Posted January 10, 2010 · Report post Ο χαρακτηρισμος "one man show" πολυ ευστοχος Νεφελη! Να προσθεσω πως και στον "Ξενο" το φιναλε σηκωσε στην κυριολεξια απο τη θεση τους πολυ κοσμο που χειροκροτουσε... :D Πετρο, 99% αυτοι ειναι οι στιχοι, δεν τους συγκρατησα ακριβως. Το εχει ξαναπει ετσι; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2010 · Report post Αν δεν κάνω λάθος, το έχει πει άλλη μία φορά, στο fix στη Θεσσαλονίκη. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2010 · Report post Nαι, εκτός από τη Θεσσαλονίκη το έχει πει κι αλλού...2-3φορές ακόμα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2010 · Report post Μόλις επέστρεψα και -προς το παρόν- θα αρκεστώ σε λίγες, ουσιαστικές λέξεις. Η παράσταση του Σαββάτου ήταν μια από τις ωραιότερες Νταλαρο-βραδιές που έχω ζήσει στην ζωή μου. Και δεν είναι λίγες οι παραστάσεις που συμμετείχα. Ο Νταλάρας ξεπέρασε τον Νταλάρα, αν μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ. Κι αν μπορεί να το πει κάποιος αυτό. Και τις προηγούμενες βραδιές ήταν φωνητικά τέλειος κι εκφραστικός αλλά αυτό που έγινε το Σάββατο...Τι φωνή,Θεέ μου! Τι φωνή!Τρελά κέφια, απογειωμένο -τρελαμένο κοινό που του έδειχνε την αγάπη του κι ερμηνείες από άλλον πλανήτη!!!!!!!Ακόμα και στα χιλιοειπωμένα μας τρέλανε. Γιατί εκείνος ξέρει πώς να τα ερμηνεύει υπέροχα και να βάζει πινελιές που κάνουν την διαφορά. Είμαι κατενθουσιασμένη! Κι αν την Τετάρτη ήμουν προβληματισμένη, με κάποιες αλλαγές νομίζω πως και το πρόγραμμα στη δομή του στέκεται πολύ καλύτερα. Τυχεροί Αθηναίοι που έχετε περισσότερες πιθανότητες κι ευκαιρίες να ζήσετε και να απολαύσετε τον Νταλάρα σε στιγμές σαν αυτών των ημερών. Ευχαριστώ κι υποκλίνομαι στο μεγαλείο αυτού του ανθρώπου! Να είναι καλά!Κι αν νομίζετε πως πρόκειται για υπερβολές, λυπάμαι αλλά -εν πάσει ειλικρίνεια- ομιλώ. Κι από πληρότητα μια χαρά πήγε αυτές τις μέρες. Υ.Γ Ο κόσμος ήταν τόσο εκδηλωτικός και τραγουδούσε δυνατά κι ωραία, ώστε κάποια στιγμή ο Νταλάρας -απευθυνόμενος στους μουσικούς- είπε: ''Τι είναι αυτό !!!!;;;'' Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2010 · Report post Πολύ ευχάριστα νέα. Ελπίζω ότι βελτιώθηκε και το κοινό. Τέτοιες βραδιές του αξίζουν και αξίζουν και σε όλους μας! Ευχαριστούμε όλες και όλους για τη μεταφορά των εντυπώσεων και της ατμόσφαιρας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2010 · Report post ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΡΕ Π----Η... Την προηγούμενη Παρασκευή που ήμουν εκεί έκανε πρόβα τον "Μανώλη" και δεν τον είπε... Και "Ξένος" και "Μανώλης" και "Πουκάμισο"... Τώρα πια που έφυγα τα είπε όλα;;;; Αυτό κι αν είναι ατυχία... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2010 · Report post Επανέρχομαι για να γράψω τις εντυπώσεις μου και για τους υπόλοιπους συντελεστές. Η ορχήστρα πλήρης και υπέροχη! Όλοι οι μουσικοί εξαιρετικοί, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους! Η Ασπασία Στρατηγού άριστη. Μια φωνή ευρείας γκάμας και μια παρουσία που μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στον Γ.Νταλάρα. Μπράβο -για μια ακόμη φορά! Η Πίτσα Παπαδοπούλου με αυτές τις χορδές από αίμα μου άρεσε πάρα πολύ! Και στέκομαι με θαυμασμό και σεβασμό στο ήθος που βγάζει η παρουσία της στην σκηνή. Θα ήθελα όμως περισσότερα ντουέτα με τον Γ.Νταλάρα. Ο Μ.Τζουγανάκης εξαιρετικός μουσικός αλλά διέκρινα μια υπερβολή στην έκφρασή του. Δεν μου πάει προσωπικά. Το πάθος του και η ενέργεια απαράμιλλα στοιχεία αλλά η φωνή του λίγη. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν πως πρόκειται για μια ευαίσθητη φωνή αλλά εμένα δεν μου φτάνει μόνο η ευαισθησία. Δημιουργεί κέφι βέβαια κι αυτό δεν το αψηφά ο Νταλάρας. Βαρεθήκαμε οι νταλαρικοί ίσως αυτή την συνεργασία. Από το 2006 χρονολογείται. Εάν υπήρχε μια άλλη προσέγγιση θα ήταν πιο αποδεκτά τα πράγματα. Διαφορετικά τραγούδια-ντουέτα με τον Τζουγανάκη. Γιατί όχι το ''Έβαλε ο Θεός σημάδι'' ας πούμε; Ο χώρος είναι καλός και δεν θυμίζει καθόλου μπουζουκομάγαζο, οι σερβιτόροι ευγενείς και με διάθεση εξυπηρέτησης οι περισσότεροι. Για τον Γιώργο Νταλάρα αναφέρθηκα σε άλλο post. Ακμαιότατος, υπέροχος, με μια φωνή κρύσταλλο! Και με διάθεση εξαιρετική!!!! Την Τετάρτη ο Νταλάρας είπε και το ''Κάποια κάπου κάποτε'' εξαιρετικά! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2010 · Report post Μου έκαναν τρομερή εντύπωση οι δεύτερες φωνές του Τζουγανάκη σε ορισμένα τραγούδια. Βασικά ήμουν μακριά και δεν είμαι σίγουρος αν οι δεύτερες που άκουγα ήταν από τον Τζουγανάκη ή από κάποιον μουσικό. Όποιος και να τις έκανε ήταν φοβερές!! Δεύτερες κάνει ο Δημήτρης Κωστόπουλος... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2010 · Report post Φίλοι μου, καλησπέρα και από μένα.Το σάββατο 9/1/10 ήμουν στο Polis και αυτό που έζησα, δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Καταρχήν αν κάποιος φίλος ήταν μέσα,θα είδε στο πρώτο τραπέζι,αριστερά όπως έβλεπε ο γιώργος, δύο τρελλαμένους(εγώ και ο κολλητός μου ο Παναγιώτης), να χτυπιούνται και να σηκώνονται όρθιοι στο άκουσμα του ''Μανώλη'', αλλά και τόσον άλλων τραγουδιών που ερμήνευσε τέλεια όπως πάντα,αυτό το μεγαθήριο της ελληνικής μουσικής που λέγεται Γιώργος Νταλάρας.Κατέβηκα από Αλεξανδρούπολη, μόνο και μόνο για τον γιώργο με μεσημεριανή πτήση και έφυγα την Κυριακή επίσης το μεσημέρι, πλήρης συναισθημάτων από την υπέροχη βραδιά που μας χάρησε.Εγώ και ο κολλητός μου τον παρακολουθούμε 25 χρόνια τώρα συνεχώς, χωρίς να έχουμε χάσει εμφάνισή του, αλλά η χθεσινή βραδιά, αφενός γιατί τον είχαμε στο 1 μέτρο και του μιλάγαμε και αφετέρου γιατί η επιλογή των τραγουδιών ήταν άριστη, θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας, όσο ζούμε. Γιώργο, αν διαβάσεις ποτέ αυτές τις λίγες λέξεις, σ'ευχαριστούμε για ότι μας έχεις δώσει και για ότι θα μας δώσεις στο εξής. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2010 · Report post Εχω την εντυπωση οτι σας θυμαμαι..... Καλως ηρθες στην παρεα μας! :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2010 · Report post καλως ορισες στο forum.. Μεγαλη αναγκη απο πραγματικους θαυμαστες του Νταλάρα.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2010 · Report post 9 Ιανουαρίου 2010 http://i662.photobucket.com/albums/uu345/T...71/IMG_0220.jpg http://i662.photobucket.com/albums/uu345/T...71/IMG_0221.jpg http://i662.photobucket.com/albums/uu345/T...71/IMG_0222.jpg http://i662.photobucket.com/albums/uu345/T...71/IMG_0223.jpg Ελίνα ευχαριστούμε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2010 · Report post Ας παραθέσω κι εγώ, για την ιστορία, τα κομμάτια που ακούστηκαν από τον Γιώργο Νταλάρα τις δυο πρώτες μέρες. Παρασκευή 18-12-09 1)’γρια ζωή 2)Ανεμολόγιο 3)Όταν πέφτει το βράδυ (β'φωνή στην Ασπασία Στρατηγού) 4)’στρα μη με μαλώνετε (με τον Μιχάλη Τζουγανάκη) 5)Ξημερώνει (β'φωνή στην Πίτσα Παπαδοπούλου) 6)Ο δρόμος είναι δρόμος - Πάμε γι αλλού 7)Γιαυτό υπάρχουνε οι φίλοι 8)Η ζωή μου μια ιδέα 9)Είναι τραγούδια που πονάνε 10)Θα περιμένω εδώ 11)Ο παλιός στρατιώτης 12)Απόψε γίνε 13)Έγινες πουλί 14)Ήτανε μια φορά (με τον Μιχάλη Τζουγανάκη και την Ασπασία Στρατηγού) 15)Σεβάχ ο θαλασσινός (με τον Μιχάλη Τζουγανάκη) 16)Τα βεγγαλικά σου μάτια 17)Καράβια στη στεριά 18)Το πεπρωμένο 19)Κάποιος χτύπησε την πόρτα 20)Έτσι είνοι άνθρωποι 21)Αυτά τα χέρια 22)Μένα παράπονο 23)Κληρώθηκα 24)Τσιγάρο ατέλειωτο (μαζί με την Πίτσα Παπαδοπούλου) 25)Αν πεθάνει μια αγάπη (β'φωνή στην Πίτσα Παπαδοπούλου) 26)Το ποτήρι 27)Κι αν σε θέλω 28)Νύχτα 29)Έρημα χωριά Φύλλο στο νερό 30)Το μήλο 31)Με τελείωσες (με την Πίτσα Παπαδοπούλου) 32)Πάρε τα χνάρια μου 33)Ότι αγαπώ εγώ πεθαίνει 34)Η καρδιά μου ας όψεται (β'φωνή στην Πίτσα Παπαδοπούλου) 35)Αναστενάζω βγαίνει φωτιά 36)Τώρα κλαις 37)Η ζωή μου όλη 38)Σε τρώει η σκουριά 39)Η τράτα (Όλοι) 40)Το μινόρε της αυγής (Όλοι) 41)Θαρθω να σε ξυπνήσω (Όλοι) Σάββατο 19-12-09 1)’γρια ζωή 2)Όταν πέφτει το βράδυ (β'φωνή στην Ασπασία Στρατηγού) 3)’στρα μη με μαλώνετε (με τον Μιχάλη Τζουγανάκη) 4)Ξημερώνει (β'φωνή στην Πίτσα Παπαδοπούλου) 5)Ο δρόμος είναι δρόμος - Πάμε γι αλλού 6)Γιαυτό υπάρχουνε οι φίλοι 7)Η ζωή μου μια ιδέα 8)Είναι τραγούδια που πονάνε 9)Θα περιμένω εδώ 10)Ο παλιός στρατιώτης 11)’νεμος 12)Έγινες πουλί 13)Ήτανε μια φορά (με τον Μιχάλη Τζουγανάκη και την Ασπασία Στρατηγού) 14)Σεβάχ ο θαλασσινός(με τον Μιχάλη Τζουγανάκη) 15)Τα βεγγαλικά σου μάτια 16)Καράβια στη στεριά 17)Το πεπρωμένο 18)Οι ελεύθεροι κι ωραίοι 19)Κάποιος χτύπησε την πόρτα 20)Έτσι εινοι άνθρωποι 21)Μένα παράπονο 22)Κληρώθηκα 23)Τσιγάρο