Posted February 21, 2010 · Report post Τέλος θέλω να αναφέρω την αλλαγή που έκανε ο Νταλάρας στο Παλιό Στρατιώτη. Στο πρώτο ρεφρέν είπε: "Δε μου υπόσχεσαι ζωή και θαύματα δεν κάνω μα αν μου ζητάς 'ΚΟΡΙΤΣΙ' μου για σένα να πεθάνω και μία δεύτερη φορά σαν τον παλιό στρατιώτη θα πέθαινα αγάπη μου καλύτερα απ' την πρώτη" Απ' όσο κατάλαβα, την αλλαγή δεν την έκανε κατά λάθος. Ωραία αλλαγή πάντως. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2010 · Report post Να αναφέρω με τη σειρά μου πάντως ότι οι ερμηνίες του είναι άπιαστες. "Ο παλιός στρατιώτης"(με την αλλαγή,που περιείχε παθιασμένα την λέξη"κι αν μου ζητάς κορίτσι μου,για σένα να πεθάνω"),"Μάνα δε φυτέψαμε","Το παλτό"(εμένα η χτεσινή εκδοχή του μου φάνηκε πολύ ροκ),το αγαπημένο "Αχ χελιδόνι μου",η μαγική δεύτερη φωνή του στο "Αγριολούλουδο",το παλιό καλό "Ντύλαν Τόμας"(ένα τραγούδι που ο Κουγιουμτζής και ο Νταλάρας αγάπησαν το ίδιο παράφορα). Πάντως με μιά προσωπική μου εκτίμηση οι επόμενες 2 παραστάσεις ενδέχεται να κλείνουν εκπλήξεις.Μυρίζομαι ηχογράφηση των παραστάσεων,και θα είναι ένα δώρο αυτό σε όλους μας αλλά και σε εκείνους που δεν κατάφεραν να βρεθούν εκεί. Οπότε τα 99 διαφορετικά τραγούδια που έχουν ως τώρα περάσει ενδεχομένως θα αυξηθούν. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2010 · Report post Οπότε τα 99 διαφορετικά τραγούδια που έχουν ως τώρα περάσει ενδεχομένως θα αυξηθούν. Eγώ πάντως, εκεί που είπε ότι έχουν προβάρει 99 διαφορετικά τραγούδια, νόμιζα ότι θα τους "την έκανε" παίζοντας κάτι πολύ σπάνιο με το μπουζούκι... Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται λέει ο σοφός λαός. :disgust: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2010 · Report post Ελπίζω να ακούσω κι εγώ τον Παλιό Στρατιώτη με αυτή τη συνταρακτική αλλαγή των στίχων που σας άφησε όλους άφωνους, πραγματική έκπληξη... Και στο παλτό που τράβηξε το αααα και όχι το εεεεε του "αργοπεθαίνω" είναι συλλεκτικό. Εγώ λέω να τραβήξω ολόκληρο το παλτό να το βάλω στην κρεμάστρα και να παω για ύπνο.... καληνύχτα Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2010 · Report post Καλά, πήγαινε για ύπνο εσύ και άσε μας εμάς να παθιαζόμαστε με τα αααααααα και τα οοοοοοο του Νταλάρα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2010 · Report post Bασικά νομίζω πως τα λέει επειδή ποτέ δεν θα υπάρξει παλιός στρατιώτης... Έτσι όπως είναι οι θητείες σήμερα όλοι νέοι απολύονται... Πού οι 23 μήνες που κάναμε εμείς... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2010 · Report post Bασικά νομίζω πως τα λέει επειδή ποτέ δεν θα υπάρξει παλιός στρατιώτης... Έτσι όπως είναι οι θητείες σήμερα όλοι νέοι απολύονται... Πού οι 23 μήνες που κάναμε εμείς... Τί είναι αυτά που λες ρε Θανάση; Τόση θητεία έκανε ο πατέρας μου!!! Αγέννητος πήγες φαντάρος;;; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2010 · Report post Καλημέρα έτσι φαίνεται και η ηλικία kapetanio :lol: εγώ πάντως έκανα 26 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2010 · Report post Ελπίζω να ακούσω κι εγώ τον Παλιό Στρατιώτη με αυτή τη συνταρακτική αλλαγή των στίχων που σας άφησε όλους άφωνους, πραγματική έκπληξη...Και στο παλτό που τράβηξε το αααα και όχι το εεεεε του "αργοπεθαίνω" είναι συλλεκτικό. Εγώ λέω να τραβήξω ολόκληρο το παλτό να το βάλω στην κρεμάστρα και να παω για ύπνο.... καληνύχτα Ξύπνησες τώρα, είμαι σίγουρη. Και το ααααα και το εεεεεε κι όταν θα κάνει ιιιιιι, θα μας αρέσει. :lol: Εντάξει, μπορεί να είναι υπερβολικό αλλά μας αρέσει! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2010 · Report post Πού οι 23 μήνες που κάναμε εμείς... Δόκιμος ; Ειδικότητα και σειρά παρακαλώ Αντιαρματιστής 256 σειρά από ΣΕΑΠ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2010 · Report post Παρακαλώ να μείνουμε στο θέμα του topic. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2010 · Report post Καλά το θυμόμουν.. Τελικά έχουμε topics για όλα! Στρατιωτική Θητεία - Αναμνήσεις Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2010 · Report post Έχετε δίκιο με συγχωρείτε Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2010 · Report post Τελευταίες παραστάσεις στο POLIS σήμερα. Και θα είμαστε πολλοί εκεί. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2010 · Report post Να περάσετε πολύ-πολύ καλά!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2010 · Report post Ένας απίστευτα κεφάτος Νταλάρας ήταν χθες στο Polis.Έκανε ό,τι ήθελε πάνω στη σκηνή και εξέπεμπε φοβερή ενέργεια.Καποια ιδιαίτερη έκλπηξη δεν είχε το πρόγραμμα με εξαίρεση ένα καταπληκτικό "Αν ήτανε να σ'αρνηθω".Επίσης μου άρεσε ιδιαίτερα η ερμηνεία στα "Πάρε τα χνάρια μου" και "Τι σου΄κανα και μ'εγκατέλειψες".Φωνητικά ήταν για μια ακόμα φορά παραπάνω από άψογος.Μοναδικό αρνητικό της βραδιας το χωρίς καμία διάθεση συμμετοχής κοινό (από όσες φορές έχω πάει ήταν το χειρότερο με διαφορά.Ελπίζω σήμερα ως τελευταία βραδιά να είναι καλύτερα τα πραγματα). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2010 · Report post Προς το παρόν, αντί εντυπώσεων, παραθέτω τις εξής φωτογραφίες απο την τελευταία βραδιά στο Polis Theater: http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...2281714_dal.jpg http://i63.photobucket.com/albums/h140/mar...742_dal-xar.jpg Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2010 · Report post Bravo, me thn Haroula, katapliktiko!!! Ti tragoudia eipan mazi? :lol: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2010 · Report post Ti oraia tha htan na kanane mazi kapoies sinavlies!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2010 · Report post Μοναδική βραδιά, ανεπανάληπτη! Ο Νταλάρας απλά κορυφαίος, με πολύ κέφι, μας χάρισε τεράστιες ερμηνείες! Το ίδιο και ο Τζουγανάκης, η Πίτσα Παπαδοπούλου και η Ασπασία! Το πρόγραμμα χθες κράτησε μέχρι τις 3:30 περίπου, αφού ο Γιώργος είπε αρκετά "έξτρα", με το μπουζούκι του!! Μεταξύ των άλλων είπε και τον "Σαλταδόρο", το "’σπρο πουκάμισο φορώ", το "Έτσι είν' οι ανθρώποι"!! Ποιά άλλα είπε, ας γράψουν καλύτερα οι επόμενοι, γιατί εγώ τα 'χω χαμένα!! Ήταν εκεί και η Χαρούλα Αλεξίου!! Για την οποία ο Γιώργος είπε πολύ συγκινητικά λόγια από καρδιάς! Στη συνέχεια έπαιξαν το "Να με θυμάσαι" (του Σέμση), και από την φόρτιση και τη συγκίνηση δεν κατάφερε να το τραγουδήσει! Μαζί τραγούδησαν στο τέλος το "Μη μου θυμώνεις μάτια μου"! Γιώργο Νταλάρα, Μιχάλη Τζουγανάκη, κ. Πίτσα Παπαδοπούλου, Ασπασία Στρατηγού, Σπύρο Παναγιωτόπουλε, Ανδρέα Παππά, Γιώργο Μαρινάκη, Αποστόλη Βαγγελάκη, Ντάσο Κούρτη, Θανάση Σοφρά, Νίκο Μέρμηγκα, Γιώργο Μάτσικα, Βασίλη Κετεντζόγλου, Χρήστο Ζέρβα, Γιώργο Σκορδαλέ, Δημήτρη Κωστόπουλε, Γιώργο Παπαχριστούδη ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2010 · Report post Τώρα που τελείωσαν οι παραστάσεις του Γιώργου Νταλάρα στο Πολις νοιώθω μιά λύπη που την ανέμενα.Είναι σαν να φεύγει το καλοκαίρι,γιατι ο Γιώργος με τα τραγούδια και την αύρα του,την φωνή του και την αλήθεια του ήταν φέτος σε αυτή την μηχανική όπως πάντα Αθήνα ένα καλοκαίρι στο χειμώνα μας.Τόσα χρόνια η αλήθεια του έχει γίνει δική μας,τα τραγούδια του πιά ένα πολύτιμο κομμάτι απο τη ζωή μας.Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό. Ο χώρος που επέλεξε ο μεγάλος αυτός τραγουδιστής,ο μεγαλύτερος του κόσμου φέτος ήταν παρεϊστικος και προσιτός σε συναισθήματα και διαδρομές με τα τραγούδια και τις συναντήσεις των φίλων.