Σε ρηχά νερά σκουριάζω σε ρηχά νερά

κι όσο και ν' αναστενάζω

δε με βγάζει πουθενά

Σιγα μην κάνω βόλτες το DVD Recorder για χάρη του Γιωργάκη... :D:D

Εγώ, πάντως, το dvd -επειδή για τον Γιώργη το αγόρασα κυρίως- και στα βουνά το κουβαλάω. Αρκεί να έχει ρεύμα εκεί και σήμα. :D

Δεν συγκρίνεται ο Γιώργος με κανένα παλιομηχάνημα! Συγγνώμη κιόλας...

Τζάμπα πάνε μάλλον, αλλά ορίστε άλλο ένα μπλογκ που σχολιάζει τη συγκεκριμένη εμφάνιση: http://taxalia.blogspot.com/2009/02/blog-p...-post_8040.html

Κρατάω την παροιμία "τα στερνά μετρούν [ή τιμούν. όπως το ήξερα εγώ] τα πρώτα" που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση...

Πόσο σκληροί τιμητές μπορεί να γίνετε ορισμένοι και πόσο άδικοι... Πόσο εύκολα μπορεί να κρίνει ο καθένας και πόσο άδικα... Για μια εκπομπή! Που δεν ήταν -σίγουρα- χάλια και σεβάστηκε τους καλεσμένους της.

Και συνεχίζω: κάποιοι ούτε στο μικρό δαχτυλάκι του ποδιού του δεν τον φτάνουν τον Νταλάρα. Για να μην πω μια άλλη έκφραση κάποιας φίλης. Και μην μου μιλήσετε για ελευθερία γνώμης. Βαρέθηκα! Τόσα χρόνια όλοι έχουν εξαντλήσει -στον μέγιστο βαθμό- την ελευθερία γνώμης πάνω στον σάκκο του μποξ που λέγεται Νταλάρας. Εκείνος καλά κρατεί κι αντέχει! Αυτοί δεν βαρέθηκαν -δεν έχουν να κάνουν κάτι πιο εποικοδομητικό ίσως-αλλά εγώ κουράστηκα. Όχι να τους αντιμετωπίζω αλλά να τους ακούω. Κάποιοι -ευτυχώς ελάχιστοι- βρίσκουν ελεύθερο βήμα κι εδώ. Κι επειδή αυτό προστάζει η δημοκρατία τους καλοδεχόμαστε. Ας είναι...

Κάτι από την δεύτερη εκπομπή: ο Νταλάρας είπε πως πάντα -ειδικά τα πρώτα χρόνια ''τότε''- επιζητούσε να κάνει φίλους του ανθρώπους με περισσότερες γνώσεις και καλύτερους, πιο μορφωμένους από τον ίδιο. Ο Ελευθερίου τον διακόπτει: ''Τότε'' (εννοώντας πως τώρα ο Νταλάρας είναι καλύτερος και γνωρίζει περισσότερα). Θεωρώ πως είναι μια από τις ουσιαστικότερες κι ωραιότερες φιλοφρονήσεις που έχουν γίνει για εκείνον.

Μίλησαν -σε μια τέτοια ''κατάπτυστη'' εκπομπή-και για την Κύπρο (βαρετό θέμα για τους Έλληνες). Και για τις ευθύνες όλων μας,''το τι κράτος θέλουμε, κράτος, παρακράτος ή χαζό κράτος.Και νάχουμε κι έναν χαζοκράτορα''.

Και ,στην περίπτωση του Νταλάρα, δεν βλέπω να κάνει κάτι που να μην αξίζει τιμής κι εκτίμησης. Καλά που υπάρχουν και οι άνθρωποι του εξωτερικού και του δίνουν -στον υπερθετικό βαθμό- αυτά που εμείς δεν είμαστε άξιοι. :D

Εάν ήταν στο χέρι μου θα διέγραφα το topic. Κάποιοι μπορεί να σκέφτονται: ευτυχώς που δεν είναι στο χέρι της και διαφυλάσσονται οι δημοκρατικές διαδικασίες.. Συμφωνώ με τους κάποιους, όσο παράδοξο κι οξύμωρο και να ακούγεται.

