petros_petrakis

Polis Theater 2009-10

532 posts in this topic

E!! ’ντε ξυπνήστε ρε! Περιμένουμε εντυπώσεις κι εσείς κοιμάστε;

ΕΓΕΡΣΙΣ

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΕΓΕΡΣΙΣ

Share this post


Link to post
Share on other sites

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ό,τι να 'ναι... :mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κατάλοιπα απο τη βασική εκπαίδευση Χρύσα!! Έτσι μας έλεγαν με χαμηλή φωνή απο τα ηχεία του θαλάμου...

Share this post


Link to post
Share on other sites
ΕΓΕΡΣΙΣ

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ,  ΕΓΕΡΣΙΣ

’κους έγερσις...!!!!

Καλά στην αεροπορία είστε πολύ πίσω (ή μπροστά... αυτό είναι σχετικό)...

Εμάς μας λένε απλώς "ξυπνήστε..." :mad::mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι έγινε ρε παιδιά, κανένας ακόμα? Έχει προοδεύσει η τεχνολογία! Έπρεπε τα mini laptop να βρίσκονται έξω από το POLIS THEATER. Υπάρχει και άλλη λύση.Στις τουαλέτες!! Για τις πρώτες εντυπώσεις.Δε μας λυπάστε εμάς που δεν μπορέσαμε να πάμε?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έξω απο το Polis βλέπω να στήνουμε αντίσκηνα και όχι λάπτοπ!

Όπως πάντα,Είναι αρρώστια...ο Νταλάρας.

Στην πρώτη παράσταση του γέμισε συναισθήματα και μας μάγεψε,μας έκανε να τραγουδήσουμε και να συγκινηθούμε.Και έδωσε υποσχέσεις για ένα μεταβαλλόμενο πρόγραμμα εν καιρώ με τραγούδια που θα εναλάσσονται διαφορετικά μέσα απο τις παραστάσεις.Μιά καλοκουρδισμένη ορχήστρα και ένας άπλετος μαζεμένος χώρος φιλοξενεί τα τραγούδια της καρδιάς.Και οι συνεργάτες του επί σκηνής εξαιρετικοί.

Ο Γιώργος άνοιξε το πρόγραμμα με την "'Αγρια ζωή" και ύστερα πέρασε σε αναμενόμενα τραγούδια και αγαπημένα,όπως "Ανεμολόγιο","Καράβια στη στεριά","Τα βεγγαλικά σου μάτια","Αυτά τα χέρια"(αφιερωμένο στον Πρόεδρο που βρισκόταν στα πρώτα τραπέζια),"Κάποιος χτύπησε την πόρτα","’σε με στο μεθοκόπι","Ο στρατιώτης"(σε μιά εκπληκτική ερμηνία).Ύστερα πέρασε στα τραγούδια που σε αυτά ασφαλώς "Υπάρχουνε οι φίλοι","Είναι τραγούδια που πονάνε","Το ποτήρι","Η ζωή μου μιά ιδέα","Έγινες πουλί","Απόψε γίνε".Η Πίτσα Παπαδοπούλου με την λαϊκή φωνή της στο "Έρωτα μου",και σε τραγούδια της Χαρούλας,αλλά και με την "Νύχτα" του Ξαρχάκου.Εξαιρετική η Ασπασία στο 'Καημέ του κόσμου" και στο "Ανθρώπων έργα",καθώς και στο "Όταν πέφτει το βράδυ" μαζί με τον Γιώργο.Αυτός που μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις ήταν ο Μιχάλης Τζουγανάκης,εξαιρετική φωνή,έπαιξε με τα όργανα ακριβώς όπως η ψυχή του το'χει στα δικά του τραγούδια αλλά σαι στο αγαπημένο"’στρα μη με μαλώνετε" και "Ήτανε μιά φορά" μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα που πιστεύω πως ήταν για άλλη μιά φορά δικαιωμένος που τον επέλεξε για συνεργάτη του.Μου άρεσε ιδιαίτερα η ερμηνία του στο τραγούδι του Περίδη"Για που το'βαλες καρδιά μου".

