petros_petrakis

Polis Theater 2009-10

532 posts in this topic

Όποιος μπαίνει στο youtube για να δει ένα απόσπασμα από μία συναυλία, ξέρει οτι θα δει ένα βίντεο με κακή ποιότητα ήχου και εικόνας. Τα βιντεάκια αυτά μόνο κακό δεν κάνουν. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που θα πει "Α! Ο ήχος του μαγαζιού είναι απαράδεκτος" βασιζόμενος στο βιντεάκι αυτό. Ίσα - ίσα, αποτελεί μία πολύ καλή διαφήμιση για το πρόγραμμα και την ατμόσφαιρα του κέντρου. Φυσικά, δεν λέω οτι είναι νόμιμο, αλλά δεν δέχομαι οτι κάνει κακό!

Επίσης, ποτέ κανένας δεν πούλησε cd με ηχογράφηση από κινητό ή κάμερα. Όπως είπες εσύ, ο ήχος ήταν από κονσόλα ή καμιά φορά από τηλεοπτική μετάδοση της συναυλίας.

Eδώ διαφωνώ...

Δεν ξέρεις αν ο καθένας είναι ικανός να κρίνει τις συνθήκες και τα μέσα με τα οποία τραβήχτηκε κάτι...Εσύ κι εγώ και πολλοί άλλοι σαν κι εμάς μπορεί να το καταλάβουμε..

Κάποιοι όμως που είναι εντελώς ανίδεοι, όχι...

Όσο για το αν η ηχογράφηση που πουλήθηκε σε cd ήταν από κονσόλα, έχεις δίκιο έτσι είπα. Παρέλειψα όμως να πω, ότι, αν και στην Ελλάδα δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή μου, στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν διάφοροι επιτήδειοι που ηχογραφούνε με πρωτόγονα μέσα τις συναυλίες και μετά τις κυκλοφορούν σε δίσκους και τους μοσχοπουλάνε. Τα bootlegs όπως λέγονται. Έχω κάποιους απ'αυτούς, κυρίως από συγκροτήματα όπως οι Scorpions, Ac / Dc, Guns n'Roses κλπ.

Και δεν ξέρω κατά πόσο κάποιες απ'αυτές τις παράνομες εξωτερικές ηχογραφήσεις ή βιντεοσκοπήσεις γίνονται πολύ ωραία dvd's και πωλούνται στο εξωτερικό. Τόσα και τόσα έχουν δει τα μάτια μας. Το ότι δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μας δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν...Ούτε βέβαια ότι υπάρχουν...

Τέλος πάντων, δεν πιστεύω οτι αξίζει να το αναλύσουμε περισσότερο, εφόσον αυτή είναι η πολιτική του μαγαζιού, η οποία είναι απολύτως σεβαστή, αλλά δεν παύει να είναι ενοχλητική για το κοινό.

The second night I was also told to stop taking photos.

Well, which harm do I do, can I do with my photos? :razz:

Whom do I disturb with my "clicking"? In a performance at a place like Polis, standing at the bar?? :confused:

:razz: Εγώ πάντως ρώτησα χθες έναν υπεύθυνο και μου είπε ότι οι φωτογραφίες επιτρέπονται.. (όχι τπτ άλλο, αλλά κάποια επόμενη φορά θέλω να φέρω SLR με τηλεφακό.. :confused: ) Ίσως να κάνουν παρατήρηση σε ΟΛΟΥΣ γιατί δεν μπορούν να ξέρουν αν τραβάς βίντεο ή φωτογραφίες..

Polis Theater Friday 22.01.2010

Polis Theater Saturday 23.01.2010

Thank you Anna!!! Wonderful photos!