Το topic κατάντησε γραφικό...Το λιγότερο που μπορώ να πω...

8 σελίδες για την εκπομπή του Θέμου...

Και βλέπω πως το Topic με τα "Ματωμένα χώματα" για παράδειγμα (στις συζητήσεις για τους νέους δίσκους) βρίσκεται στις 2 σελίδες ενώ αυτό για το cd του Λευτέρη Παπαδόπουλου στις 5 (μαζί με τις καταχωρήσεις από τον τύπο)....

Τι να πω τώρα; Συγχαρητήρια σε όλους μας...Και πολύ περισσότερο στους τιμητές της κουλτούρας και της ποιότητας, που θυμήθηκαν πως υπάρχει αυτή η σελίδα με αφορμή τη συγκεκριμένη εκπομπή...Αλλά με τι αφορμή να ξαναγράψουν άλλωστε; Έκανε ο Νταλάρας τίποτε καλό τα τελευταία χρόνια για να το σχολιάσουν;

Μα τα Ματωμένα Χώματα και το αφιέρωμα στον Παπαδόπουλο δεν είχαν κάτι το μεμπτο; Τι να σχολιάσεις εκει; Το πόσο ωραία είναι; Το είπαμε αυτό.

Καλώς ή κακώς τα αμφιλεγόμενα και τα ιντριγκαδόρικα θέματα είναι αυτά που δημιουργούν μεγάλες συζητήσεις. :D

Μα τα Ματωμένα Χώματα και το αφιέρωμα στον Παπαδόπουλο δεν είχαν κάτι το μεμπτο; Τι να σχολιάσεις εκει; Το πόσο ωραία είναι; Το είπαμε αυτό.

Καλώς ή κακώς τα αμφιλεγόμενα και τα ιντριγκαδόρικα θέματα είναι αυτά που δημιουργούν μεγάλες συζητήσεις. :D

Εγώ κι εσύ και κάποιοι άλλοι, ναι...Το σχολιάσαμε...Αλλα δυστυχώς δεν μπήκαν όλοι στον κόπο...Αυτοί που τώρα κόπτονται για την ποιότητα και την ιστορία του Νταλάρα...

Δυστυχώς Θόδωρε, αυτό μας έφαγε σ'αυτή τη χώρα...Το ότι τα ιντριγκαδόρικα θέματα δημιουργούν μεγάλες συζητήσεις....

Εγώ κι εσύ και κάποιοι άλλοι, ναι...Το σχολιάσαμε...Αλλα δυστυχώς δεν μπήκαν όλοι στον κόπο...Αυτοί που τώρα κόπτονται για την ποιότητα και την ιστορία του Νταλάρα...

Δυστυχώς Θόδωρε, αυτό μας έφαγε σ'αυτή τη χώρα...Το ότι τα ιντριγκαδόρικα θέματα δημιουργούν μεγάλες συζητήσεις....

Δεν έχεις κι άδικο... :D

Πριν περάσω στην ουσία -γιατί τελικά πρέπει να εξηγούνται και τα αυτονόητα- θέλω να πω δυο λόγια επί προσωπικού:

EKOSTEL και Θανάση, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν απευθύνεστε σε μένα ευθέως και λέτε "κάποιοι", "τιμητές" (που, για να φιλολογήσω, σημαίνει ακριβώς το αντίθετο), "αυτοί που κόπτονται", "που θυμήθηκαν πως υπάρχει αυτή η σελίδα με αφορμή τη συγκεκριμένη εκπομπή" κοκ. Και όλα αυτά ακολουθούν τα δυο μικρά μου σχόλια που ανακίνησαν και πάλι το θέμα μετά από μέρες και συνοδεύονταν από κάποια λινκ, γι' αυτό μην πείτε ότι αναφερόσασταν γενικά και αόριστα στους επικριτές της εμφάνισης στο Θέμο. Γράψτε "gazaka, είσαι έτσι κι έτσι κτλ." και θα το δεχτώ, δεν θα νιώσω θιγμένος.