Το πρόγραμμα θεωρώ πως ήταν λαϊκό στο μεγαλύτερο μέρος του.Τραγούδια του Νικολόπουλου,του Κουγιουμτζή,του Καλδάρα,του Λοϊζου,αλλά και του Σωκράτη Μάλαμα(όπως το "Τσιγάρο ατέλειωτο" απο τον Γιώργο κάι την Πίτσα Παπαδοπούλου).Και βεβαίως η εξαιρετική "Τράτα" του Θανάση Παπακωνσταντίνου με όλους τους συντελεστές επι σκηνής.Συγκινητικό το αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη απο τον Γιώργο και την Πίτσα.

"Αυτό για σένα Πρόεδρε" αφιέρωσε ο Γιώργος Νταλάρας στον αγαπημένο του φίλο αλλά και δικό μας Λευτέρη Παπαδόπουλο που είχε όμως φύγει"Σε τρώει η σκουριά" σε μιά ανεπανάληπτη ερμηνία.

Ο Γιώργος Νταλάρας άγγιξε όπως πάντα την ψυχή μας και δεν είναι εύκολο να περιγράψω τις συγκινήσεις που μου αποφέρει η φωνή του,η παρουσία του και η αύρα του.Όμως τον ήθελα περισσότερο στη σκηνή σε τραγούδια που με ελαφριά καρδία θα τα έλεγα "ξεχασμένα".Οι παραστάσεις αυτές έχουν ακόμα δρόμο,και τα τραγούδια που όλοι αγαπάμε και νοιώθουμε θα σκάσουν μύτη εν καιρώ εκεί στο Polis,γιατί πιστεύω πως μέσα απο την υπέρτατη και δωρική φωνή του θα ευλογηθούν.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η ζωη μου μια ιδεα???? Ο Χριστος κ η παναγια... ρε "θειο" εχεις αναγκη να κρυβεσαι πισω απο "Χριστοδουλοπουλους", κ δεν ελεγε την Ομονοια που εχει ουσια σε μουσικη κ στιχο κ ειναι κ ζειμπεκαρα ή το Μαρτυριο-μυστηριο ή το Ξενητια σου (οχι επειδη ειναι φιλοι μου ο Βελλιαδης κ ο Τερπανδρος) !!! Τι να πω κριμα.... Μακαρι να ξερει κατι παραπανω...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φίλε Sabah. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μου άρεσε πολύ που ο Γ.Νταλάρας επέλεξε το τραγούδι ''Η ζωή μου μια ιδέα''-μαζί με κάποια άλλα από το δίσκο. Δεν νομίζω πως ο Νταλάρας έχει καμια ανάγκη να κρύβεται πίσω από κάποιον. Από κανέναν Χριστοδουλόπουλο ή Βελλιάδη. Τιμή τους έκανε που τραγούδησε τα τραγούδια τους (ωραία και τα δύο βέβαια) και μόνο που υπάρχουν τα ονόματά τους σε δίσκο του. Βοήθεια είναι και γι αυτά τα παιδιά, όπως και χαρά για εκείνον η συνεργασία με νέους καλλιτέχνες. Δεν είναι σωστό να υποβιβάζουμε τον έναν συνθέτη γιατί δεν ειπώθηκε το τραγούδι του άλλου.Επειδή είναι φίλοι σου τα δυο νέα κι ελπιδοφόρα παιδιά(Βελλιάδης-Τέρπανδρος), θεωρώ πως κακές υπηρεσίες τους προσφέρεις με το να βιάζεις καταστάσεις. Και τα λέω αυτά με συμπάθεια γιατί μου άρεσε πολύ το τραγούδι ''Η ξενιτιά σου'' και δεν κρύβω πως θα χαρώ να το ακούσω και ζωντανά.Ο Νταλάρας θα είναι στο ''Polis'' πολλές μέρες και θα παίξει κι άλλα τραγούδια. ’λλωστε, μπορεί στην ψυχή του να μετράνε αυτήν την περίοδο περισσότερο τα τραγούδια που επέλεξε εχτές ή να πρόλαβαν να προβαριστούν αυτά. Ή να θεώρησε πως αυτά τα τραγούδια πρέπει να παιχτούν ζωντανά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κατα αρχιν δεν εκπροσωπο κανεναν Βελλιαδη ειτε Τερπανδρο, εκπροσωπο την Αισθητικη μου, τα χρονια που ακουω Νταλαρα, εμενα κ μονο τον Αγγελο... κατ'επεκταση εχω να σου πω οτι οντως δεν μπορει να κρυφτει πισω απο κανεναν, ποσο περισσοτερο απο τον Βελλαδη, απο τον Χριστοδουλοπουλο ομως μπορει να "προσπαθει" διοτι ειναι ενα παιδι που εχει ενα "σακο" τραγουδια με μεγαλους τραγουδιστες (σαν τον Χατζηγιαννη κ ΟΧΙ μΟΝΟ) ΟΜΩΣ δεν νομιζω οτι η επιλογη κ παρουσιαση ενος κ μονο ζειμπεκικου απο τον νεο του δισκο να ειναι το τραγουδι "η ζωη μου μια Ιδεα" (το οποιο στιχουργικα ειναι "λιγο") οταν τα προηγουμενα Ζειμπεκικα του ηταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΑ με βαρος (Παλιος στρατιωτης-ομονοια, Μαρτυριο,Μυστηριο κ.α) κ γιαυτο τον λογο εχει τον αριθμο 12 στον δισκο κ καποιο "αλλο" ζειμπεκικο του προηγειτε στον δισκο, διοτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ειναι Μπαλαντοζειμπεκικο (οχι πως δεν ειναι ωραιο,μην με παρεξηγητε) !!! Κ για να τελειωνουμε, δεν με φτιαχνει ο Θειος με φλωρικα ζειμπεκικα οταν εχει πει στο παρελθον ΤΕΡΑΤΑ....

