Sign in to follow this  
Followers 0
petros_petrakis

Σάνη Χαλκιδικής 8/8/09

53 posts in this topic

Έχουμε και rare songs!!!! Ο Νταλάρας μόλις ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο το "Όμορφη Θεσσαλονίκη"!!!! Απ' όσο κατάφερα ν' ακούσω από το τηλέφωνο, το είπε φοβερά!!! ;):D:D;););)

Και τα rare songs δεν σταματάνε! "Ένα τραγούδι απ' τ' Αλγέρι"!!!

...Και τώρα το "Μικρός αρραβωνιάστηκα" και έχω την εντύπωση πως το αφιέρωσε στον Θανάση.... :lol: :lol: :lol:

"Είδα κι έπαθα κυρά μου"... μας προϊδεάζει για το αφιέρωμα στον Καζαντζίδη! ;););)

Share this post


Link to post
Share on other sites
...Και τώρα το "Μικρός αρραβωνιάστηκα" και έχω την εντύπωση πως το αφιέρωσε στον Θανάση....  :lol:  :lol:  :lol:

"’κου τα Θανάση" είπε... :lol: :lol: :lol:

Πολύ πολύ όμορφη βραδιά - ευτυχώς που μας βοήθησε και ο καιρός...

Το πρόγραμμα είχε εντελώς διαφορετική ροή απο αυτήν των παραστάσεων "Σαν τραγούδι μαγεμένο". Θύμιζε συναυλία με παλιά, καλά, λαϊκά τραγούδια.

Πέρα απο τα τραγούδια που ανέφερε ο Αποστόλης, θα αναφερθώ στα 2 ανκόρ: "Του κόσμου το περίγελο" και το "Όποια και νασαι".

Θα επισημάνω όμως και την εισαγωγή - πρόζα, που μου φάνηκε πολύ - πολύ οικεία... :D;):D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Θα επισημάνω όμως και την εισαγωγή - πρόζα, που μου φάνηκε πολύ - πολύ οικεία... :D;):D

Δηλαδή;;;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δηλαδή ακριβώς με την ίδια σειρά τα είχε κολλήσει ο Πέτρος σε ένα CD που έφτιαξε!

Share this post


Link to post
Share on other sites

αν θέλουμε να σταθούμε στο ύψος που μας έχει συνηθίσει ο Γιώργος τότε δυστυχώς συνέβησαν πολλά πράγματα που μπορούν να μας λυπήσουν.

αρχικά η συναυλία κράτησε 2 ώρες και είναι υπερβολικά λίγο για 4 άτομα πιστεύω

κατά δεύτερο ειλικρινά δεν υπήρξε τραγούδι που να μην κάνει λάθος η ορχήστρα.

Σε πολλά τραγούδια δεν τελειώναν μαζί στις καταλήξεις με το Γιώργο και αυτός χτυπούσε το πόδι του για να ρίξουν άλλα δύο ακόρντα.

Στο πρώτο τραγούδι η Ασπασία αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησε πριν από τους υπόλοιπους.

Ο Γιώργος ζήτησε από το 4χορδο ένα ταξίμι σε Ντο μινόρε και ο άνθρωπος αν και προσπάθησε του φευγαν νότες άσχετες...

Ο Γιώργος είπε δυνατά 4-5 τραγούδια και σε όλα τα υπόλοιπα ήταν χαμένος μέσα στους 4.

Ο ηχολήπτης δεν κατάφερε να μας βοηθήσει να ακούσουμε το Γιώργο στα χαμηλά ενώ επίσης δεν κατάφερε να λεπτύνει το μπάσο του Σοφρά κάνοντας το λόφο να βουίζει επί 2 ώρες.

Στα θετικά είναι ότι ο Γιώργος διατηρεί δύναμη και φωνή για τις περιπτώσεις που θέλει να τραγουδίσει ωστόσο εμένα με άφησε με πικρία γιατί μετά από τόσα χρόνια που έχει να έρθει Σάνη αλλά και Θεσσαλονίκη γενικότερα βγαίνει με μια προχειροδουλειά.

Ελπίζω να μην συμβούν τα ίδια στο Θέατρο Γης και πολύ περισσότερο στο Καυτατζόγλειο.

Τον είδα από κοντά πριν μπει στο αυτοκίνητο και του φώναξα ότι σε περιμένουμε και χειμώνα θεσσαλονίκη ΄-) και ένας από την ασφάλεια μου είπε ότι θα είναι το χειμώνα !!!(good news). Ο Γιώργος δέχτηκε το δριμύ κατηγορώ μιας κυρίας που είπε ότι αν και μεγάλωσαν μαζί , και με τα τραγούδια του, τώρα μας έχει γραμμένους (στη θεσσαλονίκη εννοούσε). Αυτό όντως τον έκανε να σαστήσει και τελικά απάντησε ο ίδιος ασφαλίτης.