’ντε όμως, αυτό ας το καταπιώ ως δείγμα αβρότητας. Τη συγκατάβαση όμως την επιστρέφω, EKOSTEL, άθικτη και αχρησιμοποίητη. Ώστε είμαστε καλοδεχούμενοι "επειδή αυτό προστάζει η δημοκρατία";;; Οποία μακροθυμία! Δηλαδή αν δεν το πρόσταζε η δημοκρατία τι θα έκανες; Θα έριχνες στην πυρά όσους ανάξιους τολμούν να ασκήσουν κριτική στο Νταλάρα; Αμ το άλλο; Θα διέγραφες το τόπικ; Γιατί; Επειδή κάποιοι εκφράζουν αντίθετη γνώμη από σένα;

Και κάτι άλλο: δεν έχεις ιδέα πού, πώς και πόσο έχω στηρίξει επιχειρηματολογώντας το Νταλάρα στη ζωή μου! Μια αναζήτηση στο google με τους όρους "gazakas" και "Νταλάρας" ίσως να σε διαφώτιζε και να πρόσεχες περισσότερο στο τσουβάλιασμα. Ε, λοιπόν, εγώ βαρέθηκα να στηρίζω ακόμα και σήμερα ένα δημόσιο πρόσωπο που τα τελευταία χρόνια -ορόσημο ίσως η αποφράδα χρονιά με Ρέμο, Αρένα, κτλ.- με "αδειάζει" συνέχεια με τις κινήσεις του. Βαρέθηκα να ψάχνω διαρκώς δικαιολογίες για να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα και την επαναλαμβανόμενη ασυνέπειά του απέναντι σε όσα είχε δηλώσει και πράξει κατά το παρελθόν. Ίσως αντί να βαρεθείς να ακούς τέτοιου είδους κριτικές από ανθρώπους που αγαπάνε και τον ίδιο και το έργο του, να κάτσεις και να σκεφτείς τι μύγα μας τσίμπησε τώρα τελευταία και ασκούμε τέτοια κριτική...

Θανάση, τη μπηχτή για το ότι ξαναθυμήθηκα τη σελίδα τώρα με την εκπομπή τη δέχομαι, αλλά για έναν απλό λόγο: ήξερα ότι εδώ θα βρω και στοιχεία και απόψεις για τη συγκεκριμένη εκπομπή και ότι το θέμα θα ενδιέφερε αρκετούς εδώ μέσα. Εξεπλάγην δυσάρεστα όταν διαπίστωσα ότι εσύ και άλλοι κάνατε το παν για να τον βγάλετε λάδι και είπα να συνεισφέρω με κάποια λινκ που στο κάτω-κάτω είχαν θέση εδώ αφού αφορούσαν κριτικές και σχόλια της συγκεκριμένης εμφάνισης. Δεν ήξερα όμως ότι θα έπρεπε να έχω συμπληρώσει επαρκή Νταλαροένσημα (τα ένσημα που κολλάμε κάθε φορά που ακούμε ένα δίσκο του Ν., πάμε σε συναυλία του ή λέμε μια καλή κουβέντα γι' αυτόν στο forum ή στους κοινούς θνητούς) για να έχω δικαίωμα να το κάνω... Τα καλά λόγια για τον τραγουδιστή Νταλάρα ακόμα μου περισσεύουν και τα εκφράζω όπου και όπως μπορώ, πχ.: http://gazakas.wordpress.com/2008/09/13/skorpi/