Thank you very much!!! :razz::confused::)

Δεν νομίζω οτι έχουν το δικαίωμα να σου απαγορέψουν την λήψη φωτογραφιών. ΔΕΝ είναι Μέγαρο Μουσικής, είναι χώρος διασκέδασης. Και όπως μπορείς να βγάζεις φωτογραφίες με την παρέα σου, μπορείς πολύ άνετα να φωτογραφήσεις και τους μουσικούς ή τους τραγουδιστές.

Στο δεύτερο μέρος, μεταξύ των άλλων, ακούστηκαν ο "Τραγουδιστής(!) και το "Να με θυμάσαι" του Σέμση. Επίσης πολύ μου άρεσε το σημερινό "αφιέρωμα" στον Κουγιουμτζή, με "Τώρα που θα φύγεις", "Ήταν πέντε ήταν έξη" και "Όλα καλά". Για το πρώτο μέρος δεν ξέρω.. δεν ήμουν.. Αν μου διαφεύγει κάτι απ' το 2ο ας με συμπληρώσει κάποιος.. :blush:

Επίσης ΚΟΡΥΦΑΙΑ ήταν μια ατάκα που είπε κατά την παρουσίαση των μουσικών! Λόγω ονομάτων...

"Καρέ του Γιώργου"!!!!!!!!!!!!!!! :razz::razz::D:D

Σύννεφο και συννεφάκι κλαίει ο ουρανός

κι η αγάπη ένα βραδάκι έγινε καπνός :razz::razz::D:D:blush:

Μόνος του! Αλλά δυστυχώς δεν το είπε ολόκληρο... :razz::razz:

Πολύς κόσμος!!!! Μα πολύς κόσμος και τις δυο βραδιές(κι όπως μου μετέφεραν τον Ιανουάριο έτσι καλά είναι από προσέλευση).Και πολύ θερμός κόσμος!!!!! Απολαμβάνει το πρόγραμμα και τους καλλιτέχνες.

Ο Γ.Νταλάρας ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ! Φωνητικά σε μεγάλη φόρμα και πολύ κεφάτος, εισπράττει την αγάπη του κόσμου και την επιστρέφει στον απόλυτο βαθμό. Η Πίτσα Παπαδοπούλου εχτές ήταν καλύτερη από κάθε άλλη φορά!

Την Παρασκευή, ανάμεσα στους θεατές, ήταν και ο Γ.Σαρρής, ο Γ.Μαργαρίτης, ο Λ.Ζέρβας. Απολάμβαναν τους καλλιτέχνες και χαιρόταν με την παρουσία τους και ο Γιώργος.

Χτες, στο πρώτο μέρος, είπε και το "Με βάρκα την Ελλάδα" εμβόλιμα μέσα στο "Κληρώθηκα". Μία υπέροχη αλλαγή που μας ξάφνιασε όλους!! :razz::razz:

Στο δεύτερο μέρος, παίξανε και το "Δεν θα ξαναγαπήσω" με την Πίτσα στις πρώτες και τον θείο να κάνει σποραδικά τις δεύτερες φωνές. Στο μίνι αφιέρωμα στον Καζαντζίδη, ο θείος είπε μοναδικά και το 'Εγώ ποτέ δεν αγαπώ". :D

Και πάλι ήταν ένας Νταλάρας μοναδικός και μαγικός για όλον τον κόσμο,μα ας μου επιτραπεί να πω πως για εμας όλους είναι κάτι πολύ παραπάνω,είναι ο Γιώργος μας.Ο φίλος,ο μαγικός,ο απόλυτος.