Υ.Γ :"""θεωρώ πως κακές υπηρεσίες τους προσφέρεις με το να βιάζεις καταστάσεις.""" ---- Φιλε μου ( με ολη μου την καλοσυνη) μην ξαναπεις για "υπηρεσιες" γιατι εκτος απο το να προσβαλεις εμενα κ αυτους που λες οτι υπηρετω γινεσαι υποπτος... κ καταλαβαινεις τι λεω οκ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ, χωρίς να θέλω βέβαια να ρίξω νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης, θα προσθέσω μόνο πως συμφωνώ ότι το "Η ζωή μου μια ιδέα" είναι απο τα αδύναμα κομμάτια του δίσκου και πως όντως υπήρχαν άλλα πολύ καλύτερα απο τον δίσκο να πει. Για παράδειγμα πέρα απο την Ξενιτιά σου θα μπορούσε να πει τη Σκουριά που είναι το καλύτερο του δίσκου. Είναι και $%&!! τα χασάπικα*!

Υ.Γ: Εκ παραδρομής έγραψα ζειμπέκικο...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χαιρομαι Θοδωρη που καταλαβες τι εννοουσα σχετικα με τα αδυναμα τραγουδια του δισκου,! Η Ξενητια σου ηταν ενα παραδειγμα ενδεικτικο για να δειξω οτι υπαρχουν πολυ ωραιοτερα κ πιο Νταλαρικα κομματια που αξιζουν να βρεθουν σε ενα Live του Θειου, κ πολυ σωστα ανεφερες το "Σκουρια" αλλα μην ξεχνας οτι ειναι χασαπικο !!! :razz::razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα σε παρακαλούσα να μην μου αλλάζεις το φύλλο. Φίλη είμαι.Κι όχι φίλος... Δεν θα συνεχίσω όχι επειδή φοβάμαι μήπως θεωρηθώ ύποπτη (πώς άλλωστε:razz:κι από άλλους αλλά επειδή σέβομαι το topic και το αντικείμενο που είναι οι εντυπώσεις από το ''Polis''. Θεωρώ πάντως πως ήμουν σαφής και ξεκάθαρη στις προσωπικές μου απόψεις και φειδωλή στις παραινέσεις μου για το πρόγραμμα.

Ευελπιστώ να γράψουν κι άλλοι φίλοι που ήταν παρόντες στην πρεμιέρα κι ευχαριστώ πολύ τον Αντώνη για την καλοσύνη του να μοιραστεί μαζί μας τις εντυπώσεις του. Παράλειψη που δεν το έκανα και στο προηγούμενο post.