Στην ουσία τώρα: εγώ ντράπηκα όταν έμαθα για την εμφάνιση του Νταλάρα στο Θέμο. Δεν με ενδιαφέρει πόσο κόσμια ήταν η εκπομπή ή τι ειπώθηκε σε αυτήν ή αν μίλησαν για την Κύπρο. Πρόκειται για την εκπομπή του Θέμου, του γλοιωδέστερου και απεχθέστερου ανθρώπου στην ελληνική τηλεόραση σήμερα (μόνο ο Πρετεντέρης τον συναγωνίζεται), για μια εκπομπή που, χρησιμοποιώντας τα ευτελέστερα μέσα, εξισώνει και ισοπεδώνει τα πάντα ("ΟΛΑ") κατεβάζοντάς τα σε έναν πλαστό κόσμο που κυριαρχεί η σαχλαμάρα και τα βυζιά. Ο Νταλάρας δε μιλούσε κάποτε εναντίον της λογικής των "ολάδικων"; Τώρα, με την παρουσία του σε αυτά, τα νομιμοποιεί (και οι άλλοι δύο το ίδιο). Πιστεύετε ότι είναι επιτυχία η αλλαγή στο ύφος της συγκεκριμένης εκπομπής την ημέρα που φιλοξενούσε το Νταλάρα; Ίσως να ίσχυε κάτι τέτοιο αν σηματοδοτούσε και μια γενικότερη αλλαγή στο ύφος της από δω και πέρα. Δυστυχώς όμως, όπως όλα δείχνουν, εδώ είχαμε μια περίπτωση του στυλ "και κουλτούρα έχουμε" από την πλευρά του Θέμου (η νομιμοποίηση που λέγαμε) και δίψας για διαφήμιση, διεύρυνση/διατήρηση του κοινού της από την πλευρά της τριάδας.

Κάποιος έγραψε ότι ένιωσε σαν να πέφτει άλλο ένα κάστρο. Για μένα αυτό το κάστρο που έπεσε προστάτευε πολλά, πάρα πολλά: τώρα οι ορδές των βαρβάρων είναι έτοιμες να ξεχυθούν στην επικράτειά μας...

Θα μπορούσα να γράψω πολλά για τα κάστρα που είχαν γκρεμιστεί μέχρι τώρα: για την εκκωφαντική του σιωπή και απραξία στα γεγονότα του Δεκέμβρη, για το συναγελασμό του με εξωνημένους καθεστωτικούς πολιτικούς, για τις όλο και περισσότερες κοσμικότητες τα τελευταία χρόνια, για τη στήριξή του στην ΠΑΣΟΚάρα, για την παρουσία του στο Ζάππειο όταν ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης παρουσίαζε το βιβλίο του, για..., για...Ωστόσο, για να πω την αλήθεια, όλα τα κατανοούσα και τα δικαιολογούσα μάλιστα και λιγάκι... Υπάρχει όμως πάντα αυτή η τελευταία σταγόνα, το μικρό βήμα που περνά το νοητό όριο που έχουμε χαράξει μέσα μας και για μένα (το ξαναλέω, για να μην παρεξηγούμαι) αυτό το όριο ήταν η παρουσία του στην εκπομπή του Θέμου...

Αυτά τα ολίγα...

Φίλε Αντώνη (gazakas) οφείλω να ξεκαθαρίσω καταρχάς, πως το ότι δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε σένα, ήταν αφενός γιατί το σχόλιό μου δεν αφορούσε μόνο εσένα αλλά και άλλα μέλη τα οποία σχολίασαν με τον ίδιο τρόπο τη συμμετοχή του Νταλάρα στη συγκεκριμένη εκπομπή.