Οι φίλοι συναντήθηκαν και τραγούδησαν όπως εκείνος πρότεινε. Ο καθένας που ήρθε στο Πόλις ήξερε ποιόν θα ακούσει,ήξερε σε ποιόν θα εμπιστευθεί τα συναισθήματα του.Έτσι λοιπόν τα τραγούδια του Κουγιουμτζή,του Λοίζου,του Απόστολου και των άλλων δημιουργών δεν έχουν λόγο να μην χαμογελούν πλατειά και να ξέρουν πως αντέχουν μέσα στα χρόνια όπως την πρώτη ακριβώς μέρα που γράφτηκαν. Γιώργο Νταλάρα εσένα και τους άξιους μουσικούς και συνεργάτες σου ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.Να είσαι πάντα γερός και γεμάτος τραγούδια. Η αλήθεια σου πραγματικά δική μας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2010 · Report post Γιώργο Νταλάρα, Μιχάλη Τζουγανάκη, κ. Πίτσα Παπαδοπούλου, Ασπασία Στρατηγού, Σπύρο Παναγιωτόπουλε, Ανδρέα Παππά, Γιώργο Μαρινάκη, Αποστόλη Βαγγελάκη, Ντάσο Κούρτη, Θανάση Σοφρά, Νίκο Μέρμηγκα, Γιώργο Μάτσικα, Βασίλη Κετεντζόγλου, Χρήστο Ζέρβα, Γιώργο Σκορδαλέ, Δημήτρη Κωστόπουλε, Γιώργο ΠαπαχριστούδηΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!! Αυτές τις ευχαριστίες, νομίζω, ότι τις εκφράζουμε και τις προσυπογράφουμε όλοι όσοι είμασταν στο Polis μια ή περισσότερες βραδιές και πολύ περισσότερο όσοι είμασταν χθες. Μια μοναδική, εκπληκτική βραδιά που θα κάνει την απουσία άλλων παρόμοιων τις επόμενες εβδομάδες πιο έντονη. Το αίσθημα της χαρμολύπης, για το οποίο μίλησε χθες βράδυ στο τέλος της παράστασης ο Γ. Νταλάρας, το νιώθουμε όλοι. Χαρά, γιατί είχαμε την τύχη να ακούσουμε εξαίσιους μουσικούς και να απολαύσουμε συγκλονιστικές ερμηνείες του Γ. Νταλάρα, και λύπη, γιατί φυσικά όλα τα ωραία τελειώνουν. Δεν θα σχολιάσω το μουσικό κομμάτι της χθεσινής βραδιάς, γιατί τα σχόλια δεν μπορούν νά περιγράψουν παρά ελάχιστα. Θέλω όμως να γράψω για τη συγκινητική γενναιοδωρία αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη, του Γ. Νταλάρα. Γενναιοδωρία όχι μόνο λόγων αλλά προπάντων ψυχής. Όσοι τον άκουσαν χθες με τι τρόπο μιλούσε για τους συντελεστές της παράστασης, τραγουδιστές, μουσικούς, τεχνικούς, αλλά και για την Χαρούλα Αλεξίου και για κοινό του (από το οποίο, είπε, έμαθε πολλά), μπορούσαν να καταλάβουν ότι όσα έλεγε τα έλεγε από καρδιάς, τα πίστευε βαθειά, τα ένιωθε πραγματικά και έδειχνε να χαίρεται πιο πολύ ο ίδιος που τους επαινούσε, που τους εγκωμίαζε, που παρότρυνε τον κόσμο να τους χειροκροτήσει. Όποιος τον άκουσε ήταν αδύνατο να μην παρασυρθεί από τη δική του συγκίνηση! Μόνο ένας μεγάλος καλλιτέχνης και ένας εξαίρετος άνθρωπος μπορεί να δίνει τέτοια δείγματα γραφής και τέτοια μαθήματα ήθους. Και για αυτό του αξίζει πραγματικά ένα ακόμη πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2010 · Report post Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Ζεστό, ειλικρινές, από ψυχής δηλαδή! Να είναι γερός και ακμαίος πάντα! Και να μας μεταδίδει με τις μοναδικές ερμηνείες του την αλήθεια των τραγουδιών. Δεν θα ξεχάσω πολλές στιγμές από το POLIS. Δεν θα ξεχάσω την χτεσινή βραδιά! Δεν θα ξεχάσω στο τέλος την βαθιά υπόκλιση της Χαρούλας στο μεγαλείο του Νταλάρα. Δεν θα ξεχάσω τα ζεστά λόγια του για την Αλεξίου, όπως και το ντουέτο τους στο υπέροχο ''Μη μου θυμώνεις μάτια μου''. Συγκίνηση, ενθουσιασμός. Σε αγαπάμε πολύ,Γιώργο Νταλάρα! Και σε ευχαριστούμε! Πολύ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2010 · Report post Μοναδικές στιγμές ζήσαμε χτες. Αξέχαστες. Θα γράψω τις εντυπώσεις μου αργότερα. Προς το παρών, πάρτε μία γεύση από την χτεσινή βραδιά. Γ.Νταλάρας & Χαρούλα Αλεξίου, μαζί στην σκηνή του Polis. http://rapidshare.com/files/357045915/poli...as-xaroula_.zip Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2010 · Report post Dear Apostolis, I can not open the link on rapid share, maybe someone could post it on youtube? Quote Share this post Link to post Share on other sites