petros_petrakis

Polis Theater 2009-10

532 posts in this topic

Στο "Πόλις" ήμουν στις 19-12-09 και αν δεν κάνω λάθος ο κ. Θανάσης ήταν παρών επίσης ( με ένα άσπρο πουκάμισο σωστά ; ).

Απογοητεύτηκα απ΄ το πρόγραμμα λόγω έλλειψης συνοχής κυρίως αλλά και λόγω του ότι θα ήθελα το Νταλάρα μόνο του .

Με κούρασε ο Τζουγανάκης με την σκηνική του παρουσία . Πώς κουνάει έτσι το κεφάλι του ; Δε ζαλίζεται ;!!

Αδιαμφισβήτητα εξαιρετικός οργανοπαίχτης και δεξιοτέχνης.

Η Παπαδοπούλου καλή αλλά . .. βαριά για το γούστο μου.

Η Στρατηγού άριστη.

Σχετικά με το τσιγάρο θα πρέπει να κοπεί οριστικά παντού!

Μ΄ άρεσε πολύ που σε ρώταγε συνεχώς για τραγούδια και για τις εντυπώσεις σου!

Καλώς ήρθες και από μένα! Οι εντυπώσεις και τα σχόλιά σου με εκφράζουν σχεδόν απόλυτα.

Απόψε ο θείος μας χάρισε εξαιρετικές ερμηνίες! Απέδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι ΦΩΝΑΡΑ!!! Ήταν υπέροχος στο "Μ' έκοψαν με χώρισαν στα δυο", ενώ μας χάρισε μία φοβερή εκτέλεση από την "Ζιγκουάλα" και ένα δυναμικό φινάλε στους "Θαλασσινούς" του Ζαμπέτα. Προς το τέλος είπε και το "Γράμμα" ενώ πολύ πολύ όμορφο ήταν και το ντουέτο που έκανε με την Πίτσα Παπαδοπούλου στο "Μη μου θυμώνεις μάτια μου". Εκτός από τα παραπάνω, δεν θέλησε να ακούσει τις επιθυμίες του κόσμου για παλιά και ξεχασμένα τραγούδια. Επέλεξε να πει πάλι τα γνωστά... "Καφενές", "Τώρα κλαις", "Όποια και να 'σαι", κλπ. Τέλος θα πρέπει να αναφέρω οτι απόψε έκανε παρουσίαση των μουσικών, σε μία ...κάπως... αμήχανη στιγμή. Ήταν η πρώτη φορά, ως τώρα, που παρουσίασε τους μουσικούς, στις παραστάσεις αυτές στο Polis theater.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρω οτι απόψε έκανε παρουσίαση των μουσικών, σε μία ...κάπως... αμήχανη στιγμή. Ήταν η πρώτη φορά, ως τώρα, που παρουσίασε τους μουσικούς, στις παραστάσεις αυτές στο Polis theater.

Αμήχανη στιγμή; Τον προέτρεψε κανείς από κάτω να παρουσιάσει τους μουσικούς δηλαδή;

Όχι, απλώς τους παρουσίασε στη... μέση του προγράμματος, και στη "μούγκα", δηλαδή χωρίς να παίζουν εκείνη τη στιγμή. Μετά από την παρουσίαση βέβαια, έμεινε στη σκηνή μόνο η ορχήστρα και έπαιξαν ένα πολύ ωραίο ορχηστρικό! :D

Ναι.. :D Βασικά χθες τελείωσε κατά τις 2:30, και νομίζω πως όλοι γενικώς έκοψαν από κάποια τραγούδια, αλλά έχω την εντύπωση πως ο θείος τα περισσότερα.. :pity: Επίσης έκοψαν και το διάλειμμα! :blink: Ίσως να υπήρχε κάποιος λόγος να τελειώσει νωρίτερα χθες.. τί να πω. :D

Υ.Γ.: Χθες λέγαμε με τον Αποστόλη για το τραγούδι που λένε μαζί ο Τζουγανάκης με την Ασπασία, τον "Στυλίτη", και επειδή δεν μπορούσαμε να θυμηθούμε ποιός το έχει πει πρώτη εκτέλεση, να πω πως είναι του Θανάση Παπακωνσταντίνου από το δίσκο "Λάφυρα" (1998) και το τραγουδούν ο Θ. Παπακωνσταντίνου με τη Μελίνα Κανά.