"Σύννεφο και συννεφάκι κλαίει ο ουρανός"τραγούδησε εν μέσω γνωστών τραγουδιών και ακουσμένων εντελώς ξαφνικά και μας πήρε τις καρδιές.Και τα άλλα τραγούδια αγαπημένα που μετατρέπουν την επαφή τραγουδιστή και κόσμου σε μιά μεγάλη παρέα άρρηκτη και πεντακάθαρη."Ο παλιός στρατιώτης,Κάποιος χτύπησε την πόρτα,στην Αλάνα,Καράβια στη στεριά,με ένα παράπονο,Οι ελεύθεροι,Με βάρκα την Ελλάδα,Κληρώθηκα,το ποτήρι,το παλτό,Να με θυμάσαι,Θα περιμένω εδώ,Εγώ ποτέ δεν αγαπώ,Όποια και να'σαι,Πεπρωμένο,ο Τραγουδιστής" μερικά απο τα τραγούδια της ψυχούλας του με αποκορύφωμα την συγκίνηση μας στο τραγούδι του αγαπημένου μας Σταύρου Κουγιουμτζή και Μάνου Ελευθερίου "Τώρα που θα φύγεις".Εξαιρετικές οι παρουσίες στη σκηνή όλων των συντελεστών.Πάνω απο όλα εξαιρετικές οι βραδυές που ζούμε στο Polis μαζί του.Μας αγκαλιάζει όλους με το τραγούδι του.Εχτές προσωπικά δεν είχα ανάγκη να του φωνάξω να μου πει κάποιο απο τα "ζόρικα" τραγούδια που πάντα ελπίζω να μου πει.Με γέμισε τόση ευτυχία και γαλήνη με το τραγούδι του που μου φτάνει για...εφτά ζωές!

Exw paei kai ego sto Polis, stis 29 kai 30.

O Dalaras theos, opos panta, kai akoma parapano. Den ton eiha xanadei se kentra, ala se singrisi me sinavlies, einai pio anoixtos, pio ekfrastikos, pio eleftheros, mallon gia ti einai pio filikos o horos. Harika para poli na ton dw me tosh energia kai agaph na gemhsei hara ths psixes tou kosmou ekei. Autes h parastaseis pou kanei einai katapliktikes, kai bravo tou, kai gia ola auta pou kanei autos alla kai gia tous alous mousikous pou ehei mazi tou pou einai polli kali. Tha hthela ola auta na tou ta pw kai na parw malista kai autografw sto teleftaio CD pou evgale, omos etsi pou ta kanane ekei sto Polis, den mporesa na ton plisiasw, dustixos.

Paidia, sas zilevw, ama emena Athina, tha pigaina kathe bradh na ton dw, einai magikes stigmes, autes pou mas harizei o theos (enow theos ths mousikis, ase pou to thio den to katalaba gia ti ton lene thio).

Gia to Polis, kalo kentro, htan idietera evgenikoi gia ti tous eiha pei oti den menw Athina kai erhomai eidika gi'auto apo th Roumania kai mou brikane kai kallh thesh kai auto eitan kalo. Einai krima omos pou epitrepetei to kapnisma, kai halaei o aeras mesa, kai oxi toso gia mas, alla kai gia th fonh tou Giorgou, kai ton allon, kai gia ta matia olon mas, pou einai meta kokkina.

Kai h dio vradies htan magikes kai me gemisan hara kai kallh mousiki, ena terastio EUXARISTW ston Giorgo gia ola auta pou einai kai gia ola auta ta magika pou kanei me thn fonh tou, me thn energia tou kai me ths psihes mas. THEOS EINAI.

Ειδικά εχτές υπήρχε πρόβλημα με τις ασφάλειες του ρεύματος και δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ο εξαερισμός για αρκετό χρονικό διάστημα. Αυτό δημιούργησε πρόβλημα σε αρκετούς από εμάς που δεν αντέχουμε το τσιγάρο. :razz:

Nai, skepsou h tragoudistes pos na tragoudisoun m'ekeino ton kapno-aera pou anasenous...

Tha mporousan oi theates kapnistes na ehoun to sevasmo kai na kopsoun to tsigaro gia 4 ores...