Υ.Γ Θοδωρή, το υπέροχο ''Σε τρώει η σκουριά'' το τραγούδησε και το αφιέρωσε και στον ένα από τους δημιουργούς του, τον Λ.Παπαδόπουλο, που τον τίμησε στην πρεμιέρα. Το εάν είναι αδύναμο ένα τραγούδι είναι προσωπική άποψη. Προσωπικά, λοιπόν, μου άρεσε πάρα πολύ και ''Η ξενιτιά σου'' και το ''Σε τρώει η σκουριά'' και το ''Η ζωή μου μια ιδέα'', όπως κι άλλα. Σε ένα πρόγραμμα όμως δεν είναι δυνατόν να τα λέει όλα. Ή όλα με την σειρά τους.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ με την Ελίνα. Τη "Σκουριά" την τραγούδησε. Νομίζω ότι το έκανε σε λάθος σημείο (μετά από το mini αφιέρωμα στον Καζαντζίδη). Ίσως λόγω των σπουδαίων στίχων του και της σημασίας τους για τα τραγούδια του Καζαντζίδη να έπρεπε να την πει ακριβώς πριν το αφιέρωμα. Ίσως...

Σχετικά με το "Η ζωή μου μια ιδέα" δε θέλω να εμπλακώ στην αντιπαράθεση και τη σύγκριση. Το πώς ορίζεται το καλύτερο με το χειρότερο είναι μία ΠΟΛΥ μεγάλη συζήτηση. Εκεί που διαφωνώ πλήρως είναι με την επιχειρηματολογία της θέσης κάποιου τραγουδιού σ' ένα δίσκο. Δηλαδή στον τελευταίο δίσκο το "Δάκρυ με το δάκρυ" (Νο 15) είναι το χειρότερο όλων ? Και μη μου πείτε ότι είναι παλιότερο, γιατί το ίδιο είναι και το "Απόψε γίνε" και η "Κρυφή αφή". Αν αρχίσουμε να θυμόμαστε με τι τραγούδια κλείνουν κλασσικοί ελληνικοί δίσκοι (π.χ. "Έπεφτε βαθιά σιωπή" στο "Δρόμο" των Πλέσσα-Παπαδόπουλου) θα μας βρει το ξημέρωμα και δε θα έχουμε τελειώσει ακόμα. Ας θυμηθούμε ενδεικτικά (αλλά και εντελώς πρόχειρα και χωρίς έρευνα) από τη δισκογραφία του Γ. Νταλάρα κάποια τραγούδια που "έκλειναν" τους δίσκους του: το "Έχω ένα καφενέ" στο "Μέτοικο" (κι εδώ δεν ισχύει ότι υπήρχε στις "Θαλασσογραφίες" 1 χρόνο πριν, γιατί και το "Μάνα δε φυτέψαμε" υπάρχει και στους 2 δίσκους ), το "Εγώ θα σου μιλώ " στον "Τραγουδιστή", το "Κόκκινο τριαντάφυλλο" στους "Μάηδες". Θα μπορούσα να αναφέρω και τη "Ρωμιοσύνη μην την κλαις" από τα "18 λιανοτράγουδα" ή το "Καληνύχτα" από το "Μη μιλάς, μη γελάς...", αλλά αυτά θεωρώ ότι για εννοιολογικούς λόγους βρέθηκαν στο τέλος των δίσκων αυτών. Και τόσα άλλα...

Υπάρχει όμως και το αντίστροφο. Δε μπορώ να δεχτώ ότι στα "Τραγούδια που σου γράφω" το "Τι Θεό πιστεύεις?" (Νο 1) είναι καλύτερο από το "Να με θυμάσαι" (Νο 15) ...και είναι 2 τραγούδια των ίδιων δημιουργών (Σέμσης-Παυριανός).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εχεις δικιο σε αυτο που λες αλλα εγω αναφερομαι στο πως "Χτιζεται" ενας δισκος, το πρωτο ζειμπεκικο του δισκου ειναι κ αυτο που δινει στιγμα στον δισκο,ποσο λαικος θα ειναι δλδ, οπως κ το πρωτο απο τα χασαπικα το πρωτο απο τα τσιφτετελια και παει λεγοντας, καντε μια αναδρομη στους δισκους του Θειου!!! Καλως ή κακως ενας δισκος ετσι χτιζεται κ ετσι σου δινει κ την ταυτοτητα του!!! Οποιος καταλαβαινει την σειρα κ τους λογους που υπαρχει αυτη ( η σειρα εννοω) στον νεο δισκο του Νταλαρα ( κ σε καθε δισκο οποιουδηπτε τραγουδιστη) εχει καλος...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ξέρει κανείς αν θα γίνει παράσταση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12 -Πέμπτη)? :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ξέρει κανείς αν θα γίνει παράσταση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12 -Πέμπτη)? :razz:

Όχι δε θα πραγματοποιηθεί παράσταση εκείνη την ημέρα. :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites
:razz:

Καλά, και χαίρεσαι;;;;;; :razz:

Όχι ρε γμτ... :pity::blush:

-----

Λοιπόν, όσο το σκέφτομαι, τόσο τρελαίνομαι! Το πρόγραμμα ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!!!!!!!! :razz::D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπερα κ απο μενα. Παρακολουθω πολυ καιρο το σαιτ κ ειναι μολις η δευτερη φορα που προσπαθω να επικοινωνησω μαζι σας για να μοιραστω κ γω καποιες δικες μου εντυπωσεις για το φαινομενο ΝΤΑΛΑΡΑΣ. Η πρωτη φορα ηταν μαλλον αποτυχημενη, ευελπιστω αυτη να παει στο στοχο της. Λοιπον για να μπω στο θεμα, εχτες το βραδυ πηγα στο Πολις για να δω τι θα μου εδινε αυτη τη φορα ο πιο αγαπημενος μου καλιτεχνης. Τι ειχε ετοιμασει με αυτο το σχημα εκπληξη κ τι ηθελε να κανει σε αυτο το χωρο ? Η ανυσηχια μου ηταν εντονη γιατι ηταν κατι το ξαφνικο ολο αυτο το γεγονος κ το σχημα δεν ειναι κ οτι καλυτερο ισως θα μπορουσε να επιλεξει. Σε ποσους αραγε θα κανει κλικ να επιλεξουν αυτο το σχημα για τη νυχτερινη τους εξοδο κ ποσο ακομη διψα εχει ο κοσμος να ακουσει τον Νταλαρα ,ειδικα σε ενα τετοιο χωρο, ηταν οι σκεψεις μου καθως εφτανα στο Πολις. Η εισοδος μου μου επιβεβαιωσε πως οχι κ παρα πολλοι τελικα. Οι εποχες δοξας κ αποδοχης,για διαφορους λογους,εχουν περασει προς το παρον. Ξεπερνωντας σιγα σιγα το γεγονος των αδειων τραπεζιων, προσπαθησα να εστιασω στο προγραμμα κ στο τι ηθελε να επικοινωνησει ο Νταλαρας. Η χτεσινη νυχτα ,μαζι με τις βραδυες ισως με τον Ρεμο, ηταν οτι χειροτερο εχω δει απο τον Νταλαρα απο το 1982 που τον βλεπω ζωντανα.( τζουγανακης, ασπασια κ πιτσα ηταν μια χαρα ). Μας ειπε στην αρχη οτι θελει να αναβιωσει κατα καποιον τροπο τη Διαγωνιο. Πως ??? Η ορχηστρα κ οι ενωρχηστρωσεις ηταν υπερβολικες για κατι τετοιο. Η επιλογη των τραγουδιων εντελως ασχετη με το χωρο. Δεν ειναι συναυλια το Πολις !!! Ο κοσμος ηταν απαθης κ αμετοχος απεναντι του. Ο Νταλαρας εχει χασει το στοιχημα της επικοινωνιας με τον κοσμο προ καιρου. Τον εχει μπερδεψει τον κοσμο με ολες τις επιλογες του, κ περα απο καποιους τρελους σαν εμας που προσπαθουν να κατανοησουν κ να αποδεχτουν την καθε κινιση του , η μαζα στην οποια απευθυνεται αυτη τη στιγμη στο Πολις μαλλον εχει χασει τα χναρια του τα τελευταια χρονια. Περαν ομως της γενικοτερης καταστασης, οσον αφορα χτες, δεν μπορεις πχ να εχεις τον Νταλαρα στα δυο μετρα κ η ορχηστρα να ειναι τοσο "πληρης σε ηχο" που να εχεις την αισθηση οτι εισαι σε σταδιο. πρεπει ισως να επιλεξει ενα μικροτερο σχημα μουσικων που θα δωσει μια πιο ζεστη αισθηση στον κοσμο( βλεπε Τσανακλιδου), να