μου άρεσε το όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα και την άτακτη που την είπε ίδια με το cd.

ο χώρος υπέροχος όπως και ο καιρός ευτυχώς!

Θανάση την έλαβες την ατάκα σου παλι ΄-)

άντε και στο θέατρο πιο δυνατά τώρα !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Δηλαδή ακριβώς με την ίδια σειρά τα είχε κολλήσει ο Πέτρος σε ένα CD που έφτιαξε!

Και του το είχα δώσει κιόλας... :D;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια συναυλία με ωραία τραγούδια, υπέροχες ερμηνείες, θερμό κοινό στον κατάμεστο χώρο του λόφου της Σάνης. Ο Γιώργος κεφάτος, χαλαρός όπως κι οι υπόλοιποι ερμηνευτές. Υπήρχαν αρκετά τραγούδια- ευχάριστες εκπλήξεις στα οποία αναφέρθηκαν κι οι υπόλοιποι φίλοι. Όπως κι αρκετά πειράγματα σε κάποιον γνωστό και μη εξαιρετέο. :D

Φύγαμε ενθουσιασμένοι! ;) Καταφέρνει ο Νταλάρας να μας ενθουσιάζει και να μας ξεσηκώνει! Χαρά και ζωή μας δίνει.

Όσον αφορά σε όσα ανέφερε ο φίλος μας για τα προβλήματα ήχου ή λαθών:

υπήρχαν σίγουρα αλλά ας μην ξεχνάμε πως ήταν μια μεμονωμένη συναυλία και δεν επρόκειτο για περιοδεία που θα προλάβαιναν κάποια προβλήματα να αντιμετωπιστούν. Επιπλέον,ήταν όλοι (τραγουδιστές και μουσικοί) από διακοπές κι αυτό συνεπάγεται -αυτομάτως-μια χαλαρότητα. :D Προβλήματα βέβαια υπήρχαν, χωρίς να αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο στην επικοινωνία κοινού και καλλιτεχνών, θεωρώ.

Ευτυχώς που σάστισε και δεν απάντησε ο Γιώργος στην αυθάδη -εάν έτσι του απευθύνθηκε- κυρία. Μόνο γραμμένους δεν μας έχει τους Θεσσαλονικείς ο Νταλάρας. Στο Θ.Γης κάθε χρόνο εμφανίζεται άλλωστε. Πόσοι συρρέουν δεν ξέρω. Ας φτιάξουν ικανούς χώρους οι Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες που θα προσφέρουν τις εγγυήσεις για να εμφανιστεί ο Νταλάρας και να τον χαρεί ο κόσμος κι όχι να στηρίζονται στο λαρύγγι του Νταλάρα για να βγάλουν χοντρό χρήμα χωρίς να σκέφτονται τον κόσμο και τον ίδιο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε ορισμένα θέματα θα συμφωνήσω με τον Paparatsi81 αλλά σε μερικά τον θεωρώ υπερβολικό.

Συμφωνώ ότι δεν ήταν καλά προετοιμασμένοι και ότι ο ήχος ίσως δεν ήταν τέλειος! Αλλά όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα νομίζω οτι είσαι υπερβολικός! Και τι έγινε που κάνανε δυο τρία λάθη σε στίχους και τελειώματα; Νομίζω πως επειδή εμείς δεν έχουμε ποτέ πρόβλημα με τα φωνητικά του Νταλάρα και των συνεργατών του, μερικές φορές ασχολούμαστε με ασήμαντα δευτερεύοντα θέματα μόνο και μόνο και να βρούμε κάτι να σχολιάσουμε!

Προσωπικά δε με ενόχλησαν τα λαθάκια που έγιναν. Ούτε που ο Νταλάρας δεν τους είχε όλους κουρδισμένους με το ρολοι να ξεκινάνε και να τελειωνουν το τραγούδι με το μετρονόμο! Μου άρεσε που ένιωθα οτι ο Νταλάρας είχε έρθει με την χαλαρή ψυχολογία και διάθεση της Σύρου και έκανε ένα πρόγραμμα που -λόγω έλλειψης προβών- το πήρε όλο πάνω του! Έίπε 2-3 φορές στον καημένο τον Παπαχριστούδη που ακολουθούσε το τυπωμένο πρόγραμμα: "Εεε κάτσε περίμενε..." και έλεγε άλλο τραγούδι!