Τυχαίνει να έχουμε γνωριστεί κι επίσης, τυχαίνει να ξέρω τη στάση σου και τη θέση σου απέναντι σε θέματα που αφορούν τον Νταλάρα σε άλλα forums (βλ.Music Heaven) ,και το πόσο έχεις υπερασπιστεί τις επιλογές του, όταν κάποιοι άλλοι ήταν έτοιμοι, με το "δάχτυλο στην σκανδάλη"... :D Και σε πληροφορώ πως πολλές φορές είπα μέσα μου "Μπράβο ρε Αντώνη..." Κι αυτό ήταν λάθος που δεν το επεσήμανα και στο πρωινό μου post.

Γι'αυτό δεν σου κρύβω για το πόσο ξαφνιάστηκα, βλέποντας πως η επιστροφή σου στο χώρο αυτό, στην κοινότητά μας δηλαδή, έγινε αποκλειστικά και μόνο για να κατακρίνει τη συμμετοχή του Νταλάρα στην εκπομπή του Θέμου. Και , προς Θεού, δεν είπα πως έχεις ή δεν έχεις το δικαίωμα να το κάνεις...Μακρυά από μένα αυτοί οι αποκλεισμοί...Είπα απλά "γιατί μόνο τώρα;" Και δεν έχω σταματήσει να πιστεύω, πως γνώμες ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει την κοινότητα,ή εμφανίζονται αραιά και που, όπως εσύ, ο καθένας για τους δικούς του λόγους (δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα), λείπουν....Και δεν λείπουν μόνο σε θέματα σαν την εκπομπή του Θέμου...Λείπουν και σε θέματα όπως οι συναυλίες στο Ηρώδειο για τις "Ουσίες", οι συναυλίες στο Ηρώδειο για τον Κουγιουμτζή, οι συναυλίες με τα Ρεμπέτικα, η συναυλία στο Ζάππειο και δίσκοι όπως αυτοί που ανέφερα στο προηγούμενό μου post.

Όσο για το αν , όπως λες ,εγώ και κάποιοι άλλοι πήγαμε να τον "βγάλουμε λάδι" , θα πω μόνο πως πίστεψα και πιστεύω ότι δεν ήταν και τίποτα τραγικό το ότι εμφανίστηκε στη συγκεκριμένη εκπομπή. Και πιστεύω επίσης πως δόθηκε πολύ μεγαλύτερη έκταση στο θέμα , απ'όση έπρεπε...Πολύ κακό για το τίποτα , κοινώς....Αυτή είναι η γνώμη μου....Δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο να βγάλω λάδι κανέναν...Η κριτική μου απέναντι σε δουλειές που πίστευα πως δεν είχαν λόγο να γίνουν ή για τον τρόπο με τον οποίον έγιναν είναι καταγεγραμμένες...

Στην "περίπτωση Θέμου" πίστευα αυτό...Εσύ και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών, πίστευε το τελείως αντίθετο...Ούτε γι'αυτό έγινε τίποτα...Και να σου πω και κάτι άλλο και πιστεύω πως , μάλλον, θα συμφωνήσεις. Μπροστά σε άλλα τόσο σημαντικά θέματα που μας απασχολούν καθημερινά, η συμμετοχή του Νταλάρα στην εκπομπή του Θέμου, είναι "σταγόνα στον ωκεανό"...

Αυτά τα ολίγα κι από μένα...

...και πιστεύω τα υπόλοιπα να έχουμε το χρόνο να τα πούμε κι από κοντά, κάποια στιγμή πλέον...’λλωστε το κλιμάκιο της Θεσσαλονίκης, φημίζεται για τις βραδινές και γαστριμαργικές εξορμήσεις του.... :D

8 σελίδες για την εκπομπή του Θέμου...

Και βλέπω πως το Topic με τα "Ματωμένα χώματα" για παράδειγμα (στις συζητήσεις για τους νέους δίσκους) βρίσκεται στις 2 σελίδες ενώ αυτό για το cd του Λευτέρη Παπαδόπουλου στις 5 (μαζί με τις καταχωρήσεις από τον τύπο)....

Τι να πω τώρα; Συγχαρητήρια σε όλους μας...

Τίποτε άλλο.

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...