δημιουργηθει ενα παρειστικο κλιμα σαν να εισαι σε μια μικρη γιορτη με τον Νταλαρα να ερμηνευει διαφορα με την κιθαρα του. οπως εκανε για λιγο στο τελος, οχι βεβαια με τα ιδια κ τα ιδια σαν ρεπερτοριο αλλα με πιο ζεστα τραγουδια που ελαχιστες φορες κ ο ιδιος θυμαται( πχ , μ ενα τσιγαρο οταν νυχτωνει ... , μαγνητοφωνησα κ αποψε το φεγγαρι κ αλλα παρομοιου υφους) κ οχι ολο τα ιδια κ τα ιδια. κ τα καινουργια βεβαιως οσα αρμοζουν κ οχι το θα περιμενω εδω. να νιωσει το κοινο συναισθηματικα καπως ζεστα, να αφεθει ,να αναταθει, οπως συνεβη εχτες με τον τζουγανακη σε ορισμενες περιπτωσεις. Ο Νταλαρας χτες ηταν ο χειροτερος των τεσσαρων. Εγω τον αποθεωσα με την παρασταση στο μεγαρο για τα ρεμπετικα αλλα εδω ειναι διαφορετικα τα πραγματα. πρεπει να ανασυγκροτηθει κ να βρει γρηγορα τον τροπο εκεινο που θα τονμκανει να κανει ενα ξεχωριστο προγραμμα για να μεινει στις καρδιες μας, αλλα Ζυγου, αλλιως δεν βλεπω να βγαζει τον Γενναρη. Το κοινο πλεον εχει δει πολλα κ ειναι πιο απαιτητικο. δεν χαριζεται ευκολα, ποσο μαλλον στον Νταλαρα που τον εχουν στην μπουκα. δεν μιλλαω για το αν τα τραγουδια που επαιξε ηταν καλλα κ οτι η ορχηστρα ηταν αψογη. αυτα τα ξερουμε. μιλλαω για την επικοινωνια κοινου κ καλλιτεχνη σε ενα συγκεκριμμενο χωρο κ τι ειναι αυτο που παρουσιαζει ο καλλιτεχνης ωστε να εξυπηρετηθει αυτο στο μεγιστο βαθμο την συγκεκριμμενη στιγμη. Σε αυτο ο Νταλαρας εχτες πηρε πολυ χαμηλη βαθμολογια. Επειδη τον θεωρω πανεξυπνο ευχομαι να βρει τον τροπο κ να αντιστρεψει το κλιμα. το ευχομαι απο καρδιας γιατι θα ξαναπαω. γιατι ο Νταλαρας ειναι ο Νταλαρας Κ ολοι ξερουμε την αξια του. Ειναι ρισκο αυτο το προγραμμα γι αυτον κ ευχομαι να υπερβη ολες τις συνθηκες ωστε να βγει κερδισμενος κ να ευοδοθει ο στοχος του. Η επικοινωνια !!! Σας ευχαριστω !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φίλε argyriou,προσωπικά διάβασα το κείμενο σου και όσον αφορά τον Γιώργο Νταλάρα θέλω με όλη την καλή διάθεση να κάνω μιά παρατήρηση απο όσα έγραψες γιατι εγώ αυτό κατάλαβα.Μάλλον εχτές δεν βρισκόσουν στο Polis.Ίσως να ήσουν δίπλα στην Ηρώ,και να άκουγες απο εκεί Νταλάρα.

Οι εποχές δόξας ποτέ δεν ενδιέφεραν τον Γιώργο,όσα χρόνια τραγουδάει.Τον ενδιαφέρουν μόνο τα τραγούδια,και η ανάσα του κοινού που σχεδόν την αγγίζει.Η Δόξα έναν μόνο ξέρω ότι τον ενδιέφερε και αυτός ήταν ο Ιούλιος Καίσαρ πριν κάτι χιλιάδες χρόνια.Ένα τσούρμο Γαλάτες του αντιστάθηκαν αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και ας μην ξεφύγω.Τώρα για την αποδοχή ο κόσμος που τον ακούει και φυσικά όλοι εμείς είμαστε οι σεμνοί και ταπεινοί,χωρίς φανατισμούς και είμαστε αρκετές χιλιάδες.