Για να πω την... "αμαρτία" μου δεν το γνώριζα το τραγούδι, στο Πόλις το έμαθα.. :blush:

Εδώ είναι η πρώτη εκτέλεση:

και εδώ από συναυλία με Κανά και Θαλασσινό:

Και μετά απ' αυτά, φυσικά πάμε "Song fantasies"!!!! :blush:

Καλημέρα σε όλους.

Γενικώς ήταν καλά ; Ευχαριστηθήκατε ;

Είχε κόσμο αρκετό ;

Διαφωτίστε και μας που είμαστε στην άγονη γραμμή.. :D

Εγώ προσωπικά ευχαριστήθηκα αλλά δεν τρελάθηκα.. :pity: Ελπίζω την επόμενη φορά.. :D

Από κόσμο καλά ήτανε, αν και τα τελευταία τραπέζια στις γωνίες ήταν άδεια. Βέβαια, αυτά τα τελευταία τραπεζάκια ήταν για εμάς μια χαρά γιατί είχαμε την ησυχία μας και είμασταν μακριά από όσους κάπνιζαν.. :D

Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά! Σημερα το βράδυ θα κατέβω από Λάρισα για να παρακολουθήσω το πρόγραμμα επιτέλους από κοντά! Αν κάποιος θα πάει ή θέλει να πάει και δεν βρίσκει παρέα και θέλει να μοιραστεί αυτή την βραδιά ας μιλήσει τώρα ή αλλιώς ας σωπάσει για πάντα!

Η δομή του υπόλοιπου προγράμματος παραμένει η ίδια;

Χτες που πήγαμε, άλλαξε την έναρξη. Ξεκίνησε με το "Αν υπάρχει λόγος" και μετά είπε το "Ένας κόμπος η χαρά μου". Καμία άλλη αλλαγή στην σειρά των τραγουδιών. Απλά είπαν λιγότερα τραγούδια όλοι και τελείωσαν το πρόγραμμα στις 2:30.

Αμήχανη στιγμή; Τον προέτρεψε κανείς από κάτω να παρουσιάσει τους μουσικούς δηλαδή;

Μπορεί... κάτι έγινε... Πήγε να φύγει αλλά ξαναγύρισε. Μιλούσε με κάποιον χωρίς να μπορέσω να καταλάβω τι έλεγε και μετά παρουσίασε τους μουσικούς, στην "μούγκα" όπως είπε και η Χρύσα.

Να συμπληρώσω δυο πραγματάκια για την χτεσινή παράσταση.

Μου έκαναν τρομερή εντύπωση οι δεύτερες φωνές του Τζουγανάκη σε ορισμένα τραγούδια. Βασικά ήμουν μακριά και δεν είμαι σίγουρος αν οι δεύτερες που άκουγα ήταν από τον Τζουγανάκη ή από κάποιον μουσικό. Όποιος και να τις έκανε ήταν φοβερές!!

Τέλος, όταν είπε το "Μ' έκοψαν με χώρισαν στα δυο" συγκινήθηκα πολύ. Θυμάμαι όταν πρωτοξεκίνησα να παρακολουθώ τον Γ.Νταλάρα σκεφτόμουν πόσο ωραίες εποχές ήταν τότε την δεκαετία του '70 που κάθε βράδυ στα προγράμματα που έκανε στις μπουάτ τραγουδούσε αυτά τα τραγούδια του Κουγιουμτζή, του Λοϊζου κλπ. Όταν λοιπόν είπε το "Μ' έκοψαν με χώρισαν στα δυο" πήρα μία ιδέα για το πως θα ήταν τότε. Βέβαια, μετά πέρασε από μπροστά μου ένας σερβιτόρος με μία ποικιλία κρεατικών "φλαμπέ" και μου κατέστρεψε την όποια συγκινητική φόρτιση....

