Posted January 19, 2010 · Report post Μια ερώτηση: μπορέσατε και το ανοίξατε; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 19, 2010 · Report post Μια ερώτηση: μπορέσατε και το ανοίξατε; Ελίνα, αν μπαίνεις ως Free User δε σε αφήνει πάντα να κατεβάσεις...Δίνει προτεραιότητα στους Premium users. Kάποια στιγμή όμως σε αφήνει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2010 · Report post Απόψε το πρόγραμμα είχε πολλές αλλαγές. Το πρώτο μέρος άλλαξε αρκετά και νομίζω οτι ορισμένες από αυτές τις αλλαγές δεν ήταν μόνο για απόψε, αλλά θα αποτελούν τον κορμό του πρώτου μέρους από εδώ και πέρα. Ξεκίνησε με ένα ορχηστρικό, συρραφή αρκετών τραγουδιών από τον νέο δίσκο. Προς το τέλος του πρώτου μέρους ο Γ.Νταλάρας είπε τα: Τι σου 'κανα και μ' εγκατέλειψες Σβήσε τη φλόγα Amor amor Μετά το διάλειμμα, ακούστηκε το ορχηστρικό "Αφιέρωμα στον Ζαμπέτα" όπως είναι στο δίσκο "Live & unplugged". Στο δεύτερο μέρος, λίγο πριν το φινάλε, είπε το "Παράπονο" του Θεοδωράκη και το "Αν είναι η αγάπη έγκλημα". Πάντως η παρουσίαση της ορχήστρας είναι από τις πιο αγαπημένες μου στιγμές. Κάθε φορά που παρουσιάζει την ορχήστρα, λέει και 1-2 λόγια για τον κάθε μουσικό, διαφορετικά κάθε βράδυ. Πολύ γέλιο!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2010 · Report post Απόψε το πρόγραμμα είχε πολλές αλλαγές. Το πρώτο μέρος άλλαξε αρκετά και νομίζω οτι ορισμένες από αυτές τις αλλαγές δεν ήταν μόνο για απόψε, αλλά θα αποτελούν τον κορμό του πρώτου μέρους από εδώ και πέρα.Ξεκίνησε με ένα ορχηστρικό, συρραφή αρκετών τραγουδιών από τον νέο δίσκο. Προς το τέλος του πρώτου μέρους ο Γ.Νταλάρας είπε τα: Τι σου 'κανα και μ' εγκατέλειψες Σβήσε τη φλόγα Amor amor Μετά το διάλειμμα, ακούστηκε το ορχηστρικό "Αφιέρωμα στον Ζαμπέτα" όπως είναι στο δίσκο "Live & unplugged". Στο δεύτερο μέρος, λίγο πριν το φινάλε, είπε το "Παράπονο" του Θεοδωράκη και το "Αν είναι η αγάπη έγκλημα". Πάντως η παρουσίαση της ορχήστρας είναι από τις πιο αγαπημένες μου στιγμές. Κάθε φορά που παρουσιάζει την ορχήστρα, λέει και 1-2 λόγια για τον κάθε μουσικό, διαφορετικά κάθε βράδυ. Πολύ γέλιο!! Νταλάρας κύριοι, Νταλάρας! Υπάρχει κι άλλος σαν κι αυτόν; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2010 · Report post Πλάκα κάνεις; ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΤΑΛΑΡΑ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2010 · Report post Απόψε το πρόγραμμα είχε πολλές αλλαγές. Το πρώτο μέρος άλλαξε αρκετά και νομίζω οτι ορισμένες από αυτές τις αλλαγές δεν ήταν μόνο για απόψε, αλλά θα αποτελούν τον κορμό του πρώτου μέρους από εδώ και πέρα.Ξεκίνησε με ένα ορχηστρικό, συρραφή αρκετών τραγουδιών από τον νέο δίσκο. Προς το τέλος του πρώτου μέρους ο Γ.