Για να μην κάτσω να αναλύσω τα όσα γράφεις κατά γράμμα που βέβαια είναι ΜΟΝΟ η δική σου άποψη,θα σταθώ μόνο στο ότι είπες πως ήταν ο χειρότερος των τεσσάρων.Είσαι εκτός απο λάθος και άδικος.Γιατι βασικά δεν είσαι αρμόδιος εσύ να βαθμολογήσεις τον Νταλάρα.

Διαφωνώ κάθετα με όσα έγραψες και ζητώ όσα είπες να μην τα λάβει υπ'όψιν κανείς,υπάρχουν εδώ μέλη που δεν έχουν πάει ακόμα στις παραστάσεις.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όταν ανακοινώθηκαν οι παραστάσεις αυτές, ήμουν σίγουρος οτι σε κάθε παράσταση θα βρίσκομαι εκεί. Παρών στον σπουδαιότερο Έλληνα καλλιτέχνη.

Δύο φορές είδα την παράσταση και τις δύο φορές δεν ένιωσα την μαγεία που ένιωθα κάθε φορά που έφευγα από μία συναυλία του Γ.Νταλάρα. Και τις δύο φορές ο Γ.Νταλάρας δεν κατάφερε να κερδίσει τον κόσμο αλλά ούτε και εμένα. Όχι γιατί δεν μπορεί. Το λάθος βρίσκεται αλλού. Στο πρόγραμμα! Στην δομή του προγράμματος και στα τραγούδια.

Η δομή του προγράμματος δεν δένει. Μοιάζει να είναι μία συναυλία του Νταλάρα, μία συναυλία του Τζουγανάκη και μία συναυλία της Πίτσας Παπαδοπούλου, ενωμένες σε μία μεγάλη βραδιά 4άρων ωρών. Εννοώ οτι ο Τζουγανάκης και η Πίτσα Παπαδοπούλου είναι πολύ ώρα στην σκηνή μόνοι τους. Για να δέσει το πρόγραμμα και να μην κουράζει, θα πρέπει να γίνουν αρκετά ντουέτα, διφωνίες, κλπ μεταξύ των τραγουδιστών. Επίσης χρειάζεται περισσότερη επικοινωνία με τον κόσμο.

Έπειτα είναι τα τραγούδια. Δυστυχώς ως τώρα, ο Γ.Νταλάρας φαίνεται αποφασισμένος να τραγουδήσει πάλι τα ίδια και τα ίδια. Ένα πρόγραμμα σούπα. Πεπρωμένο, βεγγαλικά μάτια, φαντασία, θα περιμένω εδώ, μ'ένα παράπονο, κλπ. Εμένα αυτό το πρόγραμμα με κουράζει αφάνταστα. Χάρηκα βέβαια που άκουσα τον Νταλάρα στο ’στρα μη με μαλώνετε, αλλά αυτό ήταν και το μόνο τραγούδι/έκπληξη που περιέχει το πρόγραμμα. Όλα τα άλλα τα έχει ξαναπεί και τα περισσότερα τα εχει χιλιοπεί. Προσωπικά στα μόνα σημεία που πραγματικά ένιωσα λίγο Dalaras magic ήταν στο "Ο δρόμος είναι δρόμος", "πάμε γι' αλλού" και στο Κληρώθηκα, που είχε χρόνια να το εντάξει στο πρόγραμμά του. Κατά την γνώμη μου (η οποία φαίνεται να είναι και πολλών ακόμα) πρέπει να βγάλει ορισμένα από τα χιλιοακουσμένα τραγούδια και στην θέση τους να βάλει τραγούδια που είτε δεν τα έχει ξαναπεί είτε έχει πολλά χρόνια να τα πει. Είναι σφάλμα να νομίζει οτι το κοινό θα βαρεθεί αν ακούσει ένα τραγούδι που δεν θα το γνωρίζει ή δεν θα το θυμάται.