Γεια σας παιδια!Ειμαι καινουρια στο φορουμ, παντοτινα ερωτευμενη και τρελαμενη με τον γιωργο! μενω θεσσαλονικη ομως και δυστυχως δεν εχω την τυχη οπως εσεις να τον παρακολουθω πολυ συχνα..σας ζηλευω!!! θα κατεβω βεβαιως βεβαιως να τον καμαρωσω ομως θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος ξερει να μου πει ποτε τελειωνει το προγραμμα στανταρ και αν πραγματικα υπαρχουν τοσα πολλα αδεια τραπεζια οσα μου ειπαν φιλοι μου που ειδαν το προγραμμα..σταναχωρεθηκα με το θεμα αυτο! Ειναι ο λατρεμενος μας ο ενας και μοναδικος και θελω το μαγαζι φισκα!!!!!!ευχαριστω εκ των προτερων!

Γεια σου Αφροδίτη. Καλως ήρθες στην παρέα μας.

Το πότε θα τελειώσουν οι παραστάσεις δεν το ξέρουμε σίγουρα καθώς δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι ακόμα. Ένα δημοσίευμα του in.gr έλεγε μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2010, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα. Φαντάζομαι μέσα στον Φεβρουάριο θα ξέρουμε περισσότερα για αυτό το θέμα.

Σχετικά με τα τραπέζια. Κάθε μέρα δεν είναι το ίδιο. Υπήρξαν μέρες που ήταν πολλά άδεια τραπέζια, υπήρξαν μέρες που ήταν πολύ λίγα τα άδεια τραπέζια και υπήρξαν μέρες που ο ένας ήταν πάνω στον άλλον. Προσωπικά στον χώρο αυτό, προτιμώ να βλέπω τον Γ.Νταλάρα και να μην είναι ο ένας πάνω στον άλλον, γιατί μαζεύεται και ...κάθε καρυδιάς καρύδι! Προτιμώ τα λίγα τραπέζια και καλά.

ΥΓ: Με ενημέρωσαν οτι πριν λίγο το Alter έδειξε ρεπορτάζ και πλάνα από την χτεσινή παράσταση του Γ.Νταλάρα στο Polis. Είπε και δύο λόγια ο θείος. Είπε οτι του αρέσει που τραγουδάει στο Polis και οτι του αρέσει που ο κόσμος έρχεται σε κέφι και "είναι έτοιμος να ανέβει στην σκηνή".

Ε... συνήθως τις Τετάρτες. Εντάξει.. έχουν γίνει και μόνο 11 παραστάσεις ως τώρα. Ούτε έχει διαφημιστεί πολύ.

Όλα τα τραγούδια που είπε ο Γ.Νταλάρας στην χτεσινή παράσταση (08-01-2010) με την σειρά που ακούστηκαν.

01 - Αν υπάρχει λόγος

02 - Ένας κόμπος η χαρά μου

03 - Όταν πέφτει το βράδυ (μαζί με την Ασπασία Στρατηγού)

04 - ’στρα μη με μαλώνετε (μαζί με τον Μιχάλη Τζουγανάκη)

05 - Ξημερώνει (μαζί με την Πίτσα Παπαδοπούλου)

06 - Ο δρόμος είναι δρόμος - Πάμε γι' αλλού

07 - Γι' αυτό υπάρχουνε οι φίλοι

08 - Θα περιμένω εδώ

09 - Ο παλιός στρατιώτης

10 - Το παλτό

11 - Τα βεγγαλικά σου μάτια

12 - Έγινες πουλί

13 - Ήτανε μια φορά (μαζί με τον Μιχάλη Τζουγανάκη)

14 - Καράβια βγήκαν στη στεριά

15 - Το πεπρωμένο

16 - Οι ελεύθεροι κι ωραίοι

17 - Μ'έκοψαν με χώρισαν στα δυο

18 - Που 'ναι τα χρόνια

19 - Μ'ένα παράπονο

20 - Κληρώθηκα

21 - Τσιγάρο ατέλειωτο (μαζί με την Πίτσα Παπαδοπούλου)