ατέλειωτο (μαζί με την Πίτσα Παπαδοπούλου) 24)Αν πεθάνει μια αγάπη (β'φωνή στην Πίτσα Παπαδοπούλου) 25)Κι αν σε θέλω 26)Η φαντασία 27)Πρώτη του Δεκέμβρη 28)Έρημα χωριά Φύλλο στο νερό 29)Το μήλο 30)Με τελείωσες (μαζί με την Πίτσα Παπαδοπούλου) 31)Καρδιά πληγωμένη 32)Εγώ ποτέ δεν αγαπώ 33)Η καρδιά μου ας όψεται (β'φωνή στην Πίτσα Παπαδοπούλου) 34)Αν ήτανε να σαρνηθώ 35)Δεν θα ξαναγαπήσω (β'φωνή στην Πίτσα Παπαδοπούλου) 36)Ποιος θα με πληροφορήσει 37)Θαρθω να σε ξυπνήσω 38)Πέντε χρόνια δικασμένος 39)Μη μου θυμώνεις μάτια μου (Όλοι) 40)Η τράτα (Όλοι) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2010 · Report post Ωραίες Ελίνα!! Θάνο ευχαριστούμε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2010 · Report post Μ α γ ι κ ό ς! Για άλλη μιά φορά εχτές Παρασκευή 15-1-2010 ο Γιώργος Νταλάρας και τα τραγούδια του,με ερμηνίες που σου διαπερνούσαν την καρδιά,το κέφι του,οι συνεργάτες του άνοιξαν τη μεγάλη αγκαλιά τους στο Polis.Τον έβλεπα να κεντάει τα αγαπημένα μας τραγούδια,να χαμογελάει και άνοιγε η καρδιά μου. Το λαϊκό τραγούδι έχει πάρει βαθιές ανάσες με την παρουσία του σε αυτόν τον χώρο,αγιάζει τα τραγούδια με την ψυχή του και τα δίνει στον κόσμο σαν δροσερό πεντακάθαρο νερό. Αν υπάρχει λόγος,Ένας κόμπος η χαρά μου,τα βεγγαλικά σου μάτια,με ένα παράπονο,Γι'αυτό υπάρχουνε οι φίλοι,ο παλιός στρατιώτης,καράβια στη στεριά,οι ελεύθεροι και ωραίοι,καρδιά μου έγινες πουλί,το ποτήρι,ΤΟ ΠΑΛΤΟ,κάποιος χτύπησε την πόρτα,στην Αλάνα,και ας παν στην ευχή τα παλιά,η ΦΑΝΤΑΣΙΑ,ζιγκουάλα,τσιγάρο ατέλειωτο,ΚΑΠΟΥ ΝΥΧΤΩΝΕΙ,καρδιά πληγωμένη,το μήλο,όποια και να'σαι,ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΜΙΛΩ,Καλή τύχη,μη μου θυμώνεις μάτια μου,τράτα(όλοι) Με τα περισσότερα τραγούδια των δύο πολύτιμων ανθρώπων και δασκάλων του του Σταύρου Κουγιουμτζή και του Απόστολου Καλδάρα,προέτρεπε τον κόσμο να τραγουδήσει λέγοντας"δώστε του να καταλάβει!" και ο κόσμος,όλοι μας αν μη τι άλλο κοινωνήσαμε με τα τραγούδια που τόσα χρόνια μεγαλώνουμε. Εξαιρετική η κυρία Πίτσα Παπαδοπούλου στο "Έρωτα μου" αλλά και στο υπέροχο λαϊκό τραγούδι της άξιας Βάσως Αλαγιάννη "Που πάει η αγάπη όταν φεύγει".Ιδιαίτερα "χαμηλός" ο Μιχάλης Τζουγανάκης στα δικά του τραγούδια αλλά με μία ευπρεπή και σοβαρή παρουσία.Αλλά και η Ασπασία,η Ασπασούλα μιά σπάνια φωνή που θα γίνει πολύτιμη για το μέλλον. Στα πρώτα τραπέζια διακριτικός ένας άξιος τραγουδοποιός και προσωπικά ένας καλλιτέχνης που εκτιμώ πολύ,ο Σωκράτης Μάλαμας.(ο Γιώργος του αφιέρωσε το "Εγώ θα σου μιλώ με τα τραγούδια μου"),αλλά και η Σοφία Παπάζογλου. Αλλά και στη "γαλαρία" της σκηνής εμείς αγαλιασμένοι,η παρέα να ανάβουμε αναπτήρες,να τραγουδάμε,να τον κοιτάμε στα μάτια και να ξέρουμε πάντα ένα πράγμα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και είναι ευτυχία,"Γι'αυτό υπάρχουνε οι φίλοι". Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2010 · Report post Μπράβο Αντώνη! Μας έφτιαξες τη μέρα... Πολύ χαίρομαι που ήταν τόσο μαγικά και χθες... Ζηλεύω... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2010 · Report post Ευχαριστούμε για την μεταφορά εντυπώσεων. Είναι ακόμα πιο σημαντικό αυτές τις μέρες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2010 · Report post Ευχαριστώ κι εγώ Αντώνη για τις εντυπώσεις, γιατί δεν θα μπορούσα να τις αποτυπώσω καλύτερα! Να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες βραδιές, να είμαστε όλοι οι φίλοι μαζί! Και να έρθει και η υπόλοιπη Θεσσαλονίκη!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2010 · Report post Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2010 · Report post Να περάσουν υπέροχα όσοι βρεθούν κοντά στον Γ.Νταλάρα, στο Polis! Και μην ξεχνάτε κι εμάς. Διψάμε για εντυπώσεις. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2010 · Report post "Συνδικαλιστικοι λογοι μας επιβαλουν να κανουμε ενα 10λεπτο διαλειμμα!" με φωνη Γιωργου Νταλαρα και στυλ Διονυση Σαββοπουλου. :lol: :lol: :lol: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 17, 2010 · Report post Ολοι του λενε να παρει αλλο, να το πεταξει, ζωη ν'αλλαξει, αλλα αυτος εκει....επιμενει και καλα κανει!! Να'ναι καλα ο Νταλαρας για το μοναδικο "Παλτο" που μας ειπε αποψε, αλλα και για το "Ισως αυριο"! Τα υπολοιπα ας τα γραψουν οι αλλοι παρευρισκομενοι. Φαινεται, παντως, πως του "πανε" τα Σαββατοβραδα. :mad: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 17, 2010 · Report post Νάναι καλά, γενικώς, ο Νταλάρας! Έχουμε ανάγκη τέτοιους καλλιτέχνες, με φωνή (υπέροχη ακόμη)και ψυχή(ψυχάρα)! Κι ας σκάνε οι άλλοι... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 17, 2010 · Report post Ας σκάνε...; Μπαρούτι,αλάτι,σκούπα και φαράσι πίσω απ'την πόρτα!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 17, 2010 · Report post Τι να πει κανείς για μία συναυλία στην οποία ο Γ.Νταλάρας είπε με πάθος και ένταση: το "Ίσως αύριο" του Β.Τσιτσάνη, τον "Σαλταδόρο" του Γενίτσαρη, το "’λλα μου λεν τα μάτια σου" του Δερβενιώτη, τα "Τα ψηλά τα παραθύρια", "Κάποιος χτύπησε την πόρτα", "Έτσι ειν' οι ανθρώποι", "Ένας κόμπος η χαρά μου", "Χάντρα στο κομπολόι σου", "Αν ήτανε να σ' αρνηθώ", "Του κάτω κόσμου τα πουλιά", "Μη μου θυμώνεις μάτια μου" του Σ.Κουγιουμτζή και τα "Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι", "Αχ ο μπαγλαμάς" του Α.Καλδάρα; Ένας Νταλάρας μοναδικός! Πήρε το μπουζούκι του και δεν το άφηνε! Ότι του ερχόταν στο μυαλό το έλεγε!! Μία κατάθεση ψυχής, απλή μαγεία!! Δεν έχω λόγια για την χτεσινή συναυλία.... Πολύ τυχεροί όσοι ήμασταν εκεί! Σε ευχαριστούμε πολύ Γιώργο Νταλάρα!! Όπως είπε και η Ρένα "Δεν ξέρεις πόσο καλό έκανες στην ψυχή μας!!" Quote Share this post Link to post Share on other sites