Νταλάρας είπε τα: Τι σου 'κανα και μ' εγκατέλειψες Σβήσε τη φλόγα Amor amor Μετά το διάλειμμα, ακούστηκε το ορχηστρικό "Αφιέρωμα στον Ζαμπέτα" όπως είναι στο δίσκο "Live & unplugged". Στο δεύτερο μέρος, λίγο πριν το φινάλε, είπε το "Παράπονο" του Θεοδωράκη και το "Αν είναι η αγάπη έγκλημα". Πάντως η παρουσίαση της ορχήστρας είναι από τις πιο αγαπημένες μου στιγμές. Κάθε φορά που παρουσιάζει την ορχήστρα, λέει και 1-2 λόγια για τον κάθε μουσικό, διαφορετικά κάθε βράδυ. Πολύ γέλιο!! Πολύ ωραία πρέπει να ήταν δηλαδή. Μ' αρέσει περισσότερο αυτή η νέα διάρθρωση. Και το ''Αφιέρωμα-Ζαμπέτα'' είναι ωραίο ορχηστρικό. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2010 · Report post Από τη σημερινή "Ελευθεροτυπία" Ο Γιώργος Νταλάρας επιμένει, κόντρα στην ευτέλεια (χωρίς, ευτυχώς, να είναι ο μόνος), με ανθεκτικά άσματα, αλλά και νεότερα, στο «Πόλις» στην Πέτρου Ράλλη. Μαζί του η διαχρονική του λαϊκού, Πίτσα Παπαδοπούλου, και άλλοι νεότεροι, σ' ένα χορταστικό πρόγραμμα, με τον προσηνή τίτλο «Γι' αυτό υπάρχουνε οι φίλοι», που είδα να απολαμβάνουν πολλοί νέοι. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=123982 Μια βραδιά ...στο Polis Theater Οι φίλοι συναντιούνται με καλά λαϊκά Της ΝΑΤΑΛΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ Ενα καθαρόαιμο λαϊκό τετράωρο με το σκηνικό έθος του Γιώργου Νταλάρα, το σκηνικό ήθος της Πίτσας Παπαδοπούλου, την ενέργεια του Μιχάλη Τζουγανάκη και τη διακριτική λιτότητα της Ασπασίας Στρατηγού. Το πρόγραμμα στο Polis Theater πέρα από την αυτονόητη πρόταση που κάνει, φιλοξενώντας τη σκηνική συνύπαρξη για πρώτη φορά της παλιάς, καλής, λαϊκής τραγουδίστριας με τον Νταλάρα, κρύβει κι άλλη μια πρόταση. Το επιλεγμένο ρεπερτόριο οριοθετεί μ' έναν τρόπο την έννοια του νεότερου λαϊκού: παίρνοντας τον μίτο από τον Κουγιουμτζή και τον Καλδάρα, καταλήγει να δηλώσει ότι λαϊκός τραγουδοποιός ήταν πάντα κι ο Μάλαμας. 'Η κι αντίθετα: ότι δημιουργοί που δεν υπήρξαν ποτέ λαϊκοί, μπόρεσαν να συνεισφέρουν στη λαϊκή παρακαταθήκη με πολύ μεγάλα τραγούδια (όπως «Το πεπρωμένο» του Βασίλη Δημητρίου) ή έστω και μ' ένα μόνο τραγούδι. Π.χ. ο Μίνως Μάτσας με το «Καράβια βγήκαν στη στεριά» (με τους στίχους του Μιχάλη Γκανά) ή ο Μιχάλης Κουμπιός με το «Οταν πέφτει το βράδυ» -συνθέτες κι οι δύο, καταχωρισμένοι πια σε άλλους μουσικούς δρόμους. Η παρουσία της Πίτσας Παπαδοπούλου και το λαϊκό τραγούδι όρισαν με δυο λόγια τις «συνθήκες» του προγράμματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι εξαιρούνται τραγούδια τής πολύ τελευταίας εσοδείας. Αλλά κι από τον τελευταίο του δίσκο «Γι' αυτό υπάρχουνε οι φίλοι» ο Γιώργος Νταλάρας διαλέγει τα πιο λαϊκότροπα: το ομώνυμο και ίσως καλύτερο του καταλόγου (στίχοι Ι. Σούσης - Μουσική Αν. Κατσιγιάννης) και «Το Ποτήρι» (στίχοι Ηλ. Κατσούλης - Μουσική Κατσιγιάννης). Από εκεί και πέρα οι επιλογές του αντλούν, από τη δισκογραφία του κυρίως, ό,τι μ' έναν προσεκτικό απολογισμό πέρασε στον αστερισμό του λαϊκού. Δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στον πλούτο του Καλδάρα και του Κουγιουμτζή, αφού στέκονται για λίγο στον Ζαμπέτα, περνούν από τραγούδια-σταθμούς των Λοΐζου, Μούτση, Νικολόπουλου και φτάνουν μέχρι τον Μάλαμα, τον Μαχαιρίτσα, τον Σέμση, τον Ντάσο Κούρτι. Ολα αυτά ερμηνευμένα στις άψογες συνθήκες που εξασφαλίζει η τελειομανία του Γιώργου Νταλάρα. Τα φώτα, ο ήχος και μια 12μελής λαϊκή ορχήστρα δεξιοτεχνών δεν θα μπορούσαν να εγγυηθούν βέβαια την ουσία του προγράμματος αν ο ίδιος ο Νταλάρας δεν είχε ειδικά φέτος τόσο μεγάλο κέφι για ό,τι κάνει. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Είναι και η παρουσία της Πίτσας Παπαδοπούλου. Πριν από τέσσερα χρόνια την είχαμε ακούσει στο «Χάραμα». Διατηρούσε το τέμπο της, αλλά με κάποια ίχνη ύφεσης. Κι όμως φέτος καμία κούραση δεν διακρίνεται στη φωνή ή στην απόδοσή της. Κυριολεκτικά αναγεννημένη, χωρίς κανέναν ακκισμό, με τη στιβαρότητα που απαιτεί το λαϊκό, λέει περίφημα τραγούδια όπως το «Ερωτά μου αγιάτρευτε» του Τάκη Σούκα ή το «Πού πάει η αγάπη όταν φεύγει» της Βάσως Αλαγιάννη, δοκιμάζεται όμως με θαυμαστά αποτελέσματα και σε ντουέτα με τον Νταλάρα («Τσιγάρο ατέλειωτο», «Με τελείωσες», «Ας πάν' στην ευχή τα παλιά»). Ο Τζουγανάκης φτιάχνει μόνος του ένα ιδιαίτερο είδος Κρητικού περφόρμερ. Το κυριότερο προσόν του δεν είναι τα τραγούδια του (όπως π.χ. το «Πάλι, πάλι») που αντλούν κατευθείαν από την κρητική παράδοση, όπως δεν είναι σε καμία περίπτωση και η φωνή του. Το μεγάλο του χάρισμα είναι το τελείως ιδιότυπο και προσωπικό παίξιμο του λαγούτου και της λύρας και η απίστευτη σκηνική ενέργεια που εκλύει ως δεξιοτέχνης μουσικός. Κάνει κυριολεκτικά μια προσωπική περφόρμανς που, αντλώντας στοιχεία απ' όλη τη μεσογειακή μουσική παράδοση, παρασύρει στον ρυθμό της ακόμα και τον πιο επιφυλακτικό ακροατή -εκείνον που διακρίνει μια ιδέα τεατράλε υπερβολής σ' αυτή την κυριολεκτικά καταιγιστική σκηνική παρουσία. Στον αντίποδα, η Ασπασία Στρατηγού παραμένει πιο μαζεμένη, διακριτική και σεμνή κι απ' ό,τι θα δικαιολογούσε η ερμηνευτική ωριμότητα που έχει κατακτήσει τα τελευταία 2-3 χρόνια. Οι ερμηνείες της όμως είναι μία και μία, ισορροπημένες με ένα ένστικτο τέτοιο που δεν μπορεί παρά να λέγεται ταλέντο. Το πρόγραμμα σοφά δεμένο και δομημένο είναι από αυτά που έχουν εξαρχής εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του κοινού. Ετσι έγινε και τη βραδιά που το παρακολουθήσαμε. Ο κόσμος, με τους άνω των 40 να πλειοψηφούν, γλεντούσε και τραγουδούσε όπως «έπρεπε» σ' αυτά τα τραγούδια. Φυσικά υπήρχαν κι οι «συνήθεις ύποπτοι», αυτοί που είναι αποφασισμένοι να μην ακούν και να μην προσέχουν τα περισσότερα απ' όσα συμβαίνουν στη σκηνή, φροντίζοντας να ανεβάζουν τον τόνο της φωνής τους όταν τους «ενοχλεί» η τραγουδιστική κλίμακα. Δυστυχώς τέτοια περίπτωση αποδείχτηκε κι ένας γνωστός τηλεοπτικός ηθοποιός που όχι μόνο συμπεριφερόταν έτσι αλλά όταν τα διπλανά τραπέζια τού ζήτησαν να είναι λίγο πιο διακριτικός, αποδείχτηκε ακόμα πιο αγενής απ' ό,τι ήδη ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή. «POLIS THEATER» (Π. Ράλλη 18, τηλ. 210-3476316, 3452576). Τετάρτη-Σάββατο (από τις 10.30 μ.μ.): Γιώργος Νταλάρας, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μιχάλης Τζουγανάκης, Ασπασία Στρατηγού. Είσοδος με ποτό 20 , μπουκάλι ουίσκι 200 , μπουκάλι κρασί ανά δύο άτομα 90 . http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=124007 Ελίνα ευχαριστούμε. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2010 · Report post Εξαιρετικο αρθρο! Μπραβο στη Ν.Χατζηαντωνιου! Για μια ακομη φορα ευστοχη και με υπεροχο, απλο, μεστο λογο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2010 · Report post Εξαιρετικο αρθρο! Μπραβο στη Ν.Χατζηαντωνιου! Για μια ακομη φορα ευστοχη και με υπεροχο, απλο, μεστο λογο... Και με σεβασμό στους καλλιτέχνες. Όχι σαν μερικούς που επειδή έχουν μια στήλη θεωρούν πως έγιναν δημοσιογράφοι ολκής. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2010 · Report post Πολύ μου άρεσε το άρθρο της Νάταλι Χατζηαντωνίου και εμένα.Το polis με τον Γιώργο Νταλάρα στο τιμόνι καπετάνιο πρώτο όπως θα έλεγε και ο Ζαμπέτας,το λαϊκό τραγούδι "παίρνει τα πάνω του".Χαίρομαι που υπάρχουν δημοσιογράφοι αξιόλογοι με τόσο πεντακάθαρο λόγο και αετίσια ματιά.Μπράβο της! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2010 · Report post ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2010 · Report post ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τίιιι να πεις... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2010 · Report post Σε μεγάλα κέφια απόψε ο θείος!! Έπαιζε συνέχεια με την φωνή του και μας χάρισε εξαιρετικές ερμηνείες!!! Στο τέλος έκανε και μία απίστευτη και τεράστια (σε διάρκεια) κορώνα στο "Μη μου θυμώνεις μάτια μου". Ναι, απόψε είπε το "Πάνε να πεις"!! Για κάποιους ανθρώπους που τους το έχει τάξει! Χρύσα, ήρθε η ώρα να αλλάξεις υπογραφή! :lol: Επίσης είπε το "Σβήσε τη φλόγα", το "Περασμένες μου αγάπες" (μόνος του, χωρίς δεύτερες φωνές), το "Χατζηκυριάκειο" και το "Μπαξέ τσιφλίκι". Θέλω να ρωτήσω τους παλαιότερους και εμπειρότερους. Έχει ξαναπεί ο Νταλάρας το "Χατζηκυριάκειο";;; Γιατί εγώ είμαι σίγουρος οτι δεν το έχω ακούσει ποτέ πριν! Να συμπληρώσω κάτι που ξέχασα να αναφέρω για την χτεσινή παράσταση της Παρασκευής. Ένα τραγούδι έκπληξη για όλους μας ήταν το "Αγάπη που 'γινες δίκοπο μαχαίρι" που είπε η Πίτσα Παπαδοπούλου με λίγα φωνητικά του θείου. Μία πολύ όμορφη στιγμή!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2010 · Report post Έχει ξαναπεί ο Νταλάρας το "Χατζηκυριάκειο";;; Γιατί εγώ είμαι σίγουρος οτι δεν το έχω ακούσει ποτέ πριν! Το έχω ακούσει ζωνατανά στο Βεάκειο αρχές Σεπτέμβρη του 2001. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2010 · Report post Έχει ξαναπεί ο Νταλάρας το "Χατζηκυριάκειο";;; Γιατί εγώ είμαι σίγουρος οτι δεν το έχω ακούσει ποτέ πριν! Το έχω ακούσει ζωνατανά στο Βεάκειο αρχές Σεπτέμβρη του 2001. Και στο Ζυγό το 2003. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2010 · Report post Ξέχασα να πω οτι χτες είπε και το "Ήταν πέντε ήταν έξι", το "Όλα καλά", "το "Κάπου νυχτώνει" και το "Αχ χελιδόνι μου". Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2010 · Report post Σε μεγάλα κέφια απόψε ο θείος!! Έπαιζε συνέχεια με την φωνή του και μας χάρισε εξαιρετικές ερμηνείες!!! Στο τέλος έκανε και μία απίστευτη και τεράστια (σε διάρκεια) κορώνα στο "Μη μου θυμώνεις μάτια μου". Πράγματι απίθανη βραδιά. Έδειχνε ότι το απολάμβανε και ο ίδιος απίστευτα και αυτό είναι πολύ όμορφο. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο από όλα στην παρουσίαση των μουσικών είναι τα σχόλια για τον Γ. Παπαχριστούδη που τον ταλαιπωρεί με τις καθημερινές πρόβες γι᾽αυτό και τον «εκδικείται» λέγοντας ένα τραγούδι που δεν του αρέσει καθόλου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2010 · Report post Πραγματικά σε μεγαλειώδη κέφια ο Γ.Νταλάρας προχθές μας μάγεψε κυριολεκτικά.Σε ένα διαρκές παιχνίδι με τους μουσικούς (ειδικά με τον Dasho Kurti), με μια φωνή που την έκανε και την πήγαινε όπου ήθελε.Φανταστικός για ακόμη μια φορά!Η ερμηνεία του "Πάνε να πεις" ήταν εξαιρετική και με πολύ δυναμική ενορχήστρωση και χάρηκα και πάρα πολύ το μικρό αφιέρωμα στον Κουγιουμτζή (αν μπορούμε να το πούμε έτσι).Ακόμα και η ατέλεια της μη παρουσίασης των μουσικών διορθώθηκε.Όλα ήταν άψογα!!!!!!!!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2010 · Report post "Έχω δώσει το λόγο μου σε μερικούς φίλους ότι θα παίξουμε όσο μπορούμε πιο πολλά τραγούδια απ' τα παλιά. Ένα απ' τα ξεχασμένα τραγούδια του Λοΐζου και του Λευτέρη Παπαδόπουλου, απ' τα πρώτα χρόνια τα μαγικά..." Ακούγοντας αυτό, πάγωσα... αναμονή... η καρδιά μου άρχισε να χτυπάει ταμπούρλο... και μπαίνουν οι πρώτες νότες της εισαγωγής του "Πάνε να πεις"... κόβεται η αναπνοή... μαγεία! Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε τίποτα άλλο από εμένα, τον Γιώργο Νταλάρα και τους μουσικούς! Ένα τρίλεπτο στο οποίο συγκεντρώθηκαν όλα: συναισθήματα, μνήμες, δάκρυα... Εξαιρετική ενορχήστρωση, μοναδική ερμηνεία! Και ειδικά το τελευταίο "γιατί είναι 20 χρονών κι από καημό δεν ξέρει" ένιωσα πως εκείνη τη στιγμή το έλεγε μόνο για μένα! Σ' ευχαριστώ Γιώργο Νταλάρα! Σ' ευχαριστώ Γιώργο Παπαχριστούδη! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2010 · Report post Μεγάλη η χαρά! Μπρρρρρρρρράβο! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2010 · Report post Μεγάλη η χαρά!Μπρρρρρρρρράβο! Και τώρα θα της λέμε να φωνάζει στον Γιώργο τα δικά μας τραγούδια. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2010 · Report post Στο εξής θα φωνάζω ό,τι μου πείτε! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2010 · Report post ΟΚ τότε! Θέλω να φωνάζεις τα "Επιφάνεια Αβέρωφ"....!! ....Ειλικρινά! Δεν κάνω πλάκα!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2010 · Report post Και το ''Μέρα μαγιού μου μίσεψες''! Το χάσαμε το μυαλό! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2010 · Report post ΟΚ τότε! Θέλω να φωνάζεις τα "Επιφάνεια Αβέρωφ"....!! ....Ειλικρινά! Δεν κάνω πλάκα!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Δηλαδή αν έκανες πλάκα τί θα ζητούσες, τα χορικά απ'τους "Ιππείς"; :lol: Quote Share this post Link to post Share on other sites