Την τρίτη φορά ήταν το κορυφαίο που ξεκινάει ο Παπαχριστούδης το επόμενο προγραμματισμένο τραγούδι και του λέει: "Εεεε εεε εεε εδώ εμένα! ’στα αυτά στα χαρτιά, μην την ψάχνεις!! " Και ξεκινούσε αυτός με την κιθάρα αυτό που είχε στο μυαλό του!!!!!

Ήταν χαλαρή και παρείστικη η διάθεση και η συναυλία κύλησε σα νεράκι με πολλά γνωστά τραγούδια αλλά και μερικές εκπλήξεις όπως το "Όμορφη Θεσσαλονίκη" και το "Είδα κι έπαθα κυρά μου" (Ζωντανή πρόβα για το Σεπτέμβρη μου φάνηκε αυτό!!!) αλλά και το φοβερό "Του κόσμου το περίγελο" που το ξέσκισε!

Με λίγα λόγια ήταν μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά με τον Νταλάρα στα 5 μέτρα να τραγουδά και να κάνει παιχνίδι με το Θανάση!

Έ είναι δυνατόν να με χαλάσει το λάθος στα τελειώματα των τραγουδιών;;;;

Επιστρέφω με φωτογραφίες!

Share this post


Link to post
Share on other sites

οκ!

μην βαράτε ! ! ! ! !

και εγώ το χάρηκα πολύ και προφανώς μου αρέσει να είναι χαλαρός και να μιλάει με τον κόσμο κάτι που δεν συνέβαινε στις προηγούμενες συναυλίες που πήγαινα. Αλλά τα λάθη και όχι ένα δύο πολλά λάθη, απλά με ξενίζουνε γιατί αν και ανθρώπινα ο Γιώργος δεν μας είχε συνηθίσει ιδίως για τον ήχο της ορχήστρας. Εμένα μου φάνηκε σαν να μην έδενε η ορχήστρα και κακά τα ψέματα ,μπορεί λόγω καλοκαιριού, αυτό ήταν εμφανές.

για τον ήχο εμένα ρε παιδια με ενοχλεί όταν βουίζει κάτι , και ειλικρινα δεν ξέρω για εσάς που είσασταν πολύ μπροστα σε μένα που είμουνα πίσω το μπάσσο στα μισά τραγούδια κάλυπτε το Γιώργο και δεν το απήλαυσα. αυτό έγραψα! Και η γνώμη μου είναι πως δεν δικαιολογείται να έρχεται ο Χατζηγιάννης live και να είνα όλα στην εντέλεια και στο Γιώργο μία κάτι να βουίζει μία κάτι άλλο να φταίει.

όσον αφορά την κυρία όντως ήταν λίγο αγενής αν και από ότι φαντάζομαι δεν εννούσε τη μία συναυλία το έτος εννοούσε κάτι πιο μόνιμο όπως χειμερινές εμφανίσεις και πιο πολύ το έγραψα γιατί πιστεύω θα χαρείτε που από άνθρωπο δικό του μαθαίνουμε - επιβεβαιώνουμε τα ευχάριστα ;-)

πιστεύω ότι ήταν μικρό το πρόγραμμα ανεξάρτητα με το πόσο μας αρέσει ο Γιώργος και πόσο δεν τον χορταίνουμε, και όντως το διπλό μπιζ με το 'του κόσμου το περίγελο' ήταν πολύ δυνατό !

αυτά με αγάπη πάντα εν Νταλάρα Αδελφοι !

Share this post


Link to post
Share on other sites

αυτά με αγάπη πάντα εν Νταλάρα Αδελφοι !

Έτσι! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χάρηκα διαβάζοντας τις εντυπώσεις σας για την παράσταση.Και υποθέτω ότι υπήρχε μιά παρεϊστικη ατμόσφαιρα,που σαφώς καλύτερη δεν θα μπορούσε να συμβεί.Διάβασα και για τον φίλο που επισήμανε λάθη.Ε,και τι έγινε!

Στην καρδιά του καλοκαιριού εν μέσω χαλαρότητας είναι δυνατό να συμβούν και αυτά.Θα μου πείτε χάλασε ο κόσμος;

Όχι,αλλά οι παραστάσεις δεν είναι στούντιο που υπάρχει το περιθώριο διορθώσεων,μα οι καλλιτέχνες εκτίθενται στον κόσμο παίζοντας μια κι έξω τα τραγούδια,και αν δεν έχουν γίνει κουραστικές προπονήσεις-πρόβες όλα αυτά είναι αναμενόμενα.