Ειδικά εχτές υπήρχε πρόβλημα με τις ασφάλειες του ρεύματος και δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ο εξαερισμός για αρκετό χρονικό διάστημα. Αυτό δημιούργησε πρόβλημα σε αρκετούς από εμάς που δεν αντέχουμε το τσιγάρο.  :razz:

Παρά το πρόβλημα με τον εξαερισμό και εγώ συμφωνώ με όσα γράφτηκαν πιο πάνω. Ήταν μια εξαιρετική βραδιά με καταπληκτικές ερμηνείες του Γ. Νταλάρα που φαινόταν να έχει πολύ κέφι και τρομακτική (με την καλή έννοια) ενέργεια. Φυσικά και όλοι οι άλλοι συντελεστές, τραγουδιστές και μουσικοί, ήταν θαυμάσιοι. Ο κόσμος ανταποκρινόταν πολύ ζεστά και εγκάρδια, κάτι που το άξιζαν.

Πολύ ωραία ήταν και τα σχόλια του Γ. Νταλάρα στην παρουσίαση των μουσικών της ορχήστρας. Δεν μπορώ να μη σημειώσω αυτό που είπε το Σάββατο το βράδυ (σε παραλλαγή το είχε πει και άλλες φορές, αλλά μου αρέσει πάντα) για τον Γ. Μάτσικα, για τον οποίο είπε: είχε όνειρα ο πατέρας του για αυτόν, έμπλεξε μαζί μου και κατάντησε μπουζουξής». Για τους πολλούς Γιώργους που ήταν πάνω στη σκηνή διερωτήθηκε πόσοι είμαστε και συνέχισε «έχουμε καρέ του Γιώργου εδώ». Για τον Γ. Παπαχριστούδη άλλαξε τις συστάσεις την Κυριακή και ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε πει ότι «τον καταγγέλει» γιατί τον ταλαιπωρεί με τις πρόβες, τώρα με ένα χαριτωμένο πείραγμα είπε ότι είναι πολύ καλό παιδί από καταγωγή, από οικογένεια, πολύ όμορφος, αλλά πολύ τεμπέλης! Όλα αυτά πριν να πει τον Τραγουδιστή.

Τα τραγούδια που είπε μόνος ή με κάποιον από τους άλλους τραγουδιστές ο Γ. Νταλάρας το Σάββατο 30.1. είναι (ελπίζω να μην έκανα κανένα σοβαρό λάθος ή παράλειψη):

1. Γι αυτό υπάρχουνε οι φίλοι

2. Όταν πέφτει το βράδυ (με την Ασπασία Στρατηγού)

3. ’στρα μη με μαλώνετε (με την Ασπασία Στρατηγού και τον Μιχάλη Τζουγανάκη)

4. Ξημερώνει (με την Πίτσα Παπαδοπούλου)

5. Ο δρόμος είναι δρόμος Πάμε γι αλλού

6. Αν υπάρχει λόγος

7. Ο παλιός στρατιώτης

8. Το παλτό

9. Τα βεγγαλικά σου μάτια

10. Θα περιμένω εδώ

11. Έγινες πουλί

12. Ήτανε μια φορά (με τον Μιχάλη Τζουγανάκη)

13. Καράβια στη στεριά

14. Το πεπρωμένο

15. Οι ελεύθεροι κι ωραίοι

16. Σύννεφο και συννεφάκι

17. Κάποιος χτύπησε την πόρτα

18. Έτσι είναι οι άνθρωποι

19. Με ένα παράπονο

20. Κληρώθηκα

21. Με βάρκα την Ελλάδα

22. Φύλλο στο νερό

23. Το μήλο

24. Τσιγάρο (με την Πίτσα Παπαδοπούλου)

25. Πριγκιπέσα (β φωνή στην Πίτσα Παπαδοπούλου)

26. Κι αν σε θέλω

27. Το ποτήρι (Νύχτα με δέκα σπαθιά)

28. Τι σου κανα και με εγκατέλειψες

29. Πολλές φορές (β φωνή στην Πίτσα Παπαδοπούλου)