Στο μόνο μέρος που ο Γ.Νταλάρας εμφανίζεται πιο ανοιχτός σε προτάσεις είναι στο δεύτερο μέρος, όπου λένε παλιά λαϊκά κυρίως του Καζαντζίδη. Στο σημείο αυτό θα ήθελα τον Γ.Νταλάρα με την κιθάρα του ή το μπουζούκι του να τραγουδάει ότι θέλει η καρδιά του. Και όποιος από την ορχήστρα γνωρίζει, ας ακολουθεί.

Επίσης, συμφωνώ με τον φίλο arguriou οτι χρειάζεται μικρότερη ορχήστρα ή λιτότερες ενορχηστρώσεις. Περίπου όπως έκανε στη συναυλία στο Ζάππειο.

Και κάτι ακόμα. Όταν ο Γ.Νταλάρας εμφανιζόταν με τον Αντώνη Ρέμο στο Αθηνών Αρένα, ο κόσμος ήταν χωρισμένος σε αυτούς που είχαν πάει για τον Ρέμο και σε αυτούς που πήγαν για τον Νταλάρα. Αυτό εμένα με έκανε να νιώθω πολύ αμήχανα. Αφενώς γιατί βαριόμουν όση ώρα τραγουδούσε ο Ρέμος, αφετέρου γιατί με ενοχλούσε η απάθεια του υπόλοιπου κόσμου (που είχε έρθει για τον Ρέμο) όση ώρα τραγουδούσε ο Νταλάρας. Περίπου το ίδιο γίνεται και φέτος με τον Τζουγανάκη. Πάλι ο κόσμος είναι μοιρασμένος και πάλι οι μισοί (μπορεί και παραπάνω) είναι απαθείς και αδιάφοροι την ώρα που τραγουδάει ο Νταλάρας. Δεν δέχομαι να τραγουδάει ο Νταλάρας το "Αν ήτανε να σ'αρνηθώ" και από κάτω η πλειοψηφία του κόσμου να χαριεντίζεται στα τραπέζια τους, ημιμεθυσμένοι και μόνο 2-3 παρέες απ' όλο το μαγαζί να αντιλαμβάνονται αυτό που συμβαίνει πάνω στην σκηνή. Γι' αυτό κυρίως το λόγο, πιστεύω οτι είναι λάθος η συνεργασία του Νταλάρα και του Τζουγανάκη και κατά την γνώμη μου, ο Γ.Νταλαρας πέφτει πάλι στο ίδιο λάθος. Συμφωνούσα με τις συναυλίες Νταλάρα-Τζουγανάκη, αλλά σε βραδινές εμφανίσεις, η χημεία τους δεν ταιριάζει.

Τέλος, απλά να πω οτι ο Γ.Νταλάρας ανέφερε αρκετές φορές οτι το πρόγραμμα δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως ακόμα και θα κάνει αρκετές αλλαγές όσο περνάει ο καιρός. Προσωπικά ευελπιστώ στο καλύτερο αν και το σίγουρο είναι οτι δεν θα βρίσκομαι εκεί κάθε βράδυ, όπως ήθελα πριν παρακολουθήσω τις παραστάσεις.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Γιατι βασικά δεν είσαι αρμόδιος εσύ να βαθμολογήσεις τον Νταλάρα.

ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ να λενε την αποψη τους!!(ειτε θετικη ειτε αρνητικη!)παρακαλω

Βοηθαει αρκετα..

:razz::razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως, φαίνεται να διχάζουν τα μέλη οι φετινές εμφανίσεις. Δεν αναφερθήκατε κάποιοι φίλοι στην φωνή του Γ.Νταλάρα. Πώς ήταν από αυτήν την άποψη;Κατάλαβα πως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για την δομή του προγράμματος που έστησε ο σημαντικότερος Έλληνας καλλιτέχνης (αυτό δεν αλλάζει για κανέναν μας φαντάζομαι).

Όλες οι απόψεις σεβαστές και θα πρέπει να καταγράφονται.

Εν κατακλείδι, προσωπικά δεν επηρρεάζομαι ούτε αρνητικά ούτε θετικά. Θα αργήσω κάπως να παρακολουθήσω τις φετινές εμφανίσεις (οι γιορτές αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για κάποιον που ζει εκτός Αθηνών)αλλά δεν γίνεται να μην δώσω παρουσία ακόμα κι αν υπάρχουν εκπεφρασμένες διαφωνίες για την δομή του προγράμματος.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...