Posted December 7, 2009 · Report post Συζητιόταν έντονα το όνομα της Π.Παπαδοπούλου τις τελευταίες μέρες. Πιστεύω πως ξεφεύγει από τα συνηθισμένα κι αποτελεί πολύ ευχάριστη έκπληξη η συνεργασία τους. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Προσωπικά...γουστάρω πάρα πολύ αυτή τη συνεργασία!! Φανταστείτε τι λαϊκά διαμάντια έχουμε να ακούσουμε!!! Και μια παραγγελιά που δεν μου φεύγει από το μυαλό ό,τι κι αν κάνω: Θέλω το "Έρωτά μου αγιάτρευτε" με τη φωνή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ!!!! Και μάλιστα, ως αλλαγή μετά το "Απόψε γίνε" (που το "Έθνος" έγραψε ότι θα συμπεριληφθεί στον νέο δίσκο). Να μπαίνει η Π.Παπαδοπούλου πρώτα και μετά ο Νταλάρας.... (Song fantasies το έκανα....) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Προσωπικά...γουστάρω πάρα πολύ αυτή τη συνεργασία!! Φανταστείτε τι λαϊκά διαμάντια έχουμε να ακούσουμε!!! Και μια παραγγελιά που δεν μου φεύγει από το μυαλό ό,τι κι αν κάνω: Θέλω το "Έρωτά μου αγιάτρευτε" με τη φωνή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ!!!! Και μάλιστα, ως αλλαγή μετά το "Απόψε γίνε" (που το "Έθνος" έγραψε ότι θα συμπεριληφθεί στον νέο δίσκο). Να μπαίνει η Π.Παπαδοπούλου πρώτα και μετά το Νταλάρας.... (Song fantasies το έκανα....) Κάτι ψήνεται με αυτό.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Θέλω το "Έρωτά μου αγιάτρευτε" με τη φωνή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ!!!! (Song fantasies το έκανα....) Eίσαι αγιάτρευτη τελικά.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Πω!Πω!Πω!Ομορφιές που έχουμε να ακούσουμε!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Η δευτερη χειροτερη συνεργασια μετα απο αυτην με τον Ρεμο!!!!!!!!!!!!!!!!! Κριμα. Χαθηκε μια Χαρουλα, μια Γαλανη, μια Αρβανιτακη? Που την ξεθαψε την Πιτσα? Αυτη ειναι για τις εκπομπες του Παυλοπουλου στο Alter!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Eμένα πάντως με ενθουσιάζει η ιδέα μιας καθαρά λαϊκής τραγουδίστριας στο πλάι του. Αυτά είναι τα βήματα που του ταιριάζουν, με αυτά ξεσηκώνεται ο ίδιος ψυχικά, και κατά συνέπεια και το κοινό. Κι επιπλέον, η Πίτσα Παπαδοπούλου είναι μια πολύ καλή τραγουδίστρια. Αναφορικά με τις τραγουδίστριες που αναφέρονται από το μέλος delta, έχω να πω τα εξής: Η Χαρούλα -όσο κι αν τη λατρεύω- έχει επιλέξει άλλο μοτίβο τώρα τελευταία, με αποκορύφωμα τον τελευταίο της δίσκο. Επιπλέον, είναι του ίδιου βεληνεκούς με τον Νταλάρα, κάτι το οποίο ισχύει και για τη Γαλάνη με την Αρβανιτάκη, όλες/ολοι ακολουθούν τη δική τους πορεία και τέτοιες συνεργασίες δεν έχουν κάτι καινούργιο να προσφέρουν... Οφείλω βεβαια να παραδεχτώ πως αν σε κάποιον δεν αρέσει ο "λαϊκός Νταλάρας", τότε δικαιολογημένα δεν ενθουσιάζεται με τις εν λόγω παραστάσεις. Θεωρητικά πάντα...γιατί στην πράξη κανείς δεν ξέρει... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Νομίζω πως το θέμα δεν είναι αν μας αρέσει ο ῾λαϊκός῾ Νταλάρας, αλλά αν θα θέλαμε αυτόν τον συνδυασμό. Και εγώ θα προτιμούσα κάποιον άλλο, παρότι δεν αμφισβητώ την αξία της συγκεκριμένης τραγουδίστριας. Όμως για να κάνει αυτή την επιλογή ο ίδιος ο Γ. Νταλάρας προφανώς κάτι ξέρει. Ας περιμένουμε να δούμε (ή μάλλον να ακούσουμε) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Πριν ακούσετε, μην λιθοβολείτε! Για τον Νταλάρα μιλάμε και δεν μπορούμε να αφορίζουμε εκ των προτέρων. Είμαι σίγουρη πως η πρόταση αυτή δεν έγινε τυχαία και μάλλον γουστάρει την φωνή της συγκεκριμένης τραγουδίστριας αλλά και τις δυνατότητες αυτής της φωνής. Επιπλέον, το πρόγραμμα επιδιώκει να έχει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα και πιστεύει πως η φωνή της μπορεί να υπηρετήσει την ιδέα του.Και σε καμία περίπτωση δεν θα συγκρίνω την Παπαδοπούλου με τον Ρέμο. Όσο για τον αν αρέσει ο λαϊκός Νταλάρας, ο ίδιος θεωρεί τιμή του όταν τον αποκαλούν λαϊκό τραγουδιστή. Δεν απαρνήθηκε ποτέ αυτόν τον τίτλο (όπως κάναν κάποιοι-ες)ακόμα κι αν πειραματιζόταν και με άλλα είδη. Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα αλλά περιορίζομαι στα παραπάνω (προς το παρόν). Λίγη υπομονή κανέναν δεν έβλαψε! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Πριν ακούσετε, μην λιθοβολείτε! Για τον Νταλάρα μιλάμε και δεν μπορούμε να αφορίζουμε εκ των προτέρων. Είμαι σίγουρη πως η πρόταση αυτή δεν έγινε τυχαία και μάλλον γουστάρει την φωνή της συγκεκριμένης τραγουδίστριας αλλά και τις δυνατότητες αυτής της φωνής. Επιπλέον, το πρόγραμμα επιδιώκει να έχει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα και πιστεύει πως η φωνή της μπορεί να υπηρετήσει την ιδέα του.Και σε καμία περίπτωση δεν θα συγκρίνω την Παπαδοπούλου με τον Ρέμο. Όσο για τον αν αρέσει ο λαϊκός Νταλάρας, ο ίδιος θεωρεί τιμή του όταν τον αποκαλούν λαϊκό τραγουδιστή. Δεν απαρνήθηκε ποτέ αυτόν τον τίτλο (όπως κάναν κάποιοι-ες)ακόμα κι αν πειραματιζόταν και με άλλα είδη. Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα αλλά περιορίζομαι στα παραπάνω (προς το παρόν).Λίγη υπομονή κανέναν δεν έβλαψε! Συμφωνώ με την άποψη που διατυπώνεται. Ασφαλώς τις συνεργασίες του και το πρόγραμμά του δεν το καθορίζει (και δεν θα μπορούσε να το καθορίζει) σύμφωνα με τις δικές μας απόψεις. Πάντως δεν νομίζω πως τέθηκε θέμα περί του Νταλάρα ως λαϊκού ή μη τραγουδιστή και πολύ περισσότερο σχετικά με την αξία του και την προσφορά του ως τέτοιου. Προσωπικά όμως εμένα λαϊκά τραγούδια που μου αρέσει πολύ να τα ακούω όπως τα ερμηνεύει ο Γ. Νταλάρας, δεν μου αρέσουν, όταν τα τραγουδούν άλλοι. Αυτό βέβαια δεν αφορά την Π. Παπαδοπούλου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Έχω την εντύπωση πως δε λιθοβόλησε κάποιος κάποιον. Και εγώ ανήκω σε αυτούς που ξενερώνουν στην ιδέα αυτής της συνεργασίας, τί να κάνουμε τώρα; Επιπλέον θεωρώ πως ο "λαϊκός" Νταλάρας αρέσει σε όλους μας, αλλιώς δε θα συμμετείχαμε σε αυτό το φόρουμ. Δεν έπεται όμως πως αρέσει σε όλους μας και η Παπαδοπούλου. ’λλο Νταλάρας, άλλο Παπαδοπούλου, μην μπερδευόμαστε... Η διαφορά είναι χαοτική... Τί τον έπιασε τώρα και πήρε την Παπαδοπούλου;;; Ό,τι του φανεί του λολο-Στεφανή... Πάντως, ειλικρινά τώρα, ούτε για πρωταπριλιάτικο αστείο δεν περίμενα τέτοια ανακοίνωση. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Η Πίτσα Παπαδοπούλου είναι απο τις πιο παρεξηγημένες φωνές σήμερα - αφήνω λοιπόν στην άκρη τα όποια... "στολίσματα" της έχουν δοθεί απο καιρό. Θεωρώ πως θα μας δώσουν ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα. Την είχα δει με τον Κ. Χατζή πριν απο λίγα χρόνια στην Θεσ/κη κ ήτανε εκπληκτική. Όπως επίσης κ όταν εμφανίστηκε με τον Α. Βαρδή στο "Στην υγειά μας" πρόσφατα. Τραγούδησε το "Ξημερωνει" κ μου άρεσε πολύ - κ δεν συγκρίνω με Αλεξίου ή ότι άλλο. Μόνο που δεν καταλαβαίνω τον αρνητισμό κάποιων... καλή η Αλεξίου (κάποτε δυστυχώς), καλός κ ο Πάριος (αλλά θεωρώ πως είναι λίγο α-συνεπής, γι' αυτό κ δεν συνεργάστηκαν ποτέ...), καλή κ η Αρβανιτάκη (αλλά έχει το δικό της πεδίο δράσης πια κ νομίζω πως δεν ταιριάζουν κ τα "χνωτα" τους). Καλές κ οι όποιες συνεργασίες των τελευταίων χρόνων, αλλά προσωπικά τα τελευταία χρόνια εχω κουραστεί - βαρεθεί - βαλτώσει με ότι ακούω δια ζώσης. Μια συνεχής επανάληψη δηλαδή... Για μένα ο Νταλάρας οφείλει να ανοιχτεί κ αλλού - κ εννοώ να μοιραστεί μια σκηνή με καλλιτέχνες που έχουν (ή είχαν αν προτιμάτε) μια αξιόλογη, μεγάλη πορεία στο χώρο. Η Πίτσα Παπαδοπούλου είναι ένα τέτοιο άνοιγμα. Ο Αντώνης Βαρδής επίσης... Μακάρι να μην αρκεστούν μόνο στα προσωπικά τους τραγούδια κ να επεκταθούν περισσότερο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post "Kαλώς την Πίτσα την Παπαδοπούλου τη φωνάρα...Καλώς ήρθες στην οικογένειά μας..." Έτσι καλωσόριζε ο Στέλιος Καζαντζίδης την Πίτσα Παπαδοπούλου στο δίσκο "Ενα γλέντι με το Στελάρα": http://rapidshare.com/files/317581056/Kalo...s_tin_Pizza.wav Kι εδώ ένα ακόμα, τηλεοπτικό αυτή τη φορά, καλωσόρισμα του Στέλιου: http://rapidshare.com/files/317581626/Kalo...tin_Pizza-2.wav To κάνω αυτό γιατί ο Καζαντζίδης ήταν πολύ φειδωλός στις απόψεις του για τους νεότερους τραγουδιστές. Δεν έλεγε εύκολα καλή γνώμη Η δε Πίτσα Παπαδοπούλου τα τελευταία χρόνια τον συνόδευσε σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές του. Και είμαι σε θέση να ξέρω το πόσο την εκτιμά και ο ίδιος ο Γιώργος Νταλάρας από τα πρώτα χρόνια του 70 που ξεκίνησε... Πέρα απ' αυτά όμως, νομίζω πως για πολλούς λόγους, που ίσως να μην είναι της παρούσης να αναλυθούν, είναι ουτοπία πλέον να περιμένουμε μια συνεργασία σε τέτοιο χώρο με τραγουδίστριες όπως η Αλεξίου ή η Γαλάνη... Οι καιροί έχουν αλλάξει, το ίδιο και οι προτεραιότητες όλων... Προσωπικά η Παπαδοπούλου, κυρίως λόγω του ρεπερτορίου της, δεν ήταν ποτέ στις πρώτες μου προτιμήσεις....Δεν πίστευα όμως ποτέ ότι δεν είναι καλή τραγουδίστρια...Μάλλον, όπως έγραψε κι ο Πέτρος πιο πάνω, παρεξηγημένη θα την έλεγα...Καθαρά λόγω των τραγουδιών τύπου "Γκρέμιστα" που τραγούδησε κατά κόρον...Όπως ήταν και η Λίτσα Διαμάντη και εύχομαι να μην το λέμε αυτό μετά από μερικά χρόνια και για νεότερους τραγουδιστές όπως η Ελένη Τσαλιγοπούλου ή ο Δημήτρης Μπάσης. Τραγουδιστές με σπουδαίες φωνές δηλαδή, αλλά με αδύναμο τα τελευταία χρόνια νέο υλικό. Από την Παπαδοπούλου έχουν καταγραφεί στη δισκογραφία επανεκτελέσεις πολύ σημαντικών τραγουδιών στις οποίες είναι εξαιρετική, ακόμα και διαφορετικών με το είδος που υπηρέτησε, όπως το "Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι" του Χατζιδάκι, "Της ταβέρνας το ρολόι" του Τσιτσάνη από το δίσκο "Αργά τη νύχτα" αλλά και σε