30. Σβήσε τη φλόγα

31. Περασμένες μου αγάπες

32. Πού πάει η αγάπη όταν φεύγει

33. Με τελείωσες (με την Πίτσα Παπαδοπούλου)

34. Αλλοτινές μου εποχές (β φωνή στην Πίτσα Παπαδοπούλου)

35. Όποια και νάσαι

36. Αγριολούλουδο (β φωνή στην Πίτσα Παπαδοπούλου)

37. Δεν θα ξαναγαπήσω (με την Πίτσα Παπαδοπούλου)

38. Εγώ ποτέ δεν αγαπώ

39. Ζιγκουάλα (με την Πίτσα Παπαδοπούλου)

40. Ας παν στην ευχή τα παλιά

41. Τραγουδιστής

42. Αλάνα

43. Ένας κόμπος

44. Να με θυμάσαι

46. Τώρα που θα φύγεις

47. Ήταν πέντε, ήταν έξι

48. Όλα καλά κι ωραία

49.Μη μου θυμώνεις

50. Τράτα (όλοι μαζί)

Kati akoma thelw na pw gia auth thn tromaktiki, me kali enoia, pou les, energia tou: na thn prosehei kala gia na thn exei gia pola pola xronia akoma.

Kati akoma thelw na pw gia auth thn tromaktiki, me kali enoia, pou les, energia tou: na thn prosehei kala gia na thn exei gia pola pola xronia akoma.

Του το ευχόμαστε από καρδιάς!

Καλημέρα σε όλους σας κι ας με κάνετε να ζηλεύω μιας και δεν κατάφερα ακόμη να πάω στο POLIS .

32. Δεν θα ξαναγαπήσω

Ευχαριστούμε πολύ για το πρόγραμμα Thes.

Εδώ έχει γίνει κάποιο λαθάκι ή το είπαν δυο φορές; :razz:

32. Δεν θα ξαναγαπήσω

Εδώ έχει γίνει κάποιο λαθάκι ή το είπαν δυο φορές; :razz:

Ευχαριστώ για την παρατήρηση. Δικό μου λάθος ήταν (το διόρθωσα τώρα). Μια φορά το είπαν (αρ. 37). Μετά το Περασμένες μου αγάπες (αρ. 31) είπαν το Πού πάει η αγάπη όταν φεύγει.

Επισης, με εχει εκνευρισει το συστημα "αλα Παλλας" που οταν επιχειρησει να τραβηξει κανεις κανα βιντεακι με φωτ/κη μηχανη 'η κινητο, τον "στιγματιζουν" με το λειζερ και πλησιαζουν κατι κουστουμαρισμενοι-γραβατωμενοι κλπ να σου κανουν παρατηρηση. Σιγα ρε παιδια! Ποιος καλλιτεχνης ζημιωθηκε ποτε απο τετοιου ειδους βιντεο 'η και φωτογραφιες? Ισα ισα!  

Mάρω δυστυχώς αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που σηκώνει πολλή συζήτηση.

Για να το έκαναν αυτό θα έχουν τους λόγους τους.

Μην ξεχνάς πως δεν έχουν όσοι μαγνητοσκοπούν τις ίδιες αγαθές προθέσεις, ούτε το κάνουν ανιδιοτελώς, έτσι ώστε να έχουν κάποια στιγμιότυπα και να τα απολαμβάνουν μόνο με μερικούς φίλους τους.Και δυστυχώς τους παίρνει η μπάλλα όλους. Κι επειδή στο youtube έχουν βάλει video από το Polis και μάλιστα κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, πέρα από τα τυπικά και νομικά προβλήματα, κάθε άλλο παρά για διαφήμιση ήταν. Η ποιότητά και ο ήχος τους είναι τέτοια που μόνο διαφημιστικά δεν λειτουργεί.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που το υλικό μιας παράστασης ή μιας μουσικής βραδιάς έγινε αντικείμενο προς πώληση τόσο από τους έγχρωμους πωλητές cd (πριν από μερικά χρόνια αγόρασα ένα cd με τον Μητροπάνο και τον Ζιώγαλα και μάλιστα ηχογραφημένο από κονσόλα), όσο και σε sites που ΠΟΥΛΑΝΕ μουσική...