22 - Κι αν σε θέλω

23 - Το ποτήρι

24 - Εγώ θα σου μιλώ

25 - Έρημα χωριά - Φύλλο στο νερό

26 - Το μήλο

27 - Με τελείωσες (μαζί με την Πίτσα Παπαδοπούλου)

28 - Ότι αγαπώ εγώ πεθαίνει

29 - Αγριολούλουδο (2ες φωνες στην Πίτσα Παπαδοπούλου)

30 - Ζιγκουάλα

31 - Ας παν στην ευχή τα παλιά (2ες φωνες στην Πίτσα Παπαδοπούλου)

32 - Τώρα κλαις

33 - Το γράμμα

34 - Έχω έναν καφενέ

35 - Χαράματα η ώρα τρεις

36 - Οι θαλασσινοί

37 - Μη μου θυμώνεις μάτια μου (μαζί με την Πίτσα Παπαδοπούλου)

38 - Η τράτα (μαζί με την Π.Παπαδοπούλου, τον Μ.Τζουγανάκη και την Α.Στρατηγού)

Μπραβο βρε Αποστόλη σε ευχαριστουμε για τον κόπο σου :D:D

Να σημπληρωσω επεισης οτι στο σημερινο βραδινο δελτίο του τηλ. σταθμού

ALTER προβληθηκε ρεπορταζ απο το POLIS.-μιλησε κι ο"θειος" προσκαλωντας τον κοσμο να επισκευθει το POLIS για τις αλλαγες που ειναι διατεθειμένος να κανει στο προγραμμα στα τραγουδια που θελει να λεει αφου παντα θελει να ευχαριστει τους φιλους του παλιους και νεοτερους

Δεν ξερω αν ειναι επαναπροβολη του ιδιου ρεπορταζ που επαιξε κατα την μερα της εναρξης ή καποιο αλλο νεο ρεπορταζ.

(Μαλλον ρεπορταζ απο την 08-01-10 ειναι.. το λεω απο τα τραγουδια που κατεγραψε ο Αποστόλης..)

Αν δεν κανω λάθος ακουστηκαν 2-3 τραγουδια (αποσπασματικά φυσικά.)

Το ομώνυμο του δισκου "Γι αυτο υπαρχουνε οι φιλοι" ενα ντουετο με την Πιτσα:

(Το "ξημερωνει" ήταν ..)και ενα απο τα" παλια" του..(Μ' εκοψαν με χωρισαν στα δυο)

Πολλές ευχαριστίες σε όλους για τη διαρκή ενημέρωση από τις καθημερινές παραστάσεις!

ΠΑΝΙΚΟΣ!!!! Ο Νταλαρας σε απιστευτα κεφια!!!! Κλισε ακουγεται;;; Δεν ειναι, πιστεψτε με!! Αν και λεει τα ιδια, το Πολις καιγεται!! Γεια σου ρε Γιωργο!!! :D :D :pity:

H Ελινα λεει: "Κοβουμε φλεβες!!!!!"

Η μονη διαφορα στο πρωτο προγραμμα του Νταλαρα ειναι οτι μετα απο το

"Οι ελευθεροι κι ωραιοι" πεταξε τη "Φαντασια" και καπακι τα "Παραπονεμενα λογια",

με τον κοσμο να "σιγονταρει" ωρυομενος!

[..] με τον κοσμο να "σιγονταρει" ωρυομενος!

Υπερβολές!! Απλά θέλεις να μας τσιτώσεις που δεν είμαστε εκεί! :D :lol:

Οι...εκπληξεις της αποψινης βραδιας ηταν:

- "Παραπονο" (Τι θελεις απ'τα νιατα μου)

- "Αλλα μου λεν τα ματια σου" με την 3η στροφη, που εγω προσωπικα δεν την ηξερα! Δυστυχως δεν εχω τους στιχους που ειπε να σας τους μεταφερω.