Όμως με τον Νταλάρα συμβαίνει το εξής μοναδικό στον κόσμο ολόκληρο που δεν νομίζω να ισχύει με άλλον μουσικό-τραγουδιστή.Η παρουσία του είναι ισχυρή τόσο κερδίζει τον κόσμο με το παραπάνω.Γιατι εκτός απο παρουσία έχει και δύναμη ψυχής.Μια και αναφέρθηκαν και τεχνικές ατέλειες εκτός απο ακόρντα και αδύναμες νότες,ξέρω ότι θα μπορούσε να παίξει αυτήν την παράσταση ακόμα και χωρίς ρεύμα παρα μόνο με το μπουζούκι του και την χρήση αναπτήρων και φεγγαριού.Τότε θα ζούσατε μιά παράσταση όνειρο,και κάποιοι σαν εμένα που δεν κατόρθωσαν να φτάσουν ως εκεί θα το είχαν σαν καημό μεγάλο.Εξ'άλλου οι μουσικοί που ο ίδιος έχει συνεργάτες είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν,οπότε όλα καλά.

Ευχαριστώ και εγώ τον Θοδωρή για τις ζωντανές φωτογραφίες του.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τέλειες!!!! Ευχαριστούμε πολύ,Θοδωρή! :)

Εσύ πού ήσουν και δεν σε είδα;;;;;

:confused::confused::confused:

Εκτός από το ότι διασκορπιστήκαμε κάτω από την σκηνή, εσύ ήρθες από τους τελευταίους λόρδε Πέτρο. Πώς έρχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας -σύμφωνα με το πρωτόκολλο- κάτι τέτοιο. :confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα τραγούδια που ακούστηκαν:

1.) Ορχηστρικό

2.) Μινόρε της αυγής

3.) Μ' έχεις μαγεμένο

4.) Πήρα τη στράτα κι έρχομαι

5.) Κάθε βράδυ πάντα λυπημένη

6.) Λαχανάδες

7.) Δε σε θέλω πια

8.) Τικ τακ

9.) Δημητρούλα

10.) Εχε γεια, πάντα γεια

11.) Τι σου λέει η μάνα σου για μένα

12.) Πίνω και μεθώ

13.) Το Γουέστ

14.) Η φωνή του αργιλέ

15.) Πέντε μάγκες

16.) Όταν μπουκάρω στον τεκέ

17.) Πασαλιμανιώτισσα

18.) Γιατί φουμάρω κοκαίνη

19.) Τα ματόκλαδά σου λάμπουν

20.) Μάγισσα της Αραπιάς

21.) Νύχτες μαγικές

22.) Μπαξέ τσιφλίκι

23.) Όμορφη Θεσσαλονίκη

24.) Δε με στεφανώνεσαι

25.) Ένα τραγούδι απ' τ' Αλγέρι

26.) Πριν το χάραμα

27.) Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι

28.) Σαλταδόρος

29.) Αχάριστη

30.) Μικρός αρραβωνιάστηκα

31.) Είδα κι έπαθα κυρά μου

32.) ’τακτη

33.) ’λλα μου λεν τα μάτια σου

34.) Το γράμμα

35.) Τα λιμάνια

36.) Οι θαλασσινοί

37.) Στο Τούνεζι, στην Μπαρμπαριά

38.) Γεια σου καίκι μου Αι-Νικόλα

39.) Για τα μάτια που αγαπώ

40.) Του κόσμου το περίγελο

41.) Όποια και να 'σαι

:):confused::confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ ωραίο πρόγραμμα!! Λείπει όμως το Σμυρναίικο μινόρε! Είναι το τραγούδι που αντιπροσωπεύει αυτές τις συναυλίες! :confused::confused:

Από την άλλη όμως, βλέπω πολλά ωραία τραγούδια που τα λέει πολύ σπάνια!! Πολύ χαίρομαι!! :):confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αχ ρε Αποστόλη! Το ίδιο σκεφτόμουν χθες το βράδυ! Πότε θα το πει; Πότε θα το πει;

Τελικά δεν το είπε ποτε! Ούτε και το "Καημό μες την καρδούλα μου" ούτε την "Καρδιά Παραπονιάρα"

:):confused::confused::confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και ομολογουμένως, ήταν σχετικά μικρή συναυλία. Στο Μέγαρο ήταν μεγαλύτερη... :):confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κοίτα στο μέγαρο μας φαινόταν και πιο μεγάλη επειδή είχε και τις πρόζες....

Ότι και να ήταν εγώ δεν έχω δει πολλές φορές τον Νταλάρα στα 5 μέτρα με φόντο το καλοκαιρινό φεγγάρι να τραγουδάει την Αχάριστη.... :):confused::confused::confused::confused:

Και μόνο αυτό που έζησα εμένα μου φτάνει!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες.... :):confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0