Επίσης πρόσφατα είδαμε σε δυο τουλάχιστον τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλων σταθμών-αναφέρομαι στις εκπομπές του Τριανταφυλλόπουλου και στο Chart show του Alpha-πως τα τηλεοπτικά ντοκουμέντα που παρουσιάστηκαν ήταν παρμένα απ'το youtube. M'αυτό το σύστημα-κόλπο, τα κανάλια δεν χρειάστηκε να πληρώσουν σε κανέναν για να δανειστούν το υλικό για τις εκπομπές τους. Ξέρω για παράδειγμα πως για να πάρει κάποιο κανάλι ή ιδιώτης υλικό από την ΕΡΤ, πρέπει να πληρώσει αδρά. Κι αυτό είναι τελείως ασύμφορο. Γι'αυτό άλλωστε πολλές φορές διαβάζουμε κάτω από κάποια video πως προέρχεται απ'το προσωπικό αρχείο του τάδε...Δεν λέω πως δεν μπορεί να είναι απ'το προσωπικό αρχείο, αλλά ακόμα κι έτσι να μην είναι, βάζουν αυτή τη λεζάντα και δεν πληρώνουν πουθενά για να πάρουν επίσημα κάποιο τραγούδι ή απόσπασμα.

Βλέπεις λοιπόν πως όσο αθώα κι αν το βλέπουμε εμείς, όλη αυτή την ιστορία την εκμεταλλεύονται κάποιοι, όπως οι τηλεοπτικοί σταθμοί, που κονομάνε χοντρά και κάθε άλλο παρά μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί είναι...

Και για να μην παρεξηγηθώ, οφείλω να διευκρινήσω πως και σε μένα δεν αρέσει καθόλου να με στιγματίζουν με τα λέιζερ και να με παρακολουθούν.Κάθε άλλο...Δεν μπορώ όμως να παραγνωρίσω τις διάφορες παραμέτρους που υπάρχουν από πίσω.

Έχει μεγάλες διαστάσεις το θέμα. Δεν είναι τόσο απλό.

Είναι -όντως- μεγάλη συζήτηση. Και σημαντική. Από την στιγμή που μπήκε στη ζωή μας το διαδίκτυο, έλυσε και προχώρησε κάποια θέματα. Από την άλλη μεριά όμως δεν δόθηκαν λύσεις για άλλα ζητήματα. Ηθικής φύσεως δικαιώματα ,κυρίως,αλλά και χάσιμο χρημάτων για τους δημιουργούς και τους ερμηνευτές. Δεν είναι δυνατόν π.χ. να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ο νέος δίσκος του Νταλάρα ή όποιου καλλιτέχνη πριν από την επίσημη κυκλοφορία του και να τον κατεβάζει όποιος θέλει. Ή να μπαίνουν στο youtube συναυλίες που δεν έχουν κυκλοφορήσει επίσημα ή δεν έχει τελειώσει η περιοδεία ενός καλλιτέχνη. Μπορεί να θεωρείται διαφήμιση από κάποιους ή κάποιοι άλλοι να είναι καλοπροαίρετοι αλλά υπάρχουν και οι πονηροί εκμεταλλευτές ανάλογων καταστάσεων.Η πολιτεία άφησε νομικά ακάλυπτο τον χώρο αυτό. Κι επομένως άφησε ακάλυπτους και τους καλλιτέχνες κι όλους όσους δουλεύουν μαζί τους. Θεωρώ κι εγώ πως πρόκειται για σοβαρό ζήτημα. Και καθόλου απλό.

Σ' ευχαριστούμε πολύ Μάρω! Πολύ ωραίες φωτογραφίες! :D:music:

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...