αρκετά από τον πιο πρόσφατο δίσκο της "Όσα αγαπώ". Ενώ με το δίσκο της "Σεβντάς" που κυκλοφόρησε το 2005 με νέα τραγούδια, νομίζω πως επιχείρησε να κάνει μια, επιτυχημένη κατ' εμέ, στροφή σε ένα λαϊκό μεν, αλλά διαφορετικό είδος τραγουδιού. Για να μην πολυλογώ άλλο, βλέπω μπροστά μου ένα αμιγές λαϊκό πρόγραμμα ανάλογο του δεύτερου "Ζυγού" (με Ανδρεάτο και Ασλανίδου), το οποίο προσωπικά το θεωρώ σαν το καλύτερο που έχει κάνει ο Νταλάρας από το 1996 και μετά που ξεκίνησε τις εμφανίσεις στις μουσικές σκηνές...Φαντάζομαι πως αυτή η συνεργασία θα "ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα" της αθηναϊκής μουσικής σκηνής το φετινό χειμώνα και εύχομαι και ελπίζω, μετά το τέλος των παραστάσεων στην πρωτεύουσα, το σχήμα να μετακομίσει για λίγο καιρό και στη Θεσσαλονίκη... Υ.Γ: Μακάρι να ξανακούσουμε και το υπέροχο «Σύννεφο και συννεφάκι» του Σταύρου Κουγιουμτζή με τις φωνές που το πρωτοτραγούδησαν.Γιώργος Νταλάρας-Πίτσα Παπαδοπούλου.Θα έλεγα και το «Αχ πατρίδα μου καημένη» από «Τα τραγούδια μας» του Λοίζου (με μια δυνατή εισαγωγή με το λαούτο του Τζουγανάκη), αλλά μάλλον δεν κολλάει με το όλο κλίμαΉ ακόμη και το υπέροχο "Ήθελα νά'μουνα πουλί" του Κουγιουμτζή, στην πρώτη εκτέλεση του οποίου β'φωνή στον Γιάννη Καλατζή κάνει η Πίτσα Παπαδοπούλου. Aν δεν κάνω λάθος, στο πρόγραμμα θα συμμετέχει και η Ασπασία Στρατηγού... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Τι ωραία που τα λες ρε Θανάση.... σοβαρά τώρα, δεν αστειεύομαι... Βασικά, εκφράζεις τις απόψεις μου, τεκμηριωμένα όμως. Μου αρέσουν τέτοιου είδους αναλύσεις, αν και δεν κατέβασα τα αρχεία του Καζαντζίδη. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Υποκειμενικό αν αρέσει ή όχι η κα Παπαδοπούλου. Η ουσία είναι ότι, από τη μια σαφώς δεν μοιάζει να ''φωνάζει δυνατά'' αυτή η συνεργασία, ωστόσο θεωρώ πως δεν αφήνει αδιάφορο το κοινό που εκτιμά το καλό λαϊκό τραγούδι. Η κα Παπαδοπούλου θεωρώ πως επάξια της ανήκει αντίστοιχα ο τίτλος της τελευταίας καλής λαϊκής φωνής από τις κυρίες.... Η Χαρούλα τράβηξε άλλο δρόμο, η Αρβανιτάκη δίνει μια άλλη νότα-δεν είναι απόλυτα λαϊκή και η Γαλάνη σαφώς δεν είναι τραγουδίστρια λαϊκού πάλκου.. Παρομοιάζω τούτη τη συνεργασία κάτι σα τη συνεργασία ''Λύδια-Νταλάρας''.. Και να δείτε που θα αφήσει ουσία και θετικές εντυπώσεις! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Θα συμφωνήσω απόλυτα με Θανάση και Πέτρο. Μου άρεσε πολυ οταν έμαθα για το όνομα της Πίτσας Παπαδοπούλου γιατί σκέφτηκα: "Επιτέλους θα κάνει ένα αμιγώς λαϊκό πρόγραμμα", με παλιά, καλά, όμορφα λαϊκά τραγούδια!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Πράγματι παιδιά περιμένω να είναι πολύ ωραίο αυτό το πρόγραμμα. Η Πίτσα Παπαδοπούλου έχει τέλεια φωνή λαϊκή την άκουσα σε ένα τραγούδι που λέει "μάνα" κι έβαλα τα κλάματα Φαντάζομαι θα περάσουμε καταπληκτικά!! Είναι και οι δύο τραγουδιστές- ερμηνευτές καταπληκτικοί. Δεν ξέρω όμως πώς θα κλείσουμε τραπέζι κι άν θα προλάβουμε για την πρώτη μέρα. Από πού θα το μάθουμε; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Θα συμφωνήσω απόλυτα με Θανάση και Πέτρο.