- Τα δυο που ανεφερα στο προηγουμενο ποστ μου, οχι φυσικα σαν τραγουδια, αλλα για τον αυθορμητο τροπο με τον οποιο τα "εχωσε" στο προγραμμα.

- Και...ο "Μανωλης"!!!!! Αυτο για μενα ηταν η κορυφη της βραδιας!!! Με τον Ζερβα στο ρολο του Μανωλακη. :pity:

- Ακουσαμε επισης το "Ασπρο πουκαμισο" και τον "Ξενο", αλλα και το "Ενα τραγουδι απ' τ' Αλγερι"!

Δεν εχω παραπανω λογια για την αποψινη βραδια.... Δεν μπορω να μεταφερω το κλιμα, δεν μπορει να φτασει σε κανεναν που δεν ηταν εκει. Εχουμε δει κι αλλες φορες τον Νταλαρα να φτιαχνεται με τραγουδια, να γουσταρει και να πιανει το μπουζουκι και να παιζει, και να σολαρει, και να κανει τα δικα του. Αποψε δεν ειχε κατι θεωρητικα "σπεσιαλ", απλα πραγματα, ειχε την κιθαρα του οπως παντα, ειπε πανω-κατω τα γνωστα, αλλα ολα ηταν τοσο διαφορετικα. Μ'ενα χαμογελο μας καλωσορισε και μας καληνυχτησε, χαμογελο που δεν εφυγε απο τα χειλη του...σαν μικρο παιδι που εκανε το κεφι του. Ευχαριστουμε κ. Νταλαρα!! Μακαρι να ακολουθησουν πολλες τετοιες βραδιες.... :D

Να σημειωσω πως δεν παρουσιασε την ορχηστρα αποψε. Το προγραμμα ξεκινησε με το ορχηστρικο στις 22:55 και ακολουθησε ο Νταλαρας με το "Αν υπαρχει λογος" και "Ενας κομπος η χαρα μου". Τελειωσε στις 02:50.

Επισης, το χαρηκα πολυ που τα μπροστινα τραπεζια, δηλ τα κοντινα του, ηταν γεματα απο κοσμο που απ'οτι εδειξε τον λατρευει στην κυριολεξια. Ισως εκει οφειλεται και η ψυχη που μας εδωσε σημερα. Ανυπομονω και για τη δικη μας παρεα να βρεθει εκει.... :blush:

Αυτα απο μενα... :D

- "Αλλα μου λεν τα ματια σου" με την 3η στροφη, που εγω προσωπικα δεν την ηξερα! Δυστυχως δεν εχω τους στιχους που ειπε να σας τους μεταφερω.

"Παιχνίδια και καπρίτσια όλο κάνεις,

γι αυτό κερδίζεις πάντα και δεν χάνεις.

Δεν ξέρω πια μαζί σου τι να πω,

μα θέλω και δεν θέλω σ αγαπώ."

Αυτό είπε;;;

:D

Ναι αυτό είπε!!!Και στο "’σπρο Πουκάμισο" είπε δύο στροφές αλλά όχι αυτή που λέει συνήθως αλλά το "έχω καεί κι έχω ψηθεί..."

Η Μάρω τα είπε όλα.Όσοι ήταν χθες έζησαν ένα πραγματικό one man show.Στα "παραπομενεμένα λόγια" η κορώνα που έκανε ήταν απίθανη.Ο δε "Μανώλης" ήταν η κορυφαία στιγμή της βραδιάς.Θεϊκή ερμηνεία!Ακόμα και φλομπερ ήταν ελάχιστα.Το μόνο μειονέκτημα ήταν η μη παρουσίαση των μουσικών.Πραγματικά νομίζω ότι χθες ο κοσμος προσέγγιζε αυτόν του Ορφέα έτσι όπως είναι αποτυπωμένες οι αντιδράσεις του στην ηχογράφηση.Ο δε Νταλάρας σε ακόμα μεγαλύτερα κέφια από τότε!

Τα παθήματα γίνονται μαθήματα.... μόνο αυτό έχω να πω.... :D:D

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...