Μου άρεσε πολυ οταν έμαθα για το όνομα της Πίτσας Παπαδοπούλου γιατί σκέφτηκα: "Επιτέλους θα κάνει ένα αμιγώς λαϊκό πρόγραμμα", με παλιά, καλά, όμορφα λαϊκά τραγούδια!! ’στα αυτά εσύ... Το "Γκρέμιστα, γκρέμιστα όλα πια" περιμένεις ν'ακούσεις κι άσε τα παλιά, καλά, όμορφα λαικά τραγούδια... Σοφία, πραγματικά το "Μάνα" είναι σπουδαίο τραγούδι...Φαντάζομαι πως στο τηλέφωνο του μαγαζιού θα δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες για τραπέζια κλπ.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Θα συμφωνήσω απόλυτα με Θανάση και Πέτρο.Μου άρεσε πολυ οταν έμαθα για το όνομα της Πίτσας Παπαδοπούλου γιατί σκέφτηκα: "Επιτέλους θα κάνει ένα αμιγώς λαϊκό πρόγραμμα", με παλιά, καλά, όμορφα λαϊκά τραγούδια!! ’στα αυτά εσύ... Το "Γκρέμιστα, γκρέμιστα όλα πια" περιμένεις ν'ακούσεις κι άσε τα παλιά, καλά, όμορφα λαικά τραγούδια... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Θοδωρή, αυτό απαιτεί απάντηση!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Πάντως είναι προτιμότερο να επιδιδόμαστε σε αντεγκλήσεις για μια συνεργασία με την Π.Παπαδοπούλου από μια συνεργασία που την έχουμε δει και ξαναδεί και δεν θα πρόσφερε κάτι καινούργιο. Η Ασπασία Στρατηγού εξαιρείται από το σχόλιο και πολύ χαίρομαι που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα. Της αξίζει! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Θα συμφωνήσω απόλυτα με Θανάση και Πέτρο.Μου άρεσε πολυ οταν έμαθα για το όνομα της Πίτσας Παπαδοπούλου γιατί σκέφτηκα: "Επιτέλους θα κάνει ένα αμιγώς λαϊκό πρόγραμμα", με παλιά, καλά, όμορφα λαϊκά τραγούδια!! ’στα αυτά εσύ... Το "Γκρέμιστα, γκρέμιστα όλα πια" περιμένεις ν'ακούσεις κι άσε τα παλιά, καλά, όμορφα λαικά τραγούδια... Γιατι ρε το "Γκρέμιστα, γκρέμιστα όλα πια" τι έχει; Μια χαρά ειναι!! Να σηκωθεί ο κόσμος στα τραπέζια να γίνει πανικός! Και μετά καπάκι να πούνε μαζί το Λίγο λίγο θα με συνηθίσεις!" Πω πω ! Φοβερά θα είναι αν γίνει κάτι τέτοιο! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Πληροφορίες λένε οτι θα πει και ένα τραγούδι του Ibrahim Tatlises.. To έχει πει κι ο Ξανθιώτης νομίζω με ελληνικούς στίχους.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Γιατι ρε το "Γκρέμιστα, γκρέμιστα όλα πια" τι έχει; Μια χαρά ειναι!! Να σηκωθεί ο κόσμος στα τραπέζια να γίνει πανικός! Και μετά καπάκι να πούνε μαζί το Λίγο λίγο θα με συνηθίσεις!" Πω πω ! Φοβερά θα είναι αν γίνει κάτι τέτοιο! To "οξειδώθηκα μες στη νοτιά των ανθρώπων" που έχεις στην υπογραφή σου σε μάρανε.... Έχεις οξειδωθεί τελείως μου φαίνεται.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Λέτε οταν πιάσει τον Κουγιουμτζή να πει και το "Σ'αυτή την Poli(s)" ?? :lol: :lol: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2009 · Report post Γιατι ρε το "Γκρέμιστα, γκρέμιστα όλα πια" τι έχει; Μια χαρά ειναι!! Να σηκωθεί ο κόσμος στα τραπέζια να γίνει πανικός! Και μετά καπάκι να πούνε μαζί το Λίγο λίγο θα με συνηθίσεις!" Πω πω ! Φοβερά θα είναι αν γίνει κάτι τέτοιο! To "οξειδώθηκα μες στη νοτιά των ανθρώπων" που έχεις στην υπογραφή σου σε μάρανε.... Έχεις οξειδωθεί τελείως μου φαίνεται.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Quote Share this post Link to post Share on other sites